+ All Categories
Home > Documents > Good Homes - decembrie 2009-ianuarie 2010

Good Homes - decembrie 2009-ianuarie 2010

Date post: 28-Mar-2016
Category:
Upload: cocor-spa
View: 228 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
Good Homes - decembrie 2009-ianuarie 2010
2
tiile timpului sau ;;1a argumentat ca bolile sunt cauzate de factori de mediu ;;i nu reprezinta 0 forma a pedepsei divine. EI a folosit in mod intensiv hidroterapia, iar notele lui scrise au constituit prima lucrare despre folosirea apei in scop terapeutic. Locuitorii ora;;ului-stat, Sparta, erau de parere ca 0 baie zilnica intr-un rau cu apa rece te tine permanent in forma buna. Baia a trecut treptat de la igiena ;;i sanatate la metode de relaxare prin plonjari in apa rece, masaje aromatice, du;;uri calde, nisipuri abrazive, du;;uri scotiene etc. Romanii au transformat baia intr-un act social ;;i la moda. in afara de bazinele cu apa, in c1adirile ce adaposteau salile de baie se gaseau camere de jocuri, gradini amenajate, biblioteci ;;i chiar sali de teatru. Contrar a;;teptarilor, cel care a propus ;;i promovat apa drept alternativa de vindecare, ceea ce numim astazi "hidroterapie", nu a fost doctor. Vincent Priessnitz, un fermier de 19 ani. EI a amenajat in anul1829 primul spa pentru hidroterapie. L-a denumit "Water University of Grafenber", cunoscut astazi sub denumirea Jesenik Spa, localizat undeva in muntii Cehiei. Tanarul a » remediu natural, simplu, ieftin ;;i ext rem de eficace in lupta cu durerea fizica ;;i cu stresul: APA. Hidroterapia a supravietuit celor mai grele timpuri, Evului Mediu ;;i celor doua razboale mondiale. Scufundarea in apa calmeaza in mod magic tulburarile emotionale ;;i tensiunile musculare ;;i ridica moralul. Egiptenii au folosit una dintre cele mai vechi forme ale terapiei prin apa. in temple au fost construite bazine sacre pentru preoti ;;i pentru serviciul religios. Fiecare egiptean avea 0 camera de imbaiere acasa, iar cei bogati aveau adevarate sali de baie. Grecii antici au fost primii care au experimentat cu adevarat hidroterapia, multumita lui Hypocrate, considerat parintele medicinei. EI a indepartat supersti- Stresul psihic nu provoaca doar dureri de cap, ci lasa traume fiecarei parti a corpului. in plus, cu cat perioada in care suntem stresati este mai mare, cu atat organismul nostru are 0 rezistenta mai mica. Prin urmare, incercati sa gasiti cat mai curand 0 metoda pentru a stopa stresul. Tehnologiile avansate ne-au invadat ziua de munca. Telefoanele mobile, laptopurile ;;i agendele sunt 0 prezenta permanenta in vacante, diminuand timpul de odihna. Tabloul familiei de astazi este cel al cuplului in care ambii parteneri au 0 slujba ;;i i;;i aduna copiii, seara, in drum spre casa, la 0 cina preparata de firme de catering sau de fast fooduri. COCOR SPA vine cu 0 solutie la toate aceste probleme. Lasati-va alintati de un , . 46 GOOD HOMES DECEMBRIE 2009 - IANUARIE 2010 ............. r·scu·rt·~···E;t"o·r..t~ ... j :·····jl···y·E·RAPI EI
Transcript
Page 1: Good Homes - decembrie 2009-ianuarie 2010

tiile timpului sau ;;1a argumentat cabolile sunt cauzate de factori de mediu ;;inu reprezinta 0 forma a pedepsei divine.EI a folosit in mod intensiv hidroterapia,iar notele lui scrise au constituit primalucrare despre folosirea apei in scopterapeutic. Locuitorii ora;;ului-stat,Sparta, erau de parere ca 0 baie zilnicaintr-un rau cu apa rece te tinepermanent in forma buna.Baia a trecut treptat de la igiena ;;isanatate la metode de relaxare prinplonjari in apa rece, masaje aromatice,du;;uri calde, nisipuri abrazive, du;;uriscotiene etc. Romanii au transformatbaia intr-un act social ;;i la moda. in afarade bazinele cu apa, in c1adirile ceadaposteau salile de baie se gaseaucamere de jocuri, gradini amenajate,biblioteci ;;i chiar sali de teatru.Contrar a;;teptarilor, cel care a propus ;;ipromovat apa drept alternativa devindecare, ceea ce numim astazi"hidroterapie", nu a fost doctor. VincentPriessnitz, un fermier de 19ani. EI aamenajat in anul1829 primul spapentru hidroterapie. L-a denumit "WaterUniversity of Grafenber", cunoscut astazisub denumirea Jesenik Spa, localizatundeva in muntii Cehiei. Tanarul a »

remediu natural, simplu, ieftin ;;iext rem de eficace in lupta cudurerea fizica ;;i cu stresul: APA.Hidroterapia a supravietuit celor maigrele timpuri, Evului Mediu ;;i celordoua razboale mondiale.Scufundarea in apa calmeaza inmod magic tulburarile emotionale;;i tensiunile musculare ;;i ridicamoralul. Egiptenii au folosit unadintre cele mai vechi forme aleterapiei prin apa. in temple au fostconstruite bazine sacre pentrupreoti ;;i pentru serviciul religios.Fiecare egiptean avea 0 camera deimbaiere acasa, iar cei bogati aveauadevarate sali de baie. Grecii anticiau fost primii care au experimentatcu adevarat hidroterapia, multumitalui Hypocrate, considerat parintelemedicinei. EI a indepartat supersti-

Stresul psihic nu provoaca doardureri de cap, ci lasa traume fiecareiparti a corpului. in plus, cu catperioada in care suntem stresatieste mai mare, cu atat organismulnostru are 0 rezistenta mai mica.Prin urmare, incercati sa gasiti catmai curand 0 metoda pentru astopa stresul. Tehnologiile avansatene-au invadat ziua de munca.Telefoanele mobile, laptopurile ;;iagendele sunt 0 prezentapermanenta in vacante, diminuandtimpul de odihna. Tabloul familiei deastazi este cel al cuplului in careambii parteneri au 0 slujba ;;i i;;iaduna copiii, seara, in drum sprecasa, la 0 cina preparata de firme decatering sau de fast fooduri. COCORSPA vine cu 0 solutie la toate acesteprobleme. Lasati-va alintati de un, .

46 GOOD HOMES DECEMBRIE 2009 - IANUARIE 2010

.............r·scu·rt·~···E;t"o·r..t~...j:·····jl···y·E·RAPI EI

Page 2: Good Homes - decembrie 2009-ianuarie 2010

observat ca ranile animalelor de la fermase vindecau In mod miraculos dupa maimulte bai In raurile repezi de munte carecurgeau in zona. insa ceea ce I-a facut satreaca la aetiune a fost un accidentcumplit: 0 caruta I-a calcat, trecand pesteel ~i zdrobindu-i cateva coaste. S-a tratatcu multa apa, s-a Impachetat incearsafuri mentinute tot timpul umede sireci. Tnzece zil~ Priessnitz a observat c~se simtea mult mal bine. intr-un an s-arefacut complet. S-a gandit la un plan detratament bine inchegat, care includearegim alimentar, exercitii, masaje ~i multebai, aproape identice cu cele practicatein centrele holistice din zilele noastre.Urmand pa~ii lui Priessnitz, preotulbavarez Sebastian Kneipp a pus bazeleunui stabiliment de hidroterapie, BadWorishofen In anu11889. EI credea catrupul omenesc poate sa vindece singursi considera tulburarile circulatorii cahind principalele cauze de boala. $i-adedicat viata studiului puteriitamaduitoare a apei, folosind plante ~iierburi ca sa obtina efectul maximcurativ. Kneipp a dezvoltat "CuraKneipp", un complex de masuri

terapeutice care includea schimbariale stilului de viata ~i terapia cuplante. Formulele sale au fost preluatede prietenul sau, farmacistul LeonhardOberhauBer, care a continuat ~tiintalui Kneipp pana in zilele noastre.Trei elemente ale hidroterapieidetermina efectele benefice asupracorpului ~i mintii: caldura, plutirea ~imiscarea. Cand faceti exercitii fizice,m~schii dumneavoa~tra dez~oltamili~ane de lacrimi microscopice deacid lactic dureros care bombardeazacelulele musculare. Mi~carea In apa,care Invinge forta de frecare, precumsi caldura apei, determina dilatarea~aselor de sange, scaderea presiuniiarteriale, cre~terea fluxului de oxigen,endorfinelor ~i elementelor nutritivespre mu~chii tensionati. in plus,plutirea permite mu~chilor sa serelaxeze. Astfel se reduce Incordareaarticulatiilor afectate de stresul zilnic.

>~.~

-.JV)

..:'"><0°u~8~effi~a. a.:J:L

~~",z..::J~tl",wa.zU..:~~~g:JUUO:JuU-.J..:..:-.JU

~@~~liO

Poten- e t;XWtialul curativ al ~ ~

apei este cunoscut demulta vreme. Thomas Edisonspunea: "Marile idei se nasc in

mu~chi."Multi dintre noi inhibam saunegam impulsuri, sentimente, traume,stari de stres, tensionand mu~chii ~icreand un fel de "armura corporala."

Pierzand aceasta armura, lasand mu~chiisa se relaxeze, va puteti intoarcela sentimentul de forta, lini~tesi creativitate. Deci, intrati. la COCOR SPA ~i .

redescoperiti APA!


Recommended