Home >Documents >Manual de utilizare - · PDF fileproducator. 4 Descrierea cuptorului 1. ... Prepararea tuturor...

Manual de utilizare - · PDF fileproducator. 4 Descrierea cuptorului 1. ... Prepararea tuturor...

Date post:07-Feb-2018
Category:
View:224 times
Download:1 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • HKL 970SC

  1630460

  Manual de utilizare

 • 1

  EN CuprinsInstructiuni de siguranta............................................................................................................................. 2 Descrierea cuptorului dvs.................................................................................................................... 4 Setari de baza...................................................................................................................................... 6 Functii de baza ................................... ................................................................................................ 8 Functia speciala................................................................................................................................. 11 Alimentarea cu apa..................................................................................................................................... 16 Golirea rezervorului cu apa .................................................................................................................. 16 Daca cuptorul nu functioneaza... ............................................................................................................. 17 Utilizarea accesoriilor............................................................................................................................. 18 Curatare si intretinere ..................................................................................................................... 27 Curatarea cuptorului-2.17]............................................................................................................................... 30 Rezolvarea problemelor.................................. ................................................................................... 31 Caracteristici tehnice ............................... ........................................................................................ 32 Protectia mediului inconjurator ................................................................................................................ 33 Instructiuni de instalare......................... .......................................................................................... 34 Instalare.......................................... ................................................................................................... 68

  Stimate client:

  Va multumim pentru achizitionarea produsului TEKA.Va rugam sa cititi instructiunile din aceasta brosura cu atentie deoarece acestea va vor ajuta laobtinerea celor mai bune rezultate.

  PASTRATI DOCUMENTATIA ACESTUI PRODUS PENTRU O CONSULTARE ULTERIOARA.

  Tineti intotdeauna manualul de instructiuni la indemana. Daca dati mai departe cuptorul cu aburiunei alte personane trebuie sa inmanati si manualul!Manualul de utilizare este poate fi descarcat de pe www.teka.com.

 • 2

  Instructiuni siguranta

  Atentie! Nu lasati cuptorul nesupravegheat!

  Atentie! Daca vedeti fum sau foc, tineti usa inchisa pentru a inabusi flacarile. Opriti cuptorul si scoateti fisa din priza sau intrerupeti alimentarea cu energie electrica a cuptorului.

  Copii trebuie supravegheati pentru a va asigura ca nu se joaca cu aparatul. Folositi blocajul de siguranta.

  Avertizare! In timpul functionarii dispozitivul se incinge. Aveti grija sa nu atingeti elementele de incalzire dinauntrul cuptorului! RISC DE ARDERE !

  Atentie: Partile accesibile se pot incinge in timpul functionarii. Copiii mici trebuie sa stea departe de cuptor.

  Avertizare! Atunci cand deschideti usa in tipul sau dupa indeplinirea ciclului de coacere, atentie la fluxul de aer fierbinte i/sau abur si la picaturile de apa care ies din camera de coacere. Dati-va inapoi pentru a evita arderile.

  Avertizare! Aveti grija sa nu prindeti

  cablurile de energie sau alte dispozitive electrice in usa incinsa sau in cuptor. Izolatia cablului se poate topi.Pericol de scurt circuit!

  AVERTIZARE: Aparatul si piesele sale accesibile se incalzesc in timpulutilizarii.

  Trebuie sa aveti grija sa evitati elementelefierbinti. Copii sub varsta de 8 ani trebuietinuti la distanta in cazul in care nu sunt supravegheati.

  Acest aparat poate fi utilizat de copiide peste 8 ani si de persoanele cu capacitatefizice, senzoriale sau mentale reduse saucu lipsa de experienta si cunostinte dacaau fost instruiti cu privire la acest lucrusi la utilizarea aparatului intr-un mod sigursi daca inteleg pericolele implicate.Copii nu trebuie sa se joace cu aparatul.Curatarea si intretinerea nu trebuie effectuatede copii fara supraveghere.

  Cuptorul este destinat exclusivuzului domestic!Aparatul este creat pentru a fi utilizatin interiorul casei pentru preparareamancarii. Nu ne asumam nicio responsabilitatepentru daunele rezultate din utilizareaincorecta sau necorespunzatoare.

 • 3

  Instructiuni de siguranta

  Evitati deteriorarea cuptorului sau alte situatii

  periculoase urmand aceste instructiuni:

  Nu acoperiti si nu obstructionati gaurile de aerisire.

  Nu tineti obiectele inflamabile in cuptor deoarece se pot inflame cand cuptorul este aprins.

  Nu folositi cuptorul pe post de cmar.

  Nu turnati bauturi alcoolice (e.g. brandy, whisky, schnapps, etc.) peste mancarea fierbinte. Pericol de explozie!

