+ All Categories
Home > Documents > Formulare, declaratii fiscale 2011

Formulare, declaratii fiscale 2011

Date post: 03-Jul-2015
Category:
Upload: accounting-company
View: 413 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
Formulare si declaratii fiscale sursa ANAF
43
Venibo Contab SRL CUI 25103419 J03/211/2009 [email protected] www.evidentacontabila.webs.com Evidenta contabila Raportare financiara Analiza economica Conform OMFP 3055 si Contactati-ne: I.F.R.S. [email protected] Tel 0752/289814 1 Formulare/ declaratii fiscale 2011
Transcript
Page 1: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419J03/211/2009

[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

1

Formulare/ declaratii fiscale2011

Page 2: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

2

FORMULARE FISCALE ORDONATE DUPĂ NUMĂR

010 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice,asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică (OMFP 34/2011) Formular Secompletează de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică.Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni secompletează când se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului deidentificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizareainformaţiilor. Se completează în două exemplare.

020 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fiziceromâne (OMFP 262/2007) Formular Se completează de persoanele fizice, altele decât celecare desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Seutilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrarefiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. Declaraţia se depune direct sau prinîmputernicit/reprezentant fiscal, la registratura organului fiscal competent, sau la poştă prinscrisoare recomandată. Organul fiscal competent este: pentru contribuabilii care seînregistrează direct sau prin împuternicit: organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi aredomiciliul fiscal contribuabilul sau, în cazul depunerii declaraţiei de menţiuni, organul fiscalîn a cărui rază teritorială se află sursa de venit; pentru contribuabilii care se înregistrează prinreprezentant fiscal: organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile careare calitatea de reprezentant fiscal.

030 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizicestrăine (OMFP 262/2007) Formular Se completează de persoanele fizice străine, alteledecât cele care desfăşoară în mod independent activităţi economice autorizate, sau exercităprofesii libere. Se completează în două exemplare.

040 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru instituţiile publice(OMFP 262/2007) Formular Se completează de instituţii publice, în două exemplare. Seutilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrarefiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor.

050 Cerere de înregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului (OMFP262/2007) Formular Cererea se depune în cazul în care domiciliul fiscal este diferit dedomiciliul sau sediul social, ori în cazul în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscaldeclarat anterior. Se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află noul domiciliufiscal şi va fi însoţită de documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale aspaţiului pentru noul domiciliu fiscal. Se completează într-un singur exemplar.

Page 3: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

3

060 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare(OMFP 2296/2007) Formular. Se utilizează la înregistrarea sediilor secundare care auobligaţii de plată. Se întocmeşte în două exemplare.

070 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizicecare desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere(OMFP 262/2007) Formular. Se completează de contribuabilii persoane fizice caredesfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Sunt exceptaţicontribuabilii care desfăşoară exclusiv activităţi într-o formă de asociere. Declaraţia se depunedirect sau prin împuternicit/reprezentant fiscal, la registratura organului fiscal competent, saula poştă prin scrisoare recomandată. Organul fiscal competent este: pentru contribuabilii carese înregistrează direct sau prin împuternicit:organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi aredomiciliul fiscal contribuabilul sau, în cazul depunerii declaraţiei de menţiuni, organul fiscalîn a cărui rază teritorială se află sursa de venit; pentru contribuabilii care se înregistrează prinreprezentant fiscal: organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile careare calitatea de reprezentant fiscal.

080 Declaraţie de modificare a domiciliului fiscal (OMFP 1346/2006) Formular. Secompletează de asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică. Începând cu data de 1ianuarie 2007, domiciliul fiscal al contribuabililor este sediul acestora sau locul unde sedesfăşoară efectiv activitatea principală. Contribuabilii menţionaţi, înregistraţi la 1 septembrie2006, au obligaţia să solicite modificarea domiciliului fiscal, în vederea eliberăriicertificatului de înregistrare conţinând adresa noului domiciliu fiscal. Prezentarea acesteideclaraţii trebuie să fie însoţită de o copie de pe certificatul de înregistrare fiscală emisanterior şi de actele doveditoare ale informaţiilor cuprinse în această declaraţie. Se întocmeşteîn două exemplare; se poate utiliza echipament informatic pentru editare.

090 Declaraţie de înregistrare fiscală / Declaraţie de menţiuni pentru contribuabiliinerezidenţi stabiliţi în spaţiul comunitar care se înregistrează direct (OPANAF7/2010)Formular. Contribuabilii nerezidenţi, stabiliţi în spaţiul comunitar, care au dreptul dea se înregistra direct în România, au obligaţia de a depune acest formular la Serviciul deadministrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice aMunicipiului Bucureşti. Formularul se depune direct la registratură sau la poştă, prin scrisoarerecomandată, şi va fi însoţit de o copie autentificată a certificatului de înregistrare eliberat deautoritatea fiscală din ţara în care este stabilit contribuabilul. Copia certificatului deînregistrare va fi însoţită de traducerea în limba română, certificată de traducători autorizaţi.Declaraţia nu se completează de către contribuabilii nerezidenţi care au desemnat unreprezentant fiscal şi nici de către persoanele impozabile care au un sediu fix în România.

Page 4: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

4

091 Declaraţie de înregistrare în scopuri de TVA / Declaraţie de menţiuni a altorpersoane care efectuează achiziţii intracomunitare (OPANAF7/2010) Formular Declaraţia se depune de către:1) persoana impozabilă care are sediulactivităţii în România şi persoana juridică neimpozabilă stabilită în România, neînregistrate şicare nu au obligaţia să se înregistreze conform art. 153 din Codul fiscal şi care nu sunt dejaînregistrate conform art. 153^1 alin. (1) lit. b) sau c) ori alin. (2), care efectuează o achiziţieintracomunitară taxabilă în România, înainte de efectuarea achiziţiei, dacă valoarea depăşeşteplafonul în anul calendaristic în care are loc achiziţia ; 2) persoana impozabilă care are sediulactivităţii în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art.153, care nu este deja înregistrată conform art. 153 ^1 alin. (1) lit. a) sau c) ori art. 153^1 alin.(2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarulserviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui statmembru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului; 3) persoana impozabilă care îşiare stabilit sediul activităţii în România, care nu este înregistrată şi nu are obligaţia să seînregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform art. 153^1 alin. (1) lit.a) sau b) ori alin. (2), dacă primeşte de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt statmembru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 150 alin. (2),înaintea primirii serviciilor; 4) persoana impozabilă care are sediul activităţii în România,dacă nu este înregistrată şi nu este obligată să se înregistreze conform art. 153, şi persoanajuridică neimpozabilă stabilită în România pot solicita să se înregistreze, conform art. 153^1,în cazul în care realizează achiziţii intracomunitare, conform art. 126 alin. (6). Declaraţia secompletează în două exemplare: un exemplar, însoţit de o copie de pe certificatul deînregistrare/certificatul de înregistrare fiscală, precum şi de pe decizia de înregistrare adomiciliului fiscal (decizia de înregistrare a domiciliului fiscal la cererea contribuabilului saudecizia privind modificarea din oficiu a domiciliului fiscal al contribuabilului), după caz, sedepune la registratura organului fiscal competent; un exemplar se păstrează de cătrecontribuabil.

092 Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoaneleimpozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic caperioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România(OPANAF 1165/2009) Formular. Se depune la organul fiscal competent, în 5 zile lucrătoarede la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare. Formularul secompletează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate dateleprevăzute.

093 Declaraţie de înregistrare în scopuri de TVA/Declaraţie de menţiuni pentrupersoanele impozabile care au sediul activităţii economice în afara României, dar suntstabilite în România prin sedii fixe (OPANAF 7/2010) Formular Declaraţia se

Page 5: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

5

completează de persoanele impozabile stabilite în România prin unul sau mai multe sedii fixe,conform art. 125^1 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, care sunt obligate să solicite înregistrareaîn scopuri de TVA în condiţiile prevăzute la art. 153 alin. (2). Formularul se depune laorganul fiscal competent şi se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule,citeţ şi corect, toate datele prevăzute. Un exemplar, semnat şi ştampilat, se depune la unitateafiscală, direct la registratură sau la poştă, prin scrisoare recomandată; un exemplar sepăstrează de către persoana impozabilă.

094 Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru careperioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţiiintracomunitare de bunuri în anul precedent (OPANAF 7/2010) Formular Declaraţia secompletează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 dinCodul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu auefectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro, alcărui echivalent în lei se calculează conform normelor. Formularul se depune la organul fiscalcompetent şi se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect,toate datele prevăzute. Un exemplar, semnat şi ştampilat, se depune la unitatea fiscală, directla registratură sau la poştă, prin scrisoare recomandată; un exemplar se păstrează de cătrepersoana impozabilă.

095 Cerere de înregistrare în / radiere din / Registrul operatorilor intracomunitari(OPANAF 2101/2010). Formular . În vederea înscrierii (radierii) în Registrul operatorilorintracomunitari, contribuabilii trebuie să depună o serie de documente prevăzute în ordinulmenţionat, printre care şi acest formular. Cererea se soluţionează în termen de 10 zilecalendaristice de la data înregistrării la organul fiscal.

096 Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazulpersoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codulfiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut laart.152 din Codul fiscal (OPANAF 13/2011). Formular Se completează de persoaneleimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu audepăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate înscopuri de TVA. Se depune la organul fiscal competent, în raza căruia este arondatcontribuabilul.

100 Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat (OPANAF73/2011) Formular Se completează de plătitorii de impozite, taxe şi contribuţii sociale cărorale revin obligaţii de plată la bugetul stat, conform Nomenclatorul din ordinul menţionat (veziformularul). Declaraţia include date referitoare la obligaţii ca, de exemplu: impozit pe profit

Page 6: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

6

din asociere; impozit privind venitul persoanelor fizice; taxa de timbru social asupra jocurilorde noroc; contribuţii sociale; impozit pe veniturile microîntreprinderilor şi altele. Declaraţia sedepune în format electronic sau pe hârtie prin codificarea informaţiilor sub formă de cod debare. Se folosesc programele respective, puse la dispoziţie gratuit de Ministerul FinanţelorPublice. Program. Se poate depune şi prin Internet. Conform OPANAF 2520/2010,contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, auobligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-uluiwww.e-guvernare.ro . Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatuluicalificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr.455/2001.Instrucţiuni de utilizare

101 Declaraţie privind impozitul pe profit (OPANAF 2689/2010) Formular Secompletează anual de către plătitorii de impozit pe profit. Declaraţia se depune în formatelectronic, sau pe hârtie prin codificarea informaţiilor sub formă de cod de bare (vezi OMFP409/2006 cu modificările ulterioare), prin folosirea programelor respective, puse la dispoziţiegratuit de Ministerul Finanţelor Publice. Program. Se poate depune şi prin Internet.Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şisediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmiterela distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro . Semnarea declaraţiilor serealizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare,acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

102 Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilorspeciale (OPANAF 2559/2010) Atenţie: se foloseşte până în luna ianuarie 2011! Apoi seînlocuieşte cu declaraţia 112. Formular Se completează şi se depune de plătitorii decontribuabilii cărora le revin obligaţii de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilorspeciale cuprinse în Nomenclatorul obligaţiilor în anexa nr. 16 la Ordinul PreşedinteluiANAF 101/2008. Declaraţia se depune în format electronic sau pe hârtie prin codificareainformaţiilor sub formă de cod de bare (vezi OMFP 409/2006 cu modificările ulterioare). Sefoloseşte programul pus la dispoziţie gratuit de Ministerul Finanţelor Publice. Program. Sepoate depune şi prin Internet.

104 Declaraţie privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor (OPANAF1809/2008) Formular Se depune de către persoanele juridice, constituite între contribuabiliiprevăzu.i la art. 13 lit. c) .i e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şicompletările ulterioare, de către persoana responsabilă, desemnată potrivit legii. Declaraţiacuprinde informaţii privind asociaţii persoane juridice străine şi/sau persoane fizice. Sefoloseşte programul pus la dispoziţie gratuit de Ministerul Finanţelor Publice.Program

Page 7: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

7

112 Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şievidenţa nominală a persoanelor asigurate (HG 1397/2010) Formular Se depune de cătreangajatori şi entităţile asimilate acestora. Se completează cu programul pus la dispoziţiegratuit de Ministerul Finanţelor Publice. Program

120 Decont privind accizele (OPANAF 120/2009) Formular Se completează de cătreproducătorii sau importatorii de produse accizabile. Se depune în format electronic cu ajutorulprogramului pus la dispoziţie gratuit de Ministerul Finanţelor Publice. Program Se poatedepune şi prin Internet. Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabiliimijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloaceelectronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro .Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizorde servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

122 Declaraţie privind accizele aferente diferenţelor de produse accizabile transportateîn regim suspensiv (OMFP 535/2007) Formular Declaraţia se depune de cătreantrepozitarul autorizat, în cazul neprimirii exemplarului 3 al documentului administrativ deînsoţire de la antrepozitul fiscal primitor, în situaţia livrărilor de produse accizabile în regimsuspensiv, în maximum 5 zile de la expirarea termenului de 45 de zile lucrătoare de la dataexpedierii produsului accizabil.

130 Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă (OPANAF101/2008) Formular Se completează de către producătorii interni de ţiţei. Se depune înformat electronic, cu ajutorul programului pus la dispoziţie gratuit de Ministerul FinanţelorPublice. Program Se poate depune şi prin Internet. Conform OPANAF 2520/2010,contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, auobligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-uluiwww.e-guvernare.ro . Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatuluicalificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr.455/2001.Instrucţiuni de utilizare

150 Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat (OMEF847/2009) Formular Cererea pentru utilizarea unui certificat digital calificat se completează,se transmite electronic şi se listează prin funcţionalităţile puse la dispoziţie de serviciul"Depunere declaraţii on-line". Aceasta cerere va fi însoţită de: documentul de identitate altitularului certificatului calificat, în original şi în copie; documentul, în original şi în copie,care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului;documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularuluicertificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil; (acest document se

Page 8: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

8

depune în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legalal contribuabilului reprezentat). Documentele se depun de titularul certificatului calificat,pentru fiecare contribuabil reprezentat, la oricare unitate fiscală. Acest formular este inclus înaceastă pagină doar pentru informare, şi nu pentru utilizare, deoarece el se obţine în urmaprocedurii explicate în instrucţiunile aferente depunerii on-line. Documentul de confirmare acertificatului digital calificat se depune în format electronic, semnat digital de către solicitantşi confirmat prin semnătura electronică a autorităţii de certificare. Document de confirmare

151 Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaraţii on-line (OMEF 847/2009) Formular Cererea se depune de titularul certificatului calificat.Cererea se listează, se completează, se semnează, se scanează şi se trimite prin e-mail peadresa [email protected].

200 Declaraţie privind veniturile realizate din România (OPANAF 233/2011)Formular Se utilizează la: declararea venitului net/câştigului net anual din activităţiindependente, cedarea folosinţei bunurilor şi/sau activităţi agricole determinate în sistem realpe fiecare categorie şi sursă de realizare a venitului, transferul titlurilor de valoare, altele decâtpărţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare.Citiţi şi explicaţiile de la formularul 020. Declaraţia se completează înscriind cu majuscule,citeţ şi corect, datele prevăzute de formular. Se completează în două exemplare, din care unulrămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau laoficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

201 Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate (OPANAF 233/2011)Formular Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române,cu domiciliul în România şi persoanele fizice care îndeplinesc condiţia prevăzută la art.40alin.(2) din Codul fiscal, care realizează venituri din străinătate, impozabile în România, caurmare a desfăşurării unor activităţi în străinătate, cum ar fi: venituri din profesii libere,venituri din activităţi comerciale, venituri din valorificarea drepturilor de proprietateintelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, veniturisub formă de dividende, venituri sub formă de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuride noroc, venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, câştiguridin transferul titlurilor de valoare, venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract şi alte operaţiuni similare, alte venituri dininvestiţii, venituri din pensii, precum şi alte venituri impozabile potrivit Titlului III din Codulfiscal. Se depune câte o declaraţie pentru fiecare ţară şi pentru fiecare categorie de venit. . Secompletează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia sedepune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.Nu se declară veniturile din salariile obţinute în străinătate.

Page 9: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

9

204 Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică (OMEF2371/2007) Formular Se completează în cazul asocierilor fără personalitate juridică,constituite între persoane fizice sau între persoane fizice şi persoane juridice române cu statutde microîntreprindere, în cadrul căreia se realizează venituri din activităţi independente -comerciale şi profesii libere, inclusiv din activităţi adiacente sau din activităţi agricole.Asociaţiile care realizează mai multe categorii de venit depun câte o declaraţie pentru fiecarecategorie. Declaraţia se depune de către asociatul desemnat să răspundă pentru îndeplinireaobligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice. Acesta va transmite o copie a declaraţieifiecărui asociat. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne lacontribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal,prin scrisoare recomandată.

205 Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, pe beneficiari de venit(OPANAF 233/2011) Formular Se completează de către plătitorii de venit care au obligaţiacalculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, cu excepţiaveniturilor de natură salarială şi asimilate acestora. Se depune numai în format electronic, pesuport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de MinisterulEconomiei şi Finanţelor. Program

206 Declaraţie informativă privind câştigurile/pierderile din transferul titlurilor devaloare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise(OPANAF 233/2011) Formular Declaraţia se completează şi se depune de cătreintermediari, societăţile de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri departicipare la fondurile deschise de investiţii sau alţi plătitori de venit, după caz, pentrucâştigurile/pierderile realizate de persoanele fizice, aferente tranzacţiilor cu titluri de valoare,altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise. Se depune numaiîn format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţăelaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Program

208 Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilorimobiliare din patrimoniul personal (Ordin comun MEF 1706/2008 şi MJ1889/C) Formular Se completează de către notarii publici care au obligaţia calculării,încasării şi virării impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare dinpatrimoniul personal. Se depune în format electronic, pe suport magnetic sau optic, prinfolosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Program

209 Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din

Page 10: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

10

patrimoniul personal (Ordin comun MEF 1706/2008 şi MJ 1889/C) Formular Secompletează de către persoanele fizice care realizează venituri supuse impozitului pe venit dintransferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, în situaţia în care transferuldreptului de proprietate asupra construcţiilor sau terenurilor se face prin altă procedură decâtcea notarială, conform legii. Dacă se realizează venituri din transferul proprietăţilor imobiliaredin patrimoniul personal din mai multe tranzacţii, atunci se depune câte o declaraţie pentrufiecare tranzacţie. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne lacontribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal,prin scrisoare recomandată.

210 Fişa fiscală (OMEF 2293/2007) Formular Fişa fiscală privind impozitul pe venituriledin salarii se completează de către angajatori pentru fiecare persoană fizică care realizeazăvenituri din salarii sau asimilate acestora. Fişele fiscale se depun în format electronic, însoţitede un borderou privind conţinutul acestora, semnat şi ştampilat. Se foloseşte programul deasistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice. Atenţie: conform OPANAF 232/2011, art.1, alin. (1) "pentru administrarea de către organele fiscale din subordinea Agenţiei Naţionalede Administrare Fiscală a obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii care au înfiinţate sediisecundare înregistrate fiscal ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, competenţarevine, începând cu data de 1 februarie 2011, organului fiscal în a cărui evidenţă fiscalăeste înregistrat contribuabilul care a înfiinţat respectivele sedii secundare, inclusiv pentruimpozitul pe venitul din salarii datorat de salariaţii care îşi desfăşoară activitatea la acestesedii." Program

220 Declaraţie privind venitul estimat (OMEF 2371/2007) Formular Declaraţia secompletează de către persoanele fizice care realizează venituri în bani şi/sau în natură,provenind din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuseîn sistem real, venituri din cedarea folosinţei bunurilor calificate în categoria venituri dinactivităţi independente. Nu depun contribuabilii care realizează venituri din arendare. Cei careobţin venituri din mai multe surse depun câte o declaraţie pentru fiecare sursă. În situaţiaînchirierii bunurilor deţinute în comun, fiecare coproprietar completează şi depune câte odeclaraţie corespunzător cotei care îi revine din proprietate. Se completează de mână, în douăexemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registraturaorganului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

221 Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit(OMEF 2371/2007) Formular Se completează de către persoanele fizice care realizeazăvenituri în bani şi/sau în natură, provenind din valorificarea florilor, legumelor şizarzavaturilor în sere şi solarii şi/sau sistem irigat, din valorificarea arbuştilor, plantelordecorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea,pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit. Se completează de mână, în

Page 11: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

11

două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct laregistratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

222 Declaraţie informativă privind începerea sau încetarea activităţii persoanelor fizicecare desfăşoară activitate în România şi care obţin venituri sub formă de salarii dinstrăinătate (OMEF 2371/2007) Formular Se completează de către persoanele juridice,fizice sau orice altă entitate la care îşi desfăşoară activitatea persoanele fizice care desfăşoarăactivitate în România şi care obţin venituri sub formă de salarii din străinătate. Secompletează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia sedepune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

223 Declaraţie privind veniturile estimate pentru asocierile fără personalitate juridică,constituite între persoane fizice (OMEF 2371/2007) Formular Declaraţia se completeazăîn cazul asocierilor fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice care realizeazăvenituri din activităţi independente - comerciale şi profesii libere, inclusiv din activităţiadiacente, precum şi din activităţile agricole. Se depune câte o declaraţie estimativă pentrufiecare sursă, respectiv pentru fiecare categorie de venit. Declaraţia se completează de cătreasociatul desemnat să răspundă de îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţilepublice. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil.Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoarerecomandată.

224 Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de cătrepersoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fiziceromâne angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate înRomânia (OMEF 2371/2007) Formular Declaraţia se completează de către persoanelefizice care îşi desfăşoară activitatea în România şi obţin venituri sub formă de salarii dinstrăinătate, precum şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şiale posturilor consulare acreditate în România. Se depune lunar, până la data de 25 inclusiv alunii următoare pentru care s-a realizat venitul. Se depune la: a) organul fiscal în a cărui razăteritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa undelocuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizicecare au domiciliul fiscal în România; b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursade venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice.

225 Declaraţie privind stabilirea impozitului reprezentând plată anticipată trimestrialăîn contul impozitului pe câştigul net anual impozabil pentru câştigurile obţinute dintransferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazulsocietăţilor închise (OPANAF 2600/2010). Formular. Se utilizează pentru declararea

Page 12: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

12

câştigurilor sau pierderilor nete determinate la sfârşitul fiecărui trimestru şi a impozituluireprezentând plata anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anualimpozabil, pentru câştigurile menţionate anterior.

230 Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitulanual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentrudomeniul locativ (OMEF 2371/2007) Formular Se completează de contribuabilii carerealizează venituri din salarii şi asimilate acestora, în următoarele situaţii: a) au efectuat înanul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, şi solicită restituirea acestora; b)doresc ca o sumă din impozitul anual să fie destinată pentru sponsorizarea organizaţiilornonprofit. Se poate nominaliza o singură entitate nonprofit sau unitate de cult c) solicitădeducerea din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, a cheltuielilorefectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, în limita unei sumemaxime de 300 lei pe an. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămânela contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal,prin scrisoare recomandată.

250 Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanelefizice (OPANAF 233/2011) Decizie Persoanele fizice care obţin venituri din activităţiindependente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, transferul titlurilor de valoare,altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni devânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, primesc această decizie. Seutilizează şi la stabilirea diferenţelor de impozit anual de regularizat, adică stabileşte sumacare mai trebuie plătită sau care trebuie restituită de fisc, în conformitate cu informaţiile dinDeclaraţia de venit depusă de contribuabil şi cu datele administraţiei fiscale.

251 Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din străinătate de persoanelefizice (OPANAF 233/2011) Decizie În baza declaraţiei contribuabilului român privindveniturile obţinute din străinătate, şi pe baza propriilor date, fiscul trimite această decizie carestabileşte suma care mai trebuie plătită sau, dimpotrivă, care trebuie restituită de fisc.Veniturile avute în vedere sunt cele din activităţi comerciale, din profesii libere, dinvalorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, dintransferul titlurilor de valoare, din dividende, dobânzi, câştiguri la jocurile de noroc. Se ia înconsideraţie impozitul plătit în străinătate (credit fiscal).

253 Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăţilor imobiliare dinpatrimoniul personal (Ordin comun MEF 1706/2008 şi MJ 1889/C) Decizie În bazadeclaraţiei contribuabilului privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare dinpatrimoniul personal şi pe baza propriilor date, fiscul trimite această decizie, care stabileşte

Page 13: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

13

suma care trebuie plătită ca impozit pe aceste venituri sau, dimpotrivă, care trebuie restituităde fisc.

254 Decizie de impunere privind rectificarea impozitului pe venitul din transferulproprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal (Ordin comun MEF 1706/2008 şi MJ1889/C)Decizie În cazul în care notarul public constată erori sau omisiuni în calcularea şiîncasarea impozitului pe veniturile din transferul dreptului de proprietate şi aldezmembrămintelor acestuia, el comunică organului fiscal în a cărui rază teritorială se aflăsediul biroului notarial această situaţie. Organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sediulbiroului notarial transmite documentaţia organului fiscal competent pentru stabilireaimpozitului datorat. Acesta stabileşte impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilorimobiliare din patrimoniul personal datorat de persoana fizică, calculează diferenţa de impozitdatorat şi emite decizia 254.

260 Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de impozit (OMEF2371/2007) Decizie În baza declaraţiei contribuabilului şi pe baza propriilor date, fiscultrimite această decizie care stabileşte valoarea plăţilor anticipate din impozit. Veniturile avuteîn vedere sunt estimate fie în sistem real, fie pe baza normelor de venit.

300 Decont de taxa pe valoarea adăugată (OPANAF 183/2011) Formular Se completeazăde persoanele impozabile înregistrate ca plătitori de taxă pe valoarea adăugată. Formularul secompletează cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie de Agenţia Naţională deAdministrare Fiscală. Program Formularul se poate depune şi prinInternet. Acest formulareste inclus în această pagină doar pentru informare, şi nu pentru utilizare, deoarece el secompletează electronic .Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabiliimijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloaceelectronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro .Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizorde servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

301 Decont special de taxa pe valoarea adăugată (OPANAF 30/2011) Formular Secompletează de către contribuabilii menţionaţi în instrucţiunile de completare, după caz. Seîntocmeşte în două exemplare, semnate şi ştampilate. Formularul se completează cu ajutorulprogramului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice. ProgramSe poatedepune şi prin Internet. Acest formular este inclus în această pagină doar pentruinformare, şi nu pentru utilizare, deoarece el se completează electronic.Conform OPANAF2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare aleacestora, au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prinaccesarea site-ului www.e-guvernare.ro . Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea

Page 14: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

14

certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiileLegii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

306 Cerere privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anuluicalendaristic(OPANAF 6/2010). Formular Organul fiscal în a cărui rază teritorialăpersoana impozabilă îşi are domiciliul fiscal sau în a cărui evidenţă fiscală este înregistrată,poate aproba utilizarea altei perioade fiscale decât luna sau trimestrul, la solicitarea persoaneiimpozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, în condiţiileprevăzute de pct. 80 alin. (2)-(3) din normele metodologice. Cererea se depune până la data de25 februarie a anului pentru care se exercită opţiunea.

307 Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, însituaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată înscopuri de taxă pe valoarea adăugată (OPANAF 2691/2010). Formular Formularul seutilizează la declararea sumei reprezentând TVA de plată la bugetul de stat, de către persoanaimpozabilă, neînregistrată în scopuri de TVA, beneficiară a transferului parţial sau total deactive, sumă rezultată ca urmare a ajustărilor TVA conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau161, după caz, din Codul fiscal.

313 Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri deTVA în România, stabilite în afara Comunităţii (OPANAF 5/2010) Formular Cererea derambursare se depune de către persoanele impozabile neînregistrate şi care nu sunt obligate săse înregistreze în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţii, pentrurambursarea taxei facturată de alte persoane impozabile şi achitată de aceasta pentru bunurilemobile care i-au fost livrate sau serviciile care i-au fost prestate în beneficiul său în România,precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în România pe o perioadă de minimumtrei luni sau maxim un an calendaristic sau pe o perioadă mai mică de trei luni rămasă dinanul calendaristic.

318 Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabilestabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal (OPANAF3/2010).Formular Cererea se depune de către persoanele impozabile stabilite în România,pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sauserviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată,precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru. Cererea sedepune până cel târziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadeide rambursare. Cererea se completează în format electronic şi se înaintează, pe caleelectronică, organului fiscal competent din România, prin intermediul portalului electronicpus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Formatul electronic al cererii

Page 15: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

15

se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de ANAF Programul poate fidescărcat de la adresa www.anaf.ro "Declaraţii electronice".

319 Declaraţie de ajustare a pro-ratei potrivit dispoziţiilor art. 147^2 alin. (2) din Codulfiscal şi ale pct. 49 alin. (8) din normele metodologice (OPANAF3/2010). FormularDeclaraţia se depune în cazul în care, ulterior depunerii unei cereri derambursare, pro-rata de deducere se modifică, ca urmare a calculului pro-ratei definitiveconform art. 147 alin. (8) din Codul fiscal, pentru a rectifica suma solicitată sau dejarambursată. Se utilizează echipament informatic pentru completare şi editare, cu ajutorulprogramului de asistenţă pus la dispoziţie gratuit. Program Se întocmeşte de:persoaneleimpozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.

321 Cerere de restituire de accize (OMEF 420/2007) Formular Se depune de cătreutilizatorii produselor supuse accizelor armonizate, pentru care se acordă scutire indirectă.

390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestărileintracomunitare de bunuri (OPANAF 76/2010) Formular Se depune lunar de cătrepersoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat livrări, achiziţii sau prestări deservicii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau în cadrul unei operaţiuni triunghiulare,astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal. Formularul se completează cu ajutorulprogramului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice. Program Sepoate depune şi prin Internet. Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şicontribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prinmijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro .Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizorde servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

392A Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuateîn anul ... (OPANAF 1081/2011) Formular Formularul se completează de către persoaneleimpozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră deafaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro,calculată în echivalent lei, potrivit legii. Se depune până la data de 25 februarie, inclusiv, aanului următor celui de raportare. Se depune, în format electronic la registratura organuluifiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic va fi însoţit deformularul editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat. Formatul seeditează în două exemplare: 1 exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportulelectronic; 1 exemplar se păstrează de către persoana impozabilă. Formatul electronic seobţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice.

Page 16: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

16

Programul este pus la dispoziţia persoanelor impozabile, gratuit, de unităţile fiscale sau poatefi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice. Program

392B Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuateîn anul ... (OPANAF 1081/2011) Formular Se completează de către persoaneleimpozabileneînregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră deafaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obţinute din vânzarea debilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 35.000 de euro,calculată în echivalent lei, potrivit legii. Se depune la organul fiscal competent, până la datade 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune în format electronic,astfel: la registratura organului fiscal competent; la poştă, prin scrisoare recomandată.Formatul electronic depus pe suport electronic va fi însoţit de formularul editat de persoanaimpozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat, conform legii.Formularul se editează în două exemplare: un exemplar se depune la unitatea fiscală,împreună cu suportul electronic; un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de MinisterulFinanţelor Publice. Program

393 Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentrutransportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul ...(OPANAF 1081/2011) Formular Se completează de către persoanele înregistrate în scopuride TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cumodificările şi completările ulterioare, care în cursul anului precedent au prestat servicii detransport internaţional de persoane. Se depune la organul fiscal competent, până la data de 25februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune în format electronic, astfel:la registratura organului fiscal competent; la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatulelectronic depus pe suport electronic va fi însoţit de formularul editat de persoana impozabilăcu ajutorul programului de asisten.ă, semnat şi ştampilat, conform legii. Formularul seeditează în două exemplare: un exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportulelectronic; un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă. Formatul electronic seobţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor PubliceProgram

394 Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriulnaţional (OPANAF 702/2007) Formular Începând cu data de 1 ianuarie 2007, persoaneleimpozabile înregistrate în scopuri de TVA în România sunt obligate să declare toate livrărilede bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriulRomâniei, către/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.Declaraţia 394 se depune semestrial la organul fiscal competent până în data de 25 inclusiv a

Page 17: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

17

lunii următoare încheierii semestrului de raportare. Formatul electronic al declaraţiei se obţineprin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice şi este pus ladispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe serverul deweb al Ministerul Finanţelor Publice. Program Explicaţii

400 Declaraţie informativă privind veniturile din economii obţinute din România depersoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritoriidependente sau asociate (OMEF 564/2007) Formular 400 Se depune de către plătitorii devenituri din economii obţinute din România de persoanele fizice rezidente în state membre aleUniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate. Termen: 28/29 februariecurent, pentru plăţile făcute în anul precedent. Se aplică pentru veniturile din dobânzi realizateîncepând din 1 ianuarie 2007. Program

500 Fişă de înscriere în cazierul fiscal (OMEF 260/2007) Formular Datele se completeazăde organele cu atribuţii de control sau de compartimentele juridice respective.

501 Fişă de actualizare a înscrierilor în cazierul fiscal (OMEF 260/2007) Formular Seutilizează la actualizarea înscrierilor în cazierul fiscal al contribuabililor.

502 Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal (OMEF 260/2007) Formular Seutilizează la eliberarea unui certificat de cazier fiscal. Se întocmeşte într-un exemplar decontribuabil.

503 Cerere de rectificare a datelor înscrise în cazierul fiscal (OMEF 260/2007) FormularSe foloseşte la rectificarea datelor înscrise în cazierul fiscal. Se completează într-un exemplarde contribuabil.

504 Certificat de cazier fiscal (OMEF 260/2007) Formular Se utilizează numai în scopul încare a fost eliberat. Se întocmeşte in două exemplare de organul fiscal.

505 Fişa de înscriere în cazierul fiscal a atragerii răspunderii solidare cu debitoruldeclarat insolvabil sau insolvent (OMFP 2943/2009) Formular Se întocmeşte de organulfiscal.

506 Fişa de înscriere în cazierul fiscal privind inactivitatea fiscală (OMFP 2943/2009)

Page 18: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

18

Formular Se întocmeşte de organul fiscal.

507 Fişa de actualizare a înscrierilor în cazierul fiscal privind atragerea răspunderiisolitare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent (OMFP 2943/2009) Formular . Seîntocmeşte de organul fiscal.

508 Fişa de actualizare a înscrierilor în cazierul fiscal privind inactivitatea fiscală(OMFP 2943/2009) Formular Se întocmeşte de organul fiscal.

710 Declaraţie rectificativă (OPANAF 1340/2009) Formular Se utilizează pentrucorectarea impozitelor/taxelor declarate la bugetul de stat, stabilite de către plătitori prinautoimpunere sau cu regim de reţinere la sursă, precum şi a contribuţiilor sociale datorate deangajatori şi reţinute de către aceştia de la asiguraţi. Formularul se completează cu ajutorulprogramului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice. Se poate depune şiprin Internet. Obligaţiile de plată la bugetul de stat sunt cuprinse înNomenclatorul prevăzutîn anexa nr. 17 la OPANAF 101/2008, cu modificările şi completările ulterioare.ConformOPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediilesecundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere ladistanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro . Semnarea declaraţiilor se realizeazăprin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat încondiţiile Legii nr. 455/2001.Instrucţiuni de utilizare

FORMULARE FISCALE FĂRĂ NUMĂR DE IDENTIFICARE

Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/ Acordului de evitare a dublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane juridiceromâne (OMFP 724/2011) Application for the issuance of the certificate of tax residencein order to apply the Convention/Agreement for the avoidance of double taxation betweenRomania and ... for Romanian legal persons. Se utilizează la solicitarea certificatului derezidenţă fiscală privind aplicarea convenţiei/acordului de evitare a dublei impuneri pentrupersoane juridice române. Se întocmeşte într-un exemplar de persoana juridică rezidentăsolicitantă. Formular

Certificat de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/Acordului de evitare a dubleiimpuneri dintre România şi ..., pentru persoane juridice române(OMFP724/2011)Certificate of tax residence in order to apply the Convention/Agreement for theavoidance of double taxation between Romania and ...for Romanian legal

Page 19: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

19

persons.Certificatul se completează şi se eliberează de către organul fiscal competent, caurmare a cererii de mai sus. Formular

Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/ Acordului de evitare a dublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane fizicerezidente în România (OMFP 724/2011) Application for the issuance of the certificate oftax residence in order to apply the Convention/Agreement for the avoidance of doubletaxation between Romania and ... for individuals resident in Romania. Cererea se depune laorganul fiscal competent în a cărui evidenţă contribuabilul este înregistrat, potrivit legii.Formular

Certificat de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei / Acordului de evitare adublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane fizice rezidente în România(OMFP 724/2011) Certificate of tax residence in order to apply the Convention/Agreementfor the avoidance of double taxation between Romania and ... for individuals resident inRomania. Certificatul se completează şi se eliberează de către organul fiscal competent, caurmare a cererii de mai sus. Formular

Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/ Acordului de evitare a dublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane fizicerezidente în România care desfăşoară activitate independentă (OMFP724/2011) Application for the issuance of the certificate of tax residence in order to applythe Convention/Agreement for the avoidance of double taxation between Romania and ...for individuals resident in Romania. Cererea se depune la organul fiscal competent în a căruirază teritorială se află domiciliul fiscal al persoanei fizice care desfăşoară activitateindependentă. FormularCertificat de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei / Acordului de evitare adublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane fizice rezidente în România caredesfăşoară activitate independentă(OMFP 724/2011) Certificate of tax residence in orderto apply the Convention/Agreement for the avoidance of double taxation between Romaniaand ...for individuals resident in Romania. Certificatul se completează şi se eliberează decătre organul fiscal competent, ca urmare a cererii de mai susFormularCerere pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/ Acordului de evitare a dublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane rezidenteîn România (OMFP 724/2011) Application for the issuance of the certificate of taxresidence in order to apply the Convention/Agreement for the avoidance of double taxationbetween Romania and ... for persons resident in Romania. Fiecare contribuabil, partener alasocierii fără personalitate juridică, va solicita organului fiscal în a cărui evidenţă esteînregistrat, eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală FormularCertificat de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei / Acordului de evitare a

Page 20: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

20

dublei impuneri dintre România şi ... pentru persoane rezidente în România (OMFP724/2011)Certificate of tax residence in order to apply the Convention/Agreement for theavoidance of double taxation between Romania and ... for persons resident in Romania.Certificatul se eliberează de către organul fiscal la care asocierea este înregistrată în evidenţafiscală Formular

Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit în Româniade persoane juridice străine (OMFP 724/2011) Application for the issuance of thecertificate attesting the tax paid in Romania by foreign legal persons . Pentru a se eliberacertificatul, se anexează la cerere copii ale documentelor prin care se face dovada realizăriivenitului şi a plăţii impozitului datorat de persoana juridică străină, solicitate de organelefiscale (de exemplu: facturi, contracte, dispoziţii de plată valutare externe, ordine de plată aimpozitelor şi alte documente care pot fi utile organului fiscal pentru atestarea impozituluiplătit în România de persoanele juridice străine), iar în situaţia în care s-au aplicat prevederileconvenţiei de evitare a dublei impuneri se va anexa şi copia certificatului de rezidenţă fiscalăal persoanei juridice străine, tradus şi legalizat de organul autorizat din România. Dacăcererea este depusă de către plătitorul de venit, persoană juridică română, se va anexa şiîmputernicirea dată acesteia de către persoana juridică străină. FormularCertificat privind atestarea impozitului plătit în România de persoane juridice străine(OMFP 724/2011) Certificate attesting the tax paid in Romania by foreign legalpersons Certificatul se eliberează de către organul fiscal în a cărui evidenţă contribuabilul esteînregistrat, sau de către organul fiscal unde plătitorul de venit este înregistrat în cazulimpozitelor reţinute prin stopaj la sursă, respectiv de către organul fiscal în a cărui razăteritorială se află situat sediul permanent, după caz. FormularCerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului plătit în Româniade persoane fizice nerezidente (OMFP 724/2011) Application for the issuance of thecertificate attesting the tax paid in Romania by non-resident individuals Cererea se depunela organul fiscal în a cărui evidenţă contribuabilul este înregistrat sau la organul fiscal undeeste înregistrat plătitorul de venit în cazul impozitelor reţinute prin stopaj la sursă, respectiv laorganul fiscal în a cărui rază teritorială se află situat sediul permanent, după caz. Se anexeazăcopii ale documentelor prin care se face dovada realizării venitului şi a plăţii impozituluidatorat de persoana fizică nerezidentă (de exemplu: facturi, contracte, dispoziţii de platăvalutare externe, ordine de plată a impozitelor, state de plată şi alte documente care pot fi utileorganului fiscal pentru atestarea impozitului plătit în România de persoanele fizicenerezidente), iar în situaţia în care s-au aplicat prevederile convenţiei de evitare a dubleiimpuneri se va anexa şi copia certificatului de rezidenţă fiscală al persoanei fizice nerezidente,tradus şi legalizat de organul autorizat din România. Dacă cererea este depusă de cătreplătitorul de venit, persoană juridică română, se va anexa şi împuternicirea dată acesteia decătre persoana fizică nerezidentă. FormularCertificat privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente(OMFP 724/2011) Certificate attesting the tax paid in Romania by non-resident

Page 21: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

21

individuals. Certificatul se completează şi se eliberează de către organul fiscalcompetent. FormularCerere referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea activităţii desfăşurate înRomânia de către sediul permanent al unei persoane juridice străine (OMFP724/2011)Application for the issuance of the certificate attesting the activity carried on inRomania by the permanent establishment of a foreign legal person. Se anexeazădocumentele menţionate în precizările din formular. FormularCertificat privind atestarea activităţii desfăşurate în România de către sediul permanental unei persoane juridice străine (OMFP 724/2011) Certificate attesting the activitycarried on in Romania by the permanent establishment of a foreign legal person. Seanexează documentele menţionate în precizările din formular.Certificatul se completează şi seeliberează de către organul fiscal competent, ca urmare a cererii de mai sus. FormularDECLARAŢIE pentru exceptarea de la impunere în România a plăţilor de dobânzi şiredevenţe efectuate de o întreprindere rezidentă sau de un sediu permanent situat înRomânia către o întreprindere asociată rezidentă în alt stat membru al UniuniiEuropene ori al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb sau către un sediu permanentsituat în alt stat membru Uniunii Europene ori al Asociaţiei Europene a LiberuluiSchimb. (OMFP 724/2011) STATEMENT for tax exemption in Romania of interest androyalty payments made by a resident company or a permanent establishment located inRomania to an associated company resident in another European Union or European FreeTrade Association Member State or to a permanent establishment located in anotherEuropean Union or European Free Trade Association Member State. Declaraţia estecompletată pentru a se obţine exceptarea de la orice impozitare asupra plăţilor de dobânzi şiredevenţe ce provin din România, cu condiţia ca beneficiarul efectiv al dobânzilor sauredevenţelor să fie o întreprindere rezidentă în alt stat membru al Uniunii Europene sauAsociaţiei Europene a Liberului Schimb sau un sediu permanent al unei întreprinderi dintr-unstat membru al Uniunii Europene sau al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb situat în altstat membru al Uniunii Europene sau al Asociaţiei Europene a Liberului SchimbFormular

DECLARAŢIE pentru exceptarea de la impunere în România a plăţilor de dividendeefectuate de o persoană juridică română sau de o persoană juridică cu sediul social înRomânia, înfiinţată potrivit legislaţiei europene, unei persoane juridice rezidente într-unalt stat membru al Uniunii Europene ori al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb sauunui sediu permanent al unei întreprinderi dintr-un stat membru al Uniunii Europeneori al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb situat în alt stat membru al UniuniiEuropene sau al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (OMFP724/2011) STATEMENT for tax exemption in Romania of dividends paid by a Romanianlegal person or by a legal person with the head office located in Romania, incorporatedunder European law, to a legal person resident in another European Union or EuropeanFree Trade Association Member State or to a permanent establishment of a company froma European Union or European Free Trade Association Member State located in anotherEuropean Union or European Free Trade Association Member State. Dividendele plătite deo întreprindere, care este persoană juridică română sau persoană juridică cu sediul social în

Page 22: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

22

România, înfiinţată potrivit legislaţiei europene, unei persoane juridice rezidente într-un altstat membru al Uniunii Europene ori al Asociaţiei Europene a Liberului Schimb sau unuisediu permanent al unei întreprinderi dintr-un stat membru al Uniunii Europene ori alAsociaţiei Europene a Liberului Schimb situat în alt stat membru al Uniunii Europene ori alAsociaţiei Europene a Liberului Schimb, sunt scutite de impozit dacă persoana juridică străinăbeneficiară a dividendelor întruneşte condiţiile indicate în formular. Formular

Cerere pentru eliberarea Deciziei privind modalitatea de plată a taxei pe valoareaadăugată pentru livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii realizate ocazional(OMFP 120/2011). În vederea efectuării plăţii taxei pe valoarea adăugată, persoaneleimpozabile nestabilite în România şi scutite, în condiţiile legii, de obligaţia înregistrării înscopuri de TVA în România, vor depune la registratura organului fiscal teritorial în razacăruia a avut loc operaţiunea taxabilă, sau prin poştă, până cel târziu în ultima zi a lunii încare s-au efectuat livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii realizate ocazional.Formular

Decizie privind modalitatea de plată a taxei pe valoarea adăugată pentru livrările debunuri şi/sau prestările de servicii realizate ocazional (OMFP 120/2011). Se completeazăde către organul fiscal competent, potrivit datelor înscrise în cererea de mai sus. Formular

Referat justificativ al măsurilor asigurătorii (OPANAF 2605/2010). Se utilizează deorganele fiscale în cadrul procedurii de aplicare a măsurilor asigurătorii, sub forma popririi şisechestrului asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupraveniturilor acestuia, când există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşirisipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea creanţelorfiscale. Formular

Decizie de instituire a măsurilor asigurători (OPANAF 2605/2010). Se utilizează deorganele fiscale în cadrul procedurii de aplicare a măsurilor asigurătorii, sub forma popririi şisechestrului asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupraveniturilor acestuia, când există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşirisipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea creanţelorfiscale. Formular

Proces-verbal de sechestru asigurător pentru bunuri mobile (OPANAF 2605/2010). Seutilizează de organele fiscale în cadrul procedurii de aplicare a măsurilor asigurătorii, subforma popririi şi sechestrului asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului,precum şi asupra veniturilor acestuia, când există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi

Page 23: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

23

ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabilcolectarea creanţelor fiscale. Formular

Proces-verbal de sechestru asigurător pentru bunuri imobile (OPANAF 2605/2010). Seutilizează de organele fiscale în cadrul procedurii de aplicare a măsurilor asigurătorii, subforma popririi şi sechestrului asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului,precum şi asupra veniturilor acestuia, când există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşiascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabilcolectarea creanţelor fiscale. Formular

Adresă de înfiinţare a popririi asigurătorii asupra sumelor datorate debitorului de cătreterţi (OPANAF 2605/2010). Se utilizează de organele fiscale în cadrul procedurii de aplicarea măsurilor asigurătorii, sub forma popririi şi sechestrului asupra bunurilor mobile şi/sauimobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, când există pericolulca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sauîngreunând în mod considerabil colectarea creanţelor fiscale. Formular

Adresă de înfiinţare a popririi asigurătorii asupra disponibilităţilor băneşti(OPANAF2605/2010). Se utilizează de organele fiscale în cadrul procedurii de aplicare a măsurilorasigurătorii, sub forma popririi şi sechestrului asupra bunurilor mobile şi/sau imobileproprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, când există pericolul ca acestasă se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând înmod considerabil colectarea creanţelor fiscale. Formular

Referat justificativ de ridicare a măsurilor asigurătorii(OPANAF 2605/2010). Seutilizează de organele fiscale. Măsurile asigurătorii instituite potrivit art. 129 din Codul deprocedură fiscală se ridică, prin decizie motivată, de către creditorii fiscali, când au încetatmotivele pentru care au fost dispuse sau la constituirea garanţiei prevăzute la art. 127, dupăcaz. Formular

Decizie de ridicare a măsurilor asigurătorii(OPANAF 2605/2010). Se utilizează deorganele fiscale. Măsurile asigurătorii instituite potrivit art. 129 din Codul de procedurăfiscală se ridică, prin decizie motivată, de către creditorii fiscali, când au încetat motivelepentru care au fost dispuse sau la constituirea garanţiei prevăzute la art. 127, după caz.Formular

Cerere de certificare / restituire a sumelor plătite în plus faţă de obligaţia legală ori a

Page 24: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

24

sumelor plătite în vederea realizării unei prestaţii care nu a mai fost efectuată (OMFP2465/2010). Restituirea o fac autorităţile şi instituţiile publice reorganizate ca instituţii publicefinanţate integral de la bugetul de stat. Solicitanţii depun această cerere la autoritatea sauinstituţia publică ce a încasat suma. Formular

Dispoziţie de restituire a unor sume aferente veniturilor încasate din activitateadesfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice reorganizate ca instituţii publicefinanţate integral de la bugetul de stat (OMFP 2465/2010) În conformitate cu rezultateleverificărilor cererii de restituire, autoritatea sau instituţia publică va emite, în termen de 15zile, această dispoziţie. Formular

Înştiinţare de restituire a unor sume aferente veniturilor încasate din activitateadesfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice reorganizate ca instituţii publicefinanţate integral de la bugetul de stat (OMFP 2465/2010) Documentul este folosit detrezoreria statului la care este arondată autoritatea sau instituţia publică, transmiţându-l însistem electronic unităţii trezoreriei statului la care este arondat solicitantul. Formular

Cerere de restituire a unor sume virate eronat la bugetul de stat (OMFP2465/2010). Sumele prevăzute la art. 7 alin. (1) din Normele metodologice aprobate prinOMFP 3156/2009 virate eronat la bugetul de stat de către instituţiile/autorităţile publice serestituie la cererea acestora, întocmindu-se acest document. Formular

Anunţ privind valorificarea bunurilor perisabile supuse degradării (OMFP 2389/2010).Comisia fiscală de valorificare a acestor bunuri sechestrate efectuează publicitatea necesarăprin publicarea acestui anunţ pe portalul ANAF. Formular.

Proces-verbal privind desfăşurarea şi rezultatul procedurii de valorificare a bunurilorperisabile sau supuse degradării (OMFP 2389/2010). Este întocmit de Comisia fiscală devalorificare. Formular.

Proces-verbal privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradării (OMFP2389/2010). După finalizarea procedurii de valorificare, Comisia de valorificare emiteProcesul-verbal privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradării, careconstituie titlu de proprietate. Formular

Cerere de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului

Page 25: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

25

cu destinaţie de sediu social şi de eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie desediu social (OPANAF 2112/2010). Cererea se depune de către titularul dreptului defolosinţă şi este însoţită de actele prevăzute în ordinul menţionat. Se depune la organul fiscalîn a cărei rază teritorială se află situat spaţiul şi se soluţionează în 5 zile. Formular.

Adeverinţă privind înregistrarea documentului care atestă dreptul de folosinţă asupraspaţiului cu destinaţie de sediu social (OPANAF 2112/2010) Organul fiscal verifică dateleînscrise în cererea de mai sus şi eliberează această cerere. Formular.

Certificat pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social (OPANAF 2112/2010) Organulfiscal verifică datele înscrise în cererea de mai sus şi eliberează acest certificat. Formular.

Decizie privind înscrierea în / respingerea din Registrul operatorilor intracomunitari(OPANAF 2101/2010). Din analiza informaţiilor privind încadrarea contribuabilului lacondiţiile prevăzute la art. 158^2 alin. 8 din Codul fiscal, organul fiscal întocmeşte deciziacorespunzătoare şi o comunică la contribuabil. În cazul respingerii, se poate formulacontestaţie în termen de 30 zile de la data comunicării. Formular.

Decizie privind radierea, la cerere, din Registrul operatorilor intracomunitari(OPANAF2101/2010). Pentru radiere din Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilul depuneformularul 095 Cerere de înregistrare în / radiere din Registrul operatorilor intracomunitari.Decizia se întocmeşte în termen de o zi de la înregistrarea cererii şi se comunică lacontribuabil. De la data radierii, contribuabilul nu mai are un cod valabil de TVA pentruoperaţiunile intracomunitare prevăzute la art. 158^2 alin. (1) din Codul fiscal. Formular

Decizie privind radierea, din oficiu, din Registrul operatorilorintracomunitari(OPANAF 2101/2010). Organul fiscal competent radiază, din oficiu, dinRegistrul operatorilor intracomunitari contribuabilii care îndeplinesc condiţiile prevăzute înordinul menţionat, Secţiunea 2. Decizia se comunică la contribuabil, care poate facecontestaţie. Formular

Notificare privind modificarea listei asociaţilor şi/sau administratorilor (OPANAF2101/2010). Dacă organul fiscal constată, în urma informaţiilor primite de la ONRC,modificări ale asociaţilor sau administratorilor, îl va notifica pe contribuabil cu privire laobligaţia de depunere a cazierului juridicar şi, după caz, a documentelor doveditoare.Formular

Page 26: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

26

Notificare privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri deTVA (OPANAF1786/2010). Când se constată că o persoană impozabilă îndeplineşte condiţiile pentruînregistrarea în scopuri de TVA, în conformitate cu prevederile art. 153 sau 153 ^1, după caz,din Codul fiscal, şi nu a solicitat înregistrarea, organul fiscal notifică respectiva persoană învederea înregistrării în scopuri de TVA. Formular

Decizie privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri de TVA (OPANAF 1786/2010). Încazul în care contribuabilul nu se prezintă în urma notificării, compartimentul de specialitate,în baza datelor deţinute, întocmeşte un referat prin care propune înregistrarea în scopuri deTVA a contribuabilului respectiv. În baza referatului aprobat de conducătorul unităţii fiscalese emite decizia privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri de TVA. Formular

Decizie privind anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA (OPANAF1786/2010) În vederea anulării înregistrării în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153alin. (9) teza a doua din Codul fiscal, compartimentul de specialitate din cadrul direcţieigenerale a finanţelor publice judeţene sau a municipiului Bucureşti selectează, din baza dedate pusă la dispoziţie de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, contribuabilii din sferade administrare pentru care a fost înscrisă în registrul comerţului menţiunea privindinactivitatea temporară. Pe baza referatului aprobat de către conducătorul organului fiscalcompetent, compartimentul de specialitate întocmeşte decizia privind anularea, din oficiu, aînregistrării în scopuri de TVA. Formular

Cerere de aplicare a regimului special de rambursare a TVA pentru anul fiscal ...(OMFP 263/2010). Cererea se depune de către exportatorii care beneficiază de regimulspecial privind soluţionarea solicitărilor de rambursare şi care îndeplinesc prevederile lit. Apct. 1.3 din Procedura soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoareaadăugată cu opţiune de rambursare, aprobată prin ordinul menţionat. Formular

Decizie de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (OMFP 263/2010). Compartimentulde analiză de risc al unităţii fiscale, după analizarea solicitării de rambursare, emite, după caz,această decizie. Formular

Decizie privind regimul special de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentruexportatori (OMFP 263/2010). Dacă se constată că sunt îndeplinite, cumulativ, condiţiileprevăzute la lit. A pct. 1.3 din Procedura soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxăpe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, aprobată prin ordinul menţionat,

Page 27: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

27

compartimentul de specialitate propune aprobarea aplicării regimului special şi întocmeşteproiectul Deciziei privind regimul special de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentruexportatori. Formular

Decizie privind încheierea procedurii de soluţionare a deconturilor cu sume negative deTVA cu opţiune de rambursare pentru contribuabilii declaraţi inactivi fiscal(OMFP263/2010).Compartimentul învestit cu soluţionarea decontului la momentul declarăriiinactivităţii fiscale întocmeşte un referat prin care propune încheiereaprocedurii.Compartimentul de specialitate emite o decizie prin care comunică persoaneiimpozabile încheierea procedurii de soluţionare a decontului aflat în curs de soluţionare ladata declarării inactivităţii fiscale. Formular

Înştiinţare privind soluţionarea cererii de rambursare a TVA pentru exportatori(OMFP 263/2010). Se trimite contribuabilului de organele fiscale. Formular

Notificare privind prezentarea de documente în vederea soluţionării cererii derambursare a TVA pentru exportatori (OMFP 263/2010). Se trimite contribuabilului deorganele fiscale. Formular

Decizie de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabileneînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România,stabilite în afara Comunităţii (OPANAF 5/2010). Pe baza constatărilor cuprinse în referatulde analiză şi,după caz, în procesul-verbal întocmit ca urmare a cercetării la faţa locului,compartimentul de specialitate întocmeşte această decizie. Formular

Referat pentru analiză documentară (OPANAF 5/2010). Compartimentul de specialitateanalizează documentaţia depusă în situaţia unei cereri de rambursare TVA, verificândrespectarea condiţiilor impuse pentru rambursare. Rezultatul analizei se consemnează într-unreferat pentru analiza documentară. Este vorba despre cereri de rambursare TVA cătrepersoane impozabile neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri deTVA în România, stabilite în afara Uniunii Europene, potrivit dispoziţiilor art. 147 ^2 alin. (1)lit. b) din Codul fiscal, coroborate cu prevederile pct. 50 din normelemetodologice. Formular

Decizie privind stabilirea diferenţelor de TVA (OPANAF 4/2010) . Dacă cererea derambursare depusă înainte de rectificarea sumei TVA a fost deja soluţionată (suma TVA afost rambursată) şi ca urmare a rectificării sumei rambursate rezultă o sumă de rambursat mai

Page 28: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

28

mică decât suma deja rambursată, compartimentul de specialitate întocmeşte proiectulDeciziei privind stabilirea diferenţelor de TVA rambursată în condiţiile art. 147^ 2 alin. (1)lit. a) din Codul fiscal, prin care se stabileşte diferenţa de plată dintre taxa deja rambursată şitaxa calculată ca urmare a aplicării pro-ratei definitive. Formular

Decizie de rambursare a TVA (OPANAF 4/2010) Pe baza referatului de analizădocumentară se întocmeşte proiectul Deciziei de rambursare a TVA pentru persoaneleimpozabile nestabilite în România, stabilite în alt stat membru al Uniunii Europene, propusspre aprobare directorului coordonator. Formular

Referat de analiză documentară (OPANAF 4/2010). În cazul în care pe parcursul perioadeide rambursare solicitantul a fost înregistrat în scopuri de TVA conform art. 153 din Codulfiscal, compartimentul de specialitate întocmeşte acest referat. Formular

Cerere de informaţii suplimentare (OPANAF 4/2010). În cazul în care compartimentul despecialitate TVA consideră că nu are toate informaţiile relevante pentru a lua o decizieprivind cererea de rambursare a taxei pe valoarea adăugată, acesta poate cere, pe caleelectronică, informaţii suplimentare, în special de la solicitant, dar şi de la autorităţilecompetente din statul membru de stabilire. Formular 1 Formular 2 Formular 3

Registru de evidenţă a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (OPANAF4/2010). Se utilizează de organele fiscale. Formular

Situaţia livrărilor de ţigarete în luna ... (HG 1620/2009) . În vederea determinării accizeiaferente ţigaretelor din categoria de preţ cea mai vândută, antrepozitarii autorizaţi, operatoriiînregistraţi/destinatarii înregistraţi şi importatorii autorizaţi de astfel de produse sunt obligaţisă prezinte lunar, până la data de 15 inclusiv a lunii următoare celei de raportare, situaţialivrărilor de ţigarete efectuate în luna de raportare. Această situaţie va cuprinde informaţiireferitoare la cantităţile livrate în luna de raportare, exprimate în 1000 de bucăţi ţigarete,aferente fiecărei categorii de preţ practicate şi valoarea accizei corespunzătoare. Situaţia seîntocmeşte în 3 exemplare, cu următoarele destinaţii: primul exemplar rămâne operatoruluieconomic, exemplarul al doilea se transmite autorităţii vamale teritoriale competente cuaprobarea notelor de comandă pentru timbre, iar exemplarul al treilea se transmite autorităţiifiscale centrale - direcţia cu atribuţii în elaborarea legislaţiei în domeniul accizelor. Formular

Declaraţie privind preţurile maxime de vânzare cu amănuntul pe sortimente de ţigarete(HG 1620/2009) Preţurile maxime de vânzare cu amănuntul pentru ţigarete se stabilesc de

Page 29: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

29

antrepozitarul autorizat pentru producţie, de antrepozitarul autorizat pentru depozitare pentruţigaretele achiziţionate, cu excepţia celor pentru care preţurile se declară de producătorulintern, de operatorul înregistrat/destinatarul înregistrat sau de importatorul de astfel deproduse şi se notifică la autoritatea fiscală centrală - direcţia cu atribuţii în elaborarealegislaţiei în domeniul accizelor. Înregistrarea se face pe baza acestei d eclaraţii. Ea seîntocmeşte în 3 exemplare. Declaraţia va fi depusă la autoritatea fiscală centrală cu minimumdouă zile înainte de data practicării acestor preţuri. Formular

Declaraţie pentru înregistrarea gospodăriei individuale care realizează băuturi alcoolicedestinate consumului propriu (HG 1620/2009). Gospodăriile individuale care produc pentruconsumul propriu ţuică şi rachiuri au obligaţia de a depune în acest sens, până la data de 15ianuarie a anului următor celui în care se produc, o declaraţie la autoritatea vamală teritorialăîn raza căreia îşi au domiciliul. Formular

Cerere privind înregistrarea operatorului economic autorizat pentru producţie/achiziţiiintracomunitare/import/ furnizare de: cărbune/lignit/cocs/gaz natural/energie electrică(HG 1620/2009) Înregistrarea operatorilor economici autorizaţi în domeniul menţionat se facela autoritatea vamală centrală. Formular

Cerere privind acordarea autorizaţiei de utilizator final . (HG 1620/2009). Pentruprodusele energetice de natura celor prevăzute la art. 206^16 alin. (2) din Codul fiscal nu sedatorează accize atunci când sunt livrate operatorilor economici care deţin autorizaţii deutilizator final pentru utilizarea produselor respective în unul dintre scopurile prevăzute la art.206^20 alin. (1) pct. 2 lit. a), b) şi e) din Codul fiscal. Autorizaţiile de utilizator final seeliberează de autoritatea vamală teritorială, la cererea scrisă a operatoriloreconomici.Formular

Autorizaţie de utilizator final (HG 1620/2009). În termen de 30 de zile de la înregistrareacererii autoritatea vamală teritorială eliberează autorizaţia de utilizator final, dacă suntîndeplinite condiţiile legale. Formular

Situaţie centralizatoare privind achiziţiile/utilizările de produse accizabile şi livrările deproduse finite rezultate (HG 1620/2009). Deţinătorii de autorizaţii de utilizator final auobligaţia de a transmite autorităţii vamale teritoriale emitente a autorizaţiei, trimestrial, pânăla data de 15 inclusiv a lunii imediat următoare trimestrului pentru care se face raportarea, osituaţie privind achiziţia şi utilizarea produselor energetice, care va cuprinde informaţii, dupăcaz, cu privire la: furnizorul de produse energetice, cantitatea de produse achiziţionată,cantitatea utilizată şi stocul de produse energetice la sfârşitul perioadei de raportare.

Page 30: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

30

Formular

Declaraţie privind producţia de vinuri liniştite realizată şi comercializată în calitate demic producător (HG 1620/2009). Micii producători de vinuri liniştite au obligaţia ca înfiecare an să depună semestrial, până la data de 15 inclusiv a lunii imediat următoaresemestrului, la autoritatea vamală teritorială, o declaraţie privind cantitatea de vinuri liniştiteprodusă, precum şi cantităţile de vinuri comercializate în perioada de raportare. Formular

Declaraţie privind achiziţiile/livrările intracomunitare de vinuri liniştite efectuate încalitate de mic producător (HG 1620/2009). Micul producător de vinuri aflat în cazulprevăzut la alin. (24) din pct. 83 al HG 1620/2009, precum şi destinatarul din Româniaprevăzut la alin. (25) au obligaţia ca semestrial, până la data de 15 inclusiv a lunii imediaturmătoare semestrului, să prezinte autorităţii vamale teritoriale o situaţie centralizatoare.Formular

Cerere pentru acordarea autorizaţiei de antrepozit fiscal (HG 1620/2009). Un antrepozitfiscal poate funcţiona numai pe baza autorizaţiei valabile emise de autoritatea competentă. Învederea obţinerii autorizaţiei, persoana care intenţionează să fie antrepozitar autorizat pentruacel loc trebuie să depună o cerere la autoritatea competentă. Pentru a obţine autorizaţia,antrepozitarul autorizat propus trebuie să depună cerere la autoritatea vamală teritorială. Deasemenea, pentru obţinerea autorizaţiei, instituţiile care gestionează rezerva de stat şi rezervade mobilizare vor depune această cerere la autoritatea fiscală centrală. Formular

Cerere de autorizare ca destinatar autorizat (HG 1620/2009). Destinatarul înregistrat deproduse accizabile poate să-şi desfăşoare activitatea în baza autorizaţiei valabile emisă deautoritatea competentă. În vederea obţinerii autorizaţiei, persoana care intenţionează să fiedestinatar înregistrat trebuie să depună o cerere la autoritatea vamală teritorială.Formular

Document administrativ de însoţire (HG 1620/2009). Formular

Document administrativ de însoţire în procedură alternativă HG 1620/2009). În situaţiaîn care sistemul informatizat este indisponibil în România, expeditorul poate începedeplasarea produselor accizabile în regim suspensiv de accize numai după înştiinţareaautorităţii vamale centrale (responsabilă pentru sistemul informatizat şi corespondenţa cuautorităţile competente din statele membre) prin transmiterea copiei pe suport hârtie adocumentului care va însoţi deplasarea produselor. Formular

Page 31: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

31

Raport de primire (HG 1620/2009). Deplasarea produselor accizabile în regim suspensiv deaccize se consideră încheiată pentru expeditor în baza raportului de primire înaintat dedestinatar sau, după caz, în baza raportului de export înaintat de autoritatea competentă alocului de export, prin intermediul sistemului informatizat. Formular

Raport de export (HG 1620/2009). În situaţiile prevăzute la art. 206^30 alin. (2) lit. a) pct. 3din Codul Fiscal şi, după caz, la art. 206^30 alin. (2) lit. b), autorităţile competente din statulmembru al UE de export întocmesc un raport de export, pe baza vizei biroului vamal de ieşire,prin care se atestă faptul că produsele accizabile au părăsit teritoriul Comunităţii. Autorităţilecompetente din statul membru de expediţie înaintează raportul de exportexpeditorului. Formular

Cerere de restituire a accizelor (HG 1620/2009). Comerciantul expeditor care doreşte săsolicite restituirea accizelor pentru produsele ce urmează a fi expediate pentru consum într-unalt stat membru trebuie să depună la autoritatea fiscală teritorială unde este înregistrat caplătitor de impozite şi taxe, cu cel puţin 48 de ore înainte de expedierea produselor, o cererede restituire, şi să facă dovada că pentru acele produse accizele au fost plătite. Formular

Document de însoţire pentru circulaţia intracomunitară a produselor accizabile dejaeliberate pentru consum (HG 1620/2009). Documentul de însoţire se utilizează în cazuldeplasării produselor accizabile care au fost eliberate pentru consum în România către undestinatar dintr-un stat membru în scop comercial. Formular

Cerere privind acordarea autorizaţiei de reprezentant fiscal.(HG 1620/2009). Pentruprodusele accizabile eliberate pentru consum într-un stat membru şi destinate ulterior vânzăriiunei persoane din România care nu desfăşoară o activitate economică independentă,vânzătorul din acel stat membru sau reprezentantul său fiscal stabilit în România trebuie să seînregistreze şi să garanteze plata accizelor la autoritatea vamală teritorială în raza căreia îşi aredomiciliul persoana care primeşte produsele accizabile. Reprezentantul fiscal trebuie să fiestabilit în România şi să fie autorizat de către autoritatea vamală teritorială. Formular

Cerere de restituire a accizelor în cazul vânzării la distanţă (HG 1620/2009). Vânzătorulva depune la autoritatea fiscală teritorială în raza căreia îşi are sediul o cerere de restituire,menţionând livrările efectuate în cadrul vânzării la distanţă, pentru care s-au plătit accizele peteritoriul statelor membre de destinaţie, pe parcursul unui trimestru. Formular

Page 32: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

32

Situaţie centralizatoare privind privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile (HG1620/2009). Destinatarii înregistraţi şi reprezentanţii fiscali vor depune lunar la autoritateavamală teritorială în raza căreia îşi au sediul social situaţia centralizatoare a achiziţiilor şilivrărilor de produse accizabile, până la data de 15 inclusiv a lunii următoare celei la care sereferă situaţia. Formular

Situaţie privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de producţie de alcool şibăuturi spirtoase (HG 1620/2009). Lunar, până la data de 15 inclusiv a fiecărei luni, pentruluna precedentă, antrepozitarii autorizaţi pentru producţie şi pentru depozitare sunt obligaţi sătransmită on-line la autoritatea vamală teritorială o situaţie, care să conţină informaţii cuprivire la produsele accizabile. Formular

Certificat scutire de accize (HG 1620/2009). În vederea restituirii sumelor reprezentândaccizele, importatorul va depune cererea de restituire de accize până la data de 25 inclusiv alunii următoare celei pentru care se solicită restituirea, la autoritatea fiscală teritorială la careeste înregistrat. Formular

Cerere de restituire a accizei în baza prevederilor art. 206^56 din Codul fiscal (HG1620/2009). În vederea restituirii sumelor reprezentând accizele, beneficiarii scutirilor de laplata accizelor prevăzuţi la art. 206^56 alin. (1) din Codul fiscal (importatori) vor depune ocerere până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se solicită restituirea, laautoritatea fiscală teritorială. Formular

Jurnal privind livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentruaviaţie/navigaţie (HG 768/2010). Formular (anexa 52). Formular (anexa 53). Zilnicantrepozitele fiscale de producţie sau de depozitare vor înscrie toate cantităţile de combustibillivrate cu destinaţia utilizării exclusive pentru aeronave, respectiv nave, în jurnale specialeîntocmite potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 52. Jurnalele se vor întocmi pentru fiecarelună calendaristică şi vor fi transmise on-line până la data de 15 inclusiv a lunii următoarecelei de raportare autorităţii vamale teritoriale În cazul în care combustibilul pentru aviaţieeste facturat de un antrepozit fiscal de produse energetice către un intermediar careadministrează contracte cu companii aeriene şi care emite, la rândul lui, facturi către acestea,după alimentarea aeronavelor în aceleaşi condiţii cu cele prevăzute la alin. (15), fără a avealoc un transfer fizic al produsului de la antrepozitul fiscal către intermediar, deplasareacombustibilului pentru aviaţie de la antrepozitul fiscal de depozitare către aeronave va fiînsoţită de avizul de însoţire. Dovada care stă la baza acordării scutirii pentru cantitatea cucare a fost alimentată aeronava o reprezintă certificatul de livrare semnat de comandantul

Page 33: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

33

aeronavei sau de reprezentantul companiei aeriene a cărei aeronavă a fost alimentată.Certificatul de livrare se întocmeşte de către antrepozitul fiscal care a efectuat alimentareaaeronavei. Primul antrepozit fiscal va întocmi jurnalul prevăzut în anexa nr. 52. Antrepozitulfiscal care face alimentarea aeronavei va întocmi jurnalul prevăzut în anexa nr. 53.

Cerere privind acordarea autorizaţiei de importator/expeditor înregistrat (HG1620/2009). Operatorul economic care intenţionează să importe produsele accizabileprevăzute la art. 206^61 Codul Fiscal trebuie să depună o cerere pentru obţinerea autorizaţieide importator. Formular

Notă de comandă pentru timbre/banderole (HG 1620/2009). Pentru fiecare solicitare demarcaje, antrepozitarul autorizat pentru producţie sau depozitare, destinatarul înregistrat şiimportatorul autorizat depun nota de comandă la autorităţile vamale teritoriale. Formular

Evidenţa achiziţionării, utilizării şi returnării marcajelor (HG 1620/2009). Antrepozitariiautorizaţi, destinatarii înregistraţi şi importatorii autorizaţi de produse supuse marcării suntobligaţi să prezinte lunar, până la data de 15 inclusiv a fiecărei luni, autorităţii vamaleteritoriale situaţia privind marcajele utilizate în luna anterioară celei în care se face raportarea.În cazul banderolelor, această situaţie se va întocmi pe fiecare tip de banderolă, potrivitdimensiunilor şi caracteristicilor inscripţionate pe acestea. Formular

Evidenţa marcajelor deteriorate şi distruse (HG 1620/2009). Antrepozitarii autorizaţi,destinatarii înregistraţi şi importatorii autorizaţi de produse supuse marcării vor ţine oevidenţă distinctă a marcajelor distruse. Formular

Marcaje deteriorate (HG 1620/2009). Toate marcajele deteriorate vor fi lipite la sfârşitulfiecărei zile pe un formular special. Formular

Raport de inspecţie fiscală încheiat la persoanele fizice (OPANAF 1415/2009) Raportul seîntocmeşte de echipa de inspecţie fiscală pentru consemnarea rezultatelor verificării, caurmare a unei inspecţii fiscale la persoane fizice care realizează venituri impozabile dinactivităţi economice nedeclarate organelor fiscale. Formular

Raport de inspecţie fiscală pentru soluţionarea deconturilor cu sume negative de taxă pevaloarea adăugată cu opţiune de rambursare, încheiat la persoane fizice (OPANAF1415/2009) Raportul se întocmeşte de echipa de inspecţie fiscală pentru consemnarea

Page 34: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

34

rezultatelor verificării, ca urmare a unei inspecţii fiscale anticipate la persoane fizice, pentrusoluţionarea deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune derambursare. Formular

Decizie de impunere privind impozitul pe venit, stabilit de inspecţia fiscală, pentrupersoane fizice care realizează venituri impozabile din activităţi economice nedeclarateorganelor fiscale (OPANAF 1415/2009) Decizia se completează la finalizarea unei inspecţiifiscale, ca urmare a stabilirii de obligaţii privind impozitul pe venit în sarcina unor persoanefizice, înregistrate sau neînregistrate la organul fiscal, care au desfăşurat activităţi economicesupuse impozitării. Formular

Decizie de impunere pentru soluţionarea, la persoane fizice, a deconturilor cu sumenegative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare (OPANAF1415/2009) Decizia cuprinde taxa pe valoarea adăugată stabilită suplimentar de organele deinspecţie fiscală împreună cu accesoriile aferente acesteia, înscrise în Raportul de inspecţiefiscală încheiat la persoane fizice pentru soluţionarea deconturilor de taxă pe valoareaadăugată cu sume negative cu opţiune de rambursare. Formular

Decizie de impunere privind taxa pe valoarea adăugată şi alte obligaţii fiscale stabilitede inspecţia fiscală la persoane fizice, care realizează venituri impozabile din activităţieconomice nedeclarate organelor fiscale.(OPANAF 1415/2009) Decizia reprezintă actuladministrativ fiscal emis de organele de inspecţie fiscală la finalizarea inspecţiei fiscale pentrustabilirea taxei pe valoarea adăugată şi a altor obligaţii fiscale (cu excepţia impozitului pevenit) la persoana fizică sau asocierile de persoane fizice neînregistrate la organele fiscale.Cuprinde taxa pe valoarea adăugată şi alte obligaţii fiscale suplimentare împreună cuaccesoriile aferente acestora, înscrise în Raportul de inspecţie fiscală încheiat la persoanefizice care realizează venituri impozabile din activităţi economice nedeclarate organelorfiscale . Formular

Titlu executoriu - (OPANAF 1438/2009) Se utilizează în baza art.141 din OrdonanţaGuvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şicompletările ulterioare. Formular

Somaţie - (OPANAF 1438/2009) Se utilizează în baza art.145 din Ordonanţa Guvernuluinr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completărileulterioare Formular

Page 35: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

35

Notificare privind nedepunerea declaraţiei de menţiuni în vederea actualizării datelordin Registrul contribuabililor pentru persoanele impozabile care utilizează trimestrulcalendaristic ca perioadă fiscală şi care e fectuează achiziţii intracomunitare taxabile înRomânia (OPANAF 1165/2008) Se utilizează de organele fiscale. Formular

Decizie privind actualizarea datelor din Registrul contribuabililor, pentru persoaneleimpozabile care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectueazăachiziţii intracomunitare taxabile în România (OPANAF 1165/2008) Dacă contribuabilulnu a depus declaraţia de menţiuni 092, în urma notificării de mai sus, organul fiscal emiteaceastă decizie. Formular

Proces-Verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor (OPANAF 834/2009) Esteutilizat de personalul cu atribuţii de control împuternicit de ANAF. Formularele sunt înseriateşi numerotate. Formular

Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilorintracomunitare de mijloace de transport noi (OPANAF 1128/2009) Serveşte la atestareaplăţii TVA de către persoanele care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace detransport noi, în scopul înmatriculării acestora în România. Se întocmeşte de organul fiscalcompetent. Formular

Declaraţie privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distillate pe perioada(OPANAF 903/2009) Formular Programul de lucru constituie declaraţie făcută pe propriarăspundere a antrepozitarului. Se depune cu 15 zile înainte la Direcţia de autorizări din cadrulAutorităţii Naţionale a Vămilor.

Cerere de restituire a unor sume reprezentând diferenţe de taxă de poluare pentruautovehicule (OMFP 360/2009) Persoanele fizice sau juridice care au achitat taxa pe poluareîn cuantumul stabilit în conformitate cu dispoziţiile OUG 208/2008 şi care solicită restituireadiferenţei de taxă pe poluare depun la organul fiscal competent o cerere de restituire a sumelorîn cauză. Cererea de restituire va fi însoţită de următoarele documentele: a) cartea deidentitate a vehiculului - în original şi în copie; b) certificatul de înmatriculare al acestuia - înoriginal şi în copie; c) documentul doveditor al plăţii taxei de poluare pentru autovehicule, aşacum a fost aceasta calculată conform dispoziţiilor OUG 208/2008, respectiv chitanţa pentruîncasarea de impozite, taxe şi contribuţii/ordinul de plată şi extrasul de cont, după caz, care săateste efectuarea plăţii acesteia - în copie. Formular

Page 36: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

36

Extrasul situaţiilor financiare anuale care se publică de asociaţiile, fundaţiile şifederaţiile recunoscute, potrivit legii (OMFP 62/2009) Aceste organizaţii au obligaţia de apublica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele deactivitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a,precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial. Se aplicăîncepând cu situaţiile financiare anuale ale exerciţiului financiar 2008. Formular

Cerere de eliberare a cazierului fiscal Se utilizează la: eliberarea unui certificat de cazierfiscal. Formular

Cerere de informaţii privind creanţele intr-o ţară a Uniunii Europene, stabilite printitluri de creanţă emise în România. (OMEF 3659/2008) Document în conformitate cuRegulamentul Comisiei Europene nr. 1179/2008 al Comisiei de stabilire a normelor deaplicare a anumitor dispoziţii din Directiva 2008/55/CE a Consiliului privind asistenţareciprocă în materie de recuperare a creanţelor privind anumite cotizaţii, drepturi, taxe şi altemăsuri, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 319 din 29 noiembrie 2008. Sefoloseşte de către administraţiile fiscale începând cu 1 ianuarie 2008. Formular

Cerere de notificare privind creanţele intr-o ţară a Uniunii Europene, stabilite printitluri de creanţă emise în România. (OMEF 3659/2008) Document în conformitate cuRegulamentul Comisiei Europene nr. 1179/2008 al Comisiei de stabilire a normelor deaplicare a anumitor dispoziţii din Directiva 2008/55/CE a Consiliului privind asistenţareciprocă în materie de recuperare a creanţelor privind anumite cotizaţii, drepturi, taxe şi altemăsuri, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 319 din 29 noiembrie 2008. Sefoloseşte de către administraţiile fiscale începând cu 1 ianuarie 2008. Formular

Jurnal pentru vânzări, Jurnal pentru cumpărări, Registrul nontransferurilor de bunuri,Registrul bunurilor mobile corporale primite în scopul expertizării sau efectuării delucrări asupra acestora (OMEF 1372/2008) Documentele prevăzute în OMEF 1372/2008privind organizarea evidenţei în scopul TVA, nu sunt formulare tipizate. Fiecare persoanăimpozabilă poate să-şi stabilească modelul documentelor pe baza cărora determină taxacolectată şi taxa deductibilă, conform specificului propriu de activitate. Aici sunt modeleleorientative ale jurnalelor şi registrelor care trebuie întocmite conform art. 156 din Codulfiscal. Documentele se pot întocmi manual sau prin utilizarea sistemului informatic.Formular

Cerere pentru masuri de recuperare şi/sau masuri asiguratorii privind creanţele intr-oţară a Uniunii Europene, stabilite prin titluri de creanţă emise în România (OMEF3659/2008)Document în conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. 1179/2008 al

Page 37: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

37

Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a anumitor dispoziţii din Directiva 2008/55/CE aConsiliului privind asistenţa reciprocă în materie de recuperare a creanţelor privind anumitecotizaţii, drepturi, taxe şi alte măsuri, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L319 din 29 noiembrie 2008. Se foloseşte de către administraţiile fiscale începând cu 1 ianuarie2008. Formular

Declaraţie privind subvenţiile sau transferurile primite de la bugetul de stat,neregularizate şi nerestituite în termenul legal Formular Formularul se depune de cătreoperatorii economici care au beneficiat de subvenţii sau transferuri de la bugetul de stat şi nuau regularizat şi restituit aceste sume la bugetul de stat până la data de 31 ianuarie a anuluiurmător. Se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, la organul fiscal în acărui evidenţă fiscală sunt înregistraţi operatorii economici, precum şi la instituţia publică dela care au fost primite subvenţiile sau transferurile respective. Se completează cu ajutorulprogramului de asistenţă, cu codificarea informaţiei prin cod de bare. Program

Declaraţie specială privind procedura specială de înregistrare fiscală şi de plată acontribuţiilor sociale (Ordin comun MMFES 26/2008 şi MSP 112/2008) Se depune decătre contribuabilii nerezidenţi la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice aMunicipiului Bucureşti. Formular

Declaraţie de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale (conexe) încheiate cupersoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente (OMEF 2310/2007) Formular

Declaraţie de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale (conexe) încheiate cupersoane străine nerezidente (OANAF 1415/2007) Se completează de către persoanelejuridice române care sunt beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităţii delucrări de construcţii, de montaj, activităţi de supraveghere, de consultanţă şi orice alteactivităţi executate de persoane fizice sau juridice străine nerezidente. Formular

Declaraţie fiscală privind înfiinţarea sau desfiinţarea unei reprezentanţe în cursul anuluifiscal (OMFP 460/2004) Se completează de persoana juridică din străinătate care a deschis,respectiv a desfiinţat o reprezentanţă în România. Se completează de mână sau cu echipamentinformatic, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depunedirect la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.Formular

Declaraţie anuală privind impozitul pe reprezentanţe (OMFP 460/2004) Se completează

Page 38: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

38

de persoana juridică din străinătate care are o reprezentanţă în România. Se completează demână sau cu echipament informatic, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil.Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoarerecomandată. Formular

Declaraţie privind sediile secundare (OMFP 1329/2004) Declaraţia se depune la organulfiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului care le înfiinţează.Se întocmeşte în două exemplare. Se poate utiliza echipament informatic pentru editare.Formular

Certificat de înregistrare fiscală în scopuri de TVA (OMFP 262/2007) Începând cu 1ianuarie 2007, codul de înregistrare în scopuri de TVA are prefixul "RO" , urmat de codul deidentificare fiscală. Administraţia Finanţelor Publice va transmite noul certificat prin poştă, ladomiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandată. Pentru contribuabilii plătitoride TVA înscrişi în evidenţa specială, organul fiscal competent va solicita prezenţacontribuabilului la sediul său, în vederea clarificării situaţiei fiscale. Formular

Ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OMFP 2235/2007) Formular Ordinul de platăpentru Trezoreria Statului (OPT) se utilizează de către persoanele juridice şi fizice pentruachitarea obligaţiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, etc.,pentru achitarea în contul instituţiilor publice a sumelor reprezentând contravaloareaserviciilor prestate sau a bunurilor livrate, precum şi pentru transferul în conturile proprii alsumelor încasate în conturi deschise la Trezoreria Statului. Detalii complete găsiţi înformularul de faţă. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă pus ladispoziţie de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Program

Ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OMFP 1801/2011) Formular Acest Ordin deplată pentru Trezoreria Statului se utilizează de către persoanele fizice care efectuează plăţicătre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis penumele Ministerului Finanţelor Publice. Formularul se completează cu ajutorul programuluide asistenţă pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Program

Adeverinţă de venit şi Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit (OPANAF193/2009) Formular Formularul reprezintã documentul prin care se atestã faptul cã opersoanã fizicã figureazã în evidenta fiscalã, constituitã pe baza declaratiilor depuse, cuvenituri realizate/estimate privind un an fiscal. Se elibereazã de organul fiscal competent, lasolicitarea persoanelor fizice, pe baza formularului Cerere de eliberare a unei adeverinţe devenit

Page 39: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

39

Certificat de inregistrare fiscala (OMFP 262/2007) Se utilizează la atestarea înregistrării caplătitor de impozite şi contribuţii. Se eliberează de organul fiscal. Formular

Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice (OMFP752/2006) Pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscală, persoanele fizice completeazăaceastă cerere. Certificatul atestă îndeplinirea obligaţiilor de plată la buget a impozitelor,taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri. El se eliberează la solicitarea contribuabililorpersoane fizice, pe baza cererii de eliberare a unui certificat de atestare fiscală pentru persoanefizice, sau în situaţia în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscal. Certificatul deatestare fiscală pentru persoane fizice poate fi utilizat pe o perioadă de 90 de zile de la dataeliberării acestuia. Formular

Certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice (OMFP 752/2006) Certificatul atestăîndeplinirea obligaţiilor de plată la buget a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altorvenituri, de către persoanele fizice. Se eliberează de organul fiscal în următoarele situaţii: lasolicitarea contribuabililor persoane fizice, pe baza cererii de eliberare a unui certificat deatestare fiscală pentru persoane fizice; în situaţia în care contribuabilul îşi schimbă domiciliulfiscal. Formular

Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice (OMFP752/2006) Pentru eliberarea unui certificat privind îndeplinirea obligaţiilor de plată la buget apersoanelor juridice, acestea trebuie să completeze o astfel de cerere. Formular

Cerere de eliberare a certificatului de înregistrare în scopuri de TVA pentrucomercianţii care se înregistrează în scopuri de TVA de la înfiinţare (Ordin ANAF3/2007) Contribuabilii care se înfiinţează începând cu data de 1 ianuarie 2007 şi solicităînregistrarea în scopuri de TVA de la înfiinţare, după înregistrarea în registrul comerţuluitrebuie să solicite eliberarea certificatului de înregistrare în scopuri de TVA. Ei depun laorganul fiscal formularul de cerere şi o copie de pe certificatul de înregistrare care conţinecodul unic de înregistrare, eliberat de oficiul registrului comerţului. Formular

Cerere de aplicare a regimului special de rambursare a taxei pe valoarea adăugată(OMEF 102/2007) La depunerea primului decont de TVA de către persoanele impozabilecare îndeplinesc condiţiile prevăzute în OMEF 102/2007, acestea vor depune la organul fiscalcompetent şi o cerere prin care solicită aplicarea regimului special. Cererea va fi însoţită debalanţa de verificare la data de 31.12.2006 şi fişa contului 4111, din care să rezulte că

Page 40: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

40

volumul exportului scutit, efectuat în anul anterior, a reprezentat minimum 80% din rulajuldebitor al contului de clienţi, dar nu mai puţin de echivalentul în lei a 1.000.000 euro. Sedepune şi o declaraţie pe propria răspundere că nu s-au desfăşurat activităţi de export îndomeniile prevăzute în ordinul menţionat. Formular

Certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice (OMFP 752/2006) Certificatulatestă îndeplinirea obligaţiilor bugetare de plată ale persoanelor juridice. Certificatul estevalabil 30 de zile. Formular

Certificat de obligaţii bugetare (OMFP 752/2006) Organul fiscal, la solicitarea instituţieipublice implicate în procesul de privatizare, are obligaţia de a elibera certificatul care atestămodul de îndeplinire a obligaţiilor de plată la buget a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi aaltor venituri, în următoarele situaţii: a) pentru completarea doc umentaţiei necesareprocesului de privatizare; b) pentru acordarea de înlesniri la plata obligaţiilor bugetarerestante; c) pentru alte situaţii prevăzute de lege. Formular

Declaraţie informativă privind impozitul reţinut şi plătit pentru veniturile cu regim dereţinere la sursă / venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi (HG1861/2006)Plătitorii de venituri depun această declaraţie la autoritatea fiscală competentăpână la data de 30 iunie inclusiv a anului următor celui pentru care s-a plătit impozitul.Formular

Decizie de restituire a accizelor (OMEF 420/2007) Se eliberează de organul fiscal caurmare a cererii formular 321 şi a verificărilor efectuate. Formular

Decizie de impunere anuală privind venitul din activităţi agricole - impunere pe normede venit(OMFP 411/2006) Pe baza Declaraţiei speciale privind veniturile din activităţiagricole - impunere pe norme de venit pe anul ... se stabileşte impozitul pe veniturile dinactivităţi agricole. Se ţine cont de plăţile efectuate în prealabil, de opţiunea sponsorizării uneiorganizaţii non-profit şi de cheltuielile cu bursa privată. Pot rezulta sume de plătit în plus decontribuabil, sau de restituit de administraţia financiară. Activităţile agricole avute în vederesunt de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc. Formular

Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietătilor imobiliare dinpatrimoniul personal (OMEF 330/2007) Pe baza Declaraţiei privind veniturile din transferulproprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal pe anul ... , organul fiscal stabileşteimpozitul pentru veniturile astfel obţinute. Pot rezulta sume de plătit în plus de contribuabil,

Page 41: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

41

sau de restituit de administraţia financiară. Formular

Decizie de impunere pentru plăti anticipate privind venitul din activităţi independente(OMFP 160/2004) Pe baza Declaraţiei privind veniturile estimate din activităţi independente,a Declaraţiei speciale privind veniturile din activităţi independente pe anul, sau a Raportuluide inspecţie fiscală, organul fiscal stabileşte plăţile anticipate cu titlu de impozit. Acestea sefac în tranşe trimestriale. Formular

Decizie de înregistrare a domiciliului fiscal la cererea contribuabilului (Ordin ANAF526/2004) Modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuieaduse la cunoştinţă organului fiscal competent în termen de 30 de zile de la data produceriiacestora, prin completarea şi depunerea declaraţiei de menţiuni. În baza Cererii de înregistrarea domiciliului fiscal, organul fiscal eliberează Decizia privind noul domiciliu fiscal.Formular

Decizie privind modificarea din oficiu a domiciliului fiscal (Ordin ANAF526/2004) Modificarea din oficiu a domiciliului fiscal al contribuabilului este iniţiată de cătreorganul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul şi-a stabilit domiciliul fiscal fărădepunerea cererii de înregistrare a unui nou domiciliu fiscal. Contribuabilul este notificat decătre organul fiscal pentru a fi ascultat cu privire la faptele şi împrejurările relevante în luareadeciziei de modificare din oficiu a domiciliului fiscal. Formular

Înştiinţare - (OPANAF 1752/2008) Reprezintă documentul prin care organul fiscal cuatribuţii de cercetare la faţa locului înştiinţează contribuabilul deţinător al terenurilor,încăperilor şi a altor incinte despre cercetarea care urmează să se efectueze la acesta.Formular

Înştiinţare privind obligaţia de înregistrare fiscală sau de modificare a domiciliuluifiscal (OMFP 1346/2006) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, domiciliul fiscal alcontribuabililor este sediul acestora sau locul unde se desfăşoară efectiv activitatea principală.Contribuabilii înregistraţi la data de 1 septembrie 2006 au obligaţia să solicite modificareadomiciliului fiscal, în vederea eliberării certificatului de înregistrare conţinând adresa nouluidomiciliu fiscal. Până la data de 30 septembrie 2006, administraţiile finanţelor publiceînştiinţează toţi contribuabilii care îşi au domiciliul fiscal în raza lor teritorială de competenţăasupra acestei obligaţii. Formular

Notificare privind domiciliul fiscal al contribuabilului (Ordin ANAF 526/2004/) Acest

Page 42: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419

J03/211/[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

42

document este transmis contribuabilului când organul fiscal modifică din oficiu domiciliulfiscal al contribuabilului (vezi mai sus). Formular

Notificare privind modul de completare a formularelor 070 şi 080 (OMFP 1346/2006) Laprimirea declaraţiei de înregistrare fiscală/declaraţiei de menţiuni, organul fiscal competentverifică modul de completare a acesteia şi actele doveditoare ale informaţiilor. Dacă, în urmaverificărilor efectuate, se constată neconcordanţe, organul fiscal competent va solicitaprezenţa contribuabilului la sediul său, în vederea clarificării situaţiei fiscale, printransmiterea unei notificări. Formular

Page 43: Formulare, declaratii fiscale 2011

Venibo Contab SRLCUI 25103419J03/211/2009

[email protected]

Evidenta contabila Raportare financiaraAnaliza economica Conform OMFP 3055 siContactati-ne: [email protected] 0752/289814

43


Recommended