+ All Categories
Home > Documents > Etapele Rezolvarii Unei Probleme

Etapele Rezolvarii Unei Probleme

Date post: 16-Jul-2015
Category:
Upload: adi-catana
View: 211 times
Download: 1 times
Share this document with a friend

of 7

Transcript

Codificarea modului de rezolvare a problemei intr-un limbaj de programareElev: Catan Adrian Clasa: IX B C. N. Ienachita-Vacarescu

Limbaj de programare - este un set bine definit de

expresii i reguli (sau tehnici) valide de formulare a instruciunilor pentru un computer. Un limbaj de programare are definite un set de reguli sintactice i semantice. El d posibilitatea programatorului s specifice n mod exact i amnunit aciunile pe care trebuie s le execute calculatorul, n ce ordine i cu ce date. Specificarea const practic n ntocmirea/scrierea programelor necesare ("programare"). Algoritmul de rezolvare a problemei este transpuns intr-un limbaj de programare ales in conformitate cu specificul problemei care trebuie rezolvata, pentru a fi comunicat calculatorului.

Limbaj natural C++

Pseudocod

Un program n cod main este o secven de coduri binare, ce poate fi

executat de ctre microprocesor i acest program se numete program executabil. Programarea primelor calculatoare s-a fcut direct n cod main, fiind extrem de anevoioas. Tocmai de aceea s-a renunat repede la acest mod de programare i au aprut noi limbaje, care au simplificat operaia de scriere a programelor i comunicarea cu calculatorul. n prezent exist peste 200 de limbaje de programare, limbajele care au aprut fiind mai apropiate de utilizator i de tipurile de aplicaii noi, dect de codul main. Limbajele de programare se clasific n: limbaje de asamblare (limbaje de nivel cobort); limbaje de nivel nalt.

Marea majoritate a programelor sunt scrise n limbaje de nivel

nalt. Anumii algoritmi sunt implementai ns, n limbaj de asamblare. Principala diferen ntre cele dou tipuri de limbaje este aceea c limbajul de asamblare specific operaii detaliate corespunztoare arhitecturii calculatorului, n timp ce limbajul de nivel nalt specific aciuni complexe, mai apropriate de raionamentul uman i nu de main. Pentru rezolvarea unei probleme, utilizatorul trebuie s-i furnizeze sistemului de calcul datele iniiale i etapele de parcurs, prin intermediul unui limbaj de programare, iar rezultatele prelucrrilor vor fi furnizate n mediul extern ntr-o form specificat tot prin intermediul limbajului de programare. n acest mod, limbajul de programare realizeaz conexiunea n ambele sensuri ntre universul problemei de rezolvat i universul sistemului de calcul.

Definitie pseudocod: Un limbaj pseudocod este o scriere

intermediar, menit s simplifice scrierea unui algoritm ntr-un limbaj de programare si s ajute la realizarea claritii algoritmului, n timp scurt. Definitie limbaj C++: C++ este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigm (O paradigm de programare este un stil fundamental de programare. O paradigm permite specificarea unui model de rezolvare a unei probleme.), cu verificarea static a tipului variabilelor ce suport programare procedural, abstractizare a datelor, programare orientat pe obiecte. n anii 1990, C++ a devenit unul din cele mai populare limbaje de programare comerciale, rmnnd astfel pn azi.

Practic, diferentele dintre pseudocod si limbajul C++ tin in mare parte

doar de modul de exprimare, logica in efectuarea pasilor fiind aceasi. De asemenea, o alta diferenta ar putea fi faptul ca limbajul C++ este utilizat de catre sistemele de calcul.Pseudocod Limbajul C++


Recommended