  Accesorii precum tavile si grilajele devin fierbinti in zona de coacere. Utilizati manusi de protecie sau de bucatarie.

  Pentru a evita arsurile, utilizati manusile pentru manevrarea vaselor si a recipientelor si atingerea cuptorului.

  Nu va sprijiniti si nu va asezati pe usa deschisa a cuptorului. Acest lucru poate deteriora cuptorul, mai ales in zona balamalelor. Usa poate suporta

  o greutate maxima de 8 kg.

  Va rugam sa acoperiti priza din interiorulcuptorului atunci cand nu folositi sonda.Acest lucru va preveni posibilele daune.

  Utilizati doar sonda recomandata pentruacest tip de cuptor.

  Acest lucru va preveni posibilele dauneasupra aparatului.

  Curatare:

  Aparatul va ramane fierbinte pentru un anumit timp si dup ace este oprit ramane fierbinte si se raceste la temperature camerei. Lasati aparatul sa se raceasca sufficient timp inainte de a il curata.

  Nu utiliza agenti abrazivi de curatare sau obiecte metalice care pot duce la deteriorarea sticlei.

  Suprafetele de contact ale usii (partea frontala a cavitatii si partile interioare ale usilor) trebuie pastrate foarte curate pentru a asigura o functionare corecta a cuptorului.

  Va rugam urmati instructiunile referitoare la curatare din sectiunea "Curatarea si Intretinerea Cuptorului".

  Reparatii:

  Daca este deteriorat cablul de energie acesta trebuie inlocuit de catre producator, de agenti autorizati sau tehnicieni calificati pentru astfel lucrari pentru a evita situatiile periculoase. Mai mult, sunt necesare unelte speciale pentru aceasta lucrare.

  Reparatiile si lucrarile de intretinere, in special pentru partile de sustinere respective, pot fi efectuate doar de tehnicieni autorizati de producator.

 • 4

  Descrierea cuptorului

  1. Usa cu fereastra din sticla 5. Tava de coacere cu gauri2. Balamale de siguranta 6. Tava de coacere3. Rezervor cu apa 7. Brate telescopice4. Panou de control 8. Gratar

  9. Bec

  Panou de control

  1. Buton selectare functie2. Buton blocare de siguranta3. Tasta pornire4. Tasta OK

  5.Tasta ceas6. Tasta stop7. Buton rotativ8. Tasta minus9.Tasta Plus

  4

  1

  5

  6

  8

  74

  3

  2

  1

  15

  73 4 6 2

  8 9

 • 5

  EN Descrierea cuptorului

  Descrierea functiilor

  Simbol Functie Preparate

  AburPrepararea tuturor tipurilor de legume, orez, cereale si carneStoarcerea sucului din fructele de padureDezghetarea si prepararea simultana a legumelor

  Regnerare&sterilizare Incalzirea preparatelor pe platou si a mancarii gata preparate

  Sterilizarea/fierberea fructelor

  Preparare profi Paste fine si prajituri

  Aer fierbinte Preparare si coacere

  Aer fierbinte + abur

  Prepararea cu abur fierbinte si aer recirculat

  Prepararea cartofilor, orezuluiGarnituri suculente

  Gratar Carne si peste la gratar

  Cartofi la gratar - congelati, deghetare si rumenire

  Functii de memorie

  Sonda temperatura carne

  Rezervor apa

  Indica daca rezervorul de apa este plin

  Rezervor apa - mediu

  Indica daca rezervorul de apa este pe jumatate plinity

  Rezervor apa

  Indica daca rezervorul de apa este gol

  Functia de decalcifiere

 • 6

  Setari de baza

  Setarea ceasului

  Setarea duritatii apei

  Pentru setarea parametrului de duritate a apei, procedati dupa cum urmeaza:

  15

  73 4 6 2

  15

  73 4 6 2

  Dup ce cuptorul cu aburi este conectat pentru prima oara sau dupa o pana de current ceasul va indica ca ora afisata nu este corecta.

  2. Apasati + si pentru a seta valoarea orei.

  4. Apasati + si pentru a introducele minutele corecte.

  5. Pentru terminare apasati tasta ceas din nou.

  Aparatul are un sistem care indica automat momentul in care incepe detartrarea.

  Sistemul poate fi optimita pentru zonele cu apa foarte moale (prin utilizarea unui aparat de dedurizare) si cu apa foarte dura prin modificarea setarii duritatii apei (vedeti tabelul de mai jos).

  1.Apasati tasta ceas (5) atunci cand ecranulceas/durata afiseaza ceasul. Cifrele pentruore vor incepe sa ilumineze.

  3. Apasati din nou tasta ceas (5) pentru aseta minutele. Cifrele minutelor vor incepesa ilumineze

  1.Apasati tastele + si - pentru a se

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended