Home > Documents > Organizaţia Caritas Satu Mare Programe şi instituţii

Organizaţia Caritas Satu Mare Programe şi instituţii

Date post: 28-Jan-2017
Category:
Author: dodieu
View: 229 times
Download: 6 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 20 /20
Organizaţia Caritas Satu Mare
Transcript
 • Organizaia Caritas Satu Mare

 • Organizaia Caritas Satu MarePrograme i instituii

  Raport Anual 2007

 • 1

  Dragi Cititori!Caritas nseamn iubire, iar iubirea este baza cretinismului i este una dintre porun-cile cele mai de seam. Iubete-i Domnul, Dumnezeul, din toat inima iubete-i aproapele ca i pe tine nsui. Aceast iubire se oglindete n munca neobosit a tu-turor angajailor, specialitilor i voluntarilor Organizaiei Caritas Satu Mare. Efortul lor, munca lor neobosit este model demn de urmat i de cinstit. E de datoria noastr, a tuturor cretinilor s recunoatem suferina i s oferim o mn de ajutor celor aflai la nevoie. Cine ar cunoate mai bine aceste nevoi, dect cei care zilnic in piept suferinei, alin dureri i lumineaz ziua de mine chiar i n cel mai ascuns i srccios col al diecezei noastre.Sprijinirea celor aflai la nevoie este o misiune greu de ndeplinit, o misiune purtat de ctre Organizaia Caritas Satu Mare cu mare druire, i cu rezultate mbucurtoare, fapt pentru care doresc s adresez cele mai profunde mulumiri ntregului colectiv. Dumnezeu s le dea putere i pentru viitor!

  Eugen SchnbergerEpiscop de Satu Mare

  Dragi Cititori!Am nceput anul 2007 n spiritul integrrii trind pe deplin momentul istoric al aderrii Romniei la Uniuinea European. Odat cu acest moment s-au nscut idei i posibiliti noi. Organizaia Caritas Satu Mare a nceput prin lansarea principiului conform cruia organizaia dorete s fie un cadru de mobilizare a resurselor locale i este devotat creterii implicrii comunitii n rezolvarea problemelor sociale existente n cadrul acestuia. Am accentuat importana susinerii programelor desfurate de Caritas Satu Mare din resurse locale, dezvoltarea parteneriatelor locale cu instituii publice, cu firme i membrii comunitii. Deschiderea ctre comunitate, principiul lansat n 2007, este i va rmne n continuare ideea care se afl la baza tuturor aciunilor, a activitilor noastre planificate pentru 2008.Introducerea sistemului de asigurare a calitii ca proiect pilot la 28 servicii din cadrul organizaiei ne-a ajutat s putem vedea problemele beneficiarilor notri n complexitatea lor i astfel am reuit s le asigurm servicii personalizate.Dorim s mulumim tuturor partenerilor notri pentru sprijinul acordat n special acelor parteneri care de mai bine de 15 ani susin activitatea organizaiei noastre ca persoane fizice, voluntari devotai ai cauzelor reprezentate de noi.

  Lchli Terzia TndeDirector general

  Raport Anual 2007

 • 82

  Raport Anual 2007

 • Raport Anual 2007

  3

  Aspecte economico-financiare

  Identificarea i mobilizarea resurselor financiare este elementul cel mai important n susinerea i dezvoltarea serviciilor sociale la standarde nalte de calitate. Aducerea n concordan a cheltuielilor i a veniturilor realizate de Organizaia Caritas Satu Mare este indispensabil n pstrarea echilibrului financiar. Din acest punct de vedere anul 2007 a fost un succes, con-tinund astfel trendul anilor anteriori.

  Structura veniturilor pe surse de finanare n ultimul an s-a nscris n tendinele anilor precedeni (fig. 1). Veniturile realizate din subveniile de la bugetul local i de stat reprezint 16% din total. Granturile, cu cei peste 20% din total arat o uoar cretere fa de 2007. Din aceast categorie de venit fac parte cele dou proiecte finanate de Uniunea European i un Pro-gram de Interes Naional, acestea fiind: Transculturalitatea Est-European deznodmnt i sorginte, finanat de Phare CBC 2005/017-53, prin intermediul Programului de vecintate RomniaUcraina 20042006, n valoare de 154.087,12 RON, Prini n oglind, finanat de Phare CBC RomniaUngaria 2005/017-536.01.01, prin intermediul programului de pro-movare a iniiativelor de cooperare transfrontalier, n valoare de 200.070 RON, O via demn persoanelor vrstnice prin siguran i susinere, finanat de Ministerul Muncii, Familiei i a Egalitii de anse prin Programul de Interes Naional, n valoare de 101.340 RON.

  n 2007 Organizaia Caritas Satu Mare a lansat principiul conform cruia dorete s fie cadru de mobilizare a resurselor i de cretere a implicrii comunitii n rezolvarea problemelor sociale proprii. n aceast direcie o realizare important a anului 2007 a fost sponsorizarea obinut cu ocazia maratonului 17 km pentru semenii notri! de la o firm de renume din Satu Mare n valoare de 13.500 RON. Principiul pe baza cruia am organizat acest maraton a fost implicarea, mobili-zarea comunitii locale cu un scop caritativ. Maratonul s-a bucurat de un succes neateptat punnd n micare peste 380 de stmreni n numele solidaritii i a responsabilitii sociale.

  54%

  19%

  12%

  15%

  Programe socio-educaionale pentru copii i tineri

  Programe destinate persoanelor cu disabiliti

  Programe destinate persoanelor n vrts

  Programe sociale de suport i intervenie

  54%

  7% 1% 2%7%

  9%

  20%

  Subvenii de la bugetul de stat

  Subvenii de la bugetul local

  GranturiVenituri din donaii (n natur)

  Venituri din donaii (contribuii n lei i valut)

  Venituri din sponsorizare

  Alte venituri (dobnzi, dividende, etc.)

  Fig. 1

  Fig. 2

 • 4

  Raport Anual 2007

 • 5

  Maraton de solidaritate2007 a fost anul care a adus noi nceputuri i concepii n viaa Organizaiei Caritas Satu Mare. Pentru a crete susinerea programelor sociale din resurse locale i pentru a dezvolta parteneriate cu actori locali instituii, firme, persoane fizice, am nceput derularea unor programe comunitare de atragere de fonduri pentru organizaie. Cel mai de amploare dintre aceste programe a fost maratonul 17 km pentru semenii notri! care a vut loc n 19 iunie. Denumirea maratonului provenise din faptul c Organizaia Caritas Satu Mare anul trecut a avut 17 ani de existen.

  Principiul pe baza cruia am organizat maratonul a fost implicarea, mobilizarea comunitii locale cu un scop caritativ. Startul s-a dat dimineaa din faa sediului Organizaiei dup care a urmat parcurgerea celor 17 km pn la marginea comunei Micula, unde toi participanii au fost ateptai cu jocuri i muzic. Maratonul s-a bucurat de un succes neateptat punnd n micare peste 380 de stmreni n numele solidaritii i a responsabilitii sociale.

  Ca un act de responsabilitate social corporatist, firma AUTONET S.A. din Satu Mare a devenit partener al Organizaiei Caritas Satu Mare oferind sponsorizare n msura kilometrilor parcuri de fiecare participant, sponsoriznd astfel activitatea Organizaiei Caritas Satu Mare cu suma de 13.500 de RON. Aciunea a fost declarat la nivel naional drept cea mai inspirat aciune de sensibilizare a comunitii locale fa de problemele sociale existente.

  n urma interesului demonstrat de comunitatea stmrean i reaciile pozitive strnite de numeroasele articole de pres i relatri personale ale participanilor, maratonul va fi organizat i n anul 2008, de aceast dat pe o distan de 18 km.

  Concurs foton 2007 Centrul de Voluntariat Caritas Satu Mare, urmrind principiul de responsabilizare a comunitii fa de problemele sociale, a lansat un concurs foto sub motoul Oamenii din jurul meu. Tematicile propuse pentru fotografii au fost copii, tineri, familii aflate la nevoie, vrstnici i persoane cu disabiliti. n cadrul competiiei au fost depuse peste 130 de lucrri de la 27 de persoane.

  Toate lucrrile au fost expuse la Gala Voluntarilor din 5 decembrie, unde a avut loc i premierea ctigtorilor. Juriul a fost compus din trei specialiti n domeniul fotografiei i artei: Lepedus Ildik, pictor, profesor la Liceul de Arte Aurel Pop, Fazekas Jzsef Tams, artist fotograf, Szensi Zoltn, fotograf profesionist. S-au adjudecat premii n cinci categorii: ctigtorul concursului - Psn Lajos cu fotografia Mnjeal, fotografia cu cel mai mare impact - Frca Ovidiu, cea mai original abord-are - Bnhzi Gyngyi, cel mai promitor talent - Jeremis Ivette, premiu special - Demian Claudiu.

  Dai carte, faci parte!Pe baza principiului de responsabilizare social i de susinere a serviciilor sociale prin implicarea comunitii, n luna noiembrie Organizaia Caritas Satu Mare a demarat o aciune de colectare de donaii n cri i rechizite colare sub motoul Dai carte, faci parte! Scopul colectei a fost amenajarea a dou biblioteci pentru copii i tineri care provin din familii aflate la nevoie, care frecventeaz Casa Prieteniei din Satu Mare i Centrul Integretto din Ardud. Aciunea s-a bucurat de un succes neateptat n cadrul comunitii stmrene. n cele 6 sptmni s-au adunat peste 5000 de volume, donate de persoane fizice, firme i coli. Dat fiind numrul mare de cri i varietatea acestora, n final, n loc de dou biblioteci s-au amenajat 3, al treia fiind cea de la Centrul de Zi pentru vrstnici Sperana din Satu Mare.

  Raport Anual 2007

 • 6

  Raport Anual 2007

 • 7

  Biroul de Prevenire i Consiliere Antidrog n aciunen 2007 Biroul de Prevenire i Consiliere Antidrog a desfurat un ir de programe locale cu scopul de a dezvolta activiti de petrecere a timpului liber pentru tineri n mod distractiv i atractiv. Aceste activiti, n majoritatea lor activiti sportive, s-au desfurat n zona de agrement Some n colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare i Consiliere Antidrog, SPAS Satu Mare, FRCCF, Asociaia STEA. La acest program au participat n total 685 de tineri.n luna iulie, specialitii Biroului de prevenire i consiliere Antidrog au participat la Festivalul Peninsula, la programul Civili-ada 2007, program de prevenire DROG/SIDA. Participarea a fost cofinanat de Consiliului Judeean Satu Mare. Acesta s-a desfurat n colaborare cu Universitatea Babe-Bolyai, Facultatea de Asisten Social, Fundaia Bonus Pastor, Centrul de Prevenire, Evaluare i Consiliere Trgu Mure, Fundaia Benone, cu scopul de informare, consiliere i a generat discuii pe tema drogurilor i SIDA n rndul tinerilor prezeni la eveniment. Timp de 5 zile, la cortul special amenajat pentru acest program, au avut loc discuii cu foti consumatori de droguri i alcoolici, consiliere psihologic, social i colegial, o dup mas de jocuri i un program de schimb de igri pe dulciuri. La program au participat peste 150 de persoane, care au revenit zilnic.

  Casa de Creaie RotaryLa 31 octombrie, la Homorodu de Jos a avut loc festivitatea de inaugurare a Casei de Creaie Rotary, care va funciona lng Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaional Casa Perla a Organizaiei Caritas Satu Mare. Casa de creaie va deservi tinerii cu disabiliti care frecventeaz aceast instituie. Lucrrile de renovare a casei, au fost fcute pe baza unui proiect depus i ctigat de Organizaia Caritas la Clubul Rotary din Oldenburg, Germania. Echipa de lucru a fost compus din reprezentani ai mai multor generaii, de la adolesceni, pn la persoane cu mare experien, membri mult respectai ai comunitilor din care provin. Aceast colaborare internaional este una excepional, fiind o demonstraie a spiritului de solidaritate i a importanei muncii de voluntariat. Renovarea a durat 10 zile sub coordonarea, preedintelui clubului din Oldenburg, Jrg Wasknig, a Clubului Rotary din Olanda, delegaia lor fiind condus de Hank Buurma, i un grup al Clubului Rotary Frana, condus de Mark Idoine.

  Oameni mai informai pentru o comunitate mai responsabil n perioada 1 iunie -15 decembrie 2007, Centrul de ngrijire la domiciliu Sf. Barbara din Baia Mare a derulat proiectul Oameni mai informai pentru o comunitate mai responsabil finanat de Serviciul Public de Asisten Social a municipiului Baia Mare. Scopul proiectului a fost creterea gradului de informare a membrilor comunitii privind serviciile de ngrijire social-medical la domiciliu. Grupul int a proiectului au fost 30 de aparintori (asisteni personali) care au n ngrijire persoane n vrst i/sau cu handi-cap n Municipiul Baia Mare i reprezentanii instituiilor publice i private din municipiu, specialiti care intervin n mod direct sau indirect n procesul de ngrijire la domiciliu, inclusiv furnizorii de ngrijire la domiciliu din municipiu. n cadrul proiectului au avut loc 3 cursuri de formare pentru aparintori pe temele: rolul asistentului personal n ngrijirea persoanei cu handicap, persoana n vrst bolnav n familie, posibiliti i dificultile ngrijirii i rolul familiei n ngriji-rea persoanei n vrst la domiciliu. n luna septembrie a avut loc o discuie de mas rotund cu participarea furnizorilor de ngrijire la domiciliu din Baia Mare, s-au discutat probleme de interes comun cum ar fi finanarea serviciilor de ngrijire la domiciliu i dificultile cauzate de legislaie. n urma ntlnirii participanii au formulat un memoriu cu propuneri ctre Casa Judeean de Asigurri de Sntate. La 19 octombrie a avut loc seminarul profesional ngrijirea la domiciliu o alternativ uman pentru o comunitate eficient unde au participat 50 de reprezentani ai actorilor sociali din Baia Mare i specialiti n domeniul ngrijirilor la domiciliu.

  Raport Anual 2007

 • 8

  Raport Anual 2007

 • 9

  Pe scurt...Aderare la EASPDn luna mai a anului 2007, Organizaia Caritas Satu Mare a devenit membru deplin al organizaiei EASPD (Asociaia European a Furnizorilor de Servicii pentru Persoanele cu disabiliti).EASPD reprezint mai mult de 7000 de organizaii dedicate persoanelor cu disabiliti din Europa i reprezint vocea servici-ilor adresate persoanelor cu handicap din sectorul european. Este cea mai mare organizaie umbrel n acest domeniu. 2% n anul 2007Organizaia Caritas Satu Mare a demarat n anul 2007 o campanie de colectare a procentului de 2% din impozitul pe venit. Prin intermediul campaniei Dou procente dou mini ntinse oamenilor n dificultate!, contribuabilii au donat Organizaiei 11.606 RON. Aceast sum va fi utilizat n dezvoltarea serviciilor acordate, mbuntirea i diversificarea lor n funcie de necesitile beneficiarilor notri i a comunitilor pentru care lucrm.

  Programe socio-educaionale pentru copii i tinerin cadrul programelor socio-educaionale pentru copii i tineri oferim urmtoarele servicii:

  Centru Social DeschisServicii: suport i asisten pentru copiii beneficiari i familiile lor, activiti i servicii de consiliere psihologic i social individual i de grup pentru copiii colari i familiile lor, programe de educaie extracuricular i recreative precum i programe de socializare (jocuri de rol, vizionare de materiale educative, vizite la instituii etc.), asigurarea unei mese i unei gustri, meninerea igienei corporale i a hainelor.

  Centre de zi i SemiinternateServicii: identificarea nevoilor prin anchet social, ndrumarea copiilor n pregtirea temelor colare i inerea legturii permanent cu profesorii din colile lor, activiti cu scopul de a le oferi copiilor deprinderi n muncile specifice gospodriei, grdinritului, tmplriei sau croitoriei, consultan n ceea ce privete planificarea familial, programe recreative, programe de socializare, asigurarea unei mese calde i a unei gustri.

  Grdinie socialeServicii: program educativ de grdini, servicii de natur social (gustare i mas cald, igiena corporal, rechizite colare, mbrcminte, materiale igienico-sanitare)

  INSTITUIA BENEFICIARI

  Grdinie Sociale Caritas: Cidreag, Satu Mare, Petea 128Centre de zi: Ardud, Turulung, Livada, Stna 363Centrul Social Deschis Casa Prieteniei Satu Mare, Centrul Social Deschis Sf. Francisc de Assisi Baia Mare 171

  Program de prevenire a consumului de droguri 3790

  Raport Anual 2007

 • Raport Anual 2007

  10

 • 11

  Raport Anual 2007

  Programe pentru persoane cu disabiliti n cadrul programelor pentru persoane cu disabiliti oferim urmtoarele servicii:

  Centrul de Reabilitare Sf. IosifServicii: depistare i diagnosticare timpurie a copiilor cu tulburri de dezvoltare i/sau disabiliti terapii i activiti com-plexe de intervenie timpurie n regim ambulatoriu, servicii de asisten psihopedagogic, consiliere pentru prini n legtur cu nevoile speciale ale copiilor i aspecte legate de educaia lor, consiliere social a familiilor.

  Biroul de Asisten i Consiliere pentru Persoane cu HandicapServicii: consiliere i informare despre drepturile i facilitile acordate persoanelor cu disabiliti de ctre stat i alte organisme competente, aciuni de contientizare i sensibilizare a societii asupra condiiei persoanelor cu disabiliti, ncurajeaz formarea unor abiliti pentru traiul independent al persoanelor cu disabiliti n propriile familii i comunitate, ofer sprijin material trimestrial asistailor, mediere social.

  Centru de Integrare prin Terapie Ocupaional Casa PerlaServicii: activiti de terapie ocupaional sau artistic, dezvoltarea abilitilor proprii cu scopul de a scdea gradul de dependen personal, integrarea i responsabilizarea social a tinerilor cu disabiliti, ndrumare n formarea competenelor i abilitilor profesionale.

  Cminului sptmnal Sf. VinceniuServicii: servicii de acompaniament social i gzduire temporar, activiti cu caracter educativ i recreativ, dezvoltarea autonomiei personale, cazare, mas, transport, consilierea pentru familiile tinerilor cu disabiliti.

  Grdinie specialeServicii: programe educaionale difereniate; programe de petrecere i animare a timpului liber; activiti recuperatorii de natur medical specifice vrstei, naturii i tipului de disabiliti, trei mese pe zi, transport tur retur de la domiciliu la grdini, ajutor material, corespunztor nevoilor sociale individuale, intermediere ctre alte instituii care ofer servicii com-plementare de recuperare a disabilitii.

  BENEFICIARI

  Copii asistai la Centrul de Reabilitare Sf. Iosif 120Tineri care au participat la taberele din centrul de integrare prin tera-pie ocupaional Casa Perla 80

  Tineri ncredinai cminului sptmnal Sf. Vinceniu 6Copii n grdiniele speciale Caritas: Satu Mare, Carei, Baia Mare 50Birou de consiliere pentru persoane cu handicap Satu Mare (BACH) 115

 • 12

  Raport Anual 2007

 • 13

  Raport Anual 2007

  Programe destinate persoanelor n vrstn cadrul programelor destinate persoanelor n vrst oferim urmtoarele servicii:

  Centre de zi i cluburiServicii: organizarea de activiti recreative, culturale sau festive, informare despre serviciile de ngrijire pentru persoanele de vrsta a treia, disponibile la nivel local sau naional, sprijin n accesarea acestor servicii, activiti de meninere a formei fizice, activiti de ergoterapie, petrecerea timpului liber n compania persoanelor de aceeai vrst.

  Cminul de zi Sf. Iacob Servicii: gzduirea n timpul zilei, pe perioad nedeterminat, asigurarea a trei mese pe zi i a condiiilor necesare pentru igiena corporal, i splarea hainelor, servicii de suport, constnd n informarea asupra drepturilor persoanelor vrstnice i ndrumare spre instituiile specializate, instruirea aparintorilor n privina ngrijirii vrstnicilor, asigurarea transportului de la i la domiciliu, cumprturi i procurare de medicamente, vizitarea beneficiarilor internai la centrele de ngrijire medical, activiti de resocializare, activiti zilnice pentru pstrarea sntii psihice, consultan psihologic, ngrijire medical, activiti pentru meninerea formei fizice.

  Centre de Asisten Medical i ngrijire la DomiciliuServicii: servicii sociale de baz ca igiena corporal, igiena patului, ajutor n alimentaie, exerciii de micare, transfer, depla-sare n interiorul locuinei, supravegherea bolnavului, servicii sociale de suport, precum menajul, ajutor la prepararea hranei, distribuire de alimente sau hran cald la domiciliu, cumprturi, procurare de medicamente, administrare i gestionare a documentelor oficiale i fondurilor financiare, informare despre drepturi i faciliti, instruirea aparintorilor cu privire la ngrijirea bolnavilor, consiliere pentru sntate, asigurarea mijloacelor de ngrijire medical, servicii medicale, cu monitori-zarea parametrilor fiziologici, ngrijire medical, tratament, efectuarea manevrelor terapeutice pentru evitarea complicaiilor secundare, implicarea aparintorilor n procesul de ngrijire, prin susinerea i instruirea lor.

  INSTITUIA BENEFICIARI

  Centrul de Zi Sperana Satu Mare 160Club pentru vrstnici Carei 55Centrul de Zi pentru vrstnici Baia Mare 120Club pentru vrstnici Sighetu Marmaiei 45Club pentru vrstnici Turulung 27Cminul de zi Sf. Iacob 288 Centre de Asisten Medical i ngrijire la Domiciliu (persoane ngrijite) 879

 • 14

  Raport Anual 2007

 • 15

  Programe sociale de suport i intervenien cadrul programelor sociale de suport i intervenie oferim urmtoarele servicii:

  Biroul de informare i consiliere social Satu Mare Servicii: informaii asupra drepturilor i serviciilor sociale asigurate de Caritas i de alte instituii, mediere, consiliere social respectiv asisten i suport pentru persoanele i familiile aflate n dificultate. Victimele violenei n familie beneficiaz de consiliere i mediere pentru a trece peste crizele cu care se confrunt, iar la nevoie, li se acord i ajutor material, n colabo-rare cu alte instituii ale statului sau ONG-uri.

  Biroul de consiliere i asisten social Baia Mare Servicii: informaii asupra drepturilor i serviciilor sociale asigurate de Caritas i de alte instituii, mediere, consiliere social respectiv asisten i suport pentru persoanele i familiile aflate n dificultate, sprijin n mbuntirea igienei personale prin oferirea posibilitii de a face baie general de dou ori pe sptmn i asigurarea posibilitilor splrii sptmnale a hainelor, sprijin material n limita posibilitilor constnd n alimente, materiale igienico- sanitare, mbrcminte i rechizite colare.

  Puncte de distribuire de ajutoareServicii: efectuarea anchetelor sociale, acordarea de ajutoare materiale (mbrcminte, alimente, produse igienico-sanitare, rechizite colare).

  Cantine SocialeServicii: servirea unei mese calde zilnic.

  Farmacia Caritas Satu MareServicii: asigurarea de medicamente gratuite pentru cazuri sociale identificate de asistenii sociali.

  INSTITUIA BENEFICIARI

  Biroul de Informare i Consiliere Social Satu Mare 1777Punct de Distribuire ajutoare Carei 301Punct de Distribuire ajutoare Turulung 304Biroul de Consiliere i Asisten Social Baia Mare 300Punct de Distribuire ajutoare Sighetu Marmaiei 156Cantina social: Satu Mare, Carei, Baia Mare 130Farmacia Social 577

  Raport Anual 2007

 • 16

  Raport Anual 2007

  PARTENERI

  Austria

  Caritas Austria,Viena Caritas Lager Nord din Viena, Caritas al Diecezei InnsbruckCaritas al Diecezei Feldkirch Caritas parohial Aigen, Bad Ischl, Bad Wimsbach, Ht-teldorf, RstorfCrucea Roie din Austria, LinzFarmacia FrstenfeldFundaia Erste, VienaFundaia Jugendchor Creativ International, SchrdingSchwaz : Kiwanis-Club, Parohia Maria Himmelsfahrt, Parohia romano-catolic St. Barbara , coala Johannes MessnerSocietate pe Aciuni OMVOrganizaia Ora Internaional din AndorfParohia romano-catolic DrnsteinParohiile romano-catolice din Dieceza Innsbruck: Igls, Inzing, Landschaftliche Hilfe Mariahilf Rumnien-hilfe Schrding

  Germania

  Ajutor pentru Romania AltmhldorfAjutor pentru Romania Bad KrozingenAjutor pentru Romnia DuisburgAjutor pentru Romnia DsseldorfAjutor pentru Romnia Freundes- und Frderkreis MnchenAjutor pentru Romnia Herzogenrath MerksteinAjutor pentru Romnia Oldenburg,Hamburg i SaffigAjutor pentru Romnia TgingAjutor pentru Romnia WeitnauAjutor pentru Romnia , Familia Kolping, Welling-holzhausen, Melle Andrea Hurlebusch, BochumArhidieceza Paderborn

  Asociaia pentru umanitate i pace PeterswrthAsociaia Von uns, fr Kinder Dietfurt e.VAWO BerlinAWO SwisttalBiroul pentru tinerii romano-catolici din PassauBullis bringen Freude, Frankfurt am MainCaritas al Diecezei AugsburgCaritas WittenCaritas WolfenbttelCaritas al Arhidiecezei PaderbornCaritas al Diecezei Passau i Parohiile romano-catolice din Dieceza PassauCaritas al regiunii Breisgau Hochschwarzwald e.V. din FreiburgClub Rotary OldenburgColegiul de Asisten Social, BielefeldComunitatea Argenbhl, EglofsFam. Kolping Alhorn, Groenkneten Familia Schott, Wolfenbttel i Fundaia Dr. Elisabeth von WitzlebenFundatia Ecksberg, Mhldorf am InnFundaia Hans Lindner, ArnstorfFundaia Sumser, MnsterFundaia Mirja-Sachs, MnchenGnter i Brigitte Henning, MarbachHttis Balkanhilfe e.V. , VerlKindermissionswerk AachenOrganizaia Micul Prin, WarendorfParohia evanghelic Dauborn i Familia Kolping, Obererbach Parohia Evangelic ElisabethfehnParohia romano-catolic St. Andreas, EchingParohia romano-catolic St. Anna, Aschenberg/Da-wensberg Parohiile romano-catolice St. Antonius i St. Josef Essen-HorstParohia romano-catolic Essen Parohia romano-catolic St. Barbara i St. Fran-ziskus. din Ibbenbren/Recke Parohia romano-catolic St. Laurentius, Mldorf am Inn

 • Parohia romano-catolic St. Pankratius, AnrchteParohia romano-catolic St. Vitus, Lningen Polenhilfe CoesfeldPrimria oraului WolfenbttelRenovabis, Freisingcoala Harkenberg Hauptschule, Hrstelcoala Ludgeri, Mettingencoala Peter-Ruber, WolfenbttelSurorile misionare Vom Hlst. Herzen Jesu Mnster - Hiltrup

  Alte ri

  Ajutor Rumnienhilfe Asociaia Sonnenblume Sperana Hoffnung,Walenstadt, ElveiaCaritas Bolzano, ItaliaCaritas Diocesana di Como, ItaliaCaritas Elveia, LuzernClub Rotary Hoogezand-Sappemeer, OlandaClub Rotary Soissons,FranaFundaia Caritas Sf. Mrton, UngariaFundaia Segit Jobb, UngariaKatolische Jungschar Sdtirols, Bozen, ItaliaMnstirea Sf. Ursula, ElveiaParohia romano-catolic Gries, ItaliaParohia romano-catolic St. Augustin, Bolzano, Italia coala General din Magyarmecske, UngariaSecours Catholique, Frana

  Romnia

  Autoritatea Naional pentru Persoanele cu Handicap Asociaia pentru Relaii ComunitareCasa Naional de Asigurri de SntateCasa Judeean de Asigurri de SntateConsiliul Judeean Satu Mare i MaramureConsiliile Locale Ardud, Baia Mare, Beltiug, Carei, Dorol, Homoroade, Livada, Micula, Petreti, Turulung, Satu Mare, Sighetu Marmaiei i SocondDirecia Muncii i Solidaritii Sociale, Satu Mare i

  Maramure Direcia General de Protecie a Copilului i Asisten Social Satu Mare i MaramureFilarmonica Dinu Lipatti, Satu MareFundaia Hans Lindner, Satu MareFundaia Romn pentru Copii, Comunitate i Familie, Satu MareInspectoratele colare din judeele Satu Mare i MaramureInspecia Regional Satu Mare Inspectoratul Judeean de Poliie Satu Mare i MaramureMinisterul Muncii, Familiei i Egalitii de anseAutoriti locale i instituii publice locale

  Sponsorii notri:AutonetConsult ScolariDRM Draxlmaier RomaniaFriesland Foods RomaniaPetrom S. A.Sodexho Pass Romania

  Parteneri Media:City RadioCronica StmreanFriss UjsagGazeta de Nord VestGlasul StmaruluiHirlapInformaia ZileiKronikaRadio TransilvaniaSatu Mare OnlineSzatmar.ro

  Mulumim numeroilor voluntari care au lucrat cu noi i n 2007!

  Raport Anual 2007

  17

 • Piaa Libertii nr. 20440014 Satu Mare Romania

  Tel/Fax: +40-261-710464e-mail: [email protected]

  http://www.caritas-satumare.org

  Programe socio-educaionale pentru copii i tineri

  Progame destinate persoanelor cu disabiliti

  Programe de ngrijirea vrstnicilor

  Programe sociale de support i intervenie


Recommended