+ All Categories
Home > Documents > Malnutriția - problema globala

Malnutriția - problema globala

Date post: 02-Oct-2015
Category:
Upload: cuznetov-alina
View: 48 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
Malnutriția - problema globalaMalnutriția - problema globalaMalnutriția - problema globalaMalnutriția - problema globalaMalnutriția - problema globalaMalnutriția - problema globala
7
Malnutriția este răspîndită în special în Asia și Africa.
Transcript

Malnutriia este rspndit n special n Asia i Africa.

Malnutriia este rspndit n special n Asia i Africa. Impactul global (2006)

2.2 milioane de copii mor din cauza nerespectarii unei greutati corporale ideale;1.4 milioane de copii mor din cauza nealaptrii de la mame;1 milion de copii mor din cauza numeroaselor deficiene, precum vitamina A, zinc, fier samd.Facd un calcul avem de a face cu 4.6 milioane de decese infantileImpactul global (2013) Dou bilioane de oameni n lume sufer din cauza diferitor tipuri de malnutriie. Malnutriia este cauza a 2.6 milioane de decese infantile n fiecare an, numr echivalent cu o treime din numrul de decese infantile anuale mondiale. 1 din 4 copii din lume nu se dezvolt suficient intelectual sau fizic din cauza malnutriiei, n rile n curs de dezvoltate acest raport fiind echivalent cu1:3.Malnutriia este cauza la 11% din numrul total de boli din lume i prezint cel mai mare risc pentru sntate la nivel global.Numrul (mln) de copii subdezvoltai cu vrsta mai mic de 5 ani, afectai de malnutriie. ntre anii 2000 i 2013, subdezvoltarea cauzat de malnutriie a sczut de la o treime la o ptrime din numrul total de copii cu vrsta mai mic 5 ani.

Numrul (mln) de copii cu vrsta mai mic de 5 ani, afectai de subponderabilitate. Rata subponderabilitii continu s descreasc, ns nu suficient de repede.

Numrul (mln) de copii cu vrsta mai mic de 5 ani, afectai de supraponderabilitate. n majoritatea regiunilor, procentajul copiilor afectai de supraponderabilitate continu s creasc.

Rspndirea populaiei supraponderale pe glob


Recommended