Home >Documents >Manual de Utilizare BE 1400AG

Manual de Utilizare BE 1400AG

Date post:07-Jul-2015
Category:
View:364 times
Download:8 times
Share this document with a friend
Transcript:

BE 1400 AG

Instructiuni de utilizare

Stimate client, Speram ca acest produs, fabricat cu ajutorul tehnologiilor moderne si in conditii de calitate totala, va satisface cu performantele sale. Pentru a garanta acest lucru va rugam cititi cu atentie instructiunile urmatoare.

C U P R I N SCapitolul 1 Caracteristici tehnice Capitolul 2 Masuri de siguranta Capitolul 3 Pregatirea masinii Capitolul 4 Selectarea programelor de spalare1

Capitolul 5 Intretinerea masinii de spalat Capitolul 6 Alegerea locului pentru instalare. Instalarea Capitolul 7 Indicatii pentru indepartarea petelor Capitolul 8 Masuri inainte de a contacta service-ul

Capitolul 1

Caracteristici tehniceModel Capacitate (rufe uscate) Inaltime Latime Adancime Greutate neta Alimentare cu curent electric Intensitatea curentului Putere Turatie de spalare Turatie de centrifugare BE 1400 AG 6 kg 85 cm 60 cm 54 cm 68 kg 230, 50 Hz 10 A 2350 W 52 rpm 1400 rpm

Consumul anual al acestor valori este calculat pentru 200 programe standard de spalare la 60 grade C 200. Aceasta medie anuala este calculata pentru o familie de 4 persoane. *Eticheta energetica - conform EN 60456:1999 si IEC 60456 Ed.4.2001 Consumul de apa si energie din tabel pot varia in functie de modificarea presiunii apei de la reteaua de alimentare, tipul tesaturilor si capacitatea de incarcare, nivelul de temperatura selectat si de functiile selectate suplimentar.

Capac superior Sertar detergent Panoul de control Usa Capac protectie filtru2

Aspectul si specificatiile produsului pot fi schimbate fara notificare pentru a creste calitatea sa. Este posibil ca schitele prezentate in manual sa nu fie perfect identice cu masina dvs. de spalat.

Capitolul 2

Masuri de siguranta

Intensitatea curentului electric trebuie sa fie de 16 A. Daca nu aveti o siguranta de 16 A apelati la un electrician pentru schimbarea sigurantei. Tensiunea de alimentare a masinii este de 230 V. Masina de spalat trebuie conectata la o sursa de tensiune cu caracteristicile de mai sus, si prevazuta cu mpamantare. Producatorul nu isi asuma nici o raspundere pentru eventualele pagube cauzate de nerespectarea conditiilor mentionate mai sus. nainte de a pune in functiune masina pentru prima data contactati tehnicianul de service sau un instalator autorizat. Efectuati primul ciclu de spalare la programul Bumbac 90, cu detergent si fara rufe. Acest lucru va asigura ndepartarea oricaror eventuale impuritati. Performantele masinii de spalat depind de detergentul folosit. Petele pot fi permanente daca utilizati un detergent de calitate inferioara. Va rugam urmati instructiunile din paginile urmatoare pentru ndepartarea petelor nainte de introducerea rufelor n masina de spalat. Masina de spalat este destinata uzului casnic. n cazul n care cablul de alimentare sau priza sunt deteriorate contactati o persoana autorizata. Folositi ntotdeauna furtunul de alimentare cu apa din dotarea masinii.

Datorita proceselor de control al calitatii in timpul productiei, in masina poate ramane apa, lucru care nu dauneaza produsului. 33

Capitolul 3

Pregatirea masinii

Atentie! Inainte de a porni masina verificati urmatoarele:Ati inchis usa masinii? Alimentarea cu apa este deschisa? Furtunul de evacuare a apei este corect asezat? Masina este conectata la reteaua de curent electric?

Sortarea rufelorSortati rufele conform urmatoarelor instructiuni si spalati-le separat: - rufe albe, - rufe colorate, - rufe delicate (matase, vascoza etc.), - lana. Goliti buzunarele, indepartati curele, nasturi, ace etc. din haine. Puneti rufele mici (de exemplu sosete de copii) in fete de perna pentru a evita alunecarea lor in pompa de evacuare si filtrul de evacuare. Pentru rufe patate consultati sectiunea Sfaturi Practice din acest manual de instructiuni.

Deschiderea usiiPentru a deschide usa apasati butonul de deschidere a usii. Pentru siguranta dvs. usa poate fi deschisa numai cand masina de spalat este oprita.

Incarcarea masiniiAsezati rufele uniform in masina. Tricotajele vor fi asezate pe partea exterioara a tamburului. Nu puneti nimic langa usa masinii. Inchideti usa apasand usor. Daca usa nu este complet inchisa, masina nu va porni (masura suplimentara de siguranta). Usa nu va putea fi deschisa in timpul programului si inca aproximativ 2 minute dupa terminarea acestuia.

4

Alegerea detergentului si a balsamuluiAlegeti un detergent pentru masini automate de spalat. Pe ambalajul detergentului este specificata cantitatea ce trebuie utilizata pentru un ciclu de spalare. Nu utilizati detergent sau inalbitor care contin clor sau sulf. Cantitatea de detergent depinde de gradul de murdarie a rufelor, cantitatea de rufe si duritatea apei.

Sertarul pentru detergent

Sertarul pentru detergent este impartiti 3 compartimente: - stanga (II) pentru spalare principala; - mijloc balsam - dreapta (I) pentru prespalare.

Atentie! La selectarea programului pentru Perdele functia Prespalare este selectata automat si isi desfasoara ciclu de spalare chiar daca in sertarul corespunzator nu se afla detergent Atentie! Cantitatea de balsam folosita va respecta instructiunile producatorului (aprox. < 100 ml). Nu depasiti nivelul MAX marcat pe sertarul de detergent.5

Panoul de control

Buton selectare programe

Functii auxiliare

Panou urmarire programe

Buton Pornire / Oprire

Buton deschidere usa

Buton selectare viteza de centrifugare

Afisarea timpului ramas Buton amanare pornire

Buton Start / Stop / Pauza

6

Functii

PrespalareFolositi aceasta functie pentru a spala rufe de bumbac sau sintetice care sunt foarte murdare.

Spalare rapidaScurteaza timpul de spalare pentru rufele putin murdare. Aceasta functie poate fi folosita pentru bumbac si materiale sintetice la temperaturi mai mici de 60 gr C.

Clatire suplimentaraPrin actionarea acestui buton masina dumneavoastra va adauga nca un program de clatire celor existente. Aceasta clatire suplimentara va ndeparta orice urma de detergent care ar putea afecta pielea sensibila.

Anti-sifonareFolosita pentru a evita sifonarea rufelor. Cand selectati aceasta functie ncarcati masina cu mai putine rufe; acestea nu se vor sifona si vor fi mai usor de calcat datorita tipului special de spalare si de stoarcere.

Selectarea turatiei de stoarcereCu ajutorul acestui buton puteti selecta viteza de centrifugare pentru stoarcerea rufelor. Astfel pentru modelul BE1400 AG aceasta poate fi intre max 1400 rpm si excludere centrifugare.

Fara evacuare apaDaca doriti sa lasati rufele de lana sau sintetice in masina de spalat dupa spalare, apasati butonul Fara evacuare apa, astfel rufele dumneavoastra nu se vor mai sifona. Pentru a anula aceasta functie, apasati butonul Start/Pauza, dupa aceea butonul pentru selectarea vitezei de cntrifugare si in final din nou butonul Start/Stop/Pauza.

7

Capitolul 4 Selectarea programului. Programe de spalareConectati masina la reteaua electrica. Apasati butonul de deschidere a usii, deschideti usa. Asezati rufele n masina conform instructiunilor de ncarcare si nchideti usa. Selectati programul si temperatura urmarind instructiunile din tabelul Selectarea Programelor. Rotiti butonul de selectare a programelor numai n sensul acelor de ceasornic si selectati programul. Alegeti turatia de centrifugare. Selectati functiile auxiliare dorite. Puneti detergent si balsam n sertarul pentru detergent, nchideti-l. Apasati butonul pornire/oprire. n timpul derularii programului led-ul Start / Stop / Pauza va fi aprins . Puteti urmari pasii de spalare cu ajutorul tabelului cu programe de spalare.

1

2

3

4

5II I

6

7

8

9

10

11

8

Selectarea programelorConsum energie electrica, kWh Durata program, min Incarcare, kg Clatire suplimentara

Prespalare

Program

Tipul tesaturii

Descrierea programului

Bumbac 90 Rufe foarte murdare din bumbac si in, rezistente la apa fierbinte Bumbac 60* Rufe murdare din bumbac si in, rezistente la apa fierbinte Cotton 40 Rufe putin murdare din bumbac, care nu se decoloreaza SuperAA40 Rufe foarte murdare din bumbac si in, care nu se decoloreaza Sintetice 60 Rufe murdare din bumbac / amestec, rezistente la apa fierbinte Sintetice 40 Rufe putin murdare din bumbac, sintetice sau amestec (care nu se decoloreaza) Sintetice Rece Rufe foarte putin murdare din bumbac, sintetice sau amestec (care nu se decoloreaza)

6 6 6 6 3 3 3

Prespalare / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 4 clatiri / 4 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 3 centrifugari intermediare / centrifugare finala Prespalare / spalare principala / fara centrifugari intermediare / centrifugare finala speciala anti-sifonare Spalare principala / 3 clatiri / fara centrifugare intermediara / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 1 centrifugare intermediara / centrifugare finala Spalare principala / 3 clatiri / 1 centrifugare intermediara / centrifugare finala Spalare principala / 2 clatiri / fara centrifugare intermediara / centrifugare finala Spalare principala / 2 clatiri / centrifugare finala centrifugare finala tip bumbac Centrifugare finala tip bumbac Evacuare

140 136 138 178 106 103 84 91 62 56 49 40 30 20 15 2

55 49 49 45 50 50 50 50 60 50 50 40 50 15 -

Embed Size (px)
Recommended