+ All Categories
Home > Documents > Manual Fuji s5700

Manual Fuji s5700

Date post: 24-Jul-2015
Category:
Upload: ramona-tudoroiu
View: 153 times
Download: 5 times
Share this document with a friend
171
MANUALUL UTILIZATORULUI Acest manual va arata cum sa folositi in mod corect. camera digitala FUJIFILM FinePix S5700/ Fine Pix S700. Urmati instructiunile cu atentie.
Transcript
Page 1: Manual Fuji s5700

MANUALUL UTILIZATORULUI Acest manual va arata cum sa folositi in mod corect. camera digitala FUJIFILM FinePix S5700/ Fine Pix S700. Urmati instructiunile cu atentie.

Page 2: Manual Fuji s5700

Avertisment NOTA Pentru a reduce riscul de incendii, socuri electrice, nu expuneti adaptorul de curent la ploaie sau la umezeala. Pentru clientii din U.S.A. Testat penru a se supune la standardele FCC Pentru folosirea la domiciliu si la birou. Declaratia FCC Acest dispozitiv se conformeaza cu partea a 15-a din Declaratia de conformitate. Exista 2 conditii : (1) Acest dispozitiv nu cauzeaza interferente daunatoare si (2) acest dispozitiv trebuie sa accepte orice tip de intereferenta primita, incluzand interferentele ce pot cauza operatiuni nedorite. PRECAUTIE Acest echipament s-a dovedit corespunzator cu limitele impuse unui dispozitiv digital Clasa B digital, in concordatanta cu partea a15-a din Declaratia de Conformitate. Aceste limite sunt desemnate pentru protejarea impotriva interferentelor daunatoare la instalarea la domiciliu.Acest echipament genereaza, foloseste si poate radia energie de frecventa radio si daca nu este instalata conform instructiunilor poate cauza interferente daunatoare radio communicatiilor. Totusi nu exista nici o garantie ca nu pot aparea interferente la un anumit tip de instalare. Daca echipamentul cauzeaza interferente la receptarea semnalelor radio tv, ce pot fi determinate de oprirea si pornirea dispozitivului, utilizatorul este incurajat sa incerce una din urmatoarele masuri pentru a corecta interferentele: — Reorientati sau repozitionati antena receptoare — Mariti distanta dintre echipament si receptorul de semnale — Conectati dispozitivul in alta iesire printr-un circuit diferit de cel la care este conectat receptorul. — Consultati dealer-ul sau un tehnician experimentat. Orice schimbare sau modicare neaprobata poate anula posibilitatea utilizatorului de a mai folosi echipamentul. Nota: Pentru a se conforma cu partea a 15-a din declaratia de conformitate acest produs trebuie folosit cu un cablu specific A/V, un cablu USB si un cablu DC. Penru clientii din Canada ATENTIE Camera digitala Clasa B este facut dupa normele Canadiene ICES-003. Cititi masurile de siguranta si asigurati-va ca le intelegeti inante de a folosi camera digitala. IMPORTANT INAINTE DE A DESCHIDE PACHETUL CU CD FURNIZAT DE FUJI PHOTO FILM CO., LTD., CITITI CU ATENTIE ACEASTA "INTELEGERE". DOAR DACASUNTETI DE ACORD CU ACEST "CONTRACT" PUTETI FOLOSI SOFTUL INREGISTRAT PE CD. DESCHIZAND PACHETUL SUNTETI DE ACORD SI ACCEPTATI FAPTUL CA SUNTETI LEGAT DE

2

Page 3: Manual Fuji s5700

ACEAST "CONTRACT". Aceast "Contract" este intre dvs si Fuji Photo Film Co., Ltd. (“FUJIFILM”) si stabileste termenii si conditiile prin care dvs sunteti autorizat sa folositi softul furnizat de FUJIFILM. CD-ROM-ul contine 3 parti de soft. In cazul unui Contract separat cu o terta parte prevederile acestui Contract separat, vor fi aplicate la folosirea softului respectiv furnizat de terta parte si vor fi predominante fata de "Contractul "anterior. 1. Definitii. (a) “Media” inseamna CD-ROM-ul intitulat“Software for FinePix SX” care este furnizat impreuna cu "Contractul" (b) “Software” inseamna softul inregistrat pe Media. (c) “Documentation” inseamna manualul de utilizare a Softului si alte materiale scrise ce va sunt furnizate impreuna cu Media (d) “Product” inseamna Media (incluzand Softul) si Documentatia impreuna. 2. Folosirea Softului FUJIFILM acorda o licenta neexclusiva, netransferabila pentru: (a) instalarea unei copii de Software pe computerul personal in forma executabila; (b) folosirea softului pe computerul pe care a fost instalat; (c) posibilitatea de a face o copie de rezerva a softului; 3. Restrictii 3.1 Nu puteti distribui, imprumuta , inchiria softul sau o parte din soft Media sau Documentatie, unei alte parti fara aprobarea scrisa a FUJIFILM. Nu puteti desemenea sublicentia, sau transfera intr-un fel nici una din regulile Contractului FUJIFILM sub aceasta "Intelegere" fara acordul scris al FUJIFILM’. 3.2 Materialele furnizate nu le veti putea reproduce sau copia fara aprobarea scrisa a FUJIFILM. 3.3 Nu veti putea modifica, adapta sau traduce softul sau Documentatia. Nu veti putea altera sau indeparta dreptul de autor care apare pe soft sau in documentele furnizate. 3.4 Nu puteti permite unei terte parti sa descompuna sau sa dezasambleze software-ul. 4. Proprietatea. Toate drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate sunt detinute de Fujifilm sau de o terta parte (de furnizori) asa cum este indicat in soft sau in documentatie. Nu veti putea interpreta, transfera, acorda vre-un drept sau licenta decat cele acordate in aceasta "Intelegere". 5. Garantie Limitata FUJIFILM garanteaza Media timp de 90 de zile din momentul in care este primit produsul. In acest timp daca produsul nu va fi bun Fujifilm va inlocui produsul defect cu un altul nou. Intreaga responsabilitate FUJIFILM si singurul dvs remediu in ceea ce priveste defectul de Media se limiteaza in mod expres la inlocuirea de catre FUJIFILM a Media asa cum este indicat aici. 6. NEGAREA RESPONSABILITATII EXCEPTAND MENTIONAREA DIN SECTIUNEA 5, FUJIFILM FURNIZEAZA PRODUSULUI “ASA CUM ESTE” SI FARA GARANTAREA DE NICI UN FEL, EXPRESA SAU IMPLICITA, FUJIFILM NU VA DA NICI O ALTA GARANTIE, EXPRESA, IMPLICITA SAU STATUTORA LA ALTE MATERIALE, INCLUZAND

3

Page 4: Manual Fuji s5700

NEINCALCAREA VREUNUI DREPT DE AUTOR, BREVET, SAU ORICARUI ALT DREPT DE PROPRIETATE DIN PARTEA UNEI TERTE PARTI. 7. LIMITAREA RESPONSABILITATII FUJIFILM NU ISI ASUMA NICI O RESPONSABILITATE PENTRU NICI UN FEL DE PAGUBA DIRECTA, INDIRECTA, ACCIDENTALA (INCLUSIV PAGUBE PRODUSE DE LIPSA PROFITULUI SAU DE PIERDEREA ECONOMIILOR) PAGUBE PRODUSE LA FOLOSIREA PRODUSULUI SAU LA INABILITATEA DE A FOLOSI PRODUSUL, CHIAR DACA A FOST MENTIONATA POSIBILITATEA APARITIEI ACESTORA. 8. Interzicerea exportului Este mentionat ca nici softul sau alt material furnizat de Fujifilm nu va fi trimis sau exportat in alta tara, sau nu va fi flosit pentru a incalca in nici un fel regulile si legile de export. 9. Incheierea In caz ca veti incalca termenii si conditiile mentionate aici, Fujifilm va incheia aceasta "Intelegere" fara nici un preaviz. 10. Termenul. Aceasta "Intelegere" este valabila pana in momentul cand incetati sa folositi acest soft, exceptie facand incheierea prematura (mentionata la punctul 9). 11. Obligatiile ce tin de Incheierea contractului La incheierea sau expirarea intelegerii, pe responsabilitatea si cheltuielile dvs, trebuie sa stergeti si sa distrugeti imediat Softul, Media si 'documentele (inclusiv copiile). 12. Legea Guvernamentala Aceasta "Intelegere" va fi guvernata si interpretata dupa legile din Japonia.

4

Page 5: Manual Fuji s5700

EC Declaratia de conformitate Noi Nume: Fuji Photo Film (Europe) G.m.b.H. Adresa: Heesenstrasse 31 40549 Dusseldorf, Germany declaram ca produsul Nume produs: FUJIFILM DIGITAL CAMERA FinePix S5700/ FinePix S700 Nume producator: Fuji Photo Film Co., Ltd. Adesa producator: MIDTOWN WEST, 7-3, AKASAKA 9-CHOME MINATO-KU, TOKYO 107-0052, JAPONIA este in conformitate cu urmatoarele stndarde: Siguranta: EN60065 EMC: EN55022: 1998 Clasa B EN55024: 1998 EN61000-3-2: 1995 + A1: 1998 + A2: 1998 dupa dispozitiile directivei EMC (89/336/EEC, 92/31/EEC si 93/68/EEC)si directivei de joasa tensiune (73/23/EEC).

Loc Data Semnatura/Director general

Acest produs are baterii. Cand nu mai pot fi folosite aruncati-le la un centru de colectare a produselor de acest fel.

5

Page 6: Manual Fuji s5700

Aruncarea echipamentelor electrice si electronice in resedintele private Reciclarea echipamentelor electrice si electronice(Aplicabil in UE si in alte tari)

Acest simbol pe produs, sau in manual si/sau in pachet indica faptul ca produsul nu trebuie considerat drept gunoi menajer. Trebuie dus la un punct de colectare pentru reciclarea echipamentelor electrice si electronice. Asigurandu-va ca acest produs este corect dispus, veti preveni potentiale consecinte negative mediului si sanatatii omului, care pot fi cauzate de folosirea inadecvata a acestui produs. Daca echipamentul contine baterii sau acumulatori va rugam sa le aruncati separat. Reciclarea materialelor va ajuta la conservarea resurselor.Pentru mai multe detalii despre reciclarea acestui produs, va rugam contactati biroul local, serviciul local de reciclare.Pentru tarile din afara UE. Daca doriti sa aruncati acest produs, va rugam sa contactati autoritatile locale si aflati modul de reciclare a acestui produs.

6

Page 7: Manual Fuji s5700

CUPRINS AVERTISMENT ................................................................... 2 IMPORTANT ........................................................................ 2 EC Declaratia de conformitate.................................................5 Aruncarea echipamentelor electrice si electronice in resedintele private………………………………………...6 Cuprins……………………………………………………….7 Prefata ....................................................................................10 Despre acest manual………………………………………...11 Acessorii incluse ................................................................... 13 Componentele si functiile camerei .........................................14 Afisajul ecranului........................................... .……………...16 Pregatirea Atasarea curelei si capacului lentilei…………………….…..16 Introducerea bateriilor.............................................................18 Incarcarea bateriilor...........................................................19 Introducerea cardului de memorie...........................................20 Pornirea si oprirea…………………………………………....23 Setarea limbii,datei si orei……………………………..….24 Corectarea datei si orei.............................................................26 Selectarea limbii……………………………………………...28 Folosirea Camerei Fotografierea (Mod AUTO)…………………………………29 Folosirea AF/AE LOCK (Blocate)……………………….....34 AF-assist illuminator………………………………………...36 Folosirea functiei zoom……………………………………...36 Ajustarea compozitiei imaginii…………………...…………37 Vizualizarea imaginilor ……………………………………..39

Stergerea imaginilor/filmelor…………………………...46 Folosirea butonului de stergere …………………….46 Stergerea imaginilor folosind meniul redare (Playback Menu)………………………….….46 Optiuni avansate-Photography Folosirea functiilor fotografice- Procedura de setare…………………………………………48 Setarea modului SHOOTING………………………………51

AUTO………………………………………….......51 Stabilizator imagine …………………………………...52 Natural light…………………………………………….52

……………………………………53 …………………………53

7

Page 8: Manual Fuji s5700

…………………………………………59 …………………………...……60

…………………………………...62 ……………………………………………...64

Ajustarea luminozitatii imaginii ……………………….66

-Apropiat-………………………...68 Setarea blitului (Intelligent Flash)……………………..69

……………………………………………..72 Setarea self-timer………………………………………..72 Fotografierea folosind self-timer……………………..…72

Fotografierea in mod continuu………………………...74 Cresterea luminozitatii monitorului………………….…76

Folosirea (Fotografiere)/ …77 Setarea (Fotografiere)…………………..77 Setarea ……………………………..78

(Fotografiere)………………………….82 Setarea de sensibilitate ………………………..82 Setarea de calitate …………………......83 Setarea ………84

Setarea …………………………..84 Temperatura de culoare …..85 Fotografierea rapida …87 Specificrea modului de focalizare ……………………………………88 Specificarea ariei de focalizare ……..89 Setarea ……………………………91 Ajustarea luminii emise de blit …………..92 Fotografierea aceleiasi imagini cu expunere diferita …………………………………92 REDAREA Informatii privind redarea……………………………….93 Folosirea

…………………………………………………94 Setarea meniului ……………………….......94 Setarea meniului ………………………..95

………………………96

8

Page 9: Manual Fuji s5700

Setarea redarii automate …..96 Setarea cadrului

…………………..96

……………………………..…100 Rotirea imginilor ………100 Protejarea imaginilor …………101

Copierea imaginilor ………………..103 Adaugarea unei inregistrari vocale la imgine ……………………………104 Decuparea imaginilor …………108 FILM

Inregistrarea filmelor…………………………..110 Folosirea functiei stabilizator de imagine……….112 Modificarea dimensiunii filmului……………….113 Redarea filmelor………………………………114 Setari

…………………………………….116 Folosirea meniului ………………..116 Optiunile meniului ………………..117 CONECTAREA CAMEREI Conectarea la TV………………………………….125 Folosirea adaptorului de curent AC (vandut separat)….125 Conectarea camerei direct la imprimanta Functia …………………………..….126 Instalarea soft-ului Instalarea pe Windows PC……………………….131 Instalarea pe MAC OS X……………………...…133 Conectarea la PC…………………………………136 Folosirea functiei FinePixViewer………….……139 Anexe Optiunea de extindere a sistemului………………141 Ghid de accesorii………………………………...141 Folosirea corecta a camerei…………………...…143 Incarcarea bateriilor…………………………...…144 Despre cardurile de memorie si SD si despre memoria interna………………………146

9

Page 10: Manual Fuji s5700

Mesaje de avertizare……………………………147 Depanare Depanarea………………………………………151 Specificatii……………………………………..155 Explicarea termenilor………………………….158 Reteaua mondiala ………159 Masuri de siguranta……………………………164

10

Page 11: Manual Fuji s5700

Prefata

Test de fotografiere Pentru fotografii mai importante ca cele facute la nunti sau in excursii, faceti intodeauna un test de fotografiere si vedeti imaginea facuta pentru a fi siguri ca aparatul functioneaza normal. Fuji Photo Film Co., Ltd. nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de pierdere (cum ar fi pierderile cauzate de costuri) care ar putea rezulta dintr-o greseala.

Dreptul de autor Imaginile inregistrate cu camera digitala nu pot fi folosite daca incalca regulile dreptului de autor decat cu acordul proprietarului, doar daca sunt folosite in scop personal. Totusi, unele restrictii se aplica si la fotografierea unor spectacole si expozitii, chiar daca fotografiile sunt facute numai in scop personal. Utilizatorii sunt instiintati ca transferul imaginilor sau fisierelor de pe cardul xD-Picture, imagini ce contin imagini sau date protejate de dreptul de autor este permis numai in baza restrictiilor impuse de regulile dreptului de autor.

Pastrarea Camerei Digitale Aceasta camera digitala contine componente electronice. Pentru a va asigura ca imaginile sunt corect inregistrate nu supuneti aparatul la nici un soc sau impact in timpul fotografierii.

Cristalele lichide Daca ecranul LCD este deteriorat, aveti grija la cristalele lichide din ecran. Daca apare una din urmatoarele probleme indicate, actionati de urgenta in modul indicat: -Daca cristalele intra in contact cu pielea. Stergeti portiunea cu o carpa si apoi spalati bine cu apa si sapun. - Daca cristalele intra in contact cu ochii. Clatiti zona afectata cu apa curata timp de 15 minute si apoi cereti ajutorul medicului. - Daca inghititi cristalele lichide. Clatiti gura cu apa. Beti o cantitate mare de apa si incercati sa vomitati. Apoi cereti ajutorul medicului.

Informatiile de marca - si cardul xD-Picture™ sunt marci ale companiei Fuji Photo Film Co., Ltd. - IBM PC/AT este o marca inregistrata a International Business Machines Corp. din U.S.A. -Macintosh, Power Macintosh, iMac, PowreBook, iBook si Mac OS sunt marci a Apple Computer, Inc., inregistrate in U.S. si in alte tari. - QuickTime si QuickTime logo sunt marci folosite sub licenta. QuickTime logo este inregistratain U.S. si in alte tari. - Adobe Acrobat® Reader® este o marca a Adobe Systems Incorporated a U.S.

11

Page 12: Manual Fuji s5700

- Microsoft, Windows, si Windows logo sunt marci inregistrate a Microsoft Corporation in United States si/sau alte tari. Windows este un termen abreviat referitor la Microsoft® Windows® Operating System. -“Designed for Microsoft® Windows® XP” logo se refera la camera si la driver. - Alte companii sau alte nume de produse sunt marci sau marci inregistrate a respectivelor companii.

Interferenta electrica Daca aparatul este folosit in spitale sau aeroporturi acesta poate cauza interferente cu alte echipamente din spital sau aeroport. Pentru mai multe detalii verificati regulamentul.

Explicatia sistemului de TV color NTSC : National Television System Committee, specificatii de teledifuziune, adoptate in special in U.S.A., Canada si Japonia. PAL : Phase Alternation by Line, (faza alternative pentru fiecare linie) sistem de televiziune color adoptat in principal pentru Europa si China.

Exif Print (Exif ver. 2.2) Formatul Exif Print este un nou format revizuit pentru camerele digitale continand o mare varietate de informatii de fotografiere pentru obtinerea printarii optime. Despre acest manual

* Iconita arata ce moduri sunt disponibile.

- Acest semn denota probleme ce pot afecta functionalitatea camerei.

12

Page 13: Manual Fuji s5700

- Acest semn denota puncte de notificat in timpul operarii .

- Acest semn denota puncte aditionale care completeaza procedurile de baza.

Carduri de memorie care pot fi folosite Pentru camera FinePix S5700/ FinePix S700 puteti folosi cardurile de memorie Xd-Picture si SD. In manual, referirea la aceste carduri se face folosind expresia “carduri de memorie”.

Buton 4 directii Semnele sus, jos, stanga, dreapta sunt indicate de triunghiuri negre in acest manual.

Accesorii incluse

Baterii alcaline marime AA

Curea (1)

Capete lentila (1 set)

Cablu A/V (1)

Cablu USB (1)

13

Page 14: Manual Fuji s5700

CD-ROM (1) Soft pentru FinePix CX.

Manualul utilizatorului (acest manual) (1)

Componentele si functiile camerei

14

Page 15: Manual Fuji s5700

15

Page 16: Manual Fuji s5700

Afisajul ecranului

■Mod fotografic

Mod redare

FinePix S5700/ FinePix S700 are memorie interna care permite stocarea imaginilor si fara un card Xd-Picture. apare pe monitor cand memoria interna este activa.

Atasarea curelei si capacului lentilei

Atasarea curelei 1. Atasati cureaua de carligele curelei de pe camera. Dupa ce ati atasat ambele capete ale curelei, verificti cu atentie daca cureaua a fost corect atasata.

