+ All Categories
Home > Internet > prezentare-2003

prezentare-2003

Date post: 19-Jun-2015
Category:
Upload: hk-silviu
View: 41 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Description:
2003
14
UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRANCOVEANU”- PITEŞTI Facultatea Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea Specializarea Finanţe Bănci BAZE DE DATE ÎN BUSINESS-UL ONLINE LUCRARE DE LICENŢĂ COORDONATOR: Conf. univ. dr. Carmen Răduţ ABSOLVENT: Păunescu Silviu-Ion 2014
Transcript
Page 1: prezentare-2003

UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRANCOVEANU”- PITEŞTIFacultatea Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea

Specializarea Finanţe Bănci

BAZE DE DATE ÎN BUSINESS-UL ONLINE

LUCRARE DE LICENŢĂ COORDONATOR: Conf. univ. dr. Carmen Răduţ

ABSOLVENT: Păunescu Silviu-Ion

2014

Page 2: prezentare-2003

Internetul joacă un rol esenţial de marketing şi publicitate pentru o afacere. Multe business-uri nu există în formă fizică (offline) şi de aceea Internetul, în forma unui website sau a publicităţii online, reprezintă întreaga faţadă prezentată publicului larg. Alte business-uri utilizează publicitatea prin Internet pentru a completa publicitatea prin ziare şi radio sau pe cea prin promoţii în magazine, în special când target-ul este reprezentat de clienţi potenţiali tineri.

Internetul cuprinde o arie mult mai largă decât cea acoperită de biroul sau magazinul offline. Prezenţa pe web este accesibilă tuturor celor care trec pragul uşii virtuale, vizitatorii putând fi persoane din orice zonă. În funcţie de specificul industriei respective şi al ofertei, acest lucru ar putea deschide o bază mult mai largă de clienţi decât cel bazat pe interacţiunile faţă în faţă.

Page 3: prezentare-2003

Trăim în era Internetului, deci este natural ca din ce în ce mai mulţi oameni să înceapă un business. Unele dintre cele mai importante motive pentru care oamenii îşi construiesc un business online sunt:

a) beneficii financiare importante – dacă business-ul online devine unul profitabil;

b) lucrul de acasă şi posibilitatea de a-ţi crea singur programul de lucru – a fi propriul tău şef;

c) începerea business-ului nu necesită o investiţie semnificativă, costurile aferente deschiderii sunt minime (plata unui hosting, cumpărarea unui domeniu, crearea unui website).

Page 4: prezentare-2003

Acest model descrie felul în care o companie generează profit şi o valoare mai mare faţă de valoarea investiţiilor.

Unele dintre modelele de câştig folosite în business-ul online sunt:

a) modelul reclamei;

b) modelul subscrierii;

c) modelul tranzacţiei/brokeraj;

d) modelul vânzărilor;

e) modelul afiliat.

Page 5: prezentare-2003

Modelul de business online se bazează pe unul dintre website-urile românesti www.VanzariAutoRomania.ro. Ideea de a intra în industria auto cu un astfel de site a apărut în anul 2006, principalul motiv de a intra pe această nişă fiind concurenţa redusă.

Website-ul este unul de tip portal auto, unde majoritatea oamenilor intră pentru a căuta automobile din ţara lor sau străinătate sau pentru a vinde propria maşină. De asemenea, în afară de acest serviciu principal, website-ul oferă vizitatorilor şi alte lucruri utile, cum ar fi: convertor de curs valutar, ştiri auto, promoţii sau hărți cu parcuri auto.

Page 6: prezentare-2003

Pentru a avea o organizare cât mai bună şi, de asemenea, pentru a acoperi cele două aspecte principale ale unui website platforma a fost împărţită în două secţiuni frontend şi backend, după cum urmează:

Sectiunea A – interfaţa website-ului, unde este explicat ceea ce poate face un vizitator pe site;

Sectiunea B – partea de administrare a website-ului unde este explicat ceea ce poate face un moderator/administrator în secţiunea de întreţinere a website-ului.

Page 7: prezentare-2003
Page 8: prezentare-2003

Vizitatorul poate căuta anunţuri după diferite criterii: tip, marcă, model, preţ, anul fabricaţiei etc. Acest lucru permite căutarea autoturismelor exact după criteriile dorite.

Page 9: prezentare-2003

Înregistrarea în website a vizitatorului se realizează completând câmpuri specifice ca: Nume/Prenume, Utilizator, Parolă, Confirmare Parolă, Email, Confirmare Email etc.

Page 10: prezentare-2003

Această secţiune oferă posibilitatea de a adăuga anunţuri rapid în cadrul platformei. Sectiunea poate fi accesată în website doar după ce se realizează conectarea cu utilizatorul creat în secţiunea anterioară

Page 11: prezentare-2003

Partea de administrare a platformei web conţine mai multe secţiuni de administrare, după cum urmează: useri, anunţuri, statistictici

Page 12: prezentare-2003

O bază de date este o colecţie de date centralizate, creată si menţinută computerizat, în scopul prelucrării datelor în contextul unui set de aplicaţii. Prelucrarea datelor se referă la operaţiile de introducere, ştergere, actualizare şi interogare a datelor.

Câteva dintre avantajele oferite de bazele de date sunt:

- controlul centralizat al datelor, putând fi desemnată o persoană ca responsabil cu administrarea bazei de date;

- viteză mare de regăsire şi actualizare a informaţiilor;

- sunt compacte: volumul ocupat de sistemele de baze de date este mult mai redus decât documentele scrise;

- flexibilitatea, ce constă în posibilitatea modificării structurii bazei de date fără a fi necesară modificarea programelor de aplicaţie;

Page 13: prezentare-2003
Page 14: prezentare-2003

Ca şi în business-ul offline, în afacerile online succesul este recunoscut, dar şi greşelile sunt sancţionate în conformitate.

O idee bună însoţită de o implementare pe măsură poate aduce succesul dorit, iar în acest tip de business (online) cheia succesului o reprezintă generarea de trafic şi convertirea acestuia în clienţi sau vânzări.

Avantajul principal pentru care acest tip de business este unul dorit de foarte multe persoane constă în faptul că nu necesită desfăşurarea activităţii într-un spaţiu închiriat sau cumpărat, spaţiu ce implică cheltuieli suplimentare cu chiria, utilităţile, impozitul etc. Printre alte avantaje putem enumera următoarele: - accesibilitate (se poate lucra din orice locaţie care are acces la Internet); - viteza de circulaţie a informaţiei; - piaţa targetată este globală; - costuri reduse pentru dezvoltarea business-ului.

În concluzie, putem spune că nu este uşor să pui bazele unui business, însă dezvoltarea în mediul online este o metodă mai rapidă şi mai uşoară pentru cei care vor sa devină antreprenori.


Recommended