Home >Documents >EST-Q GLOBAL ASSETS

EST-Q GLOBAL ASSETS

Date post:23-Feb-2016
Category:
View:30 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Description:
EST-Q GLOBAL ASSETS. Decembrie 2009. EST-Q Global Assets. Obiectiv / Misiune. Tranzactii speculative pe pietele globale de capital. Tinta strategiei este de a obtine randamente superioare prin investirea agresiva a capitalului . - PowerPoint PPT Presentation
Transcript:

EST-Q GLOBAL ASSETS

EST-Q GLOBAL ASSETSDecembrie 2009EST-Q Global AssetsObiectiv/Misiune

Tranzactii speculative pe pietele globale de capital. Tinta strategiei este de a obtine randamente superioare prin investirea agresiva a capitalului.

Prin imbinarea a cinci strategii distincte pe doua clase de active distincte impartite la randul lor pe trei sone geografice s-a obtinut o strategie master speculativa care este in masura sa reduca volatilitatea creand o curba lina a rezultatelor. Este adresata identificarii oportunitatilor de pe pietele futures globale de indici bursieri si marfuri cat si de pe pietele de actiuni care sa cuprinda atat pietele europene (inclusiv Romania) cat si pe cele americane de actiuni si de marfuri. Frecventa ridicata a tranzactiilor si lichiditatea mare a instrumentelor financiare folosite evita blocarea fondurilor astfel incat investitorii pot oricand sa beneficieze de fondurile lor.

Strategia este compusa din doua module:Futures: EST-Q FuturesActiuni: EST-Q Equities Strategia Futures este automatizata: au fost creati 3 algoritmi de tranzactionare care sunt parte componenta a strategiei complet automatizati-cumpararile si vanzarile sunt efectuate de catre un soft in baza acestor algoritmi. Prin acest pas se elimina din ecuatie factorul uman, factor care a ucis foarte multe strategii profitabile ale traderilor din toata lumea. 90% din strategiile de trading din lume sunt pierdante tocmai din cauza factorului uman care de cele mai multe ori este subiectiv.

EST-Q FuturesStrategia EST-Q Futures urmareste plasamente speculative pe pietele futures pe indici bursieri, marfuri atat din SUA cat si din Europa si in mod sepcial pe urmatoarele active:Indicele S&P500 (S.U.A.)Indiciele Dow Jones Eurostoxx 50 (Europa)Crude Oil (Titei) (Global)

In functie de conditiile pietelor strategia poate fi orientata short (mizeaza pe scadere), long(mizeaza pe crestere) sau/si hedge(acoperirea riscului). Caracteristicile strategiei EST-Q Futures sunt pur speculative: executa cel putin o tranzactie/zi iar strategia pe titei este intraday (inchide orice pozitie la sfarsitul zilei).

Randamentul investitiilor in cadrul strategiei EST-Q Futures precum si rationamentul srategiei este evaluat lunar. Expunerea pe diferite clase de valori mobiliare este dupa cum urmeaza: Futures : 0-100%

Speculatiile pe pietele futures reprezinta motorul strategiei EST-Q Futures, 100% din fonduri fiind alocate pentru a beneficia de oportunitatile oferite de pietele futures de indici bursieri si de marfuri din SUA si Europa. Strategiile futures se bazeaza pe miscari rapide si dese bazate pe volatilitatea crescuta a activelor suport.

Strategia EST-Q Futures este o strategie adresata investitorilor cu toleranta ridicata fata de risc menita sa genereze randamente superioare celor ale pietelor finananciare globale. Rationamentul acestei strategii este sa se poata beneficia de evolutia atat a indicilor bursieri internationali europeni cat si americani , mai mult decat atat strategia confera adapost impotriva riscului inflationist prin alocarea unei parti a investitiei in strategii pe marfuri in special pe titei.

Investitie minima acceptata pentru strategia EST-Q Futures:Expunere 1:1 -100,000 euroExpunere 2:1 50,000 euroExpunere 3:1 - 35,000 euroIn cazul expunerilor duble sau triple fata de valoarea contului pierderea sau profitul se multiplica corespunzator.

Investitie initiala 01.01.2007: eur 85,000Randament (Rdm) 01.01.2007-24.11.2009: 121%;Perioada: 36 luniRdm mediu lunar: 3.45%Deviatia Standard: 3.39Sharpe Ratio: 32.15Max. Monthly Draw Down: -7.64%Nr. luni cu pierderi consecutive: 2Nr. luni cu castiguri consecutive: 7Rdm. Castiguri consecutive: 30%Strategia in timp poate suferi modificari atat in privinta alocarii pe componente cat si pe clasa de active. Avand expunere atat pe active denominate in euro cat si in dolari SUA stategia confera si un grad ridicat de protective impotriva riscului de schimb valutar.

Alocarea fondurilor pe fiecare componenta a strategiei se face astfel: (grafic)

Imaginea de mai jos arata evolutia randamentului obtinut in fiecare luna de la lansare precum si randamentul cumulat pe 36 de luni.

Se poate alege doar o strategie din cele 3 componente dar cu asumarea unei volatilitati mai mari a contului. Se pot selecta una sau mai multe strategii in functie de preferintele investitorului. Strategia EST-Q Futures a demonstrat istoric o volatilitate mai mica a investitiei. Se pot combina atat strategiile separate cat si expunerea investitiei fata de valoarea totala a pozitiilor. Caracteristicile fiecarei strategii sunt urmatoarele:Strategia EST-QM (Crude OIL)Suma minima:Expunere 1:1 : Eur 25,000Expunere 2:1 Eur 15,000Istoric:Investitie initiala: 22,000 eurRandament perioada 01.01.2007-24.11.2009: 199%Rdm. Mediu lunar: 5.55%Deviatia Standard: 9.46Sharpe Ratio: 17.35DrawDown maxim lunar: -26%Nr. Luni cu pierdere consecutiva: 4Nr. Luni cu castig consecutiv: 12Rdm. In lunile cu profit consecutiv: 164%

Strategia EST-ES (S&P 500)

Suma minima:1.Expunere 1:1 : Eur 36,0002.Expunere 2:1 : Eur 18,000

Istoric:Investitie initiala: 52,000 eurRandament perioada 01.01.2007-24.11.2009: 100.78%Rdm. Mediu lunar: 2.8%Deviatia Standard: 2.8Sharpe Ratio: 22.85Draw Down Maxim lunar: -6.38%Nr. Luni cu pierdere consecutiva: 2Nr. Luni cu castig consecutiv: 7Rdm. Lunilor cu castig consecutiv: 25.01%

Strategia EST-EST (Dow Jones Eurostoxx 50)

Suma minima:1.Expunere 1:1 : Eur 29,0002.Expunere 2:1 : Eur 15,000

Istoric:Investitie initiala: 41,000 eurRandament perioada 01.01.2007-24.11.2009: 55.97%Rdm. Mediu lunar: 1.55%Deviatia Standard: 1.66Sharpe Ratio: 12.6Draw Down Maxim lunar: -3.92%Nr. Luni cu pierdere consecutiva: 1Nr. Luni cu castig consecutiv: 9Rdm. Lunilor cu castig consecutiv: 30.90%

EST-Q EquitiesSpre deosebire de Strategia EST-Q Futures particularitatile Strategiei EST-Q Equities sunt abordarea discretionara a evenimentelor mondiale si luarea deciziilor in consecinta pe baza de analiza fundamentala coroborata cu analzia tehnica. Prin urmare tranzactiile in baza strategiei EST-Q Equities sunt efectuate manual in urma deciziilor luate. Pentru a dispersa riscul Strategia EST-Q Equities a fost impartita in doua strategii complet diferite pe doua piete complet diferite ca forma si continut:

1. Strategia Romania Daily: strategie long/short avand ca si componenta principala abordarea si interpretarea datelor statistice de pret&volum pe o perioada mai mare de 1 saptamana. Strategia este executata numai pe baza datelor statisticie de pret&volum ale emitentilor listati pe piata romaneasca de capital.

2. Strategia US Directional Trading: o strategie ceva mai rapida menita sa capteze oportunitatile care apar pe piata americana de actiuni pe termen scurt si foarte scurt. Media detinerii unei pozitii in strategie este de 1,5 zile/pozitie.

Rationamentul strategiei poate fi atat fundamental cat si tehnic in functie de oportunitatile de pe piata.

Niciuna dintre aceste strategii nu foloseste reguli stricte de money management in intelesul clar al cuvantului. Abordarea prin aceasta prisma este efectuata discretionar de fiecare manager in parte in functie de conditiile pietei si de oportunitatile care le ofera pietele. In orice caz strategia este revizuita de fiecare data cand pierderile suferite de strategia EST-Q Equities reprezinta cca. 5% din totalul capitalului alocat pentru Strategia EST-Q Global Assets.

Romania DailySuma minima:Eur 20,000Suma maxima: eur 1mln. Istoric: Investitie initiala: 20,000 eurRandament perioada 1.1.2008-2.12.2009: 336%Rdm. Mediu lunar: 14%Deviatia Standard: 1.5Sharpe Ratio: 65DrawDown maxim lunar: -16%Nr. Luni cu pierdere consecutiva: 2Nr. Luni cu castig consecutiv:5Rdm. In lunile cu profit consecutiv: 208.65%

Particularitati EST-Q Romania DailyStrategia Romania Daily este o strategie long/short care functioneaza pe baza de date statistice de pret&volum.

Strategia Romania Daily este rulata pe baza unor indicatori creati in-house de catre fondatorii strategiei. Este setata sa capteze miscarile ample de trend chiar daca rationamentul ei este pe termen foarte scurt spre mediu (o pozitie poate fi tinuta de la cateva zile la cateva luni).

Money Managament: nu are setari automate de stop-loss si take-profit ci mai degraba inverseaza pozitia: din long trece short si invers. Oin orice conditie in cazul in care pierderile (Draw down) depasesc 5% din capitalul total alocat strategiei EST-Q Global Assets strategia EST-Q Romania Daily este revizuita la fel ca si orice alta strategie componenta care indeplineste acest criteriu.

Se adreseaza unei piete emergente si luand in calcul aspectul calitativ si cantitativ al pietelor emergente gen Romania aceasta strategie are dificultati in a rula cu peste 1 mln. Euro investitie. Din acest considerent este parte componenta a unei strategii mai mari precum EST-Q Global Assets.Evolutie comparativaEST-Q Romania Daily vs. BET-FI indexUS Directional TradingSuma minima:Expunere 1:1 : Eur 20,000

Istoric:Investitie initiala: 20,000 eurRandament perioada 1.02.2008-2.12.2009: 145.12%Rdm. Mediu lunar: 6.3%Deviatia Standard: 0.91Sharpe Ratio: 57DrawDown maxim lunar: -16%Nr. Luni cu pierdere consecutiva:3Nr. Luni cu castig consecutiv: 7Rdm. In lunile cu profit consecutiv: 51.93%Particularitati EST-Q U.S. Directional TradingStrategia EST-Q US DT este o strategie long/short pe actiuni americane. Aceasta strategie se bazeaza in cea mai mare parte pe descoperirea de oportinitati pe actiuni americane pe termen de la foarte scurt la scurt; intraday pana la 10 zile.

Chiar daca este considerata Long/Short Strate

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended