Power Point

Date post:03-Jul-2015
Category:
View:2,005 times
Download:3 times
Share this document with a friend
Transcript:

POWER POINTCompetene de evaluat

Aplicarea operaiilor de baz necesare realizrii unei prezentri - PowerPoint Aplicarea elementelor de baz n procesarea textului Utilizarea operaiilor de baz necesare pentru realizarea unei prezentri - copiere, mutare, tergere Aplicarea modalitilor de formatare a unei prezentri Utilizarea elementelor grafice n prezentare Utilizarea diagramelor Inserarea imaginilor i altor obiecte ntr-o prezentare Realizarea animaiei ntr-o prezentare Realizarea unei prezentri Identificarea modalitilor de a realiza tiprirea prezentrii Realizarea unor aplicaii practice

1. Deschiderea aplicaiei Microsoft Power Point (2003)Start->Programs->Microsoft Office-> Microsoft Office Power Point 2003 sau, dac exist pictograma pe desktop, se execut dublu click pe aceasta.

2. Deschiderea unei prezentri existente - modificarea i salvarea prezentriiPentru a deschide o prezentare existent, selectai opiunea File->Open-> prezentarea care se dorete a fi deschis->Open. Cnd dorii s salvai o prezentare, parcurgei urmtoarea succesiune de operaii: 1. Selectai opiunea File, Save sau executai clic pe butonul Save (discheta) situat n bara cu instrumente Standard.

2. Cnd salvai o prezentare pentru prima dat, n caseta de text File Name, introducei de la tastatur numele pe care dorii s-l dai prezentrii. Numele fiierelor pot avea maximum 255 de caractere i pot conine i spaii.

3. Dosarul implicit n care va fi salvat prezentarea este My Documents. Pentru a selecta o alt locaie, executai clic pe sgeata derulant Save In i selectai o locaie din lista care apare.

4. Executai clic pe butonul Save. Pentru a crea o copie a prezentrii ntr-o alt locaie sau cu alt nume de fiier, selectai opiunea File -> Save As.

3. nchiderea prezentriiPentru a nchide o prezentare, parcurgei urmtoarea succesiune de operaii: 1. n cazul n care sunt deschise mai multe prezentri, selectai prezentarea dorit, fie executnd clic pe ea n bara de aplicaii a sistemului de operare Windows, fie selectnd-o din meniul Window al aplicaiei Power Point. 2. Selectai opiunea File -> Close sau executai clic pe butonul de nchidere al prezentrii (este vorba de butonul x cel mai de jos dintre cele dou butoane de nchidere, marcat cu un cerc rou n figura urmtoare).

3. Dac nu ai salvat prezentarea sau nu ai salvat ultimele modificri, va aprea o caset de dialog, n care suntei ntrebat dac dorii s salvai. Executai clic pe Yes dac dorii s salvai modificrile sau No n caz contrar. Prsirea programului PowerPoint presupune una din urmtoarele operaii:

clic pe butonul de nchidere (marcat cu x alb pe fundal rou) al ferestrei PowerPoint; dublu clic pe pictograma meniului de control, situat n partea din stnga a barei de titlu; clic pe pictograma meniului de control, situat n partea din stnga a barei de titlu, pentru a deschide meniul Control i apoi selectai opiunea Close;

deschidei File i selectai opiunea Exit (ieire); apsai combinaia de taste Alt+F4.

4. Folosirea "Ajutor"-uluiCaseta Ask a Question, aflat n colul din dreapta-sus al fiecrei aplicaii Office, reprezint cea mai simpl cale de a obine rapid ajutor. Tastai ntrebarea, bazat pe cuvinte cheie, n caseta Ask a Question. Dup aceea, apsai tasta Enter. Va fi efectuat o cutare n sistemul Help iar rezultatele cutrii vor aprea n panoul de sarcini Search Results. n fereastra Help, putei utiliza legturile furnizate, pentru a v deplasa prin sistemul Help, ca s citii mai multe despre respectivul subiect. Ca s nchidei fereastra Help, executai clic pe butonul Close al acesteia (butonul x de culoare neagr).

O alt modalitate de a obine asisten ntr-o aplicaie Office o reprezint utilizarea Asistentului Office. i adresai o ntrebare Asistentului Office,

iar acesta v furnizeaz legturi la diverse subiecte ale sistemului Help. n mod prestabilit, Asistentul Office este dezactivat. Pentru a-l activa selectai Help i apoi Show the Office Assistant. Dac nu mai dorii ca Asistentul Office s fie prezent n fereastra dumneavoastr de aplicaie, executai clic dreapta pe Office Assistant i selectai Hide.

5. Crearea unei noi prezentriPower Point pune la dispoziie mai multe modaliti de realizare a unei noi prezentri.

Aplicaia AutoContent Wizard (File -> New -> From AutoContent Wizard) ndrum utilizatorul pas cu pas n procesul de creare a unei prezentri noi. Un ablon de proiectare (File -> New -> From Design Template) asigur o culoare, un fundal i o schem de fonturi concepute profesionist, care se aplic unor secvene pe care le proiectai personal. O prezentare deja existent (File -> New -> From Existing Presentation), poate reprezenta punctul de plecare pentru o nou prezentare, prin salvarea vechii prezentri sub un alt nume i apoi operarea modificrilor dorite. De asemenea, putei construi o prezentare de la zero (File -> New -> Blank Presentation), de la simplu la complex, realiznd fiecare secven a prezentrii.

6. Alegerea caracteristicilor pentru diapozitiv (slide) - modificarea acestoraOperaii cu slide-uri (diapozitive) 1. adugarea unui nou diapozitiv - Insert -> New Slide (Ctrl+M) 2. se mai poate introduce un slide dnd clic cu mouse-ul pe butonul NEW SLIDE Point adaug un nou SLIDE dup SLIDE-ul curent (activ). 3. tergerea unui diapozitiv - tasta Delete sau Edit -> Delete Slide; 4. copierea (duplicarea) unui diapozitiv - Insert -> Duplicate Slide; , din meniul inferior sau cu CTRL+M. Power

5. ascunderea unui diapozitiv la prezentare - Slide Show -> Hide Slide; 6. reordonarea slide-urilor dintr-o prezentare - View -> Slide Sorter i aciunea drag-and-drop ( facei clic pe un obiect virtual (slide) i trgei-l ntr-o locaie diferit sau pe un alt obiect virtual); 7. pentru a copia un slide ntr-o alt prezentare, deschidei simultan cele dou prezentri i folosii combinaia Copy - Paste (copiere i lipire). Alegerea un LAYOUT (aspect) pentru noul SLIDE

n timpul lucrului putei schimba Layout-ul i adopta unul nou astfel: 1. Din FORMAT menu alegei SLIDE LAYOUT sau click pe butonul LAYOUT inferior, va aprea o caset de dialog cu Layout-ul curent selectat. 2. Alegei (click) noul Layout. 3. Alegei Apply. din meniul

"Layout" se refer la modul n care lucrurile sunt aranjate pe un diapozitiv. Un ablon poate conine titluri, liste de marcatori, tabele, diagrame, imagini, forme i miniaturi (clip art). Exemple:

1. Un ablon de baz cu zone pentru un titlu i o list cu marcatori 2. Un ablon cu trei zone: pentru un titlu, o list cu marcatori, precum i de coninut, cum ar fi un tabel, o diagram, un grafic, sau un clip art. De fiecare dat cnd adugai un diapozitiv nou, putei alege un aspect pentru acesta n panoul de diapozitive Slide Layout. Dac nu putei gsi un ablon n panoul Slide Layout care s se potriveasc nevoilor dvs., avei posibilitatea s rearanjai schema actual sau s creai un nou design ablon.

7. Inserarea unui textPentru a crea o caset de text, parcurgei urmtoarea succesiune de operaii: 1. Comutai n vederea Normal (selectai View -> Normal). Folosii rubrica Slides sau Outline, din partea stng a spaiului de lucru, pentru a selecta diapozitivul (slide-ul) n care dorii s lucrai. 2. Executai clic pe butonul Text Box , situat n bara de instrumente Drawing. Dac aceasta nu este vizibil, o putei activa din meniul View -> Toolbars -> Drawing. 3. Executai clic pe zona din diapozitiv unde dorii s apar caseta de text. Va aprea o caset de text de mici dimensiuni. Caseta de text i va mri dimensiunile o dat cu introducerea de text n interiorul su. 4. Introducei de la tastatur textul dorit. Apsai tasta Enter pentru a trece la un nou paragraf. Putei modifica dimensiunile casetei de text dup ce ai terminat de introdus textul. 5. Cnd ai terminat, executai clic oriunde n exteriorul casetei de text pentru a vedea aspectul textului n cadrul diapozitivului.

8. Inserarea unei imagini1. Facei clic unde dorii s inserai imaginea. 2. Inserai una din urmtoarele: O imagine dintr-un fiier

http://images.google.ro 1. n bara de instrumente Desenare, facei clic pe Inserare imagine (Insert Picture) . 2. Gsii folderul care conine imaginea pe care dorii s o inserai, apoi facei clic pe fiierul imaginii. 3. Variante disponibile: o Pentru a ncorpora imaginea, facei clic pe Inserare (Insert). o Pentru a lega imaginea la fiierul ei de pe discul fix, facei clic pe sgeata de lng Inserare, apoi facei clic pe Legtur la fiier (Link to File).

O imagine direct dintr-un scaner sau dintr-un aparat foto digital 1. Pentru aceast procedur, verificai dac dispozitivul este compatibil TWAIN sau WIA i dac este conectat la computer. De asemenea, verificai dac ai instalat un software pentru dispozitiv care accept TWAIN sau WIA. 2. Poziionai imaginea n dispozitivul de scanare. 3. n meniul Inserare (Insert), selectai Imagine (Picture), apoi facei clic pe De la scaner sau camer (From Scanner or Camera) .

4. Dac avei mai mult de un dispozitiv ataat la computer, sub Dispozitiv selectai dispozitivul pe care dorii s-l utilizai. Variante disponibile: o Dac dispozitivul selectat este un scaner i dorii s utilizai setri implicite pentru scanarea imaginii, facei clic pe Calitate Web (dac afiai imaginea pe ecran) sau pe Calitate imprimare (dac imprimai imaginea), apoi facei clic pe Inserare pentru a scana imaginea. o Dac dispozitivul selectat nu este un scaner (de exemplu, dac este un aparat foto digital) sau dac dorii s particularizai orice setri nainte s scanai imaginea, facei clic pe Inserare particularizat. Urmai instruciunile care nsoesc dispozitivul pe care l utilizai. Not E posibil ca butonul Inserare s nu fie disponibil cu anumite scanere deoarece software-ul pentru scaner nu accept o scanare automat. Utilizai n schimb butonul Inserare particularizat. Introducerea unei imagini (clipart) ntr-un diapozitiv Pentru inserarea clipart-urilor folosii meniul Insert (Inserare) - Picture (Imagine) Clipart

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended