+ All Categories
Home > Documents > Festival du Film Français 2014

Festival du Film Français 2014

Date post: 06-Apr-2016
Category:
Upload: institut-francais
View: 236 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
a 18-a ediție a Festivalului de Film Francez în România (31 octombrie - 9 noiembrie)
40
Transcript
Page 1: Festival du Film Français 2014
Page 2: Festival du Film Français 2014
Page 3: Festival du Film Français 2014

A 18-a ediție a Festivalului de Film Francez propune o provocare, aceea de a readuce în atenția cinefililor un gen „uitat”, cel al filmului burlesc. Max Linder, Bruno Dumont, Jacques Tati, Jacques Rozier, dar mai ales Pierre Étaix, căruia îi dedicăm o Retrospectiva, sunt nume sonore care au deschis o adevărată tradiție a umorului în cinematografia franceză și de aceea dorim să le aducem un omagiu. Iată de ce am încheiat un parteneriat cu celebra revistă franceză de film Cahiers du cinéma, pentru a vă prezenta, timp de o săptămână, o selecție dintre cele mai mari capodopere de filme burlești, filme vechi, dar și creații contemporane.Secțiunea Competitie a festivalului cuprinde 8 filme unice, în spiritul promovării talentului și a creativității tinerilor regizori francezi. Veți avea onoarea să hotărâți cine va câștiga Premiul publicului. Filmul câștigător se bucură de o subvenție pentru distribuție în sălile de cinematograf din România, astfel încât el va putea fi prezentat pe toate marile ecrane din țară.Scopul nostru este de a vă face cunoscute cele mai bune filme realizate în acest an, de aceea v-am pregătit Panorama celor mai emblematice filme franceze contemporane. Veți descoperi creații apreciate atât de critici, cât și de public și premiate la festivalurile din întreaga lume.Ce este cinematografia franceză? Un zâmbet larg pe buzele fiecărui cinefil !Vă așteptăm la film !

Festivalul de Film Francez în România A 18-a ediție

Cinema facut sa râd

Christophe GIGAUDAUTConsilier de cooperare și acțiune culturală

Director al Institutului Francez din România

EDITORIAL

Page 4: Festival du Film Français 2014
Page 5: Festival du Film Français 2014

Portrete şi filme. CompetițieDes étoiles / Stele Les Lendemains / Zilele de mâine VandalGrand CentralVincent n’a pas d’écailles / Vincent nu are solziMercurialesBrooklynTonnerre

Săptămâna Cahiers du cinémaYoyo*Le Soupirant / Pretendentul*Le Grand amour / Marea dragoste*Tant qu’on a la santé / Sănătatea e mai bună decât toate*Pays de Cocagne / Unde curge lapte și miere*Rupture / Ruptura*Heureux anniversaire / La mulți ani*En pleine forme / În plină formă*PlaytimeL’Étroit mousquetaire / Cei trei mușchetariWrong Cops / Polițiști corupți P’tit Quinquin / Micuțul QuinquinLes Beaux gosses / Băieți frumoșiDu côté d’Orouët / Lângă Orouët

Panorama Qu’est-ce qu’on a fait au bon Dieu? / Cu ce ţi-am greșit noi, Doamne?Michael KohlhaasAimer, boire et chanter / Să iubești, să bei și să cânți Yves Saint-LaurentLe Petit Nicolas / Micuţul NicolasL’Écume des jours / Spuma zilelorAu Bout du conte / La sfârșitul poveștii

Centenarul Louis de FunèsLa Grande vadrouille / Marea hoinărealăLe Corniaud / Prostănacul

Program*Retrospectiva Pierre Étaix

11

13

14

15

18 19

20

21

22

23

26

27

28

30

33

30

CUPRINS

Page 6: Festival du Film Français 2014
Page 7: Festival du Film Français 2014

PORTRETE şI FILME.COMPETIŢIE

Page 8: Festival du Film Français 2014

Diana GayeDes étoiles / Stele

Vandal

Grand Central

Les Lendemains / Zilele de mâine

Hélier Cisterne

Rebecca Zlotowski

Bénédicte Pagnot

Diana Gaye, actriță, scenaristă, producătoare și regizoare de film franco-senegaleză, a făcut studii de cinematografie la Université de Paris 8 – St Denis. După realizarea a patru scurtmetraje, „Stele” este primul său lungmetraj.

Hélier Cisterne a studiat filosofie. A regizat două scurtmetraje premiate în mai multe festivaluri, „Afară” și „Cele două vieți ale șarpelui”. „Vandal”, filmul său de debut din 2013, spune povestea unui adolescent rebel și a luat premiul pentru cel mai bun film de debut, Premiul Louis Delluc.

Rebecca Zlowotski a studiat la școala „La Fémis” și și-a început cariera ca scenaristă. Filmul său de debut, „Belle Epine”, cu actrița Léa Seydoux în rol principal, a câștigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun film debutant în 2010. „Grand Central” este cel de-al doilea lungmetraj al său.

Bénédicte Pagnot a lucrat din 1996 ca asistent de regie, responsabil de regie și de casting la mai multe filme și serii. După ce a intervenit ani la rând în școli, universități și penitenciare, a regizat începând cu anul 2001 trei scurtmetraje de ficțiune, trei filme documentare și un lungmetraj, „Zilele de mâine”.

©Philippe Lebruman

8

Page 9: Festival du Film Français 2014

Thomas SalvadorVincent n’a pas d’écailles / Vincent nu are solzi

Tonnerre

Mercuriales

Brooklyn

Guillaume Brac

Virgil Vernier

Pascal Tessaud

Thomas Salvador, alpinist și acrobat, regizează scurtmetraje încă din 1997, în care deseori este actorul principal; pe lângă acestea lucrează și ca asistent de regie în diverse filme. Scurtmetrajele sale au fost deseori alese pentru a fi prezentate în selecțiile speciale ale unor festivaluri. „Vincent nu are solzi” este primul său lungmetraj.

Guillaume Brac a început să facă studii de economie, dar în același timp s-a apucat să facă și practică în producție de filme. Apoi, și-a continuat studiile la „La Fémis” și a lucrat ani la rând ca asistent al regizorilor d’Arnaud Despallières și Emmanuel Mouret. Primul său lungmetraj, „Tonnerre”, a fost selecționat în cadrul Festivalului de la Locarno.

Virgil Vernier a studiat filosofie și arte plastice la Paris. În 2001, a regizat „Karin”, primul său film, urmat de mai multe scurtmetraje și filme documentare. „Mercuriales” este primul său lungmetraj, pe care l-a scris împreună cu Mariette Désert. Filmul a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în cadrul selecției ACID.

Pascal Tessaud a studiat literatură, filosofie și cinema la Universitatea Paris X – Nanterre. A regizat mai multe scurtmetraje între anii 2003-2008 și un film documentar despre lumea slamului. A scris, regizat și produs filmul său de debut în ficțiune de lungmetraj, „Brooklyn”, care prezintă lumea rap-ului.

9

Page 10: Festival du Film Français 2014
Page 11: Festival du Film Français 2014

Un film de : Bénédicte PagnotCu : Pauline Parigot, Pauline Acquart, Marc BrunetDramă – Franța (2012) - (1h55)

Sinopsis : Cu diploma de bacalaureat în buzunar, Audrey decide să-și continue studiile la facultatea din Rennes. Își părăsește coconul familial, prietena din copilărie, iubitul și, influențată de noua sa colocatară, descoperă militantismul politic. După un șir de dezamăgiri și dificultăți, întâlnește un grup de squatters tineri ai GRAL, care îi propun să trăiască altfel și îi oferă o nouă viziune asupra lumii. Vor experimenta împreună lucruri din ce în ce mai radicale…

Les Lendemains / Zilele de mâine

Distincții: Festivalul Premiers Plans de la Angers 2013, Premiul Publicului

Distincții : Festival Premiers Plans de la Angers 2014, Premiul Publicului

Un film de : Diana GayeCu : Ralph Amoussou, Marième Demba Ly,Souleymane Seye NdiayeDramă – Franța, Senegal (2013) - (1h38)

Sinopsis : Între New York, Dakar și Torino, destinele lui Sophie, Abdoulaye și Thierno se intersectează și se împletesc. De la primele deziluzii la întâlnirile decisive, călătoria lor îi va conduce spre libertate.

Des étoiles / Stele

COM

PETI

ŢIE

11

Vote

azĂ

film

ul

pref

erat

pe

jEVO

TE.R

O

Page 12: Festival du Film Français 2014
Page 13: Festival du Film Français 2014

Un film de : Rebecca ZlotowskiCu : Tahar Rahim, Léa Seydoux, Olivier GourmetDramă – Franța (2013) - (1h34)

Sinopsis : De la un loc de muncă la altul, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare.

Grand Central

Distincții: Festivalul de Film de la Cabourg - Journées romantiques 2013, Marele Premiu: Lumières de la presse étrangère 2014, Premiul pentru cea mai bună actriță şi Premiul special al juriului

Distincții : Premiul Louis Delluc 2013, Cel mai bun film de debut

Un film de : Hélier CisterneCu : Zinedine Benchenine, Chloé Lecerf, Emile Berling Dramă – Franța (2013) - (1h24)

Sinopsis : Chérif, 15 ani, este un adolescent rebel și solitar. Depășită de situație, mama lui decide să-l trimită la unchii săi, la Strasbourg, unde trebuie să reia cursurile de calificare pentru zidari. Este ultima lui șansă.Noul stil de viață începe să-l sufoce foarte repede pe Chérif. În același timp, în fiecare noapte, grafferii măzgălesc pereții orașului. El va descoperi prin aceștia o nouă lume.

Vandal

Vote

azĂ

film

ul

pref

erat

pe

jEVO

TE.R

O

COM

PETI

ŢIE

13

Page 14: Festival du Film Français 2014

Un film de : Virgil VernierCu : Philippine Stindel, Ana Neborac,Jad SolesmeDramă – Franța (2013) - (1h48)

Sinopsis : „Această poveste se petrece în vremuri îndepărtate, vremuri dominate de violență.Pretutindeni în Europa, se propaga un fel de război. Într-un oraș, trăiau două surori …”

Mercuriales

Distincții: film prezentat de ACiD la Festivalul de la Cannes 2014

Distincții : selecționat în competiția Festivalului de la San Sebastian 2014

Un film de : Thomas SalvadorCu : Thomas Salvador, Vimala Pons,Youssef Hajdi Fantastic, Comedie dramatică – Franța (2014) - (1h16)

Sinopsis : Este povestea lui Vincent, ale cărui reflexe, forță și agilitate se intensifică în preajma apei. Nu a dezvăluit acest lucru nimănui. Mutându-se într-un sat, o întâlnește pe Lucie, se îndrăgostește și i se destăinuie.

Vincent n’a pas d’écailles / Vincent nu are solzi

COM

PETI

ŢIE

14

VoteazĂ filmu

l prefer

at pe jEVOTE.RO

Page 15: Festival du Film Français 2014

Un film de : Guillaume BracCu : Vincent Macaigne, Solène Rigot, Bernard MénezComedie dramatică – Franța (2013) - (1h40)

Sinopsis : Un rocker prea sentimental, o tânără indecisă, un tată bătrân și capricios. În orășelul Tonnerre, bucuriile dragostei se sting repede. O dispariție subită și neexplicată și iată că pasiunea cedează locul obsesiei.

Tonnerre

Distincții: Festivalul internațional de Film independent de la Bordeaux 2013, Lune d’or ; Festivalul de Film de la La Réunion 2013, Orchidée d’or

Distincții : film prezentat de ACiD la Festivalul de la Cannes 2014

Un film de : Pascal TessaudCu : KT Gorique, Rafal Uchiwa, Jalil NaciriDramă – Franța (2014) - (1h23)

Sinopsis : Coralie fuge din Elveția, țara ei natală, și debarcă la Paris pentru a-și încerca norocul în lumea rap-ului.În așteptarea acestui moment, își găsește o slujbă ca bucătăreasă într-o asociație de muzică la Saint-Denis. Acolo o întâlnește pe Issa, starul în ascensiune al orașului …

Brooklyn

COM

PETI

ŢIE

15

Vote

azĂ

film

ul

pref

erat

pe

jEVO

TE.R

O

Page 16: Festival du Film Français 2014
Page 17: Festival du Film Français 2014

SAPTAMÂNACAHIERS DU CINEMA

Page 18: Festival du Film Français 2014

Pierre Étaix

Desenator, gagman, muzician, regizor, scenograf, mim, cineast, om de televiziune, poet, Pierre Étaix debutează pe scenă, pe care nu o va mai părăsi niciodată. Fascinat însă de marele ecran, la începutul anilor '60, va începe să regizeze filme, alături de prietenul său, Jean-Claude Carrière. În cei 10 ani de colaborare vor realiza 5 lungmetraje și 3 scurtmetraje, ce vor face înconjurul lumii. Timp de aproape 20 de ani a fost sistată difuzarea proiecţiilor din cauza unor probleme juridice. După 18 luni de negocieri purtate de Séverine Wemaere (Delegat general al Fundației Technicolor) și Gilles Duval (atunci reprezentant al Fundației Gan, astăzi Președinte al Memory Cinéma) în strânsă legătură cu Pierre Étaix și Jean-Claude Carrière, filmele au fost deblocate, restaurate și prezentate oficial la Cannes Classics în mai 2010. Integrala cinematografică a lui Pierre Étaix va fi prezentată, în prezența sa, în exclusivitate și pentru prima oară în România, în cadrul Festivalului de Film Francez. Nu ratați niciuna dintre aceste capodopere poetice și burlești !

Un castelan este îndrăgostit de o călăreață...Cu : Pierre Étaix, Claudine Auger,Luce Klein, Philippe DionnetAn: 1964Durată : 1h36

Yoyo

SĂPT

ĂMÂN

A CA

HIE

RS

DU

CIN

EMA

18

Page 19: Festival du Film Français 2014

Un tânăr de familie bună pleacă în căutarea unei soții...

Pierre este căsătorit cu Florence...

Cu : Pierre Étaix, France Arnell,Laurence Ligneres, Karin VeselyAn: 1962Durată : 1h20

Cu : Pierre Étaix, Annie Fratellini,Nicole Calfan, Louis MaïsAn: 1969Durată : 1h25

Le Soupirant / Pretendentul

Le Grand amour / Marea dragoste

Coșmaruri, stupoare și frisoane...

Cu : Denise Péronne, Simone Fonder, Sabine Sun, Véra ValmontAn: 1966Durată : 1h05

Tant qu’on a la santé / Sănătatea e mai bună decât toate

imediat după mai 1968, francezii pleacă în vacanță...

Cu : Pierre Étaix, Maurice Biraud,Michel LewinAn: 1971Durată : 1h14

Pays de Cocagne / Unde curge lapte și miere

SĂPT

ĂMÂN

A CA

HIE

RS

DU

CIN

EMA

19

Page 20: Festival du Film Français 2014

Un bărbat primește o scrisoare de despărțire de la iubita lui...

Cu : Pierre Étaix, Anne-Marie Royer, Anny NelsenAn: 1961Durată : (0h11)

Rupture / Ruptura

O tânără își așteaptă soțul pentru a sărbători aniversarea căsătoriei...

Vacanță în aer liber...

Cu : Pierre Étaix, Georges Loriot, Nono ZammitAn: 1962Durată : (0h12)

Cu : Pierre Étaix, Jean Preston, Bocky RandellAn: 1965-1971Durată : (0h14)

Heureux anniversaire / La mulți ani

En pleine forme / În plină formă

© 2010 Studio 37 – Fundația Technicolor – Fundația Groupama Ganintegrala cinematografică a lui Pierre Étaix a fost restaurată de Studio 37, Fundația Technicolor pentru Patrimoniul Cinematografiei și Fundația Groupama Gan pentru Cinema. Ea va fi prezentată în cadrul Festivalului de Film Francez în România, ediția 2014, de către institutul Francez și Fundația Technicolor pentru Patrimoniul Cinematografiei. SĂ

PTĂM

ÂNA

CAH

IER

S D

U C

INEM

A20

Page 21: Festival du Film Français 2014

Un film de : Jacques TatiCu : Jacques Tati, Barbara Dennek, Jacqueline LecomeComedie – Franța, Italia (1967) - (2h04)

Sinopsis : Două turiste de origine americană au ales un mod de a călători prin care vizitează o capitală pe zi. Dar odată ce au ajuns la Orly, ele își dau seama că aeroportul este identic cu toate cele pe care ele le-au frecventat deja. Întorcându-se la Paris, ele constată de asemenea că decorul este același cu cel al celorlalte capitale…

Playtime

Un film de : Max LinderCu : Jobyna Ralston, Bull Montana, Jean de LimurComedie, film mut – (1922) - (0h58)

Sinopsis : Tânărul d’Artagnan pleacă din Gasconia natală pentru a merge la Paris și a deveni unul dintre muschetarii regelui. Dar acolo sinistrul cardinal Richelieu urzește un complot împotriva reginei...

L’Étroit mousquetaire / Cei trei mușchetari

SĂPT

ĂMÂN

A CA

HIE

RS

DU

CIN

EMA

21

Page 22: Festival du Film Français 2014

Un film de : Quentin DupieuxCu : Mark Burnham, Eric Judor, Marilyn MansonComedie – Franța (2013) - (1h25)

Sinopsis : Los Angeles 2014. Duke, un polițist corupt și meloman, face trafic cu iarbă și terorizează trecătorii. Colegii lui de secție: un obsedat sexual, un polițist șantajist, un căutător de comori cu un trecut dubios, un chior pocit care se visează star techno… Combinațiile lor mărunte și jocurile de influență se clatină când ultima victimă a lui Duke, un vecin crezut mort și lăsat în portbagaj, se trezește.Avertisment : anumite scene, aluzii sau imagini pot afecta sensibilitatea spectatorilor.

Wrong Cops / Polițiști corupți

Distincții : această mini-serie a fost prezentată în cadrul Programului special Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes 2014.

Un film de : Bruno DumontCu : Alane Delhaye, Lucy Caron, Bernard PruvostDramă polițistă – Franța (2014) - (4 x 0h52)

Sinopsis : O anchetă a poliției neverosimilă și burlescă în jurul unor crime ciudate comise în împrejurimile unui sat de coastă în regiunea Boulonnais, căzut pradă răului și a unei bande de derbedei condusă de Micuțul Quinquin și de Eva, iubita lui.

P’tit Quinquin / Micuțul Quinquin

SĂPT

ĂMÂN

A CA

HIE

RS

DU

CIN

EMA

22

Page 23: Festival du Film Français 2014

Un film de : Riad SattoufCu : Vincent Lacoste, Anthony Sonigo, Alice TremolièresComedie – Franța (2009) - (1h30)

Sinopsis : Hervé, 14 ani, este un adolescent care debordează de dorințe erotice și care locuiește singur cu mama sa. La școală, se descurcă binișor și este înconjurat de prietenii lui. Întâlnirile cu fetele îl obsedează. Din păcate, este întotdeauna respins. Într-o bună zi, fără să-și dea seama cum, se întâlnește cu Aurore, una dintre cele mai frumoase fete din clasa lui.

Les Beaux gosses / Băieți frumoși

Distincții: Premiul César 2010 pentru Cea mai bună operă de debut; Lumières de la presse étrangère 2010, Premiul pentru Cel mai bun actor

Un film de : Jacques RozierCu : Bernard Ménez, Daniele Croisy, Françoise GueguanComedie dramatică – Franţa (1973) - (2h30)

Sinopsis : În timpul vacanței de vară, trei tinere pariziene se hotărăsc să iasă la iarbă verde pe coasta vendeeană, la Saint-Gilles-Croix-de-Vie, locul unde acestea își găsesc fericirea. Kareen, Caroline și Joëlle, entuziasmate, intenționează să profite și să uite complicațiile vieții pariziene. Sosirea lui Gilbert, șeful lui Joëlle, va da o turnură neașteptată vacanței celor trei prietene.

Du côté d’Orouët / Lângă Orouët

SĂPT

ĂMÂN

A CA

HIE

RS

DU

CIN

EMA

23

Page 24: Festival du Film Français 2014

FestivalulFilmuluiFrancez

2014

Sănătatea nu ar trebui să aibă rol secundar.Pune în prim plan asigurarea ei.

Asigurăm tot ce contează pentru tine.Alo Groupama: 0374 110 110 www.groupama.ro

Leacurile sunt simple, dar nu tratează ce te aștepți.Mai bine lasă profesioniștii să se ocupe de sănătatea ta.Asigurarea Medicală Integrală - special gândită pentru cei care au nevoie de sănătate, nu de surprize.

Page 25: Festival du Film Français 2014

PANORAMA

Page 26: Festival du Film Français 2014

Un film de : Arnaud des PallièresCu : Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot - (2h02) Dramă, istoric – Franța, Germania (2013)

Sinopsis : În secolul al XVI-lea, în Cévennes, negustorul de cai Michael Kohlhaas duce o viață de familie fericită și prosperă. Victimă a nedreptății unui nobil, acest om pios și integru strânge o armată și luptă până la capăt pentru a - și redobândi drepturile.

Michael Kohlhaas

Distincții : Berlinala din 2014, Premiul Alfred-Bauer

Un film de : Philippe de ChauveronCu : Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary AbittanComedie – Franța (2014) - (1h37)

Un film de : Alain ResnaisCu : Sabine Azéma, Hippolyte Girardot, Caroline SilholComedie – Franța (2013) - (1h48)

Sinopsis : Claude și Marie Verneuil, proveniți din marea burghezie catolică provincială sunt părinți cu o mentalitate învechită. Situația devine greu de gestionat în momentul în care prima lor fiică se căsătoreste cu un musulman, a doua cu un evreu și a treia cu un chinez. Speranța părinților de a-și vedea măcar una dintre fiice măritată la biserică se împlinește când mezina familiei întâlnește un băiat catolic.

Sinopsis : Într-un sat din Yorkshire, viața a trei cupluri este bulversată timp de câteva luni de comportamentul enigmatic al prietenului lor, George Riley.

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu ? / Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?

Aimer, boire et chanter / Să iubești, să bei și să cânți

PAN

OR

AMA

26

Page 27: Festival du Film Français 2014

Un film de : Jalil LespertCu : Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le BonBiografie, dramă – Franța (2014) - (1h46)

Sinopsis : Paris, 1957. În vârstă de numai 21 de ani, Yves Saint-Laurent este chemat să preia conducerea prestigioasei case de haute couture fondată de Christian Dior, care tocmai decedase. Cu ocazia măreței prezentări a primei sale colecții, îl cunoaște pe Pierre Bergé, întâlnire care îi va bulversa complet viața. Amanți și parteneri de afaceri, aceștia vor fonda societatea Yves Saint Laurent, trei ani mai târziu. În ciuda obsesiilor și a demonilor interiori, Yves Saint Laurent se pregătește să revoluționeze lumea modei cu abordarea lui modernă și iconoclastică.

Yves Saint-Laurent

Distincții : Premiul Patrick-Dewaere 2014 acordat lui Pierre Niney

Aimer, boire et chanter / Să iubești, să bei și să cânți

Un film de : Laurent TirardCu : Maxime Godart, Valérie Lemercier, Kad MeradComedie – Franța (2010) - (1h30)

Sinopsis : Nicolas duce o viață liniștită. Are niște părinți care îl iubesc, o gașcă de prieteni simpatici cu care se distrează de minune și n-are deloc de gând să schimbe toate astea. Însă, într-o zi, Nicolas surprinde o conversație între părinții săi din care înțelege că mama sa este însărcinată. Intră în panică și își imaginează ce-i mai rău: în curând va avea un frate mai mic, care-i va acapara întrutotul pe părinții săi, iar aceștia nu se vor mai ocupa de el, sfârșind prin a-l părăsi în pădure, asemenea lui Degețel…

Le Petit Nicolas / Micuţul Nicolas

PAN

OR

AMA

27

Page 28: Festival du Film Français 2014

Un film de : Agnès JaouiCu : Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Agathe BonitzerComedie – Franța (2013) - (1h52)

Sinopsis : A fost odată ca niciodată o tânără care credea în marea iubire, în semne și în destin; o femeie care visa să devină actriță și care își pierduse nădejdea că va reuși într-o bună zi; un tânăr care credea în talentul lui de compozitor, dar care nu avea multă încredere în el; o fetiță care credea în Dumnezeu; un bărbat care nu credea în nimic până în ziua în care o clarvăzătoare i-a prezis data morții.

Au bout du conte / La sfârșitul poveștii

Distincții : Premiul César 2014 pentru Cele mai bune decoruri

Un film de : Michel GondryCu : Romain Duris, Audrey Tautou, Gad ElmalehComedie, dramă, fantastic – Franța (2013) - (1h30)

Sinopsis : Povestea suprarealistă și poetică a unui tânăr idealist și inventiv, Colin, care o întâlnește pe Chloé, o tânără ce pare a fi întruchiparea unui blues de Duke Ellington. Căsătoria lor idilică ia o întorsătură tristă când în plămânul lui Chloé crește un nufăr. Pentru a o putea îngriji într-un Paris fantasmatic, Colin trebuie să lucreze în condiții din ce în ce mai absurde, în vreme ce în jurul lor apartamentul se degradează, iar grupul de prieteni, printre care talentatul Nicolas și Chick, fan înflăcărat al filozofului Jean-Sol Partre, începe să dispară.

L’Écume des jours / Spuma zilelor

PAN

OR

AMA

28

Page 29: Festival du Film Français 2014

CENTENARUL LOUIS DE FUNèS

Page 30: Festival du Film Français 2014

Un film de : Gérard OuryCu : Louis de Funès, Venantino Venantini, Bourvil, Jacques FerrièreComedie – Franța, Italia (1968) - (1h50)

Sinopsis : Saroyan, un traficant, se folosește de un negustor cinstit, ce răspunde la numele de Antoine Maréchal, pentru a aduce de la Napoli la Bordeaux un Cadillac încărcat cu heroină.

Le Corniaud / Prostănacul

Un film de : Gérard OuryCu : Bourvil, Louis de Funès, Claudio BrookComedie, război – Franța, Marea Britanie (1966) - (2h12)

Sinopsis : În 1942, un avion englezesc este doborât de nemți deasupra Parisului. Cei trei piloți sar cu parașuta și aterizează în diferite locuri ale capitalei. Sunt ajutați de doi civili francezi, un șef de orchestră și un zugrav, care acceptă să-i ducă în zona liberă; devin astfel, fără voia lor, actori ai Rezistenței.

La Grande vadrouille / Marea hoinăreală

CEN

TEN

AR

UL

LOU

IS D

E FU

NèS

30

Page 31: Festival du Film Français 2014
Page 32: Festival du Film Français 2014
Page 33: Festival du Film Français 2014

PROGRAM

Page 34: Festival du Film Français 2014

18.00COMPETIŢIEles lendemains(1h55) + Q&r

18.00COMPETIŢIEBrooklyn(1h23) + Q&r

20.30SEMAINE DES CAHIERSScurtmetraje*(0h37)l’Étroit mousquetaire(0h58)

20.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime (2h04)

Bu

cu

reş

tiCi

nem

a El

vire

Pop

esco

clu

j -

NA

PO

cACi

nem

a Vi

ctor

ia VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ LUNI MARŢI MIERCURI jOI VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ

14.00SEMAINE DES CAHIERSle Soupirant*(1h20) + Q&r

16.00PANORAMAle petit Nicolas(1h30)

18.00COMPETIŢIEDes étoiles(1h38)

20.00PANORAMAaimer, boire et chanter (1h48)

14.00SEMAINE DES CAHIERSle Grand amour*(1h25) + Q&r

16.00CENTENARUL LDFla Grande Vadrouille (2h12)

18.30COMPETIŢIEVandal(1h24)

20.30SEMAINE DES CAHIERSYoyo*(1h36) + Q&r

18.00PANORAMAYves Saint- laurent(1h46)

20.30PANORAMAl’Écume des jours(1h30)

31 octombrie 1 noiembrie 2 noiembrie 3 noiembrie 4 noiembrie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Page 35: Festival du Film Français 2014

18.00COMPETIŢIEBrooklyn(1h23) + Q&r

VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ LUNI MARŢI MIERCURI jOI VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ

14.00SEMAINE DES CAHIERStant qu’on a la santé*(1h05)

14.00SEMAINE DES CAHIERSpays de Cocagne* (1h14)

15.30SEMAINE DES CAHIERS les Beaux gosses(1h30)

15.30CENTENARUL LDFle Corniaud(1h50)

13.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime (2h04)

18.00COMPETIŢIEVincent n’a pasd’écailles (1h16) + Q&r

18.00COMPETIŢIEGrand Central(1h34)

18.00COMPETIŢIEtonnerre(1h40)

17.30COMPETIŢIEmercuriales(1h48) + Q&r

18.00PANORAMAau Bout du conte(1h52) + Q&r

15.00COMPETIŢIEDes étoiles(1h38)

15.00COMPETIŢIEmercuriales(1h48)

15.00SEMAINE DES CAHIERSle Grand amour*(1h25)

15.00PANORAMAau Bout du conte(1h52)

13.00SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses(1h30)

20.00SEMAINE DES CAHIERSDu côté d’orouët (2h30)

20.00SEMAINE DES CAHIERSWrong Cops (1h25)

20.00SEMAINE DES CAHIERSp’tit Quinquin ep. 1 & 2 (1h44)

21.00SEARĂ DE ÎNCHIDEREQu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu ? (1h37) + Q&r

20.30PANORAMAmichael Kohlhaas(2h02)

17.00COMPETIŢIEVandal (1h24)

17.00COMPETIŢIEBrooklyn(1h23)

17.00SEMAINE DES CAHIERSScurtmetraje*

17.00CENTENARUL LDFle Corniaud(1h50)

19.00COMPETIŢIEVincent n’a pasd’écailles (1h16) + Q&r

19.00COMPETIŢIEGrand Central(1h34)

19.00PANORAMAaimer, boire et chanter (1h48)

19.00PANORAMAl’Écume des jours(1h30)

21.00COMPETIŢIEles lendemains (1h55)

21.00COMPETIŢIEtonnerre(1h40)

21.00CENTENARUL LDFla Grande Vadrouille(2h12)

21.00PANORAMAmichael Kohlhaas(2h02)

22.00SEMAINE DES CAHIERSp’tit Quinquin ep. 3 & 4(1h44)

5 noiembrie 6 noiembrie 7 noiembrie 8 noiembrie 9 noiembrie

leGeNDA

CompetițieQ&R - Întâlnire cu membrii echipei filmului Panorama CentenarulLouis de Funès

Săptămâna Cahiers du cinéma*Retrospectiva Pierre Étaix

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Page 36: Festival du Film Français 2014

20.00COMPETIŢIEVandal(1h24)

16.00SEMAINE DES CAHIERSYoyo*(1h36)

16.00COMPETIŢIEmercuriales(1h48)

16.00COMPETIŢIEVincent n’a pasd’écailles (1h16)

16.00COMPETIŢIEVandal(1h24)

18.00COMPETIŢIEles lendemains(1h55) + Q&r

18.00PANORAMAle petit Nicolas(1h30)

18.00COMPETIŢIEBrooklyn(1h23)

18.00COMPETIŢIEGrand Central(1h34)

21.00COMPETIŢIEDes étoiles(1h38)

18.00COMPETIŢIEDes étoiles(1h38)

20.00COMPETIŢIEtonnerre(1h40)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

20.00PANORAMAmichael Kohlhaas(2h02)

20.00PANORAMAYves Saint-laurent(1h46)

Timişoara

U

nive

rsita

tea

de V

est

Sala

Aul

a M

agna

SiB

iuTe

atru

Gon

giAşi

In

stitu

tul F

ranc

ezGa

leri

a Fo

ndan

e

CoNST

aNŢa

City

plex

17.00SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses(1h30)

16.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime (2h04)

16.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime (2h04)

21.15SEMAINE DES CAHIERSWrong Cops (1h25)

19.00PANORAMAaimer, boire et chanter (1h48)

21.15SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses (1h30)

21.15SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses (1h30)

19.00PANORAMAau Bout du conte(1h52)

VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ LUNI MARŢI MIERCURI jOI VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ 31 octombrie 1 noiembrie 2 noiembrie 3 noiembrie 4 noiembrie

16.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime(2h04)

Page 37: Festival du Film Français 2014

20.00COMPETIŢIEBrooklyn(1h23) + Q&r

20.00COMPETIŢIEles lendemains (1h55)

20.00COMPETIŢIEmercuriales(1h48)

18.00COMPETIŢIEVincent n’a pasd’écailles (1h16)

18.00COMPETIŢIEGrand Central(1h34)

18.00COMPETIŢIEtonnerre(1h40)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14.00SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses(1h30)

12.00Cine BrunchDu vent dans mes mollets

11.00Special copiile Jour des corneilles

18.00mariage à mendoza

18.00SEMAINE DES CAHIERSle Grand amour*(1h25)

18.00PANORAMAau Bout du conte(1h52)

17.00PANORAMAle petit Nicolas(1h30)

17.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime (2h04)

20.00PANORAMAmichael Kohlhaas(2h02)

19.00adieu Berthe

19.00PANORAMAl’Écume des jours(1h30)

16.00SEMAINE DES CAHIERSplaytime(2h04)

17.00SEMAINE DES CAHIERSles Beaux gosses(1h30)

VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ LUNI MARŢI MIERCURI jOI VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ 5 noiembrie 6 noiembrie 7 noiembrie 8 noiembrie 9 noiembrie

leGeNDA

CompetițieQ&R - Întâlnire cu membrii echipei filmului Panorama CentenarulLouis de Funès

Săptămâna Cahiers du cinéma*Retrospectiva Pierre Étaix

Page 38: Festival du Film Français 2014
Page 39: Festival du Film Français 2014
Page 40: Festival du Film Français 2014

Recommended