Home >Documents >Friedman - Top Secret Majic

Friedman - Top Secret Majic

Date post:21-Oct-2015
Category:
View:125 times
Download:15 times
Share this document with a friend
Description:
.........
Transcript:
 • Stanton T. FriedmanE d i t u r a D O M I N O

 • TOP SECRET/MAJSC

  S t a n t o n T. F r ie d m a n

 • Editor: Doru Ion Nedelcu Coperta: Editura DOMINO Tehnoredactor: Mihaela Brloiu

  Titlul original: TOP SECRET/MAJIC Copyright 1996 by Stanton T. Friedman

  Toate drepturile asupra acestei versiuni aparin Editurii

  Adresa: Editura Domino, 0200, Trgovite, jud. Dmbovia, B-dul Prieteniei, Bl. H I2, parter

  Telefon: 045-213707

  T ipar: ^ q r u p u l d r a c p p r r T

  T I P O G R A F I A F E D C alea R ahovci 147. s ec to r 5 - B ucureti: T el: 335 93 .18 : Fax: 337 .33 .77

  ISBN 973-9326-15-3

 • S'TANTON T. FRIEDMAN

  TOP SECRET/MAJIC

  Traducere de Dorin Preisler

  Editura BCMIHO 1998

 • Lui Jesse Marcel, Sr., fr a crui mrturie aceast cercetare nu ar f i nceput nicicnd.

 • oMu/umi%i

  Muli, foarte muli oameni au fost de mare ajutor i au constituit pentru mine un factor de ncurajare n cei doisprezece ani n care am cercetat documentele Majestic-12. Mulumiri deosebite datorez Fondului pentru Cercetri OZN i lucrtorilor de la multele arhive pe care le-am vizitat, cu o deosebit recunotin pentru Dennis Binger, de la Biblioteca Harry S. Truman, Herb Pankratz de la Biblioteca Dwight D. Eisenhower, Larry Blnd de la Arhivele George C. Marshall, Ed Reese de la Arhivele Naionale i celor ce lucreaz la Diviziunea de Manuscrise a Bibliotecii Congresului, la Arhivele Universitii Harvard i multor altora. Apreciez n mod deosebit discuiile cu George Elsey, Forrest Pogue, doamna C.H. Humelsine, Tim Good, Nick Redfern, Tim Cooper, Robert Swiatek, John Schuessler, William L. Moore i Jaime Shandera.

  Sunt recunosctor Reelei Mutuale OZN (MUFON) pentru publicarea unui numr din rapoartele mele n volumele simpozioanelor sale anuale, ca i revistei International UFO Reporter, pentru publicarea unor articole legate de MJ-12. Deosebit recunotin datorez agentului meu literar, John White, i editorului meu, Robert Weisser sunt sigur c le-am pus rbdarea la mare ncercare. Foarte importante au fost i rbdarea i nelegerea soiei mele, Marilyn i a fiicei mele Melissa, care s-au mpcat n cele din urm cu mult prea desele mele cltorii i cu obsesiile mele legate de Majestic-12 i de farfurii prbuite.

  Poate c v numrai printre miile de oameni din toat lumea care au informaii directe sau indirecte despre farfuriile zburtoare. Poate c ai vzut una chiar dumneavoastr, sau poate cunoatei pe cineva care a vzut una. Poate avei un prieten sau o rud n legtur cu ageniile guvernamentale numite n aceast carte. Poate considerai c povestea dumneavoastr nu este important, sau poate c ntre timp v-ai convins singur c a fost doar o fest a imaginaiei.

  Dar ceea ce ai vzut poate fi foarte important. Sute de oameni ca dumneavoastr au prins curaj dup citirea unor cri sau vizionarea unor documentare TV i au spus apoi ce au vzut. Adesea, relatrile lor au dus la noi drumuri deschise n cutarea adevrului despre farfuriile zburtoare, permind cercettorilor

 • s coroboreze informaii mai vechi sau s descopere noi martori i noi documente.

  Dac aceast carte v inspir curajul de care spuneam, nu ezitai s m contactai. Numrul meu de telefon este 506-457-0232; numrul meu de fax este 506-450-3832. Din Statele Unite mi putei scrie pe adresa PO Box 958, Houlton, Me 04730-0958. Din Canada sau alte pri ale lumii, putei trimite scrisori pe adresa 79 Pembroke Crescent, Fredericton, New Brunswick E3B 2V1 Canada. Prin Internet, mi se poate scrie pe adresa fsphys@brunswickmicro.nb.ca. Numele martorilor nu vor fi folosite fr permisiunea lor expres. Sunt dornic s ascult toate relatrile.

  Stanton Friedman Fredericton, New Brunswick

  6 STANTON T. FRIEDMAN

  (^ unnt inainte

  n prezenta sa carte, Stanton Friedman realizeaz ceea ce n-a mai reuit nimeni pn acum: demonstreaz, cu dovezi inatacabile, c fenomenul OZN face obiectul unei vaste operaiuni de muamalizare, privit ca o chestiune de cea mai mare importan de ctre ageniile guvernamentale ale Statelor Unite.

  Friedman este implicat n cercetrile Oz.N de peste un sfert de secol. In acest timp, el s-a luptat neobosit cu rezistena de la aproape toate nivelurile. El a descoperit falsuri, adevruri ascunse i a luptat cu birocraia arogant i cu mult prea zeloii denigratori ai fenomenului OZN, ca s nu mai vorbim despre ceilali cercettori, foarte doritori s-l discrediteze pentru propriile lor scopuri. Friedman este unul dintre putinii profesioniti adevrai ai studiului OZN.

  In paginile care urmeaz, el scrie o cronic detaliat a unei realiti aproape de neconceput: exist un mare secret, aflat n centrul politicii guvernului Statelor Unite, iar guvernul pzete aceste secret cu un zel att de fanatic, nct aciunile sale par uneori s depeasc grania normalului i s ajung n zona paranoiei.

  Pentru a-i consolida argumentaia, Friedman i-a petrecut o bun parte din via luptndu-se s extrag secrete de la o birocraie care a reuit s reduc la o glum grotesc, de tip kafkian, Legea

 • TOP SECRET/MAJIC 7Libertii Informaiei*. n sistemul nostru federal, abuzurile legate de FOIA sunt un loc comun. Rspunsurile la cererile fcute n virtutea acestei legi i care ar trebui s ia un foarte scurt timp sunt trenate intenionat, special pentru ca legea nsi s fie dezavuat. Unele dintre cererile depuse de Friedman n 1988 nu au primit nici pn acum rspuns.

  Perseverena lui Friedman este demn de toat admiraia. Munca de cercettor profesionist al fenomenului OZN nu este prea bnoas. Recunoaterea public constituie n cel mai bun caz o consolare ndoielnic. Dar Friedman se numr printre membrii unui mic grup de oameni hotri i puternici, care persevereaz de ani de zile ntr-o direcie.

  El ne ofer o argumentaie foarte pertinent privitoare la autenticitatea unui numr de documente care atest operaiunea de muamalizare guvernamental. Printre acestea, este notabil memorandumul Cutler-Twining din 1954, care se refer la MJ-12, grupul format din militari de rang nalt i oameni de tiin de prestigiu, care a supervizat recuperrile i analiza OZN-urilor n anii 40 i 50, grup care s-ar putea s existe i astzi. Un alt document uimitor care s-a bucurat de cercetarea lui atent este memoriul de informare al lui Eisenhower din 1952, care ofer o scurt trecere n revist a situaiei recuperrii resturilor de nave i de rmie biologice extraterestre.

  Ambele documente au fost criticate pe larg n presa de specialitate, dar analiza minuioas a lui Firedman pune sub un mare semn de ntrebare onestitatea i motivaia celor care s-au strduit s le nege valabilitatea. Despre unii dintre acetia se arat cum au ignorat dovezile, sau chiar au fabricat ei unele, n zelul lor de a demonstra c documentele sunt false. De acum, ei trebuie s demonstreze y nu susin sau poate chiar c nu fac parte din conspiraia tcerii. n caz contrar, cuvntul lor nu va mai valora mare lucru.

  Dar, mai important chiar dect aceste documente, este un eveniment petrecut spre sfritul anilor 70, a crui dezvluire a fost grbit de Friedman cu ajutorul micrii Citizens Against UFO Secrecy (CAUS) i care demonstreaz, dincolo de orice dubiu, c guvernul ascunde adevrul n privina fenomenului OZN.

  * Freedom o f Information Act (pe scurt. Fol, sau FOIA), lege prin care orice cetean am erican are dreptul s studieze coninutul arhivelor i registraturilor instituiilor publice din Statele Unite, cu excepia inform aiilor declarate secrete pentru un numr de ani. M ecanismul de consultare a arhivelor const n a depune formularul unei cereri Fol, n legtur cu un anume act, dup care petentul va primi un rspuns oficial, n scris (n.t.).

 • STANTON T. FRIEDMANFolosindu-se de FOIA, CAUS a cerut informaii despre OZN

  din arhivele CIA. CIA a susinut c nu deine asemenea informaii. Dup ce judectorul federal Gerhard Gesell a cerut respectarea cererii, CIA a prezentat unele documente care sugerau c alte agenii, printre care i NSA (National Security Agency), ar avea asemenea dosare. A fost trimis o cerere FOIA ctre NSA. Aciunile judectoreti ulterioare nu au reuit s determine prezentarea nici unuia din cele 156 de documente solicitate.

  Atunci, CAUS i-a cerut lui Gesell s solicite documentele spre a fi vzute de e.1 personal, pentru a-i da cu prerea asupra legalitii refuzului NSA. Incredibil, NSA a refuzat i acest lucru. In locul documentelor, agenia a prezentat un document oficial, parafat, prin care justifica inerea n secret a respectivelor informaii.

  Pentru a citi i aceast declaraie, lui Gesell a trebuit s i se aprobe dreptul de acces la documente Above Top Secret (mai mult dect secrete). Dup ce a citit declaraia oficial a NSA. judectorul a fost de acord c nimeni n-ar trebui s citeasc acele documente nici mcar el nsui! Cazul a ajuns n faa Curii de Apel, dar i acest tribunal a fost de acord cu Gesell i cu NSA c documentele trebuie s rmn secrete. Curtea de Apel, care n mod normal decide dup luni de deliberare, a venit cu aceast rezoluie dup doar cteva zile. Orice ar fi fost scris n acea declaraie oficial, judectorii au considerat, fr vreo ezitare, c informaiile trebuie s rmn acoperite.

  Aceasta relev cu certitudine un lucru: documentele acelea conin informaii ce constituie un secret extraordinar i incredibil. Ce fel de informaii ar putea produce necesitatea meninerii unui asemenea nivel de secret, nc neatins, este greu de spus. Secretul trebuie s fie unul mult diferit de celelalte ale guvernului federal. Este greu de conceput ceva att de periculos nct s nu poat fi dezvluit nici mcar unui judector trecut prin furcile caudine ale verificrilor, n cadrul restrns al tribunalului. Judectorul s-a comportat de parc cunoaterea acelui secret l-ar fi adus ntr-o situaie de-a dreptul primejdioas. Se poate spune c Friedman i CAUS s-au apropiat de secretul cel mai bine pzit din i storia Americii.

  Alt problem const n secretul nsui. Bineneles, au existat tot felul de speculaii. De