Home >Education >Nume feminine

Nume feminine

Date post:22-Mar-2017
Category:
View:47 times
Download:2 times
Share this document with a friend
Transcript:

Roumanian female names

S/HE`S EQUAL IN EUROPE

Erasmus + Proiect 2015-1-ES01-KA219-015783_6

Erasmus+

Acest proiect este finanat de Comisia European, prin intermediu ANPCDEFP

Nume feminine romneti

Numele : un cuvnt care arat cume este numit ceva sau cineva, cu scopul de al individualiza.

Maria Maria tnumele latinizat al grecescului Mariana, Maria n Noul Testament. Sensul nu este cunoscut cu siguran, dar exist teorii care afirm c ar nsemna "o mare de amrciune", "rebeliune" sau "a vrea copil". Cu toate acestea, este cel mai probabil la origine un nume egiptean, derivat din "iubit" sau "iubire". Numele a fost purtat de mai multe personaje n Noul Testament, cel mai important fiind Fecioara Maria, mama lui Iisus i Maria Magdalena. Datorit Fecioarei Maria numele a devenit foarte popular n lumea cretin, cu toate c n anumite momente, n unele culturi, a fost considerat prea sacru pentru utilizarea de zi cu zi.

MARIA TNASECntrea

MARIA CIOBANUCntrea

Ioana Ioana nume feminin romnesc de la Ioan, Ion (Sf. Ioan) o variant bulgreasc a Sf. Ioan Numele este o form de recunotin fa de o divinitate care a fcut posibil naterea unui copil, nsemnnd aici "dar de la Dumnezeu".

IOANA DRUGANActriIOANA CRISTEAPrezentatoare TV

5

Ana Ana este o form a numelui Channah din Vechiul Testament.Acestea sunt forme greceti i latineti, iar alternativa n limba englez esteHannah.Numele apare episodic n Noul Testament, dup numele celui care l-a recunoscut ca profet pe MesiaAcesta a fost un nume popular n Imperiul Bizantin nca de la nceputul Evului Mediu, dar numele a devenit comun din cauza cinstirii Sf. Ana, mama Sf. Maria.

ANA BLANDIANApoetANA BARBUCntrea

Andreea Andreea este varianta feminin a numelui Andrei, care provine de la forma veche a grecescului Andreeas derivat de la substantivul aner (brbat).n Noul Testament, apostolul Andrei este primul chemat la propovduire de ctre Iisus, alturi de fratele lui Simon Petru. Potrivit tradiiei el a predicat mai trziu n regiunea Mrii Negre, unele legende spun c el a fost crucificat pe un X n form de cruce. Sfntul Andrei este protectorul Romniei, a venit n Dobrogea i exist mai multe mrturii n acest scop: Petera Sf. Andrei, Sf. Andrei de primvar, colinde i cntece populare.

ANDREEA ESCAPrezentatoare tiri tvANDREEA MARINPrezentatoare emisiuni tv

7

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended