Home >Documents >Nida System Montam_impreuna

Nida System Montam_impreuna

Date post:19-Oct-2015
Category:
View:44 times
Download:2 times
Share this document with a friend
Description:
Montaj gipscarton
Transcript:
 • 1LAFARGE GIPSStr. Modrogan, nr. 20 Bucureti, Sector 1 Tel. +40 21 307 5200Fax: +40 21 307 5373www.lafarge.ro

  2

  Ghidul

 • 3Fresh

  4

  Produsul este o pulbere de culoare alb, pe baz de ipsos n amestec cu minerale, care prin amestecarea cu ap formeaz o past omogen, cu priz redus i o bun plasticitate.Lucrul cu acest produs este o adevrat plcere datorit prospeimii aerului dat de aroma de lmie. Utilizarea corespunztoare a lianilor i a adaosurilor minerale face ca NIDAProfesional s fie un produs ecologic.Este ambalat n saci de hrtie de 25 kg i 5 kg.

  UTILIZARE:Tratamentul manual al mbinrilor plcilor de gips-carton.Se recomand utilizarea cu band de mbinare din hrtie microforat.Pentru antiere mijlocii i mari, doar n spaii interioare.Timp de lucru: 45-60 min.

  a

  d

  TS

  Fresh

  Produsul este o pulbere de culoare roz, pe baz de ipsosuri n amestec cu aditivi, care prin amestecarea cu ap formeaz o past omogen, cu priz ntrziat i o bun plasticitate.Este ambalat n saci de hrtie de 25 kg.UTILIZARELipirea plcilor de gips-carton i a panourilor izolate, reparaii ale gurilor i a fisurilor prin aplicare manual.Pentru utilizare n spaii interioare.Timp de lucru: 80-110 min.

  Gama NIDA - mbinri perfecte

  Produsul este o pulbere de culoare alb, pe baz de ipsos n amestec cu minerale, care prin amestecarea cu ap formeaz o past omogen, cu priz ntrziat i o bun plasticitate.Este ambalat n saci de hrtie de 25 kg i 5 kg.

  UTILIZARETratamentul manual al mbinrilor plcilor de gips-carton.Se recomand utilizarea cu band de mbinare din hrtie microforat.Pentru antiere mijlocii i mari, doar n spaii interioare.Timp de lucru: 90-120 min.

  Soluia ideal pentru mbinri

  25

 • 11

  2

  2

  Sistemele NIDA

  Uurin n montaj

  Acest ghid v va oferi metode i procedee simple de instalare a gips-cartonului.Un sistem care permite realizarea de perei, compartimentri sau plafoane suspendate n case, apartamente, cldiri de birouri, sli de audiie.Sistemele NIDA sunt ideale pentru a crea sau reamenaja spaiile interioare ale unei case.Se pot crea" perei simpli de compartimentare, perei curbi, coloane, boli, scafe, biblioteci etc., pentru a personaliza mai mult casa dumneavoastr.Iar uneltele folosite la montaj sunt simple i foarte uor de mnuit.

  Sistemele NIDA prevd o montare simpl, precis, la ndemna tuturor montatorilor, indiferent de gradul de specializare.Au un timp de punere n oper foarte scurt i eficace.Se lucreaz uscat, fr moloz, cu materiale i accesorii uor de aplicat, rezistente, uor de dimensionat i de manevrat, pierderile sunt minime, iar n cazul renovrilor deranjul este redus.

 • 33

  Avantaje

  Sistemele NIDA v ofer o protecie acustic deosebit i un spaiu sntos pentru a locui.Pereii de compartimentare i plafoanele din gama NIDA protejeaz mpotriva cldurii toride, a frigului ptrunztor, a focului i umiditii.Dup ncheierea lucrrilor se creeaz un mediu ambiental sntos i cu temperatur plcut, suprafee perfect netede i gata de a fi zugrvite, faianate etc.Structura pereilor NIDASystem este solid astfel nct putei fixa pe aceasta obiecte suspendate, tablouri i corpuri de mobilier.

  4

  4

  Instrumente i accesorii necesare pentru montajul corect al pereilor i plafoanelor NIDAIat cteva dintre instrumentele i accesoriile sistemului NIDA, ce pot fi achiziionate de la partenerii Lafarge Gips. Spor la treab!

  band de mbinare

  capra mobil

  sfredel pentru doze electrice

  surubelni electric cu opritor

  foarfec de tabl

  cutter

  metru

  gletier

  Readymix - pasta de mbinri gata preparat

  ipsos mbinri NIDAProfesional

  Fresh

  paclu

  fierstru

  cuv pentru amestecare ipsos

  b

 • 55

  Plcile - o gam pentru toate exigenele

  Pentru amenajri simple, ce nu necesit protecie suplimentar la foc sau vapori de ap. (lime 1200 mm, grosime: 9,5 / 12,5 / 15 / 18 mm)

  Pentru a beneficia la maxim de izolarea fonic a ncperilor.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 mm)

  Pentru protecie sporit la foc.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 / 15 mm)

  Pentru protecie la vapori de ap, bi, buctrii etc.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 mm)

  Pentru rezisten ridicat la foc i vapori de ap.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 / 15 mm)

  Pentru protecie maxim n zonele cu expunere ridicat la umezeal att la interior ct i la exterior. (lime 1200 mm, grosime: 12,5 mm)

  (lungime 1000 mm)

  wab

  (lungime 1000 mm)

  Minihydro

  6

  6

  Pentru performane acustice deosebite. Designul i performanele de corecie acustic permit crearea de spaii arhitecturale deosebite i foarte eficiente.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 mm)

  Pentru un maxim de protecie mpotriva riscului de incendiu.(lime 1200 mm, grosime: 12,5 / 15 / 25 mm)

  Pentru realizarea de coloane, bolte i zone curbe.(lime 1200 mm, grosime: 6 mm)

  Not: Plcile cu grosime de 9,5 mm sunt recomandate pentru mbuntirea performanelor unor sisteme deja construite.Nu se recomand folosirea plcilor de 9,5 mm n cazul execuiei plafoanelor sau pereilor simplu placai.

  (Pregybel)

  Pregyfeu M0

  Pregyflex

  sonicsonic

  Structura metalic - GAMA NIDAMetal

  Constituind punctul de plecare ntr-un sistem de gips-carton, plcile NIDA se fixeaz de structura metalic utiliznd uruburi adecvate. n interiorul structurii metalice se introduc cablurile de electricitate, tubulaturi sau instalaii i se insereaz vat mineral.

 • 77

  Elementul n form de "U" din oel zincat, denumit ghidaj NIDAMetal UW, se fixeaz n prima etap de execuie a unui perete de pardoseal i plafon. Limea profilului: 50, 75 sau 100 mm.Elementul n form de "C" din oel zincat, denumit montant NIDAMetal CW, se fixeaz prin rsucire n profilul UW. Limea profilului: 49, 74 sau 99 mm.Orificiile din profilele CW permit cu uurin traversarea tubulaturilor tehnice.

  Elementul n form de "U" cu latura mai ngust din oel zincat denumit profil NIDAMetal UD se fixeaz perimetral pe suprafaa de montaj a plafonului din gips-carton.Lime profil: 28 mmElementul n form de "C" din oel zincat, denumit profil NIDAMetal CD se folosete pentru structura de susinere a plafoanelor din gips-carton.Lime profil: 60 mm

  Atenie!V recomandm s utilizai numai profile cu grosimea de 0,6 mm, din gama

  conform agrementrilor tehnice.

  UW 50

  50 mm 75 mm 100 mm

  UW 75 UW 100

  Profil ghidaj UW

  PEREI

  PLAFOANE

  CW 100

  CW 75

  CW 5049 mm

  74 mm

  99 mm

  28 mm60 mm

  2

  7

  m

  m

  Profil Plafon CD60

  Profil Plafon UD30

  8

  8

  Montajul structurii metalice: GhidajeleSe traseaz grosimea ghidajului pe pardoseal i cu firul de plumb se raporteaz la tavan.

  IDENTIFICAI POZIIA GOLURILOR DE U!

  Se fixeaz ghidajele UW cu dibluri metalice la distane de 60 cm sau benzi adezive speciale.

  n acest moment, ghidajele sunt gata s primeasc montanii.

  SFAT: Pentru o protecie acustic mbuntit se va lipi pe spatele ghidajelor band de

  polipropilen monoadeziv.Ghidaj UW

  Poziia m

  ontanilo

  r

  Montant CW

  Ghidaj UW

  gol u

  80 - 90

  cm40 - 60

  cm

  40 - 60 cm

  Fixare prin lipire:band dublu adeziv n cazul protejrii suprafeelor deja finisate, marmur placri ceramice, etc.Fixare prin

  lipireFixare cu

  dibluri

 • 99

  Montajul structurii metalice:MontaniiMontanii se ncastreaz n interiorul ghidajelor.Distana dintre ei depinde de nlimea peretelui care trebuie ridicat i de ncrcarea acestuia (interaxe de 30, 40 sau 60 cm).nlimea montanilor trebuie s fie cu 1 cm mai mic dect distana ntre ghidajul din podea i cel din plafon pentru a uura fixarea acestora i pentru a da elasticitate peretelui.ncastrarea n ghidaje se face prin torsiune.

  Not: Interaxa reprezint distana dintre dou profile consecutive.

  40 - 60 cm

  40 - 60 cm15 - 20 cm

  Ghidaj UW

  Ghidaj UW

  Ghidaj UW

  Ghidaj UW

  2x Montant CW

  Montant CW

  Montant CW

  Montant CW

  10

  10

  Ua i particularitile de montaren cazul montrii unei ui, este important s se fixeze bine ghidajul de pardoseal, lsnd o rezerv de 10-15 cm, pentru a permite suprapunerea la 900 peste montant.

  Este bine s se dubleze montanii prii de sus a golului de u pentru a acoperi mbinarea dintre plci i pentru a rigidiza structura, evitnd astfel clasicele crpturi.

  Not: Se recomand ca mbinrile dintre plcile de gips-carton s nu se suprapun peste montanii golului de u. Identificai golurile de u sau ferestrele nainte de a proceda la montarea structurii metalice.

  Ghidaj UW

  Ghidaj UW

  Ghidaj UW

  Montant CW

  Montani CW

  Montant CW

 • 11

  11

  Ua i particularitile de montareInsernd o tij de lemn n interiorul montanilor de pe extremitile golului de u se creeaz o ram suplimentar cu rol de consolidare a structurii peretelui i de facilitare a instalrii cadrului de u.Se recomand folosirea profilelor de tip UA din tabl de 2 mm la ui mai grele de 50 kg.Sfat: Pentru a evita apariia fisurilor, mbinrile dintre plci nu trebuie s corespund cu colurile uii.

  Montant CW

  Cuac de lemn n montantul CW

  12

  12

  Montarea plcilor pe structura metalicAjustarea lungimii sau limii unei plci de gips-carton NIDA pornete de la marcarea dimensiunii dorite cu ajutorul unui creion.

  Plcile de gips-carton NIDA se taie cu un simplu cutter ghidat de o rigl metalic, se rup de-a lungul inciziei i apoi se taie cartonul pe faa cealalt.

 • 13

  13

  Se aaz i se suprapun dup necesitiPlcile de gips-carton NIDA se aaz avnd grij s fie poziionate la 1 cm de podea. Se sprijin, nainte de nurubare, pe un distanier - confecionat, eventual, din resturi de plci.Placa se poziioneaz pe mont

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended