+ All Categories
Home > Documents > Fizica Energia Libera 2003

Fizica Energia Libera 2003

Date post: 03-Dec-2015
Category:
Upload: cristian-boza
View: 46 times
Download: 4 times
Share this document with a friend
Description:
Title says everything
24
Energia libera Energia libera Boza Boza Cristian Cristian
Transcript
Page 1: Fizica Energia Libera 2003

Energia liberaEnergia libera

Boza CristianBoza Cristian

Page 2: Fizica Energia Libera 2003

Cuprins:

• Ce este energia libera mai exact ?• Ce rol are aceasta in economia mondiala ?• A mai fost folosita ?• Cercetatorii energiei libere• Clasificare energiilor• Introducerea TELN• Concluzia

Page 3: Fizica Energia Libera 2003

Ce este energia libera mai exact ?

Energia libera ,este numita si Energia punctului ZERO, este defapt o energia a naturii aflata in substratul atomical tuturor lucrurilor care ne inconjoara ,aceasta este egalata la 0 deacea nu poate fi observata daca cu ajutorul anumitor unelte.

Page 4: Fizica Energia Libera 2003

Ce rol are aceasta in economia mondiala ?

Imaginează-ţi că ai o antenă mică pe acoperişul casei tale şi un aparat pe undeva prin casă care produce energie electrică în cantitatea dorită, fără costuri, în mod ecologic, care nu face niciun fel de zgomot şi care nu se uzează aproape niciodată. Cu acest dispozitiv îţi poţi încălzi şi ilumina casa, îţi poţi pune în funcţiune toate aparatele electrice din casă şi bineînţeles îţi poţi încărca maşina electrică, telefonul celular etc. Aşadar nu mai ai nevoie să plăteşti factura la încălzire, nici cea la curent electric şi nici nu mai este necesar să cumperi benzină. 

Page 5: Fizica Energia Libera 2003
Page 6: Fizica Energia Libera 2003

Filmul Thrive

Acest film nu are un continut foarte stintific ci doar ne prezinta urmarile acestei energii ascunse si cum o parte din populatie doreste sa-I conduca pe ceilalti folosindu-se de bani…adica bancile conduc omenirea

Page 7: Fizica Energia Libera 2003

A mai fost folosita ? material suplimentar

Nu se stie cu exactitate daca au mai existat sau nu alte specii inteligente pe pamant,dar au fost gasit anumite aliaje ce necesita conditii speciale pentru a fi confetionate de exemplu : aluminiu care este gasit in natura decat sub forma de aliaj,si necesita electroliza pentru a avea puritate 100 %,iar otelul care poate fi fabricat mult mai usor decat bronzul ,de ce acestaa aparut inaintea otelului ?

Se crede ca acei “zei” care au existat era defapt niste fiinte care stapaneau din plin aceasta energie libera,pe care o foloseau la crearea energie electrice……de unde si aparitia bronzului ,adica inplicit: aur,cupru,argint care sunt metale moi si foarte bune conductoare de electricitate

Page 8: Fizica Energia Libera 2003

Se speculeaza faptul ca acele monumente ridicate penste tot in lume cum ar fii : piramidele egiptene,piramidele mayase,pietrele din Marea Britanie (Stonehenge),chiar si ruinele din Sarmisegetuza sunt defapt niste zone prin care acesti “zei” isi reincarcau “bateriile”

Page 9: Fizica Energia Libera 2003

Cercetatorii energiei libere

Dupa cum am spus si in slide-urile anterioare ,nu se stie mai nimic despre trecutul nostru indepartat dar stim ceva despre trecutul putin mai apropiat, cercetatorii mai importantii ai acestei energii sunt : Nikola Tesla ,Florian Raul Popescu ,Claus Wilhelm Turtur.

Page 10: Fizica Energia Libera 2003

Nikola Tesla

• Nikola Tesla (n. 10 iulie 1856 – d. 7 ianuarie 1943) s-a născut în satul Smiljan, Croaţia. El a fost un mare savant şi inventator. De origine era istro-român din Banatul sârbesc. El a patentat 112 invenţii numai în SUA şi a primt 12 titluri de doctor de onoare din partea facultăţii tehnice din Graz şi a universităţilor din Bruenn, Bucureşti şi Paris.

Tesla a fost în SUA o adevărată stea a timpului de atunci. Problemele lui au început în 1901 când J.P. Morgan, und important om de afaceri şi producător de cabluri din cupru, îi finanţează Wardenclyffe Tower pentru a putea transmite informaţii prin cablu.

Tesla voia să dezvolte un sistem prin care să transmită informaţie şi energie gratuită pentru toată lumea fără a fi nevoie de vreun cablu. Planurile lui intră în directă coliziune cu interesele marelui bancher şi om de afaceri J.P. Morgan. Iată ce zicea J.P. Morgan:

„Eu nu pot să instalez niciun contor electric, deci nu voi finanţa aşa ceva.”

Ceea ce era pe gratis nu putea aduce profite, deci finanţatorul nu era interesat de aşa ceva. Tesla a început să fie denigrat, iar noile sale invenţii erau catalogate ca lucruri ezoterice şi deci neştiinţifice. Defăimarea lui Tesla a luat proporţii atât de gigantice încât el nici până în ziua de azi nu se regăseşte în manualele şcolare, cu toate că el este poate cel mai important savant şi inventator al tuturor timpurilor. În ciuda performanţele sale impresionante în domeniul ştiinţei şi tehnicii Tesla a murit sărac şi îndatorat.

Page 11: Fizica Energia Libera 2003

Florian Raul Popescu

• Profesorul şi inginerul român Florian Raul Popescu a înscris, pe data de 15.10.1979, o cerere de patent pentru un motor rotativ pulsatoriu şi rezonant. Acest motor se bazează pe principiul teoretic de absorbţie a energiei din mediul înconjurător şi transformării ei în energie cinetică. Deci el este un convertor termico-cinetic şi are o performanţă de peste 100%, performanţă denumită şi Over Unity. Această performanţă de peste 100% este tipică motoarelor ce utilizează energia liberă. Profesorul Popescu denumeşte sistemul său, la fel ca şi Felix Wuerth, ca fiind un „sistem deschis” care, la amplitudine mică, absoarbe energie din mediul ambiental şi deci se încălzeşte. Această energie termică este transformată în energie mecanică la amplitudine mare.

Felix Wuerth a cercetat generarea de energie din gravitaţie, forţa centrifugă şi inerţia masei. Sistemele dezvoltate de el, sisteme bazate pe momentul inerţial, ar fi trebuit să folosească fenomenul de auto-accelerare ce se poate observa la cicloni, huricane şi tornade. Teoria sa spune că maşinile ce funcţionează pe aceste principii vibrează în sistemul natural(deci în sistemul deschis) şi începe să rezoneze cu gravitaţia.

Page 12: Fizica Energia Libera 2003

Claus Wilhelm Turtur

• Claus Wilhelm Turtur (n. 26 martie 1961 în Bonn) este fizician german, profesor la Universitatea Tehnică din Wolfenbuettel, autor de carte şi inventator ce militează pentru utilizarea energiei libere şi nelimitate, denumită şi „energia punctului zero”. El este cel mai mare expert în domeniul energiei spaţiale. Turtur a reuşit să dovedească, atât pe cale teoretică cât şi prin metode experimentale, că energia spaţială, denumită şi „energia punctului zero”, există şi poate fi utilizată.

Pe pagina sa de internet Turtur prezintă lucrarea sa cu titlul „Transformarea energiei cuanto-electrodinamice a oscilaţiilor punctului zero”(în germană: „Wandlung der Energie quantenelektrodynamischer Nullpunktsoszillationen”). Conform tezei lui Turtur oscilaţiile punctului zero conţin o cantitate enormă de energie care se poate folosi în interesul umanităţii.

Turtur a reuşit să genereze curent electric cu puterea de 150 NanoWatt cu ajutorul căruia se poate propulsa un rotor plutitor. El spune că:

"Mindestens 98% der (für den Rotorantrieb genutzten) Leistung kommt aus der Nullpunktsenergie des Quantenvakuums, höchstens 2% könnten vielleicht aus elektrischer Leistung kommen."

Traducere:

„Cel puţin 98% din energie(folosită pentru propulsarea rotorului) îşi are originea în energia punctului zero al vacuumului cuantic, cel mult 2% poate fi o energie electrică.”

Pentru implementarea acestei descoperiri la scală industrială el are nevoie de timp şi bani. Cu toate dovezile de necontestat, ce arată că această energie există şi poate fi folosită, elita politicienilor şi cea a oamenilor de ştiinţă încă nu doreşte să sprijine această descoperire revoluţionară.

Page 13: Fizica Energia Libera 2003

Clasificare energiilor

O clasificare a energiilor ar putea fi in legatura cu proprietatea acestora de a se regenera, clasificandu-se in:

ENERGII REGENERABILE : energia solară(fotovoltaică şi termică),energia hidroelectrică,energia mareelor,energia geotermală,energia eoliană,energia curenţilor marini,energia valurilor,energie osmotică,energie din biomasă

ENERGII NEREGENERABILE: cărbunele ,petrolul ,gazele naturale,hidrat de metan

Page 14: Fizica Energia Libera 2003

Dezavantajele energiilor regenerabile

.confecţionarea modulelor solare şi a colectoarelor este constisitoare

.în cazul în care nu este soare nu se poate obţine energie

.la confecţionarea modulelor solare se folosesc substanţe toxice

.costurile construirii unei instalaţii de obţinere de energie din maree sunt foarte mari. Ele sunt amortizate în abia în 5-10 ani. Barajul unei astfel de instalaţii este înalt de 10 m şi poate cauza cutremure de pământ sau alunecări de teren. Turbinele trebuiesc întreţinute şi schimbate din timp în timp datorită nisipului şi sării ce intră în ele. Peştii migratori nu mai pot circula şi trebuiesc crescuţi în mod artificial.

.în cazul construcţiei de centrale hidroelectrice este necesară strămutarea populaţiei şi exproprierea cetăţenilor din vecinătatea în care se constuieşte. În plus au schimbări ecologice foarte mari datorită reducerii cantităţii de apă ce mai rămâne pentru natură.

.energia geotermală necesită şi ea lucrări costisitoare. Ea nu se poate obţine oriunde. Pompele de căldură trebuie alimentate cu energie. Există pericolul ca lucrările să provoace cutremure.

.centralele eoliene pot funcţiona numai dacă bate vântul. În plus ele influenţează în mod negativ peisajul şi fac zgomot. Păsările pot fi lovite de palele acestor centrale. Pentru construirea lor sunt necesare investiţii foarte mari.

.centralele energetice ce folosesc curenţii marimi sunt foarte costisitoare. Energia câştigată din valuri este instabilă. Turbinele acestor centrale produc zgomot şi sunt greu de construit datorită faptului că ele necesită modalităţi noi de construcţie care să reziste la mişcările oscilatoare ale valurilor şi ale curenţilor de aer.

.centralele producătoare de energie osmotică sunt mari cât o fabrică şi au instalaţii subterane. Tehnologia membranelor este încă în stare incipientă. Membranele sunt sensibile la alge şi sedimentare. Aceste centrale se pot construi numai acolo unde apa sărată întâlneşte apa dulce. În plus diferenţa de concentraţie a acestora trebuie să fie îndestulătoare.

.în cazul reactoarelor pe bază de biomasă, cantitatea de biomasă este limitată deoarece suprafaţa de cultivare este limitată. Bilanţul bioxidului de carbon este negativ în comparaţie cu celelalte energii regenerabile. Cultivarea plantelor pentru a obţine energie stă în contradicţie cu producţia de alimente.

Page 15: Fizica Energia Libera 2003

Dezavantajele energiilor neregenerabile :

Combustibili fosili 

cărbunii, petrolul, gazele naturale sunt resurse limitateteritorii întregi sunt ruinate datorită extracţiei de cărbuni, petrol şi gaze naturalepopulaţia trebuie să părăsească regiunile de exploatarestraturile de pământ pot să se scufunderandamentul unei centrale pe cărbune este de numai 31%; cea mai mare parte

din energia câştigată încălzeşte apa de răcire care trebuie răcită din nou în turnul de răcire

centralele pe cărbune produc până la 1,3 kg de CO2 pe oră, CO2 duce la încălzirea climei. Pentru producerea unui singur kw, ele elimină 950/1.150 g CO2(cărbune/cărbune brun)

cărbunii conţin substanţe radioactive precum uran şi radiucărbunele are o densitate mică şi este poros, deci pentru a obţine curent electric

trebuie ars mult cărbunecantitatea de petrol extrasă este controlată de câteva ţări producătoare de petrol

care astfel pot influenţa politica şi economiaransportul petrolului din ţările producătoare către ţările importatoare poate

produce catastrofe ecologicegazul metan este explozivextragerea gazului de şist este foarte riscantă pentru mediul ambiant(infestează

pânza freatică cu substanţe toxice)extragerea gazului de şist foloseşte foarte multă apă

arderea hidratului de metan produce bioxid de carbon care duce la încălzirea climei

Page 16: Fizica Energia Libera 2003

Energia nucleară

• problema reziduurilor nucleare nu este rezolvată. Reziduurile nucleare sunt foarte toxice şi dezafectarea definitivă a lor durează multe sute de ani. În acest timp ele trebuie întreţinute. În plus există pericolul scurgerilor la reactoare.

• costuri foarte ridicate cu tehnologia• accidentele nucleare nu pot fi excluse. Nu există siguranţă 100%. Urmările

accidentelor nucleare sunt devastatoare pentru oameni şi pentru natură. Cu cât mai multe centrale atomoelectrice cu atât riscurile de apariţie a accidentelor este mai mare. (din 1940 până în 2010 s-au înregistrat 34 accidente de cel puţin gradul 4 pe scala INES)

• centralele nucleare şi reziduurile radioactive pot fi ţinta atacurilor teroriste. Nici cea mai bună centrală nucleară din lume nu poate rezista unui atac terorist precum acela din 9/11. Un asemenea atac asupra unei centrale nucleare ar avea urmări catastrofale.

• reziduurile radioactive pot fi folosite pentru construirea de bombe atomice.• centralele atomice folosesc uranul ca sursă de energie. Uranul este o resursă

deficitară. Cantitatea de uran actuală poate să mai ajungă doar pentru încă 30-60 de ani.

• radioactivitatea produce cancer chiar şi în cantităţi foarte mici. Locuitorii din aproprierea centralelor atomoelectrice sunt afectaţi de radiaţii. Ei sunt practic condamnaţi la moarte.

Incineratoare de gunoi

• la arderea gunoiului ia naştere multe substanţe foarte toxice precum: dioxine, furan, metale grele(mercur, etc.)

Page 17: Fizica Energia Libera 2003

Introducere TELN

In primul rand ce ar insemna aceasta abreviere TELN = Tehnologia Energiei Libere Neconveţionale,aceasta referindu-se la energia care poate fi extrasa din spatiu cosmic, din câmpul gravitaţional, prin fuziunea la rece, prin implozie şi magnetism. LINK

Page 18: Fizica Energia Libera 2003

Energia liberă neconvenţională are următoarele avantaje:

este practic nelimitată este gratuită

stă peste tot la dispoziţia fiecăruia se poate folosi decentralizat

producerea şi folosirea ei este ecologică generatorul de energie liberă se poate construi la preţuri

convenabile generatorul nu depinde de mediu înconjurător şi deci se poate

folosi atât în zonele reci cât şi în cele fierbinţi ale globului producerea de energie liberă nu are nevoie de instalaţii şi nici de

cablu are un grad de eficienţă de cel puţin 100%

producerea şi folosirea ei nu este periculoasă

Page 19: Fizica Energia Libera 2003

Tehnologiile ce produc energii libere non-convenţionale sunt:

• Fuziune la rece• Electrogravitaţie

• Energia punctului zero• Unde scalare

• Forţe centrifugale• Electroliză• Implozie

• Magnetism

Page 20: Fizica Energia Libera 2003

Fuziunea la rece

Fuziunea la rece este un tip de reacţie nucleară care are loc la temperatura camerei, fuziunea la cald petrecâdu-se la temperaturi de milioane de grade. Fuziunea la rece produce energie fără ca să fie nevoie de plasmă de temperatură şi densitate mare. Pentru fuziunea la rece se foloseşte sinonimul LENR(low energy nuclear reaction), deci reacţie nucleară de energie joasă.

Ideea de fuziune la temperaturi joase a existat pentru prima dată în anii 1940 în Uniunea Sovietică. Se vorbea despre fuziunea catalizată de miuoni. Noţiunea de fuziune la rece s-a născut în anul 1989 atunci când chimiştii Stanley Pons şi Martin Fleischmann au prezentat un experiment denumit în engleză „cold fusion”.

La începutul lui 2011 inginerul italian Andrea Rossi împreună cu colegul său, fizicianul Sergio Focardi, pretind că au reuşit obţinerea de cupru prin topirea nichelului şi hidrogenului la care are loc o reacţie exotermică pe timp îndelungat. Această reacţie are loc într-un recipient denumit „E-Cat”(catalizator de energie). În data de 20 mai 2013 se publică un studiu cu titlul „Indicii unei producţii de căldură într-o unitate reactoare” elaborat de oameni de ştiinţă suedezi şi italieni. În acest studiu se certifică faptul că reactorul E-Cat HT2 a funcţionat în prezenţa autorilor 96 de ore între 13.12.2012 – 17.12.2012 şi încă 116 ore între 18.03.2013 – 23.03.2013. Concluzia studiului cuprinde următoarele explicaţii: „Dacă luăm în calcul volumul nucleul reactorului şi pornim numai de la cele mai conservative valori ale producţiei de energie, ajungem la o valoare de 7,93 ± 0.8 / 10^2 MJ/Liter deci la o dimensiune care este superioară oricărei alte surse de energie.”

În urma acestui proces ia naştere energie şi cupru. În media mainstream nu s-a publicat nimic despre aparatura lui Rossi şi nici despre acest studiu.

Page 21: Fizica Energia Libera 2003

Electrogravitaţie Biefeld-Brown effect

Efectul Biefeld-Brown a devenit sinonimul pentru electrogravitaţie. Acest efect a fost descoperit în anul 1920 de Thomas Townsend Brown, iar în 1923 el a fost examinat de profesorul de fizică a lui Brown, Dr. Paul Alfred Biefeld de la Universitatea Denison din Granville, Ohio. Efectul constă în tendinţa pe care un condensator încărcat la o tensiune înaltă(în zona kV) de a executa o mişcare în direcţia plăcii încărcate pozitiv. Succint exprimat asta înseamnă că ia naştere o forţă de împingere independentă de poziţia condensatorului, o forţă care există deja în spaţiu.

Aparatul constă dintr-un pendul de torsiune agăţat de un fir subţire. Pendulul este format din condensatori cu plăci şi o vergea de legătură. Plăcile condensatorilor sunt legaţi în cruciş astfel încât momentul de torsiune să se dubleze. Examinarea efectului se face prin inversarea polarităţii. Aparatul trebuie să fie amplasat într-un recipient închis pentru a fi protejat de curenţii de aer. Recipientul trebuie să fie amplasat într-un mediu cu temperatură cât mai constantă, ferit de radiaţii termice pentru a se feri de convecţie şi ar mai trebui să mai fie în interiorul unei cuşti Faraday, eventual în mediu vidat. Mărimea efectului este dependentă de:

tensiunea aplicată la condensatoricapacitatea condensatorilorsuprafaţa plăcilordistanţa dintre plăcitipul dielectriculuidensitatea dielectriculuicondiţii diverse de mediuforma geometrică a condensatorului

Efectul Biefeld-Brown poate pune în mişcare un aparat de zbor de tipul unei farfurii zburătoare. Armata americana a manifestat un interes major pentru acest efect pe care l-a catalogat mai târziu ca fiind o simplă „propulsie cu curenţi de ioni”. Oficial s-a renunţat la cercetarea pe mai departe a acestei modalităţi de zbor. Există însă voci care spun că respectiva cercetare s-a făcut şi se face departe de ochii publicului, poate că în bazele secrete subterane.

Page 22: Fizica Energia Libera 2003

Energia punctului zero Casimir effect

Energia punctului zero este diferenţa de energie dintre un sistem cuanto-mecanic, în starea sa fundamentală, şi minimum de energie care l-ar avea dacă sistemul este descris în mod clasic. În sistemele termodinamice, ce au schimburi de energie cu mediul, energia punctului zero este energia sistemului la temperatura de zero absolut. Energia punctului zero nu se poate măsura în mod direct, deoarece măsurătorile se bazează numai pe diferenţe de energie.

În teoria câmpurilor cuantice suma tuturor energiilor punctului zero este denumită energia vacuumului deoarece aceasta este energia unui spaţiu fără particule. Energia vacuumului poate fi dovedită în mod experimental indirect cu ajutorului efectului Casimir.

Oscilatorul cuantic armonic este un exemplul pentru energia punctului zero.

Page 23: Fizica Energia Libera 2003

Concluzia

In concluzie aceasta energie trebuie neaparat dezvoltata sau chiar “descoperita” deoarece sursele de energie(cele neregenerabile) dispar incet incet iar C O2 devine tot mai consistent in atmosfera noastra cea ce accentueaza efectul de sera

Page 24: Fizica Energia Libera 2003

SFARSIT


Recommended