Home >Documents >Ingineria Calitatii

Ingineria Calitatii

Date post:06-Nov-2015
Category:
View:25 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Description:
Proiect Ingineria Calitatii 2
Transcript:

Universitatea Politehnica Bucuresti

Student: Marica Gabriel-Florian Grupa: 632CB

Tymbark Maspex Romania

1.1.Necesitatea temeiIntreaga politica de calitate a companiei Tymbark Maspex Romania este orientata catre achizitia si implementarea de noi tehnologii capabile sa mentina calitatea produselor la un nivel foarte ridicat. Fabrica din Vlenii de Munte este dotat cu echipamente de producie computerizate i cu laboratoare moderne in conformitate cu normele de calitate i standardele IFS vers.6.0.

Activitati SocialeCompania Tymbark Maspex Romania joaca un rol foarte important in viata sociala a comunitatii locale din care face parte. De fiecare data cand a fost nevoie, compania Tymbark Maspex s-a implicat activ in sustinerea activitatii unor case de copii,spitale etc.Incepand din luna mai 2009, Tymbark Maspex Romania a decis sa se implice mai mult in proiectele de responsabilitate sociala si a infiintat, in calitate de fondator, Fundatia "Tedi si Copiii".

1.2.Organizatia studiataScurt IstoricCompania mama, Maspex Wadowice, are o istorie de peste 18 ani, fiind originara din Polonia si avand filiale dezvoltate in 8 tari.Compania Tymbark Maspex este prezenta in Romania din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub denumirea de La Festa International, operatiunea de rebranding avand loc in anul 2006. Prima fabrica a companiei - Popesti Leordeni, Judetul Ilfov.

Incepand din Octombrie 2001 compania Tymbark Maspex Romania, a inceput un amplu proces de retehnologizare si de modernizare a vechii fabrici "Conserve SA", localizata in Valenii de Munte, Judetul Prahova.Fabrica se poate mndri cu un laborator foarte bine echipat i cu un proces de producie computerizat, fiind i certificat IFS vers.6.0.

Sediu administrativ Valenii de Munte:

In prezent Tymbark Maspex Romania produce in fabrica sa de la Valenii de Munte toate produsele sub brand-urile: Tymbark, Tedi, Carotella, Ciao si Figo precum si produsele instant din gama La Festa (Cappuccino La Festa, Ciocolata Calda La Festa, La Festa 3in1).Din septembrie 2007 compania noastra, a inceput constructia unei noi fabrici in Valenii de Munte. Investitia realizata, consta intr-un nou centru de productie depozite si linii de productie ultramoderne, si este in valoare de peste 30 milioane de euro ceea ce duce la dublarea investitiilor facute pana acum de Tymbark Maspex in Romania, suprafata totala fiind mai mare de 50.000mp.Noua Fabrica din Valenii de Munte:

Noul centru de productie utilizeaza o tehnologie de ultima generatie- imbutelierea aseptica. Imbutelierea aseptica a sucurilor si bauturilor racoritoare este secretul unei vieti lungi la raft, fara utilizarea conservantilor. Tehnologia este folosita doar de cele mai mari concerne din lume, deoarece presupune cheltuieli majore de investitie. In luna decembrie 2007, producatorul de paste Arnos Oradea a fost preluat de catre liderul pietei de paste fainoase din Polonia-Lubella S.A, firma reprezentata pe piata romaneasca de compania noastra, Tymbark Maspex Romania. Tymbark Maspex este cel mai mare investitor polonez in Romania, noile facilitati de la Valenii de Munte garantand continua dezvoltare a companiei pe aceasta piata si, implicit, siguranta locurilor de munca pentru angajatii sai. Compania Tymbark Maspex Romania este membra cu drepturi depline a Asociatiei Nationale a Bauturilor Racoritoare ANBR.

Indicatori din Contul de Profit si Pierdere20082009201020112012

Cifra de afaceri215.241.633229.901.683244.715.099264.040.470279.538.553

Total venituri228.402.050245.462.255264.104.148284.288.899293.950.215

Total cheltuieli233.381.809247.215.181240.758.114273.917.153294.776.740

Profit brut-4.979.759-1.752.92623.346.03410.371.746-826.525

Profit net-4.979.759-1.781.59321.824.4997.991.071-1.357.671

Numar salariati706674674707723

2.Caracterizarea nivelului actual al calitatii in organizatia Tymbark Maspex RomaniaCertificate De CalitateIntreaga politica de calitate a companiei Tymbark Maspex Romania este orientata catre achizitia si implementarea de noi tehnologii capabile sa mentina calitatea produselor la un nivel foarte ridicat.Fabrica din Vlenii de Munte este dotat cu echipamente de producie computerizate i cu laboratoare moderne in conformitate cu normele de calitate i standardele IFS vers.6.0.Fabrica din Vlenii de Munte este dotat cu echipamente de producie computerizate i cu laboratoare moderne pentru controlul calitii, fiind certificat ISO 9001/2000 i HACCP. Din septembrie 2007, compania Tymbark Maspex a nceput construcia unei noi fabrici n Vlenii de Munte, localizat n imediata apropiere a unitii de producie existente. Investiia realizat const ntr-un nou centru de producie, depozite i linii de producie ultramoderne. Noua fabric asigur att un spaiu de depozitare mai generos, ct i faciliti logistice mai performante. De asemenea, liniile de producie ultramoderne faciliteaz intrarea pe pia cu produse de o nalt calitate (folosindu-se ambalarea cu tehnologia aseptica, ce presupune absena consevanilor).Noile faciliti de producie i depozitare din Vlenii de Munte garanteaz continua dezvoltare a companiei Tymbark Maspex pe piaa romneasc.n anul 2007, compania Lubella S.A, parte a grupului Maspex Wadowice i lider al pieei de paste finoase din Polonia, a preluat productorul romn de paste finoase Arnos din Oradea.

Valorile marcii: Calitate superioara, Vitalitate, Sanatate, Optimism Apropiere, Familiaritate

Beneficii: stil de viata natural-sanatos gust delicios de fructe savurarea unui produs de calitate.

Obiectivele sunt:-participarea la targuri specific;-promovarea pe o arie cat mai extinsa;-cresterea capacitatii de productie;-promovarea noilor sortimente.

Concurenta :Competitorii nostrii pe piata bauturilor necarbonate sunt:Carlsrom Beverages(Granini); Coca-Cola(Cappy); Quadrant(Prigat); Parlamat(Santal); European Drinks(Fruttia).

Pe termen lung dorim sa pastram aceeasi linie de promovare prin care sa ne dezvoltam un brand puternic personalizat, prin: Lansarea unor companii de publicitate on-line pe site-uri si portaluri intens accesate de tineri; crearea unui site propriu; Participarea la actiuni caritabile adresate copiilor din casele de copii si batranilor din azile care au o vizibilitate mare; Initierea unei companii de publicitate pe radio; Participarea la evenimente organizate de autoritati ,ong-uri, fundatii si sponsorizarea cu produsele noastre.

Utilaje folosite la fabricarea sucului natural:-tocatoare samburoase;-vana colectare;-hidropresa;-butoi pasteurizare;-robinet special pentru butoiul de pasteurizare;-incalzitor;-tanc otel cu decantor.

Tanc otel cu decantor

3. Sa se realizeze o procedura pentru implementarea metode 5S in entitatea studiata pentru cel putin 2 compartimente diferite.Metoda 5S: Seiri- sortare Seiton-ordine Seiso-curat Seiketsu standard Shitsuke -urmarireSortarea presupune separarea utilului de inutil, a elimina tot ce este in plus la locul de munca.Asadar in birou sunt pastrate documentele necesare in perioada de timp curenta, iar ce a fost deja rezolvat si verificat este dus la arhiva.Obiectele care sunt folosite saptamanal sunt depozitate in dulapuri.Cumparati dulapurile de care aveti nevoie pentru depozitarea si folosirea corespunzatoare a sculelor.Ordinea inseamna aranjarea obiectelor utile intr-o maniera functionala.Astfel incat in birou documentele sa fie aranjate dupa o anumita strategie, dupa data si dupa urgenta rezolvarii. De aceea de la bun inceput stablim un plan care sa ne asigure ca nu pierdem timp in gasirea lucrurilor de care avem nevoie la un moment dat.Aranjarea vizuala pentru identificarea usoara a lucrurilor si locatiilor; stabilirea unei metode usoare de inlocuire, principii depozitare funcional i eliminarea necesitii de a cauta lucruri.Curatenia regulata reprezinta modul in care se pastreaza ordinea si nu se permite deranjul in cadrul biroului.Lucrand intr-un mediu curat poate influenta modul in care angajatii isi fac treaba.E necesar sa petrecem cel putin 5 minute zilnic pentru a cura zona de lucru, sa separam si sa inlaturam deseurilor si a resturilor. De asemenea verificai ca toate sculele i/sau materialele necesare la postul de lucru sunt la locul lor.

Standardizare reprezinta inscrierea unor reguli,a unor standarde, pentru eliminarea dezordinii si pastrarea curateniei.Faceti un obicei din a pastra ordinea. Trebuie sa fim riguroi si sa nu permitem nicio abatere. In caz contrar, cei din jur vor crede ca totul este ceva de moment. Sa respectam regulile. Dac este nevoie modificai-le, dar trebuie respectate regulile.

Urmarirea este necesara deoarece fara supravegherea constanta, un mediu nu se mentine curat si in ordine prea mult timp.Iar in birou unde tinde sa fie destul de aglomerat, cu o buna organizare angajatii isi pot face treaba intr.un mediu permanent curat.Trebuie sa respectam noi regulile i sa cerem si celorlalti sa le respecte, de ex. curatenie la sfarsitul fiecarui schimb, ordine pe birouri, etc.Sa cautam incontinuu moduri de mbuntire.

Apa +detergentSticle Vit. CExtract Apa potabilaEnzime MERESchema tehnologica de obtinere a sucului de mere

Borhot de mereSpalare Dozare Dozare Dozare SUC DE MEREEtichetare Imbuteliere Adaos vitamin C si extractRacirePasteurizare Filtrare Limpezire enzimaticaSUC BRUTPresare Ma

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended