Home >Documents >MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM Editia : 1 · PDF fileCodul: REG ILP / CIM MUNICIPIUL...

MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM Editia : 1 · PDF fileCodul: REG ILP / CIM MUNICIPIUL...

Date post:29-Jul-2018
Category:
View:213 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM

  CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE ILUMINAT PUBLIC N MUNICIPIUL ROMAN

  Editia : 1

  Revizia : 1/2016

  Nr. ex : 1

  Pagina : 1 / 6

  Cod: REG ILP/CIM Editia: 1 Revizia:1/2016 Nr.ex: 1 Pag 1 / 6

  Anexa nr. 2 la H.C.L. nr. 106 din 13.05.2016

  OBIECTUL CAIETULUI DE SARCINI ART. 1 Prezentul caiet de sarcini stabilete modul de funcionare i exploatare a infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciului de iluminat public al municipiului Roman, indiferent de forma de gestiune adoptat. ART. 2 (1) Caietul de sarcini este elaborat n concordan cu necesitile obiective ale autoritii administraiei publice a municipiului Roman, cu respectarea n totalitate a regulilor de baz precizate n caietul de sarcini- cadru i n Regulamentul serviciului de iluminat public. (2) Caietul de sarcini se supune aprobrii Consiliului local al municipiului Roman.

  CAP. 1 OBIECTUL CAIETULUI DE SARCINI ART. 3 Prezentul caiet de sarcini stabilete condiiile de desfurare a serviciului de iluminat public, stabilind nivelurile de calitate i condiiile tehnice necesare funcionrii acestui serviciu n condiii de eficien i siguran. ART. 4 Prezentul caiet de sarcini a fost elaborat spre a servi drept documentaie tehnic i de referin n vederea stabilirii condiiilor specifice de desfurare a serviciului de iluminat public, indiferent de tipul de gestiune. ART. 5 Caietul de sarcini face parte integrant din documentaia necesar desfurrii activitilor de realizare a serviciului de iluminat public i constituie ansamblul cerinelor tehnice de baz. ART. 6 (1) Prezentul caiet de sarcini conine specificaiile tehnice care definesc caracteristicile referitoare la nivelul calitativ, tehnic i de performan, sigurana n exploatare, precum i sisteme de asigurare a calitii, terminologie, simboluri, condiiile pentru certificarea conformitii cu standardele specifice sau altele asemenea. (2) Specificaiile tehnice se refer i la prescripii de proiectare i de calcul, la verificarea, inspecia i condiiile de recepie a lucrrilor, tehnici, procedee i metode de exploatare i ntreinere, precum i la alte condiii cu caracter tehnic, prevzute de actele normative i reglementrile specifice realizrii serviciului de iluminat public. (3) Caietul de sarcini precizeaz reglementrile obligatorii referitoare la protecia muncii, la prevenirea i stingerea incendiilor i protecia mediului, care trebuie respectate pe parcursul ndeplinirii i realizrii serviciului de iluminat public. ART. 7 Terminologia utilizat este cea din Regulamentul serviciului de iluminat public din municipiul Roman.

 • MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM

  CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE ILUMINAT PUBLIC N MUNICIPIUL ROMAN

  Editia : 1

  Revizia : 1/2016

  Nr. ex : 1

  Pagina : 2 / 6

  Cod: REG ILP/CIM Editia: 1 Revizia:1/2016 Nr.ex: 1 Pag 2 / 6

  CAP. 2 CERINE ORGANIZATORICE MINIMALE ART. 8 Operatorii serviciului de iluminat public vor asigura: a) respectarea legislaiei, normelor, prescripiilor i regulamentelor privind igiena i protecia muncii, protecia mediului, urmrirea comportrii n timp a sistemului de iluminat public, prevenirea i combaterea incendiilor; b) exploatarea, ntreinerea i reparaia instalaiilor cu personal autorizat, n funcie de complexitatea instalaiei i specificul locului de munc; c) respectarea indicatorilor de performan i calitate stabilii prin contractul de delegare a gestiunii, sau prin hotrrea de dare n administrare a serviciului i precizai n regulamentul serviciului de iluminat public; d) ntreinerea i meninerea n stare de permanent funcionare a sistemelor de iluminat public; e) furnizarea autoritii administraiei publice locale, respectiv A.N.R.S.C., a informaiilor solicitate i accesul la documentaiile pe baza crora presteaz serviciul de iluminat public, n condiiile legii; f) creterea eficienei sistemului de iluminat n scopul reducerii tarifelor, prin reducerea costurilor de producie, a consumurilor specifice de materiale i materii, energie electric i prin modernizarea acestora; g) prestarea serviciului de iluminat public la toi utilizatorii din raza municipiului Roman pentru care are hotrre de dare n administrare sau contract de delegare a gestiunii; h) personal de intervenie operativ; i) conducerea operativ prin dispecer; j) nregistrarea datelor de exploatare i evidena lor; k) analiza zilnic a modului n care se respect realizarea normelor de consum i stabilirea operativ a msurilor ce se impun pentru eliminarea abaterilor, ncadrarea n norme i evitarea oricrei forme de risip; l) elaborarea programelor de msuri pentru ncadrarea n normele de consum de energie electric i pentru raionalizarea acestor consumuri; m) realizarea condiiilor pentru prelucrarea automat a datelor referitoare la funcionarea economic a instalaiilor de iluminat public; n) statistica incidentelor, avariilor i analiza acestora; o) instituirea unui sistem de nregistrare, investigare, soluionare i raportare privind reclamaiile fcute de beneficiari n legtur cu calitatea serviciilor; p) lichidarea operativ a incidentelor; q) funcionarea normal a tuturor componentelor sistemului de iluminat public; r) evidena orelor de funcionare a componentelor sistemului de iluminat public; s) aplicarea de metode performante de management care s conduc la funcionarea ct mai bun a instalaiilor de iluminat i reducerea costurilor de operare; t) elaborarea planurilor anuale de revizii i reparaii executate cu fore proprii i cu teri i aprobarea acestora de ctre administraia public local; u) executarea n bune condiii i la termenele prevzute a lucrrilor de reparaii care vizeaz funcionarea economic i sigurana n exploatare; v) elaborarea planurilor anuale de investiii pe categorii de surse de finanare i aprobarea acestora de ctre administraia public local;

 • MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM

  CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE ILUMINAT PUBLIC N MUNICIPIUL ROMAN

  Editia : 1

  Revizia : 1/2016

  Nr. ex : 1

  Pagina : 3 / 6

  Cod: REG ILP/CIM Editia: 1 Revizia:1/2016 Nr.ex: 1 Pag 3 / 6

  w) corelarea perioadelor i termenelor de execuie a investiiilor i reparaiilor cu planurile de investiii i reparaii ale celorlali furnizori de utiliti, inclusiv cu programele de reabilitare i dezvoltare urbanistic ale administraiei publice locale; x) iniierea i avizarea lucrrilor de modernizri i de introducere a tehnicii noi pentru mbuntirea performanelor tehnico-economice ale sistemului de iluminat public; y) o dotare proprie cu instalaii i echipamente specifice necesare pentru prestarea activitilor asumate prin contract sau prin hotrrea de dare n administrare; z) alte condiii specifice stabilite de autoritatea administraiei publice locale a municipiului Roman. ART. 9 Obligaiile i rspunderile personalului operativ al operatorului sunt cuprinse n regulamentul de serviciu. ART. 10 Realizarea reparaiilor (curente i capitale) se face conform planului anual de reparaii curente i capitale , a investiiilor precum i a altor cheltuieli pe care le va face operatorul, specificarea modului de aprobare i decontare a acestora realizndu-se n cadrul relaiilor contractuale dintre autoritatea administraiei publice locale i operator.

  CAP. 3 SISTEMUL DE ILUMINAT PUBLIC ART. 11 Operatorul are permisiunea de exploatare comercial, n condiiile legii, a sistemului de iluminat public, n aria administrativ-teritorial a municipiului Roman. ART. 12 Posturile de transformare care alimenteaz cu energie electric instalaiile de iluminat public i cele disponibile sunt prezentate n Anexa nr.1 la prezentul caiet de sarcini, cu datele de identificare a surselor de alimentare cu energie electric. ART. 13 Componentele reelei de distribuie a energiei electrice care alimenteaz instalaiile de iluminat public sunt prezentate Anexa nr.2 la prezentul caiet de sarcini, cu datele necesare identificrii reelei de alimentare cu energie electric. ART. 14 Planul de situaie cu amplasarea componentelor sistemului de iluminat este prezentat n schema monofilara din Anexa nr. 3. ART. 15 Instalaiile electrice aferente instalaiilor de iluminat cu schemele monofilare: branamente, instalaii de for, instalaii de legare la pmnt, instalaii de automatizri, msur i control, puncte de aprindere etc. sunt prezentate n Anexa nr. 4 -punctele de comanda i de aprindere.

 • MUNICIPIUL ROMAN Codul: REG ILP / CIM

  CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE ILUMINAT PUBLIC N MUNICIPIUL ROMAN

  Editia : 1

  Revizia : 1/2016

  Nr. ex : 1

  Pagina : 4 / 6

  Cod: REG ILP/CIM Editia: 1 Revizia:1/2016 Nr.ex: 1 Pag 4 / 6

  ART. 16 Clasificarea cilor de circulaie i caracteristicile acestora sunt prezentate Anexa nr. 5 la prezentul caiet de sarcini, cu datele necesare identificrii cilor de circulaie. ART. 17 Inventarul corpurilor de iluminat este prezentat n Anexa nr.6 la prezentul caiet de sarcini, cu datele necesare identificrii cilor de circulaie. ART. 18 Inventarul zonelor de risc, altele dect tunelurile i podurile este prezentat n Anexa nr. 7, anex la prezentul caiet de sarcini-cadru, cu datele necesare identificrii cilor de circulaie. ART. 19 Schemele de acionare i de lucru a cascadei pentru conectarea/deconectarea iluminatului sunt prezentate n anexa nr. 4 ART. 20 Documentaia tehnic pentru arterele de circulaie prevzute sau nu cu sisteme de iluminat public, cu precizarea categoriei arterei de circulaie, denumirea arterei/strzii, lungimea acesteia, modul de realizare a iluminatului, tipul reelei de alimentare, tipul corpurilor de iluminat i puterea lmpilor utilizate, tipul stlpilor i distana dintre acetia, nlimea de montare a corpurilor de iluminat, tipul armturilor pentru mo

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended