Home >Documents >PLATINUM GMT™ DIODE LASER SYSTEM - · PDF filePlatinumGMT ™ Dioda Laser System...

PLATINUM GMT™ DIODE LASER SYSTEM - · PDF filePlatinumGMT ™ Dioda Laser System...

Date post:24-Sep-2019
Category:
View:5 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • PLATINUM GMT™ DIODE LASER SYSTEM

  MANUAL PlatinumGMT™

  Multumim ca ati achizitionat laserul , numarul 1 inlume PlatinumGMT™ . . Inainte de utilizarea aparatului cititi , manualul si efectuati traningul.

 • 1.INTRODUCERE Aparatul PlatinumGMT ™ Diode Laser System este indicat pentru utilizare pe termen lung in tratamentele de Fotoepilare. PlatinumGMT ™ Diode Laser System dispune de toate progresele tehnologice necesare pentru a efectua tratamente sigure, eficiente, rapide și foarte confortabile.Aparatul este proiectat pentru epilarea pe termen lung și reducerea progresivă a parului nedorit de pe fata si corp.

  PlatinumGMT ™ Diode Laser System lucreaza pe principiul selectiv al fototermolizei, în care parametrii sunt ajustati sa elimine selectiv foliculii de par fara a afecta tesutul adiacent.

  PlatinumGMT ™ Diode Laser System este format din două părți principale: unitatea centrala cu capacul de control cu ecran tactil, și unitatea de mână-manipolo, care conține Unitate de luminanță (laser).

  Operatorul PlatinumGMT ™ System dioda laser poate alege din trei moduri de funcționare, Standard, Fast (matura) și Single, care sunt setate în mod direct pe ecran. Parametrii: nivel de putere (Fluence), lățime puls (puls), frecvența de spargere (frecvență) și racirea locala (Cooling),se seteaza pe caracteristicilor specifice ale părului și pielii fiecarui client. Parametrul nivelul de energie definește cât de multă energie este livrată pe zona care trebuie tratată.

  2. PRECAUȚII Utilizatorii ar trebui să citiți cu atenție acest manual, măsurile de precauție și a protocoalelor sale, înainte de de lucru cu dioda laser PlatinumGMT ™ System. Acest manual oferă un ghid pentru efectuarea tratamentelor, și este supusă la îmbunătățiri, modificări sau variații. Clientul este responsabil pentru daunele de orice tip care pot rezulta din folosirea incorectă sau defectuoasa a echipamentului sau din faptul că nu a urmat procedurile descrise în manual sau la traningurilre de formare.

  PlatinumGMT ™ Dioda Laser System este un dispozitiv electro-optic proiectat pentru a oferi tratamente sigure și de încredere. Utilizatorii acestui echipament trebuie să respecte cu strictețe măsuri de precauție de securitate prezentate în această secțiune. PlatinumGMT ™ Diode Laser System nu este conceput pentru a fi utilizat de către persoane (inclusiv copii) cu abilități fizice, senzoriale sau mentale reduse, sau care nu dispun de experiență sau cunoștințe, cu excepția cazului în care acestea sunt supravegheate sau au beneficiat de formare înutilizarea corespunzătoare. Copiii trebuie supravegheați pentru a se asigura că nu se joacă cu aparatul.

  PlatinumGMT ™ Diode Laser System este conceput pentru a maximiza siguranța

 • celor ce au primit (clienți sau pacienți) și aplicat (operatori) tratamentul. Orice zona acorpul poate fi tratat, sub rezerva următoarele măsuri de precauție: Folosiți numai pe zonele care NU prezintă următoarele caracteristici: • răni, leziuni, roșeață, edeme, eritemul, cruste, arsuri, iritație, dermatită sau orice modificare la nivelul pielii normale. • leiuni de bronzare naturala sau artificiala de orice fel. • Îndepărtarea părului folosind metode de epilare cu ceara. • Tatuaje, alunițe, pete intunecate sau orice pielii hiper-pigmentare cutanata. IMPORTANT Înainte de a începe orice tratament, citiți cu atenție lista de contraindicații și criteriile de excludere.

  3. PRINCIPIU DE LUCRU Principiul fototermolizei selective Atunci când este aplicat pe piele, PlatinumGMT ™ Dioda laser System este absorbită de cromofori în zona tratată. Energia luminoasa absorbită de de cromofori (melanina parului) este transformată în energie termică, care acționează ca un agent de coagulare celulara. Mecanismul de lucru: Dioda laser functioneaza prin utilizarea de lumina pentru a produce o creștere a temperaturii parului. Lumina, care este absorbită de melanina parului si nu de piele (pentru a fi precis, într-o măsură mai mică de piele, care este mai ușor decât părul), incalzeste parul la 70/80 ° C, carbonizand si coaguland rădăcina. Timpul de relaxare termică permite pielii să reducă în mod constant orice temperatură exces, evitându-se agresarea pielii. Sângele care curge prin derm permite pielii să fie răcit. Parul , cu toate acestea, arde. Intensitatea utilizata va depinde de tipul de piele și de culoarea și grosimea parului.

  4. SISTEMUL DE SIGURANȚĂ Deși Diode Laser System PlatinumGMT ™ este un mecanism sigur pentru ochii, clienții trebuie să poarte ochelari de protecție în timpul tratamente faciale pentru a-i proteja împotriva oricărei leziuni oculare.

  Numai personalul autorizat de către Global Medical Technology ar trebui să efectueze orice lucrare în interiorul PlatinumGMT ™ Diode Laser System. În interior Sistemul are tensiuni electrice periculoase și curenți. Asigurați-vă că tensiunea este corectă este pentru sistemul PlatinumGMT ™ Dioda laser(a se vedea eticheta de la baza unitatea centrală).

  Întreținerea de rutină realizata de operator trebuie să fie efectuate cel puțin 10 minute după ce sistemul este oprit și deconectat de la sursa de alimentare. Efectuarea proceduri de întreținere cu sistemul conectat sau în termen mai mic de 10 de minute de la deconectare pot fi periculoase pentru operator si poate afecta

 • sistemul.

  Siguranța electrică și mecanică • Nu deschideți sau îndepărtați capacele de pe PlatinumGMT ™.dioda Laser System

  Deschiderea capacelor prezintă un risc pentru siguranță. • PlatinumGMT ™ Dioda Laser System produce tensiuni înalte, care pot fi periculoase. Unele componente pot deține tensiune si in momentul în care alimentarea este oprită. Numai personalul autorizat de Global Medical Technology ar trebui să deschida capacele. • PlatinumGMT ™ Diode Laser System este conectat la sol prin intermediul conexiunii din cablul de alimentare. Această conexiune este esențială pentru funcționarea în condiții de siguranță. Asigura-te ca instalatia electrica are impamantare. Pericol de incendiu • Absorbția energiei photothermice crește temperatura materialului absorbant. Tu ar trebui să iei măsuri preventive pentru a reduce riscul de incendiu al materialelor de la locul de tratament. • Nu folosiți substanțe inflamabile, cum ar fi alcoolul sau acetona, la pregătirea pielei pentru tratament. • Nu folosiți substanțe inflamabile pentru a curăța sau dezinfecta orice parte a PlatinumGMT ™

  ATENTIONARE  Excesul de energie pentru zona de tratament poate provoca leziuni termice la nivelul pielii, cruste, înroșirea pielii, hipo sau hiperpigmentare.  Niciodată nu va uitati direct în obiectiv principal, deoarece acest lucru poate afecta ochiul.  Nu porniți mașina fără a plasa unitatea de mână.  Nu lasati unitatea de mână să emită un puls de lumină în spațiu. Asigurați-vă că pulsul de lumina ajunge numai la locul de tratament.  Toate dispozitivele emițătoare de impulsuri luminoase pot provoca leziuni dacă nu sunt folosite corect.  Există tensiuni ridicate in interiorul sistemului Laser PlatinumGMT ™ Diodo Cloud.  Personalul care lucrează cu dispozitivele emițătoare de impulsuri ar trebui să fie întotdeauna conștienți de posibilul pericol și să ia măsurile de precauție corespunzătoare, așa cum este descris în acest manual de utilizare.  Pistrui trebuie să fie acoperite cu bandă albă. Nu utilizați materiale inflamabile.

  Etichete Următoarele etichete sunt atașate la partea din spate a laserului PlatinumGMT ™ Dioda Sistem. Proprietarul echipamentului trebuie să fie familiarizat cu sensul și locul de amplasare a acestor etichete și să le verifice în mod regulat.

  Pericol! Radiație laser

 • Caracteristicile camerei tratament Camera sau cabina în care tratamentele vor avea loc cu PlatinumGMT ™ Diode Laser System trebuie să respecte următoarele cerințe: a) În conformitate cu reglementările naționale, ușile sala de tratament trebuie să fie identificat în mod clar cu un semn. Acest semn mai jos: b) Ar trebui să existe 60 de centimetri între aparat și cel mai apropiat perete. Dimensiunile apara sunt: Wide: 35 cm Lungi: 48 cm Înălțime: 115 cm c) Aparatul trebuie să fie departe de orice surse de căldură. d) Cerințe electrice: 110-120V 50 / 60Hz 12a. e) prezența materialelor corozive în zona de lucru poate deteriora componentele electrice ale mașinii și a componentelor sale optice. f) Prezența o concentrație mare de praf și particule în suspensie în zona de activitate poate deteriora aparatul prin patrunderea in interiorul aparatului. Se poate absorbi, de asemenea, o parte a luminii emise de sistem. g) prezența prafului metalic în mediu poate deteriora aparatul. PlatinumGMT ™ Dioda Laser System trebuie utilizat într-un mediu necorosiv.

  h) Temperatura din de zona de lucru: Spațiul de lucru ar trebui să fie păstrat la o constantă a temperaturii `între 20 și 25 ° C și o umiditate relativă sub 80%. i) Zona de lucru trebuie să fie dotate cu aer condiționat.

  Cerințe privind siguranța optica Următoarele recomandări ar trebui să fie urmate cu meticulozitate pentru a evita efecte dăunătoare asupra vede

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended