+ All Categories
Home > Documents > Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Date post: 21-Jun-2015
Category:
Upload: silviu-samoila
View: 1,199 times
Download: 7 times
Share this document with a friend
24
Anul I, Nr. 1 Aprilie 2008
Transcript
Page 1: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Anul I, Nr. 1 Aprilie 2008

Page 2: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

CUPRINS Pag.BISON Cum să renunțăm la cuie și șuruburi . . . . . . . . . . . . . . 4 Alianța împotriva cuielor – familia Montagekit . . . . 4 Mastic polivalent – lipește, fixează, etanșează . . . . . 7 Spumă poliuretanică . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Inamicii umezelii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 Etanșeizanți siliconici . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Benzi pentru etanșare și fixare . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Masticuri acrilice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Pistoale pentru spumă poliuretanică și cartușe . . . . 14

GRIFFON Soluții pentru etanșare în instalații . . . . . . . . . . . . . . 15 Mecanicul din spray . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

ELLEN Benzi de etanșare pentru uși și ferestre. . . . . . . . . . . 16 Benzi de etanșare pentru uși . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

ARCANSAS Profile din PVC pentru plăci ceramice. . . . . . . . . . . . 17 Profile de trecere din metal și protecții treaptă . . . . 17

DUPLI–COLOR Vopsele retuș auto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18 Vopsele decorative și pentru uz casnic . . . . . . . . . . . 19

TAMBOUR Pereți de pus în ramă. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20 Pereți moderni cu aer rustic . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 Perete cu personalitate multiplă . . . . . . . . . . . . . . . .22

RUST–OLEUM Rășină pentru pardoseală . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .23

Page 3: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

RevistaMeșteruluiPriceput

D orința și, deopotrivă, necesitatea de a fi meșteri în propria locuință este o rea litate a zilelor noastre. Fiecare dintre noi caută să își

amenajeze locuința sau casa de vacanță într-o mani-eră care să îl re prezinte și care să îi asigure confor tul dorit.

Se întâmplă ca, de multe ori, să nu știți să meșteriți anumite lucruri în propria gospo dă rie, însă, atâta timp cât vreți să le faceți voi înșivă, restul veți vedea că vine de la sine, natural și foarte simplu.

Broșura FIX LA FIX a fost gândită în scopul de a răspunde întrebărilor și problemelor voastre, propunându-și să vă indice soluțiile cele mai simple pe care să le adoptați în cazul în care faceți reparații sau îmbunătățiri în propriul cămin. Prezenta revistă reprezintă un veritabil ghid de lucru și de utilizare a produselor de amenajare interioară și bricolaj, iar obiectivul nostru este de a vă îndruma astfel încât munca în propria casă să devină realmente o plăcere.

Acest ghid de lucru vă face cunoștință cu uni-versul produselor distribuite de firma Temad – edi-torul acestei reviste. De la produse le care implică o aplicare precisă și până la cele care vă permit să dați frâu liber fanteziei voastre, aceasta este o colecție de sfaturi și pro pu neri pentru aceia care consideră bri-colajul nu doar o necesitate ci și un hobby.

Temad, unul dintre cei mai mari importa tori și distribuitori de produse auxiliare din dome ni ul construcțiilor și amenajărilor interioa re din Româ-nia, are în portofoliu brand-uri con sacrate în Europa și Statele Unite: BISON, DUPLI–COLOR, GRIFFON, RUST–OLEUM, TAMBOUR, TREMCO–ILLBRUCK, KLINGSPOR și nu numai. Temad și-a lansat pe piața autohtonă propria marcă de produse: RINO, care s-a dorit a fi un brand destinat atât profesioniștilor cât și amatorilor în domeniu, prin calitatea ridicată și ușurința în utilizare.

Prin soluțiile ingenioase, simple și practice pe care vi le oferă, revista FIX LA FIX vă ajută să deveniți, fără o pregătire specială, meșteri pricepuți în casa voastră.

Folosiți-vă imaginația și adoptați soluțiioriginale, care să vă facă lucrul o plăcere.

Page 4: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BISON MONTAGEKIT EXTREME GRIP

Adeziv superior în construcții cu o priză inițială excelentă (120 kg/m²) și o rezistență finală foarte bună. Ideal pentru îmbinarea, lipirea sau fixarea imediată a oricărui tip de material pe o suprafață poroasă.

Familia MONTAGEKIT

Cum să renunțăm la cuie și șuruburi.

PREGĂTIREA SUPRAFEȚELOR Suprafețele de lipit trebuie să fie curate, uscate, fără praf și

degresate, dacă este nevoie. De asemenea, acestea trebuie să fie poroase. În cazul suprafețelor lucioase este bine să folosiți PolyMax.

Temperatura mediului de lucru trebuie să fie între +5°C și +40°C.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE Aplicați „puncte“ de adeziv pe suprafața materialu-

lui de lipit cu ajutorul unei spatule sau al unui cuțit. Distanța dintre „punctele“ de adeziv trebuie să fie între 20÷40 cm.

Aplicați întotdeauna adeziv la colțurile bucăților de material (plăcilor, foilor, șipcilor etc.)

Plasați materialele de lipit în poziția corectă și presați ferm. Imediat după fixare, materialele pot suporta corecții de poziție.

Pentru aplicare se folosește pistolul pentru cartușe. Nu lipește: polipropilenă, polietilenă, silicon și Teflon.

APLICAȚII:Este recomandat atât pentru aplicațiile de interior cât și pentru cele de exterior. Poate fi utilizat pen-tru lipirea cadrelor, plintelor, pragurilor, glafurilor de la fe restre, scândurilor, șipcilor, a materialelor pentru placări murale și de pardoseli, literelor din plastic, ramelor decorative, cutiilor poștale.

AMBALAJCartuș din plastic de 370 g.

Alianța împotriva cuielor

Atunci când trebuie să folosim în gospodărie cuie sau șuruburi pen-tru a fixa și îmbina diferite obiecte, mai mult ne enervăm: avem par-te de praf, zgomot și multe alte neajunsuri.Pentru a scăpa de toate aceste bătăi de cap, vă propunem gama de adezivi Bison Montagekit. Sunt ideali pentru o fixare rapidă a obiectelor, cât și pentru priza lor excelentă. Dacă inițial exista un singur Bison Montagekit „Original“ (actualul Super Strenght), gama a fost extinsă și se poate folosi la cele mai diverse aplicații în do-meniul reparațiilor și amenajărilor, înlocuind cu succes cuiele sau șuruburile.

Ce trebuiesă știți despre

Montage Kit

HERCULE

4

Page 5: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BISON MONTAGEKIT SUPER STRENGTH

BISON MONTAGEKIT EXTREME GRIP TAPEBandă dublu-adezivă pentru construcții cu o fixare imediată și o putere de lipire foarte bună. Recomandată pentru fixarea imediată a obiectelor pe orice tip de suprafață.

Adeziv universal de construcții, extrem de rezistent. Ideal pentru lipirea sigu-ră a tuturor tipurilor de materiale (de construcții). Rezultate rapide, simple și estetice.

UTILIZARE:Bandă adezivă ce se aplică pe obiect în funcție de materialul suport, ast-fel: aprox. 1,5 cm per kg pe suprafețe netede și aprox. 2 cm per 250 g pe suprafețe cu asperități mari. Nu se aplică la temperaturi mai scăzute de +15°C.

AMBALAJSe prezintă sub formă de bandă de adeziv cu dimensiuni de 19 mm × 1 m.

Este ideal de folosit pentru aplicații interioare, cât și exterioare. De exemplu: pentru lipirea de plinte, cutii poștale,

placări metalice, embleme, numere de casă, alarme de fum, doze și întrerupă-toare electrice, praguri, glafuri deferestre, cârlige etc.

APLICAȚII:Se poate folosi atât pentru aplicații de interior, cât și pentru cele de exterior. Pentru fixarea plăcilor decorative, șipcilor, plintelor, glafurilor, ramelor și tocurilor de uși și ferestre, cutiilor de racord și a dozelor, maselor plastice și a plăcilor ceramice și de piatră orna-mentală pe suport de: beton, cărămidă, tencuială, gips, lemn, PAL etc. Nea-decvat pentru polistiren expandat.

AMBALAJCartuș din plastic de 370 g.

ORIGINAL. PUTERNIC. MULTIVALENT.

RAPID. PUTERNIC. MULTIFUNCȚIONAL.

APLICAȚII:

MEȘTERUL

FIXISTUL

5

Page 6: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BISON MONTAGEKIT TRANSPARENTAdeziv de construcții transparent și foarte rezistent. Ideal pentru lipirea rapidă și foarte puternică a tuturor tipurilor de materiale de construcții și decorative pe suprafețe poroase.

Adeziv de construcții transparent și foarte rezistent. Ideal pentru lipirea rapidă și foarte puternică a tuturor tipurilor de materiale de construcții și decorative pe suprafețe poroase.

TRANSPARENT

BISON MONTAGEKIT POLYSTYRENEAdeziv de construcții rezistent, cu o priză inițială excelentă. Ideal pen-tru lipirea fermă a tuturor tipurilor de obiecte din polistiren, ce necesi-tă aderență rapidă la suprafețe poroase.

INVIZIBILUL

SPECIALISTUL

APLICAȚII:Este ideal pentru uz interior, pentru lipirea polistirenului pe suprafețe ca: lemn, plăci aglo-merate, beton, piatră și tencuială. De exemplu: fixarea plăcilor decorative pentru tavan și pereți, a ornamentelor, plăcilor pentru izolații și a cadrelor din polistiren. Nu este recoman-dat pentru locuri cu umiditate permanentă.

AMBALAJCartuș din plastic de 440 g.

APLICAȚII:Ideal pentru lipirea (fixarea) invizibilă a lemnului, maselor plastice, metalului, pietrei, tencuielii, țiglei, polistirenului pe suprafețe de beton, piatră, tencuială, lemn și plăci aglome ra te. De exemplu: fixarea cadrelor, plintelor, pragurilor, bordurilor, șipcilor, glafurilor pentru ferestre, materialelor pentru placări murale și pardoseli, a plăcilor ceramice, precum și pentru materiale decorati-ve: plăci indicatoare, rame decorative din ipsos, polistiren, poliuretan.

Nu este indicat pentru polietilenă

(PE), polipropilenă (PP) și pentru lo-curi unde este umezeală permanentă.

AMBALAJCartuș din plastic de 370 g.6

Page 7: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

LIPIRE ȘI FIXARE ETANȘARE

tăiați capătul cartușului lângă filet

pentru a obține un orificiu de 10 mm. înșurubați ferm aplicatorul de plastic și

tăiați-l pentru a obține un orifi ciu de 5 mm.încărcați cartușul în pistol.

nu este necesară grunduirea

în prealabil a suprafeței. Pentru lipiri și fixări:

Aplicați PolyMax pe una din suprafețe în linii

sau puncte. Presați bine și lăsați adezivul să se întărească. Fixați îmbinarea dacă este necesar.

Pentru etanșări:Îmbinările ce urmează a fi etanșate trebuie să

aibă minim 5 mm adâncime și 5 mm lățime. Îmbinările adânci trebuie umplute în prealabil cu spumă poliuretanică. Întindeți etanșeizantul cu un cuțit umed. Pentru îmbinările verticale, mișcarea trebuie făcută de jos în sus.

Timp de întărireFormează peliculă în aprox. 15 minute.

Neaderent la atingere în aprox. 4 ore de la aplicare. Poate fi vopsit după cca 15 minute (după formarea peliculei).

înlocuiește adezivii pentru montaj,

lemn, construcții și PU. este indicat pentru toate materialele de

construcții: lemn, ipsos, plăci de acoperire, plăci aglomerate, materiale sintetice, piatră naturală, beton, gips, metal, sticlă. ideal pentru asamblat plinte, șipci, glafuri

de ferestre, praguri, plinte, material din plăci, material de izolații, plăci și ornamente de ipsos, borduri ornamentale și oglinzi.este indicat pentru capacitatea de aderență

structurală la panouri și elemente pentru construcții de fațade, de interior și tavane.

îmbină calitățile masticurilor (siliconice,

acrilice) cu cele ale adezivilor de construcții.ideal pentru toate suprafețele: netede,

poroase, neporoase, chiar și ușor umede.ideal pentru etanșarea rosturilor, tăieturilor

și crăpăturilor din rame (plastic), plinte, acoperișuri, jgheaburi, pereți, lucarne și cămine.

Bison Poly Max este un adeziv uni-versal pentru construcții, de calitate superioară pe bază de MS Polimer.Lipire, fixare, etanșare, pentru toate materialele, pentru toate suprafețele, în toate împrejurările.

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

MASTIC POLIVALENTLIPEȘTE, FIXEAZĂ, ETANȘEAZĂ

PROPRIETĂȚIaderă pe toate materialele;

se poate vopsi;

rămâne elastic;

pentru uz interior și exterior;

fără solvenți;

100% impermeabil;

rezistent la UV;

nu se contractă;

capacitate bună de umplere;

fără contaminare;

rezistent la mucegai;

tehnologie MS Polimer.

MONTAGEKIT + SILICON = POLYMAX APLICAȚII:

7

Page 8: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

PROBLEMAPresupunem că v-ați montat o centrală termică de apartament și în pereți v-au rămas destul de multe găuri de la montaj. Cum faceți să le astupați și în același timp să le conferiți izolație termică și fonică?

APLICAȚII:operații rapide și simple de etanșare, izolare și umplere a

rosturilor, golurilor, îmbinărilor, fisurilor și orificiilor mari indicată împotriva pierderilor de căldură, a frigului, a

curenților de aer, a zgomotului și a umezeliiideală pentru lucrări precum: îmbinările dintre pereți și tavane,

golurile de montaj de la uși și ferestre, treceri de conducte și cabluri, îmbinarea prin lipire a panourilor izolatoareaderă la multe materiale de construcții: lemn, beton, piatră,

zidărie de cărămidă, ipsos, metale și materiale sintetice variate (polistiren, polistiren expandat și extrudat, PVC și spumă PU)nu aderă la polietilenă, polipropilenă, silicon și Teflon

SOLUȚIA

SPUMĂ POLIURETANICĂ DE ȚEAVĂ: în timpul aplicării purtați întotdeauna mănuși, ochelari de protecție și haine de lucru;suprafețele trebuie să fie curate și degresate; agitați energic doza înainte de utilizare (de minim 10–20 de ori);țineți recipientul cu duza în jos și dozați cu aplicatorul trăgaci; umpleți spațiile numai pe jumătate cu spumă; cavitățile mari se umplu prin aplicarea de straturi succesive de spumă;utilizați produsul numai în spații bine ventilate; înainte de aplicare umeziți suportul ușor și uniform (ajută la întărirea mai rapidă a spumei);imediat după utilizare, țineți recipientul vertical cu duza în sus și curățați aplicatorul apăsând pe trăgaci până la eliminarea completă a

spumei de pe țeavă, sub acțiunea gazului propulsor; nu îndepărtați

aplicatorulde pedoză.

SPUMĂ POLIURETANICĂ DE PISTOL: în timpul aplicării purtați întotdeauna mănuși, ochelari de protecție și haine de lucru;suprafețele trebuie să fie curate și ferme, fără praf și grăsime;dacă suprafețele sunt poroase acestea trebuie umezite înainte de aplicarea spumei;înșurubați aplicatorul în valva pistolului pentru spumă PU;poziția tubului în timpul aplicării este cu capul în jos; reglați debitul de spumă din „trăgaciul“ pistolului; îmbinările și cavitățile se vor umple numai 50%; spuma se va aplica în straturi; așteptați aproximativ 1 oră înainte de a aplica un nou strat;

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

în cazul volumelor mari de umplere umeziți stratul anterior de spumă înainte de a aplica un nou strat.

Spuma poliuretanică BisonSpumă poliuretanică cu întărire rapidă și expandabilitate ridica-tă. Rezistentă la temperatură de la –40°C până la +90°C. Se poate vopsi. Varianta de iarnă se poate aplica de la temperatura de –10°C.Spuma poliuretanică de 700 ml generează până la 40–45 litri de spumă. Spuma poliuretanică de 500 ml generează până la 20–25 litri de spumă. Spuma poliuretanică pentru pistol de 750 ml gene-rează până la 40–45 litri de spumă.

BISON CONSTRUCTION FOAM

SPUMĂ POLIURETANICĂ

8

Page 9: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

INAMICIIUMEZELII

INSTRUCȚIUNI:Umplerea dispozitivului cu crista-le Air Max clasic (cristale mărunte) tăiați cu grijă ambalajul, pentru a-l deschide; scoateți capacul alb de la dispozitivul Air Max și presărați

uniform conținutul rezervei în recipientul alb; puneți la loc capacul alb și Air Max este gata de utilizare; dispozitivul Air Max se golește ușor după ce

granulele s-au dizolvat complet.

Golirea dispozitivului Air Maxdeschideți dispozitivul deasupra toaletei și goliți recipientul;

lichidul vărsat poate cauza pătarea;

în cazul pătării, spălați imediat cu multă apă și ștergeți bine până la uscare;

repetați în caz de nevoie;

clătiți bine toaleta cu apă;

evitați contactul cu obiectele din piele și metal:

aceste materiale se pot deteriora.

Dispozitiv cu cristale absorbante ce reduc umiditatea din spațiile cu ventilație redusă. Conține o pungă cu cristale ce absorb umidi-tatea, un recipient din plastic ce conține un suport pentru cristale și un container pentru evacuarea lichidului rezultat. În momentul în care cristalele sunt expuse la aer, acestea încep să absoarbă umi-ditatea. Cristalele o dată saturate, se transformă în lichid, acesta trebuie golit periodic din recipient.

PROPRIETĂȚI:a nu se expune la temperaturi mai mici de +5°C;

rămâne activ timp de 2–3 luni, depinde de umezeală

și temperatura spațiului în care este expus;inodor, curat și ușor de folosit;

o rezervă asigură reglarea umidității pentru spații de până la 35 m³.

Există locuri în casele noastre în care vaporii de apă în exces produc mari neajunsuri: mucegai, igrasie, mirosuri neplăcute și umiditate excesivă.

Există soluții care te pot scăpa de multe problemele: Bison Air Max , dispozitiv ce absoarbe vaporii în exces;Bison vopsea anticondens , pentru prevenirea condensului și mucegaiuluiBison grund antiigrasie ce previne condensul și umezeala penetrantă;Bison antimucegai , soluție ce îndepărtează mucegaiul.

BISON AIR MAX ABSORBANT DE UMIDITATE APLICAȚII:

combate condensul, umiditatea, mirosurile râncede

se folosește în spații fără ventilație, pivnițe,

garaje, sere, caravane, ambarcațiuni

9

Page 10: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BISON VOPSEA ANTICONDENSGrund monocomponent pe bază de dispersii acrilice pentruprevenirea condensului și mucegaiului.

Prin formula sa specială,Bison antimucegai îndepărtează mucegaiul și împiedică reapariția acestuia pentru o perioadă îndelungată de timp.

Impregnant alb hidrofob. Previne condensul și umezealapenetrantă, petele de mucegai și igrasie de pe pereții interiori.

BISON GRUND ANTIIGRASIE

BISON PULVERIZATOR ANTIMUCEGAI

APLICAȚII:pereți, podele și îmbinările acestora în

băi, bucătării, subsoluri și garaje;poate fi folosit și pentru pereți

exteriori, balcoane, jardiniere etc.

APLICAȚII:protecție împotriva umidității din sol sau din exterior;

eliminarea petelor de umiditate, igrasie etc.;

se aplică pe pereții interiori ai încăperilor;

se aplică pe toate materialele de construcții minerale poroase:

tencuială, cărămidă, beton, BCA, ciment, gresie, eternit (azbociment).

ULVERIZATOR ANTIMUCEGAI

tencuială, cărămidă, beton, BCA, ciment, gresie, eternit (azbociment).

ACȚIUNEDURABILĂ ȘI

EFICIENTĂ!

APLICAȚII:îndepărtarea și evitarea petelor datorate condensului;

se folosește pentru pereții și plafoanele băilor,

bucătăriilor, camerelor, debaralelor;aderă pe beton, ciment, tencuială, cărămidă, metal și poliester.

INSTRUCȚIUNI:răzuiți straturile groase de mucegai;

scoateți capacul de protecție și

înșurubați duza de pulverizare; pulverizați apoi suprafața de

la 3–5 cm și lăsați 10 minute;în cazurile severe repetați

tratamentul după 10 minute;curățați suprafața tratată temeinic

cu apă sau utilizați un burete;pentru îmbinările etanșeizate cu

mastic siliconic, repetați întregul tratament (pulverizare și curățare).

INSTRUCȚIUNI:înainte de utilizare, agitați

impregnantul foarte bine;îndepărtați straturile care se exfoliază;

umeziți peretele, reparați

fisurile, găurile, crăpăturile;aplicați două straturi de grund;

al doilea strat se aplică numai după uscarea

primului (aproximativ 24 de ore);în cazul suprafețelor absorbante, se

poate aplica și al treilea strat;după o săptămână peretele poate fi tapetat

sau vopsit (cu o vopsea pe bază de dispersie).

INSTRUCȚIUNI:îndepărtați straturile care se exfoliază și mucegaiul;

tratați suprafețele poroase cu o amorsă formată

din 2 părți Bison vopsea anticondens și o parte apă;produsul se aplică cu pensula în două

straturi: primul strat diluat – 6 părți de vopsea și una de apă, al doilea strat se aplică nediluat după 24 de ore;în interval de 30 de minute, al doilea

strat trebuie nivelat cu o mistrie sau modelat cu o rolă, spatulă sau burete;în condiții normale, suprafața poate fi tapetată

sau vopsită cu emulsie de latex după 2 zile.

10

Page 11: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Mastic de etanșare pe bază de cauciuc siliconic pentru efectuarea tuturor tipurilor de etanșări și îmbinări. Rezistent la apă, permanent flexibil.

Mastic de etanșare pe bază de cauciuc siliconic pentru baie și bucătărie. Disponibil în culorile gri, bej, alb, sau transparent.

Mastic de etanșare pe bază de cauciuc siliconic, special pentru obiecte din sticlă (acvarii, mobilier din sticlă). Rezistent la apă, permanent flexibil.

BISON SILICON UNIVERSAL

BISON SILICON SANITAR BISON SILICON GLASS

ETANȘEIZANȚI SILICONICI

În funcție de nevoile din locuința dumnea-voastră, vă recomandăm folosirea etanșei-zanților siliconici în următoarele situații:SILICON UNIVERSAL – recomandat pen-tru orice fel de aplicație; SILICON SANI-TAR – recomandat în special pentru băi și bucătării; SILICON PENTRU STICLĂ – ide-al pentru acvarii, vitrine etc.

APLICAȚII:recomandat pentru lucrări la instalațiile sanitare și în construcții;

aderă pe ceramică și faianță, obiecte sanitare (căzi, dușuri,

chiuvete), sticlă netedă, email, metale, fante de dilatare;nu se folosește la acvarii.

INSTRUCȚIUNI:suprafețele de lipit trebuie să fie curate, uscate și degresate

aplicați masticul în îmbinare și neteziți cu o spatulă umedă

timp de întărire la 23°C: 3mm/24 de ore

APLICAȚII:etanșarea, umplerea și lipirea îmbinărilor, a fantelor și a golurilor;

ideal pentru sticlă (vitrine, acvarii), materiale sintetice (vane și

cabine de duș acrilice din plexiglas și policarbonat), piatră și zidărie, metale, tâmplărie de aluminiu și PVC;aderă pe suprafețe universale, fără grunduire, pe

materiale de construcții: beton, cărămidă, ceramică, email, sticlă, metale, cauciuc, lemn și multe materiale sintetice (acril, PVC, ABS, policarbonat, poliester);nu aderă pe bitum, polietilenă, polipropilenă și teflon.

INSTRUCȚIUNI:suprafețele de lipit trebuie să fi e

curate, uscate și degresate;aplicați masticul în îmbinare și neteziți

cu o spatulă umedă;se întărește complet

după 24 de ore;în timpul uscării

se degajă un miros de oțet slab și nedăunător.

APLICAȚII:etanșarea, umplerea și lipirea îmbinărilor, a

fantelor și a golurilor din băi și bucătării;aderă pe ceramică și faianță, obiecte sanitare (căzi,

dușuri, chiuvete), sticlă netedă, email, metale.

INSTRUCȚIUNI:suprafețele trebuie să fie curate, uscate, fără praf, degresate;

aplicați masticul în mod uniform în îmbinare și neteziți cu o spatulă umedă;

pentru rezultate optime pe mase plastice,

șmirgheluiți suprafețele în prealabil și apoi utilizați Bison Silicone Primertimp de întărire la 23°C: 3mm/24 de ore;

PROPRIETĂȚI:rezistent la apă, și raze UV;

elasticitate permanentă;

nu se poate vopsi;

conține fungicide;

se utilizează la temperaturi

cuprinse între +5°C și +40°C;se folosește numai în

spații bine ventilate. 11

Page 12: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BISON BANDĂ SILICONICĂ SANITARĂ

BENZI PENTRU

ETANȘARE ȘI FIXARE BISON

BANDĂ DUBLU ADEZIVĂ

PROPRIETĂȚI,SFATURI:

pentru uz interior,

rapid, ușor, rezistentă la umezeală;nu atingeți banda cu

degetele – acest fapt reduce aderența;curățați petele cu

terebentină sau cu soluție de curățat adezivi.

APLICAȚII:fixarea oglinzilor, savonierelor, cârligelor de perete, emblemelor, suporturilor și plăcuțelor indicatoare din plastic, tablourilor;aderă pe suprafețe netede, plate

– plăci ceramice, sticlă, metal, melamină, carton, plastic, lemn;nu este indicată pentru montarea pe suprafețe rugoase – piatră, tencuială – sau pe tapet de vinil;nu este recomandată pentru lipirea de obiecte foarte grele.

INSTRUCȚIUNI:asigurați-vă că suprafața și obiectul sunt foarte curate, uscate și degresate;aplicați bandă suficientă pe obiect (2 cm de bandă la fiecare 70 g);îndepărtați hârtia protectoare; montați imediat obiectul în poziția corectă și apăsați ferm rezistența maximă se obține după 24 de ore

APLICAȚII:asigură o etanșare eficientă la marginile

căzilor, dușurilor, vaselor de WC, planșeurilor de scurgere, chiuvetelor și podelelor.

INSTRUCȚIUNI:curățați bine suprafețel e cu o

soluție de curățat puternică;îndepărtați urmele vechi de

etanșeizant (silicon sau adeziv);tăiați banda la dimensiunea dorită;

începeți cu îmbinarea cea mai lungă și

aveți grijă ca banda etanșantă să fie cu aproximativ 10–15 mm mai lungă;îndoiți banda la jumătate pe

întreaga ei lungime;îndepărtați condensul de la îmbinare

cu ajutorul unui uscător de păr;dezlipiți suportul de hârtie de la un capăt

pe o lungime de câțiva centimetri;poziționați capătul benzii deasupra

îmbinării, apoi fi xați banda – fără a o

întinde – și continuați să apăsați ferm;când ajungeți la capătul îmbinării

îndepărtați surplusul de bandă;asigurați-vă că banda este bine lipită,

în special în spațiile dintre plăci;la colțuri suprapuneți capetele benzii

– tăiați bucățile suprapuse în diagonală (45°) – îndepărtați părțile decupate;lăsați să treacă 24 de ore înainte

de a folosi obiectele etanșate; asigurați-vă din nou că banda a

aderat pe întreaga lungime.12

Page 13: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

MASTICURIACRILICE

BISON ACRYLIC UNIVERSALSunt recomandate pentru umplerea fisurilor și crăpăturilor. Avantajul aces-tora față de chitul de umplere clasic este elasticitatea lor. Acest avantaj le recomandă în special la astuparea fi-surilor pe lângă geamuri și uși supuse sarcinilor.

BISON WOOD SEALANT

Mastic acrilic pentru etanșarea îmbinărilor, crăpăturilor și fisurilor. Poate fi vopsit, este foarte maleabil, nu crapă, nu îmbătrânește și este rezistent la intemperii. Culori disponibile: maro, negru, alb.

Mastic pentru parchet și lemn, poate fi vop-sit sau lăcuit după uscare.Se prezintă într-o gamă de culori adecvată culorii naturale a lemnului: cireș, stejar, ste-jar deschis, maro.

APLICAȚII:etanșarea și umplerea îmbinărilor, crăpăturilor

și fisurilor dintre uși și ferestre, glafuri, elemen-te prefabricate, trepte, plinte, căptușeli din ta-blă ondulată, hornuri, conducte și jgheaburi;umplerea fisurilor din pereți;

aderă pe cărămidă, beton, gips, lemn,

sticlă, ceramică, metale și PVC rigid.

INSTRUCȚIUNI:suprafețele de lipit trebuie să fie curate, uscate, fără praf și degresate;aplicați masticul în îmbinare și

neteziți cu o spatulă umedădupă o oră se formează o peliculă

care poate fi vopsită;se întărește complet după 1–2 săptămâni;

mențineți îmbinarea uscată cel

puțin 8 ore de la aplicare.

APLICAȚII:umplerea, etanșarea îmbinărilor, golurilor, cră-

păturilor din lemn, parchet și parchet laminat; ideal pentru îmbinările dintre

podele de lemn și pereți; indicat pentru etanșarea îmbinărilor

la dulapuri, suprafețe, placaje etc.;lipește toate tipurile de lemn, cărămidă, beton,

gips, sticlă, ceramică, metale și PVC rigid.

INSTRUCȚIUNI:suprafețele de lipit trebuie să fie curate,

uscate, fără praf și degresate;aplicați în mod uniform masticul în

îmbinare și neteziți cu o spatulă umedă;după o oră se formează o peliculă;

se întărește complet după 1–2 săptămâni;

masticul poate fi vopsit sau lăcuit

după ce s-a întărit complet;mențineți îmbinarea uscată cel

puțin 8 ore de la aplicare.

13

Page 14: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Pentru aplicarea tuturor tipurilor de ade-zivi, masticuri siliconice, masticuri acrili-ce ambalate în cartușe de 310 ml etc.

Pistol metalic pentru spumă poliuretanică profesională. Permite lucrul rapid și o dozare precisă.

BISON CLICK GUN

BISON FOAM GUN

PROPRIETĂȚI:

Sistem revoluționar patentat

internațional pentru toate cartușele din plastic;Blocare instantanee a curgerii

produsului la eliberarea trăgaciului;Dozare precisă, precizie maximă;

Utilizabil în orice poziție;

Rezistent și durabil;

Ușor de utilizat

INSTRUCȚIUNI:Introduceți cartușul

trageți până la capăt de tija pistolului;

potriviți cartușul în locul special

din capătul pistolului.

Aplicați adezivul, siliconul etc.strângeți mânerul pistolului

până în momentul în care conținutul cartușului iese afară;eliberați mânerul pistolului –

conținutul cartușului nu va mai curge.

Scoateți cartușul trageți tija pistolului până la capăt;

apăsați de mânerul mai mic (aflat

deasupra mânerului mare de dozare a cartușului) pentru a elibera cartușul.

PISTOALE PENTRU SPUMĂ POLIURETANICĂ ȘI CARTUȘE

Cu ajutorul acestor accesorii, munca dumneavoastră devine mai simplă și mai eficientă.

INSTRUCȚIUNIPregătirea pistolului:

agitați bine recipientul de spumă

(de minim 20 de ori); înșurubați tubul de spumă în filetul

de pe pistol (nu foarte puternic);apăsați ușor pe mânerul pistolului

până ce țeava pistolului se umple cu spuma din tub;fluxul de spumă eliberat

poate fi controlat cu ajutorul dispozitivului de reglare.

După ce ați folosit pistolul:întotdeauna lăsați un recipient

de spumă fi xat pe pistol;închideți dispozitivul de reglare

a fl uxului de spumă; nu goliți țeava pistolului de spuma care a rămas,

deoarece spuma se usucă în contact cu aerul;tubul de spumă rămas în pistol

se așază în poziție verticală.

Înlocuirea tubului cu spumă:asigurați-vă că tubul cu spumă este golit

complet, apăsând mânerul pistolului până în momentul în care nu mai iese spumă deloc;luați un nou tub cu spumă și agitați-l puternic;

deșurubați recipientul vechi de spumă

astfel încât valva dispozitivului de fixare să fie orientată spre exterior;curățați spuma rămasă pe filetul pistolului;

înșurubați un nou recipient de spumă pe pistol

și apăsați pe trăgaci până se eliberează spuma.

14

Page 15: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Etanșează îmbinările metalice filetate cu diametrul de până la 50 mm. Atestat GASTEC pentru instalații de gaz cu presiune – până la 0,2 bar – și temperaturi între –20°C și +135°C.

BANDA DE TEFLON

Fir de etanșare din PTFE 100%. Folosit pentru etanșarea racordurilor filetate metalice și/sau plastice.

FLON 100

PENTRU 1001 APLICAȚII

LUBRIT ALL – MECANICUL DIN SPRAY

SOLUȚII PENTRU ETANȘARE

APLICAȚII:unge și protejează broaștele de la

uși, balamalele de la ferestre;unge calea de rulare a perdelelor,

rotilele scaunelor de la birou;asigură glisarea lină a sertarelor de la birouri;

curăță și unge lanțul de bicicletă și roțile dințate;

curăță cadrul de la bicicletă, jantele auto;

unge roțile patinelor, foarfecele;

protejează uneltele de pescuit (mulineta);

protejează burghiele împotriva ruginei;

degresează și înlătură murdăria.

Lubrifiant transparent multifuncțional cu proprietăți de curățare, dizolvare a grăsimilor, combatere a coroziunii, îndepărtare a umidității, deblocare a elementelor rugi-nite și înțepenite. Îndepărtează murdăria.

1515

Page 16: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

BENZI DE ETANȘARE

Benzi de etanșare pentru uși

Bandă ușă PDS-B-ZKBandă de etanșare din PVC ri-gid cu perie pentru uși.

Autofixare (autoadezivă)Culori: alb, maro, cireș, stejar, nuc, mahon, fag.Ambalaj: blister – 1 m.

Bandă ușă ADS-BBandă de etanșare din Alu-miniu cu perie pentru uși.

Fixare: cu șuruburi.Culori: argintiu.Ambalaj: blister – 1m.

Bandă ușă garaj IBSBandă de etanșare din Aluminiu cu perie pentru uși de garaj.

Fixare: cu șuruburi.Culori: argintiu.Ambalaj: 1 m, 2,5 m.

Bandă ușă PDSBandă de etanșare din PVC rigid cu lamelă din cauciuc pentru uși.

Fixare: cu șuruburiCulori: alb; maroAmbalaj: blister – 1 m.

Bandă ușă garaj ADS-GLBandă de etanșare din Aluminiu cu perie pentru uși de garaj.

Fixare: cu șuruburi. Culori: argintiu. Ambalaj: 1 m; 2,5 m.

Bandă Ellen profil „I“Bandă autoadezivă din spumă flexibilă.

Spațiu de etanșare: 1 – 4 mm.Culori disponibile: alb; maro.Ambalaj: blister – 7,5 m;

blister – 15 m.

Bandă Ellen profil „D“Bandă autoadezivă din cauciuc EPDM.

Spațiu de etanșare: 4 – 6 mm.Culori disponibile: alb; maro.Ambalaj: blister – 7,5 m;

blister – 15 m; rolă – 100 m.*D-XXL – spațiu de etanșare 8 –10 mm,

negru – rolă – 70m.

Benzi de etanșare pentru uși și ferestre

Bandă Ellen profil „P“Bandă autoadezivă din cauciuc EPDM.

Spațiu de etanșare: 3 – 5 mm.Culori disponibile: alb; maro.Ambalaj: blister – 7,5 m;

blister – 15 m; rolă – 100 m.

Bandă Ellen profil „K“Bandă autoadezivă din cauciuc EPDM.

Spațiu de etanșare: 2 – 3 mm.Culori disponibile: alb; maro.Ambalaj: blister – 7,5 m;

blister – 15 m; rolă – 100 m.

Uși de intrare care nu se închid etanș sau rame de ferestre ce nu se pliază bine pe cadru, fac ca frigul sau praful din exterior să intre cu ușurință în locuința dumneavoastră.

Benzile de etanșare marca Ellen reprezintă solu țiile cele mai accesibile, la îndemâna oricui care vă pot proteja de aceste lucruri nedorite.

16

Page 17: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Profile din PVC pentru plăci ceramice Profile de trecere din metal și protecții treaptă

Profile pentru gresie și faianțăVă gândiți să vă puneți gresie sau faianță în

casă. Pereții dumneavoastră nu sunt perfect drepți și este foarte posibil ca plăcile de faianță să nu se alinieze, motiv pentru care efectul lor estetic va avea de suferit. De asemenea, plăcile de gresie și de faianță se pot sparge la șocuri me-canice, cele mai sensibile fiind muchiile acestora. Dacă, în urma unui astfel de șoc, una dintre muchiile unei plăci ceramice se sparge, pentru înlocuirea ei va trebui să creați un mic șantier în casă.

Profilele din PVC pentru muchii exterioare și interioare reprezintă o metodă simplă, economică și durabilă, care vă scutește de astfel de neplăceri, asigurând totodată și decorarea respectivelor mu-chii. Fixat corect, profilul interior preia și funcția de etanșator, împiedicând umezeala să pătrundă.

Profilele se fixează o dată cu plăcile ceramice și sunt disponibile într-o gamă variată de culori, simple sau marmorate.

Profile pentru baie și bucătărieProfilele din PVC porțelanat reprezintă o soluție

profesională ce oferă un luciu și o strălucire deosebită, similară cu aceea a porțelanului.

Sunt foarte rezistente la zgârieturi, radiații ultraviolete, detergent și agenți de curățare etc. Pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior. Se pot folosi pentru masca-rea îmbinărilor plăcilor ceramice, a spațiilor ce rămân după montarea obiectelor sanitare în baie sau în bucătărie, între pereți și cada de baie, chiuvetă sau cabină de duș. În funcție de tipul lor, profilele se pot fixa o dată cu plăcile sau ulterior, cu silicon.

Profile pentru plăci ceramice, protecții treaptă și profile de trecere din metalEleganță și protecție pentru gresia și faianța dumneavoastră. O imagine de lux pentru baie și bucătărie.Siguranță și estetică pentru treptele dumneavoastră. Profilele Arcansas reprezintă finisajul de care aveți nevoie.

Eleganță și lux Rafinament și siguranță

Eleganță și protecție pentru gresia și faianța

dumneavoastră.

O imagine de lux pentru baie și bucătărie.

Siguranță și estetică pentru treptele dumneavoastră.

Ra� nament și bun gust

în decorațiuni interioare.

Profile de trecereProfilele de trecere asigură un finisaj estetic

deosebit tranziției între două suprafețe din pla-nul podelei.

De asemenea, pentru suprafețele între care există o diferență de nivel (de exemplu, de la parchet la gresie sau de la mochetă la linoleum), există profile de trecere pentru diferența de ni-

vel. Profilele de trecere cu imitație de lemn reprezintă o soluție estetică deosebită, mai ales pentru podelele din parchet. Se pot utiliza și ca praguri de uși. Pot fi fixate cu șuruburi sau adeziv, în timpul placării sau ulterior acesteia. Sunt disponibile într-o gamă variată de modele și de culori.

Protecții pentru trepteAplicarea protecțiilor de treaptă constituie o va-

riantă economică, prin care se asigură siguranță în utilizare (prin suprafețele antiderapante prezente la fiecare profil) și aspectul estetic pe care acestea îl conferă.

În funcție de tipul de profil, se pot fixa o dată cu plăcile sau ulterior, cu șuruburi sau cu adeziv.

17

Page 18: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Vopsiri pe versuri

Vopsele pentru autoturisme, camioane, motociclete, biciclete.Vopsea retuș pentru autoturisme Dacia.

VOPSEARETUȘ AUTO

Car’s Metallic LackVopsea metalizată. Vopsea de calitate, cu uscare rapidă. Rezistență la intemperii, zgâri-eturi și radiații UV. Pentru autoturisme, cami-oane, motociclete, scutere, biciclete. Aderență deosebită și rezistență la coroziune. Culori: azur, albastru, verde, roșu, negru. A nu se apli-ca peste vopsea pe bază de rășini sintetice

Silver Chrome SetConținut:

Effect Primer 150 ml.–grund negru

pentru tratarea suprafețelor și efect mai pronunțat. Silver Chrome Spray 400 ml.–

vopsea efect argintiu cromat. Material textil antistatic

Conferă suprafețelor tratate efect similar cromării.

Pentru uz exterior!!! Rezistent la intemperii și zgârieturi!!!Lăsați grundul să se usuce minim o oră înaintea aplicării spray-ului Silver

Chrome. Pentru obținerea unui efect optim, este necesar ca suprafața să fie netedă. Nu pulverizați peste vopsea pe bază de rașină sintetică.Important: Pentru curățarea și polișarea suprafețelor vopsite cu Silver

Chrome spray, nu folosiți soluții de curățat pe bază de alcool sau derivați din petrol, ci numai produse pe bază de apă.

Transparent SprayVopsea acrilică specială ce conferă un efect translucid de culoare suprafețelor transparente tratate (permite luminii să treacă). Pentru: sticlă, porțelan, plastic, globuri, lămpi, becuri. Culori disponibile: albastru, roșu, galben, negru, verde.

Cu dedicație, pentru autoturisme și pentru toate obiectele de uz casnic.

De ești fan Dacia sau poate altă marcă,Și vrei o revopsire, sau poate doar o patăȘi-ți place lac pe jantă ori pe caroserieDupli-Color te ajută, cu spray și fantezie.

de D.C. Spray

Vopsea retuș auto metalizatăVopsea acrilică cu uscare ra pi dă și putere bună de acoperire. Rezistență deosebită la factori de mediu și intemperii. Protejează împotriva coroziunii. Rezistență la finisare cu polish auto.

După 30 de minute se poate

aplica lac incolor pentru un luciu deosebit și durabil.A nu se aplica peste vopsea pe

bază de rășini sintetice. Culori disponibile: roșu (inca, rubin, indian, persan, strălucitor, toreador,

coral), argintiu (stelar, diamant, iridiu), bej stelar, bleu (spațial, stelar), verde (malachit, polinezia, pădurea-neagră), gri (petrol, carbon, safir, direct, metalizat, spațial, cuarț, stelar, verde-primăvară, verde abisal, perlă), albastru (spectral, sideral, azur, violet, olimp, electric, marin), crem (stelar, auriu), negru magic.

Vopsea retuș auto – nemetalizatăVopsea pe bază de rășini sintetice cu putere bună de acoperire. Elasti-citate deosebită și luciu mai puternic comparativ cu vopselele acrilice.

Rezistență la umiditate.

Suprafața poate fi protejată cu lac (pe bază de rașini sintetice) aplicat în prime-le 2 ore sau după 24 de ore.

Culori disponibile: alb boreal nova, alb 10, alb-gri 13, roșu 275, roșu 270, roșu valelungă, roșu nova, roșu imperial, roșu passion, crem 427, crem 400, albastru 616, albastru cobalt 665, galben taxi, gal-ben sport, gri metal 850.18

Page 19: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

VOPSELE DECORATIVE ȘI PENTRU UZ CASNIC

Îndepărtați rugina,

vopseaua veche exfoliată și curățați bine suprafața pe care o retușați

Acoperiți zonele care

nu trebuiesc vopsite.Agitați energic recipientul 2–3

minute și pulverizați de probă.

Distanța de

pulverizare este de aproximativ 25–30cm.

Aplicați mai multe

straturi subțiri de vopsea la interval de 2 minute.

N-ai vrea tu să ai de toate?Email la locul lui,

O vopsea când bați un cui,Lemn, metale colorate,

Sticlă, plastic retușate?Color spray e bun la toate!RETUȘĂRI CASNICE REPARAȚII DE EMAIL

COLOR SPRAY COLOR SPRAY EMAIL SPRAY

Vopsea sintetică de calitate, rezistentă la intem-perii, pentru hobby și uz casnic.Pentru uz interior și exterior. Utilizabil pentru lemn, metal, sticlă, piatră, carton, hârtie, azbest, porțelan și numeroase mase plastice.

Elasticitate deosebită și putere

de acoperire bună.Luciu mai pronunțat comparativ

cu vopselele acrilice.Îndepărtați rugina și urmele vechi de

vopsea – șlefuiți ușor suprafața.Se poate revopsi în primele

2 ore sau după 24 de ore.Nu acoperiți cu lac acrilic.

Disponibilă într-o gamă largă

de culori (38 de nuanțe).

Vopsea acrilică specială, cu uscare rapidă pentru repa-rarea defectelor suprafețelor emailate – obiecte sanitare, frigidere, mașini de spălat.

Rezistă la temperatura

de +110°C.Respectați

recomandările generale pentru vopsire.Nu aplicați peste

vopsea pe bază de rășini sintetice.Neadecvată pentru

reparații durabile pe suprafețe mari.

Recomandări generale pentru vopsirea cu vopsea spraySunt valabile pentru toată gama de vopsea spray Dupli-Color:

19

Page 20: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

PEREȚI DE PUS ÎN RAMĂ

Când te gândești ce costisitor poate fi un tablou de un metru pe un metru. Dar unul cât un întreg perete. Este important și de cine este semnat, desigur. Dar ce zici dacă ai avea un tablou cât tot peretele din casă și pe deasupra mai are și semnătura ta?

Cu un minim de antrenament poți de-veni artist în propria ta casă.

PEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂPEREȚI DE PUS ÎN RAMĂ

un tablou de un metru pe un metru. Dar unul cât un întreg perete. Este important și de cine este semnat, desigur. Dar ce zici dacă ai avea un tablou cât tot peretele din casă și pe deasupra mai are și semnătura ta?

veni artist în propria ta casă.

Până acum ați zugrăvit pereții. De astăzi, îi puteți decora.

TAMBOUR SUPER WASH

SUPER WASH – vopsea unică pentru efecte speciale și decorațiuni de excepție

DESCRIEREVopsea acrilică pe bază de apă, de-corativă, ce permite obținerea unor texturi deosebite. Textura obținută variază în funcție de presiunea aplicată și de cantitatea de vopsea din burete. Se aplică pe orice perete acoperit cu vopsea acrilică (lavabi-lă). Nu se aplică pe var sau humă.

UTILIZĂRIVopsea decorativă de interior pentru camerele copiilor, dor-mitoare, camere de zi, holuri.

CUM VOPSIMÎnmuiați buretele special în apă, apoi stoarceți bine.

Înmuiați marginea buretelui în vopsea.

Aplicați vopseaua în formă de „8“, în cerc, sau în „S“.

Aplicați vopseaua „mânjind“ mai intens marginile

urmelor lăsate de colțul buretelui. Este recomandat să vă „jucați“ cu aplicarea vopselei până la obținerea efectului dorit, înaintea aplicării finale.Se recomandă vopsirea a câte un metru

pătrat de perete, acordându-se atenție specială la îmbinările dintre secțiuni.Este recomandată aplicarea vopselei cu ajutorul

buretelui, dar aceasta se poate aplica și cu o cârpă, o rolă, un model sau chiar un plastic șifonat.Lăsați vopseaua să se usuce timp de 4 ore.

Cu Super Wash poți deco-ra anu mite zone din locuință, confe rindu-le un aspect unic, per-sonal: un perete, un stâlp, o firidă, pot deveni astfel elementele de atracție ale locuinței.

Super Wash este o vopsea decorativă apli cabilă peste un strat de vopsea lavabilă și permite obținerea unor efecte cromatice de-osebite.

20

Page 21: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

Pereți moderni cu aer rustic

TAMBOUR ANTIQUE

Vopsea decorativă cu efect și textură deosebite pentru amenajări interioare. Con-feră pereților un aspect clasic, elegant, antic. Cu vopseaua Antique se poate transforma cu ușurință un spațiu de locuit sau un birou într-o adevărată operă de artă.

CUM VOPSIMPeretele trebuie curățat

de praf și degresat.Aplicați pe perete o vopsea

lavabilă în nuanța dorită. Așteptați până când vopseaua se usucă complet (aproximativ 4 ore).Înmuiați pensula specială

în vopseaua Antique.Aplicați vopseaua Antique cu pensula

specială, în linii scurte, în direcții diferite (pe suprafețe de 1 – 2 m²).Așteptați între trei și opt minute, în

funcție de temperatura camerei, după care utilizați spatula specială peste stratul de vopsea.Continuați să vopsiți suprafețe mici,

până acoperiți întregul perete.Suprapuneți marginile zonelor vopsite

parțial pentru a estompa îmbinările.

Vopsea pe bază de apă, realizată cu cele mai

inovative și avansate tehnologii în domeniu.Vopseaua din cutie este gata pentru a

putea fi utilizată. Kitul conține materialele pentru vopsire: pensula și spatula specială.

SUGESTIIVă recomandăm să vopsiți un singur pere-

te din încăpere, care poate deveni astfel prin-cipalul punct de atracție. Se aplică pe orice perete acoperit cu vopsea acrilică (lavabilă). Nu se aplică pe var.

Antique poate fi utilizată pe orice perete: pe

tencuială, rigips sau beton chiar și pe plăci de lemn.Vopseaua Antique este disponibilă în 6 nuanțe.

Se pot obține și alte nuanțe adăugându-se în Antique

bază transparent orice pigment de culoare.

MOTIVE PENTRU A ALEGE ANTIQUE

ANTIQUEvopsea unică

pentru efecte specialeși decorațiuni

de excepție

21

Page 22: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

FANTASY vopsea unică pentru efecte speciale și decorațiuni de excepție

TAMBOURSHIMMER EFFECT

vopsea cu efect cameleonDupă adăugarea stratului final de Shimmer Effect, pe peretele vopsit anterior în culoarea pre-ferată, luminat din diferite un-ghiuri și cu anumite intensități, acesta devine mereu altul, în nuanță și strălucire (cameleon).

TAMBOUR GLITTER EFFECT

vopsea cu efect sclipitorAdăugarea stratului final de Glitter Effect, pe peretele vopsit anterior în culoarea prefera-tă conferă acestuia un aspect sclipitor, radiant și multicolor.

TAMBOUR PEARL EFFECT

vopsea cu efect perlatAdăugarea stratului final de Pearl Effect, pe peretele vop-sit anterior în culoarea pre-ferată, conferă acestuia un aspect sidefat, strălucitor.

TAMBOURGOLD LUSTRE EFFECT

vopsea cu efect auriu–metalicAdăugarea stratului final de Gold Lustre, pe peretele vopsit anterior în culoarea preferată, conferă acestuia un efect auriu-metalic, strălucire, căldură și armonie.

Vopsele decorative, ce conferă un design unic și atrăgător pentru decorarea selectivă a anumitor zone din spațiile de locuit.

Gama de vopsele decorative Fantasy îmbo-gățește aspectul unor pereți și zone din încăperi conferindu-le un aspect unic și personal.

TAMBOUR FANTASY

Perete cu personalitate multiplă

Aplicarea cu spatulaAplicați unul sau două straturi

de vopsea în nuanța dorită.Scufundați spatula în cutia de vopsea Fantasy,

aplicați vopseaua cu mișcări stânga–dreapta.Continuați mișcarea, „mâzgălind“

marginile cu colțul spatulei și întindeți vopseaua uniform în rest.Asigurați-vă că nu există vopsea picurată sau

scursă pe perete și retușați dacă este cazul.Pe măsură ce lucrați, îndepărtați-vă din

când în când de perete pentru a avea o imagine de ansamblu asupra lucrării.Aspectul final se obține după uscare.

Aplicarea cu buretele de mareAplicați unul sau două straturi

de vopsea în nuanța dorită.Înmuiați buretele în apă și apoi stoarceți-l bine.

Scufundați buretele în cutia cu

vopsea Fantasy. Stoarceți ușor, pentru eliminarea vopselei în exces.Tamponați peretele cu buretele,

pentru a obține efectul dorit.

Alte modalități de aplicareDe asemenea puteți folosi un trafalet

de dimensiune mică, o cârpă, o rolă cu model, sau chiar un plastic șifonat.

METODE DE APLICARE

22

Page 23: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEISuprafața suport trebuie să fi e poroasă, netratată

cu impermeabilizanți, fără vopsea anterioară care se exfoliază și să nu fi e încă umedă, să fi e fermă și fără fi suri.Prespălați pardoseala cu ajutorul unui furtun

(nu lăsați băltoace pe pardoseală).Amestecați tot praful de curățat din Kit-ul Epoxy

Shield cu 7,5 L de apă până când praful este în întregime dizolvat (folosiți o stropitoare pentru ca soluția să fi e distribuită în mod egal).Împrăștiați soluția de curățare pe o

suprafață de maxim 3 × 3 m.Frecați bine cu o perie deasă pentru

a îndepărta praful și mizeria.Clătiți bine fi ecare secțiune curată, înainte de

a începe o nouă secțiune (de două ori).Când ați terminat de curățat toată pardoseala, pe

secțiuni, clătiți iarăși toată suprafața, pentru a elimina resturile de detergent (nu lăsați apă pe pardoseală).Așteptați până când pardoseala este complet uscată.

Verifi cați să nu mai existe praf pe pardoseală.

CUM APLICĂM EPOXY SHIELD?

CĂLCAȚI cu încredere!

Ti mp de uscare:

12 ÷ 16 ore – pentru trafic ușor;24 ÷ 48 ore – obiecte grele și trafic normal;7 zile – uscare completă și trafic de vehicule.

Turnați conținutul cutiei A peste B și

amestecați bine, cel puțin 3 minute.Lăsați amestecul să se omogenizeze cel puțin

o oră înainte de a-l întinde pe pardoseală (nu-l expuneți direct la soare).Amestecați din nou înainte de aplicare.

După trecerea celor 60 de minute, aplicați

amestecul Epoxy Shield cu ajutorul unui trafalet de aprox. 20 cm (produsul trebuie folosit în max. 3 ore de la amestecul inițial).Aplicați pe suprafețe

mici – 1 × 1 m.Chips-urile din kit se apli-

că manual, cât suprafața este încă umedă (ele sunt strict decorative).

Rășină pentru pardoseală

Şi pardoseala merită să-i arătăm respect și prețuire. Ia amintește-ți când erai mic și mergeai de-a bușilea, cine iți era cel mai bun prieten, sprijin și nădejde? Dacă prin casă ai avut grijă s-o îmbraci festiv, ajut-o și pe sora mai necăjită din garaj. Iți place așa plină de pete, de uleiuri, de găuri?

EPOXY SHIELD

Este recomandată pentru parcări, garaje, de-pozite, magazine, service-uri auto, dând pardo-selii un aspect de show-room. Culori: gri metal(+ chips-uri decorative).

Rășină epoxidică bicomponentă, pe bază de apă, fără solvent. Rezistență ridicată la uleiuri, solvenți și abraziune (trafic greu).

Kit-ul Epoxy Shield (pentru 25 m²) cuprinde:O soluție – partea A, activator;

O soluție – partea B, bază;

Soluție de curățat concentrată;

Chips-uri decorative;

Spatulă de amestec;

Instrucțiuni de folosire;

1 DVD gratuit cu aplicația.

23

Page 24: Fix La Fix (Practic Si Ingenios ) Nr1 Anul I Apr 2008

www.temad.ro

Sediu central:BRAȘOV – 500483, Șoseaua Feldioarei nr. 64, tel.: 0268 506 108, fax: 0268 419 340.

BAIA MARE 430322, Str. P-ța Minelor nr. 5B, tel./fax: 0262 217 448;BUCUREȘTI 042159, Int. Binelui nr. 1/A, sect. 4, tel./fax: 021 460 2745;BUZĂU 120231, Str. Aurel Vlaicu nr. 6, tel./fax: 0238 723 181;CĂLĂRAȘI 910013, Str. Călugăreni nr. 31, tel./fax: 0242 311 495;CLUJ 407042, Sânnicoara, Str. Clujului nr. 61,

tel./fax: 0264 403 300 / 337 / 338;CONSTANŢA 900155, Str. Celulozei nr. 6 (incinta Palas),

tel./fax: 0241 584 404 / 440;

CRAIOVA 200207, Str. Brestei nr. 156, tel./fax: 0251 599 851;DEVA 330161, Str. Minerva nr. 7, tel./fax: 0254 235 088;ORADEA 417360, Loc. Oșorhei nr. 388, tel./fax: 0259 430 043;PITEȘTI 117140, Com. Bradu, Sat. Geamăna nr. 625,

tel./fax: 0248 250 390; SIBIU 550227, Str. Johan Sebastian Bach nr. 4,

tel./fax: 0269 243 826;TIMIȘOARA 300442, Str. Pavlov I.P. 2, tel./fax: 0265 487 618.

Distribuitori:DINAMIC 92, Piatra Neamţ 610168, Str. Muncii nr. 1, tel./fax: 0233 237 268 / 269;ROVEL, Ploieşti 100070, Str. Poligonului nr. 2, tel./fax: 0344 801 390;SINVALNIM, Galaţi 800189, Str. Domnească nr. 176, tel./fax: 0236 318 618.

Filiale Temad:


Recommended