16

Page 17: Manual Fuji s5700

2. Atasati cordonul lentilei de capacul lentilei.

3. Trageti capacul lentilei prin curea.

Atasati cureaua corect pentru a preveni caderea camerei. Atasati cordonul capacului lentilei pentru a preveni pierderea lentilei.

17

Page 18: Manual Fuji s5700

Atasarea capacului lentilei Atasati capacul lentilei pe lentile apasand ambele parti ale acestuia.

Introducerea bateriilor Baterii compatibile Baterii alcaline marimea AA (4) sau baterii reincarcabile Ni-MH marime AA (4) (vandute separat).

Nu folositi urmatoarele tipuri de baterii pentru ca pot duce la aparitia unui fluid

chimic sau a supraincalzirii: 1. Baterii deteriorate 2. Combinatii de baterii-vechi cu noi. Nu folositi baterii din magneziu, litiu sau baterii Ni-Cd. Folositi acelasi tip de baterii, alcaline, marime AA, ca cele primite o data cu camera.

1. In timp ce apasati butonul de eliberare a carcasei de blocre, deschideti carcasa bateriei.

Verificati ca aparatul sa fie inchis inainte de a deschide capacul bateriei.

18

Page 19: Manual Fuji s5700

Nu deschideti capacul bateriei in timp ce camera este pornita. Acest lucru poate deteriora cardul xD-Picture sau imaginile de pe cardul xD-Picture. Nu fortati capacul bateriei.

2. Introduceti bateriile corect, respectand polaritatea.

3. Apasati carcasa pentru a impinge bateriile in jos.

Incarcarea bateriilor Porniti camera si verificati indicatorul bateriei.

1. Bateria este complet (suficient) incarcata. (nu este afisat) . 2. Bateriile sunt insufficient incarcate;se vor descarca complet curand; pregatiti

baterii noi. (lumina rosie).

19

Page 20: Manual Fuji s5700

3. Bateriile sunt descarcate.Foarte curand camera se va inchide. Inlocuiti bateriile sau reincarcati-le. (licareste rosu) .

Despre baterii

• Urmele de pe polii bateriilor pot scurta timpul in care bateriile pot fi folosite. • Timpul in care pot fi folosite bateriile alcaline marime AA difera in functie de

marca. Durata de folosire a bateriilor descreste daca acestea sunt folosite in locuri cu temperaturi scazute la la .Din acest motiv este recomandat sa folositi baterii alcaline Ni-MH, marime AA.

• Datorita naturii bateriei, avertizarea privind nivelul de incarcare al bateriei poate aparea mai devreme cand camera este folosita in locatii

racoroase. Incercati sa incalziti bateriile in buzunar inainte de a le folosi. • In functie de tipul si nivelul de incarcare al bateriilor, camera se poate inchide fara

sa fi fost afisat in prealabil un avertisment. • In functie de modul camerei , trecerea de la la se poate face mai

repede. • Folositi incarcatorul pentru baterii Fujifilm (vandut separat) pentru a incarca

baterii Ni-MH marime AA. • Cand sunt folosite pentru prima data sau dupa o perioada lunga de timp, durata de

folosire a bateriilor poate fi mai scurta. • Consumul bateriei difera in functie de mod de folosire; cand treceti de la modul

Redare la modul Fotografic, poate sa nu apara; totusi licareste brusc rosu si camera poate intrerupe actiunea curenta.

Introducerea cardului de memorie Cu toate ca puteti memora imagini in memoria interna a camerei, puteti memora mult mai multe folosind cardurile de memorie (vandute separate). Puteti folosi cardurile de memorie Xd-Picture si SD. In manual, referirea la aceste carduri se face folosind expresia “carduri de memorie”. Cardurile de memorie SD Folositi cardurile de memorie SD afisate mai jos si recomandate de FUJIFILM. Producator: SanDisk Modele:

• Modele compatibile sunt updatate pe site-ul nostru:

• In functie de cardul de memorie SD, inregistrarea filmelor poate fi

intrerupta.Cardurile SD mai sus mentionate sunt recomandate.

20

Page 21: Manual Fuji s5700

• Camera nu este compatibila cu cardurile multimedia. 1. Deschideti slotul carcasei.

Verificati camera sa fie inchisa cand deschideti slotul carcasei.

Nu deschideti slotul carcasei cand camera este pornita. Acest lucru duce la

deteriorarea cardului de memorie sau la distrugerea imaginilor de pe cardul de memorie. 2. Introduceti cardul de memorie.

Aliniati marcajul auriu din fanta cardului xD-Picture cu suprafata de contact a cardului xD-Picture si impingeti cardul in totalitate in fanta. (card de memorie SD)

Aliniati marcajul auriu cu suprafata de contact a cardului SD si introduceti cardul in totalitate.

Deblocti cardul de memorie SD inainte de a-l introduce. Daca este blocat, inregistrare/stergerea imaginilor, precum si formatarea nu sunt disponibile.

21

Page 22: Manual Fuji s5700

Un card de memorie SD sau un alt card folosit la un PC sau la un alt device, trebuie

formatat la camera inainte de a fi folosit. Nu folositi un miniadaptor SD sau un microadaptor SD care au zonele de contact expuse pe spate. Folosirea acestora poate deteriora camera datoita nepotrivirii contactelor.

3 Inchideti slotul carcasei

Inlocuirea cardului de memorie

Impingeti cardul de memorie in fanta usor si ridicati degetul. Blocajul este eliberat si cardul este impins afara.

• Tineti departe de copii cardurile de memorie.Acestea pot fi inghitite cu

usurinta. Daca se intampla acest lucru solicitati asistenta medicala imediat. • Daca cardul de memorie nu este orientat corect, nu va patrunde cu totul in

slot.Nu fortati cardul de memorie cand il introduceti. • Buna functionare a acestei camere este garantata doar atunci cand sunt

folosite cardul FUJIFILM Xd-Picture si cardul de memorie SD.

• Marimea unei imagini difera in functie de subiect. Din acest motiv se poate ca

numarul inregistrat sa nu reprezinte numarul actual de imagini.

22

Page 23: Manual Fuji s5700

Despre memoria interna

FinePix S5700/ FinePix S700 are memorie interna care permite

stocarea imaginilor fara a folosi un card de memorie. apare pe monitorul LCD cand memoria interna este activa. Daca este introdus un card de memorie (vandut separat) [Inregistrare imagini]: Se inregistraza imagini pe un card de memorie. [Redare imagini]: Se redau imagini de pe un card de memorie. Daca nu este introdus un card de memorie (vandut separat) [Inregistrare imagini]]: Se inregistraza imagini pe memoria interna. [Redare imagini]:Se redau imagini de pe memoria interna.

Imaginile din memoria interna Imaginile tinute in memoria interna pot fi deteriorate sau sterse datorita problemelor de eroare de camera. Salvati datele importante pe alt mediu e stocare (ex, CD-R, CD-RW, DVD-R, hard disk, etc.).Puteti transfera imagini din memoria interna pe card.

Pornirea si oprirea Pornirea camerei in modul fotografic(Photography Mode) Miscati Power Switch pentru a porni camera in modul fotografic. Miscati Power Switch din nou pentru a inchide camera.

23

Page 24: Manual Fuji s5700

Schimbari intre modul fotografic si modul de redare Apasati in timpul fotografierii pentru a schimba modul fotografic la modul redare. Apasati declansatorul pentru a reveni in modul fotografic.

Pornirea camerei in modul de redare (Playback Mode)

Tineti apasat timp de 1 secunda pentru a porni camera in modul de redare

Apasati in timpul redarii pentru a inchide camera.

Apasati declansatorul pentru a trece la modul fotografic.

Setarea limbii, datei si orei

Daca folositi camera pentru prima data, limba, ora si data sunt sterse. Setati limba,data si ora.

Ecranul apare cand porniti camera.

24

Page 25: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a selecta limba.

Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Setati data si ora

Apasati sau pentru a seta anul, luna, ziua, ora sau minutul.

Apasati sau pentru a corecta setarea.

Tineti apasat sau pentru a schimba numerele in mod continuu Dupa ce ora afisata trece de “12”, se schimba setarile AM/PM

Schimbati formatul de data

25

Page 26: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a selecta formatul de data.

Apasati sau pentru a seta formatul.

Apasati MENU/OK dupa ce setarile sunt complete. Format data

Ecranul START MENU apare mereu cand tineti camera fara baterii mai mult timp.Dupa ce ati conectat adaptorul de curent AC sau dupa 10ore sau mai mult de la instalarea bateriilor, setarile camerei vor fi retinute aproximativ 24 de ore chiar daca ambele surse de curent au fost indepartate. Functia Auto Power OFF Cand functia Auto Power Off este activa, daca camera este nefolosita timp de 2 sau 5 minute, aceasta functie opreste camera. Pentru a aprinde din nou camera, apasati switch power. Pentru a vizualiza imaginile, apasati timp de 1 secunda. Corectarea datei si orei

Afisarea meniului SET-UP

Apasati pentru a deschide meniul.

26

Page 27: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a selecta

Apasati .

Afisarea meniului

Apasati sau pentru a selecta

Apasati pentru a vizualiza optiunile meniului.

Apasati sau pentru a selecta .

Apasati .

Vedeti “ Setarea orei si datei"

27

Page 28: Manual Fuji s5700

Selectarea limbii

Afisarea meniului SET-UP

Apasati MENU/OK pentru a afisa meniul.

Apasati sau pentru a selecta

Apasati .

Afisarea ecranului

Apasati sau pentru a selecta

Apasati pentru a vizualiza optiunile meniului.

Apasati sau pentru a selecta

28

Page 29: Manual Fuji s5700

Apasati .

Fotografierea Aceasta sectiune descrie operatiile de baza.

Porniti camera

1. Miscati

Lungimea focala Deschidere unghi: pana la infinit Telefoto: pana la infinit

Selectati Modul macro pentru a face fotografii de aproape.

Schimbati afisajul Apasati pentru a trece de la localizator imagine (EVF) la monitor LCD.

29

Page 30: Manual Fuji s5700

Selectia EVF/LCD este retinuta chiar daca camera este inchisa sau daca modul este schimbat. Tinerea corecta a camerei Tineti coatele pe langa corp si tineti camera cu ambele maini. Folosirea EVF previne imaginile neclare.

•Daca miscati camera in timpul fotografierii obiectivul se va misca si imaginile vor fi in ceata. Tineti camera drept cu ambele maini. •Daca lentila sau blitul sunt obstructionate de degete sau de curea, subiectii se vor defocaliza sau luminozitatea poate fi incorecta.

Focalizare pe subiectul din cadrul AF si apasati declansatorul pe jumatate

30

Page 31: Manual Fuji s5700

• Focalizare pe subiect Se aude un dublu bip Led vizor verde • Nu focalizeaza subiectul Fara sunet Este indicata optiunea Led vizor clipeste verde

La apasarea pe jumatate a declansatorului focalizarea si expunerea sunt automat optimizate inainte fotografiere prin apasarea totala declansatorului. Cand declansatorul este apasat pe jumatate, miscarea lentilei va emite un sunet. Blit Cand apasati declansatorul pe jumatate, pe ecran apare .

Schimbati modul blit daca vreti sa faceti fotografii fara blit.

31

Page 32: Manual Fuji s5700

Apasati declansatorul in totalitate

La fotografierea cu blitul, imaginea dispare si ecranul se intuneca in timpul incarcarii blitului. Ledul Vizorului clipeste in portocaliu in timpul incarcarii.

•Daca subiectul nu este in cadrul AF, folositi AF/AE lock pentru fotografiere . •La apasarea totala a declansatorului dintr-o miscare, camera fotografieaza fara sa schimbe cadrul AF. Filtre compatibile Pot fi atasate filtre cu un diametru de 46 de mm.

Nu folositi mai mult de un filtru o data. Capacul lentilei nu poate fi folosit cand atasati un filtru.

• Imaginile afisate pe ecran inainte de fotografiere pot fi diferite in luminozitate, culoare, etc. de imaginea inregistrata. Redati imaginea inregistrata pentru verificare. •La selectarea unei viteze mici de obturator in cazulmiscarii camerei, este afisat pe monitor. Folositi blitul sau trepiedul. Vedeti capitolul “Depanare” pentru mai multe detalii. Indicator de stare Acesta lumineaza sau straluceste cand apasati declansatorul, etc.Indicatorul de stare afiseaza statusul camerei.

32

Page 33: Manual Fuji s5700

Afisaj Stare Lumina verde Blocarea focalizarii Clipeste verde Avertizare miscare camera, avertizare AF,

avertizare AE (pregatit pentru fotografiere)

Clipeste verde si portocaliu alternativ

Se inregistraza pe cardul de memorie sau pe memoria interna (pregatit pentru

fotografiere)

Lumina portocalie Se inregistraza pe cardul de memorie sau pe memoria interna (nu este pregatit pentru fotografiere)

Clipeste portocaliu Se incarca blitul (blitul nu se va declansa)

Lumina rosie Avertizari pentru cardul de memorie si memoria interna. Cardul nu este formatat, nu este corect formatat, memoria este plina, eroare de card sau de memorie interna. Eroare de lentila.

Mesaje detaliate apar pe ecran.

33

Page 34: Manual Fuji s5700

Fotografierea cu focalizarea si expunerea blocate (AF/AE blocate)

In imaginea de mai sus, subiectii nu se afla in cadrul AF. Apasand declansatorul pana la jumatate in acest moment subiectii nu vor fi focalizati. Folositi AF/AE lock pentru a garanta rezultate bune la fotografierea subiectilor care nu sunt potriviti pentru autofocus. Folosirea AF/AE blocate:

Miscati usor camera asftel incat unul din subiecti sa fie in cadrul AF.

Apasati declansatorul pana la jumatate pentru a focaliza subiectul.

Continuati sa tineti declansatorul apasat pana la jumatate. Mutati camera inapoi la imaginea originala si apasati declansatorul complet.

34

Page 35: Manual Fuji s5700

• AF/AE lock se poate aplica in mod repetat inainte de ridicarea declansatorului. •La FinePix S5700/ FinePix S700, apasand declansatorul pana la jumatate se vor bloca focalizarea si setarile de expunere (AF si AE blocate). Subiecti nepotriviti pentru autofocus FinePix S5700/FinePix S700 foloseste un mecanism de autofocusare de mare precizie. Totusi poate avea probleme la focalizarea urmatorilor subiecti:

• Subiecti fotografiati prin sticla •Subiecti care nu reflecta bine lumina cum ar fi parul sau blana •Subiecti fara substanta cum ar fi focul sau fumul •Subiecti intunecati • Subiecti cu putin contrast sau fara contrast intre subiect si fundal (cum ar fi subiecti imbracati in aceeasi culoare ca fundalul) •Cand un subiect foarte contrastant (altul decat subiectul principal) este in sau aproape de centru imaginii si cand acest subiect este mai aproape sau mai departe de camera decat subiectul principal (cand fotografiati pe cineva langa un fundal cu cu puternice elemente contrastante) Pentru astfel de subiecti folositi AF/AE lock.

35

Page 36: Manual Fuji s5700

AF-Assist Illuminator

Folositi acest illuminator pentru a focaliza subiectl in conditii de intuneric.

Cand apasati declansatorul pe jumatate, se activeaza AF-Assist Illuminator (portocaliu) in timpul foalizarii subiectului.

Chiar daca AF-Assist Illuminator este activ, camera poate avea probleme privind focalizarea subiectului.

Camera focalizeaza mult mai usor cand fotografia este realizata de la o distanta de aproximativ 2.4 m (7.9 ft.).

Chiar daca nu reprezinta un pericol pentru sanatate, nu il expuneti direct in ochii cuiva.

Cand folositi AF-Assist Illuminator in modul Macro, camera poate avea probleme privind fotografierea de aproape.

AF-Assist Illuminator nu este disponibil pentru modurile sau .

Folosirea functiei zoom

Folsositi zoom dial pentru a fotografia folosind functia zoom. Bara zoom apare pe ecran cand functia zoom este folosita.

36

Page 37: Manual Fuji s5700

Lungimea focala pentru zoom-ul optim 35mm

Selectati modul Macro pentru a fotografia de aproape. Folositi zoom digital cand vreti sa fotografiati subiectul de aproape.

Ajustarea compozitiei imaginii

Selectarea afisajului ecranului Apasand DISP/BACK se schimba afisajul ecranului.

37

Page 38: Manual Fuji s5700

Incadrarea optima Pozitionati subiectul la intersectia a doua linii din cadru sau aliniati una din liniile orizontale cu orizontul. Folositi acest cadru pentru a a constientiza marimea subiectului si balansul fotografiei in timpul compunerii fotografiei.

Intotdeauna folositi AF/AE lock cand compuneti fotografia. Exista posibilitatea ca fotografia sa nu fie focalizata daca AF/AE lock nu este folosit.

Fereastra cu imagini anterioare

In aceasta ferestara pot fi afisate ultimele 3 fotografii realizate. Aceasta ferestra serveste drept ghid pentru realizarea altor imagini cu compozitii asemanatoare.

38

Page 39: Manual Fuji s5700

Formatul ferestrei cu imagini anterioare

In urmatoarele cazuri ferestra cu imagini anterioare nu este afisata:

• Setarea camerei la modul Redare • Oprirea camerei • Folosirea functiei PictBridge • Conectarea la PC

Vizualizarea imaginilor Redati imaginile pentru a le verifica. La fotografierea evenimentelor importante faceti un test si vizualizati imaginea pentru a va asigura ca aparatul functioneaza normal. Setarea camerei la modul de redare (Playback Mode)

Apasati in timpul fotografierii pentru a trece la modul de redare.

39

Page 40: Manual Fuji s5700

Cand camera este oprita, tineti apasat timp de 1 secunda pentru a porni camera in modul de redare.

Daca apasati ultima imagine fotografiata este afisata pe ecran.

Fotografiile vizualizate cu FinePix S5700/FinePix S700 Aceasta camera va afisa fotografiile realizate cu FinePix S5700/ FinePix S700 sau pe cele realizate cu oricare alta camera FUJIFILM care suporta card de memorie de memorie. Este posibil ca modul de redare Playback Zooming nu este disponibil la alte camere exceptand FinePix S5700/ FinePix S700. Cand redati fotografiile realizate cu o camera diferita de FinePix S5700/FinePix S700 o iconita apare pe ecran. Selectarea afisajului ecranului

Apasati DISP/BACK in timpul redarii pentru a schimba afisajul.

40

Page 41: Manual Fuji s5700

Redarea unei singure imagini

Pentru a selecta imaginea ceruta:

Apasati : ultima imagine

Apasati :urmatoarea imagine Selectarea imaginilor

Pentru a selecta imaginile din lista de pe ecran, tineti

apasat :sau timp de 1 secunda in timpul redarii. La ridicarea camera : sau revine la redarea unei singure imagini.

41

Page 42: Manual Fuji s5700

Zoom de redare

Pentru zoom in pe o imagine in timpul redarii unei singure imagini:

Apasati DISP/BACK pentru a anula zoom-ul de redare.

Afisarea unei alte parti a fotografiei

Apasati sau pentru a afisa o alta parte a fotografiei.

Apasati DISP/BACK pentru a reveni la setarea zoom.

42

Page 43: Manual Fuji s5700

*Zoom nu poate fi activat cand imaginile sunt redate cu . Sortarea dupa date In modul sortare dupa date puteti vizualiza imaginile realizate in aceeasi zi.

Apasati sau pentru a misca cursorul la cadrul selectat.

Apasati pentru a mari imaginea. Selectarea datei

Apasati sau pentru a misca cursorul in coltul din

stanga sus.

43

Page 44: Manual Fuji s5700

Apasati pentru a afisa data selectata.

Apasati sau pentru a misca cursorul pentru a selecta data. Apasati in mod repetat sau pentru a trece la pagina urmatoare.

Apasati .

Redarea multipla Folositi aceasta functie pentru a afisa o imagine, 2 imagini sau 9 imagini. Folositi zoom dial pentru a modifica afisajul.

44

Page 45: Manual Fuji s5700

Redare 2 imagini

Apasati sau pentru a selecta imaginile pe care doriti sa le

comparati (ex. Imagini din modurile ).

Apasati pentru a mari imaginea. Redare 9 imagini

Apasati sau pentru a selecta o imagine.

Apasati in mod repetat sau pentru a trece la pagina urmatoare.

Apasati pentru a mari imaginea.

45

Page 46: Manual Fuji s5700

Stergerea imaginilor/filmelor Folositi acest mod pentru a sterge imaginile sau filmele de care nu mai aveti nevoie, dar si pentru a avea mai mult spatiu liber pe cardul de memorie sau in memoria interna.

Folosirea butonului de stergere

Apasand stergeti imagini cu usurinta.

Apasati sau pentru a selecta imaginea pe care doriti sa o stergeti.

Apasati

Apasati sau pentru a selecta OK.

Apasati MENU/OK pentru a confirma selectia.

Stergerea unei imagini folosind meniul redare

Apasati MENU/OK pentru a deschide meniul redare.(Playback Menu).

Apasati sau pentru a selecta

46

Page 47: Manual Fuji s5700

Apasati

Apasati sau pentru a selecta FRAME sau ALL FRAMES.

Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Stergerea unei imagini (FRAME)

Apasati sau pentru a selecta imaginea pe care doriti sa o stergeti.

Apasati MENU/OK pentru a sterge imaginea selectata.

Pentru a sterge o alta imagine repetati pasii de mai sus. Dupa stergerea imaginilor, apasati DISP/BACK.

Apasand MENU/OK in mod repetat veti sterge imaginile consecutiv. Aveti grija sa nu stergeti imagini din greseala.

Stergerea tuturor imaginilor (ALL FRAMES)

Apasati sau pentru a selecta OK.

47

Page 48: Manual Fuji s5700

Apasati MENU/OK pentru a sterge toate imaginile.

Apasati DISP/BACK pentru a anula stergerea tuturor imaginilor. Unele cadre neprotejate vor ramane nesterse.

• Cand folositi cardul de memorie, imaginile de pe card sunt sterse. Daca nu folositi un card de memorie, imaginile de pe memoria interna sunt sterse.

• Imaginile protejate nu pot fi sterse. Scoateti protectia inainte de a sterge imaginile. • Daca“DPOF SPECIFIED. ERASE OK?” sau “DPOF SPECIFIED. ERASE ALL

OK?” este afisat, apasati MENU/OK din nou pentru a sterge imaginile.

Fisierele sterse nu pot fi recuperate. Faceti copii de rezerva pe PC sau pe alt mediu de stocare.

Folosirea functiilor fotografice — Procedura de setare

Specificati setarile camerei pentru fotografiere pentru rezultate mai bune. Vedeti ghidul de mai jos.

1 Selectati modul fotografic

Porniti modul Dial pentru a allege modul fotografic (Photography)

48

Page 49: Manual Fuji s5700

Daca ati folosit camera o perioada mai mare de timp, calitatea imaginii va fi mai scazuta.Daca se intampla acest lucru, opriti camera timp de cateva minute pentru a preveni incalzirea excesiva a acesteia.

Cel mai usor mod de fotografiere

Pentru o viteza mai mare de realizare a fotografiilor; reduce miscarea camerei si permite obtinerea unor poze clare ale persoanelor in miscare.

Obtinerea unor imagini frumoase care retin ambientul natural cand pozele sunt relizate in spatii cu lumina slaba.

Se obtin 2 imagini consecutive:una cu blit, cealalta fara blit.Acest mod este folositor pentru a obtine 2 tipuri diferite de imagini I acelasi timp.

Folositi pentru a alege setarea ideala pentru fotografiere din meniul Scene Position.

Folositi pentru a modifica frecventa sau viteza declansatorului astfel incat imaginea sa fie “inghetata” sau fundalul sa fie in afara focalizarii.

Toate setarile manuale pentru fotografiere. Folositi pentru a realiza filme.

2 Specificati setarile fotografice Apasand butoanele sau selectand meniul puteti selecta functiile fotografice. Puteti obtine fotografii mai bune folosind aceste functii.

49

Page 50: Manual Fuji s5700

Specificarea functiilor folosind butoanele -Apropiat Pentru realizarea unor fotografii de

aproape. -Blit Folosit in spatii intunecate sau pentru

subiecti luminati din spate

-Cronometru Folosit in situatii de fotografiere de grup in care fotograful este inclus in fotografie.

-Continuu Pentru obtinerea unor serii de fotografii in mod continuu.

-Compensarea expunerii Folosit pentru a modifica luminozitatea imaginii.

Specificarea functiilor folosind meniul (butonul )

Apasati butonul timp de 0.5 secunde pentru a deschide meniul .

Folosit pentru specificarea sensibilitatii

Folosit pentru specificarea dimensiunii imaginii dorite

Folosit pentru a seta nuantele de culoare necesare.

Specificarea functiilor folosind meniul SHOOTING (MENU/OK buton)

50

Page 51: Manual Fuji s5700

Folositi pentru a alege cea mai buna setare pentru scena care urmeaza a fi fotografiata.Puteti alege dintre 12 tipuri de scene (setati modul Dial la sau ).

Folositi pentru a seta metoda de luminare (setati modul Dial la sau .

Pentru a ajusta nuantele de culoare (doar

sau . )

Pentru a fotografia rapid.

Pentru a specifica modul de focalizare (setati modul Dial la sau .

Pentru a specifica zona de foalizare (setati modul Dial la sau .

Pentru a imbunatati calitatea imaginii (doar

sau . )

Pentru a ajusta cantitatea de lumina emisa de blit su pentru a obtine un efect dorit (doar sau . )

Folositi aceasta setare pentru a fotografia aceeasi imagine cu expuneri diferite (doar

sau . ) Pentru a modifica setarile camerei.

Setarea modului SHOOTING Puteti selecta cea mai potrivita setare in functie de subiect selectand unul din modurile de fotografiere.

Acesta este cel mai usor mod de fotografiere oferind fotografii clare. Folositi acest mod pentru fotografierea in conditii obisnuite.

Camera specifica toate setarile automat, cu exceptia .

51

Page 52: Manual Fuji s5700

Setati modul Dial la .

• Moduri blit disponibile: • Pentru setarea doar AUTO poate fi selectat.

Stabilizator imagine

Folositi aceasta setare pentru o viteza mai mare a declansatorului care reduce miscarea camerei si neclaritatea subiectilor in miscare.

Setati modul Dial la .

• Moduri blit disponibile: • Pentru setarea doar AUTO poate fi selectat.

Folosind acest mod obtineti imgini frumoase care redau ambientul in mod natural atunci cand fotografierea se face in locuri cu lumina slaba.Acest mod este recomandat a se folosi si atunci cand fotografierea se face inauntru sau cand nu se poate folosi blitul. Camera activeaza setarea de inalta sensibilitate cand este selectat modul Natural Light.

Setati modul Dial la .

52

Page 53: Manual Fuji s5700

• Blitul nu poate fi folosit la modul Natural Light. • Pentru setarea doar AUTO poate fi selectat.

Acest mod permite realizarea a 2 fotografii in mod continuu: una cu blit si alta fara blit. Se obtin 2 tipuri de imagini diferite in acelasi timp.Fotografierea cu blit permite obtinerea unei imagini luminoase.Fotografiind fara blit se obtin imagini frumoase care redau ambientul in mod natural.

Setati modul Dial la . Cand apasati declansatorul, prima fotografie este realizata fara blit, iar urmatoarea e realizata cu blit. Intotdeauna sunt realizate 2 fotografii la o declansare. Nu miscati camera pana cand nu se termina fotografierea.

Acest mod impiedica obtinerea unor fotografii nereusite cand sunt folosite alte moduri de fotografiere, cand fotografiati cu soarele in fata etc.

• Blitul se declanseaza automat. Nu folositi acest mod cand blitul nu poate fi

folosit. • Pentru setarea doar AUTO poate fi selectat. • Cand nu exista spatiu suficient pe cardul de memorie xD-Picture sau in

memoria interna, una din poze nu poate fi obtinuta. • Fotografierea continua este anulata cand apasati

Aceasta setare asigura cea mai buna pozitie a scenei pentru fotografia care urmeaza a fi realizata. Puteti alege dintre 12 tipuri de scene. Selectati setarea Scene Position in meniul SCENE POSITION.

53

Page 54: Manual Fuji s5700

Setati modul Dial la sau .

Despre si Camera seteaza pozitia scenei pentru si separate. De exemplu, selectati pentru si pentru cand calatoriti. Optiunile meniului pentru si sunt aceleasi.Totusi optiunile nu pot fi setate atat pentru cat si pentru .

si au ca valori presetate si . nu poate fi setat. AF-Assist illuminator nu functioneaza pentru modurile si . Pentru setarea doar AUTO poate fi selectat.

Selectarea setarii Scene Position

Apasati MENU/OK pentru a deschide meniul.

Apasati sau pentru a selecta .

Apasati

Apasati sau pentru a selecta setarea.

54

Page 55: Manual Fuji s5700

Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Folositi acest mod pentru a obtine tonuri de piele frumoase si ton de ansamblu ameliorat.

Folositi acest mod pentru fotografierea peisajelor pe timp de zi, asigura claritatea peisajelor cum ar fi cladirile si muntii.

Nu puteti folosi blitul in acest mod.

Folositi acest mod pentru fotografierea subiectilor in miscare.Da prioritate vitezelor mai mari de obturator.

Cand este setat modul Sport, camera este setata automat la modul

55

Page 56: Manual Fuji s5700

Folositi acest mod pentru fotografierea scenelor de noapte.Fotografia se va face cu o viteza lenta a obturatorului pana la 3 secunde.

Folositi un trepied pentru a evita miscarea camerei. Fotografia se face cu o viteza mica.

Folositi acest mod pentru a fotografia artificiile.Este recomandat pentru realizarea fotografiilor mai deosebite (artificii) cu o viteza lenta a obturatorului.

Nu puteti folosi blitul in acest mod. Setare viteza declansator:1/2 secunde pana la 4 secunde. Folositi un trepied pentru a evita miscarea camerei.

Selectarea setarii timpului de expunere

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

Apasati sau pentru a selecta timpul de expunere.

56

Page 57: Manual Fuji s5700

Folositi acest mod pentru a fotografia apusul de soare;culorile sunt mult mai vii.

Folositi acest mod pentru a evita fotografiile intunecoase si pentru a realiza fotografii clare atunci cand filmati cadre acoperite de zapada.

Folositi acest mod evita fotografiile intunecoase si pentru a realiza fotografii clare atunci cand filmati sub lumina puternica a soarelui.

Folositi acest mod pentr a fotografia locatii precum muzeul unde folosirea blitului si producerea unor sunete la fotografiere sunt interzise. Modul Flash este setat la Suppressed Flah,iar procesele care implica producerea unor sunete, sunetul declansatorului si indicatorul AF-assist illuminator/autodeclansatorul sunt setate la off.

Verificati daca este permisa fotografierea inainte de a folosi acest mod.

57

Page 58: Manual Fuji s5700

Folositi acest mod pentru a fotografia la o nunta sau la o petrecere.Fotografiile realizate sunt deosebite pentru ca redau ambientul natural cand procesul se desfasoara in conditii de lumina slaba.

Folositi acest mod cand realizati fotografii de aproape precum marirea unei flori.Rezulta fotografii care redau culorile vii ale petalelor florii.

Nu puteti folosi blitul in acest mod. Sfera de focalizare Cu unghi larg: Aprox. 4 cm la 3 m (1.6 in. la 9.8 ft.) Telefoto: Aprox. 60 cm la 3 m (2.0 ft. la 9.8 ft.)

Folositi acest mod pentru a fotografia documentele.Se obtin fotografii clare ale scrisorilor.

Sfera de focalizare Cu unghi larg: Aprox. 4 cm la 3 m (1.6 in. la 9.8 ft.) Telefoto: Aprox. 60 cm la 3 m (2.0 ft. la 9.8 ft.)

58

Page 59: Manual Fuji s5700

Acesta este un mod automat de a a specifica setarile, exceptand setarile pentru viteza obturatorului si setarea frecventei. Este un mod simplu de a fotografia la fel ca in modurile A Aperture-priority Auto si S Shutter-priority Auto.

Setati modul Dial la . Functii fotografice:

Moduri blit disponibile: .

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

Selectati diferite setari ale vitezei obturatorului si ale frecventei fara a modifica setarea expunerii.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

poate fi folosit atunci cand in modul blit este setat .

59

Page 60: Manual Fuji s5700

Setarile referitoare la viteza obturatorului si la frecventa apar colorate in galben atunci cand camera este in modul Program Shift. Oricare din urmatoarele actiuni anuleaza Program Shift: - schimbarea modului Dial - anularea blitului - setarea camerei la modul redare - oprirea camerei

Cand luminozitatea subiectului nu se incadreaza in intervalul luminozitatii camerei, pe ecran apare referindu-se la viteza obturatorului si la frecventa.

Este un mod automat de setare a suprafetei surprinse de vizor. Folositi acest mod pentru a dispune de zona din fata si din spatele subiectului aflat in afara focus-ului (frecventa mare) sau pentru a dispune de aceasta langa si departe de subiectul supus focalizarii (frecventa redusa).

Setati modul Dial la . Functii fotografice:

Moduri blit disponibile: .

60

Page 61: Manual Fuji s5700

Setarea suprafetei surprinse de vizor

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

Apasati sau pentru a selecta suprafata care doriti sa fie surprinsa de vizor.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

Setari suprafata surprinsa de vizor:

Cand expunerea corecta nu poate fi obtinuta cu suprafata selectata, viteza obturatorului apare colorata in rosu. Cand se intampla acest lucru, ajustati setarea suprafetei din nou.Cand este setat , puteti fotografia cu o viteza a obturatorului de pana la 1/45 secunde.

Cand luminozitatea subiectului nu se incadreaza in intervalul luminozitatii camerei, pe ecran apare cu referire la viteza obturatorului. Frecventa Ajustand suprafata care doriti sa fie surprinsa de vizor, puteti modifica profunzimea focus-ului. Selectand o suprafata mare (inchis-closed), se obtine o profunzime mai mare a focus-ului.

61

Page 62: Manual Fuji s5700

Selectand o suprafata mica (deschis-open) este surprinsa zona din fata si din spatele subiectului in afara focus-ului.

Este un mod automat de setare a vitezei obturatorului.Folositi acest mod pentru a “ingheta” un subiect aflat in miscare (viteza mare a obturatorului) sau pentru a surprinde miscarea in detaliu (viteza mica a obturatorului).

Setati modul Dial la . Functii fotografice:

Moduri blit disponibile:

62

Page 63: Manual Fuji s5700

Setarea vitezei obturatorului

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

Apasati sau pentru a selecta viteza obturatorului.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

Setarea vitezei obturatorului:

Cand expunerea corecta nu poate fi obtinuta cu viteza obturatorului selectata, suprafata surprinsa de vizor apare colorata in rosu. Cand se intampla acest lucru, ajustati viteza obturatorului din nou.

Cand luminozitatea subiectului nu se incadreaza in intervalul luminozitatii camerei, pe ecran apare referindu-se la suprafata surprinsa de vizor. Cand se intampla acest lucru apasati declansatorul pana la jumatate pentru a masura nivelul luminii din nou. Viteza obturatorului Cand fotografiati un subiect in miscare, puteti fie sa “inghetati” subiectul, fie sa surprindeti “esenta” miscarii ajustand viteza obturatorului.

63

Page 64: Manual Fuji s5700

Este un mod de fotografiere care permite setari inclusiv viteza obturatorului si suprafata surprinsa de vizor.

Setati modul Dial la . Functii fotografice:

Moduri blit disponibile:

Setarea vitezei obturatorului

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

64

Page 65: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a selecta viteza obturatorului.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

Setarea vitezei obturatorului:

• Folositi un trepied pentru a nu misca camera. • In fotografiile cu expuneri largi pot aparea puncte pe imagine.

Daca viteza obturatorului este setata la puncte albe pot aparea in imagine.

Setarea suprafetei surprinse de vizor

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

Apasati sau pentru a selecta suprafata care doriti sa fie surprinsa de vizor.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

Setari suprafata surprinsa de vizor:

65

Page 66: Manual Fuji s5700

Indicator de expunere

Folositi indicatorul de expunere ca ghid cand setati expunerea. Cand luminozitatea subiectului nu se incadreaza in intervalul luminozitatii camerei, indicatorul de expunere dispare de pe ecran.

Ajustarea luminozitatii imaginii

Folositi acest mod pentru a obtine luminozitatea adecvata (expunerea), mai ales cand exista un contrast puternic intre subiect si fundal.

Moduri fotografice disponibile:

Ajustarea compensarii expunerii

Apasati pentru a afisa meniul compensarii expunerii.

Aceasta functie poate fi folosita doar in modul Shhoting pentru sau .

Apasati pentru a afisa ecranul setarii.

66

Page 67: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a seta valoarea compensarii.

Apasati pentru a confirma setarea.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

• Simbolul care indica directia compensarii (- sau + ) devine galben.

• Iconita devine, de asemenea, galbena in timp ce este setata compensarea expunerii, apoi albastra dupa ce setarea este completa.

• Luminozitatea ecranului va creste sau va descreste in functie de setarea compensarii expunerii.

Interval valori compensare : -2EV la +2 EV.

• Aceasta setare este retinuta cand modul este schimbat sau cand camera este

inchisa ( apare iconita ). Setati compensarea expunerii la “0” daca aceasta nu este necesara.

• Oricare din urmatoarele actiuni anleaza compensarea expunerii:

- folosirea blitului in modurile AUTO sau

67

Page 68: Manual Fuji s5700

- fotografierea scenelor intunecate in modul .

Ghid al compensarii

• Portrete cu fundal intunecat: +2/3 EV pana la 1 1/3 EV). • Scene foarte luminoase (spatii acoperite de zapada) +1EV

• Fotografii realizate mai ales la cer (+1EV) • Subiecti pe un fundal intunecat (-2/3 EV) • Scene care se reflecta putin (-2/3 EV)

Folositi acest mod pentru a fotografia de aproape. Moduri fotografice disponibile: .

Apasati pentru a selecta modul Macro. Apasati din nou pentru a anula modul Macro.

Super Macro nu poate fi folosit cand este setat.

68

Page 69: Manual Fuji s5700

• Cu unghi larg:

Aprox. 4 cm la3 cm (1.6 in. la 9.8 ft.) Telefoto: Aprox. 60 cm la 3 cm (2 ft. la 9.8 ft.) Lungime focala in Super Macro: Aprox. 1 cm la 1 m (0.4 in. la 3.3 ft.)

• Capacitate efectiva a blitului Aprox. 30 cm la 3 cm (1.0 ft. la 9.8 ft.)

• Folositi un trepied pentru a evita miscarea camerei in modul macro •Oricare din urmatoarele operatiuni anuleaza modul macro -Schimbarea modului fotografic -Pornirea si oprirea camerei Daca blitul este prea luminos , ajustati luminozitatea blitului. Chiar daca este setat in modul AF, camera focalizeaza centrul ecranului. Se poate ca AF-assist san u functioneze daca camera este prea aproape de subiect, cum se intampla in modul Macro.

Setarea blitului (Intelligent Flash) Fotografierea cu blitul este folositoare pentru fotografierea pe timp de noapte sau in locatii inchise. Alegeti dintre 6 tipuri de blit in functie de tipul de fotografie.

Calculand distanta fata de subiect si luminozitatea, camera ajusteaza automat blitul si sensibilitatea pentru a fi respectate conditiile de fotografiere. Optiunea Intelligent Flash asigura rezultate garantate cand este folosit blitul.

Setarea blit se modifica de fiecare data cand apasati ( ).

69

Page 70: Manual Fuji s5700

Cand apasati declansatorul pe jumatate, pe ecran apare inainte de declansarea blitului. AUTO Auto flash (nu este afisat) Folositi acest mod pentru fotografii obisnuite. Blitul se declanseaza in functie de conditiile de fotografiere.

Reducerea efectului de ochi rosii

Acest mod este potrivit pentru portrete in conditii de lumina slaba Folositi acest mod pentru a micsora acest efect (ochi rosii in fotografie).

Efectul de ochi rosii Cand folositi blitzul pentru a fotografia persoane in conditii de lumina putina ochii subiectilor apar cateodata rosii in fotografie. Acest efect este cauzat de lumina blitzului care se reflecta in interiorul ochiului.

Blitzul fortat Folositi acest mod pentru scene luminate din spate, cum ar fi un subiect langa o fereastra sau in umbra unui copac sau pentru a obtine culoarea corecta la fotografierea sub o lumina puternica. In acest mod blitzul se declanseaza si la lumina si la intuneric.

Blitz suprimat Acest mod este potrivit pentru situatii in care blitul nu poate fi folosit. Folositi un trepied pentru a evita miscarea camerei atunci cand folositi camera in conditii intunecate. .Blitul nu se declanseaza.

Sincronizare lenta Reducere efect ochi rosii+ Sincronizare lenta

Acest mod permite fotografierea persoanelor pe timp de noapte astfel incat subiectii si scena de noapte din spate sa apara foarte clar. Pentru a evita miscarea camerei folositi intotdeauna un trepied. Folosirea sincronizeaza modul de reducere a efectului de ochi rosii. Folosind selecteaza o viteza mica a obturatorului de pana la 3 secunde.

In scenele luminoase, poate aparea supraexpunerea.

70

Page 71: Manual Fuji s5700

Lista modurilor de blit disponibile pentru fiecare mod fotografic:

Viteza efectiva a blitului Aprox. 50 cm la 6.2 m ( 1.6 ft. la 20 ft.) Daca fotografiati in afara capacitatii efective a blitului, imaginea poate aparea intunecata chiar daca blitul este folosit.

Folosirea blitului Daca viteza obturatorului este mai mare decat 1/1000 secunde, imaginea poate aparea intunecata chiar daca este folosit blitul. Daca apasati declansatorul in timp ce se incarca blitul (ledul de vizor clipeste portocaliu),fotografia se va face fara blit (cand folositi AUTO sau Timpul de incarcare al blitului creste atunci cand bateriile nu sunt foarte incarcate. La fotografierea cu blitul imaginea dispare si se intuneca pentru scurt timp din cauza incarcarii blitului. Ledul vizorului clipeste portocaliu in timpul incarcarii. Blitul se declanseaza de cateva ori (pre-blit si blit principal). Nu miscati camera decat dupa fotografiere.

Cand doriti sa fotografati fara blit, setati blitul la modul Suppressed Flash.

71

Page 72: Manual Fuji s5700

-Cronometrul Folositi acest meniu in situatii in care fotograful este inclus in fotografie. Moduri fotografice disponibile:toate

Setarea Self-Timer

Setarea Self-timer se modifica de fiecare data cand apasati

Ultima setare afisata reprezinta modul selectat.

Fotografierea dupa 10 secunde. Fotografierea dupa 2 secunde.

Fotografierea folosind Self Timer

Apasati declansatorul pe jumatate pentru a focaliza subiectul si apoi apasati declansatorul in totalitate.

Apasand declansatorul la jumatate se va face focalizarea pe subiect. Fara sa ridicati declansatorul apasati-l in totalitate pentru a porni cronometrul.

72

Page 73: Manual Fuji s5700

Fotografierea in timpul selectat Fotografia este facuta dupa ce ledul se schimba din luminat in clipit (clipeste doar la selectarea de 2-secunde).

Numaratoarea inversa este afisata pe monitor indicand timpul ramas pana la fotografiere. Folosirea cronometrului de 2 secunde Aceasta setare este folositoare atunci cand vreti sa evitati miscarea camerei, chiar daca aveti trepied.

• Pentru a opri cronometrul, dupa ce acesta a inceput apasati DISP/BACK. •Oricare din urmatoarele anuleaza acest mod: - Terminarea fotografierii -Schimbarea modului fotografic - Setarea camerei in modul de redare - Oprirea camerei •Aveti grija sa sa nu stati in fata lentilei in momentul in care apasati declansatorul, pentru a preveni setarea unei slabe focalizari sau luminozitati (expuneri).

73

Page 74: Manual Fuji s5700

Fotografierea in mod continuu Folositi acest mod pentru a fotografia subiecti in miscare.

Pe jumatate apasat .Apasati sau pentru a selecta modul de fotografiere continua ( ).

Eliberati pentru a confirma selectia.

• Fotografierea continua cat timp tineti declansatorul apasat. In modul Auto

bracketing apasati o data declansatorul pentru a realiza 3 fotografii. • Numarul imaginilor disponibile este limitat, depinzand de spatiul de pe cardul de

memorie sau din memoria interna. In modul Auto bracketing, cand in memoria interna sau pe cardul de memorie nu exista spatiu, nici una din cele 3 fotografii nu este obtinuta.

• Focus-ul este determinat in prima imagine sin u poate fi modificat in cadrul secventelor (cu exceptia LONG PERIOD).

• Expunerea este determinata in prima imagine, dar in modul de fotografiere continua LONG PERIOD expunerea este ajustata pentru scena fotografiata.

• Viteza fotografierii continue depinde de viteza obturatorului. • Blitul nu poate fi folosit pentru ca este setat la . Totusi

cand modul este schimbat la cel fotografic normal, setarea blitului selectata inainte de activarea modului de fotografiere continua este restabilita

• Pentru modurile TOP 3 si Auto Bracketing rezultatele sunt intotdeauna afisate dupa fotografiere. Fotografiile realizate cu modul de fotografiere continua LONG PERIOD sunt inregistrate fara a afisa rezultatele.

• In modul de fotografiere continua LONG PERIOD, se obtine o singura imagine cand acest mod este folosit alaturi de modul Self Timer.

• Fotografierea continua nu poate fi selectata in modul • Timpul de inregistrare a imaginii in memoria interna sau pe cardul de memorie

poate creste cand sunt folosite modurile TOP 3 si Auto bracketing.

74

Page 75: Manual Fuji s5700

Modul de fotografiere continua Moduri fotografice disponibile: toate cu exceptia

Fotografierea continua atat timp cat tineti apasat declansatorul. Acest mod permite realizarea a 3 fotografii. (max. 1.4 cadre/sec).

Modul de fotografiere continua Moduri fotografice disponibile:

Acest mod fotografiaza aceeasi imagine cu setari ale expunerii diferite. Se obtin in mod continuu 3 cadre fiecare cu cate o setare a expunerii diferita.

este corect expus, este supraexpus si este subexpus.

Setari Auto bracketing

Aceasta functie poate fi folosita in modul Shooting pentru .

Schimbarea setarii

Apasati MENU/OK pentru a afisa meniul si modificati setarea in optiunea meniului .

75

Page 76: Manual Fuji s5700

Modul de fotografiere continua Moduri fotografice disponibile: toate cu exceptia Fotografierea continua atat timp cat tineti apasat declansatorul (max.0.6 cadre/sec). Acest mod permite fotografierea in continuu pana cand nu mai este loc pe cardul de memorie sau in memoria interna.

Modul de fotografiere continua si fereastra assist pot fi folosite impreuna.

Ajustarea luminozitatii monitorului LCD Folositi aceasta functie pentru a mari temporar luminozitatea monitorului LCD cand nu puteti vedea monitorul din cauza conditiilor de intuneric sau lumina puternica.

• Cresterea luminozitatii monitorului LCD Apasati pentru a vedea monitorul mai luminos.

Apasati din nou pentru a reveni la luminozitatea normala a monitorului.

76

Page 77: Manual Fuji s5700

Lumineaza pe monitorul LCD cand functia este activa.

• Aceasta functie este automat anulata dupa fiecare fotografie realizata. • Aceasta functie serveste exclusiv verificarii compozitiei fotografiei

dumneavoastre.Nu creste luminozitatea fotografiei. • Chiar daca mariti luminozitatea in conditii de intuneric, nu puteti verifica si

subiectul. • Nuantele de culori pot varia de la un subiect la altul.

Folosirea

Folositi aceste meniuri pentru a mari calitatea focalizarii imaginii.

Setarea meniului

1. Apasati pentru a deschide meniul .

77

Page 78: Manual Fuji s5700

2. Apasati sau pentru a selecta meniul.

3. Apasati .

4. Apasati sau pentru a schimba setarea.

5. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Setarea meniului Shooting

1. Apasati MENU/OK pentru a deschide .

2. Apasati sau pentru a selecta meniul.

3. Apasati .

4. Apasati sau pentru a schimba setarea.

5. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

78

Page 79: Manual Fuji s5700

Lista cu optiunile Meniu Functii Setari Default producator

Specifica setarea de sensibilitate ceruta de lumina ambientului din jurul subiectului. Cu cat valoarea sensibilitatii este mai mare, cu atat este mai puternica sensibilitatea obtinuta. O setare pentru o sensibilitate puternica permite fotografierea in locatii cat mai intunecoase.

Specifica marimea imaginii Cu cat imaginea este mai mare, cu atat calitatea imaginii este mai buna. Cu cat marimea imaginii este mai mica, cu atat pot fi realizate mai multe fotografii.

Specifica nuanta de culoare ceruta. Acest mod este folosit mai ales cand se doreste obtinerea unor fotografii in culori cat mai vii sau a fotografiilor alb-negru.

79

Page 80: Manual Fuji s5700

Lista cu optiunile Meniu Functii Setari Default

producator Aceasta setare poate fi

folosita cand modul Dial este setat la sau

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la

sau

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la

sau Folositi aceasta metoda pentru a ajusta balanta de culori pentru a mentine culoarea ambientului in jurul subiectului.

Aceasta setare poate fi folosita la oricare din moduri. Este mereu setata la ON cand

este setat la Folositi aceasta setare pentru a reduce timpul necesar pentru focalizare.

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la

sau Folositi aceasta setare pentru a specifica metoda de focalizare.

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la sau Folositi aceasta setare pentru a specifica zona de focalizare.

80

Page 81: Manual Fuji s5700

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la sau

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la sau Aceasta setare regleaza lumina emisa de blit conform conditiilor de fotografiere;folositi aceasta setare pentru a obtine un efect dorit.

Aceasta setare poate fi folosita cand modul Dial este setat la sau Folositi aceasta setare pentru a obtine aceeasi fotografie cu setari ale expunerii diferite.

Optiunile valabile in meniul SHOOTING variaza in functie de modul selectat:

(Optiunile meniului variaza in functie de modul selectat).

81

Page 82: Manual Fuji s5700

Ajustarea setarii sensibilitatii Folositi acest meniu pentru a specifica setarea sensibilitatii cerute de lumina ambientului din jurul subiectului. O valoare mai mare a sensibilitatii duce la obtinerea unei sensibilitati mai puternice. Setari ale unei sensibilitati mai puternice va permit sa fotografiati in locuri intunecoase.

Setari:

Selectand , ca setare a sensibilitatii, camera selecteaza cea mai potrivita setare a sensibilitatii pentru luminozitatea subiectului.

Setarea selectivitatii apare pe ecran cand aceasta este aleasa pentru o alta setare excluzand AUTO.

poate fi selectat cand modul Dial este setat la P. Pentru , sensibilitatea este setata automat in acelasi mod ca si

pentru AUTO, dar cea mai mare sensibilitate este limitata. Selectati in functie de scena.

Cand in modul Photography orice altceva, exceptand sau este selectat, doar AUTO poate fi selectat pentru setarea ISO. Cand in modul Photography sau este selectat, AUTO nu poate fi selectat pentru setarea ISO.

Cu toate ca o sensibilitate puternica va permite sa fotografiati in locuri intunecoase, aceasta va duce la cresterea petelor de pe imagini. Alegeti acea setare a sensibilitatii care se potriveste cel mai bine conditiilor.

82

Page 83: Manual Fuji s5700

Ajustarea setarii de calitate

Folositi acest meniu pentru a specifica marimea imaginii (numar de pixeli inregistrati).

Setari de calitate in modul Photography Mod calitate Intrebuintari

Printare pana la

Pentru o calitate mai buna selectati Printare pana la

Printare pana la

Folosit pentru e-mail si web site.

Suprafata de fotografiere si setarea de calitate

Scena fotografiata fara Scena fotografiata cu

Fotografierea normala asigura un aspect ratio de 4:3 si asigura un aspect ratio de 3:2 (acelasi aspect ratio ca la filmele de 35 mm).

• Cu cat este mai mare numarul de pixeli inregistrati cu atat este mai buna si

calitatea imaginii. Daca numarul de pixeli inregistrati este mai mic puteti inregistra mai multe fotografii pe cardul de memorie.

• Setarea calitatii este retinuta chiar daca aparatul este oprit sau daca este schimbat modul de fotografiere

• La schimbarea setarii de calitate, numarul imaginilor disponibile se schimba si el.. Numerele din partea dreapta arata numarul imaginilor disponibile.

83

Page 84: Manual Fuji s5700

Ajustarea setarii Folositi acest meniu pentru a specifica nuantele de culoare cerute. Este recomandat a se folosi cand se doreste obtinerea fotografiilor care redau culori vii si a fotografiilor alb-negru.

Setari

Constrastul si saturatia culorii sunt setate la standard. Folositi acest mod pentru a fotografia in conditii obisnuite.

Constrastul si saturatia culorii sunt setate la un nivel ridicat. Acest mod este recomandat pentru a surprinde culorii vii (ex. albastrul cerului) sau pentru a fotografia flori.

Acest mod transforma culorile din fotografii in alb si negru.

Cand setati sau o iconita apare pe ecran.

Cand modul Dial este setat la sau pe ecran nu apare .

• Setarea este retinuta chiar daca camera este oprita sau modul setat este schimbat.

• poate avea efect vizibil redus pentru cativa subiecti fotografiati. Se poate sa nu vedeti diferenta pe ecran.

MENIUL

Setarea (metodei de luminare)

Moduri fotografice disponibile:

84

Page 85: Manual Fuji s5700

Folositi aceasta setare cand expunerea corecta nu poate fi obtinuta datorita conditiilor de fotografiere.

- Camera alege expunerea corecta tinand cont de scena.

- Expunerea este optimizata pentru centrul imaginii.

- Este folosita o valoare medie pentru intreaga imagine.

Folosirea efectiva a modurilor fotometrice :

-In acest mod camera foloseste functia de recunoastere a scenei pentru a analiza subiectul si pentru a asigura corecta expunere pentru o varietate de conditii de fotografiere.

-Aces mod este recomandat pentru subiectii fotografiati in zone cu puternice contraste alb-negru cand doriti sa obtineti expunerea adecvata pentru o anumita trasatura.

-Avantajul acestui mod este acela ca expunerea nu tinde sa se modifice pentru diferite compozitii ale subiectilor. Acest mod este recomandat pentr subiectii care poarta haine albe sau negre si pentru fotografierea scenariilor.

Ajustarea temperaturii de culoare

Moduri fotografice disponibile: Ajustati temperatura de culoare pe baza albului pentru a se potrivi cel mai bine luminii ambientale din jurul subiectului.

85

Page 86: Manual Fuji s5700

AUTO: Ajustare automata : Fotografierea afara pe vreme buna

: Fotografierea pe ceata :Fotografierea la lumina lampilor fluorescente tip Daylight :Fotografierea sub o lumina calda fluorescenta :Fotografierea sub o lumina rece fluorescenta :Fotografierea in lumina incandescenta

-Reglare balans de alb

1. Selectati . 2. Tineti o bucata de hartie sub sursa de lumina pentru a seta balansul de alb asa

incat acesta sa cuprinda intreg ecranul. Apasati apoi declansatorul pentru a seta

balansul de alb.

Pentru a utiliza balansul de alb setat anterior,apasati MENU/OK fara a apasa declansatorul.

3. Cand expunerea corecta este masurata, pe ecran apare mesajul . Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Setati compensarea expunerii din nou, adaugand o valoare negative cand [-] [OVER] apare sau o valoare pozitiva cand [+] apare [UNDER].

Exemplu: Puteti modifica balansul de alb pentru o fotografie realizata folosind hartie colorata in locul hartiei albe.

86

Page 87: Manual Fuji s5700

• In modul AUTO, temperatura corecta nu se obtine intotdeauna pentru anumiti

subiecti, cum ar fi fetele oamenilor fotografiate de aproape si unor subiecti fotografiati sub o anumita lumina. Setati in functie de sursa de lumina.

• La declansarea blitului, este selectata setarea temperaturii de culoare pentru blit. In consecinta pentru obtinerea unui anumit efect, blitul trebuie setat la

. • Tonurile culorii variaza in functie de conditiile de fotografiere (sursa de lumina,

etc.). • Explicarea termenilor “White balance”

Fotografierea rapida Moduri disponibile de fotografiere: Moduri disponibile de fotografiere: toate Modul de fotografiere rapida reduce timpul cerut pentru focalizare la apasarea declansatorului pana la jumatate.

Modul din meniul este setat automat la 60 fps.

Lungimea focala

Cu setat la OFF:

Unghi: la infinit; telefoto: la infinit.

Cu setat la ON:

Unghi: la infinit; telefoto: la infinit. Setand modul , camera seteaza modul automat.

Cand modul este setat la ON, bateriile se consuma mai repede.

87

Page 88: Manual Fuji s5700

Specificarea modului de focalizare

Moduri fotografice disponibile:

Folositi acest mod pentru a alege modul de focalizare care se potriveste cel mai bine subiectului.

Folositi aceasta setare pentru a fotografia un subiect in miscare. Camera continua sa focalizeze subiectul principal in cadrul AF.

Cadru AF

• Cand folositi , acordati atentie nivelului bateriei. Bateriile se consuma mai repede cand folositi pentru ca se focalizeaza in continuu fara a se apasa declansatorul.

• Cand folositi , este setat automat la .

Folositi aceasta setare pentru a fotografia un subiect care nu se misca

88

Page 89: Manual Fuji s5700

Acest mod este folosit in situatiile in care focalizati manual. Folositi aceasta setare pentru a alterna modurile de focalizare sau pentru fotografiile out-of-focus.

In timp ce apasati , orientati indicatorul de zoom inspre W sau T pentru a focaliza. Insemnul devine galben cand subiectul este focalizat.

Apasati declansatorul pentru a fotografia.

Specificarea ariei de focalizare

Moduri fotografice disponibile:

Folositi acest mod pentru a specifica aria de focalizare care se potriveste cel mai bine subiectului.

Camera focalizeaza centrul ecranului. Folositi aceasta setare cand

fotografiati cu .

89

Page 90: Manual Fuji s5700

Cand apasati declansatorul la jumatate, camera recunoste orice contrast puternic langa centrul ecranului si afiseaza cadrul AF peste subiectul focalizat.

Cand fotografiati in modul Macro, camera focalizeaza centrul ecranului.

Cand cadrul AF nu apare in scena focalizata, selectati in modul AF si folositi AF/AE blocate.

Camera modifica pozitia de focalizare de pe ecran.Folositi aceasta setare cand fotografiati folosind un trepied si cand doriti sa modificati pozitia de focalizare.

1. Apasati sau pentru a misca (punctul target) la pozitia de

focalizare.

90

Page 91: Manual Fuji s5700

2. Cadrul AF apare in locatia in care punctul target a fost mutat cand apasati MENU/OK.

3. Apasati declansatorul pentru a fotografia.

• Pentru a repozitiona cadrul AF, repetati pasul 1. • In ceea ce priveste locatia cadrului AF, expunerea este mereu setata folosind

zona din centrul ecranului.

Ajustarea conturului imaginii

Moduri fotografice disponibile:

Folositi aceasta setare pentru a reduce sau pentru a accentua conturul si calitatea unei imagini.

:Accentueaza contururile.Recomandat pentru fotografierea unor subiecti precum cladirile sau textele.

Pentru fotografii obisnuite.

Reduce contururile. Recomandat pentru fotografierea unor subiecti cum ar fi oamenii.

91

Page 92: Manual Fuji s5700

Ajustarea luminii emise de blit

Moduri fotografice disponibile:

Folositi aceasta setare pentru a ajusta lumina emisa de blit la conditiile de fotografiere sau pentru a obtine un efect dorit.

Valoare compensare: 5 nivele selectabile)

• In functie de tipul subiectului si de distanta de la care se fotografiaza, aceasta setare se poate sa nu aiba efect.

• Imaginea poate aparea intunecata cand setati viteza obturatorului la o valoare mai mare decat 1/1000 secunde.

Fotografierea aceleiasi imagini cu expunere diferita

Moduri fotografice disponibile:

Folositi aceasta setare pentru a fotografia aceeasi imagine cu setari ale expunerii diferite. Bracketing fotografiaza 3 cadre in continuu, dintre care una are expunerea corecta, in timp ce celelalte doua sunt subexpuse, respectiv supraexpuse.

92

Page 93: Manual Fuji s5700

Setari Bracketing:

• Blitul nu poate fi folosit. • Bracketind presupune realizarea a 3 fotografii. Totusi,daca pe cardul de

memorie sau in memoria interna nu este sufficient spatiu pentru 3 fotografii, nici una din cele 3 nu va fi realizata.

Dupa ce setati expunerea pentru Bracketing:

1. Apasati 2. Apasati sau pentru a selecta

Informatii despre redare

Folositi aceasta functie pentru a verifica informatiile despre fotografiere. Apasati pentru a vizualiza informatia. Apasati din nou pentru a reveni la modul redare.

93

Page 94: Manual Fuji s5700

1. Modul Quality 2. Sensibilitate 3. Viteza obturator/ Suprafata de focalizare 4. FinePix COLOR 5. Blit 6. Balans de alb 7. Setarea compensarea expunerii 8. Numar imagine 9. Histograma

Avertizare

Histogramele

O histograma este un tabel care indica distributia luminii intr-o imagine (axe orizontale:lumina, axe verticale:pixelii).

1. Expunerea optima

2. Supraexpus

3. Subexpus

Forma graficului variaza in functie de subiect.

Folosirea meniului

Folositi aceste meniuri pentru a reda imaginile fotografiate.

Setarea

1. Setati camera la modul Playback (redare).

94

Page 95: Manual Fuji s5700

2. Apasati timp de 0.5 secunde pentru a deschide meniul -MODE.

3. Apasati sau pentru a selecta meniul.

4. Apasati .

5. Apasati sau pentru a schimba setarea.

6. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea. Setarea

1. Setati camera la modul Playback (redare).

2. Apasati MENU/OK pentru a afisa .

95

Page 96: Manual Fuji s5700

3. Apasati sau pentru a selecta meniul.

4. Apasati .

5. Apasati sau pentru a schimba setarea.

6. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Setarea redarii automate Folositi acest mod pentru a reda continuu imaginile fotografiate. Puteti selecta intervalul de redare si tipul de transfer al imaginilor.

• Pentru a intrerupe redarea automata, apasati MENU/OK. • Apasati sau pentru a inainta sau reveni printer imagini cand selectati NORMAL

sau FADE-IN. • Functia Auto Power OFF nu functioneaza in timpul slide show-ului. • Redarea filmului incepe automat. Cand filmul se incheie, functia redarii porneste. • Apasati DISP/BACK o data in timpul redarii pentru a aparea meniul Help (ajutor).

Setare cadru

.

96

Page 97: Manual Fuji s5700

Data va fi imprimata pe printuri.

Data nu va fi imprimata pe printuri

Toate setarile DPOF sunt anulate. CU DATA/FARA DATA Selectarea WITH DATE, este afisata pe monitorul LCD si data va fi imprimata pe fotografii.

1.Apasati sau pentru a afisa cadru pentru specificarea setarii DPOF.

2. Apasati sau pentru setarea unei valori. Se pot printa pana la 99 de poze. Pentru imaginile pe care nu vreti sa le printati, setati numarul la 0 (zero). Pentru a specifica mai multe setari DPOF repetati 1 si 2.

3. Apasati intotdeauna MENU/OK dupa completarea setarilor. Apasand DISP/BACK se vor anula toate setarile.

4.Apasati MENU/OK din nou. Numarul total de printuri apare pe ecran.

Anularea setarii DPOF

1. Apasati pentru a deschide si apasati sau pentru a selecta .

97

Page 98: Manual Fuji s5700

2. Apasati

3. Apasati sau pentru a selecta WITH DATE sau WITHOUT DATE si apasati MENU/OK pentru a afisa meniul de printare.

4. Apasati sau pentru a selecta cadru cu setarea DPOF pe care doriti sa o anulati . Apasati 5 pentru a seta numarul de printuri la 0.

Pentru asii 4 si 5. Apasa• DPOF ALL RESET

a anula setarea DPOF pentru o alta imagine (fisier),repetati pti MENU/OK pentru a confirma setarea.

Daca setarile DPOF au fost specificate pe o alta camera

pe acelasi card de memorie.

Daca datele includ un fisier cu setare DPOF specificate pe alta camera pe monitor este afisat “RESET DPOF OK?”. Apasand MENU/OK stergeti toate setarile DPOF deja specificate pentru fiecare cadru (file). Specificati setarea DPOF pentur fiecare cadru. •Puteti comanda pana la 999 de printuri de•Setarile DPOF nu pot fi specificate pentru filme.

Apasand DISP/BACK in timp ce alegeti setarea se vor anula setarile curente. Daca au

ii cu ajutorul Print Service functie de specificatiile imprimantei

• aginile fotografiate cu alta camera decat FinePix S5700/FinePix S700 nu au intotdeauna setari DPOF specificate.

RES TAREA TOTALA A SETARILOR DPOF

Pentru

•fost setari DPOF doar cele modificate vor fi anulate. • La selectarea WITH DATE, data este imprimata pe fotografsau unei imprimante compatibile DPOF (in date se vor imprima sau nu pe fotografii)

Im

E a anula toate setarile DPOF :

Selectati RESET ALL din meniul .

98

Page 99: Manual Fuji s5700

Apasati MENU/OK.

este afisat pe monitor in timpul redarii atunci cand imaginea are specificate setari DPOF.

DPOF inseamna Digital Print Order Format si se refera la un format folosit entru inregistrarea optiunilor de printare pentru imaginile fotografiate cu o camera igitala pe un mediu de stocare cum ar fi cardul de memorie. Optiunile inregistrate includ formatii despre cum trebuie printate imaginile inregistrate.

Unele imprimante nu pot printa ora si data sau alte specificatii legate de numarul imaginilor *Mesajele de avertizare aratate mai jos vor fi a ate in timp ce selectati optiunile de prin “DP“DPCan asi timp . “RE

Pe cardul xD-Picture pot fi specificate pana la 999 imagini.

pdin *

fistare.

OF SPECIFIED. ERASE OK ?” OF SPECIFIED. ERASE ALL OK ?” d stergeti o imagine, setarea DPOF pentru acea imagine este stearsa in acelSET DPOF OK ?”

Daca puneti cardul xD ce contine imagini selectate pentru printare pe alta camera setarile de printare se reseteaza si se inlocuiesc cu altele. [DPOF FILE ERROR]

99

Page 100: Manual Fuji s5700

Rotirea imaginilor Cand fotografiati in pozitie verticala, imaginea apare in pozitie orizontala pe monitorul LCD.

olositi ac a afisa corect directia. F est mod pentru a roti o imagine si pentru

O magine poate fi rotita doar cand redati folosind FinePix S5700/FinePix S70 i 0. Este posibFin

il sa nu puteti roti imagini carea au fost realizate cu o alta camera decat ePix FinePix S700.

Apasati sau pentru a selecta imaginea pe care doriti sa o rotiti.

Apasati MENU/OK pentru a deschide meniul Playback.

Apasati sau pentru a selecta .

Apasati MENU/OK.

Apasati sau pentru a roti imaginea.

Roteste imaginea in sensul acelor de ceasornic la un unghi de 90 de grade. Roteste imaginea in sensul invers acelor de ceasornic la un unghi de 90 de

rade. g

100

Page 101: Manual Fuji s5700

Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea. Data viitoare cand imaginea a fi redata va fi rotita automat.

A imagini.

Protejarea imaginilor

vpasati DISP/BACK pentru a anula rotirea unei

Folositi acest mod pentru a evita stergerea accidentala a imaginilor.

DRU / RESETARE SETARE CAPentru a proteja numai imaginile selectate:

1. Apasati sau pentru a selecta cadrul protejat/neprotejat (fisier).

2. Apasati MENU/OK pentru a proteja/scoate protectia imaginii afisate. eprotejate: protejeaza imaginea (fisierul).

ProPentru a proteja alta imagine, repetati pasii 1 si 2. Daca protectia este completa apasati DISP/BACK.

Ntejate: reseteaza imaginea

101

Page 102: Manual Fuji s5700

SETARE GENERALA

Apasati MENU/OK pentru a proteja toate imaginile.

RESETARE GENERALA

Apasati MENU/OK pentru a elimina protectia tuturor imaginilor.

Oprirea procedurii in curs de desfasurare

Daca imaginile sunt foarte mari, procesul de protejare sau de eliminare a protectiei poate dura mai mult. Daca doriti sa faceti o fotografie sau sa inregistrati un film in timpul procedurii apasati DISP/BACK.

Fu rmatare sterge toate imaginile (inclusiv imaginile protejate (files). nctia de fo

102

Page 103: Manual Fuji s5700

Copierea imaginilor Puteti transfera imaginile salvate intre memoria interna si cardul de memorie.

Selectand COPY

1. Apasati sa u pentru a selecta

sau

2. Apasati

Copierea unei imagini (FRAME)

1. Apasati sau pentru a selecta imaginea (FRAME).

2. Apasati MENU/OK.

Apasati sau pentru a selecta imaginea pe care doriti sa o copiati. 3.

103

Page 104: Manual Fuji s5700

4. . Apasati MENU/OK pentru a copia imaginea selectata.

Pentru a copia alta imagine (file) repetati pasii 3 si 4. Cand imaginile s-au copiat apasati DISP/BACK.

Copierea tuturor imaginilor

1. Apasati sau pentru a selecta toate imaginile (ALL FRAMES).

2. Apasati MENU/OK.

3. Apasati MENU/OK pentru a copia toate imaginile.

Cand pe monitorul LCD apare sau copierea imaginilor se intrerupe. Cand se copiaza o imagine care are setarea DPOF specificata, setarea DPOF nu este copiata.

Adaugarea de sunete la imagini Puteti inregistra vocea timp de 30 de secunde si puteti adauga inregistrarea la imagine.

104

Page 105: Manual Fuji s5700

Inregistrarea vocii

Apasati sau pentru a selecta imaginea careia doriti sa ii adaugati inregi a vocala. strare

Apasati MENU/OK pentru a deschide meniul Playback.

Apasati sau pentru a selecta

Apasati

Apasati MENU/OK pentru a incepe sa inregist Timpul ramas pentru inregistrare este afisat.

rati.

Tin 20 cm (7.9 in.) pentru rezultate mai bune. eti camera la o distanta de

105

Page 106: Manual Fuji s5700

Inregistrarea vocii se incheie cand apasati MENU/OK daca nu s-au terminat cele 30 de secunde.

Pentru a inregistra comentariul dumneavoastra: apasati MENU/OK. Pen reinregis n d SP/BACK.

tru a tra come tariul umneavoastra: apasati DI

Cand imaginea are deja atasata o inregistrare vocala

Daca selectati o imagine care are deja atasata o inregistrare vocala, un meniu apare in care puteti selecta daca doriti reinregistrarea vocala. • Cand apare , anulati protectia imaginii.

Inregistrarile vocale nu pot fi atasate la filme.

1. Apasati sau pentru a selecta imaginea care are o inregistrare vocala. apa

2.

re pe ecran.

Apasati pentru a reda inregistrarea vocala.

Timpul de redare apare pe ecran alaturi de o bara de progres.

106

Page 107: Manual Fuji s5700

Nu acoperiti speaker-ul. Sunetul nu poate fi redat corespunzator.

Control Descriere Redarea inregistrarilor vocale

op

sfarsit.

Incepe redarea. Inregistrarea vocala se

reste cand redarea ia

opreste in timpul reda(pauza).

Inregistrarea vocala se rii.

Apasati pentru a reincepe redarea.

Opreste redarea. Apasati sau in timp ce inregistrarea vocala este oprita pentru a reveni la fisierul anterior sau pentru a merge la fisierul urmator.

Apasati sau in timpul redarii pentru a derula inainte sau inapoi inregistrarea vocala. Aceste butoane nu functioneaza daca inregistrarea este in pauza.

Format inregistrare audio:

, format de inregistrare Marime fisier audio:

Aproximativ 480 KB (pentru o inregistrare vocala de 30 de secunde).

Ascultarea inregistrarilor vocale Este posibil sa nu puteti asculta inregistrarile vocale realizate cu alte camere.

107

Page 108: Manual Fuji s5700

Ajustarea volumului inregistrarilor vocale Volumul poate fi ajustat in timpul redarii inregistrarilor vocale.

1. Apasati MENU/OK in timpul redarii inregistrarii vocale.

2. . Apasati sau pentru a regal volumul.

3. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.Camera incepe sa re

r

dea inregistrarea vocala.

imaginilo DecupareaFolositi acest mod pentru a decupa o parte din imaginea fotografiata.

Inainte de a alege ,alegeti imaginea (file) pe care doriti sa o decupati.

108

Page 109: Manual Fuji s5700

1. Apasati W sau T pentru zoom in sau out pe o imagine.

Apasati DISP/BACK pentru a reveni la redarea unei singure imagini.

2. Apasati sau pentru a afisa o alta . parte din imagine

Apasati MENU/OK. 3.

4. Verificati dimensiunea imaginii salvate si apasati MENU/OK. I

maginea modificata este adaugata ca fisier separat la final.

Marimea unei imagini salvate variaza in functie de scala de zoom Pentru 0.3 M, optiunea YES este afisata in galben.

Dimensiuni imagini: Printare pana la 6R (15.2 × 20.3 cm/6 × 8 in.) /format A5

Printare pana la 4R (10.2 × 15.2 cm/4 × 6 in.) /format A6 F olosit pentru e-mail sau web site

109

Page 110: Manual Fuji s5700

• La selectarea setarii de calitate , imaginea este modificata (trimmed) la formatul normal (4:3 aspect ratio).

E posibil sa nu puteti decupa imagini care au fost inregistrate cu o alta camera decat

FinePix S5700/FinePix S700.

Inregistrare Folositi acest mod pentru a inregistra filme.

1 S t

a filmelor

eta i camera la modul de filmare odul Dial la Setati m

Timpul disponibil pentru inregistrare este afisat pe ecran. 2 Inregistrarea filmelor

Apasati decla atoru complet pentru a incepe inregistrarea. ns l

giIn timpul inre strarii, si un cronometru arata timpul ramas pe ecran.

110

Page 111: Manual Fuji s5700

Inregistrarea se termina la apasarea decl jumatate in timpul inregistrarii ori atunc a timpul alocat.

ansatorului pana la i cand se termin

Nu este nevoie sa tineti apasat declansatorul in timpul inr

Zoom pe imagine

Trebuie sa folositi zoom-ul inainte de filmare Nu puteti folosinregistrarii.

egistrarii.

i aceasta optiune in timpul

Pentru zoom in sau out pe o imagine.

Lungimea focala a zoomului optic Cu setat la OFF: AprScaCu

ox. 38 mm - 380 mm Max. zoom : 10× la

setat la ON: 8 mm - 580 mm ax.ea a

nghi: Aprox. 4 cm (1.6 in.) – infinit

*echivalent camera 35 mm

Aprox. 4Scala M zoom : 12×

foc la LungimUTelefoto: Aprox. 60 cm (2.0 ft.) – infinit

Inregistrarea filmelor • Specificatii: Motion JPEG , sunet Monaural

•Metoda de selectarea a calitatii: (640 × 480pixeli) (320 × 240 pixeli) •Rata cadru : 30 cadre pe secunda (fix)

111

Page 112: Manual Fuji s5700

• Luminozitatea si culorile afisate pe ecran in timpul filmarii pot fi diferite de cele afisate inai inceperea• Apasand declansatorul complet fixeaza focalizarea, totusi expunerea si temperatura de uloare sunt ajustate la scena fotografiata.

aca inregistrarea este oprita mediat dupa ce incepe, se va inregistra 1 secunda de film e cardul xd-Picture sau pe memoria interna.

nte de inregistrarii.

c•Dp

•Pd

entru ca un film este inregistrat pe cardul xD-Picture sau pe memoria interna imediat upa lvare, nu poate fi inregistrat corect in cazul in care camera pierde curent daca e consuma bateriile sau daca se deconecteaza adaptorul AC ). Fil Pix S700 nu vor putea fi redate pe alte

camncomitent cu imaginile, asigurati-va ca microfonul

Pot fi inregistrate si zgomotele produse de camera. Modul

sa s(

• mele inregistrate cu FinePix S5700/Finere. e

Deoarece sunetul se inregistreaza conu este acoperit.

din meniul SET-UP este setat automat la 60fps.

ator de imagine

F

Folosirea functiei stabiliz

nctia u va permite sa fotografiati in conditii dificile, cum ar fi fo grafierea telefoto. Apasati MENU/OK pentru a deschide meniul de fotografiere.

to

Apasati . 1.

2. Apasati sau pentru a modifica setarea.

3. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Dimensiunea imaginii variaza in functie de setarea .

112

Page 113: Manual Fuji s5700

Setati la OFF cand folositi un trepied. Daca este setata la ON si folositi in acelasi timp si un trepied, imaginea fotografiata nu este

aturala.

Schimbarea dimensiunii filmului

Apasati

n

pentru a afisa meniul .

Apasati . 1.

2. Apasati sau pentru modifica s

3.

a etarea.

Apasati MENU/OK ent a confirma• Setari de calitate in modul de filmare

p ru setarea.

pixeli ): pentru o calitate mai buna pixeli) :pentru filme mai lungi

• Calitatea setarii este retinuta si in cazul in care a

schimbarea modului. • In modul

camera este oprita sau l

nu puteti seta si setarea . • Timpul disponibil de inregistrare descreste in functie de spatiul liber de pe cardul

de memorie sau din memoria interna.

Daca folositi un model de card xD-Picture care are in fi DPC- M1GB, timpul de filmare poate fi redus daca irepetat imagini de pe el. In astfel de cazuri, stergeti toa sau formatati cardul inainte de folosire. Faceti copii de rezerva fisier

cadrul numelui litera “M” cum ar nregistrati si stergeti in mod te cadreleelor importante.

113

Page 114: Manual Fuji s5700

Redarea filmelor

1. Apasati sau pentru a selecta fisierul de film . este afisat pe ecran.

2. Apasati pentru a incepe redarea filmului.

Timpul de redare este afisat pe ecran impreuna cu bara progres.

Redarea filmelor

Control Descriere

Redarea incepe. Redarea se opreste la finalul filmului.

Apasati

Se pune pauza in timpul redarii.

din nou pentru a relua redarea.

Opreste redarea. Apasati sau cand redarea este oprita pentru a trece la fisierul anterior sau la cel urmator. Apasati

sau in timpul redarii pentru a derula inainte si inapoi prin

114

Page 115: Manual Fuji s5700

film.

Apasati sau in timpul pauzei si filmul sare inainte sau inapoi cu un cadru . Tineti apasat sau

pentru a derula mai repede imaginile.

Daca subiectul filmului este prea luminat, pot aparea dungi orizonarii. Acest lucru este normal.

tale in timpul red

Nu veti putea reda inregistrarile facute pe aceasta camera sau pe alte camere. Pe PC, salvati fisierul de pe cardul de memorie sau de pe

olumul poate fi ajustat in timpul redarii filmelor.

ntru a reda filmele pememoria interna pe PC si apoi redati fisierul salvat. Nu acoperiti speaker-ul.

Ajustarea volumului filmelor

V

Apasati MENU/OK in timpul redarii filmului. 1.

2. Apasati sau pentru a regal volumul.

3. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea. Camera incepe sa redea filmul.

115

Page 116: Manual Fuji s5700

Folosirea meniului SET-UP

1 Afisarea meniului SET-UP

1. Apasati MENU/OK pentru a afisa meniul pe monitor.

2. Apasati sau pentru a selecta

3. Apasati 2 Schimbarea paginii

1.Apasati sau pentru a selecta pagina.

2. Apasati pentru a alege optiunea din meniu. 3 Schimb iarea setar i

1. Apasati sau pentru a selecta meniul.

116

Page 117: Manual Fuji s5700

2. Apasati Diferite tipuri de ecrane apar in functie de optiunea selectata.

3 . Apasati sau pentru a schimba setarea.

4. A

eniului SET-UP Set Factor Descriere

pasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Optiunile mare A f isaj

predefinit Seteaza modul in care sunt

afisate imaginile de pe ecran

dupa ce au fost fotografiate.Nuantele de culoare din imaginile fotografiate pot fi

erite de culoarea actuala. dati imaginile fotografiate

difRepentru a verifica. Specifica daca numarul imaginilor este afisat consecutiv de la numarul anterior sau daca incepe din nou.

Seteaza daca ledul AF-Assist Illuminator este ON sau OFF.

Se specifica folosirea zoomului digital.

Seteaza afisajul ecranului la modul Fine.

- - Corecteaza data si ora.

Seteaza volumul sunetului emis cand sunt folosite controalele camerei.

Seteaza volumul sunetului emis cand decla

nsatorul functioneaza.

- Seteaza volumul redarii filmelor

si inregistrarilor vocale.

- Seteaza luminozitatea monitorului LCD.

117

Page 118: Manual Fuji s5700

- - Initializeaza cardul de memorie sau memoria.interna. Selectati pentru a sterge toate fisierele.

Precizeaza limba folosita pentmeniu.

ru

Seteaza timpul in care camera se opreste automat daca nu este folosita.

Specifica diferentele de fus orar.

- - Specifica culorile meniului si

fundalului.

- i-MH. - Descarcarea bateriilor N Specifica daca modul video este setat la NTSC sau la PAL.

- - Reseteaza toate setarile camerei (altele decat DATE/TIME, TIME DIFFERENCE,BACKGROUND COLOR si VIDEO SYSTEM) la valorile initiale setate de furnizor. Este afisat un mesaj de confirmare la apasarea butonului

.Pentru a reseta setarile erei, apasati cam sau

pentru a selecta OK si apasati MENU/OK.

• Folositi aceasta setare pentru a seta modul in care doriti sa fie afisata pe ecran fotografia rezultata.

Afisarea imaginii

Rezultatele s in au ENU/OK pentru a realiza o alta fotografie.

unt afisate totde na dupa ce fotografiati. Apasati M

Imaginea apare timp 1.5 secunde, apoi este inregistrata. de 3 secunde sau

Imaginea . apare marita.Folositi acest mod pentru a vizualiza detaliile imaginii

118

Page 119: Manual Fuji s5700

Rezultatele nu sunt afisate.

Nuantele de culoare din imaginile afisate atunci cand este selectata optiunea 3 ri de acelea inregistrate initial.

IMAGE DISP. nu poate fi folosit cand este setata optiunea secunde sau optiunea 1.5 secunde pot dife

.

• Marirea imaginilor

1. Apasati W sau T pentru zoom in sau out pe o imagine.

2. Apasati sau pentru a afisa o alta parte din imagine.

3. Apasati MENU/OK pentru a alage alta imagine.

Fotografia este inregistrata automat.

Cand setarea calitatii imaginii, ,este selectata, imaginea nu poate fi marita. Apasand DISP/BACK se anuleaza setarea zoom. Aceasta functie este anulata cand setati fotografierea continua.

Aceasta functie este anulata cand selectati .

Se s c u o va lua de la capat. • Numarul imaginii

pe ifica daca numerotarea va continua de la numarul anterior sa

*Cardul de memorie formatat folosit si pentru A si B.

119

Page 120: Manual Fuji s5700

Fotografiile sunt stocate incepand cu cel mai mare numar inrultimul card sau pe memoria interna.

egistrat pe

Fotografiile sunt stocate incepand cu numarul “0001”.

pe fiecare card de memorie

Ultimele 4 cifre din numarul format din 7 cifre din coltul superior drept al ecranului este numarul fisierului pe cand primele 3 cifre arata numarul directorului.

Setand

dupDa

aceasta functie la CONTINUOUS , se asigura ca numele imaginilor nu este licat cand acestea sunt descarcate in PC.

ca setarile camerei sunt la RESET , setarea acestei optiuni (CONTINUOUS sau RENEW) este schimbata la CONTINUOUS si numarul de imagine nu revine la 0001.

La seta

inre are decat cel mai mare numar de fisier de pe ultimul card de memorie.

rea CONTINUOUS, imaginile sunt inregistrate incepand cu cel mai mare numar disponibil pe cardul de memorie atunci cand cardul de memorie contine deja imagini

gistrate, cu numarul fisierului mai m

Folositi aceasta functie pentru a fotografia imagini mai mari decat scala maxoptic.

ima de zoom

• oom Afisare bara Z

120

Page 121: Manual Fuji s5700

Lungimea focala a zoomului optic* Aprox. 38 mm - 380 mm Lungimea focala a zoomului digital* Aprox. 380 mm - 1824 mm Scala max. zoom : aprox. 4.8× • echivalent camera 35 mm

La schimbarea dintre zoomul optic si cel digital, pozitia indicatorului se opreste. Apasati acelasi buton de zoom din nou pentru a porni din nou indicatorul .

F otusi va

r cand este nevoie.

olosirea zoomul digital permite marirea subiectului si fotografierea acestuia. Tmicsora calitatea imaginii. Folositi zoomul digital doa

-Redarea volumului Folositi aceasta functie pentru a regla volumul in timpul redarii filmelor si a inregistrarilor vocale.

1.Apasati sau pentru a regla volumul. Daca numarul este mare si volumte mare.

ul emis es

2. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Luminozitatea monitorului LCD Folositi aceasta functie pentru a regla luminozitatea monitorului LCD.

121

Page 122: Manual Fuji s5700

1.Apasati sau pentru a regla luminozitatea monitorului. Indicatorul se muta spre “+ “pentru o luminozitate mai accentuata a monitorului si spre “ –“ pentru o luminozitate redusa a monitorului.

2. Apasati MENU/OK pentru a confirma setarea.

Formatarea

Formatati cardul de memorie sau memoria interna pentru a le folosi impreuna cu camera.

1.Apasati sau pentru a selecta OK.

2. Apasati MENU/OK pentru a formata cardul de memorie sau memointerna.

ria

• Aceasta functie sterge toate fisierele inclusiv pe cele protejate. Faceti copii de rezerva pe PC sau pe alt mediu de stocare.

• Nu deschideti carcasa bateriei si nu supuneti camera la socuri in timpul formatarii pentru ca procesul va fi intrerupt.

AUTO POWER OFF

Cand se activeaza aceasta functie si cand camera nu este folosita timp de 2 sau 5 minute, camera se opreste. Aceasta functie previne descarcarea bateriilor.

122

Page 123: Manual Fuji s5700

Functia de economisire este dezactivata in timpul modului de redare si la conectarea unui PC sau cand este folosita imprimanta.

D

Folosit lte zone cu fus orar diferit.. Aceasta functie seteaza o diferenta relativa de fus orar cu data si ora curenta. Cand aceasta functie es

1 Folosirea acestei functii

IFERENTA DE FUS ORAR

i aceasta functie atunci cand calatoriti in a

te activa, diferenta de fus orar se aplica atunci cand este facuta fotografia.

1.Apasati sau pentru a schimba intre si Pentru a seta ora diferita, selectati .

Ora in zona dumneavoastra.

Ora in zona de destinatie

2.Afisarea ecranului

Apasati .

3. Selectarea diferentei de fus orar

123

Page 124: Manual Fuji s5700

1.Apasati sau pentru a selecta +/- ora si minut.

2.Apasati sau pentru a schimba setarea.

3. Apasati in ce setarile sunt complete.

totdeauna MENU/OK dupa

Setarile de timp oferite: –23:45 la +23:45 (in pasi de 15-minute)

Cand modul fotografic este selectat la ora globala este afisata pictograma timp de 3 secunde si culoarea datei este galbena.

La revenirea dintr-o calatorie, selectati intotdeauna setarea “ HOME si verificati data si ora din nou.

124

Page 125: Manual Fuji s5700

Conectarea la TV

Cand conectati camera la TV, imaginile pot fi afisate pe ecranul televizorului.

•Conectati cablul A/V (inclus)si adaptorul de curent AC corect si impingeti-le in terminalul corespunzator.

• La conectarea cablului A/V la TV, ecranul camerei trebuie oprit. • Calitatea imaginii pentru redarea filmului este mai slaba decat la redarea

• Cand conectati camera la TV, chiar daca setati volumul din imaginilor.

, volumul televizorului nu poate fi schimbat. Vedeti instructiunile furnizate odatacu TV pentru mai multe informatii despre intrarea video

/audio la TV.

• Folositi (vandut separat) cand camera FinePix S5700/FinePix S700 este gi de timp. conectata la TV pentru perioade lun

Folosirea adaptorului de curent AC (vandut separat)

Folositi numai adaptorul de curent vandut separat. Folositaces

i t adaptor pentru a nu se inchide camera in momente inoportune, cum ar fi atunci cand

cati fotografiile realizate pe PC. Puteti fotografia si reda imagini fara a va ingrijora a bateriile se pot descarca.

descarc

125

Page 126: Manual Fuji s5700

Verificati daca camera este inchisa. Conectati conectorul adaptorului AC la priza DC IN 5V si apoi conectati adaptorul la sursa de alimentare.

• Conectati si deconectati adaptorul AC doar atunci cand camera este opriteste intrerupta alimentarea cu curent a camerei ceea ce va duce la oprirea

a. Altfel,

emorie se poate

• FUJIFILM nu raspunde pentru eventualele deteriorari care pot surveni ca urmare rent, altul decat AC-5VX.

• Nu conectati adaptorul AC pentru a incarca bateriile Ni-MH. Folositi incarcatorul

inregistrarii fotografiilor si a filmelor. De asemenea, cardul de mdeteriora.

a folosirii unui alt adaptor de cu

optional pentru a incarca bateriile.

Conectarea Camerei Direct la imprimanta — functia PictBridge

Daca o imprimanta care suporta PictBridge este disponibila, imaginile pot fi printate prin conectarea camerei direct la imprimanta compatibila PictBridge fara

Conectarea la imprimanta 1. Conectati camera la imprimanta folosind cablul USB.

folosirea PC-ului.

126

Page 127: Manual Fuji s5700

Folositi adaptorul de curent AC-5S5700/FinePix S700 este conectata la

2. Conectati camera la o imprima

VX (vandut separat), cand camera FinePix o imprimanta.

nta si porniti imprimanta.Apasati timp dera.

o secunda pentru a porni si came

apare pe monitorul LCD.

3. Urmatorul ecran apare pe monitorul LCD dupa un timp.

In functie de imprimanta, unele functii sunt dezactivate.

Specificarea imaginilor pentru printare fara DPOF (PRINTAREA CU DATA / PRINTAREA FARA DATA)

127

Page 128: Manual Fuji s5700

Apasati sau pentru a afisa fisierul pentru specificarea setarii 1. PRINT.

2. Apasati sau a seta valoarea. Pana la 99 de imagini se pot printa.

Pentru a specifica mai multe setari PRINT, repetati pasii 1si 2.

3. Apasati MENU/OK pentru a afisa setarea confirmata.

4. Apasati MENU/OK din nou pentru a descarca datele pe imprimanta si entru a porni printarea numarului de printuri specificate. p

Chiar MENU/OK este apasat cu numarul total de imagini setat la 0 (zero), imaginea afisata este printata odata. Apasati MENU/OK din nou si printarea incepe.

Printarea cu data

1. Apasati DISP/BACK pentru a afisa setarea.

128

Page 129: Manual Fuji s5700

2. Apasati sau pentru a selecta PRINT WITH DATE 3. Apasati MENU/OK.

Optiunea PRINT WITH DATE nu este disponibila in cazul in care camera este con tarea cu data. ectata la o imprimanta care nu suporta prin

Printarea cu setare DPOF

1. Apasati DISP/BACK pentru a afisa setarea.

2. Apasati sau pentru a selecta

Apasati MENU/OK pentru a afisa setarea confirmata. 3.

4. Apasati MENU/OK din nou pentru a descarca datele pe imprimanta si pentru a porni printarea fotografiilor specificate.

Pentru a selecta PRINT DPOF, setarea DPOF setarea trebuie specificata pe FinePix 5700/ FinePix S700 inainte. S

Chiar daca WITH DATE este specificat in setarea DPOF, data nu este printata de imprimante care nu suporta printarea cu data.

129

Page 130: Manual Fuji s5700

Apasati “DISP/BACK” pentru a anula print ea.Este posibil ca printarea sa nu se opr u e posibil sa se opreasc mijlocul printarii, dar acest lucru depinde de tipul de imprimanta folosit. Opriti si reporniti camera.

Decone a

1. Ver . 2. Opriti camera. Scoateti cablul USB.

areasc imediat sa a laa

ct rea imprimantei

ificati ca “PRINTING” sa nu fie afisat pe ecranul camerei

Setarea DPOF poate fi specificata pentru imagini de pe memoria interna.

•Nu puteti printa cu functia PictBridge, imagini fotografiate pe alta camera.

•Cam tiei sau calitate

• olositi memoria interna sau un card de memorie ce a fost formatat pe FinePix S57 0/

•Film e

• Se poate ca imaginile fotografiate cu alta camera decat FinePix S5700/FinePix S700 a nu poata fi printate.

era nu poate fi folosita pentru a specifica setari cum ar fi dimenisunea hara pintarii.

F0 FinePix S700.

el nu pot fi printate.

s

130

Page 131: Manual Fuji s5700

IN

Verificarea listei de preinstalare

. nstalarea.

STALAREA PE Windows PC

Cerinte hardware si software

Pentru a folosi acest soft trebuie sa aveti tipurile de hardware si software descrise mai josVerificati sistemul inainte de a incepe iSistem de operare

Spatiu hard disk Spatiul cerut pentru instalare: 450 MB minimum

rut pentru operare: 600 MB minimum (Cand folositi

Spatiul ceImage Mixer VCD2 LE pentru FinePix:2GB sau mai mult)

Afisaj Afisaj 800 × 600 pixel sau mai mult, 16-bit color sau mai mult Mixer VCD2 LE pentru FinePix:1024 X

sau mai mult) (Cand folositi Image768 pixeli

Conexiuni internet Pentru folosirea serviciului de internet FinePix sau functia de atasare a mail-ului: O conectare la internet sau un soft de trasmisie sunt necesare.

•Viteza de conectare: 56 k sau mai mare

1* Mod

2* Cand instalati un software, login folosind un cont de administrator de sistem (ex.”Administrator”)

3*Este necesar sa folositi FinePix Internet Service. Software-ul mai poate fi instalat inca, chiar daca nu sunteti conectat la internet.

Sistem recomandat Sistem de operare Windows XP Windows Vista

ele cu unul sau mai multe sisteme de operare preinstalate.

sau mai bun 3GHz Pentium 4 sau mai bun 518 MB sau mai mult 1GB sau mai mult

Spatiu hard disk 2 GB sau mai mult 15 GB sau mai mult Afisaj 1024 x 768 pixeli sau mai 1024 x 768 pixeli sau mai

131

Page 132: Manual Fuji s5700

mult. Cel mai mult (32 biti). mult. Cel mai mult (32 biti). Conexiuni internet

•Conectati camera direct la computer folosind un cablu USB . Este posibil ca softul sa nu opereze in mod corect daca folositi un cablu de extensie sau conectati camera printr-un USB hub.

• rte bine in mufa pentru a va asigura ca este conectat corect.

Placa de interfata USB nu este garantata.

Functionarea nu este garantata pentru PC-urile "facute acasa" sau pe PC-uri ale carui rograme sunt upgradate la ultima versiune. Cand reinstalati sau cand stergeti FinePixViewer, meniul de internet, numele de tilizator si parola de folosire a FinePix Internet Service sunt sterse de pe PC. Faceti click e butonul [Register now] confirmati numele de utilizator si parola si descarcati meniul r.

u conectati camera la PC decat daca instalarea software este completa.

Instalati FinePixViewer urmand instructiunile din ghidul rapid

ansarea manuala

.Dublu-click pe pictograma “My Computer” .

Utilizatorii Windows XP ar trebui sa foloseasca “My Computer” din meniul “Start”/

. Click dreapta pe “FINEPIX” (CD-ROM drive) din “My Computer” si selectati Open”.

. Dublu-click “SETUP” sau “SETUP.exe” din fereastra CD-ROM .

•Daca PC-ul are mai multe porturi USB, camera poate fi conectata la orice port.

pingeti cablul USB foaImSoftul nu va opera in mod corect daca conectarea este gresita.

•Windows 95 si Windows NT nu pot fi folosite.

•p•upia

N

1

L

1

*

2“

3

132

Page 133: Manual Fuji s5700

*Modul in care sunt afisate fisierele difera asa cum este descris mai jos in functie desetarile PC.

Extensiile fisierelor (3 litere indicand tipul fisierelor) pot fi aratate sau ascunse.

extul poate fi afisat normal sau cu majuscule (ex. Setup sau SETUP). T

Pentru utilizatorii Windows Vista:

Instalarea altor aplicatii

VCD2 LE pentru FinePix. Instalati aceasta aplicatie urmand instructiunile de pe ecran.

ctiunile de pe ecran ,apoi restartati PC-UL. Daca

Cnad incarcati CD-ROM-ul pe PC,poate aparea fereastra “AutoPlay”.In acest caz, click :SETUP.exe”

Cand apare fereastra “User Account Control”apare, click “Allow”.

Pot aparea mesaje pentru instalarea ImageMixer

2. Instalati DirectX urmand instruultima versiune a DirectX este deja instalata in PC-ul dumneavoastra, aceasta instalare nu are loc.

Daca ultima versiune este deja instalata aceasta fereastra nu apare.

Nu scoateti CD-ul in timpul procedurii.

3. Dupa ce restartati PC-ul, apare mesajul care spune ca instalarea este completa

Instalarea pe Mac OS X Lista de preinstalare

s. e de a incepe instalarea.

Cerinte hardware si software Pentru a folosi acest soft trebuie sa aveti tipurile de hardware si software descrise mai joVerificati sistemul inaint

Sistem de operare

Spatiu hard disk Spatiu cerut pentru instalare:: 200 MB minimum u cerut pentru operare: 400 MB minimum Spati

133

Page 134: Manual Fuji s5700

(Cand folositi Image Mixer VCD2 LE pentru FinePix:2GB sau mai mult)

Afisaj 800 × 600 pixels sau mai bun, cel putin 32.000 culori. (Cand folositi Image Mixer VCD2 LE pentru FinePix:1024 x 768 pixeli sau mai mult).

