Home >Documents >PLATINUM GMTâ„¢ DIODE LASER SYSTEM - .PlatinumGMT â„¢ Dioda Laser...

PLATINUM GMTâ„¢ DIODE LASER SYSTEM - .PlatinumGMT â„¢ Dioda Laser...

Date post:25-Mar-2019
Category:
View:223 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:

PLATINUM GMT DIODE LASER SYSTEM

MANUAL PlatinumGMT

Multumim ca ati achizitionat laserul , numarul 1 inlume PlatinumGMT . . Inainte de utilizarea aparatului cititi , manualul si efectuati traningul.

1.INTRODUCEREAparatul PlatinumGMT Diode Laser System este indicat pentru utilizare pe termen lung in tratamentele de Fotoepilare.PlatinumGMT Diode Laser System dispune de toate progresele tehnologicenecesare pentru a efectua tratamente sigure, eficiente, rapide i foarte confortabile.Aparatul este proiectat pentru epilarea pe termen lung i reducerea progresiv a parului nedorit de pe fata si corp.

PlatinumGMT Diode Laser System lucreaza pe principiul selectival fototermolizei, n care parametrii sunt ajustati sa elimine selectiv foliculii de par fara a afecta tesutul adiacent.

PlatinumGMT Diode Laser System este format din dou pri principale: unitatea centralacu capacul de control cu ecran tactil, i unitatea de mn-manipolo, care conineUnitate de luminan (laser).

Operatorul PlatinumGMT System dioda laser poate alege din trei moduride funcionare, Standard, Fast (matura) i Single, care sunt setate n mod direct pe ecran.Parametrii: nivel de putere (Fluence), lime puls (puls), frecvena de spargere(frecven) i racirea locala (Cooling),se seteaza pe caracteristicilor specifice ale prului i pielii fiecarui client. Parametrul nivelul de energie definete ct de mult energie este livrat pe zona care trebuie tratat.

2. PRECAUIIUtilizatorii ar trebui s citii cu atenie acest manual, msurile de precauie i a protocoalelor sale, nainte de de lucru cu dioda laser PlatinumGMT System. Acestmanual ofer un ghid pentru efectuarea tratamentelor, i este supus la mbuntiri,modificri sau variaii. Clientul este responsabil pentru daunele de orice tip care pot rezulta din folosirea incorect sau defectuoasa a echipamentului sau din faptul c nu a urmat proceduriledescrise n manual sau la traningurilre de formare.

PlatinumGMT Dioda Laser System este un dispozitiv electro-optic proiectat pentrua oferi tratamente sigure i de ncredere. Utilizatorii acestui echipament trebuie s respecte cu strictee msuri de precauie de securitate prezentate n aceast seciune.PlatinumGMT Diode Laser System nu este conceput pentru a fi utilizat de ctre persoane (inclusiv copii) cu abiliti fizice, senzoriale sau mentale reduse, sau care nu dispun de experien sau cunotine, cu excepia cazului n care acestea sunt supravegheate sau au beneficiat de formare nutilizarea corespunztoare.Copiii trebuie supravegheai pentru a se asigura c nu se joac cu aparatul.

PlatinumGMT Diode Laser System este conceput pentru a maximiza sigurana

celor ce au primit (clieni sau pacieni) i aplicat (operatori) tratamentul. Orice zona acorpul poate fi tratat, sub rezerva urmtoarele msuri de precauie:Folosii numai pe zonele care NU prezint urmtoarele caracteristici: rni, leziuni, roea, edeme, eritemul, cruste, arsuri, iritaie,dermatit sau orice modificare la nivelul pielii normale. leiuni de bronzare naturala sau artificiala de orice fel. ndeprtarea prului folosind metode de epilare cu ceara. Tatuaje, alunie, pete intunecate sau orice pielii hiper-pigmentare cutanata. IMPORTANTnainte de a ncepe orice tratament, citii cu atenie lista de contraindicaii i criteriile de excludere.

3. PRINCIPIU DE LUCRUPrincipiul fototermolizei selectiveAtunci cnd este aplicat pe piele, PlatinumGMT Dioda laser System esteabsorbit de cromofori n zona tratat. Energia luminoasa absorbit de de cromofori (melanina parului) este transformat n energie termic, care acioneaz ca un agent de coagulare celulara.Mecanismul de lucru:Dioda laser functioneaza prin utilizarea de lumina pentru a produce o cretere a temperaturii parului.Lumina, care este absorbit de melanina parului si nu de piele (pentru a fiprecis, ntr-o msur mai mic de piele, care este mai uor dect prul), incalzeste parul la 70/80 C, carbonizand si coaguland rdcina. Timpul de relaxare termic permite pielii s reduc n mod constant orice temperatur exces, evitndu-se agresarea pielii.Sngele care curge prin derm permite pielii s fie rcit. Parul ,cu toate acestea, arde. Intensitatea utilizata va depinde de tipul de piele i de culoarea i grosimea parului.

4. SISTEMUL DE SIGURANDei Diode Laser System PlatinumGMT este un mecanism sigur pentruochii, clienii trebuie s poarte ochelari de protecie n timpul tratamente faciale pentru a-i proteja mpotriva oricrei leziuni oculare.

Numai personalul autorizat de ctre Global Medical Technology ar trebui s efectueze orice lucrare n interiorul PlatinumGMT Diode Laser System. n interior Sistemul are tensiuni electrice periculoase i cureni.Asigurai-v c tensiunea este corect este pentru sistemul PlatinumGMT Dioda laser(a se vedea eticheta de la baza unitatea central).

ntreinerea de rutin realizata de operator trebuie s fie efectuate cel puin 10 minute dup ce sistemul este oprit i deconectat de la sursa de alimentare. Efectuarea proceduri de ntreinere cu sistemul conectat sau n termen mai mic de 10 de minute de la deconectare pot fi periculoase pentru operator si poate afecta

sistemul.

Sigurana electric i mecanic Nu deschidei sau ndeprtai capacele de pe PlatinumGMT .dioda Laser System

Deschiderea capacelor prezint un risc pentru siguran. PlatinumGMT Dioda Laser System produce tensiuni nalte, care pot fipericuloase. Unele componente pot deine tensiune si in momentul n care alimentarea este oprit. Numai personalul autorizat de Global Medical Technology artrebui s deschida capacele. PlatinumGMT Diode Laser System este conectat la sol prin intermediulconexiunii din cablul de alimentare. Aceast conexiune este esenial pentru funcionarea n condiii de siguran. Asigura-te ca instalatia electrica are impamantare.Pericol de incendiu Absorbia energiei photothermice crete temperatura materialului absorbant.Tu ar trebui s iei msuri preventive pentru a reduce riscul de incendiu al materialelor de la locul de tratament. Nu folosii substane inflamabile, cum ar fi alcoolul sau acetona, la pregtireapielei pentru tratament. Nu folosii substane inflamabile pentru a cura sau dezinfecta orice parte aPlatinumGMT

ATENTIONARE Excesul de energie pentru zona de tratament poate provoca leziuni termice lanivelul pielii, cruste, nroirea pielii, hipo sau hiperpigmentare. Niciodat nu va uitati direct n obiectiv principal, deoarece acest lucru poate afecta ochiul. Nu pornii maina fr a plasa unitatea de mn. Nu lasati unitatea de mn s emit un puls de lumin n spaiu. Asigurai-v c pulsul de lumina ajunge numai la locul de tratament. Toate dispozitivele emitoare de impulsuri luminoase pot provoca leziuni dac nusunt folosite corect. Exist tensiuni ridicate in interiorul sistemului Laser PlatinumGMT Diodo Cloud. Personalul care lucreaz cu dispozitivele emitoare de impulsuri ar trebui s fie ntotdeauna contieni de posibilul pericol i s ia msurile de precauie corespunztoare, aa cum este descris n acest manual de utilizare. Pistrui trebuie s fie acoperite cu band alb. Nu utilizai materiale inflamabile.

EticheteUrmtoarele etichete sunt ataate la partea din spate a laserului PlatinumGMT Dioda Sistem. Proprietarul echipamentului trebuie s fie familiarizat cu sensul i locul de amplasare a acestor etichete i s le verifice n mod regulat.

Pericol!Radiaie laser

Caracteristicile camerei tratamentCamera sau cabina n care tratamentele vor avea loc cu PlatinumGMT Diode Laser System trebuie s respecte urmtoarele cerine:a) n conformitate cu reglementrile naionale, uile sala de tratament trebuie s fie identificat n mod clar cu un semn. Acest semn mai jos:b) Ar trebui s existe 60 de centimetri ntre aparat i cel mai apropiat perete.Dimensiunile apara sunt:Wide: 35 cmLungi: 48 cmnlime: 115 cmc) Aparatul trebuie s fie departe de orice surse de cldur.d) Cerine electrice: 110-120V 50 / 60Hz 12a.e) prezena materialelor corozive n zona de lucru poate deteriora componentele electrice ale mainii i a componentelor sale optice.f) Prezena o concentraie mare de praf i particule n suspensie n zona de activitatepoate deteriora aparatul prin patrunderea in interiorul aparatului. Se poate absorbi, de asemenea, o parte a luminii emise de sistem.g) prezena prafului metalic n mediu poate deteriora aparatul.PlatinumGMT Dioda Laser System trebuie utilizat ntr-un mediu necorosiv.

h) Temperatura din de zona de lucru: Spaiul de lucru ar trebui s fie pstrat la o constant a temperaturii `ntre 20 i 25 C i o umiditate relativ sub 80%.i) Zona de lucru trebuie s fie dotate cu aer condiionat.

Cerine privind sigurana opticaUrmtoarele recomandri ar trebui s fie urmate cu meticulozitate pentru a evita efecte duntoare asupra vederii operatorilor si pacientilor. Fii atent cu expunere accidental la lumina emis de aparat. Toata lumeaprezent n zona de tratament ar trebui s foloseasc ochelari de protecie special,promovatide Global Medical Technology. identific n mod clar camera de lucru, astfel nct s se evite accesul unei persoane neprotejate. Numai cei a cror prezen este necesar ar trebui s fie n sala de tratament. oricine este implicat in furnizarea de tratament trebuie s fie instruit n mod corespunztor i a informat cu privire la utilizarea echipamentului. Echipamentul poate fi utilizat numai de ctre personal calificat. Niciodat nu te uita direct la lumina emis de aparat. Niciodat nu te uita direct la lentila prin care lumina este emis atunci cnd aparatul este pornit. Niciodat nu te uita suprafee reflectorizante n timpul unui tratament. Nu ndreptai unitatea de mn de la orice suprafa sau obiect care nu este specificat n acest manual. Nu lucrai