+ All Categories
Home > Documents > Ghid de Referinţă - Xerox

Ghid de Referinţă - Xerox

Date post: 22-Oct-2021
Category:
Author: others
View: 6 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 117 /117
CopyCentre WorkCentre WorkCentre Pro Ghid de Referinţă 604P18053
Transcript
untitledGhid de Referin
CRETEI PRODUCTIVITATEA… …cunoscând toate posibilitile dispozitivului dumneavoastr. Împreun cu aparatul v este pus la dispoziie un CD care conine Documentaie pentru Clieni. Acest CD conine un Ghid de Utilizare cu instruciuni pentru instalarea configuraiilor opionale, cu functiile Fax i Scanare. Ghidul pentru Administrarea Sistemului ofera instruciuni necesare pentru conectarea aparatului la reea. Pentru informaii suplimentare încrcai CD-ul pe hard disc.
2 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Pregatit i tradus de: Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire AL7 1BU ENGLAND
© 2005, Fuji Xerox Co., Ltd. Toate drepturile rezervate. Protecia prin copyright include toate formele i tipurile de materiale i informaii, incluzând fr limitri, materialele generate de programele software ce sunt afiate pe ecran, cum ar fi simboluri, afiaje, meniuri etc. Xerox®, X® -ul stilizat i toate produsele Xerox menionate în aceast publicaie sunt mrci înregistrate ale Xerox Corporation. Numele produselor i mrcile înregistrate ale altor companii sunt i ele recunoscute. Pentru informaii detaliate despre produsele liceniate se va consulta seciunea Despre Licen. Informaiile din acest document sunt corecte în momentul publicrii acestora. Xerox îi rezerv dreptul de a modifica informaiile fr un anun în prealabil. Schimbrile i actualizrile tehnice vor fi adugate în ediiile ulterioare ale acestei documentaii. Pentru cele mai recente informaii vizitai www.xerox.com.
Cuprins
Modurile Economizoare de Energie .......................................................29 Modificarea Setrilor Implicite de Timp ..................................................30 Moduri ....................................................................................................32
Creare Brouri ...................................................................................59 Coperi ...............................................................................................62 Separatoare Transparente.................................................................63 Mai Multe pe Pagin ..........................................................................64 Poster ................................................................................................65 Repetare Imagine ..............................................................................65 Adnotare ............................................................................................66 Setare Numerotare ............................................................................68
Depozitarea i Manipularea Hârtiei ........................................................89 Tipuri i Formate de Hârtie Suportate ....................................................89
Formate de Hârtie Suportate .............................................................89 Formate de Hârtie Suportate .............................................................92
Înlocuirea Cartuului Cilindru .................................................................94 Înlocuirea Cartuului cu Toner ...............................................................95 Alimentarea Capselor.............................................................................95
9 Rezolvarea Problemelor ......................................................................97 Procedura de Rezolvare a Erorilor.........................................................97 Blocaje Hârtie.........................................................................................98
Blocaje ale Documentelor ....................................................................106 Tabelele cu Probleme Rezolvate .........................................................107 Coduri de Eroare..................................................................................111 Calitatea Copiilor..................................................................................111 Centrul de Asisten Xerox ..................................................................111
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
Bine ai venit în familia de produse Xerox CopyCentre/WorkCentre. Acest Ghid de Utilizare conine informaii detaliate, specificaii tehnice i proceduri de utilizare ale tuturor funciilor aparatului.
Centrul de Asisten Xerox
Pentru asisten în timpul sau ulterior instalrii produsului, se viziteaz situl web Xerox, pentru soluii online i suport. http://www.xerox.com/ Pentru asisten suplimentar, se vor contacta experii notri de la Centrul de Asisten Xerox. La instalarea produsului poate fi furnizat i numrul de telefon al reprezentanei locale. Pentru uurina regsirii, se va nota acest numr în spaiul de mai jos. Numrul de telefon al Centrului de Asisten sau al reprezentanei locale: # Centrul de Asisten Xerox ROMÂNIA:0040 21 30 33 500
Când se apeleaz la Centrul de Asisten este nevoie de Seria aparatului, care este localizat pe partea stâng a aparatului, în spatele capacului A, dup cum este prezentat în diagram.
Pentru uurina regsirii, Seria aparatului se va nota în spaiul de mai jos. Seria aparatului:
Se va pstra o eviden a mesajelor de eroare. Aceste informaii ne vor ajuta la rezolvarea mai rapid a problemelor.
8 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Limbi afiate pe Ecranul Senzorial
Putei schimba limba în urmtoarele dou feluri: Pentru shimbarea limbii pentru utilizare temporar, apsai butonul <Limb> de pe panoul de comanda, apoi selectai limba dorit. NOT: Limba schimbat va reveni la limba iniial atunci când aparatul se va reiniializa.
La shimbarea limbii iniiale, introducei modul Setri de Sistem, selectai [Setri Comune] apoi selectai [Ecran Iniial]. In [Ecran Iniial], selectai limba dorit ca Limb iniial.
Convenii
Conventiile utilizateîn acest Ghid sunt descrise în Ghidul de Utilizare de pe CD-ul cu Documentatia pentrru Clienti sau pe acest sit web: www.office.xerox.com/support
Sursele de Informaii Adiionale
• Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 Ghid de Utilizare
• Ghidul pentru Administrarea Sistemului Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
• Sistemele de Ajutor Online (Drivere de Imprimare i Utiliti CentreWare)
• Documentaia pentru Utilitile CentreWare (HTML) NOT: Reinei c ecranele artate în Ghid se aplic la un aparat complet configurat iar de aceea este posibil s nu reprezinte configurarea care este folosit.
Precauii i Limitri
Aceast seciune descrie precauiile i limitrile pe care le putei observa la utilizarea aparatului.
• Asigurai-v c micarea aparatului se va efectua inându-se de partea de mijloc a mainii i nu de panoul de comand sau de alimentatorul de documente. Presiunea excesiv asupra alimentatorului de documente poate cauza malfunctionarea mainii.
Notele de Siguran
Notele de Siguran
Aceste note de siguran trebuie citite înainte de utilizarea produsului, pentru a asigura operarea în condiii de siguran a echipamentului. Produsul i consumabilele purtând marca Xerox/Fuji Xerox au fost concepute i testate pentru a respecta cele mai stricte msuri de siguran. Acest lucru se refer la examinrile i testele ageniilor de protecia mediului efectuate pentru a verifica respectarea standardelor siguran. Înainte de operare, pentru siguran, v rugm s citii cu atenie urmtoarele instruciuni. Testele de siguran, de mediu i de performan pentru acest produs au fost efectuate numai cu materiale Xerox.
AVERTISMENT: Orice modificare neautorizat, care poate include adugarea de noi funcii sau conectarea unor dispozitive externe poate avea impact asupra certificrii produsului. Pentru mai multe informaii se va contacta Furnizorul Autorizat de Servicii.
Marcajele de Avertizare Trebuie respectate toate instruciunile de avertizare marcate pe sau livrate împreun cu produsul.
Alimentarea cu Energie Electric Acest produs trebuie conectat la tipul de alimentare cu energie electric indicat pe plcua de identificare a aparatului. Dac exist posibilitatea ca tipul de alimentare s nu corespund cerinelor, se va consulta furnizorul local de energie electric.
AVERTISMENT: Acest produs trebuie conectat la un circuit prevzut cu împmântare.
Acest produs este livrat cu un techer cu împmântare. techerul este destinat numai unei prize cu împmântare. Acest lucru reprezint o msur de siguran. Pentru a evita riscul unei electrocutri, dac nu se reuete conectarea techerului la priz, se va apela la un electrician autorizat pentru a o înlocui. Nu se utilizeaz niciodat un prelungitor electric cu împmântare pentru a conecta produsul la o priz care nu are împmântare.
Avertisment AVERTISMENTELE atrag atenia utilizatorilor asupra posibilitii producerii unor vtmri corporale.
Avertisment Acest AVERTISMENT atrage atenia utilizatorilor asupra suprafeelor încinse, care nu trebuie atinse.
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
10 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Zonele Accesibile Operatorului Acest echipament a fost proiectat astfel încât s restricioneze accesul operatorilor numai la zonele sigure. Accesul operatorului la zonele periculoase este restricionat prin capace sau sisteme de siguran pentru îndeprtarea crora este nevoie de unelte. Niciodat aceste capace sau sisteme de siguran nu trebuie îndeprtate.
Întreinerea Toate procedurile de întreinere ale produsului efectuate de operator sunt descrise în Documentaia pentru Clieni livrat produsul. Nu se efectueaz proceduri de întreinere la acest produs care nu sunt descrise în Documentaia pentru Clienti.
Curarea Produsului Înainte de a cura produsul, acesta trebuie deconectat de la alimentarea cu energie electric. Se utilizeaz întotdeauna materialele recomandate pentru acest produs. Utilizarea altor materiale poate duce la obinerea de performane slabe i poate crea situaii periculoase. Nu se vor utiliza substane de curare cu aerosoli, deoarece în unele circumstane acestea pot fi explozibile sau inflamabile.
Notele de Siguran
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 11
AVERTISMENT - Informaii despre Sigurana Electric Se utilizeaz numai cablul de alimentare care a fost furnizat cu echipamentul. Se introduce cablul de alimentare într-o priz cu împmântare, uor accesibil. Nu se utilizeaz prelungitoare. Dac nu se cunoate dac priza are împmântare, se va consulta un electrician autorizat. Acest echipament trebuie utilizat pe un circuit care are o capacitate mai mare decât amperajul nominal i voltajul aparatului. Pentru voltajul i amperajul nominal al acestui echipament, se va consulta plcua de identificare de pe panoul din spate al aparatului. Dac se dorete mutarea aparatului, se va contacta Reprezentana Xerox pentru Service, reprezentana local autorizat sau organizaia de asisten. Conectarea neconform a techerului cu împmântare poate duce la scurtcircuite. Aparatul nu se aeaz astfel încât s existe posibilitatea clcrii pe cablul de alimentare. Nu se aeaz obiecte peste cablul de alimentare. Comutatoarele de interblocare electrice sau mecanice nu trebuie dezafectate sau înlocuite. Nu se obstrucioneaz ieirile de ventilaie. Nu se vor introduce obiecte în fantele sau deschizturile aparatului. La apariia unei probleme, se oprete alimentarea cu energie a aparatului i se deconecteaz cablul de alimentare de la priz. Pentru a rezolva problema se va contacta reprezentana local de service. – Aparatul emite zgomote sau mirosuri neobinuite. – Cablul de alimentare este defect sau slbit. – Un întreruptor din tabloul de perete, o siguran sau alt dispozitiv de siguran
a fost defectat. – Pe aparat s-a vrsat lichid. – Echipamentul a fost expus contactului cu apa. – Orice parte a echipamentului este defect.
Dispozitivul de Deconectare Dispozitivul de Deconectare pentru acest aparat este cablul de alimentare. Acesta este ataat la spatele aparatului i poate fi conectat la o priz. Pentru a întrerupe total alimentarea electric, se scoate cablul de alimentare din priz.
Informaii despre Sigurana Laser
ATENIE: Utilizarea butoanelor de control, a reglajelor, sau a procedurilor, altele decât cele precizate în documentaie poate duce la expunerea periculoas la lumina laser.
Cu privire la sigurana laser, acest echipament corespunde standardelor de performan i siguran în domeniul laserilor, fiind certificat ca un Produs Laser de Clasa 1. Aparatul nu emite radiaii laser periculoase deoarece raza laser este ecranat de ctre carcasa i capacele aparatului indiferent de modul de operare i de întreinere.
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
12 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Informaii despre Sigurana în Operare Pentru a utiliza aparatul Xerox/Fuji Xerox întotdeauna în condiii de siguran se vor consulta aceste indicaii de siguran ori de câte ori este necesar.
Se Procedeaz astfel: • Echipamentul se va conecta întotdeauna la o priz împmântat corect. Dac exist
dubii, priza trebuie verificat de un electrician calificat. Acest produs trebuie conectat la un circuit prevzut cu împmântare. Acest produs este livrat cu un techer cu împmântare. techerul este destinat numai unei prize cu împmântare. Acest lucru reprezint o msur de siguran. Pentru a evita riscul unei electrocutri, dac nu se reuete conectarea techerului la priz, se va apela la un electrician autorizat pentru a o înlocui. Nu se va utiliza niciodat un techer fr împmântare pentru a conecta produsul la o priz electric.
• Se vor urma întotdeauna avertismentele i instruciunile marcate pe echipament sau livrate împreun cu acesta.
• Echipamentul se va mica sau muta cu grij. Pentru a muta echipamentul în alt cldire, se va contacta Departamentul de Service Xerox/Fuji Xerox sau organizaia local de asisten.
• Aparatul trebuie întotdeauna plasat într-o zon cu ventilaie adecvat i cu spaiu pentru desfurarea în bune condiiuni a operaiunilor de service. Pentru dimensiunile minime, se vor consulta instruciunile de instalare.
• Întotdeauna se vor utiliza materiale i consumabile proiectate special pentru aparatele Xerox/Fuji Xerox. Utilizarea materialelor neconforme poate duce la performane slabe.
• Întotdeauna aparatul se va deconecta de la reeaua de alimentare cu energie înainte de a-l cura.
Nu se procedeaz astfel: • Nu se va utiliza niciodat un techer fr împmântare pentru a conecta produsul la
o priz electric.
• Nu se vor încerca proceduri de întreinere care nu sunt descrise în mod specific în Documentaia pentru Clieni.
• Aparatul se amplaseaz numai în incinte bine ventilate. Pentru mai multe informaii se va contacta Furnizorul local.
• Nu se demonteaz capacele sau panourile care sunt fixate cu uruburi. În interior nu sunt zone care pot fi reparate de ctre operatori.
• Aparatul nu se plaseaz lâng o surs de cldur sau un radiator.
• Niciodat nu se vor introduce obiecte în fantele de ventilaie ale aparatului.
• Comutatoarele de interblocare electrice sau mecanice nu trebuie dezafectate sau "srite".
Notele de Siguran
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 13
• Nu se utilizeaz niciodat aparatul dac emite zgomote sau mirosuri neobinuite. Se deconecteaz imediat cablul de alimentare de la priz i se contacteaz Reprezentana local de Service sau Furnizorul de Service Xerox/Fuji Xerox.
Informaii despre Întreinere Nu se efectueaz nici o operaie de întreinere care nu este specificat în Documentaia pentru Clieni care a fost furnizat împreun cu aparatul.
• Nu se utilizeaz substane de curare pe baz de aerosoli. Utilizarea unor produse de curat neaprobate poate duce la performane slabe sau la apariia unor situaii periculoase.
• Se utilizeaz numai consumabilele i produsele de curat specificate în Documentaia pentru Clieni. Aceste materiale se pstreaz în locuri în care nu au acces copiii.
• Nu se demonteaz capacele sau panourile care sunt fixate cu uruburi. Aceste zone nu conin piese la care operatorii pot efectua operaiuni de întreinere.
• Nu se efectueaz operaiuni de întreinere dac nu s-a urmat o instruire de specializare, efectuat de ctre un furnizor autorizat sau dac procedura nu este explicat în mod specific în Documentaia pentru Clieni.
Informaii despre Protecia Stratului de Ozon În timpul operrii normale, acest aparat produce ozon. Ozonul emanat este mai greu decât aerul i depinde de volumul de copii efectuate. Aderarea la condiiile corecte de mediu specificate în instruciunile de instalare asigur meninerea concentraiei în limite normale. Dac se doresc mai multe informaii despre ozon, se va solicita publicaia Xerox despre Ozon apelând 1-800-828-6571 în Statele Unite i Canada. În alte regiuni, se va contacta Furnizorul de Service.
Pentru Consumabile Toate consumabilele vor fi depozitate în conformitate cu instruciunile de pe ambalajele acestora.
Consumabilele nu vor fi lsate la îndemâna copiilor. Tonerele, cartuele cu toner sau ambalajele tonerului nu trebuie aruncate în foc.
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
14 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Emisii de Frecvene Radio
Statele Unite, Canada, Europa, Australia/Noua Zeeland NOT: Acest echipament a fost testat i respect limitrile valabile pentru aparate din Clasa A, conform Articolului 15 din Regulamentul FCC. Aceste limitri sunt proiectate pentru a asigura o protecie adecvat împotriva interferenelor duntoare în cazul în care produsul este folosit într-un mediu comercial. Acest echipament genereaz, folosete i poate emite energie radio frecven. În cazul instalrii i folosirii neconforme cu Documentaia pentru Clieni poate provoca interferene nocive cu radiocomunicaiile. Utilizarea acestui echipament într-o zon rezidenial este de natur s provoace interferene nocive, caz în care utilizatorul va corecta interferena pe propria cheltuial. Modificrile neautorizate în mod explicit de Corporaia Xerox aduse acestui echipament pot anula dreptul utilizatorului de a folosi acest echipament. Conform reglementrilor FCC din Statele Unite i Legea Radiocomunicaiilor 1992 din Australia/Noua Zeeland, aparatul trebuie utilizat cu cabluri ecranate.
Certificarea de Siguran a Produsului Acest produs Xerox este certificat de urmtoarele Agenii, în conformitate cu Standardele de Siguran enumerate.
Produsul este fabricat în condiiile unui sistem de calitate ISO 9001.
Reglementri
Simbolul CE Simbolul CE aplicat pe acest produs reprezint declaraia Xerox de conformitate cu urmtoarele directive ale Consiliului Europei, intrate în vigoare la datele respective: Directiva Consiliului Europei 73/23/EEC modificat de Directiva Consiliului Europei 93/68/EEC, sinteza legislaiei statelor membre referitoare la echipamentele de joas tensiune. 1 Ianuarie 1996: Directiva Consiliului Europei 89/336/EEC, sinteza legislaiei statelor membre referitoare la compatibilitatea electromagnetic. 9 Martie 1999: Directiva Consiliului Europei 99/5/EC privind echipamentele radio i terminalele de telecomunicaii i recunoaterea reciproc a conformitii lor. O declaraie complet de conformitate, cu definirea directivelor relevante i a standardelor la care se face referin, poate fi obinut de la reprezentantul local autorizat.
Agenie Standard
NEMKO IEC60950-1 Ediia 1 (2001)
Reglementri
AVERTISMENT: Pentru ca acest echipament s poat fi utilizat în apropierea echipamentelor Industriale, tiinifice i Medicale (ISM), radiaia extern a echipamentului ISM poate fi limitat sau vor trebui luate msuri speciale.
AVERTISMENT: Acest produs face parte din clasa A. În mediu casnic provoca interferene radio; în acest caz utilizatorul trebuie s ia msurile de rigoare.
AVERTISMENT: Conform Directivei Consiliului 89/336/EEC, acest aparat trebuie utilizat cu cabluri ecranate.
Pentru Funcia FAX
EUROPA
Directiva privind Echipamentele Radio i Terminalele de Telecomunicaii: Acest produs Xerox a fost auto-certificat de ctre Xerox în conformitate cu Directiva 1999/5/EC pentru conexiune general-european prin terminal unic cu reeaua analogic de telefonie public prin linii comutate (PSTN). Acest produs a fost conceput s funcioneze în reelele PSTN i cu centralele locale compatibile din urmtoarele ri:
În cazul apariiei unor probleme, trebuie contactat mai întâi furnizorul local autorizat. Acest produs a fost testat i respect TBR21, o specificaie pentru terminale utilizate în reelele telefonice analogice comutate în Spaiul Economic European. Acest produs ofer setri reglabile de ctre utilizator ale codului de ar. Se va consulta Documentaia pentru Clieni pentru aceast procedur. Codurile de ar trebuie s fie setate înainte de conectarea acestui produs la reea. NOT: Dei acest produs poate funciona în regim de formare cu puls sau ton (DTMF), se recomand s fie setat s funcioneze în regim DTMF. DTMF asigur stabilirea rapid i corect a legturilor telefonice. Modificrile aduse acestui produs, conectarea la software de control extern sau la aparate de control externe care nu sunt autorizate de ctre Xerox conduc la anularea certificrii.
Reglementri pentru RFID Acest produs genereaz 13,56 MHz utilizând un Sistem de bucl inductiv ca dispozitiv pentru sistemul de identificare a frecvenei radio (RFID). Acest sistem este certificat conform Directivei Consiliului European 99/5/CE i legile sau reglementrile locale aplicabile.
Austria Frana Italia Portugalia Belgia Germania Luxemburg Spania Danemarca Grecia Marea Britanie Suedia Elveia Irlanda Norvegia Finlanda Islanda Olanda
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
16 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Respectarea Prevederilor de Protecie a Mediului
SUA
Energy Star Ca i Partener ENERGY STAR®, Xerox Corporation/Fuji Xerox a stabilit c acest produs în configuraia de baz îndeplinete normele ENERGY STAR referitoare la eficientizarea consumului de energie. ENERGY STAR i MARCAJUL ENERGY STAR sunt mrci înregistrate ale Statelor Unite. Programul ENERGY STAR pentru Echipamentele de Birotic este o munc în echip a guvernelor SUA, Uniunii Europene, i Japoniei i a productorilor de echipamente de birotic pentru promovarea copiatoarelor, imprimantelor, faxurilor, aparatelor multifuncionale, computerelor personale i a monitoarelor eficiente din punct de vedere energetic. Reducerea consumului de energie la produse ajut la combaterea smogului, a ploii acide i a schimbrilor pe termen lung ale climei, prin descreterea emisiilor care rezult din generarea curentului electric. Echipamentele Xerox ENERGY STAR sunt presetate din fabric s intre într-o stare de "consum mic de energie" i/sau s se închid complet dup o perioad anumit de la utilizare. Aceste funcii de economisire a energiei reduc consumul de energie la jumtate, comparativ cu echipamentele convenionale. Timpul de revenire din modul de consum redus: 12 sec. Tipuri recomandate de hârtie reciclat: Tip 3R91165
Europa
Energie Xerox Corporation a conceput i testat acest produs pentru a corespunde restriciilor privind consumul de energie electric impuse de Group for Efficient Appliances (GEA), compatibilitatea cu acest sistem a fost certificat de autoritile în drept.
Despre Licen
Despre Licen
Codul JPEG Software-ul nostru de imprimare utilizeaz unele coduri definite de Grupul Independent JPEG.
Heimdal Copyright © 2000 Kungliga Tekniska Högskolan (Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden). Toate drepturile rezervate. Redistribuia i utilizarea în coduri surs sau orice form binar cu sau fr modificri sunt permise dac se respect urmtoarele condiii: 1. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturile de mai jos. 2. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturile de mai jos în documentaie i / sau în alte materiale livrate cu produsul.
3. Numele Institutului sau numele celor care contribuie la acesta nu pot fi utilizate pentru a gira sau a promova produse ce deriv din acest software fr permisiune special scris în prealabil.
ACEST SOFTWARE ESTE OFERIT DE INSTITUT I COLABORATORII SI "AA CUM ESTE", ORICE GARANII SUGERATE SAU EXPRESE, INCLUZÂND, DAR NELIMITÂNDU-SE LA, GARANIILE SUGERATE PENTRU VANDABILITATE I CONFORMAREA PENTRU UN ANUMIT SCOP NU SUNT RECUNOSCUTE. INSTITUTUL I COLABORATORII SI NU VOR FI FCUI RSPUNZTORI SUB NICI O FORM PENTRU ORICE DAUN DIRECT, INDIRECT, SPECIAL EXEMPLAR SAU DERIVAT (INCLUSIV, DAR NELIMITÂNDU-SE LA PROCURAREA DE BUNURI SAU SERVICII ÎNLOCUITOARE, PIERDEREA UTILIZRII, DE DATE SAU DE PROFITURI, SAU ÎNTRERUPEREA ACTIVITII) CAUZATE ÎN ORICE MOD I DATORATE ORICREI TEORII SAU RESPONSABILITI, DIN CONTRACTE, A RESPONSABILITII STRICTE SAU DIN REA VOIN (INCLUSIV NEGLIJEN SAU ALTELE), CARE DERIV ÎN ORICE MOD DIN UTILIZAREA ACESTUI SOFTWARE, CHIAR ÎN URMA AVERTIZRII ASUPRA POSIBILITII UNOR ASTFEL DE DAUNE.
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
18 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
OpenSSL Copyright © 1998–2003 The OpenSSL Project. Toate drepturile rezervate. Redistribuia i utilizarea în coduri surs sau orice form binar cu sau fr modificri sunt permise dac se respect urmtoarele condiii: 1. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturile de mai jos. 2. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturile de mai jos în documentaie i / sau în alte materiale livrate cu produsul.
3. Toate materialele publicitare care menioneaz caracteristici sau utilizarea acestui produs trebuie s conin urmtoarea confirmare: “Acest produs include software dezvoltat de OpenSSL Project pentru a fi utilizat în OpenSSL Toolkit (http://www.openssl.org/).”
4. Numele "“OpenSSL Toolkit” i “OpenSSL Project" nu trebuie s fie utilizate pentru a gira sau a promova produse derivate din acest software fr permisiune scris în prealabil. Pentru aprobarea scris, v rugm s contactai openssl- [email protected].
5. Produsele derivate din acest software nu au voie s se numeasc "Open SSL" i nici s conin în numele lor "Open SSL" fr aprobare scris în prealabil de la OpenSSL Project.
6. Redistribuirile în orice fel trebuie s conin aceast confirmare: “Acest produs include software dezvoltat de OpenSSL Project pentru a fi utilizat în OpenSSL Toolkit (http://www.openssl.org/).”
ACEST SOFTWARE ESTE OFERIT DE OpenSSL Project "AA CUM ESTE", ORICE GARANII SUGERATE SAU EXPRESE, INCLUZÂND, DAR NELIMITÂNDU-SE LA, GARANIILE SUGERATE PENTRU VANDABILITATE I CONFORMAREA PENTRU UN ANUMIT SCOP NU SUNT RECUNOSCUTE. OpenSSL PROJECTI NU VOR FI FCUI RSPUNZTORI SUB NICI O FORM PENTRU ORICE DAUN DIRECT, INDIRECT, SPECIAL EXEMPLAR SAU DERIVAT (INCLUSIV, DAR NELIMITÂNDU-SE LA PROCURAREA DE BUNURI SAU SERVICII ÎNLOCUITOARE, PIERDEREA UTILIZRII, DE DATE SAU DE PROFITURI, SAU ÎNTRERUPEREA ACTIVITII) CAUZATE ÎN ORICE MOD I DATORATE ORICREI TEORII SAU RESPONSABILITI, DIN CONTRACTE, A RESPONSABILITII STRICTE SAU DIN REA VOIN (INCLUSIV NEGLIJEN SAU ALTELE), CARE DERIV ÎN ORICE MOD DIN UTILIZAREA ACESTUI SOFTWARE, CHIAR ÎN URMA AVERTIZRII ASUPRA POSIBILITII UNOR ASTFEL DE DAUNE. Acest produs include software criptografic creat de Eric Young ([email protected]). Acest produs include software creat de Tim Hudson ([email protected]).
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 19
Original SSLeay Copyright © 1995–1998 Eric Young ([email protected]) Toate Drepturile Rezervate. Acest pachet este o implementare SSL creat de Eric Young ([email protected]) Aceast implementare a fost scris astfel încât s fie conform cu Netscapes SSL. Aceast bibliotec este gratuit pentru utilizare comercial i non comercial, cu condiia s fie respectate urmtoarele condiii. Aceste condiii se aplic la toate codurile din aceast livrare, indiferent dac este, RC4, RSA, lhash, DES, etc., nu doar codului SSL. Documentaia pentru SSL inclus cu aceast livrare este acoperit de aceiai termeni de copyright cu excepia faptului c deintorul este Tim Hudson ([email protected]). Dreptul de copyright aparine lui Eric Young, i de aceea orice notificare despre copyright din coduri nu trebuie ters. Dac acest pachet este utilizat într-un produs, lui Eric Young i se va atribui dreptul de autor pentru prile de bibliotec utilizate. Acest lucru se poate face în forma unui mesaj text la începutul programului sau în documentaie (text sau online), care este livrat cu produsul. Redistribuia i utilizarea în coduri surs sau orice form binar cu sau fr modificri sunt permise dac se respect urmtoarele condiii: 1. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturi. de mai jos. 2. Redistribuirea codului surs trebuie s conin urmtoarea notificare de copyright,
aceast list de condiii i renunarea la drepturile de mai jos în documentaie i / sau în alte materiale livrate cu produsul.
3. Toate materialele publicitare care menioneaz caracteristici sau utilizarea acestui produs trebuie s conin urmtoarea confirmare: "Acest produs include software criptografic creat de Eric Young ([email protected])." Cuvântul "criptografic" poate s fie omis dac rutinele din biblioteca de coduri nu sunt criptografice.
4. Dac se include orice cod de Windows sau derivat, din directorul aplicaii (coduri de aplicaii) trebuie s includei o confirmare: Acest produs include software creat de Tim Hudson ([email protected]).
ACEST SOFTWARE ESTE OFERIT DE ERIC YOUNG "AA CUM ESTE", ORICE GARANII SUGERATE SAU EXPRESE, INCLUZÂND, DAR NELIMITÂNDU-SE LA, GARANIILE SUGERATE PENTRU VANDABILITATE I CONFORMAREA PENTRU UN ANUMIT SCOP NU SUNT RECUNOSCUTE. AUTORUL NU VA FI FCUT RSPUNZTOR SUB NICI O FORM PENTRU ORICE DAUN DIRECT, INDIRECT, SPECIAL EXEMPLAR SAU DERIVAT (INCLUSIV, DAR NELIMITÂNDU-SE LA PROCURAREA DE BUNURI SAU SERVICII ÎNLOCUITOARE, PIERDEREA UTILIZRII, DE DATE SAU DE PROFITURI, SAU ÎNTRERUPEREA ACTIVITII) CAUZATE ÎN ORICE MOD I DATORATE ORICREI TEORII SAU RESPONSABILITI, DIN CONTRACTE, A RESPONSABILITII STRICTE SAU DIN REA VOIN (INCLUSIV NEGLIJEN SAU ALTELE), CARE DERIV ÎN ORICE MOD DIN UTILIZAREA ACESTUI SOFTWARE, CHIAR ÎN URMA AVERTIZRII ASUPRA POSIBILITII UNOR ASTFEL DE DAUNE.
1 Înainte de Utilizarea Aparatului
20 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Licena i termenii de distribuie pentru orice versiune disponibil public sau pentru orice derivat al acestui cod nu poate fi schimbat, adic, acest cod nu poate fi pur i simplu copiat i pus sub o alt licen de distribuie public (inclusiv Licena Public GNU).
Copiere Ilegal
Copierea unor anumite tipuri de documente poate fi ilegal în ara Dvs. Reproducerea unor documente de felul prezentat mai jos poate fi pedepsit cu închisoarea sau cu amend.
• Bancnote
• Obligaiuni, bonuri de tezaur, titluri de valoare sau aciuni
• Paapoarte, buletine sau documente de identitate
• Material aflat sub protecia legii copyright-ului sau mrci înregistrate, fr permisiunea deintorului
• Timbre sau alte instrumente negociabile Aceast list poate s nu fie complet, iar firma noastr nu îi asum nici o responsabilitate pentru exactitatea sau exhaustivitatea acesteia. În cazul în care avei dubii, contactai un consilier în probleme juridice.
Reciclarea Produsului
Xerox sprijin un program global de reciclare/reutilizare i preluare a echipamentelor uzate. Se va contacta Reprezentanta Xerox pentru Service pentru a v interesa dac acest produs face parte din programul respectiv. Pentru mai multe informaii despre programele de mediu ale Xerox, vizitai www.xerox.com/environment.html. Dac produsul nu face parte din programul Xerox i trebuie reciclat, trebuie inut seama c produsul poate conine plumb, mercur sau alte materiale pentru care reciclarea poate intra sub incidena reglementrilor de mediu. Prezena plumbului i a mercurului este conform cu regulile mondiale aplicabile la momentul plasrii acestui produs pe pia. Pentru informaii despre reciclare se vor contacta autoritile locale.În Statele Unite, putei de asemenea consulta site-ul web al Electronic Industries Alliance: www.eiae.org.
SUA/Canada Xerox sprijin un program global de reciclare/reutilizare i preluare a echipamentelor uzate. Se va contacta Reprezentanta Xerox pentru Service (1-800-ASK-XEROX) pentru a v interesa dac acest produs face parte din programul respectiv. Pentru mai multe informaii despre programele de mediu ale Xerox, vizitai www.xerox.com/environment.html sau pentru informaii despre reciclare se vor contacta autoritile locale. În Statele Unite, putei de asemenea consulta site-ul web al Electronic Industries Alliance: www.eiae.org.
Uniunea European
Aplicarea acestui simbol pe echipamentul Dvs. confirm faptul c nu trebuie s reciclai echipamentul în acelai mod ca i gunoiul menajer.
În concordan cu prevederile legislaiei europene, reciclarea echipamentelor electrice i electronice trebuie s fie facut separat de cea a gunoiului menajer. Gospodriile private din statele UE pot returna gratis echipamentele electrice i electronice la centre de recuperare specializate. V rugm contactai autoritile de mediu pentru informaii. În unele state-membre, la cumprarea unui echipament nou, reprezentantul local este obligat s returneze gratis echipamentul Dvs. uzat. Pentru mai multe informaii, contactai reprezentantul local.
Alte ri
V rugm contactai autoritile de mediu pentru informaii despre reciclarea produsului.
22 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 23
2 Prezentarea Produsului
Acest aparat nu este doar un simplu copiator, ci un dispozitiv digital, care, în funcie de configuraie, poate fi utilizat pentru copiere, transmisie prin fax, tiprire i scanare. Ecranele senzoriale prezentate în acest manual aparin unui aparat cu configuraie complet i acoper toat gama de funcii. Coninutul ecranelor senzoriale poate varia uor în funcie de setrile Operatorului Principal i de configuraia aparatului. Numele butoanelor i pictogramele de pe panoul de comand pot de asemenea varia în funcie de configuraia aparatului. În orice caz, funciile aparatului descrise aici sunt aceleai. Pentru mai multe informaii despre opiunile disponibile care nu sunt descrise aici, vizitai situl web Xerox sau contactai Reprezentana de Vânzri Xerox.
Componentele Aparatului
Diagramele care urmeaz prezint componentele standard i cele opionale ale aparatului. Configuraia poate varia în funcie de model.
NOT: În funcie de configuraie, Capacul Ecranului Documentului este ataat în locul Alimentatorului de Documente. Opional, pot fi ataate dou tvi de hârtie.
Alimentatorul de Documente
Ecranul Senzorial
Capacul Frontal Tava 5 (Tava
Manual)
Tava 3
Tava 4
Tava 1
Tava 2
24 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
TEL Se afl pe partea din spate a aparatului. Dac este necesar, la aceast muf se va conecta un telefon.
LINE 1 Se afl pe partea din spate a aparatului. La aceast muf se va conecta un cablu telefonic. Apoi se va conecta cellalt capt la priza de telefon.
Finisherul Permite capsarea sau sortarea automat a copiilor. Tava Finisherului poate s conin 1.000 de coli de hârtie standard de 80 g/m2cu format Letter/A4 sau mai mic.
Modulul Duplex Permite realizarea copiilor fa / verso. Modulul Duplex poate fi utilizat dac hârtia este furnizat din Tava 1, 2, 3 sau 4. Pentru mai multe informaii, se va consulta Fa / Verso în capitolul Copierea de la pagina 43.
Tvile de Hârtie 3 i 4 În funcie de configuraie, la baza aparatului vor fi disponibile urmtoarele tvi opionale. • Modulul cu Dou Tvi - Poate fi adugat la configuraia standard cu 2 tvi. Fiecare
tav poate conine 500 de coli de hârtie standard de 80 g/m2. • Modulul cu Tvi în Tandem - Poate fi adugat la configuraia standard cu 2 tvi
pentru a furniza o surs adiional de hârtie, cu volum mare. Tava 3 poate conine maxim 800 de coli de hârtie standard de 80 g/m2în format Letter sau A4, cu alimentare pe muchia lung. Tava 4 poate s conin 1.200 de coli de hârtie standard de 80 g/m2cu format Letter sau A4. În acest manual, Modulul cu Tvi în Tandem va fi prescurtat "MTT".
Tav Finisher
Finisher (Opional)
Tava 3
Tava 4
Butoanele pentru Controlul Sistemului
Urmtoarea diagram prezint numele i funciile butoanelor de pe panoul de comand.
Buton Funcie
1 <Conectare/ Deconectare>
Afieaz ecranul de conectare pentru a intra în [Meniu Administrator Sistem], sau când funcia Autentificare este activat. NU se apas din nou acest buton dup conectare, sau utilizatorul va fi deconectat imediat.
2 <Ajutor> La acest aparat, butonul nu este funcional.
3 <Limb> Modific limba în care se afieaz mesajele i datele pe ecranul senzorial. NOT: Dac se modific limba, anumite caractere pot aprea greit.
4 <Economizor de Energie> (indicator luminos verde)
Indic dac aparatul este în modul economizor de energie. De asemenea, anuleaz Modul Consum Redus sau Modul Veghe.
5 <Anuleaz Tot> Reseteaz aparatul la setrile implicite i afieaz primul ecran pentru calea curent.
6 <Întrerupere> Întrerupe temporar o lucrare pentru a programa o lucrare cu prioritate.
7 <Stop> În funcie de tipul lucrrii, suspend sau anuleaz o lucrare. Dac mai multe lucrri se proceseaz în acelai timp, toate vor fi suspendate sau anulate. Dac se selecteaz [Stop] pe ecranul [Stare Lucrare] se va opri doar lucrarea selectat.
8 <Start> Pornete sau reia o lucrare.
9 <Formare Rapid>
1 2
26 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Numele butoanelor i pictogramele utilizate pe panoul de comand pot fi diferite, în funcie de ara unde a fost achiziionat aparatul.
Servicii i Funcii
Aparatul are diverse funcii i ofer servicii variate. Urmtoarea descriere schieaz funciile i explic opiunile de pe <ecranul >Toate Serviciile. NOT: Ordinea pictogramelor pentru servicii i funcii afiate pe ecran poate fi modificat de Operatorul Principal.
1. Se apas butonul <Toate Serviciile> de pe panoul de comand.
2. Se utilizeaz butoanele de defilare pentru a activa ecranele.
3. Se selecteaz serviciul dorit.
Copierea Permite copierea documentelor în diverse moduri. De exemplu, se poate realiza o copie mrit sau micorat cu un format diferit sau se pot copia dou sau patru documente independente pe aceeai coal de hârtie. Pentru mai multe informaii, se va consulta Copiereacapitolul.
10 <C> terge o valoare numeric sau ultima cifr introdus i înlocuiete valoarea curent cu o valoare implicit. De asemenea, anuleaz lucrri suspendate.
11 <Pauz la Formare>
Introduce o pauz în momentul formrii unui numr de fax.
12 <*(asterisc)> Indic un caracter special utilizat într-un numr de fax i indic un cod de grup. De asemenea, permite specificarea unui Cod F sau a unei parole.
13 <Toate Serviciile>
Buton Funcie
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 27
E-mail Permite transmiterea în diverse moduri, prin e-mail, a documentelor scanate. De exemplu, se poate configura densitatea pentru scanare, sau se poate specifica formatul de fiier pentru salvarea documentelor. Pentru mai multe informaii, se va consulta Scanare/E-mailcapitolul.
Fax/Internet Fax Permite transmiterea documentelor prin fax în diverse moduri. De exemplu, se pot transmite documente în format mrit sau micorat, sau se poate specifica destinaia utilizând Agenda cu Adrese sau funciile de formare rapid. Internet Fax permite trimiterea i primirea de faxuri prin Internet sau intranet. Internet Fax ofer costuri reduse de transmisie în comparaie cu utilizarea unei linii telefonice simple. Dup scanarea documentelor, se pot transmite datele de scanare prin e-mail i de asemenea se pot primi datele de scanare ataate la un e-mail trimise de la un aparat Internet Fax compatibil. Pentru mai multe informaii, se va consulta Fax/Internet Faxcapitolul.
Scanare în Reea Dac se selecteaz un model de lucrare cu diveri parametri atribuii, se permite scanarea i memorarea documentelor ca documente electronice, în reea, pe un server de fiiere. Documentele electronice memorate se pot prelua dac se acceseaz serverul de fiiere de la un PC. Pentru mai multe informaii se vor consulta Modelele de Lucrare - Scanarea în Reea din capitolul Scanare/E-mail i Servicii din capitolul CentreWare Internet Services din Ghidul de Utilizare.
Scanarea în Cutia Potal Activeaz cutia potal confidenial sau funcia de interogare, prin memorarea documentelor scanate în cutiile potale private. Pentru mai multe informaii se va consulta Salvare în: - Scanare în Cutia Potal din capitolul Scanare/E-mail din Ghidul de Utilizare.
Scanarea în FTP/SMB Permite scanarea i memorarea documentelor în destinaii specificate, utilizând protocolul FTP sau SMB. Pentru mai multe informaii se va consulta Salvare în: - Scanare în FTP/SMB din capitolul Scanare/E-mail din Ghidul de Utilizare.
Verificarea Cutiei Potale Permite confirmarea, imprimarea sau tergerea documentelor din cutia potal. De asemenea, permite modificarea sau eliberarea legturii cu o pagin de flux lucrare i executarea acestei coli de flux de lucrri. Pentru mai multe informaii se va consulta capitolul Verificarea Cutiei Potale din Ghidul de Utilizare.
Programri Memorate Prin utilizarea funciei Programri Memorate se permite memorarea programrii pentru o lucrare cu ajutorul unui numr de lucrare. Pentru mai multe informaii se va consulta capitolul Programri Memorate din Ghidul de Utilizare.
2 Prezentarea Produsului
28 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Meniul de Setare Permite configurarea sau modificarea urmtoarelor funcii de pe ecran: Cutie Potal, Programri Memorate, Pagina Flux Lucrare, Agend cu Adrese, Transmitere în Grup, Comentariu i Tip Hârtie. Pentru mai multe informaii se vor consulta capitolul Setri i capitolul Programri Memorate din Ghidul de Utilizare.
Pornit/Oprit
Pornirea Asigurai-v c aparatul este conectat la o surs de energie electric corespunztoare i cablul de alimentare este conectat corect la priza electric. Aparatul este gata de copiere la aproximativ 12 secunde dup pornire (durata variaz în funcie de configuraia aparatului). Pentru mai multe informaii se va consulta Specificaiile Aparatului din capitolul Specificaii din Ghidul de Utilizare.
1. Se apas butonul de pornire în poziia <I>.
NOT: Dac aparatul nu pornete se verific butonul RESET de pe partea din spate a aparatului, care trebuie s fie în poziia resetare.
Oprirea Dup oprire, dac este echipat cu un hard disc opional, aparatul va rmâne pornit aproximativ înc 10 secunde, timp în care memoreaz fiiere i se pregtete pentru deconectare. Apoi aparatul se deconecteaz complet. NOT: Se las cel puin 20 de secunde între pornirea i oprirea sistemului. Nerespectarea acestei durate poate deteriora hard discul.
Întreruptorul de Siguran (GFI)
Întreruptorul de Siguran (GFI)
În cazul în care este detectat o anomalie la alimentarea cu energie electric a aparatului, un Întreruptor de Siguran (GFI) va întrerupe orice alimentare. Dac alimentarea cu energie electric a fost întrerupt, se localizeaz butonul RESET de pe partea din spate a aparatului. Dac GFI a fost activat, butonul RESET va fi blocat. Pentru a restabili alimentarea aparatului cu energie electric se apas butonul RESET. Înainte de utilizarea aparatului se apas butonul TEST. Dac GFI funcioneaz corect, atunci butonul RESET se deblocheaz. Dac se deblocheaz se apas butonul RESET.
NOT: Dac butonul RESET se blocheaz din nou când este apsat, sau dac alimentarea cu energie electric nu a fost restabilit prin aceast procedur, se va contacta Centrul de Asisten Xerox.
Modurile Economizoare de Energie
Aparatul dispune de funcii pentru economisirea energiei, care reduc semnificativ consumul de energie în timpul inactivitii. Butonul <Economizor de Energie >se afl pe partea dreapta-sus a panoului de comand i se aprinde dac funcia de economisire a energiei este activat. Funcia de economisire a energiei funcioneaz în urmtoarele dou moduri.
• Mod Consum Redus
• Mod de Veghe
2 Prezentarea Produsului
30 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Modul Consum Redus Aparatul conecteaz automat Modul Consum Redus dup o anumit perioad de timp de la ultima operaie de copiere, transmitere prin fax, scanare sau imprimare. În acest mod, ecranul senzorial este dezactivat, iar indicatorul Economizor de Energie lumineaz. Modul Consum Redus este anulat dac se apas butonul <Economizor de Energie >de pe panoul de comand, sau dac aparatul primete comanda pentru transmiterea unui fax sau executarea unei imprimri. Valoarea implicit de 2 minute poate fi modificat de ctre utilizator între 2-60 de minute. Pentru mai multe informaii se va consulta Economizor de Energie Auto din capitolul Setri din Ghidul de Utilizare.
Modul de Veghe Aparatul conecteaz automat Modul de Veghe dac Modul Consum Redus a fost activat pentru o anumit perioad de timp. Modul de Veghe are un consum de energie redus în comparaie cu Modul Consum Redus. În acest mod, ecranul senzorial este dezactivat, iar indicatorul Economizor de Energie lumineaz. Modul de Veghe este anulat dac se apas butonul <Economizor de Energie>, sau dac aparatul primete comanda pentru transmiterea unui fax sau executarea unei imprimri. Valoarea implicit de 2 minute poate fi modificat de ctre utilizator între 2-60 de minute. Perioada de timp specificat pentru intrarea în Modul de Veghe va fi contorizat din momentul în care aparatul intr în Modul Consum Redus. Pentru mai multe informaii se va consulta Economizor de Energie Auto din capitolul Setri din Ghidul de Utilizare. NOT: Implicit, dup 2 minute de inactivitate, aparatul ignor Modul Consum Redus i comut direct la Modul de Veghe.
Modificarea Setrilor Implicite de Timp
Aceast seciune descrie modul în care se pot modifica setrile implicite de timp prin utilizarea accesului Operatorului Principal. Pentru mai multe informaii sau asisten de specialitate se va contacta Operatorul Principal sau se va consulta Ceas/ Temporizatoare Aparat din capitolul Setri din Ghidul de Utilizare.
1. Se apas butonul <Conectare/ Deconectare> de pe panoul de comand.
<Butonul Conectare/Deconectare>
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 31
2. Se introduce ID-ul Operatorului Principal utilizând tastatura numeric de pe panoul de comand. Se selecteaz [Confirmare] de pe ecranul [Conectare Administrator Sistem].
NOT: ID-ul implicit al Operatorului Principal este "11111". Dac este activat funcia de Autentificare, este posibil s fie necesar introducerea unei parole. Parola implicit este “x-admin”.
3. Se selecteaz [Setri Sistem] de pe ecranul [Meniu Administrator Sistem].
4. Se selecteaz [Setri Sistem] de pe ecranul [Setri Sistem].
5. Se selecteaz [Setri Comune] de pe ecranul [Setri Sistem].
6. Se selecteaz [Ceas/ Temporizatoare Aparat] de pe ecranul [Setri Comune].
7. Se selecteaz opiunea dorit.
8. Se selecteaz [Modificare Setri].
9. Se modific valoarea utilizând butoanele de defilare sau se selecteaz opiunile necesare.
10. Se selecteaz [Salvare].
Moduri
• Toate Serviciile
• Stare Lucrare
• Stare Aparat NOT: Aceste butoane nu pot fi activate dac aparatul este în modul Setri Sistem.
Toate Serviciile Acest buton se utilizeaz pentru accesarea tuturor serviciilor disponibile la acest aparat. NOT: Ordinea pictogramelor serviciilor afiate pe ecran poate fi modificat de Operatorul Principal.
1. Se apas butonul <Toate Serviciile >de pe panoul de comand
2. Se utilizeaz butoanele de defilare pentru a activa ecranele.
Butonul <Funcii> Butonul <Stare Lucrare>
Butonul <Stare Aparat>
Butonul <Toate Serviciile>
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 33
Funcii Acest buton se utilizeaz pentru întoarcerea la ecranul anterior. Dac se utilizeaz ecranul [Stare Lucrare] sau ecranul [Stare Aparat] se apas butonul <Funcii> pentru v întoarce la ecranul anterior de funcii pentru copiere, transmitere fax sau scanare. Ecranul de funcii pentru copiere, transmitere fax sau scanare nu se modific, chiar dac se apas acest buton în timp ce unul dintre aceste ecrane este activat. În acest caz se utilizeaz butonul <Toate Serviciile> pentru selectarea funciilor pentru copiere, transmitere fax sau scanare.
Stare Lucrare Acest buton se utilizeaz pentru a verifica desfurarea unei lucrri, sau pentru a afia raportul sau informaiile detaliate pentru lucrrile finalizate. Cea mai recent lucrare va fi afiat în capul listei. De asemenea, se pot verifica, terge sau imprima diverse imprimri speciale sau documentele din cutia potal public a aparatului. Pentru mai multe informaii, se va consulta Ghidul de Utilizare.
Stare Aparat Acest buton se utilizeaz pentru a verifica starea aparatului, contorizarea, starea cartuului cu toner, sau pentru a imprima diverse rapoarte. Pentru mai multe informaii, se va consulta Ghidul de Utilizare.
Întrerupere Lucrare
Aceast funcie se utilizeaz pentru suspendarea temporar a lucrrii aflate în derulare, pentru a permite iniializarea unei lucrri urgente. NOT: Aparatul identific un moment convenabil pentru întreruperea lucrrii curente.
1. Se apas butonul <Întrerupere> de pe panoul de comand.
2. Se introduc comenzile necesare pentru noua lucrare.
3. Se apas butonul <Start> de pe panoul de comand.
4. Pentru reluarea lucrrii întrerupte se apas butonul <Întrerupere >din nou i apoi se apas butonul <Start>.
NOT: Lucrrile întrerupte nu pot fi promovate, eliberate sau terse din Coada la Imprimare.
<Butonul>Întrerupere
Hârtia Reciclat
Utilizarea hârtiei reciclate la acest aparat ajut la protejarea mediului înconjurtor, fr diminuarea calitii. Xerox recomand hârtia reciclat cu un coninut de materie prim reciclat de 20%, care poate fi obinut prin reeaua de distribuie Xerox sau prin alte reele de distribuie. Pentru mai multe informaii despre tipuri de hârtie reciclat contactai reprezentantul Xerox sau accesai www.xerox.com.
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 35
3 Copierea
Acest capitol conine informaii despre ecranele pentru copiere i funciile disponibile. NOT: Unele dintre funciile descrise în acest capitol sunt opionale i este posibil s nu poat fi aplicate la configuraia aparatului dumneavoastr.
Procedura de Copiere
Aceast seciune descrie procedura de baz pentru copiere. Înainte de a realiza copii cu aparatul, se confirm ce anume se dorete a fi copiat i numrul de copii dorit. Se urmeaz paii de mai jos. 1. Alimentarea Documentelor – pagina 35 2. Selectarea Funciilor – pagina 37 3. Introducerea Numrului de Copii – pagina 38 4. Începerea Lucrrii de Copiere – pagina 38 5. Confirmarea Lucrrii de Copiere în Starea Lucrrii – pagina 39 Oprirea Lucrrii de Copiere – pagina 39 NOT: Dac funcia Autentificare este activ, este posibil s fie necesar un numr de cont înainte de a folosi aparatul. Pentru a primi un numr de cont sau pentru informaii suplimentare, contactai Operatorul Principal.
1. Alimentarea Documentelor Zonele de intrare a documentelor sunt urmtoarele.
• Alimentator de documente pentru documente cu una sau mai multe pagini
• Ecran document pentru documentele cu o singur pagin sau documente legate NOT: În configuraia fr alimentator de documente, la ecranul document va fi ataat un capac.
NOT: Aparatul recunoate automat formate de documente standard. Formatele ce pot fi recunoscute variaz în funcie de tabelul de formate ale hârtiei specificat de ctre Operatorul Principal. Pentru mai multe informaii despre stabilirea tabelului de formate de hârtie se va consulta Setri Format Hârtie din capitolul Setri din Ghidul de Utilizare. Dac documentul nu este de format standard sau nu este identificat ca format standard, aparatul va solicita verificarea documentului sau introducerea manual a formatului acestuia. Pentru informaii despre introducerea manual a mrimii documentului, se va consulta Format Original de la pagina 53.
3 Copierea
36 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Alimentatorul de Documente Alimentatorul de Documente poate conine pân la 50 de coli de hârtie obinuit (38-128 g/m2). Documentul poate avea dimensiuni între 140-297 mm lime i 210-432 mm lungime, i format standard între A5-A3 - Alimentare pe Muchia Scurt (SEF). Se verific dac documentele sunt în stare bun i se îndeprteaz toate capsele sau agrafele înainte de alimentare. Alimentatorul de documente va recunoate formatele standard sau se va introduce manual un format oarecare folosind separatorul [Opiuni Scanare]. Pentru informaii despre copierea originalelor de marimi mixte folosind alimentatorul de documente, se va consulta Originale de Formate Mixte de la pagina 53. NOT: Pentru a reduce riscul blocajelor alimentatorului de documente, pentru copierea documentelor împturite sau îndoite se va folosi ecranul document. Pentru o nou copiere documentele împturite sau îndoite se înlocuiesc cu noile copii.
Aparatul este capabil de a scana succesiv documente de format diferit cu ajutorul alimentatorului de documente. Se aliniaz documentele la colul de sus al alimentatorului de documente. Pentru informaii despre copierea originalelor de marimi mixte folosind alimentatorul de documente, se va consulta Originale de Formate Mixte de la pagina 53.
1. Înainte de a alimenta documentele în alimentatorul de documente, se îndeprteaz toate capsele i agrafele.
2. Se introduc documentele în alimentatorul de documente cu faa în sus. Prima pagin trebuie s fie deasupra, orientat cu antetul spre partea din spate sau din stânga a aparatului.
3. Se plaseaz teancul de coli în centrul ghidajelor, aliniat la muchia stâng a tvii alimentatorului de documente, i se poziioneaz ghidajele astfel încât acestea s ating uor marginea documentelor.
Când este selectat opiunea [Auto] din [Surs Hârtie], aparatul selecteaz automat o tav corespunztoare formatului hârtiei. Tava selectat, formatul hârtiei i orientarea în tava selectat se vor afia pe ecran. NOT: Aceast funcie este disponibil atunci când aparatul gsete o tav corespunztoare formatului hârtiei. Dac nu exist o tav corespunztoare formatului hârtiei, se selecteaz manual tava sau se folosete tava manual. Pentru mai multe informaii despre selectarea tvii, se va consulta Sursa de Hârtie de la pagina 42.
Procedura de Copiere
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 37
Ecranul Documentului Ecranul documentului se folosete pentru un documente cu o singur pagin sau documente legate, cu dimensiuni cuprinse între 15-297 mm lime i 15-432 mm lungime.
1. Se ridic alimentatorul de documente sau capacul ecranului document.
2. Se plaseaz documentul pe ecranul documentului cu faa în jos, aliniat la vârful sgeii de registraie din colul din stânga sus al ecranului documentului.
3. Coborâi alimentatorul de documente sau capacul ecranului documentului.
2. Selectarea Funciilor Funciile disponibile în ecranul [Copiere Obinuit] sunt utilizate cel mai des. NOT: Vor fi disponibile numai funciile importante pentru configuraia aparatului.
1. Se apas butonul <Toate Serviciile> de pe panoul de comand.
2. Din ecranul [Toate Serviciile] se selecteaz [Copiere]. Se verific dac este afiat ecranul [Copiere Obinuit].
Butonul <Anuleaz Tot>Butonul <Toate Serviciile>
3 Copierea
38 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
NOT: Dac este activat funcia Autentificare, este posibil s se solicite un nume de utilizator i o parol (dac este setat vreuna). Pentru asisten, se va contacta Operatorul Principal.
3. Se selecteaz butonul corespunztor funciei dorite. Dac este selectat [Mai Multe], se selecteaz [Salvare] pentru confirmarea funciei sau [Anulare] pentru întoarcerea la ecranul anterior.
Dac este cazul, se selecteaz unul dintre separatoare i se configureaz setrile procedurii de copiere. Pentru informaii despre fiecare separator, se consult urmtoarele. Copiere Obinuit – pagina 40 Calitatea Imaginii - Copie – pagina 48 Opiuni Scanare - Copiere – pagina 50 Format Ieire - Copie – pagina 59 Asamblare Lucrare – pagina 69
3. Introducerea Numrului de Copii Numrul maxim de copii este 999.
1. Se introduce numrul de copii dorit utilizând tastatura numeric. Numrul introdus este afiat în colul din dreapta sus al ecranului senzorial.
NOT: Pentru a anula un numr de copii introdus greit, se apas butonul <C> i se introduce numrul corect.
4. Începerea Lucrrii de Copiere
1. Se apas butonul <Start>. Fiecare document este scanat o singur dat. Numrul de copii rmase de executat este afiat în colul din dreapta sus al ecranului senzorial.
În timpul copierii, dac alimentatorul de documente sau ecranul document sunt pregtite de funcionare i aparatul este dotat cu o unitate fix de stocare opional, se poate scana urmtorul document sau programa urmtoarea lucrare. De asemenea, se poate programa urmtoarea lucrare i în timp ce aparatul se înclzete.
Butonul <C>
Butonul <Start>
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 39
5. Confirmarea Lucrrii de Copiere în Starea Lucrrii
1. Se apas butonul <Stare Lucrare> de pe panoul de comand pentru a se afia ecranul [Stare Lucrare].
Va fi afiat lucrarea de copiere din coad. Dac pe ecranul senzorial nu este afiat nici o lucrare, este posibil ca aceasta s fi fost deja executat. For more information, se va consulta Lucrri Curente i în Ateptare în capitolul Stare Lucrare din Ghidul de Utilizare.
Oprirea Lucrrii de Copiere Pentru a anula manual o lucrare de copiere activat se urmeaz paii de mai jos.
1. Se selecteaz [Stop] de pe ecranul senzorial sau se apas butonul <Stop> de pe panoul de comand pentru a suspenda lucrarea de copiere curent.
NOT: Se apas butonul <Start> de pe panoul de comand pentru a relua lucrarea de copiere suspendat.
2. Se apas butonul <Stare Lucrare> pentru a se afia ecranul [Stare Lucrare]. Pentru a iei din ecranul [Stare Lucrare], se apas butonul <Funcii>.
3. Se apas butonul <C> de pe panoul de comand pentru a terge lucrarea de copiere suspendat.
Butonul <Stop>
Butonul <C>
3 Copierea
Copiere Obinuit
Aceast seciune descrie funciile elementare pentru o lucrare de copiere afiate pe ecranul [Copiere Obinuit]. Pentru informaii despre funciile disponibile, se consult urmtoarele. Micorare/Mrire – pagina 40 Sursa de Hârtie – pagina 42 Fa / Verso – pagina 43 Ieire Copii – pagina 45
1. Se apas butonul <Toate Serviciile> de pe panoul de comand.
2. De pe ecranul senzorial se selecteaz [Copiere]. Se verific dac este afiat ecranul [Copiere Obinuit].
3. Se selecteaz opiunea dorit.
Micorare/Mrire În afar de copiile de format 100%, se pot realiza copii micorate sau mrite în intervalul 25-400% prin selectarea uneia dintre funciile [Micorare/Mrire].
100% Realizeaz copii de acelai format ca i originalul.
% Auto Micoreaz/mrete automat imaginea documentului pentru a se încadra în formatul selectat al hârtiei. NOT: Dac este activat aceast opiune, nu se poate selecta [Auto] în [Surs Hârtie], sau [Detectare Auto Format] pentru [Format Hârtie] în [Tava 5 (Manual)]. Tava 1 este selectat automat, chiar dac în [Surs Hârtie] este selectat [Auto]. Dac pentru [Format Hârtie] din [Tava 5 (Manual)] este selectat [Detectare Auto Format], la apsarea butonului <Start> va rezulta o eroare.
Copiere Obinuit
Presetri Permit selectarea uneia dintre cele dou presetri mai frecvent utilizate ale raportului de micorare/mrire stabilite de ctre Operatorul Principal.
Mai Multe Afieaz ecranul [Micorare/Mrire].
Ecranul [Micorare/Mrire] Permite selectarea sau specificarea raportului de micorare/mrire pe acest ecran.
1. Pentru accesarea funciilor [Micorare/Mrire] se selecteaz [Mai Multe] din ecranul [Copiere Obinuit].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
• Presetri - Permite selectarea unuia dintre cele apte raporturi de micorare/mrire presetate. Presetrile sunt stabilite de ctre Operatorul Principal.
• Copiaz Tot - Reduce imaginea documentelor puin mai mult decât raportul de micorare/mrire selectat pentru a copia documentul complet pe hârtie.
% Variabil Permite specificarea unui raport de micorare/mrire situat în intervalul 25-400% cu pas de 1% folosind tastatura ecranului sau butoanele de defilare de pe ecranul senzorial.
% X-Y Independent Permite specificarea unui raport de micorare/mrire individual pentru lime i lungime în intervalul 25-400% cu pas de 1%.
• Auto - Stabilete automat raportul de micorare/mrire în mod individual pentru lime i lungime pentru a încpea pe hârtie.
• Auto(Copiaz Tot) - Activeaz funcia [Auto] i reduce imaginea documentelor puin mai mult decât raportul de micorare/mrire selectat pentru a copia întreaga imagine a documentului pe hârtie.
• XY - Stabilete acelai raport pentru lime i lungime în acelai timp. NOT: Când este selectat [% Auto], Tava 1 este selectat automat, chiar dac în [Surs Hârtie] este selectat [Auto].
3 Copierea
42 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Sursa de Hârtie Tvile pentru hârtie disponibile sunt afiate pe ecranul senzorial împreun cu formatul suportului de imprimare / copiere i cu presetarea orientrii pentru fiecare tav în parte. Atunci când se schimb formatul sau tipul suportului de imprimare / copiere din tav, tava va trebui s fie reprogramat de ctre Operatorul Principal pentru a corespunde cu suportul de imprimare / copiere care va fi alimentat. Pentru mai multe informaii despre reprogramarea tvii, contactai Operatorul Principal. Pentru informaii despre formatul i tipurile de suport de imprimare / copiere suportate de aparat, se va consulta Hârtia i alte suporturi de imprimare/copierecapitolul.
Auto Permite selectarea automat a tvii potrivite în funcie de formatul documentului, gradul de micorare sau mrire i setrile funciilor asociate. NOT: Atunci când în [Micorare/Mrire] este selectat [% Auto], [100%] este automat selectat, chiar dac în [Surs Hârtie] este selectat [Auto].
Presetri Permit selectarea unei tvi pentru hârtie din cele trei tvi presetate stabilite de ctre Operatorul Principal. Numrul tvii, formatul hârtiei i orientarea sunt afiate pentru toate tvile, cu excepia Tvii 5.
Mai Multe Afieaz ecranul [Surs Hârtie].
Ecranul [Surs Hârtie] Permite selectarea uneia din cele cinci tvi pentru hârtie presetate, inclusiv a tvii manuale.
1. Pentru accesarea funciei [Surs Hârtie] se selecteaz [Mai Multe] din ecranul [Copiere Obinuit].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Copiere Obinuit
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 43
Presetri Permite selectarea unei tvi pentru hârtie din cele patru presetri.
Manual Afieaz ecranul [Tava 5 (Manual)].
Ecranul [Tava 5 (Manual)] Atunci când nu este disponibil hârtie din tvile presetate, pentru alimentarea hârtiei se poate folosi temporar tava manual. În tava manual se poate alimenta un teanc de hârtie de pân la 10 mm grosime (aproximativ 95 de coli de 80 g/m2). Pentru a se folosi cu maxim eficien tava manual se urmresc paii de mai jos.
1. Se selecteaz [Tav Manual] din ecranul [Surs Hârtie].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
• Detectare Auto Format - Recunoate automat formatul hârtiei alimentate din tava manual.
• Format Standard - Afieaz pe ecranul senzorial formatele de hârtie presetate i permite selectarea unuia dintre acestea. Formatul de hârtie presetat este stabilit de ctre Operatorul Principal.
• Format Non-standard - Permite specificarea lungimii i limii formatului hârtiei prin folosirea butoanelor de defilare cu pas de 1 mm (0,1 inci). Formatele de hârtie acceptate pot avea limea cuprins în intervalul 89–297 mm i lungimea cuprins în intervalul 99–432 mm.
Tip Hârtie Se selecteaz un tip de hârtie dintre tipurile presetate afiate. Presetrile sunt stabilite de ctre Operatorul Principal.
Fa / Verso Aceast funcie permite realizarea automat de copii fa/verso dup documente imprimate pe o singur fa sau imprimate fa/verso. NOT: Înainte de a folosi aceast funcie, se specific orientarea documentului pentru a indica marginea de sus a documentului în [Orientare Original] din ecranul [Opiuni Scanare].
3 Copierea
44 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
NOT: Opiunea de copiere fa/verso nu poate fi folosit cu urmtoarele tipuri de hârtie: Transparent, hârtie uoar, Coal de carton alcalin pentru prezentri, Etichete, suport de imprimare/copiere pentru coperi i hârtie imprimat deja pe o fa (de ex. hârtie refolosit).
1 1 Fa Realizeaz copii pe o singur fa dup documente imprimate pe o singur fa.
1 2 (Cap la Cap) Realizeaz copii fa/verso dup documente imprimate pe o singur fa.
2 2 (Cap la Cap) Realizeaz copii fa/verso dup documente imprimate fa/verso.
2 1 (Cap la Cap) Realizeaz copii pe o singur fa dup documente imprimate fa/verso. NOT: Atunci când se folosete ecranul document pentru [1 2 (Cap la Cap)] sau [2 2 (Cap la Cap)], aparatul va afia un mesaj în momentul în care este pregtit s scaneze urmtorul document.
Mai Multe Afieaz ecranul [Fa / Verso].
Copiere Obinuit
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 45
Ecranul [Fa / Verso] Permite selectarea ultimei opiuni i dac dorii rotirea cap la coad a paginilor de pe verso, pe colile imprimate.
1. Pentru accesarea funciei [Fa / Verso] se selecteaz [Mai Multe] din ecranul [Copiere Obinuit].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Rotire Faa 2 Se selecteaz aceast caset de validare pentru a roti cap la coad faa 2 a documentului imprimat. NOT: Aceast opiune este disponibil numai pentru [1 2 (Cap la Cap)] i [2 2 (Cap la Cap)].
Ieire Copii Aceast funcie permite alegerea ieirilor copiilor. Dac a fost instalat Finisher-ul opional, atunci este disponibil i funcia de capsare. Se poate selecta poziia capsei pe ieirea copiei realizate. NOT: Funciile afiate pe ecran difer dac Finisher-ul nu a fost instalat.
NOT: Atunci când se folosete funcia de capsare pentru o lucrare de copiere sau imprimare, dac în aparat nu este introdus hârtie de format corect, în timpul procesrii lucrrii poate aprea o eroare de format al hârtiei. Dac se întâmpl acest lucru înseamn c Finisher-ul conine hârtia de format greit deja procesat pân în acel moment. Dac aparatul afieaz "Formatul/Orientarea hârtiei alimentate curent în Tava 5 (Manual) este diferit fa de setarea:" sau "Formatul/orientarea din Tava X este diferit fa de formatul selectat. Se alimenteaz xxx" pe ecranul senzorial, se deschide Capacul de Sus al Finisher-ului, se îndeprteaz hârtia de format greit, se încarc hârtie de format corect într-una din tvi i se repornete lucrarea. Dac doar se înlocuiete hârtia dintr-o tav i apoi se reia lucrarea fr a îndeprta hârtia deja procesat din Finisher, aparatul va capsa împreun hârtia de format greit aflat înc în Finisher cu cea de format corect din tav.
3 Copierea
46 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Auto Aplic automat pentru sortarea copiilor opiunile [Colaionate] sau [Necolaionate]. Opiunea [Colaionate] se aplic atunci când se folosete alimentatorul de documente sau când a fost activat una dintre opiunile [Originale Legate], [Coperi], [Separatoare Goale + N Seturi], [Capsare], [Creare Lucrare], [Set de Prob] sau [Creare Brouri]. Pentru toate celelalte opiuni, se aplic [Necolaionate].
Stânga Sus Capseaz colul din stânga sus al copiei.
2 Capse Stânga Capseaz în dou poziii partea din stânga a copiei.
Sus Dreapta Capseaz colul din dreapta sus al copiei.
Mai Multe Afieaz ecranul [Ieire Copii].
Ecranul [Ieire Copii] Permite alegerea metodei de sortare a copiilor i indic tava de ieire.
1. Pentru accesarea funciei [Ieire Copii] se selecteaz [Mai Multe] din ecranul [Copiere Obinuit].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Poziia Capselor Pentru a specifica poziia capsei se selecteaz una dintre cele cinci opiuni afiate.
Copiere Obinuit
Colaionare
• Auto - Aplic automat una dintre metodele de sortare a copiilor. Se consult opiunea [Auto] detaliat anterior.
• Colaionate - Furnizeaz numrul specificat de seturi de copii aranjate în aceeai ordine ca i documentele originale. De exemplu, dou copii ale unui document de trei pagini este furnizat în ordinea 1-2-3, 1-2-3.
• Necolaionate - Furnizeaz copiile în teancuri pe baza numrului de copii solicitat pentru fiecare document. De exemplu, dou copii ale unui document de trei pagini este furnizat în ordinea 1-1, 2-2, 3-3.
Destinaie Ieire Se selecteaz tava de ieire pentru lucrarea de copiere dintre [Tav Central de Ieire] i [Tav Finisher]. NOT: Înainte de a utiliza Tava Central de Ieire, aceasta trebuie activat prin setarea Modul Tav Extins. Se selecteaz tipul de Modul Tav Extins utilizat. Dac este instalat i finisher-ul opional, se selecteaz [Modul Stivuire Offset] pentru a activa Tava Central de Ieire.
3 Copierea
Calitatea Imaginii - Copie
Aceast seciune descrie funciile folosite pentru a regla calitatea imaginii copiei utilizând opiunile Calitate Imagine. Pentru informaii despre funciile disponibile, se consult urmtoarele. Tip Original – pagina 48 Mai Deschis/Mai Închis – pagina 49 Conturare – pagina 49 Expunere Auto – pagina 49
1. Se apas butonul <Toate Serviciile> de pe panoul de comand.
2. De pe ecranul senzorial se selecteaz [Copiere].
3. Se selecteaz separatorul [Calitate Imagine].
4. Se selecteaz opiunea dorit.
Tip Original Aceast funcie permite copierea la o calitate optim a imaginii prin selectarea tipului documentului original.
1. Din ecranul [Calitate Imagine] se selecteaz [Tip Original].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Text Aceast opiune se folosete pentru copierea documentelor care conin numai text. Se selecteaz aceast opiune atunci când textul trebuie s fie copiat distinct.
Text & Foto Aceast opiune se folosete pentru copierea documentelor care conin atât text cât i fotografii. Textul i fotografiile sunt identificate automat i este ales un grad adecvat al calitii pentru fiecare zon din document.
Foto Aceast opiune se folosete pentru copierea documentelor care conin numai fotografii.
Calitatea Imaginii - Copie
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 49
Text în Creion Aceast opiune se folosete pentru copierea documentelor scrise în creion. Aceste imagini sunt deschise la culoare i greu de vzut astfel c sunt tiprite în culori mai închise.
Mai Deschis/Mai Închis Aceast funcie permite selectarea densitii de copiere a documentelor.
1. Se selecteaz [Mai Deschis/Mai Închis] din ecranul [Calitate Imagine].
2. Se selecteaz nivelul densitii.
3. Se selecteaz [Salvare].
1. Se selecteaz [Conturare] din ecranul [Calitate Imagine].
2. Se selecteaz nivelul conturrii.
3. Se selecteaz [Salvare].
Expunere Auto Aceast funcie permite ascunderea culorii de fond a documentului în timpul copierii. NOT: Aceast funcie se dezactiveaz atunci când este selectat opiunea [Foto] din ecranul [Tip Original].
1. Se selecteaz [Expunere Auto] din ecranul [Calitate Imagine].
2. Se selecteaz [Pornit] pentru a activa funcia.
3. Se selecteaz [Salvare].
Opiuni Scanare - Copiere
Aceast seciune descrie [Opiuni Scanare] folosite pentru a ajusta aspectul. Pentru informaii despre funciile disponibile, se consult urmtoarele. Originale Legate – pagina 50 Copiere Carte Fa / Verso – pagina 52 Format Original – pagina 53 Originale de Formate Mixte – pagina 53 tergere Contur – pagina 54 Deplasare Margine – pagina 54 Rotire Imagine – pagina 57 Imagine în Oglind/Negativ – pagina 58 Orientare Original – pagina 58
1. Se apas butonul <Toate Serviciile> de pe panoul de comand.
2. De pe ecranul senzorial se selecteaz [Copiere].
3. Se selecteaz separatorul [Opiuni Scanare]. Se folosesc separatoarele laterale pentru a schimba ecranele.
4. Se selecteaz opiunea dorit.
Originale Legate Aceast funcie permite copierea paginilor unui document legat folosind ecranul document. Cele dou pagini vor fi copiate pe dou pagini diferite.
1. Se selecteaz [Originale Legate] din ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se execut operaiile necesare.
3. Se selecteaz [Salvare].
NOT: Paginile documentului legat trebuie s fie plasate orizontal pe ecranul documentului.
Opiuni Scanare - Copiere
Oprit Dezactiveaz funcia.
Pagina Stâng apoi Dreapt Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de la stânga la dreapta.
Pagina Dreapt apoi Stâng Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de la dreapta la stânga.
Pagina de Sus apoi de Jos Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de sus în jos.
Ambele Pagini Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise.
Numai Pagina Stâng Copiaz numai pagina din stânga a unei cri deschise.
Numai Pagina Dreapt Copiaz numai pagina din dreapta a unei cri deschise.
Numai Pagina de Sus Copiaz numai pagina de sus a unei cri deschise.
Numai Pagina de Jos Copiaz numai pagina de jos a unei cri deschise.
tergere în Centru terge imprimarea zonei centrale a cotorului crii care tinde s fie întunecat. Se folosesc butoanele de defilare pentru a delimita zona din centrul crii deschise care va fi tears în intervalul 0-50 mm (0.0-2,0 inci) cu pas de 1 mm sau 0,1 inci.
3 Copierea
52 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Copiere Carte Fa / Verso Aceast funcie permite realizarea de copii fa/verso ale documentelor legate folosind ecranul document. Este automat introdus o coal alb ca prim pagin.
1. Select [Copiere Carte Fa / Verso] din ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
NOT: Aceast funcie nu poate fi activat simultan cu funcia [Originale Legate].
Oprit Dezactiveaz funcia.
Pagina Stâng Dreapt Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de la stânga la dreapta.
Pagina Dreapt apoi Stâng Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de la dreapta la stânga.
Pagina de Sus apoi de Jos Copiaz ambele pagini ale unei cri deschise de sus în jos.
Pagina de Start & Pagina de Capt Afieaz ecranul [Copiere Carte Fa / Verso - Pagina de Start & Pagina de Capt]. Precizeaz ce fa a paginii va fi începutul sau sfâritul copierii. Feele de pagin specificate trebuie s fie identificate dup documentele legate.
tergere în Centru terge imprimarea zonei centrale a cotorului crii care tinde s fie întunecat. Se folosesc butoanele de defilare pentru a delimita zona din centrul crii deschise care va fi tears în intervalul 0-50 mm (0.0-2.0 inci) cu pas de 1 mm sau 0.1 inci.
Opiuni Scanare - Copiere
Format Original Cu ajutorul acestei funcii, formatul documentului original va fi recunoscut automat, selectat dintr-o list de formate presetate, sau specificat manual folosind opiunea personalizat. Dac se folosete Personalizat, documentele vor fi copiate în formatul specificat indiferent de formatul lor real.
1. Se selecteaz [Format Original] din ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Detectare Auto Format Recunoate automat formatul documentelor de format standard.
Presetri Alege unul dintre cele 11 formate standard presetate cu orientare portret sau peisaj. Presetrile sunt stabilite de ctre Operatorul Principal.
Personalizat Se specific manual formatul documentului în intervalul de lime 15-297 mm (0.6-11.7 inci) i în intervalul de lungime 15-432 mm (0.6-17.0 inci) folosind butoanele de defilare.
Originale de Formate Mixte Aceast funcie permit alimentarea în acelai timp în alimentatorul de documente a documentelor de formate diferite. NOT: Pentru a activa funcia, se selecteaz [Detectare Auto Format] din ecranul [Format Original].
NOT: Pentru a folosi aceast funcie, pe ecranul [Format Ieire] trebuie s fie precizat orientarea documentului în [Orientare Original] astfel încât s indice partea de sus a documentului.
NOT: Când se alimenteaz hârtie de format standard, este posibil s apar un mesaj care s v cear introducerea manual a formatului hârtiei. Se vor urma instruciunile din mesaje pentru introducerea manual a formatului. Pentru început se încarc documente de format diferit cu muchia scurt.
3 Copierea
54 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
1. Se selecteaz [Originale de mrimi diferite] pe ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se selecteaz [Pornit] pentru a activa funcia.
3. Se selecteaz [Salvare].
NOT: Dac aceast funcie este dezactivat i se copiaz originalele de formate diferite, atunci formatul primei pagini copiate va fi formatul tuturor copiilor.
tergere Contur Aceast funcie permite tergerea zonelor înnegrite sau a semnelor nedorite cum ar fi semnele de perforare de pe marginile sau din centrul copiei. NOT: Dac nu se folosete aceast funcie atunci când se copiaz documente legate sau atunci când se copiaz cu capacul ridicat, pe marginile sau în centrul copiilor pot aprea zone înnegrite.
NOT: Pentru a folosi aceast funcie, în ecranul [Format Ieire] trebuie s fie precizat orientarea documentului în [Orientare Original] astfel încât s indice partea de sus a documentului.
1. Se selecteaz [tergere Contur] din ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se execut operaiile necesare.
3. Se selecteaz [Salvare].
Normal Se folosesc valorile presetate pentru a selecta limea zonelor înnegrite de pe marginile sau din centrul documentelor care vor fi terse. Presetrile sunt stabilite de ctre Operatorul Principal. Dac nu se dorete tergerea zonelor înnegrite, se selecteaz [tergere Variabil] i se alege 0,0 folosind butoanele de defilare.
tergere Variabil Permite reglarea limii zonei de tergere de la marginea sau din centrul documentelor. Se introduce limea zonei ce va fi tears de la marginile de sus, jos, dreapta, stânga sau din centru. Se pot introduce valori de pân la 50 mm (2 inci).
Deplasare Margine Aceast funcie permite schimbarea poziiei imaginii pe o pagin ce va fi copiat. NOT: Pentru a folosi aceast funcie, în ecranul [Format Ieire] trebuie s fie precizat orientarea documentului în [Orientare Original] astfel încât s indice partea de sus a documentului.
NOT: Gradul de deplasare a imaginii depinde de formatul hârtiei introduse în aparat.
Opiuni Scanare - Copiere
Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133 55
NOT: Dac este selectat [Originale de Formate Mixte], gradul de deplasare este determinat de poziia imaginii pe prima pagin i se aplic tuturor paginilor care urmeaz.
1. Se selecteaz [Deplasare Margine] din ecranul [Opiuni Scanare].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Fr Deplasare Dezactiveaz funcia.
Centrare Auto Mut automat imaginile în centrul paginii.
Deplasare Margine/Deplasare Variabil Mut automat imaginile pe hârtie pe distane precizate. Se pot introduce valori de pân la 50 mm (2 inci) pentru fiecare dintre dimensiuni (lime sau lungime). Dac aparatul este configurat pentru realizarea de copii fa/verso, se pot selecta separat pentru faa sau reversul copiilor urmtoarele opiuni.
• Faa 1 - Afieaz ecranul [Deplasare Margine - Faa 1].
• Faa 2 - Afieaz ecranul [Deplasare Margine - Faa 2].
Ecranul [Deplasare Margine - Faa 1] Se folosete aceast funcie pentru a muta imagini pe faa paginii.
1. Se selecteaz [Deplasare Margine/Deplasare Variabil] în ecranul [Deplasare Margine].
2. Se selecteaz [Faa 1] pentru a se afia ecranul [Deplasare Margine - Faa 1].
3. Se selecteaz opiunea dorit.
4. Se selecteaz [Salvare].
Fr Deplasare Dezactiveaz funcia.
3 Copierea
56 Ghid de Referin Xerox CopyCentre/WorkCentre/WorkCentre Pro 123/128/133
Deplasare în Col Mut automat imaginile în colul paginii. Se selecteaz una dintre cele 8 sgei pentru a indica direcia pe care se va efectua mutarea.
Deplasare Variabil Mut imaginile pe hârtie pe distane precizate. Se pot introduce valori de pân la 50 mm (2 inci) pentru fiecare dintre dimensiuni (lime sau lungime) folosind butoanele de defilare.
Ecranul [Deplasare Margine - Faa 2] Se folosete aceast funcie pentru a muta imagini pe reversul paginii.
1. Se selecteaz [Deplasare Margine/Deplasare Variabil] în ecranul [Deplasare Margine].
2. Se selecteaz [Faa 2] pentru a se afia ecranul [Deplasare Margine - Faa 2].
3. Se selecteaz opiunea dorit.
4. Se selecteaz [Salvare].
Fr Deplasare Dezactiveaz funcia.
Centrare Auto Mut automat imaginile în centrul paginii.
Deplasare în Col Mut imaginile în colul paginii. Se selecteaz una dintre cele 8 sgei pentru a indica direcia pe care se va efectua mutarea.
Deplasare Variabil Mut imaginile pe hârtie pe distane precizate. Se pot introduce valori de pân la 50 mm (2 inci) pentru fiecare dintre dimensiuni (lime sau lungime) folosind butoanele de defilare.
Deplasare Independent Permite realizarea de setri pentru Faa 2 independent fa de setrile pentru Faa 1.
Deplasare în Oglind Plaseaz automat imaginea pe verso potrivind-o cu imaginea de pe faa paginii.
Opiuni Scanare - Copiere
Rotire Imagine Aceast opiune permite rotirea automat a imaginii corespunztor cu orientarea hârtiei din tav.
1. Din ecranul [Opiuni Scanare] se selecteaz [Rotire Imagine].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Întotdeauna Pornit Rotete imaginea de fiecare dat.
Pornit pe perioada Auto Rotete imaginea numai atunci când este selectat opiunea [Auto] a funciilor [Surs Hârtie] sau [Micorare/Mrire].
Direcie Rotire Afieaz ecranul [Rotire Imagine - Direcie Rotire].
Ecranul [Rotire Imagine - Direcie Rotire]
Acest ecran se folosete pentru a preciza muchia copiei la care se va alinia partea de sus a documentului, atunci când documentele au orientri diferite. Sunt disponibile urmtoarele opiuni:
• Poziie Capse - Rotete imaginea în funcie de poziia capsei. Aceast opiune este disponibil numai când pe aparat este instalat un Finisher.
• Original Portret - Muchia Stâng - Rotete imaginea pentru a alinia muchia de sus a unui document cu orientare peisaj cu muchia stâng a unui document cu orientare portret.
• Original Portret - Muchia Dreapt - Rotete imaginea pentru a alinia muchia de sus a unui document cu orientare peisaj cu muchia dreapt a unui document cu orientare portret.
3 Copierea
Imagine în Oglind/Negativ Acest ecran ofer dou funcii distincte: oglindete imaginea sau inverseaz imaginea.
1. Din ecranul [Opiuni Scanare] se selecteaz [Imagine în Oglind/ Negativ].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Imagine în Oglind Se selecteaz [Pornit] pentru a crea o imagine în oglind a documentului.
Imagine Negativ Se selecteaz [Pornit] pentru a inversa culorile imaginilor de pe pagin (imaginile negre devin albe iar cele albe devin negre).
Orientare Original Aceast funcie permite specificarea orientrii documentelor. Orientarea documentului trebuie s fie specificat înainte de a fi folosite funciile urmtoare: Independent X-Y %, Fa/Verso, Originale de Formate Mixte, tergere Contur, Deplasare Margine, Mai Multe pe Pagin, Repetare Imagine.
1. Din ecranul [Opiuni Scanare] se selecteaz [Orientare Original].
2. Se selecteaz opiunea dorit.
3. Se selecteaz [Salvare].
Cap în Sus Se selecteaz aceast opiune atunci când partea de sus a documentului este orientat spre partea din spate a aparatului.
Cap spre Stânga Se selecteaz aceast opiune atunci când partea de sus a documentului este orientat spre partea din stânga a aparatului.
Format Ieire - Copie
Format Ieire - Copie
Aceast seciune descrie funciile care îmbuntesc aspectul unei funcii de copiere. Pentru informaii despre funciile disponi

Recommended