Conexiuni internet Pentru folosirea serviciului de internet FinePix sau functia de atasare a mail-ului.O conectare la

et sau un soft de trasmisie E-mail. Viteza de conectare : 56 k sau mai mult

intern •

*1 Power PC, Procesor Intel incarcat *2 Model cu port USB standard *3 Necesar sa folositi FinePix Internet Service. Software-ul inca poate fi instalat chiar daca nu sunteti conectat la internet.

ind cablul USB (inclus). Este posibil ca softul

sa nu opereze in mod corect daca folositi un cablu de extensie sau conectati camera rintr-un USB hub.

tru a va asigura ca este conectata corect. ea este gresita.

X. Nu lansati alte aplicatii.

for MacOSX”.

•Conectati camera direct la Macintosh folos

p• Impingeti cablul USB foarte bine in mufa pen

oftul nu va opera in mod corect daca conectarS• Placa de Interfata aditionala USB nu este garantata. 1 Porniti computerul Macintosh si lansati MacOS 2 Cand CD-ul este introdus in CD-ROM, este afisat “FinePix”. Dublu-click pe pictograma pentru a deschide fereastra. 3 Apasati dublu-click pe“Installer 4 Ecranul de instalare este afisat. Apasati butonul [Installing FinePixViewer].

Pentru mai multe informatii despre instalare, apasati [Read Me First] si [Using FinePixViewer].

134

Page 135: Manual Fuji s5700

5 Este afisat “Authenticate” .Introduceti numele si parola de administrator si apoi faceti apasati butonul [OK] .*

* C tu e contul utilizatorului folosit pentru instalarea Mac OS X si

unteti

8 F a afisata. Apasati butonul [Install] pentru a

Incepe instalarea automata a ImageMixer VCD2 pentru FinePix si apare o reastra care arata procesul instalarii (instalarea poate dura cateva minute).

0 Va aparea mesajul “FinePixViewer installation completed” . Faceti click pe exit inchideti fereastra.

on l de administrator est

puteti confirma contul utilizatorului in casuta Accounts dialog din System Preferences. 6 Este afisata si casuta“License” . Cititi acest contract cu atentie si apoi daca sde acord cu termenii apasati butonul [Accept] . 7 Casuta“Read me” este afisata. Apasati butonul [Continue].

ere stra“FinePixInstallOSX” este instala FinePixViewer. 9fe 1si

Cand folositi Safari ca Web browser, se va afisa un mesaj si CD-ROM nu va putea fi a Safari din Dock pentru a activa aplicatia Safari si

iul Safari pentru a inchide Safari. pplications”.

scos. In acest caz apasati pictogramapoi selectati Quit Safari” din men11 Lansati “Image Capture”din folder-ul “A 12 Schimbati setarile de captare a imaginii. Selectati “Preferences...”din meniul “Image Capture” .

13 S e nected, open”. 14 S e lder-ul “Ap li

el ctati “Other...” din “When a camera is con

el ctati “FPVBridge”din folder-ul “FinePixViewer” din fop cations” si apasati[Open].

15 S e apture”.

el ctati meniul “Quit Image Capture” din meniul “Image C

135

Page 136: Manual Fuji s5700

Conectarea la PC Con t e fi extins .

nizate. ec and camera la PC, sistemul poat

Folosind FinePix Viewer imaginile sunt salvate, redate si orga

Daca se intrerupe curentul in timpul transferului de date datele nu vor fi transmise

e de instalarea software.

corect. Folositi un adaptor de current pentru a evita astfel de situatii. Vedeti capitolul de instalare a softului prima data cand conectati camera la PC.Instalati softul. Nu conectati camera la PC inaint

1. Introduceti cardul de memorie cu imaginile in camera.Puteti f

memorie Xd-Picture si SD cu FinePix S5700/ FinePix S700. olosi cardurile de

•Nu formatati cardul de memorie pe PC. l de memorie cu fotografii facute cu o camera FUJIFILM Digital. In timpul conectarii la PC, daca cardul de memorie contine fotografii de dimensiuni mari sau ai mult timp sau imaginile pot san u

ndut separat), etc. Image memorie SD.

• Folositi cardu

filme, conectarea sau transmiterea poate dura mfie salvate.In acest caz folositi Image Memory Card Reader (va

cardul deMemory Card Reader DPC-R1 nu este compatibil cu

2. Conectati camera la PC folosind cablul USB.

timp de 1 secunda pentru a porni camera. 3. Apasati

• FineP / PTP (Picture Transfer Procol)/MT patibila PTP/MTP este o cam primanta cand sunt conectate.

• Folositi adaptorul de curent AC-5VX de la FUJIFILM (vandut separat).Daca camera se descarca dintr-o data in timpul schimbului de date, se poate ca memoria interna sau cardul de memorie sa fie deteriorate.

ix S5700 FinePix S700 este compatibila cuP (Media Transfer Procol) . O camera com

era care recunoaste automat PC-ul si im

136

Page 137: Manual Fuji s5700

• Nu deconectati cablul USB (inclus) cand camera este conectata la PC. Daca faceti acest lucru, fisierele de pe cardul de memorie sau din memoria interna pot fi deteriorate.

• In Mac OS X, trebuie sa setati setarea automata cand conectati pentru prima data camera la PC.

• In cazul transferului de date dintre camera si PC, ledul self- timer clipeste si izo lui clipeste portocaliu.

• este dezactivata in timpul conectarii USB. • Inainte de inlocuirea cardului de memorie, deconectati intotdeauna camera de

la PC i a de deconectare. •

• Intotdeauna folositi FinePixViewer cand transferati imagini care au atasate

4. Setati un calculator.

ledul v ruFunctia Auto power

. Vedeti nform tiile despre procedura Camera si PC pot fi in timpul transferului de date chiar si cand “Copying” dispare de pe ecran. Inainte de deconectare verificati daca ledul vizorului nu lumineaza in culoarea verde

inregistrari vocale pe un PC.

Windows 98 / 98 SE / Me / 2000 Professional / Macintosh

CD-ROM-ul Windows-ului poate fi cerut in timpul instalarii. In acest caz schimbati D-ROM-ul urmand instructiunile de pe ecran.

ati instructiunile furnizare pe ecran pentru a salva imaginile. Pentru a

C

• FinePixViewer porneste automat si apare fereastra Save Image Wizard (Save Image dialog box). Urmincepe fara sa salvati imaginile apasati butonul [Cancel] .

*Ecran pentru .

Puteti vedea doar imaginile salvate pe PC. Salvati im• aginile pe PC.

nul [Cancel], inchideti camera setand switch la OFF, apoi deconectati camera de la PC.

• Daca anulati salvarea dand click pe butoPower

137

Page 138: Manual Fuji s5700

/Vista

1. Un mesaj de ajutor apare in coltul din dreapta sus. Acest mesaj se va inchide cand te. Nu e necesara nici o operatie. setarile sunt comple

Acest pas nu mai este necesar pentru conectarile viitoare.

2. FinePixViewer porneste automat si apare fereastra Save Image Wizard (Save Image dialog box). Urmati instructiunile furnizare pe ecran pentru a salva imaginile. Pentru a incepe fara sa salvati imaginile apasati butonul [Cancel] .

• Puteti vedea doar imaginile salvate pe PC. Salvati imaginile pe PC.

er la OFF

). entru a disconecta camera, apasati butonul [Remove].

• Daca anulati salvarea dand click pe butonul [Cancel], seatati Powpentru a inchide camera, apoi deconectati camera de la PC.

Deconectarea camerei 1 Windows

upa ce au fost salvate imaginile, este afisata fereastra (Save Image Wizard WindowsDP

Dupa ce au fost salvate imagin e ma deconecta camera, apasati butonul [Remo

ile, este afisata fereastra dve].

i jos. Pentru a

1. Setati Power switch la OFF pentru a inchide came

2. Detasati cablul USB de la camera . ra.

138

Page 139: Manual Fuji s5700

Folosirea FinPentru toate informa iile cu pr iewe w to Use FinePixViewer” eni•Ce se explica in capitolul “H“How to Use FinePixViewer”

• Exemplu: Folosirea s 1. Faceti click pe “How to Use n2. Faceti click pe “Basic Operation lide Show” 3. Este afisata informatia “Slide Show”. Apasati tasta “<<<” precedenta si tasta “>>>” pentru a vedea pagina urmatoare.

Dezinstalarea softului

Folositi aceasta operatiune num programul sau daca nu ati instalat corect programul.

ePixViewer t din m

ivire la functiile FinePixVul Help. ow to Use FinePixViewer”...acopera o gama larga de subieclide-urilor (Windows)

FinePixViewer” in meniul Fi” si apoi pe “S

r, vedeti optiunea “Ho

te.

ePixViewer Help. in meniul ce apare. pentru a vedea pagina

ai daca nu mai folositi

1. Verificati sa nu fie conectat2. Inchideti toate aplicatiile cu3. Deschideti fereastra “My Co poi deschideti “Co ublu-click pe “Add/Remove Progra wFeatures”).

a camera la PC. rente. mputer”. A ntrol Panel” si faceti d

s Vista :”Programs and ms”(Pentru utilizatorii Windo

4. Fereastra “Add/Remove Programs Properties”( pentru

and Features”) apare. Selectati softul pe care doriti sa(FinePixViewer sau driver-ul) si apoi faceti click pe butilizatorii Windows Vista:buton Uninstall/ Change ).

Windows Vista :”Programs -l dezinstalati utonul [Add/Remove](

139

Page 140: Manual Fuji s5700

irmare faceti click pe [OK]. ul selectat pentru ca anulare

5. Cand apare mesajul de confVerificati foarte atent program a napasarea butonului [OK].

u mai este posibila dupa

6. Dezinstalarea incepe autom K

at. La final apasati butonul [O ].

Opriti FinePixViewer. Apoi mutati folderol FinePixViewer inTrash” din meniul “Finder”.

Trash si selectati “Empty

140

Page 141: Manual Fuji s5700

Optiunile de expansiuFolosind FinePix F40fd/FinePix F45fd impreuna cu alte produse FUJIFILM sistemul dvs poate fi extins pentru a va serv riAccesibilitatea poate varia in f cFUJIFILM pentru mai multe d

ne ale sistemului

i la un numar mare de utilizaunctie de tara. Luati legatura

. u reprezentantul local

etalii.

Ghid de Accesorii Vizitati pagina de web a FUJIFILM pentru cele mai recente i te accesoriile http://home.fujifilm.com/products/digital/index.html Accesibilitatea poate varia in functie de tara. Luati legatura cFUJIFILM pentru mai multe detalii.

nformatii in ceea ce prives

u reprezentantul local

Folositi urmatoarele tipuri de card xD-Picture:

icture: standard si tipul M (contine “M” in nGB).

Sunt doua tipuri de card xD-P umarul modelului, cum ar fi DPC-M1

141

Page 142: Manual Fuji s5700

FinePix S5700/FinePix S700 e t e compatibile cu alte dispozitive itivul foloReader, etc.).

ste compatibila cu tipul M, to, in functie de dispoz

usi este posibil sa nu fisit (Image Memory Card

Folositi AC-5VX cand fotografiati sau redati imagini de multS5700/FinePix S700 este conectata la PC.

timp sau cand FinePix

DPC-R1 asigura un mod usor si rapid de a transfera imagini imemorie (Xd-Picture Card si Smart Media). DCR-R1 foloseste interfata USB pentru o viteza mare de transfer.

*Nu este compatibil cu un pro osh at PC. -Compatibil cu xD-Picture Card de la 16 MB pana la 512 M 2 MB pana la 128 MB.

Nu e compatibil cu cardul de memorie SD.

ntre un PC si un card de

a incarccessor Intel incarcat Macint si Windows Vist

B, si SmartMedia de 3.3 V,

Adaptorul PC Card permite ca xD-Picture Card si SmartMe onform standardului PC Card ATA-compliant (PCMCIA 2.1) PC car-Compatibil cu xD-Picture Card de la 16 MB pana la 512 M2 MB pana la 128 MB.

Nu e compatibil cu cardul de memorie SD.

dia sa fie folosite cd (Type u). B, si SmartMedia de 3.3 V,

Introducerea unui xD-Picture Card in acest adaptor va permite sa folositi cardul ca

ctFlash (Type 1).

de memorie SD.

pe un Compa

Nu e compatibil cu cardul

142

Page 143: Manual Fuji s5700

Folosirea camerei in mod corect Citi a a va ascamera in mod corect.

ti ceasta informatie impreuna cu masurile de siguranta pentru igura ca folositi

dare sau prafuite ina directa a soarelui in locuri unde temperature poate creste, cum ar fi o masina

ilin Actiunea nociva a nisipului si a apei

sip. Cand sunteti la plaja sau pa.

utat brusc dintr-un loc rece in unul cald, picaturi de apa (condens) se au pe lentila. Daca apare condensul, opriti camera si asteptati timp

a o refolosi. Condensul poate aparea si pe cardul de memorie. In l de memorie si asteptati sa se usuce.

pentru o lunga perioada de timp, scoateti bateriile cardul de memorie.

Curatarea camerei pentru a indeparta praful de pe lentile, monitorul LCD, vizor si apoi

arpa uscata. Daca ramane murdara folositi o cantitate mica de lichid de M si stergeti cu grija.

Cur

uri si

Locuri ce trebuie evitate Nu depozitati camera in urmatoarele tipuri de locatii: •In ploaie sau in locuri umede, mur•In luminchisa pe timp de vara •Locuri foarte reci •Locuri expuse la vibratii puternice •Locuri afectate de fum sau abur •Locuri expuse la puternice campuri magnetice (langa motoare, transformatoare sau magneti) •In contact cu chimicale cum ar fi pesticide •Langa obiecte de cauciuc sau vin

FinePix S5700/FinePix S700 poate fi deteriorata de apa si niaproape de apa, asigurati-va ca aparatul nu este expus la nisip sau aPrezenta nisipului sau a apei in interiorul aparatului poate cauza pagube ireparabile.

Condensul Daca aparatul este mpot forma in camera sde aprox o ora inainte de acest caz scoateti cardu

Daca aparatul nu este folosit o perioada mai lunga ce timp Daca intentionati sa nu folositi camerasi

Folositi un pamatufergeti usor cu o cst

curatat pentru lentile pe o hartie speciala de curatat FUJIFIL Nu folositi obiecte dure pe lentile, ecran sau vizor.

atati carcasa cu o carpa uscata. Nu folositi substante volatile, acestea pot reactiona cu carcasa si aceasta se poate deforma sau exfolia.

Folosirea camerei in calatorii Cand calatoriti nu tineti camera in locul pentru bagaje. Poate fi supusa la diferite soccamera se poate deteriora intern, chiar daca nu sunt semne de deteriorare externa.

143

Page 144: Manual Fuji s5700

Alimentarea si bateriile

t fi folosite arime AA sau bateriile reincarcabile Ni-MH. Nu folositi

deterior

re baterii a impreuna cu obiecte metalice cum ar fi lantisoare su clame.

Nu pastrati bateria in locuri umede sau excesiv de calde. Astfel se scurteaza viata

ult timp, cor ru

i sa folositi camera pentru o perioada lunga de timp, scoateti are la data si

elasi timp.

olosirea altui adaptor poate cauza pagube camerei digitale. ptor numai pentru uz intern.

a camerei digitaleFUJIFILM. Opriti camera digitala FUJIFILM inainte de deconectarea cablului de conectare din

, adaptorul devine fierbinte la atingere, dar acest lucru este normal. Nu dezasamblati adaptorul AC. Acest lucru poate fi periculos.

ozitiv in locuri foarte calde sau de umiditate mare.

lab. Este un lucru normal. za perturbatii, tineti radioul

ai departe de adaptor.

Baterii ce po• Folositi bateriile alcaline mbaterii din magneziu, nichel-cadmiu (Ni-Cd) sau baterii din litium pentru ca datorita caldurii create de baterii, camera FinePix S5700/ FinePix S700 se poate• Durata de viata a bateriilor alcaline variaza in functie de marca. Desp

• Nu depozitati bateri• Nu incalziti bateria sau nu o aruncati in foc. • Nu incercati sa incarcati bateria cu alte incarcatoare decat cele recomandate. • Nu expuneti bateria la apa si pastrati-o tot timpul uscata. • Pastrati terminalele bateriei curate. •

bateriei. • Daca folositi bateria m pul camerei si bateria se incalzesc. Acest luc

este normal. Folositi adaptorul de curent AC-5VX daca fotografiati sau redati imagini pentru o perioada lunga de timp.

• Daca nu intentionatbateriile din camera. O data ce bateriile sunt scoase setarile referitoora sunt sterse.

• Nu amestecati diferite tipuri de baterii. • Nu folositi baterii incarcate si descacarcate in ac Adaptorul de curent AC

Folositi intotdeauna adaptorul de curent AC-5VX cu camera. F•Folositi acest ada•Conectati cablul conector in terminalul de alimentare DC•terminalul de alimentare DC a camerei digitale. Pentru a deconecta camera tineti priza si trageti cablul. •Nu folosit adaptorul de curent AC cu nici un alt dispozitiv decat cel specificat. •In timpul folosirii••Nu folositi acest disp•Nu supuneti dispozitivul la socuri puternice. •Acest dispozitiv poate emite un zgomot s•Daca este folosit langa un radio, acest dispozitiv poate caum

144

Page 145: Manual Fuji s5700

Descarcarea bateriilor reincarcabile Aceasta functie poate fi folosita doar pentru bateriile Ni-MH.

• Cand bateriile se descarca la putin timp dupa ce sunt incarcate normal p.

Nu folsositi aceasta functie pentru bateriile alcaline. Folositi functia in urmatoarele situatii:

• Cand bateriile nu au fost folosite de mult tim• Cand achizitionati baterii Ni-MH noi. Nu activati aceasta functie in timp ce folositi adaptorul AC. In aceasta situatie, bateriile nu vor fi descarcate conform puterii externe furnizate.

Pentru a descarca bateriile reincarcabile:

pentru a porni camera. 1. Apasati

2. Apasati MENU/OK pentru a afisa meniul pe ecran.

3. Apasati sau pentru a selecta

Apasati 4. pentru a afisa meniul SET-UP.

5. Apasati sau pentru a selecta

6. Apasati sau pentru a selecta

Apasati . 7.

8. Apasati MENU/OK.

9. Apasati sau pentru a selecta OK.

145

Page 146: Manual Fuji s5700

10. . Ecranul se modifica si descarcarea incepe.Cand indicatorul nivelului bateriei licareste rosu si descarcarea se termina, camera se opreste.

Pentru a anula descarcarea apasati DISP/BACK.

Despre cardul xD-Picture™ , cardul de memorie SD si memoria interna

Cardul de memorie • Cand introduceti in camera cardul de memorie, tineti cardul de memorie drept in timp ce il impingeti. • Nu indepartati niciodata cardul de memorie sin u inchideti niciodata camera in timpul inregistrarii sau stergerii fisierelor pentru ca poate fi deteriorat cardul de memorie. • Folosirea xD-Picture Cards este recomandata cu FinePix S5700/FinePix S700. Calitatea inregistrarii nu este garantata cand xDPicture Cards folosite sunt altele decat cele produse de FUJIFILM. • Cardul de memorie poate fi cald cand este scos din camera dupa ce s-a incheiat fotografierea.Acest lucru este normal. Tipurile M si H de card de xD-Picture Card • Tipul M Sunt 2 tipuri de carduri xD-Picture: tipul standard si tipul M (contine “M” in numarul

e model, de exemplu DPC-M2GB). inePix S5700 / FinePix S700 este compatibila cu tipul M. Tipul H

Tipul H si tipul M impart aceeasi compatibilitate. • Drive-ul USB Tipul H nu poate fi folosit cu drive-ul xD-Picture Card USB DPC-UD1, in timp ce la tipul M acest lucru este posibil.

Memoria interna • Imaginile pastrate in memoria interna a camerei pot fi deteriorate sau sterse din cauza problemelor ce pot aparea. Salvati datele importante pe lat mediu de stocare (ex., MO disk, CD-R, CD-RW, hard disk, etc.). • Datele pastrate in memoria interna a camerei nu pot fi garantate in cazul in care camera ar avea nevoie de reparatii.

dF•

146

Page 147: Manual Fuji s5700

•Dupa repararea camerei, orice date stocate in memoria interna vor fi verificate de catre depanator.

Folosirea cardului de memorie sau a memoriei interne cu un PC •Daca intentionati sa faceti fotografii folosind un card de memorie sau o memorie interna care a fost folosita pe un PC, reformatati cardul de memorie sau memoria folosind camera pentru cea mai buna calitate. •Cand formatati cardul de memorie sau memoria interna se creeaza automat un director (folder).Datele cu imaginile sunt inrergistrate in acest director. •Nu schimbati sau stergeti numele directorului de pe mediul de stocare de pe PC, pentru ca va face imposibila folosirea mediului de stocare pe camera. •Folositi intodeauna camera pentru a sterge imaginile de pe mediul de stocare. •Pentru a edita date de imagini, copiati imaginile pe PC si apoi editati datele copiate. Mesaje de avertizare Tabelul de mai jos arata lista cu mesajele de avertizare afisate pe ecran.

esaj de avertizare Explicatia Remediu M (lumina rosie))

(clipeste rosu) Bateriile sunt aproape goale sau complet goale

Puneti baterie incarcata complet

Este o mare probabilitate de miscare acamerei deoarece viteza obturatorului este mica.

Folositi blitzul fotografic. Este recomandata folosirea unui trepied.

AF (autofocus) nu Daca imaginea este prea functioneaza corespunzator. intunecata, faceti fotografia

.)

fotografiere . Selectati modul Macro cand fotografiati de aproape.

la o distanta de 2 m (6.6 ftde subiect. Folositi AF lock pentru

Lumina rosie

Nu se poate realiza fotografia la o luminozitate corespunzatoare datorita conditiilor prea luminoase sau prea intunecate.

Fotografia poate fi obtinuta,dar nu la luminozitatea adecvata.

Eroare de camera sau greseala.

Reporniti camera fara sa atingeti lentila. Opriti si reporniti camera. Daca mesajul inca apare,

147

Page 148: Manual Fuji s5700

contactati dealer-ul FUJIFILM.

Nu este introdus cardul de memorie cand se transfera imagini.

Introduceti cardul de memorie.

Cardul de memorie sau memoria nu sunt formatate. Cardul de memoria a fost formatat pe PC. Suprafata de contact a cardului este murdara. Eroare de camera.

Formatati cardul de memorie sau memoria interna pe camera. Stergeti aria de contact a cardului de memorie cu o carpa uscata si moale. Daca este nevoie formatati cardul de memorie. Daca mesajul apare , inlocuiti cardul de memorie. Contactati dealer-ul FUJIFILM.

Suprafata de contact a cardului este murdara. Formatul de card de memorie nu este corect. Eroare de camera.

Stergeti aria de contact a cardului de memorie. Daca este nevoie formatati cardul de memorie.Dac

Cardul de memorie este deteriorat.

mesajul apare , inlocuiti cardul.

Cardul de memorie nu este compatibil cu camera

Contactati dealer-ul FUJIFILM. Introduceti un card compatibil recomandat deFUJIFILM .

a

terna sau de pe cardul de memorie pentru a

Cardul de memories au memoria interna sunt pline.

Stergeti imagini din memoria in

elibera spatiu sau folositi un card de memorie care are spatiu liber.

Datele nu pot fi inregistrate din cauza unei erori de card sau din cauza conectarii eronate intre cardul de memorie si camera.

aginea fotografiata nu ate fi inregistrata pentru

ca este prea mare si nu intra in spatiul cardului.

Reintroduceti cardul de memorie sau opriti si reporniti camera. Daca mesajul inca este afisat contactati dealer-ul FUJIFILM. Folositi un nou card xD-Picture. Formatati cardul de

ia

Impo

Cardul de memorie sau memoria interna nu sunt

memoria sau memorinterna la camera.

148

Page 149: Manual Fuji s5700

formatate. Cardul de memorie SD este

blocat. Deblocati-l.

este plina. elibera spatiu sau folositcard de memorie care are

Datele nu pot fi inegistrate pentru ca memoria interna

Stergeti imagini din memoria interna pentru a

i un

spatiu liber. Inregistrarea este incorecta

pentru ca formatatarea ului de memorie a fost

Folositi un card de memorie care a fost formatat pe camera. card

facuta pe PC Numarul imaginii a ajuns la 1. Introduceti un card de

999-9999. memorie formatat in camera.

setare FRAME NO.in

3. Incepeti fotografierea.(Numerotarea

4. Setati “CONTINUOUS” ca setare FRAME NO din

2. Setati “RENEW” ca

meniul SET-UP.

va incepe de la “100-0001”.)

SET-UP .

Fisierul redat nu a fost Imaginile nu pot fi redate. corect inregistrat.

Eroare de camera.

inregistrat pe aceasta camera.

Stergeti aria de contact a

carpa uscata si moale. Poate fi nevoie sa

l de memorie. Contactati dealer-ul FUJIFILM. Imaginea si filmul nu pot fi redate.

Suprafata de contact a cardului este murdara

cardului de memorie cu o

Ati incercat sa redati un film care nu a fost

formatati cardul. Daca mesajulinca este afisat, inlocuiti cardu

A fost facuta o incercare de a reda 5000 sau mai multe imagini prin

Nu pot fi afisate mai mult de 4999 de imagini prin

sortare.

sortare.

S-a incercat stergerea unui fisier protejat. S-a incercat adaugarea unei inregistrari vocale la un

Fisierele protejate nu pot fi sterse.Deselectati protectia fisierului. Nu pot fi atasate inregistrari

149

Page 150: Manual Fuji s5700

fisier protejat. S-a incercat rotirea unui fisier protejat.

vocale fisierelor protejate. Deselectati protectia fisierului. Fisierele protejate nu pot fi rotite.Deselectati protectia fisierului.

Eroare inregistrare vocala. Eroare de camera.

Inregistrarea vocala nu poate fi redata. Contactati dealer-ul FUJIFILM.

S-a incercat transferul imaginilor de pe card sau memorie interna a carui memorie era goala.

Copierea nu este posibila.

Ati incercat sa rotiti o imagine 0.3M .

Imaginea nu poate fi rotita.

Ati incercat sa reincadrati imagine care a fost facuta cu alta camera decat FinePix S5700/FinePix S700. Imaginea este deteriorata.

Imaginea nu poate fi rotita.

Au fost selectate mai mult de 1000 de fotografii pentru printare.

Numarul maxim de imagini ce pot fi printate de pe acelasi card de memorie este 999. Copiati imaginile pe care vreti sa le printati pe alt card de memorie si apoi specificati setarile DPOF.

S-a incercat specificarea DPOF pentru o imagine care nu suporta format DPOF.

Setarea de printare DPOF nu poate fi folosita cu formatul acesta de imagine.

S-a incercat rotirea unei imagini sau a unui film realizate cu o alta camera decat FinePix S5700/FinePix S700.

Acestea nu pot fi rotite.

Camera nu este conectata la PC sau imprimanta.

Verificati conectarea cablului USB. Acesta trebuie sa fie corect conectat. Verificati ca imprimanta sa fie pornita.

Afisat pentru PictBridge. Verificati daca imprimanta

150

Page 151: Manual Fuji s5700

are hartie sau tus. Inchideti si deschideti imprimanta. Verificati manualul furnizat impreuna cu imprimanta.

Afisat pentru PictBridge.

Verificati daca imprimanta are hartie sau cerneala. Printarea se reia automat dupa ce eroarea a fost Indepartata. Daca mesajul inca apare apasati MENU/OK pentru a relua printarea.

Afisat pentru PictBridge.

Vedeti manualul imprimantei folosite si verificati daca imprimanta suporta formatul de imagine JFIF - JPEG sau Exif-JPEG. Daca nu, imprimanta nu poate printa imaginea Imaginile filmate nu pot fi printate. Ati folosit pentru fotografiere camera FinePix S5700/FinePix S700? E posibil sa nu puteti printa imagini fotografiate cu alte camere.

Depanarea Pregatirea Baterii si alimentare Nu se intampla nimic cand incercati sa porniti camera

- Bateriile sunt consumate: Puneti baterii complet incarcate. - Bateriile sunt puse invers: Introduceti bateriile in directia corecta - Capacul de la baterii nu este bine inchis.:Inchideti capacul bateriilor bine - Camera si adaptorul de curent nu sunt conectate corect: Conecati camera si adaptorul de curent in mod corect.

151

Page 152: Manual Fuji s5700

Bateriile se consuma prea repede. -Camera este folosita la o temepratura rece: Inainte de a face fotografii puneti bateriile in buzunar sau intr-un loc cald pentru a le incalzi -Capetele bateriilor sunt murdare :Stergeti capetele bateriilor cu o carpamoale si uscata -Aceleasi baterii au fost folosite de prea multe ori: Bateriile nu mai pot fi reincarcate Puneti baterii complet incarcate. Oprirea curentului in timpul unei operatiuni - Bateriile sunt consummate:Puneti baterii complet incarcate. - Adaptorul de curent a iesit din priza de curent.Introduceti adaptorul in priza. Setarea meniului Ecran monitor LCD Meniurile nu sunt afisate in engleza. Este setata alta limba decat engleza in din meniulSET-UP: Selectati ENGLISH. Fotografierea Operatii de baza Nu se face nici o fotografie la apasarea declansatorului.

- Cardul sau memoria interna sunt pline:Introduceti un nou card sau stergeti ateva imagini.

- Cardul sau memoria interna nu sunt formatate: Formatati cardul sau memoria

sunt consumat: Puneti baterii bine incarcate.

tografie itul :Monitorul LCD se intuneca in timpul reincarcarii blitului.

aie

afiat peisaj cu Macroselectat: Anulati Macro.

c

interna pe camera. - Suprafata de contact a cardului Xd este murdara : Stergeti suprafata de contact a cardului cu o carpa uscata si moale. - Cardul este deteriorate: Introduceti un nou card.

- Bateriile - Functia Auto power a inchis camera: Reporniti camera Monitorul se intuneca dupa fiecare fo

- Folositi blAsteptati putin.

Focalizarea Focalizare greo- Fotografiati aproape fara sa selectatimodul Macro : Selectati Macro. - Ati fotogr

152

Page 153: Manual Fuji s5700

- Fotografiati un subiect care nu estepotrivit pentru autofocus :Folositi AF/AE lock

B

eclansatorul este apasat in timp ce blitzul se incarca: Asteptati incarcarea completa a blitzului inainte de apasarea declansatorului. Modul fo

lit

Nu se poate folosi blitzul D

tografic este setat la , :. : Schimbati modul fotografic Bateriile sunt consumate :Puneti baterii bine incarcate.

ionate si nu pot fi selectate.

odul fotografic este setat la

Setarile de blitz sunt restrict

M : Setarile de blitz sunt restrictionate pentru ca setarile camerei sunt modificate dupa scena fotografiata. Schimbati modul fotografic pentru mai multe optiuni. Imaginea redata este prea intunecata chiar daca a fost . folosit blitzul Subiectul este prea indepartat :Apropiati-va pentru a fi in distanta efectiva a blitzului inainte de a face fotografia Degetul acoperea blitzul: Tineti camera in mod corect. Imagini fotografiate Imaginea este neclara: Lentila este murdara .Curatati lentila. Fotografia a fost facuta cu o viteza de obturator mica (expunere indelungata) intr-un mediu de inalta temperature: Acest lucru este caracterisitic CCD si nu indica o eroare. Imagini filmate Imaginile fotografiate sau filmele nu sunt inregistrate Adaptorul de curent a fost deconectat in timpul pornirii camerei Conectati sau deconectati adaptorul de curent doar cand camera este oprita Daca opriti camera se poate deteriora cardul de memorie sau pot aparea erori la conectarea la PC. Functia de stergere Nu sterge imaginea: Cateva imagini pot fi protejate .Dezactivati protectia imaginilor de pe camera unde a fost aplicata protectia. Functia stergere ALL FRAMES nu sterge toate imaginile. Nr imagine. CONT. din setarea de numerotare nu mai functioneaza: Ati deschis capacul bateriilor fara sa opriti camera fara sa inlocuiti bateria sau cardul de memorie. Opriti intotdeauna camera atunci cand inlocuiti cardul. Daca deschideti capacul ra sa opriti camera poate afecta memoria numerotarii imaginilor.

fa

153

Page 154: Manual Fuji s5700

Conectarea la TV Nu apare nici o imagine pe TV: Camera nu este conectata la TV corect. “TV” este selectat ca intrare TV Setati intrarea TV la VIDEO. Setarea de iesire video este incorecta. Schimbati setarea la “NTSC” sau “PAL” Imaginea TV estein alb si negru: Setarea de iesire video este incorecta Schimbati setarea la “NTSC” sau “PAL”. Conectare la PC PC -ul nu recunoaste camera: Cablul USB (mini-B) nu este corect conectat la camera sau PC Setati camera si conectati cablul USB (mini-B)in mod corect. < PICTBRIDGE este selectat in USB MODE din meniul SET-UP Urmati pasii de mai jos pentru a anula setarea inainte de selectarea @ DSC. • Windows 1.Ferestra “New Hardware Found” sau “Scanner and Camera” este afisata. Daca fereastra nu este afisata treceti la pasul 3. 2.Faceti click pe butonul [Cancel]. 3. Deconectati camera de la PC. • Macintosh 1. Fereastra de localizarea a driver-ului este afisata. Daca nu este afisata treceti direct la pasul 3. 2. Faceti click pe butonul [Cancel].. 3. Deconectati camera de la PC. Conectarea la imprimanta Nu puteti printa cu PictBridge. DSC este selectat in USB MODE din meniul SET-UP.. Selectati < PICTBRIDGE. Nu se intampla nimic la apasarea butoanelor camerei.: Eroare de camera temporara Scoateti repede bateriile sau deconectati adaptorul de curent. Apoi puneti bateriile, conectati adaptorul si reincercati. Camera nu mai functioneaza corect: Eroare de camera temporara. Scoateti repede bateriile sau deconectati adaptorul de curent. Apoi puneti bateriile, conectati adaptorulsi reincercati. Daca mesajul este inca afisat contactati dealer-ul FUJIFILM.

154

Page 155: Manual Fuji s5700

Specificatii

155

Page 156: Manual Fuji s5700

156

Page 157: Manual Fuji s5700

157

Numarul standard de imagini disponibile/timpul de inregistrare pe xD-Picture Card si memorie interna Numarul standard de imagini disponibile, timpul de inregistrare sau marimea fisierului variaza usor in functie de subiectul fotografiat. Diferenta dintre numarul standard de imagini disponibile si numarul actual este mai mare pentru cardurile cu capacitati mai mari.

Daca folositi carduri xD-Picture cu model ce contine M in descriere cum ar fi DPC-M2GB, timpul de inregistrare a filmelor se va reduce daca stergeti si inregistrati imagini in mod repetat. In acest caz, stergeti toate imaginile, sau formatati cardul inainte de folosire. Salvati fisierele importante pe alt mediu de stocare. *Aceste specificatii se pot schimba fara nici o avertizare. FUJIFILM nu va fi tras la raspundere pentru erorile prezente in acest manual. *Monitorul LCD si vizorul acestei camere sunt fabricate folosind o tehnologie de mare precizie. Totusi pot aparea mici puncte luminoase sau anomalii de culori (in mod special in jurul textului) pe monitor. Acestea sunt caracteristici normale de afisare si nu sunt considerate erori de monitor. Aceste fenomene nu vor aparea la imaginile inregistrate. *Erorile de operare la o camera digitala pot aparea din cauza unei puternice intereferente radio (ex. campuri electrice, electricitate statica, zgomote pe linie, etc.). *Datorita naturii lentilei, colturile imaginilor fotografiate pot aparea distorsionate. Acest lucru este normal..

Page 158: Manual Fuji s5700

158

Explicarea termenilor EV Un numar care denota Valoarea Expunerii. EV este determinata de luminozitatea subiectului si sensibilitatea (viteza) filmului sau a CCD. Numarul este mai mare pentru subiecti mai luminosi si mai mic pentru subiecti intunecati. Cum luminozitatea subiectului se schimba, camera digitala mentine cantitatea de lumina care loveste CCD la un nivel constant prin ajustareadiafragmei si a vitezei obturatorului. Rata cadrelor (fps) Se refera la numarul de imagini care sunt fotografiate sau redate pe sec. De exemplu, cand se fotografiaza in mod continuu 10 imagini intr-un interval de 1 sec., rata imaginii este exprimata la 10 fps. Imaginile TV sunt afisate la 30 fps. JPEG Joint Photographic Experts Group Un format de fisier folosit pentru comprimarea sau salvarea imaginilor colorate. Cu cat este mai mare rata de comprimare, cu atat este mai mare pierderea calitatii in imaginea comprimata. Motion JPEG Un tip de format de fisier AVI (Audio Video Interleave) care considera ca imaginile si sunetul sunt un singur fisier. Imaginile din fisier sunt inregistrate in format JPEG . Motion JPEG poate fi redat de de QuickTime 3.0 sau alta versiune mai noua Smear Un fenomen specific CCD unde apar dungi albe pe imaginile care au o sursa de lumina foarte puternica, cum ar fi aparitia soarelui, a luminii reflectorizante a soarelui, in fotografii. Temperatura de culoare: Oricare ar fi tipul de lumina, ochiul uman se poate adapta, astfel incat un obiect alb sa fie intotdeauna alb. Pe de alta parte camera digitala considera un subiect alb ca alb modificand intai balansul de alb care se potriveste cu cea a luminii ambiente din jurul subiectului. Aceasta modificare se numeste potrivirea bal;ansului de alb. Functia care stabileste automat balansul de alb se numeste Temperatura de culoare.

Exif Print este un nou format revizuit pentru camerele digitale continand o mare varietate de informatii de fotografiere pentru optinerea imprimarii optime.

Page 159: Manual Fuji s5700

159

FUJIFILM Digital Camera Worldwide Network

Page 160: Manual Fuji s5700

160

Page 161: Manual Fuji s5700

161

Page 162: Manual Fuji s5700

162

Page 163: Manual Fuji s5700

163

Page 164: Manual Fuji s5700

164

Masuri de siguranta •Pentru a va asigura ca folositi in mod corect camera FinePix S5700/ FinePix S700 cititi aceste masuri de siguranta si manualul utilizatorului cu atentie inainte de folosire. Despre pictograme Pictogramele de mai jos sunt folosite in acest document pentru a indica severitatea greselilor ce pot rezulta daca ignorati informatiile indicate de pictograme si daca produsul nu va fi folosit in mod corect. AVERTIZARE Aceasta pictograma indica pericol de moarte sau ranirea grava daca avertismentul va fi ignorat. ATENTIE Aceasta pictograma indica ranire personala sau paguba materiala daca informatia va fi ignorata. Pictogramele de mai jos sunt folosite pentru a indica natura informatiei care va fi prezentata

Page 165: Manual Fuji s5700

165

Pictogramele in forma triunghiulara informeaza utilizatorul de atentia ce trebuie atribuita informatiei.

Pictogramele circulare cu o linie diagonala informeaza utilizatorul ca actiunea indicata este interzisa (“Prohibited”).

Cercurile pline cu un semn de exclamatie instiinteaza utilizatorul de o actiune care trebuie efectuata (“Cerinta”).

Page 166: Manual Fuji s5700

166

Page 167: Manual Fuji s5700

167

Page 168: Manual Fuji s5700

168

Page 169: Manual Fuji s5700

169

Page 170: Manual Fuji s5700

170

Page 171: Manual Fuji s5700

171


Recommended