+ All Categories
Home > Documents > Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

Date post: 29-Jul-2016
Category:
Upload: marcel-curiman
View: 281 times
Download: 16 times
Share this document with a friend
Description:
 
100
1 Catalog 2016-2017 Sky Air Ne preocupăm de succesul afacerii dumneavoastră.
Transcript
Page 1: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

1

Catalog

2016-2017

Sky Air

Ne preocupăm de succesul afacerii dumneavoastră.

Page 2: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

2

UNITĂŢILE NECARCASATE DE PLAFON FALS, FDXS-F(9) - FBQ-D - ABQ-C

CASETA PERFECT PLATĂ, FFQ-C

CASETĂ CU JET CIRCULAR, FCQG-F - FCQHG-F

UNITATEA NECARCASATĂ DE PARDOSEALĂ, FNQ-A

CASETA SUSPENDATĂ CU REFULARE ÎN 4 DIRECŢII, FUQ-C

Page 3: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

3

Cuprins

Sky Air, soluţia Daikin pentru aplicaţii comercialeHotelurile, restaurantele, birourile şi băncile au propriile nevoi specifice de încălzire, ventilare şi aer condiţionat.

Gama de produse Sky AirSky Air are un portofoliu complet de produse, inclusiv unităţi interioare, unităţi exterioare, pentru aplicaţii pereche, twin, triple şi double twin, dar şi pentru aplicaţii multi.

Necesitatea ventilării şi a perdelelor de aer BiddleSoluţia de ventilare de la Daikin furnizează aer proaspăt pentru a crea un mediu interior sănătos şi de calitate ridicată, în timp ce perdelele de aer Biddle furnizează încălzire la nivelul intrării pentru clădirile cu deschidere frecventă a uşilor.

Sisteme de control inteligentSistemele Sky Air sunt disponibile împreună cu sisteme de control inteligent sau centralizat, dar şi împreună cu sisteme de management al clădirilor, prin urmare, clienţii pot alege cea mai bună soluţie care le satisface nevoile.

Opţiuni şi accesorii Sky AirGama de opţiuni şi accesorii pentru sistemele Sky Air ajută la personalizarea produselor pentru a răspunde diverselor cerinţe ale clienţilor.

4

10

60

71

91

Page 4: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

4

ARGUMENTE

Avantaje pentru instalatori› Designul modular şi opţiunile montate din fabrică

facilitează instalarea.

Avantaje pentru consultanţi› Încrederea de a şti că recomandaţi sistemele de

climatizare adecvate şi care devansează cerinţele legislative viitoare

› Sisteme care au fost concepute pentru a se integra în orice decor şi a furniza performanţa optimă, cu efi cienţe sezoniere superioare

› Acces la tehnologie inovatoare pentru a maximiza performanţa climatizării întregii clădiri

› Consolidarea reputaţiei de a fi un consultant şi un proiectant care respectă mediul.

Avantaje pentru utilizatorii fi nali› Sistemul de climatizare va respecta cerinţele

legislative, devansând legislaţia actuală› Veţi obţine performanţa sezonieră optimă,

economisind energie şi reducând costurile› Veţi avea unităţi cu efi cienţă energetică mai bună,

la alegerea gamei noastre de produse Sky Air cu R-32 (mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie cu produsele cu R-410A)

› Sistemul de climatizare va adăuga valoare clădirii, protejându-vă investiţia

› Veţi avea costuri mai mici de instalare şi de funcţionare, veţi amortiza rapid investiţia şi veţi contribui la obiectivele de protecţie a mediului.

Sky Air, soluţia pentru sectorul comercial.

De ce să alegeţi Sky Air• Prima gamă comercială cu agent frigorifi c

R-32 disponibilă pe piaţa europeană!

• Gamă de produse premium pentru

birouri mici, magazine, magazine de retail,

restaurante, bănci şi centre de date.

• De la aparate de aer condiţionat fi abile şi

cu un nivel ridicat al confortului, la aplicaţii

personalizate, cu utilizare inteligentă a

energiei şi cu instalare şi funcţionare fl exibile.

• Gamă extinsă de produse, care satisface şi

cele mai exigente specifi caţii ale clădirilor.

• Garantează controlul total al clienţilor

asupra cerinţelor de încălzire şi răcire a

spaţiului, de ventilare şi de separare a

climatului de la nivelul intrărilor.

Confort - Efi cienţă energetică - Sisteme fi abile

Page 5: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

5

22 Încălzire şi răcire

› Extrage căldura din aerul exterior, chiar şi în sezonul rece (până la -20 °C).

› Compresor acţionat electric. › Soluţii extrem de efi ciente pentru încălzire. › Silenţioase şi discrete. › Tehnologie de ultimă generaţie pentru a menţine facturile de energie cât mai reduse.

Efi cienţă sezonieră de vârf

› Clasifi care A++ pentru răcire şi pentru încălzire pentru combinaţia FCQHG71F/100F + RZQG71L9V1/100L9V1

› Efi cienţă de vârf, prin alegerea produselor cu R-32 (mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie cu R-410A)

Gamă largă de unităţi cu pompă de căldură

› Ideale pentru construcţii noi, dar şi pentru proiecte de renovare.

› Selectaţi dintr-o gamă largă de unităţi: unităţi de perete şi de pardoseală, unităţi necarcasate de plafon fals sau suspendate.

› Funcţionare foarte silenţioasă şi fără curenţi de aer. › Pentru camerele lungi sau cu formă neregulată, puteţi utiliza până la patru unităţi interioare conectate la o singură unitate exterioară. Toate unităţile interioare sunt controlate simultan.

Înlocuire

Unităţile interioare şi exterioare split si Sky Air pot fi utilizate pentru a înlocui sistemele cu R-22 şi R-407C.Se reutilizează conductele şi cablajele existente

Perdea de aer Sisteme de control Răcire şi încălzire

Ventilare

22

Instalare

fl exibilă

Instalare fl exibilă

› Unităţile exterioare sunt bine executate şi robuste. › Pot fi instalate pe un perete, pe un acoperiş sau pe o terasă.

Sisteme de control

Sistemele de control prietenoase permit clienţilor să îşi gestioneze sistemul Sky Air pentru o efi cienţă maximă:

› De la sisteme de control individual al unităţilor la management centralizat prin intermediul opţiunilor cu ecran tactil şi al telecomenzilor bazate pe coduri, clienţii deţin mereu controlul.

› Conexiunea DIII-net este o dotare standard, permiţându-vă să vă conectaţi la sistemele de management al clădirilor mai ample.

› Clădirile pot fi monitorizate de la distanţă datorită monitorizării prin internet.

Ventilare

Opţiunea de ventilare de la Daikin furnizează aer proaspăt pentru a vă ajuta să creaţi un mediu interior sănătos şi de calitate ridicată.

Perdele de aer Biddle

› Perdelele de aer Biddle pot fi utilizate împreună cu sistemul Sky Air pentru a furniza încălzire cu efi cienţă ridicată la nivelul intrărilor în clădiri:Ideale pentru clădiri cu deschidere frecventă a uşilor, precum magazinele de retail.

› Climatizare şi confort pe toată durata anului, chiar şi în zilele cele mai solicitante.

› Durată de amortizare sub 12 luni în comparaţie cu perdelele de aer electrice.

Page 6: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

6

Retail şi magazine › Creează o atmosferă ospitalieră pentru clienţii dvs. › Unitate discretă, cu impact vizual şi funcţional limitat › Reduce consumul şi costurile cu energia › Instalare fără probleme

Casetele cu jet circular reprezintă una din soluţiile posibile, care se integrează în decorul clienţilor, deoarece sunt integrate în tavan, numai panoul standard fi ind vizibil. Panoul standard este secretul îmbunătăţirii nivelurilor de confort al condiţiilor perfecte de climatizare pentru clienţii dumneavoastră, deoarece diverse fante pot fi deschise şi închise individual, pentru a garanta direcţionarea încălzirii şi răcirii către zonele în care acestea sunt necesare.

De asemenea, panoul reprezintă secretul pentru reducerea lucrărilor de întreţinere deoarece acesta poate masca funcţia de autocurăţare, care captează praful cu un fi ltru special cu autocurăţare zilnică, în timp ce praful colectat poate fi uşor îndepărtat cu un aspirator. Astfel, se poate economisi până la 50% din energie!

Gestionarea acestui sistem este cât se poate de uşor de realizat, deoarece Intelligent Touch Manager permite utilizatorului să monitorizeze şi să controleze sistemul direct sau prin internet. De asemenea, acesta poate fi setat să furnizeze o gestionare uşoară a consumului de energie electrică şi chiar să controleze iluminatul, în timp ce programarea avansată uşurează viaţa utilizatorilor.

Birouri şi bănci › Design şi geniu într-o armonie perfectă. › Design unic pentru această piaţă: se integrează perfect în tavan.

› Senzorii opţionali de prezenţă şi de pardoseală îmbunătăţesc confortul şi eficienţa.

› Ideală pentru construcţii noi, dar şi pentru proiecte de renovare.

Caseta perfect plată este o prezenţă unică pe această piaţă, datorită conlucrării remarcabile dintre designul convenţional şi excelenţa în inginerie.

Integrându-se perfect în decorul unui birou modern şi satisfăcând criteriile solicitante ale arhitecţilor, caseta perfect plată se integrează complet în panourile de tavan fals de standard european, permiţând montarea corpurilor de iluminat, a difuzoarelor şi a sprinklerelor în panourile alăturate.

Aceste unităţi, împreună cu casetele cu jet circular, sunt ideale pentru încălzirea sau răcirea zonelor mai mici, precum sălile de şedinţe. Ambele pot fi combinate cu senzori de prezenţă şi de pardoseală, chiar şi cu opţiunea de ventilare, pentru a optimiza efi cienţa energetică şi a furniza confortul perfect.

Senzorul de prezenţă reglează valoarea setată sau opreşte unitatea atunci când camera este goală, dar atunci când o persoană se afl ă în cameră, jetul de aer este direcţionat la distanţă de acea persoană pentru a evita formarea curenţilor de aer. S-a determinat că acest proces combinat reduce consumul de energie.

Senzorul de pardoseală detectează temperatura medie din apropierea pardoselii şi garantează o distribuţie uniformă a temperaturii între tavan şi pardoseală. Picioarele reci vor deveni o amintire!

Opţiunea de ventilare de la Daikin furnizează aer proaspăt pentru a vă ajuta să creaţi un mediu interior sănătos şi de calitate ridicată.

Utilizarea interfeţei KNX pentru a conecta sistemul Sky Air la sistemul de management al clădirii permite monitorizarea şi controlul centralizat al mai multor dispozitive, inclusiv iluminat, storuri şi sisteme de climatizare pentru a maximiza efi cienţa energetică.

„Design avangardist în

armonie cu construcţia şi

designul interior.”

Arhitect.

„Am fost foarte entuziasmaţi să lucrăm

cu Daikin la instalarea unuia dintre

cele mai recente sisteme complet

controlabile cu fl exibilitate în funcţionare,

care satisface toate cerinţele noastre.”

Reprezentat, magazin de retail.

Aplicaţii Sky Air

Page 7: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

7

Centre de date › Operare continuă în modul răcire.

• Funcţionarea este posibilă până la o temperatură exterioară de -15 °C

• Rotaţie automată funcţionare-aşteptare între unităţile active.

› Setări de răcire tehnică dedicate • Domeniu de funcţionare în interior de până la

11 °CWB • Previne ciclurile de degivrare şi reduce timpul

de nefuncţionare › Metodă unică de selecţie cu tabele de capacitate până la o temperatură exterioară de -15 °C

› Capacitate mărită datorită combinaţiilor asimetrice (de ex., FHQ125C + RZQG100L9V1) cu eticheta de energie sezonieră cerută

Serverele, în special serverele dispuse în stive, generează o cantitate mare de căldură, care trebuie eliminată prin răcire continuă. Acest lucru se poate realiza prin comutarea automată între unităţi după o anumită perioadă de activitate pentru a garanta faptul că o unitate va funcţiona permanent în timp ce celelalte sunt disponibile pentru lucrări de întreţinere.

Pentru a spori fiabilitatea întregului sistem, mai multe unităţi pot fi utilizate în cadrul unui ciclu de rotaţie automată, în care fiecare unitate individuală serveşte ca unitate de rezervă pentru cealaltă. Unităţile de rezervă permit realizarea cu uşurinţă a lucrărilor de întreţinere la celelalte unităţi active.

Având în vedere importanţa critică a răcirii continue pentru camerele de servere, sistemul poate fi gestionat prin intermediul unui controler RTD-10, care poate monitoriza şi controla până la 8 unităţi interioare, fie direct, fie prin sistemul de management al clădirii (Modbus).

Restaurante › Garantează o distribuţie uniformă a temperaturii pentru a crea mediul perfect pentru servirea mesei.

› Cu eficienţă energetică ridicată. › Utilizează sisteme de control inteligent operate dintr-o singură locaţie centrală.

Nimic nu trebuie să distragă atenţia clienţilor de la ambianţa perfectă, care include şi temperatura optimă. Din acest motiv, unităţile necarcasate de plafon fals de la Daikin sunt silenţioase în funcţionare şi oferă un confort îmbunătăţit datorită controlului jetului de aer în 3 trepte. Astfel, restaurantul clientului se va transforma într-un mediu confortabil şi ospitalier. Datorită controlului centralizat şi programării uşoare a sistemului pentru întregul restaurant, consumul de energie este redus la un nivel minim pentru a reduce costurile de funcţionare ale clientului.

Aplicaţii rezidenţiale › Soluţie personalizată › Mediu confortabil

Sistemele Sky Air garantează un mediu confortabil în locuinţă tot timpul anului. Utilizatorii pot controla în mod individual fiecare cameră, pentru a garanta confortul optim pentru fiecare. Există o gamă largă de unităţi ideale pentru a fi instalate în cadrul construcţiilor noi sau al proiectelor de renovare.

„Renovarea completă şi

extinderea restaurantului

a însemnat achiziţionarea

unor noi aparate de aer

condiţionat.” Daikin a fost

primul şi singurul furnizor

pe care l-am contactat,

deoarece am avut deja în

trecut o experienţă plăcută!”

Proprietarul unui

restaurant de lux.

„Fiabilitatea sistemului şi

funcţionarea continuă garantată

contează pentru mine.”

Manager general de birouri.

„Soluţia potrivită pentru mine

este controlul locuinţei şi al

cabinetului de stomatologie

cu un singur sistem.”

Medic stomatolog.

Aplicaţii Sky Air

Page 8: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

8

ARGUMENTE

Tin/

Tset

Te

Timp

TinTin

Discrepanţă mare

Te scăzută

Te mai ridicată

Discrepanţă mai redusă

Tin

Tset = 22 °C

26 °C28 °C30 °C

2. Avansaţi la un nivel îmbunătăţit al confortului şi efi cienţei cu posibilitatea de personalizare a setărilor în momentul instalării. Aceste setări speciale permit personalizarea limitelor de fl uctuaţie ale temperaturii de evaporare şi condensare a agentului frigorifi c în funcţie de aplicaţie.

1. Mod de funcţionare cu temperatură variabilă a agentului frigorifi c: toate unităţile exterioare Sky Air de la Daikin îşi pot adapta modul de funcţionare pentru a răspunde cerinţelor unice de răcire şi încălzire, fără a compromite efi cienţa.

Tin = temperatura interioară/Tset = valoare setată / Te = temperatura de evaporare a agentului frigorifi cTc = temperatura de condensare a agentului frigorifi c / Ta = temperatura mediului ambiant

Răcire

Încălzire

Te

Ta

Te min

Te max

Sistem standard

Ta

Tc min

Tc maxTc

Sistem standard

Te

Ta

Te min

Te max

Iarna Toamna Primăvara Vara

Sistem personalizat

Tc

Ta

Tc min

Tc max

Iarna Toamna Primăvara Vara

Sistem personalizat

Seasonal High Inverter

Seasonal High Inverter

Seasonal Inverter Siesta Sky Air

› Tehnologie premium extinsă cu produse

cu R-32

› Cel mai redus impact asupra mediului cu

agentul frigorifi c R-32

› Cantitate de agent frigorifi c mai mică cu 12%

› Mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie

cu unităţile cu R-410A

› Pentru toate tipurile

de aplicaţii comerciale,

inclusiv răcirea infrastructurii

› Cea mai bună efi cienţă!

› Cea mai fl exibilă instalare

› Cea mai largă gamă de unităţi

interioare conectabile

› Pentru toate tipurile de

aplicaţii comerciale

› Rentabilitate: unităţi

interioare foarte efi ciente şi

foarte confortabile

› Soluţie de răcire/încălzire de

bază pentru magazine mici

Efi cienţă sezonieră Până la clasa A++ pentru răcire şi încălzire

Până la clasa A++ pentru răcire Până la clasa A++ pentru răcire Până la clasa A

Lungime maximă conducte Până la 75 m Până la 75 m Până la 50 m

Domeniu de funcţionareRăcire -15 °C~50 °C -15 °C~50 °C -15 °C~46 °C -5 °C~46 °C

Încălzire -20 °C~15,5 °C -20 °C~15,5 °C -15 °C~15,5 °C

Răcire infrastructură - -

1.

-

2. Personalizabil

Unităţi interioare conectabileCasetă cu

jet circular şi COP ridicat

Caseta cu jet circular

Unitate de pereteCaseta perfect plată

Unitate necarcasată de plafon fals

Unitate de pardoseală

Unitate necarcasată de pardoseală

Unitate suspendată

Casetă suspendată cu

refulare în 4 direcţii

Unitate necarcasată de plafon fals

Unitate suspendată

Aplicaţii pereche

Twin, Triple, Double-Twin

Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

Page 9: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

9

R-22 R-410A

R-22 R-410A

Tehnologie de înlocuire

Lucrările de service şi de întreţinere cu R-22 au fost interzise din 01.01.2015, ceea ce înseamnă că sistemele cu R-22 nu mai pot fi reparate. Evitaţi opririle neplanifi cate ale clienţilor şi înlocuiţi aceste sisteme cât mai curând!

Tehnologie de înlocuireModalitate rapidă şi de calitate de actualizare a sistemelor cu R-22 şi R-407C

Avantaje pentru instalatoriMai puţin timp pentru instalareAbordaţi mai multe proiecte în mai puţin timp datorită instalării mai rapide. Este mai profi tabilă decât înlocuirea întregului sistem cu conducte noi.

Costuri de instalare mai reduse

Reducerea costurilor de instalare vă permite să le oferiţi clienţilor cea mai rentabilă soluţie şi să vă îmbunătăţiţi avantajul concurenţial.

Înlocuire a sistemelor concurenţei

Este o soluţie de înlocuire fără probleme a sistemelor Daikin şi a sistemelor furnizate de alţi producători.

Optimizare a afacerii

O soluţie simplă de înlocuire a tehnologiei vă permite să gestionaţi mai multe proiecte pentru mai mulţi clienţi, în mai puţin timp, şi să le oferiţi cel mai bun preţ! Fiecare câştigă.

Avantaje pentru clienţiEconomii ale costurilor de funcţionare

Comparaţie după EER

(efi cienţa unui produs rezidenţial în modul răcire)

Fără deranj

Reutilizaţi conductele dumneavoastră existente pentru o înlocuire rapidă şi de calitate, ceea ce vă permite fi nalizarea lucrărilor fără a afecta confortul sau activitatea

Un nivel superior al confortului

Treceţi la un nivel superior al confortului datorită designului de ultimă generaţie, nivelurilor de zgomot scăzute, controlului prin WIFI etc.

economii de 50%

Comparaţie după SEER

(efi cienţa unui produs rezidenţial în conformitate cu legislaţia sezonieră în vigoare pentru un produs în modul răcire)

economii de 30%

Păstrarea conductelor de agent frigorifi c

Soluţia de actualizare cu costuri reduse de la Daikin

! Înlocuiţi unităţile interioare.În cazul în care trebuie să păstraţi unităţile interioare, contactaţi distribuitorul local pentru a verifi ca compatibilitatea acestora.

! Înlocuiţi unităţile exterioare.

Page 10: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

10

Sky Air, soluţia pentru sectorul comercialSky Air este gama comercială

premium de la Daikin, proiectată

pentru o efi cienţă energetică

sezonieră optimă. Asigurând soluţia

ideală pentru toate tipurile de spaţii

comerciale mici, seria Sky Air oferă

soluţia de confort complet care vă

permite controlul total al încălzirii,

răcirii, ventilării şi perdelelor de aer.

Page 11: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

11

Sky AirAplicaţii comerciale

Sky Air cu R-32 12

Prezentarea unităţilor interioare 14

Prezentarea avantajelor unităţilor interioare 16

Sky Air cu R-32 20FCAHQ-F / RZAG-LV1 20

Unităţi tip casetă 21FCQG-F / RXS-L3/L 21FCQG-F / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 22FCQG-F / RZQG-L9V1/L(8)Y1 23FCQHG-F / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 24FCQHG-F + RZQG-L9V1/L(8)Y1 25FFQ-C / RXS-L3/L 27ACQ-D / AZQS-B(8)V1/BY1 28

Unităţi necarcasate de plafon fals 29FDBQ-B 29FDXS-F(9) / RXS-L3/L 30FBQ-D / RXS-L3/L 31FBQ-D / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 32FBQ-D / RZQG-L9V1/L(8)Y1 33FDQ-C / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1, RZQG-L9V1/L(8)Y1 34FDQ-B / RZQ-C 35ABQ-C / AZQS-B(8)V1/BY1 36

Unităţi suspendate 37FHQ-C / RXS-L3/L 37FHQ-C / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 38FHQ-C / RZQG-L9V1/L(8)Y1 39AHQ-C / AZQS-B(8)V1/BY1 40FUQ-C / RZQG-L9V1/L(8)Y1 41

Unitate de perete 42FAQ-C / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 42FAQ-C / RZQG-L9V1/L(8)Y1 43

Unităţi de pardoseală 44FVQ-C / RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 44FVQ-C / RZQG-L9V1/L(8)Y1 45FNQ-A / RXS-L3/L 46

Prezentarea unităţilor exterioare 48

De ce să alegeţi Seasonal High Inverter 50

Avantajele unităţilor exterioare 51

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin 52RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 53RZQG-L9V1/L(8)Y1 54RZQ-C 55

Aplicaţii pereche cu R-32 56RZAG-LV1 56

Aplicaţii pereche 57AZQS-B(8)V1/BY1 57

Rooftop 58

UATYQ-CY1 58UATYP-AY1(B) 59

Page 12: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

12

ARGUMENTE

FCAHG-F

RZAG-LV1

• Tehnologie premium extinsă cu R-32

• Cel mai mic impact asupra mediului

• GWP redus cu 68% în comparaţie

cu agentul frigorifi c R-410A

• Cantitate de agent frigorifi c mai mică cu 12%

• Economii mai mari de energie datorită

agentului frigorifi c R-32 (mai efi cient cu

minimum 5% în comparaţie cu produsele

cu R-410A)

• Tehnologie de înlocuire

• Domeniu de funcţionare de până la -20 °C

în modul încălzire

Unitatea exterioară Seasonal High Inverter premium de la Daikin, împreună cu caseta unică cu jet circular, vor fi prima gamă de produse din Europa care utilizează agent frigorifi c R-32.

Ajutaţi-vă clienţii să facă alegerea corectă

Impactul principal asupra încălzirii globale din partea unităţilor de aer condiţionat şi a pompelor de căldură provine de la energia electrică utilizată

Cu energie electrică generată din surse regenerabile, impactul poate fi aproape zero. Este mult mai mare cu energie electrică din combustibili fosili. În orice caz, efi cienţa energetică este importantă.

Sfătuiţi-vă clienţii să aleagă un model dintr-o clasă superioară de efi cienţă energetică europeană (A+++, A++, A+, A, B, C, etc.).

Celălalt impact asupra încălzirii globale provine de la agentul frigorifi c în stare gazoasă din sistem

Pe lângă prevenirea scurgerilor şi la asigurarea recuperării corespunzătoare la sfârşitul ciclului de viaţă, alegeţi un agent frigorific cu un GWP mai mic şi minimizaţi volumul acestuia, pentru a reduce riscul în cazul scurgerilor.

Sfătuiţi clienţii să selecteze un model cu o cantitate de agent frigorifi c cu un nivel de CO2 echivalent redus. (prezentat în cataloage şi pe site-ul web Daikin).

Daikin lansează pe piaţa europeană prima gamă de produse comerciale cu R-32

Page 13: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

13

De ce a introdus Daikin modelele cu R-32?

Un element central în fi lozofi a companiei Daikin este demersul companiei în a fi un lider în aplicarea practicilor ecologice, efi cienţa energetică şi alegerea agentului frigorifi c fi ind factori-cheie ai acestei fi lozofi i. La sfârşitul lui 212, în Japonia, Daikin a lansat în premieră mondială primele unităţi de aer condiţionat cu agent frigorifi c R-32, iar de atunci mai multe milioane de unităţi au fost instalate. Ulterior, modelele cu R-32 au oferit confort climatic interior în alte ţări, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, India, Thailanda, Vietnam, Filipine, Malaysia şi Indonezia. În 213, modelele cu R-32 au debutat în Europa, adăugând noi benefi cii ecologice la controlul inegalabil pe care îl oferă utilizatorilor.

Ce este R-32?

Denumirea chimică a R-32 este difl uormetan. Este un agent frigorifi c ce a fost utilizat timp de mai mulţi ani ca o componentă a amestecului de agent frigorifi c R-410A (care este 50% R-32 şi 50% R-125). Daikin a fost prima companie care a recunoscut că utilizarea de R-32 în stare pură prezintă mai multe avantaje decât utilizarea acestuia ca parte a unui amestec. Mulţi alţi jucători din industrie urmează acum exemplul.

R-410A R-32

Compoziţie Amestec de 50% R-32 + 50% R-125

R-32 pur (fără amestec)

GWP (potenţial de încălzire globală)

2.087,5 675

ODP (potenţial de degradare a stratului de ozon)

0 0

Ce este GWP?

Potenţialul de încălzire globală (GWP) este un număr ce exprimă impactul potenţial asupra încălzirii globale pe care îl poate avea un anumit agent frigorifi c dacă ar fi eliberat în atmosferă. Este o valoare relativă care compară impactul aferent 1 kg de agent frigorifi c cu 1 kg de CO

2 pe o perioadă de 100 de ani.

Cu toate că acest impact poate fi evitat prin prevenirea scurgerilor şi asigurarea unei recuperări corespunzătoare la scoaterea din uz, alegerea unui agent frigorifi c cu un GWP mai redus şi minimizarea volumului de agent frigorifi c vor reduce riscul asupra mediului în cazul unei scurgeri accidentale.

Ce este ODP?

Potenţialul de degradare a stratului de ozon (ODP) este un număr ce se referă la impactul dăunător cauzat de o substanţă chimică asupra stratului de ozon din atmosferă. Este o valoare relativă care compară impactul unui agent frigorifi c la o masă echivalentă de R-11. Prin urmare, valoarea ODP a R-11 este defi nită ca fi ind 1.

Agenţi frigorifi ci cu impact scăzut asupra mediului

R-32, R-410A, R-134a şi alţi agenţi frigorifi ci utilizaţi în mod curent în Uniunea Europeană nu degradează stratul de ozon. Generaţia precedentă de agenţi frigorifi ci, cum ar fi R-22, au avut un efect dăunător asupra stratului de ozon din atmosferă, deoarece aceştia conţineau clor. Din 2004, regulamentele UE au interzis orice echipament nou ce utilizează agenţi frigorifi ci care degradează stratul de ozon, cum are fi R-22. De asemenea, începând din ianuarie 2015, s-a interzis întreţinerea echipamentelor cu R-22 existente, chiar şi cu R-22 reciclat.

Eliminarea treptată a R-22

Dacă clientul dumneavoastră încă utilizează echipamente pe bază de R-22, recomandaţi înlocuirea de îndată a acestuia fără a aştepta apariţia unei avarii. Decizia de schimbare la echipamente cu R-32 în loc de R-22 va crea un benefi ciu dublu pentru mediu. Acest lucru ar elimina riscul degradării stratului de ozon şi ar fi o soluţie mai bună în termeni de impact asupra încălzirii globale. Nu este permisă simpla înlocuire a agentului frigorifi c R-22 cu R-32 într-o instalaţie existentă, deoarece uleiul şi presiunile sunt diferite. Totuşi, poate fi posibilă înlocuirea unităţilor interioare şi exterioare, şi păstrarea conductelor de agent frigorifi c. (Mai multe instrucţiuni detaliate sunt disponibile în catalogul nostru de tehnologii de înlocuire a sistemelor cu R-22)

Page 14: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

14

Unităţi interioare

Clasă de capacitate (kW)

Tip Model Nume produs 25 35 50 60 71 100 125 140 200 250

Unitate tip casetă

Casetă cu jet circular şi COP ridicat

- Prima unitate interioară comercială conectabilă la unităţile exterioare cu R-32 de pe piaţa europeană - Controlul funcţionării rotative (prin BRC1E53A/B/C) - Modul economisire de energie poate fi setat la 70% sau 40% din cerere (prin BRC1E53A/B/C) - Sunt disponibile 5 trepte de viteză ale ventilatorului - Include toate funcţiile casetei cu jet circular şi COP ridicat cu R-410A

FCAHG-F

NOU

- Refulare a aerului pe 360°, pentru cele mai ridicate niveluri ale efi cienţei şi confortului - Caseta cu COP ridicat garantează o performanţa superioară pentru aplicaţiile comerciale - Funcţia de autocurăţare garantează efi cienţa ridicată - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul

FCQHG-F

Casetă cu jet circular

- Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului - Cea mai redusă înălţime de instalare de pe piaţă! Clasele 35-71 au o înălţime de numai 204 mm - Funcţia de autocurăţare garantează efi cienţa ridicată - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul

FCQG-F1

Casetă perfect plată - Design unic pe piaţă: se integrează perfect în tavan - Integrare perfectă în panourile de tavan fals de standard european - O conlucrare remarcabilă dintre designul convenţional şi excelenţa în inginerie, cu un fi nisaj alb sau argintiu şi alb - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul - Flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifi ca locaţia unităţii!

FFQ-C

Unitate cu refulare în 4 direcţii

- Soluţia acoperă nevoile de bază ale magazinelor mici - Efi cienţă energetică îmbunătăţită: până la clasa energetică A+ - Se pot controla mai multe unităţi interioare simultan - Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche

ACQ-D

Unitate necarcasată de plafon fals

Unitate mică necarcasată de plafon fals

- Concepută pentru camere de hotel, asigurând un somn odihnitor - Dimensiunile compacte permit instalarea în spaţiile înguste din plafon - Montare uşoară: tăviţa de condens poate fi amplasată în partea stângă sau dreaptă a unităţii - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Instalare fl exibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară

FDBQ-B

Unitate necarcasată de plafon fals de dimensiuni reduse

- Design cu dimensiuni reduse pentru o instalare fl exibilă - Presiune statică externă medie de până la 40 Pa - Unitate de capacitate mică concepută pentru camere mici, bine izolate

FDXS-F (9) Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP mediu

- Confort optim garantat, indiferent de lungimea traseelor sau a tipurilor de grile - Mai multe curbe ale ventilatorului disponibile pentru trasee specifi ce - Efi cienţă de vârf şi cele mai scăzute niveluri ale zgomotului de pe piaţă! - Dimensiunile compacte (numai 245 mm) permit instalarea în spaţiile înguste din plafon - Presiune statică externă medie de până la 150 Pa

FBQ-D1

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

- ESP de până la 200 Pa, ideală pentru clădirile de mari dimensiuni - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Posibilitatea de modifi care a ESP prin intermediul unei telecomenzi cu fi r permite optimizarea volumului de aer introdus - Instalare fl exibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară

FDQ-C

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

- ESP de până la 250 Pa, ideală pentru clădirile de mari dimensiuni - Se armonizează discret în orice decor interior: sunt vizibile numai grilele de aspiraţie şi refulare - Până la 26,4 kW în modul încălzire

FDQ-B 1 Unitate necarcasată de plafon fals

- Ideală pentru magazine de dimensiuni medii, cu tavan fals - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Cea mai bună protecţie împotriva posibilelor scurgeri de apă

ABQ-C

Unitate de pereteUnitate de perete - Pentru camere fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

- Aerul este distribuit confortabil în jos datorită celor 5 unghiuri de refulare diferite - Întreţinere uşoară: lucrările de întreţinere se pot efectua prin partea din faţă a unităţii

FAQ-C

Unitate suspendată

Unitate suspendată - Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală - Ideală pentru un jet de aer confortabil în camere mari, datorită efectului Coandă - Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,8 m pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Poate fi montată fără probleme în colţuri sau spaţii înguste

FHQ-C1 Unitate suspendată - Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

- Garantează o temperatură stabilă AHQ-C Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

- Unitate unică de la Daikin pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală - Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,5 m pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifi ca locaţia unităţii! - Confort optim garantat datorită reglării automate a jetului de aer în funcţie de sarcina necesară - Aerul este distribuit confortabil în jos datorită celor 5 unghiuri de refulare diferite

FUQ-C1

Unitate de pardoseală

Unitate de pardoseală

- Pentru spaţii cu tavane înalte - Ideală pentru spaţii comerciale cu sau fără tavan fals îngust - Chiar şi camerele cu un tavan înalt pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Garantează o temperatură stabilă

FVQ-C

Unitate necarcasată de pardoseală

- Concepută pentru a fi integrată în pereţi, numai grilele rămân vizibile - Cea mai îngustă unitate de pe piaţă, având o adâncime de numai 200 mm! - Datorită unui ESP sufi cient, sunt posibile atât instalarea sub pervazul ferestrei, cât şi instalarea cu conducte - Funcţionarea silenţioasă permite instalarea în orice locaţie

FNQ-A

1) Aplicaţiile Twin, Triple, Double-Twin sunt posibile numai până la clasa 125

Prezentarea produselor

Page 15: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

15

Unităţi interioare

Clasă de capacitate (kW)

Tip Model Nume produs 25 35 50 60 71 100 125 140 200 250

Unitate tip casetă

Casetă cu jet circular şi COP ridicat

- Prima unitate interioară comercială conectabilă la unităţile exterioare cu R-32 de pe piaţa europeană - Controlul funcţionării rotative (prin BRC1E53A/B/C) - Modul economisire de energie poate fi setat la 70% sau 40% din cerere (prin BRC1E53A/B/C) - Sunt disponibile 5 trepte de viteză ale ventilatorului - Include toate funcţiile casetei cu jet circular şi COP ridicat cu R-410A

FCAHG-F

NOU

- Refulare a aerului pe 360°, pentru cele mai ridicate niveluri ale eficienţei şi confortului - Caseta cu COP ridicat garantează o performanţa superioară pentru aplicaţiile comerciale - Funcţia de autocurăţare garantează eficienţa ridicată - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul

FCQHG-F

Casetă cu jet circular

- Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al eficienţei şi confortului - Cea mai redusă înălţime de instalare de pe piaţă! Clasele 35-71 au o înălţime de numai 204 mm - Funcţia de autocurăţare garantează eficienţa ridicată - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul

FCQG-F1

Casetă perfect plată - Design unic pe piaţă: se integrează perfect în tavan - Integrare perfectă în panourile de tavan fals de standard european - O conlucrare remarcabilă dintre designul convenţional şi excelenţa în inginerie, cu un finisaj alb sau argintiu şi alb - Senzorii inteligenţi economisesc energie şi maximizează confortul - Flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifica locaţia unităţii!

FFQ-C

Unitate cu refulare în 4 direcţii

- Soluţia acoperă nevoile de bază ale magazinelor mici - Eficienţă energetică îmbunătăţită: până la clasa energetică A+ - Se pot controla mai multe unităţi interioare simultan - Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche

ACQ-D

Unitate necarcasată de plafon fals

Unitate mică necarcasată de plafon fals

- Concepută pentru camere de hotel, asigurând un somn odihnitor - Dimensiunile compacte permit instalarea în spaţiile înguste din plafon - Montare uşoară: tăviţa de condens poate fi amplasată în partea stângă sau dreaptă a unităţii - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Instalare flexibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modificată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară

FDBQ-B

Unitate necarcasată de plafon fals de dimensiuni reduse

- Design cu dimensiuni reduse pentru o instalare flexibilă - Presiune statică externă medie de până la 40 Pa - Unitate de capacitate mică concepută pentru camere mici, bine izolate

FDXS-F (9) Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP mediu

- Confort optim garantat, indiferent de lungimea traseelor sau a tipurilor de grile - Mai multe curbe ale ventilatorului disponibile pentru trasee specifice - Eficienţă de vârf şi cele mai scăzute niveluri ale zgomotului de pe piaţă! - Dimensiunile compacte (numai 245 mm) permit instalarea în spaţiile înguste din plafon - Presiune statică externă medie de până la 150 Pa

FBQ-D1

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

- ESP de până la 200 Pa, ideală pentru clădirile de mari dimensiuni - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Posibilitatea de modificare a ESP prin intermediul unei telecomenzi cu fir permite optimizarea volumului de aer introdus - Instalare flexibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modificată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară

FDQ-C

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

- ESP de până la 250 Pa, ideală pentru clădirile de mari dimensiuni - Se armonizează discret în orice decor interior: sunt vizibile numai grilele de aspiraţie şi refulare - Până la 26,4 kW în modul încălzire

FDQ-B 1 Unitate necarcasată de plafon fals

- Ideală pentru magazine de dimensiuni medii, cu tavan fals - Discret integrată în tavan: numai grilele sunt vizibile - Cea mai bună protecţie împotriva posibilelor scurgeri de apă

ABQ-C

Unitate de pereteUnitate de perete - Pentru camere fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

- Aerul este distribuit confortabil în jos datorită celor 5 unghiuri de refulare diferite - Întreţinere uşoară: lucrările de întreţinere se pot efectua prin partea din faţă a unităţii

FAQ-C

Unitate suspendată

Unitate suspendată - Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală - Ideală pentru un jet de aer confortabil în camere mari, datorită efectului Coandă - Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,8 m pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Poate fi montată fără probleme în colţuri sau spaţii înguste

FHQ-C1 Unitate suspendată - Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

- Garantează o temperatură stabilă AHQ-C Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

- Unitate unică de la Daikin pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală - Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,5 m pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifica locaţia unităţii! - Confort optim garantat datorită reglării automate a jetului de aer în funcţie de sarcina necesară - Aerul este distribuit confortabil în jos datorită celor 5 unghiuri de refulare diferite

FUQ-C1

Unitate de pardoseală

Unitate de pardoseală

- Pentru spaţii cu tavane înalte - Ideală pentru spaţii comerciale cu sau fără tavan fals îngust - Chiar şi camerele cu un tavan înalt pot fi încălzite sau răcite foarte uşor! - Garantează o temperatură stabilă

FVQ-C

Unitate necarcasată de pardoseală

- Concepută pentru a fi integrată în pereţi, numai grilele rămân vizibile - Cea mai îngustă unitate de pe piaţă, având o adâncime de numai 200 mm! - Datorită unui ESP suficient, sunt posibile atât instalarea sub pervazul ferestrei, cât şi instalarea cu conducte - Funcţionarea silenţioasă permite instalarea în orice locaţie

FNQ-A

1) Aplicaţiile Twin, Triple, Double-Twin sunt posibile numai până la clasa 125

Page 16: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

16

Unităţi tip casetă Unităţi necarcasate de plafon falsUnităţi

suspendate

Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

Unitate de

perete

Unităţi de pardoseală

FCAHG-F FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDBQ-B FDXS-F(9) FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FAQ-C FVQ-C FNQ-A

Ne

pasă

Eficienţa sezonieră - Utilizarea inteligentă a energiei

Eficienţa sezonieră oferă o indicaţie mai concretă asupra eficienţei funcţionării aparatelor de aer condiţionat pe durata unui întreg sezon de răcire sau încălzire.

Tehnologia inverter Împreună cu unităţile exterioare controlate prin inverter. Funcţia „la plecarea de acasă” Cât timp sunteţi plecat, temperatura din interior poate fi menţinută la un anumit nivel. Numai ventilator Aparatul de aer condiţionat poate fi utilizat ca ventilator, pentru a sufla aer fără răcire sau încălzire. Filtru cu autocurăţare Filtrul se autocurăţă automat o dată pe zi. Simplitatea păstrării curăţeniei înseamnă o eficienţă energetică optimă şi un

confort maxim, fără necesitatea unei întreţineri scumpe sau consumatoare de timp. Senzor de pardoseală şi de prezenţă Dacă controlul jetului de aer este activat, senzorul de prezenţă proiectează jetul de aer la distanţă de persoanele detectate în cameră.

Senzorul de pardoseală detectează temperatura medie a pardoselii şi asigură o distribuţie uniformă a temperaturii între tavan şi pardoseală.

Conf

ort

Prevenirea curenţilor reci La pornirea încălzirii sau când termostatul este oprit, direcţia de refulare a aerului este setată pe orizontală şi ventilatorul pe viteză mică, pentru a preveni curenţii reci. După încălzire, refularea aerului şi viteza ventilatorului sunt setate în funcţie de solicitări.

Funcţia foarte silenţios Unităţile interioare Daikin sunt foarte silenţioase. De asemenea, unităţile exterioare nu vor deranja liniştea din vecinătate. Comutarea automată răcire-încălzire Modul de răcire sau încălzire se setează automat pentru a atinge temperatura setată.

Trat

area

ae

rulu

i

Filtru de aer Îndepărtează particulele de praf din aer pentru a furniza în mod constant aer curat.

Cont

rolu

l um

idită

ţii

Programul uscare Permite reducerea nivelurilor de umiditate fără variaţii ale temperaturii camerei.

Deb

it de

aer

Prevenirea pătării tavanului O funcţie specială previne refularea aerului pe orizontală pentru o perioadă lungă de timp pentru a preveni petele de pe tavan.

Baleiere automată pe verticală Posibilitatea de selectare a deplasării automate pe verticală a fantei de refulare a aerului, pentru un jet de aer uniform şi o distribuţie uniformă a temperaturii.

Trepte de viteză ale ventilatorului Permit selectarea până la un număr dat de viteze ale ventilatorului. 5 3 3 3 4 2 3 3 3 2 3 3 3 3 3 3 2

Control individual al fantelor Controlul individual al fantelor de la telecomanda cu fir simplifică fixarea poziţiei individuale a fiecărei fante în funcţie de noua configuraţie a camerei. De asemenea, sunt disponibile kituri de închidere opţionale.

Tele

com

andă

şi p

rogr

amat

or

Programator săptămânal Programatorul poate fi setat pentru a porni aparatul în orice moment, zilnic sau săptămânal. în funcţie de telecomandă

Telecomandă cu infraroşu Telecomandă cu infraroşu şi LCD pentru a porni, opri şi regla aparatul de aer condiţionat de la distanţă. opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional

Telecomandă cu fir Telecomandă cu fir pentru a porni, opri şi regla aparatul de aer condiţionat de la distanţă. opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional opţional opţional opţional

Sistem de control centralizat Sistem de control centralizat pentru pornirea, oprirea şi reglarea mai multor aparate de aer condiţionat dintr-un singur punct central. opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional

Alte

func

ţii

Răcire infrastructură Înlătură căldura generată constant de echipamentele IT şi servere, într-o manieră fiabilă, eficientă şi flexibilă, pentru a asigura un timp maxim de funcţionare, cu un randament maxim al investiţiei.

Repornire automată După o cădere de tensiune, unitatea reporneşte automat la setările originale. Autodiagnosticare Simplifică întreţinerea, indicând defecţiunile sistemului sau anomaliile în funcţionare. Set pompă de condens Facilitează drenarea condensului din unitatea interioară. standard standard standard standard standard standard standard opţional standard opţional

Aplicaţii Twin, Triple, Double-Twin 2, 3 sau 4 unităţi interioare pot fi conectate la o singură unitate exterioară, chiar dacă au capacităţi diferite. Toate unităţile interioare funcţionează în cadrul aceluiaşi mod (răcire sau încălzire), fiind acţionate de la o singură telecomandă.

Aplicaţii multi model Până la 5 unităţi interioare (chiar cu capacităţi diferite) pot fi conectate la o singură unitate exterioară. Toate unităţile interioare pot fi acţionate individual în cadrul aceluiaşi mod.

VRV pentru aplicaţii rezidenţiale Până la 9 unităţi interioare (chiar cu capacităţi diferite şi până la clasa 71) pot fi conectate la o singură unitate exterioară. Toate unităţile interioare pot fi acţionate individual în cadrul aceluiaşi mod.

Unităţi interioare

Avantajele unităţilor

Page 17: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

17

Unităţi tip casetă Unităţi necarcasate de plafon falsUnităţi

suspendate

Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

Unitate de

perete

Unităţi de pardoseală

FCAHG-F FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDBQ-B FDXS-F(9) FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FAQ-C FVQ-C FNQ-A

Ne

pasă

Efi cienţa sezonieră - Utilizarea inteligentă a energiei

Efi cienţa sezonieră oferă o indicaţie mai concretă asupra efi cienţei funcţionării aparatelor de aer condiţionat pe durata unui întreg sezon de răcire sau încălzire.

Tehnologia inverter Împreună cu unităţile exterioare controlate prin inverter. Funcţia „la plecarea de acasă” Cât timp sunteţi plecat, temperatura din interior poate fi menţinută la un anumit nivel. Numai ventilator Aparatul de aer condiţionat poate fi utilizat ca ventilator, pentru a sufl a aer fără răcire sau încălzire. Filtru cu autocurăţare Filtrul se autocurăţă automat o dată pe zi. Simplitatea păstrării curăţeniei înseamnă o efi cienţă energetică optimă şi un

confort maxim, fără necesitatea unei întreţineri scumpe sau consumatoare de timp. Senzor de pardoseală şi de prezenţă Dacă controlul jetului de aer este activat, senzorul de prezenţă proiectează jetul de aer la distanţă de persoanele detectate în cameră.

Senzorul de pardoseală detectează temperatura medie a pardoselii şi asigură o distribuţie uniformă a temperaturii între tavan şi pardoseală.

Conf

ort

Prevenirea curenţilor reci La pornirea încălzirii sau când termostatul este oprit, direcţia de refulare a aerului este setată pe orizontală şi ventilatorul pe viteză mică, pentru a preveni curenţii reci. După încălzire, refularea aerului şi viteza ventilatorului sunt setate în funcţie de solicitări.

Funcţia foarte silenţios Unităţile interioare Daikin sunt foarte silenţioase. De asemenea, unităţile exterioare nu vor deranja liniştea din vecinătate. Comutarea automată răcire-încălzire Modul de răcire sau încălzire se setează automat pentru a atinge temperatura setată.

Trat

area

ae

rulu

i

Filtru de aer Îndepărtează particulele de praf din aer pentru a furniza în mod constant aer curat.

Cont

rolu

l um

idită

ţii

Programul uscare Permite reducerea nivelurilor de umiditate fără variaţii ale temperaturii camerei.

Deb

it de

aer

Prevenirea pătării tavanului O funcţie specială previne refularea aerului pe orizontală pentru o perioadă lungă de timp pentru a preveni petele de pe tavan.

Baleiere automată pe verticală Posibilitatea de selectare a deplasării automate pe verticală a fantei de refulare a aerului, pentru un jet de aer uniform şi o distribuţie uniformă a temperaturii.

Trepte de viteză ale ventilatorului Permit selectarea până la un număr dat de viteze ale ventilatorului. 5 3 3 3 4 2 3 3 3 2 3 3 3 3 3 3 2

Control individual al fantelor Controlul individual al fantelor de la telecomanda cu fir simplifică fixarea poziţiei individuale a fiecărei fante în funcţie de noua configuraţie a camerei. De asemenea, sunt disponibile kituri de închidere opţionale.

Tele

com

andă

şi p

rogr

amat

or

Programator săptămânal Programatorul poate fi setat pentru a porni aparatul în orice moment, zilnic sau săptămânal. în funcţie de telecomandă

Telecomandă cu infraroşu Telecomandă cu infraroşu şi LCD pentru a porni, opri şi regla aparatul de aer condiţionat de la distanţă. opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional

Telecomandă cu fi r Telecomandă cu fi r pentru a porni, opri şi regla aparatul de aer condiţionat de la distanţă. opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional standard opţional opţional opţional opţional opţional opţional

Sistem de control centralizat Sistem de control centralizat pentru pornirea, oprirea şi reglarea mai multor aparate de aer condiţionat dintr-un singur punct central. opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional opţional

Alte

func

ţii

Răcire infrastructură Înlătură căldura generată constant de echipamentele IT şi servere, într-o manieră fi abilă, efi cientă şi fl exibilă, pentru a asigura un timp maxim de funcţionare, cu un randament maxim al investiţiei.

Repornire automată După o cădere de tensiune, unitatea reporneşte automat la setările originale. Autodiagnosticare Simplifi că întreţinerea, indicând defecţiunile sistemului sau anomaliile în funcţionare. Set pompă de condens Facilitează drenarea condensului din unitatea interioară. standard standard standard standard standard standard standard opţional standard opţional

Aplicaţii Twin, Triple, Double-Twin 2, 3 sau 4 unităţi interioare pot fi conectate la o singură unitate exterioară, chiar dacă au capacităţi diferite. Toate unităţile interioare funcţionează în cadrul aceluiaşi mod (răcire sau încălzire), fi ind acţionate de la o singură telecomandă.

Aplicaţii multi model Până la 5 unităţi interioare (chiar cu capacităţi diferite) pot fi conectate la o singură unitate exterioară. Toate unităţile interioare pot fi acţionate individual în cadrul aceluiaşi mod.

VRV pentru aplicaţii rezidenţiale Până la 9 unităţi interioare (chiar cu capacităţi diferite şi până la clasa 71) pot fi conectate la o singură unitate exterioară. Toate unităţile interioare pot fi acţionate individual în cadrul aceluiaşi mod.

Unităţi interioare

NOU

Page 18: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

18

FILTRU CU AUTOCURĂŢARE

ARGUMENTE

FCQG-F/FCQHG-F/FXFQ-A

De ce să alegeţi o casetă cu jet circular?• Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului în magazine, birouri şi restaurante.

• Panou cu autocurăţare unic.

Casetă cu jet circular

Funcţii unice care ajută la economia de costuri

› Daikin a fost prima companie care a lansat o unitate tip casetă care utilizează principiul jetului circular împreună cu senzori* şi cu panoul cu autocurăţare* unic.

Casetă cu autocurăţare

Casetă cu jet circular standard

Comparaţie consum de energie cumulat pe 12 luni

Consum de energie (kWh)

iul. aug. sept. oct. nov. dec. ian. feb. mar. apr. mai iun. iul.

9.000

8.000

7.000

6.000

5.000

4.000

3.000

2.000

1.000

0

ReferinţeWolverhampton, UKCosturile de funcţionare au fost reduse cu 50% în comparaţie cu soluţiile standard datorită curăţării zilnice automate a fi ltrului.

... Mai efi cientă energetic decât orice altă casetă

› Ce aduce nou panoul cu autocurăţare*?

• Costurile de funcţionare sunt reduse cu 50% în comparaţie cu soluţiile standard datorită curăţării zilnice automate a fi ltrului.

• Întreţinerea fi ltrului durează mai puţin: praful poate fi îndepărtat uşor cu ajutorul unui aspirator, fără a deschide unitatea.

• Un fi ltru din plasă mai fi nă (BYCQ140DGF) asigură performanţa optimă şi consistentă, pentru aplicaţii cu praf fi n (de ex., magazine de îmbrăcăminte).

• Casetă cu jet circular - prezentarea panourilor decorativeBYCQ140DG BYCQ140DGF BYCQ140DW BYCQ140D

Panou cu autocurăţare

panou cu autocurăţare cu fi ltru din plasă fi nă

Panou alb Panou standard

Alb cu fante gri

Alb cu fante gri

Alb complet Alb cu fante gri

› Datorită senzorilor de prezenţă şi de pardoseală*, unitatea modifi că valoarea setată sau opreşte complet unitatea dacă camera este goală, ceea ce duce la economii de energie de până la 27%.

Praful poate fi îndepărtat uşor cu ajutorul unui aspirator,

fără a deschide unitatea.

Consum de energie

Economii de până la 50% datorită panoului

cu autocurăţare

Page 19: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

19

Instrumente de marketing › Vizitaţi pagina web: www.daikineurope.com/minisite/round-fl ow-cassette/

Avantaje pentru instalatori› Produs cu funcţii unice pe această piaţă.› Mai puţin timp necesar pentru întreţinerea la faţa locului.› Utilizarea controlerului pentru a deschide sau închide individual oricare dintre cele

patru fante pentru a adapta unitatea la orice formă a camerei.› Confi gurare uşoară a senzorilor opţionali pentru îmbunătăţirea confortului şi

pentru economisirea de energie.

Avantaje pentru consultanţi

› Produs cu funcţii unice pe această piaţă.› Concepută pentru a fi utilizată în toate tipurile şi dimensiunile de birouri

comerciale şi medii de retail.› Produsul ideal pentru îmbunătăţirea punctajului BREEAM/EPDB împreună cu

unitatea Sky Air Seasonal High Inverter sau cu unităţile VRV IV cu pompă de căldură.

Avantaje pentru utilizatorii fi nali› Concepută pentru a fi utilizată în toate tipurile şi dimensiunile de birouri

comerciale şi medii de retail.› Condiţiile unui mediu perfect: fără curenţi de aer rece sau senzaţie de picioare reci.› Economisiţi până la 50% din costurile de funcţionare cu ajutorul panoului cu

autocurăţare, care facilitează şi lucrările de întreţinere.› Clienţii pot economisi până la 27% din facturile de energie electrică datorită

senzorilor opţionali.› Utilizare fl exibilă a spaţiului datorită controlului individual al fantelor.

… şi un confort sporit › Mod de refulare a jetului de aer pe 360°.

› Senzorul de prezenţă* proiectează jetul de aer la distanţă de persoanele detectate în cameră.

› Senzorul de pardoseală* detectează temperatura medie a pardoselii şi asigură o distribuţie uniformă a temperaturii între tavan şi pardoseală.

* disponibil ca opţiune

www.youtube.com/DaikinEurope

Instalare fl exibilă

› Fantele pot fi controlate sau închise în mod individual utilizând telecomanda cu fi r, în funcţie de confi guraţia camerei.De asemenea, sunt disponibile seturi de închidere opţionale.

senzor de prezenţă

senzor de pardoseală

Page 20: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

20

BRC1E52A-BRZAG100-140L7V1

FCAHG71-100-125-140F

Date privind efi cienţa FCAHG + RZAG *71F + 71LV1 *100F + 100LV1 *125F + 125LV1 *140F + 140LV1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,66 2,15 3,00 4,00

Încălzire Nom. kW 1,56 2,16 3,07 3,76Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ -Pdesign kW -SEER 7,35 6,94 -Consum anual de energie kWh -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A++ -Pdesign kW 7,60 11,30 12,66 -Consum anual de energie kWh 2.343 3.298 3.829 -

Efi cienţă nominală EER 4,09 4,42 4,00 3,35COP 4,80 4,99 4,40 4,12Consum anual de energie kWh 831 1.075 1.500 2.000Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A

Unitate interioară FCAHG *71F *100F *125F *140FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 288x840x840Greutate Unitate kg -Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 53 61Încălzire dBA 53 61

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZAG *71LV1 *100LV1 *125LV1 *140LV1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg -Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-32/2,61/1,8/675 R-32/3,6/2,4/675Racorduri conducte Lungime

conducteUE - UI Max. m 50 75Sistem Fără încărcare m 30

Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A -

* Notă: câmpurile albastre conţin date preliminare

EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE | Conţine gaze fl uorurate cu efect de seră

Casetă cu jet circular şi COP ridicat

Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului

› Tehnologie premium extinsă cu R-32 › GWP redus cu 68% în comparaţie cu produsele cu R-410A › Cantitate de agent frigorifi c redusă cu 12% în comparaţie cu produsele

cu R-410A › Mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie cu produsele cu R-410A

› Controlul funcţionării în rotaţie (prin BRC1E53A/B/C) › Modul economisire de energie poate fi setat la 70% sau 40% din cerere

(prin BRC1E53A/B/C) › Sunt disponibile 5 trepte de viteză ale ventilatorului › Include toate funcţiile casetei cu jet circular şi COP ridicat cu R-410A

FCAHG-F + RZAG-LV1

BRC7FA532F

Page 21: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

21

BRC1E52A-B, BRC7FA532FRXS35L3

FCQG35-50-60F

Date privind efi cienţa FCQG + RXS 35F + 35L3 50F + 50L 60F + 60LCapacitate de răcire Min./Nom./Max. kW 1,3/3,4/4,0 1,7/5,0/5,3 1,7/5,7/5,7Capacitate de încălzire Min./Nom./Max. kW 1,3/4,20/5,2 1,7/6,00/6,0 1,7/7,0/7,0Putere absorbită Răcire Min./Nom./Max. kW 0,400/0,909/1,100 -/1,410/- -/1,640/-

Încălzire Min./Nom./Max. kW 0,230/1,200/1,840 -/1,620/- -/1,990/-Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++Pdesign kW 3,50 5,00 5,70SEER 6,35 6,48 6,22Consum anual de energie kWh 193 270 321

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A++ A+Pdesign kW 3,32 4,36 4,71SCOP 4,90 4,29 4,00Consum anual de energie kWh 949 1.426 1.646

Efi cienţă nominală EER 3,74 3,55 3,48COP 3,50 3,7 3,52Consum anual de energie kWh 455 705 820Clasă energetică Răcire/Încălzire A/B A/A A/B

Unitate interioară FCQG 35F 50F 60FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 204x840x840Greutate Unitate kg 18 19Panou decorativ Model BYCQ140D7GFW1 - panou cu autocurăţare cu fi ltru din plasă fi nă / BYCQ140D7GW1 - panou cu

autocurăţare / BYCQ140D7W1W - alb complet / BYCQ140D7W1 - alb cu fante griCuloare Alb pur (RAL 9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 130x950x950 / 130x950x950 / 50x950x950 / 50x950x950Greutate kg 10,3 / 10,3 / 5,4 , 5,4

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 12,5/10,6/8,7 12,6/10,7/8,7 13,6/11,2/8,7Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 12,5/10,6/8,7 12,6/10,7/8,7 13,6/11,2/8,7

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 49 51Încălzire dBA 49 51

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 31/29/27 33/31/28Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 31/29/27 33/31/28

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7FA532FTelecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RXS 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 61 62Încălzire dBA 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/44 48/44/- 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/45 48/45/- 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,70Lungime conducte UE - UI Max. m 20 30

Sistem Fără încărcare m 10Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 10 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice. (3) BYCQ140D7W1W are izolaţii albe. Vă informăm că acumularea de praf pe izolaţia albă este vizibil mai puternică, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140D7W1W în medii expuse la concentraţii de praf. (4) BYCQ140D7W1: panou standard alb pur cu fante gri, BYCQ140D7W1W: panou standard alb pur cu fante albe, BYCQ140D7GW1: panou alb pur, cu autocurăţare.

Casetă cu jet circular

Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului

Combinaţia cu unităţi exterioare split este ideală pentru magazine de retail mici, birouri sau aplicaţii rezidenţiale

› Caseta cu jet circular asigură un mediu mai confortabil şi oferă economii mai mari la consumul de energie pentru proprietarii de magazine, birouri şi restaurante

› Cea mai redusă înălţime de instalare de pe piaţă: 204 mm pentru clasa 71 › Controlul individual al fantelor: fl exibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a

camerei, fără a modifi ca locaţia unităţii! › Panoul decorativ modern este disponibil în 3 variante diferite: alb (RAL9010) cu fante

gri, alb complet (RAL9010) sau cu panou autocurăţare › Curăţarea automată a fi ltrului duce la niveluri mai ridicate ale efi cienţei şi confortului

şi la costuri de întreţinere mai mici. Sunt disponibile 2 fi ltre: fi ltru standard şi fi ltru cu plasă mai fi nă (pentru aplicaţii cu praf fi n, de ex., magazin de îmbrăcăminte).

› Doi senzori inteligenţi opţionali îmbunătăţesc efi cienţa energetică şi confortul › Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta

unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii › Refularea de la nivelul racordului permite optimizarea distribuţiei aerului în camere

cu forme neregulate sau introducerea de aer în camerele mici, alăturate › Consum redus de energie datorită schimbătorului de căldură de mici dimensiuni,

special conceput, motorului DC al ventilatorului şi pompei de condens

FCQG-F + RXS-L3/L

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 675 mm, măreşte fl exibilitatea şi viteza de instalare

Page 22: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

22

Date privind eficienţa FCQG + RZQSG 71F + 71L3V1100F +

100L9V1125F +

125L9V1140F +

140L9V1100F +

100L8Y1125F +

125L8Y1140F + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,12 2,88 3,74 4,45 2,88 3,74 4,45

Încălzire Nom. kW 2,08 3,05 3,96 4,54 3,05 3,96 4,54Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A - A++ A -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 9,5 12 -SEER 6,10 6,50 5,30 - 6,5 5,3 -Consum anual de energie kWh 390 512 793 - 512 793 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ - A+ -Pdesign kW 6,33 7,60 8,03 - 7,6 8,03 -SCOP 4,10 4,01 - 4,1 4,01 -Consum anual de energie kWh 2.162 2.596 2.804 - 2.596 2.804 -

Eficienţă nominală EER 3,21 3,30 3,21 3,01 3,30 3,21 3,01COP 3,61 3,54 3,41 3,54 3,41Consum anual de energie kWh 1.060 1.440 1.870 - 1.440 1.870 2.225Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A A/B - A/A A/B -

Unitate interioară FCQG 71F 100F 125F 140F 100F 125F 140FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 204x840x840 246x840x840Greutate Unitate kg 21 24Panou decorativ Model BYCQ140D7GFW1 - panou cu autocurăţare cu filtru din plasă fină / BYCQ140D7GW1 - panou cu

autocurăţare / BYCQ140D7W1W - alb complet / BYCQ140D7W1 - alb cu fante griCuloare Alb pur (RAL 9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 130x950x950 / 130x950x950 / 50x950x950 / 50x950x950Greutate kg 10,3 / 10,3 / 5,4 / 5,4

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 51 54 58 54 58Încălzire dBA 51 54 58 54 58

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 37/33/29 41/35/29 37/33/29 41/35/29Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 37/33/29 41/35/29 37/33/29 41/35/29

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7FA532FTelecomandă cu fir BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice. (3) BYCQ140D7W1W are izolaţii albe. Vă informăm că acumularea de praf pe izolaţia albă este vizibil mai puternică, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140D7W1W în medii expuse la concentraţii de praf. (4) BYCQ140D7W1: panou standard alb pur cu fante gri, BYCQ140D7W1W: panou standard alb pur cu fante albe, BYCQ140D7GW1: panou alb pur, cu autocurăţare.

Casetă cu jet circular

Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al eficienţei şi confortului

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate financiară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Caseta cu jet circular asigură un mediu mai confortabil şi oferă economii mai mari la consumul de energie pentru proprietarii de magazine, birouri şi restaurante

› Cea mai redusă înălţime de instalare de pe piaţă: 204 mm pentru clasa 71 › Controlul individual al fantelor: flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifica locaţia unităţii!

› Panoul decorativ modern este disponibil în 3 variante diferite: alb (RAL9010) cu fante gri, alb complet (RAL9010) sau cu panou autocurăţare

› Curăţarea automată a filtrului duce la niveluri mai ridicate ale eficienţei şi confortului şi la costuri de întreţinere mai mici. Sunt disponibile 2 filtre: filtru standard şi filtru cu plasă mai fină (pentru aplicaţii cu praf fin, de ex., magazin de îmbrăcăminte).

FCQG-F + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Doi senzori inteligenţi opţionali îmbunătăţesc eficienţa energetică şi confortul

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

› Refularea de la nivelul racordului permite optimizarea distribuţiei aerului în camere cu forme neregulate sau introducerea de aer în camerele mici, alăturate

› Consum redus de energie datorită schimbătorului de căldură de mici dimensiuni, special conceput, motorului DC al ventilatorului şi pompei de condens

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 675 mm, măreşte flexibilitatea şi viteza de instalare

Page 23: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

23

BRC1E52A-B, BRC7FA532FRZQG100-125-140L9V1/L(8)Y1

FCQG100-125-140F

Date privind efi cienţa FCQG + RZQG71F +

71L9V1100F +

100L9V1125F +

125L9V1140F +

140L9V171F +

71L8Y1100F +

100L8Y1125F +

125L8Y1140F + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 7,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,01 2,45 3,22 - 2,01 2,45 3,22 4,17

Încălzire Nom. kW 1,89 2,60 3,72 - 1,89 2,60 3,72 4,30Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+ - A++ A+ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 6,8 9,5 12 -SEER 6,80 6,00 - 6,8 6 -Consum anual de energie kWh 350 489 700 - 350 489 700 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A++ A+ - A+ A++ A+ -Pdesign kW 6,33 11,30 12,66 - 6,33 11,3 12,66 -SCOP 4,20 4,61 4,10 - 4,2 4,61 4,1 -Consum anual de energie kWh 2.110 3.432 4.323 - 2.110 3.432 4.323 -

Efi cienţă nominală EER 3,39 3,87 3,73 3,21 3,39 3,87 3,73 3,21COP 3,97 4,15 3,63 3,61 3,97 4,15 3,63 3,61Consum anual de energie kWh 1.005 1.225 1.610 - 1.005 1.225 1.610 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FCQG 71F 100F 125F 140F 71F 100F 125F 140FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 204x840x840 246x840x840 204x840x840 246x840x840Greutate Unitate kg 21 24 21 24Panou decorativ Model BYCQ140D7GFW1 - panou cu autocurăţare cu fi ltru din plasă fi nă / BYCQ140D7GW1 - panou cu

autocurăţare / BYCQ140D7W1W - alb complet / BYCQ140D7W1 - alb cu fante griCuloare Alb pur (RAL 9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 130x950x950 / 130x950x950 / 50x950x950Greutate kg 10,3 / 10,3 / 5,4 / 5,4

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4 15,0/12,1/9,1 22,8/17,6/12,4 26,0/19,2/12,4

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 51 54 58 51 54 58Încălzire dBA 51 54 58 51 54 58

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 37/33/29 41/35/29 33/31/28 37/33/29 41/35/29Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 37/33/29 41/35/29 33/31/28 37/33/29 41/35/29

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7FA532FTelecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice. (3) BYCQ140D7W1W are izolaţii albe. Vă informăm că acumularea de praf pe izolaţia albă este vizibil mai puternică, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140D7W1W în medii expuse la concentraţii de praf.

Casetă cu jet circular

Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului

Combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă din clasa sa

FCQG-F + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 24: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

24

Date privind eficienţa FCQHG + RZQSG 71F + 71L3V1100F +

100L9V1125F +

125L9V1140F +

140L9V1100F +

100L8Y1125F +

125L8Y1140F + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,94 2,57 3,71 4,17 2,57 3,71 4,17

Încălzire Nom. kW 1,83 2,51 3,60 4,29 2,51 3,60 4,29Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A - A++ A -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 9,5 12 -SEER 6,50 6,70 5,40 - 6,7 5,4 -Consum anual de energie kWh 366 497 778 - 497 778 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ - A+ -Pdesign kW 7,60 8,03 - 8,03 -SCOP 4,15 4,30 4,10 - 4,3 4,1 -Consum anual de energie kWh 2.563 2.615 2.742 - 2.615 2.742 -

Eficienţă nominală EER 3,50 3,70 3,23 3,21 3,70 3,23 3,21COP 4,10 4,30 3,75 3,61 4,30 3,75 3,61Consum anual de energie kWh 970 1.285 1.855 - 1.285 1.855 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FCQHG 71F 100F 125F 140F 100F 125F 140FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 288x840x840Greutate Unitate kg 25 26Panou decorativ Model BYCQ140D7GFW1 - panou cu autocurăţare cu filtru din plasă fină / BYCQ140D7GW1 - panou cu

autocurăţare / BYCQ140D7W1W - alb complet / BYCQ140D7W1 - alb cu fante griCuloare Alb pur (RAL 9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 130x950x950 / 130x950x950 / 50x950x950 / 50x950x950Greutate kg 10,3 / 10,3 / 5,4 / 5,4

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 53 61Încălzire dBA 53 61

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37 44/39/33 45/40/35 45/41/37Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37 44/39/33 45/40/35 45/41/37

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7FA532FTelecomandă cu fir BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice. (3) BYCQ140D7W1W are izolaţii albe. Vă informăm că acumularea de praf pe izolaţia albă este vizibil mai puternică, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140D7W1W în medii expuse la concentraţii de praf. (4) BYCQ140D7W1: panou standard alb pur cu fante gri, BYCQ140D7W1W: panou standard alb pur cu fante albe, BYCQ140D7GW1: panou alb pur, cu autocurăţare.

Casetă cu jet circular şi COP ridicatRefulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al eficienţei şi confortului

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate financiară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Caseta cu COP ridicat garantează o performanţa de vârf, economii semnificative ale consumului de energie şi un mediu confortabil pentru aplicaţiile comerciale

› Cea mai redusă înălţime de instalare de pe piaţă: 204 mm pentru clasa 71

› Controlul individual al fantelor: flexibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifica locaţia unităţii!

› Panoul decorativ modern este disponibil în 3 variante diferite: alb (RAL9010) cu fante gri, alb complet (RAL9010) sau cu panou autocurăţare

› Curăţarea automată a filtrului duce la niveluri mai ridicate ale eficienţei şi confortului şi la costuri de întreţinere mai mici. Sunt disponibile 2 filtre: filtru standard şi filtru cu plasă mai fină (pentru aplicaţii cu praf fin, de ex., magazin de îmbrăcăminte)

FCQHG-F + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Doi senzori inteligenţi opţionali îmbunătăţesc eficienţa energetică şi confortul

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

› Refularea de la nivelul racordului permite optimizarea distribuţiei aerului în camere cu forme neregulate sau introducerea de aer în camerele mici, alăturate

› Consum redus de energie datorită schimbătorului de căldură de mici dimensiuni, special conceput, motorului DC al ventilatorului şi pompei de condens

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 675 mm, măreşte flexibilitatea şi viteza de instalare

Page 25: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

25

BRC1E52A-B, BRC7FA532FRZQG100-125-140L9V1/L(8)Y1

FCQHG71-100-125-140F

Date privind efi cienţa FCQHG + RZQG71F +

71L9V1100F +

100L9V1125F +

125L9V1140F +

140L9V171F +

71L8Y1100F +

100L8Y1125F +

125L8Y1140F + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 7,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,66 2,15 3,00 4,00 1,66 2,15 3,00 4,00

Încălzire Nom. kW 1,56 2,16 3,07 3,77 1,56 2,16 3,07 3,77Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ - A++ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 6,8 9,5 12 -SEER 7,00 6,61 - 7 6,61 -Consum anual de energie kWh 340 475 636 - 340 475 636 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A++ - A+ A++ -Pdesign kW 7,60 11,30 12,66 - 7,6 11,3 12,66 -SCOP 4,54 4,80 4,63 - 4,54 4,8 4,63 -Consum anual de energie kWh 2.344 3.296 3.829 - 2.344 3.296 3.829 -

Efi cienţă nominală EER 4,09 4,42 4,00 3,35 4,09 4,42 4,00 3,35COP 4,80 4,99 4,40 4,12 4,80 4,99 4,40 4,12Consum anual de energie kWh 830 1.075 1.500 - 830 1.075 1.500 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FCQHG 71F 100F 125F 140F 71F 100F 125F 140FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 288x840x840Greutate Unitate kg 25 26 25 26Panou decorativ Model BYCQ140D7GFW1 - panou cu autocurăţare cu fi ltru din plasă fi nă / BYCQ140D7GW1 - panou cu

autocurăţare / BYCQ140D7W1W - alb complet / BYCQ140D7W1 - alb cu fante griCuloare Alb pur (RAL 9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 130x950x950 / 130x950x950 / 50x950x950 / 50x950x950Greutate kg 10,3 / 10,3 / 5,4 / 5,4

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1 21,2/16,7/12,2 32,3/25,7/19,0 33,5/26,7/19,9 33,5/27,3/21,1

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 53 61 53 61Încălzire dBA 53 61 53 61

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37 36/33/29 44/39/33 45/40/35 45/41/37

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7FA532FTelecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 25 40 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice. (3) BYCQ140D7W1W are izolaţii albe. Vă informăm că acumularea de praf pe izolaţia albă este vizibil mai puternică, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140D7W1W în medii expuse la concentraţii de praf.

Casetă cu jet circular şi COP ridicat

Refulare a aerului pe 360°, pentru un nivel optim al efi cienţei şi confortului

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate fi nanciară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

FCQHG-F + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 26: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

26

ARGUMENTE

Avantaje pentru instalatori› Produs unic pe piaţă!› Cea mai silenţioasă unitate (25 dBA)› Telecomanda uşor de utilizat, disponibilă în mai

multe limbi, permite confi gurarea uşoară a senzorilor opţionali şi controlul poziţiei fantelor individuale

› Răspunde cerinţelor europene de design.

Avantaje pentru consultanţi› Produs unic pe piaţă!› Se integrează discret în orice design interior al

unui birou modern› Produsul ideal pentru îmbunătăţirea punctajului

BREEAM/EPBD împreună cu unitatea Sky Air Seasonal High Inverter (FFQ-C) sau cu unităţile VRV IV cu pompă de căldură (FXZQ-A).

Avantaje pentru utilizatorii fi nali› Excelenţă în inginerie şi design unic într-o

armonie perfectă› Cea mai silenţioasă unitate (25 dBA)› Condiţiile perfecte de lucru: fără curenţi de aer rece› Realizaţi economii de până la 27% din factura de

energie datorită senzorilor opţionali› Utilizare fl exibilă a spaţiului şi se potriveşte oricărei

confi guraţii de cameră datorită controlului individual al fantelor

› Telecomandă uşor de utilizat, disponibilă în mai multe limbi.

FFQ-C / FXZQ-A

De ce să alegeţi caseta perfect plată?• Design unic pe piaţă: se integrează perfect în tavan

• Tehnologie avansată şi efi cienţă de vârf combinate

• Cea mai silenţioasă casetă disponibilă pe piaţă

Design unic

› Proiectat de un birou de design din Europa pentru a satisface gusturile europenilor.

› Se integrează perfect în plafon, lăsând un spaţiu de numai 8 mm.

› Se integrează perfect într-un singur panou de tavan fals, permiţând montarea corpurilor de iluminat, a difuzoarelor şi a sprinklerelor în panourile alăturate.

› Panou decorativ disponibil în 2 culori (alb şi alb-argintiu).

Tehnologia face diferenţa

Senzor de prezenţă opţional › Senzorul poate regla temperatura setată sau opri unitatea, când camera este goală, economisind energie.

› În momentul în care se detectează persoane, direcţia jetului de aer se adaptează, fi ind proiectată către ocupanţi, pentru a evita curenţii de aer rece.

Senzor de pardoseală opţional › Detectează diferenţa de temperatură şi redirecţionează jetul de aer pentru a garanta distribuţia uniformă a temperaturii.

Efi cienţă de vârf

› Clase energetice sezoniere până la *A+ +

› Senzorul opţional poate regla temperatura setată sau opri unitatea, când camera este goală, economisind până la 27% din energie.

› Control individual al fantelor: la reamenajarea camerei, puteţi controla uşor una sau mai multe fante de la telecomanda cu fi r (BRC1E52). Când doriţi să închideţi complet sau să blocaţi fantele, este necesar „elementul de etanşare pentru refularea aerului” opţional.* pentru FFQ25,35C împreună cu RXS25,35L3

Cea mai silenţioasă unitate disponibilă pe piaţă

› Cea mai silenţioasă casetă de pe piaţă (25 dBA), o caracteristică importantă pentru aplicaţiile de birouri.

Caseta perfect plată Design şi geniu într-o armonie perfectă

Instrumente de marketing › Vizitaţi site-ul web: www.daikineurope.com/fullyfl at

www.youtube.com/DaikinEurope

Page 27: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

27

BRC1E52A-B, BRC7F530W_S - panou alb/gri,

BRC7EB530 - panou standardRXS25-35L3

FFQ-C

Date privind efi cienţa FFQ + RXS 25C + 25L3 35C + 35L3 50C + 50L 60C + 60LCapacitate de răcire Min./Nom./Max. kW 1,4/2,50/4,0 1,4/3,4/4,0 1,7/5,0/5,3 1,7/5,7/6,5Capacitate de încălzire Min./Nom./Max. kW 1,3/3,20/5,1 1,3/4,20/5,1 1,7/5,8/6,0 1,7/7,0/8,0Putere absorbită Răcire Min./Nom./Max. kW 0,360/0,551/1,470 0,360/0,899/1,470 -/1,560/- -/1,890/-

Încălzire Min./Nom./Max. kW 0,300/0,820/1,650 0,300/1,200/1,650 -/1,660/- -/2,050/-Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+Pdesign kW 2,50 3,40 5,00 5,70SEER 6,11 6,32 5,93 5,71Consum anual de energie kWh 143 188 295 349

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A A+Pdesign kW 2,31 3,10 3,84 3,96SCOP 4,24 4,10 3,90 4,04Consum anual de energie kWh 763 1.059 1.378 1.373

Efi cienţă nominală EER 4,53 3,78 3,21 3,02COP 3,90 3,50 3,49 3,41Consum anual de energie kWh 276 450 780 945Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A A/B B/B

Unitate interioară FFQ 25C 35C 50C 60CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 260x575x575Greutate Unitate kg 16 17,5Panou decorativ Model BYFQ60CW (panou alb) / BYFQ60CS (panou gri) / BYFQ60B3W1 (panou standard)

Culoare Alb (N9,5)/alb (N9,5) + argintiu/alb (RAL9010)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 46x620x620 / 46x620x620 / 55x700x700Greutate kg 2,8 / 2,8 / 2,7

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 9/8/6,5 10/8,5/6,5 12/10/7,5 14,5/12,5/9,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 9/8/6,5 10/8,5/6,5 12/10/7,5 14,5/12,5/9,5

Nivel de putere sonoră Răcire dBA 48 51 56 60Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 31/28,5/25 34/30,5/25 39/34/27 43/40/32Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 31/28,5/25 34/30,5/25 39/34/27 43/40/32

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7F530W (panou alb) / BRC7F530S (panou gri) / BRC7EB530 (panou standard)Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RXS 25L3 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 59 61 62Încălzire dBA 59 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 46/-/43 48/-/44 48/44/- 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 47/-/44 48/-/45 48/45/- 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,0/2,1/2.087,5 R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,7Lungime conducte UE - UI Max. m 20 30

Sistem Fără încărcare m 10Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Caseta perfect platăDesign unic pe piaţă: se integrează perfect în tavan

Combinaţia cu unităţi exterioare split este ideală pentru magazine de retail mici, birouri sau aplicaţii rezidenţiale › Integrare complet plată în panourile de tavan fals arhitecturale standard, rămânând doar 8 mm

› O conlucrare remarcabilă dintre designul convenţional şi excelenţa în inginerie, cu un fi nisaj elegant în alb sau o combinaţie de argintiu şi alb

› Controlul individual al fantelor: fl exibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifi ca locaţia unităţii!

› Doi senzori inteligenţi opţionali îmbunătăţesc efi cienţa energetică şi confortul

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

› Refularea de la nivelul racordului permite optimizarea distribuţiei aerului în camere cu forme neregulate sau introducerea de aer în camerele mici, alăturate

› Consum redus de energie datorită schimbătorului de căldură de mici dimensiuni, special conceput, motorului DC al ventilatorului şi pompei de condens

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 675 mm, măreşte fl exibilitatea şi viteza de instalare

Refulare de derivaţie Refulare principală

Unitate principală

FFQ-C + RXS-L3/L

› Furnizare de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel costurile deoarece nu este necesară o ventilare suplimentară

Deschidere de priză de aer proaspăt în carcasă

* Aduce în cameră până la 10% din aerul proaspăt

* Permite introducerea unor cantităţi mai mari de aer proaspăt

Kit opţional pentru priză de aer proaspăt

Page 28: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

28

ARCWLAAZQS100-140B(8)V1/BY1

ACQ100-140D

Date privind eficienţa ACQ + AZQS 71D + 71BV1 100D + 100B8V1 125D + 125B8V1 140D + 140B8V1 100D + 100BY1 125D + 125BY1 140D + 140BY1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,1 13,0 9,5 12,1 13,0Capacitate de încălzire Nom. kW 7,50 10,80 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,05 2,96 3,90 4,05 2,96 3,90 4,05

Încălzire Nom. kW 2,08 2,99 3,74 4,29 2,99 3,74 4,29Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ A - A -Pdesign kW 6,80 9,50 - 9,50 -SEER 5,70 5,50 - 5,50 -Consum anual de energie kWh 418 605 - 605 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A - A -Pdesign kW 6,33 7,60 - 7,60 -SCOP 4,00 3,85 - 3,85 -Consum anual de energie kWh 2.216 2.764 - 2.764 -

Eficienţă nominală EER 3,31 3,21 3,10 3,21 3,10 3,21COP 3,61Consum anual de energie kWh 1.025 1.480 1.952 2.025 1.480 1.952 2.025Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A B/A - A/A B/A -

Unitate interioară ACQ 71D 100D 125D 140D 100D 125D 140DDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 265x820x820 300x820x820Greutate Unitate kg 31 39Panou decorativ Culoare Alb

Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 82x990x990Greutate kg 4

Filtru de aer Tip Detaşabil/lavabilVentilator - Debit de aer

Răcire Funcţionare mare/nom./mică/silenţioasă m³/min 24,4/20,5/17,6/15,0 29,2/24,4/21,0/17,6 34,0/29,2/26,3/22,1 29,2/24,4/21,0/17,6 34,0/29,2/26,3/22,1Încălzire Funcţionare mare/nom./mică/silenţioasă m³/min 24,4/20,5/17,6/15,0 29,2/24,4/21,0/17,6 34,0/29,2/26,3/22,1 29,2/24,4/21,0/17,6 34,0/29,2/26,3/22,1

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 54 56 60 56 60Încălzire dBA 54 56 60 56 60

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/nom./mică/silenţioasă dBA 41/38/35/32 44/41/38/36 47/44/43/41 44/41/38/36 47/44/43/41Încălzire Funcţionare mare/nom./mică/silenţioasă dBA 41/38/35/32 44/41/38/36 47/44/43/41 44/41/38/36 47/44/43/41

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu ARCWLAAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară AZQS 71BV1 100B8V1 125B8V1 140B8V1 100BY1 125BY1 140BY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72,8 74,3 94,9 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 70 71 70 71 70Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 53 54 53 54 53Încălzire Nom. dBA 50 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Casetă cu jet de aer în 4 direcţii

Soluţia acoperă nevoile de bază ale magazinelor mici

› Soluţia ideală pentru mediile de retail şi de afaceri aglomerate şi pentru magazinele mici

› Eficienţă energetică îmbunătăţită: până la clasa energetică A+ › Design robust şi corp de calitate › Instalare şi întreţinere facile datorită structurii îmbunătăţite a corpului

› Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche › Aerul poate fi refulat în oricare din cele 4 direcţii › Filtrul de aer îndepărtează particulele de praf din aer pentru a furniza în mod constant aer curat

› Se pot controla simultan mai multe unităţi interioare prin controlul de grup Siesta Sky Air (opţional)

› Pompă de condens în dotarea standard › Furnizare de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel costurile deoarece nu este necesară o ventilare suplimentară

ACQ-D + AZQS-B(8)V1/BY1

Page 29: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

29

BRC1E52A/B

FDBQ-B

Unitate interioară FDBQ 25BDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 230x652x502Greutate Unitate kg 17,0Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Mică m³/min 6,50/5,20Încălzire Mare/Mică m³/min 6,95/5,20

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 55Încălzire dBA 55

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Mică dBA 35,0/28,0Încălzire Mare/Mică dBA 35,0/29,0

Sisteme de control Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/BAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 230

Unitate exterioară 5MXS90EDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm

disponibilă numai pentru aplicaţii multi model

Greutate Unitate kgNivel de putere sonoră Răcire dBANivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBAÎncălzire Nom. dBA

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDBÎncălzire Ambiant Min.~Max. °CWB

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWPRacorduri conducte Lichid Dext mm

Gaz Dext mmLungime conducte UE - UI Max. mCantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/mDiferenţă de nivel

UI - UE Max. mUI - UI Max. m

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/VCurent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate mică necarcasată de plafon fals

Proiectată pentru aplicaţii hoteliere

› Unitate compactă (230 mm înălţime şi 652 mm adâncime), poate fi uşor montată în spaţiile reduse din tavan

› Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile

› Funcţia foarte silenţios: nivelul presiunii sonore este sub 28 dBA › Instalare fl exibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară

› Pentru o montare uşoară, tăviţa de condens poate fi amplasată în partea stângă sau în partea dreaptă a aparatului

FDBQ-B

Page 30: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

30

RXS25-35L3

FDXS25-35F

BRC1E52A-B, BRC4C65

Date privind efi cienţa FDXS + RXS 25F + 25L3 35F + 35L3 50F9 + 50L 60F + 60LCapacitate de răcire Min./Nom./Max. kW 1,3/2,4/3,0 1,4/3,4/3,8 1,7/5,0/5,3 1,7/6,0/6,5Capacitate de încălzire Min./Nom./Max. kW 1,3/3,2/4,5 1,4/4,0/5,0 1,7/5,8/6,0 1,7/7,0/8,0Putere absorbită Răcire Nom. kW 0,641 1,148 1,650 2,060

Încălzire Nom. kW 0,800 1,150 1,870 2,180Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ A A+ APdesign kW 2,40 3,40 5,00 6,00SEER 5,63 5,21 5,72 5,51Consum anual de energie kWh 149 228 306 381

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ APdesign kW 2,60 2,90 4,00 4,60SCOP 4,24 3,88 3,93 3,80Consum anual de energie kWh 858 1.047 1.425 1.693

Efi cienţă nominală EER 3,74 2,96 3,03 2,91COP 4,00 3,48 3,10 3,21Consum anual de energie kWh 321 574 825 1.030Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A B/A B/D C/C

Unitate interioară FDXS 25F 35F 50F9 60FDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 200x750x620 200x1.150x620Greutate Unitate kg 21 30Filtru de aer Tip Detaşabil/lavabil/rezistent la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 8,7/8,7/7,3 12,0/11,0/10,0 16,0/16,0/13,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 8,7/8,0/7,3 16,0/14,8/13,5

Presiune statică externă - ventilator Nom. Pa 30 40Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 53 55 56Încălzire dBA 53 55 56

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 35/33/27 38/36/30Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 35/33/27 38/36/30

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fi r BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 230 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RXS 25L3 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 59 61 62Încălzire dBA 59 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 46/-/43 48/-/44 48/44 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 47/-/44 48/-/45 48/45 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,0/2,1/2.087,5 R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,7Lungime conducte

UE - UI Max. m 20 30Sistem Fără încărcare m 10 -

Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals

Unitate necarcasată de plafon fals compactă, cu o înălţime de numai 200 mm

› Dimensiuni compacte, poate fi uşor montată într-un spaţiu redus din tavan de numai 240 mm

› Presiunea statică externă medie de până la 40 Pa facilitează utilizarea conductelor fl exibile de diferite lungimi

› Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile

› Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului › Soluţie optimizată de încălzire pentru casa dumneavoastră

FDXS-F(9) + RXS-L3/L

Page 31: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

31

BRC1E52A-B, BRC4C65RXS35L3

FBQ-D

Date privind efi cienţa FBQ + RXS 35D + 35L3 50D + 50L 60D + 60LCapacitate de răcire Nom. kW 3,4 5,0 5,7Capacitate de încălzire Nom. kW 4,00 5,50 7,00Putere absorbită Răcire Nom. kW 0,85 1,42 1,65

Încălzire Nom. kW 1,00 1,44 1,89Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+Pdesign kW 3,40 5,00 5,70SEER 6,17 6,21 5,86Consum anual de energie kWh 193 282 340

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+Pdesign kW 2,90 4,40 4,60SCOP 4,07 4,06 4,01Consum anual de energie kWh 998 1.517 1.606

Efi cienţă nominală EER 3,99 3,52 3,45COP 4,02 3,83 3,71Consum anual de energie kWh 426 710 826Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A

Unitate interioară FBQ 35D 50D 60DDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 245x700x800 245x1.000x800Greutate Unitate kg 28 35Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 15/12,5/10,5 18/15/12,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 15/12,5/10,5 18/15/12,5

Presiune statică externă - ventilator

Mare/Nom. Pa 150/30

Nivel de putere sonoră Răcire dBA 60 56Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 35/32/29 30/28/25Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 37/34/29 31/28/25

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fi r BRC1E52A/B / BRC1D52

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RXS 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 61 62Încălzire dBA 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/44 48/44/- 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/45 48/45/- 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,7Lungime conducte UE - UI Max. m 20 30

Sistem Fără încărcare m 10Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP mediuCea mai subţire şi în acelaşi timp cea mai puternică unitate cu presiune statică medie de pe piaţă

Combinaţia cu unităţi exterioare split este ideală pentru magazine de retail mici, birouri sau aplicaţii rezidenţiale › Efi cienţă de vârf pe piaţă! Clasă energetică până la A++ › Cea mai subţire unitate din clasă, doar 245 mm (înălţime construită 300 mm),

prin urmare, orifi ciile înguste din tavan nu mai sunt o provocare › Cele mai scăzute niveluri ale zgomotului de pe piaţă: până la 25 dBA! › Presiunea statică externă medie de până la 150 Pa facilitează utilizarea

conductelor fl exibile de diferite lungimi › Posibilitatea de modifi care a ESP prin intermediul unei telecomenzi cu

fi r permite optimizarea debitului de aer furnizat › Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile › Furnizare de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel

costurile deoarece nu este necesară o ventilare suplimentară › Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului şi al

pompei de condens, special concepute › Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi

conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii › Instalare fl exibilă: direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din

aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară şi puteţi alege între utilizarea liberă sau conectarea la grile de aspiraţie

FBQ-D + RXS-L3/L

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 625 mm, măreşte fl exibilitatea şi viteza de instalare

Pentru utilizare liberă în tavan fals

Pentru conectare la pânză de aspiraţie

(nu este furnizată de Daikin)

Pentru conectare directă la un panou Daikin (prin kit EKBYBSD)

Page 32: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

32

BRC1E52A-B, BRC4C65RZQSG100-125L3/9V1/L(8)Y1

FBQ-D

Date privind efi cienţa FBQ + RZQSG 71D + 71L3V1 100D + 100L9V1 125D + 125L9V1 140D + 140L9V1 100D + 100L8Y1 125D + 125L8Y1 140D + 140LY1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,50 10,80 13,50 15,50 10,80 13,50 15,50Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,98 2,84 3,72 4,38 2,84 3,72 4,38

Încălzire Nom. kW 1,91 2,94 3,72 4,56 2,94 3,72 4,56Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ A - A+ A -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 9,50 12,00 -SEER 5,84 5,61 5,47 - 5,61 5,47 -Consum anual de energie kWh 408 593 768 - 593 768 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ - A+ -Pdesign kW 6,00 7,60 - 7,60 -SCOP 4,01 4,15 4,01 - 4,15 4,01 -Consum anual de energie kWh 2.095 2.564 2.653 - 2.564 2.653 -

Efi cienţă nominală EER 3,43 3,35 3,23 3,06 3,35 3,23 3,06COP 3,92 3,67 3,63 3,40 3,67 3,63 3,40Consum anual de energie kWh 991 1.418 1.858 - 1.418 1.858 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FBQ 71D 100D 125D 140D 100D 125D 140DDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 245x1.000x800 245x1.400x800Greutate Unitate kg 35 46Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5 29/26/23 34/29/23,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5 29/26/23 34/29/23,5

Presiune statică externă - ventilator Mare/Nom. Pa 150/30 150/40 150/50 150/40 150/50Nivel de putere sonoră Răcire dBA 56 58 62 58 62Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 30/28/25 34/32/30 37/35/32 34/32/30 37/35/32Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 31/28/25 36/33/30 38/35/32 36/33/30 38/35/32

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fi r BRC1E52A/B / BRC1D52

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP mediu

Cea mai subţire şi în acelaşi timp cea mai puternică unitate cu presiune statică medie de pe piaţă

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate fi nanciară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Efi cienţă de vârf pe piaţă! Clasă energetică până la A++ › Cea mai subţire unitate din clasă, doar 245 mm (înălţime construită 300 mm),

prin urmare, orifi ciile înguste din tavan nu mai sunt o provocare › Cele mai scăzute niveluri ale zgomotului de pe piaţă: până la 25 dBA! › Presiunea statică externă medie de până la 150 Pa facilitează utilizarea

conductelor fl exibile de diferite lungimi › Posibilitatea de modifi care a ESP prin intermediul unei telecomenzi cu

fi r permite optimizarea debitului de aer furnizat › Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile › Furnizare de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel

costurile deoarece nu este necesară o ventilare suplimentară › Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului şi al

pompei de condens, special concepute › Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta

unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

FBQ-D + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Instalare fl exibilă: direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară şi puteţi alege între utilizarea liberă sau conectarea la grile de aspiraţie

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 625 mm, măreşte fl exibilitatea şi viteza de instalare

Pentru utilizare liberă în tavan fals

Pentru conectare la pânză de aspiraţie

(nu este furnizată de Daikin)

Pentru conectare directă la un panou Daikin (prin kit EKBYBSD)

Page 33: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

33

FBQ-D + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Date privind eficienţa FBQ + RZQG71D +

71L9V1100D +

100L9V1125D +

125L9V1140D +

140L9V171D +

71L8Y1100D +

100L8Y1125D +

125L8Y1140D + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,50 10,80 13,50 15,50 7,50 10,80 13,50 15,50Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,89 2,49 3,63 4,00 1,89 2,49 3,63 4,00

Încălzire Nom. kW 1,87 2,45 3,46 4,31 1,87 2,45 3,46 4,31Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+ A++ - A++ A+ A++ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 6,80 9,50 12,00 -SEER 6,16 5,87 6,11 - 6,16 5,87 6,11 -Consum anual de energie kWh 386 566 687 - 386 566 687 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A++ A+ - A+ A++ A+ -Pdesign kW 6,00 11,30 12,70 - 6,00 11,30 12,70 -SCOP 4,31 4,78 4,28 - 4,31 4,78 4,28 -Consum anual de energie kWh 1.949 3.310 4.154 - 1.949 3.310 4.154 -

Eficienţă nominală EER 3,60 3,81 3,31 3,35 3,60 3,81 3,31 3,35COP 4,01 4,41 3,90 3,60 4,01 4,41 3,90 3,60Consum anual de energie kWh 944 1.247 1.813 - 944 1.247 1.813 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A A/A -

Unitate interioară FBQ 71D 100D 125D 140D 71D 100D 125D 140DDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 245x1.000x800 245x1.400x800 245x1.000x800 245x1.400x800Greutate Unitate kg 35 46 35 46Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5 18/15/12,5 29/26/23 34/29/23,5

Presiune statică externă - ventilator

Mare/Nom. Pa 150/30 150/40 150/50 150/30 150/40 150/50

Nivel de putere sonoră Răcire dBA 56 58 62 56 58 62Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 30/28/25 34/32/30 37/35/32 30/28/25 34/32/30 37/35/32Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 31/28/25 36/33/30 38/35/32 31/28/25 36/33/30 38/35/32

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fir BRC1E52A/B / BRC1D528

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Funcţia de reglare automată a debitului de aerSelectează automat cea mai adecvată curbă a ventilatorului pentru a atinge debitul de aer nominal cu o toleranţă de ±10%

De ce?

După instalare, rezistenţa jetului de aer calculată iniţial va fi în mod frecvent diferită de valoarea reală de la nivelul conductelor prin urmare, debitul de aer real poate fi mult mai scăzut sau mai ridicat decât valoarea nominală, ducând la o scădere a capacităţii sau la o temperatură inconfortabilă a aerului

Funcţia de reglare automată a debitului de aer va adapta automat viteza ventilatorului unităţii la orice tip de conducte (pentru fiecare model sunt disponibile cel puţin 10 curbe ale ventilatorului), făcând instalarea mult mai rapidă

Combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată eficienţă şi performanţă din clasa sa

±

Presiune statică externă (Pa)

Debit de aer (nominal)

Debit de aer (real)

Debit de aer (cu reglare automată)

Curbe ale rezistenţei la nivelul conductelor

Debit de aer (m3/min)

Curbe ale caracteristi-cilor ventilatorului

Page 34: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

34

RZQSG125L3/9V1/L(8)Y1

FDQ125C

BRC1E52A-B, BRC4C65

Seasonal High Inverter Seasonal InverterDate privind efi cienţa FDQ + RZQG/RZQSG 125C + 125L9V1 125C + 125L8Y1 125C + 125L9V1 125C + 125L8Y1Capacitate de răcire Nom. kW 12,0 12,0Capacitate de încălzire Nom. kW 13,5 13,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 3,20 3,74

Încălzire Nom. kW 3,53 3,85Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ APdesign kW 12,00 12,00SEER 5,81 5,20Consum anual de energie kWh 723 808

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ APdesign kW 12,71 7,60SCOP 4,21 3,90Consum anual de energie kWh 4.227 2.729

Efi cienţă nominală EER 3,75 3,21COP 3,83 3,51Consum anual de energie kWh 1.600 1.870Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A A/B

Unitate interioară FDQ 125CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 300x1.400x700Spaţiu necesar în plafon > mm 350Greutate Unitate kg 45Panou decorativ Model BYBS125DJW1

Culoare Alb (10Y9/0,5)Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 55x1.500x500Greutate kg 6,5

Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Mică m³/min 39/28Încălzire Mare/Mică m³/min 39/28

Presiune statică externă - ventilator Mare/Nom. Pa 200/50Nivel de putere sonoră Răcire dBA 66Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Mică dBA 40/33Încălzire Mare/Mică dBA 40/33

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQG/RZQSG 125L9V1 125L8Y1 125L9V1 125L8Y1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 1.430x940x320 990x940x320Greutate Unitate kg 95 101 74 82Nivel de putere sonoră Răcire dBA 67 70Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 51 54Încălzire Nom. dBA 53 58Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 45 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50 -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5 -15~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 75 50Sistem Echivalent m 90 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 32 16(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

ESP de până la 200, valoare ideală pentru spaţii de mari dimensiuni

› Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă. Seasonal Inverter este o opţiune rentabilă

› Funcţia de reglare automată a debitului de aer măsoară volumul de aer şi presiunea statică şi le redirecţionează către debitul de aer nominal, indiferent de lungimea conductelor, facilitând instalarea şi garantând confortul. În plus, ESP poate fi modifi cat de la telecomanda cu fi r pentru a optimiza volumul de aer introdus

› Presiunea statică externă ridicată de până la 200 Pa facilitează utilizarea conductelor fl exibile de diferite lungimi

› Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile › Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului, special conceput › Posibilitatea de modifi care a ESP prin intermediul unei telecomenzi cu fi r permite

optimizarea debitului de aer furnizat › Instalare fl exibilă, deoarece direcţia de aspiraţie a aerului poate fi modifi cată din

aspiraţie posterioară în aspiraţie inferioară › Pompa de condens încorporată ca dotare standard măreşte fl exibilitatea şi viteza

de instalare › Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta

unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

FDQ-C + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1, RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 35: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

35

BRC1E52A-BRZQ200-250C

FDQ-B

Date privind efi cienţa FDQ + RZQ 200B + 200C 250B + 250CCapacitate de răcire Nom. kW 20,0 24,1Capacitate de încălzire Nom. kW 23,0 26,4Putere absorbită Răcire Nom. kW 6,23 8,58

Încălzire Nom. kW 6,74 8,22Efi cienţă nominală (răcire la 35°/27°, sarcină nominală, încălzire la 7°/20°, sarcină nominală)

EER 3,21 2,81COP 3,41 3,21Consum anual de energie kWh 3.115 4.290Clasă energetică Răcire/Încălzire -

Unitate interioară FDQ 200B 250BDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 450x1.400x900Spaţiu necesar în plafon > mm 450Greutate Unitate kg 89,0 94,0Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Nom. m³/min 69,0 89,0Încălzire Nom. m³/min 69,0 89,0

Presiune statică externă - ventilator

Mare/Nom./Mică Pa 250/250/250

Nivel de putere sonoră Răcire dBA 81 82Nivel de presiune sonoră

Răcire Ridicat dBA 45,0 47,0Încălzire Scăzut dBA 45,0 47,0

Sisteme de control Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/BAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 230

Unitate exterioară RZQ 200C 250CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 1.680x930x765Greutate Unitate kg 183 184Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 78Încălzire dBA 78

Nivel de presiune sonoră Nom. dBA 57Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5,0~46,0Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15,0~15,0

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/8,3/17,3/2.087,5 R-410A/9,3/19,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52 12,7

Gaz Dext mm 22,2Lungime conducte UE - UI Max. m 100Diferenţă de nivel UI - UE Max. m -

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals cu ESP ridicat

ESP de până la 250, valoare ideală pentru spaţiile de mari dimensiuni

› Presiunea statică externă ridicată de până la 250 Pa facilitează utilizarea conductelor fl exibile de diferite lungimi

› Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile

› Până la 26,4 kW în modul încălzire

FDQ-B + RZQ-C

Page 36: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

36

ARCWBAZQS100-125B8V1/BY1

ABQ100C

Date privind efi cienţa ABQ + AZQS 71C + 71BV1100C +

100B8V1125C +

125B8V1140C +

140B8V1100C + 100BY1

125C + 125BY1140C + 140BY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,1 13,0 9,5 12,1 13,0Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,33 3,63 4,31 4,32 3,63 4,31 4,32

Încălzire Nom. kW 2,13 3,16 3,96 4,55 3,16 3,96 4,55Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică B - B -Pdesign kW 6,80 9,50 - 9,50 -SEER 4,65 - 4,65 -Consum anual de energie kWh 512 716 - 716 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A - A -Pdesign kW 5,65 6,78 - 6,78 -SCOP 3,80 - 3,80 -Consum anual de energie kWh 2.082 2.498 - 2.498 -

Efi cienţă nominală EER 2,91 2,62 2,81 3,01 2,62 2,81 3,01COP 3,51 3,42 3,41 3,42 3,41Consum anual de energie kWh 1.165 1.813 2.153 - 1.813 2.153 -Clasă energetică Răcire/Încălzire C/B D/B C/B - D/B C/B -

Unitate interioară ABQ 71C 100C 125C 140C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 285x600x1.007 378x541x1.045 378x541x1.299 378x541x1.499 378x541x1.045 378x541x1.299 378x541x1.499Greutate Unitate kg 35 44 50 56 44 50 56Filtru de aer Tip SaranetVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18,3/16,8/15,4 22,7/20,5/18,3 40,5/37,4/34,8 48,7/43,9/37,9 22,7/20,5/18,3 40,5/37,4/34,8 48,7/43,9/37,9Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18,3/16,8/15,4 22,7/20,5/18,3 40,5/37,4/34,8 48,7/43,9/37,9 22,7/20,5/18,3 40,5/37,4/34,8 48,7/43,9/37,9

Presiune statică externă - ventilator

Mare/Nom./Mică Pa 90/77/64 70/57/45 150/128/111 150/122/92 70/57/45 150/128/111 150/122/92

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 64 60 - 60 -Încălzire dBA 64 60 - 60 -

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA - 41/38/36 53/52/50 55/53/50 41/38/36 53/52/50 55/53/50Încălzire Mare/Nom./Mică dBA - 41/38/36 53/52/50 55/53/50 41/38/36 53/52/50 55/53/50

Sisteme de control Telecomandă cu fi r ARCWBAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară AZQS 71BV1 100B8V1 125B8V1 140B8V1 100BY1 125BY1 140BY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72,8 74,3 94,9 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 70 71 70 71 70Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 53 54 53 54 53Încălzire Nom. dBA 50 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 40 16 20 25(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de plafon fals

Ideală pentru magazine de dimensiuni medii, cu tavan fals

› Soluţia ideală pentru mediile de retail şi de afaceri aglomerate şi pentru magazinele mici

› Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile

› Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche › Filtrul de aer îndepărtează particulele de praf din aer pentru a furniza în mod constant aer curat

› Instalare şi întreţinere uşoare › Sistemul de eliminare a condensului cu protecţie dublă garantează calitatea

ABQ-C + AZQS-B(8)V1/BY1

Page 37: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

37

BRC1E52A-B, BRC7G53RXS35L3

FHQ60C

Date privind efi cienţa FHQ + RXS 35C + 35L3 50C + 50L 60C + 60LCapacitate de răcire Min./Nom./Max. kW 1,4/3,40/4,0 1,7/5,0/5,3 1,7/5,7/5,7Capacitate de încălzire Min./Nom./Max. kW 1,3/4,00/5,1 1,7/6,0/6,0 1,7/7,20/7,2Putere absorbită Răcire Min./Nom./Max. kW 0,410/0,950/1,490 -/1,570/- -/1,750/-

Încălzire Min./Nom./Max. kW 0,270/0,980/1,980 -/1,790/- -/2,170/-Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+Pdesign kW 3,40 5,00 5,70SEER 6,18 5,87 6,02Consum anual de energie kWh 193 298 332

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ APdesign kW 3,10 4,35 4,71SCOP 4,43 3,86 3,87Consum anual de energie kWh 981 1.578 1.705

Efi cienţă nominală EER 3,58 3,18 3,26COP 4,08 3,35 3,32Consum anual de energie kWh 475 785 875Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A B/C A/C

Unitate interioară FHQ 35C 50C 60CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 235x960x690 235x1.270x690Greutate Unitate kg 24 25 31Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 14/11,5/10 15/12/10 19,5/15/11,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 14/11,5/10 15/12/10 19,5/15/11,5

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 53 54Încălzire dBA 53 54

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 36/34/31 37/35/32 37/35/33Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 36/34/31 37/35/32 37/35/33

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7G53Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RXS 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 61 62Încălzire dBA 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/44 48/44/- 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 48/-/45 48/45/- 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,7Lungime conducte

UE - UI Max. m 20 30Sistem Fără încărcare m 10

Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 10 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate suspendată

Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală › Ideală pentru un jet de aer confortabil în camere mari, datorită efectului Coandă: un unghi de refulare de până la 100°

› Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,8 m pot fi încălzite sau răcite fără o scădere a capacităţii

› Unitatea poate fi uşor montată în colţuri şi spaţii înguste, necesitând doar un spaţiu lateral pentru service de 30 mm

› Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului şi al pompei de condens, special concepute

› Unitatea modernă se integrează uşor în orice interior. Fantele se închid complet atunci când unitatea nu funcţionează şi nu sunt vizibile grile de admisie aer

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

› Setul de pompă de condens este disponibil ca accesoriu

30 sau mai mult 30 sau mai mult(spaţiu de service) (spaţiu de service) Obstrucţie

Admisie aer

Evacuare aer

FHQ-C + RXS-L3/L

› Priză de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel costurile deoarece nu este necesar un dispozitiv de ventilare suplimentară

Page 38: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

38

Date privind eficienţa FHQ + RZQSG 71C + 71L3V1100C +

100L9V1125C +

125L9V1140C +

140L9V1100C +

100L8Y1125C +

125L8Y1140C + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,97 2,96 4,15 4,45 2,96 4,15 4,45

Încălzire Nom. kW 1,88 2,99 3,73 4,54 2,99 3,73 4,54Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ - A+ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 9,5 12 -SEER 5,61 - 5,61 -Consum anual de energie kWh 424 593 749 - 593 749 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A A+ - A A+ -Pdesign kW 7,60 - 7,6 -SCOP 3,90 3,91 4,01 - 3,91 4,01 -Consum anual de energie kWh 2.727 2.722 2.654 - 2.722 2.654 -

Eficienţă nominală EER 3,46 3,21 2,89 3,01 3,21 2,89 3,01COP 4,00 3,61 3,62 3,41 3,61 3,62 3,41Consum anual de energie kWh 985 1.480 2.075 - 1.480 2.075 2.225Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A C/A - A/A C/A -

Unitate interioară FHQ 71C 100C 125C 140C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 235x1.270x690 235x1.590x690Greutate Unitate kg 32 38Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24 28/24/20 31/27/23 34/29/24Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24 28/24/20 31/27/23 34/29/24

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 55 60 62 64 60 62 64Încălzire dBA 55 60 62 64 60 62 64

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38 42/38/34 44/41/37 46/42/38Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38 42/38/34 44/41/37 46/42/38

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7G53Telecomandă cu fir BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate suspendată

Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate financiară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Ideală pentru un jet de aer confortabil în camere mari, datorită efectului Coandă: un unghi de refulare de până la 100°

› Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,8 m pot fi încălzite sau răcite fără o scădere a capacităţii

› Unitatea poate fi uşor montată în colţuri şi spaţii înguste, necesitând doar un spaţiu lateral pentru service de 30 mm

30 sau mai mult 30 sau mai mult(spaţiu de service) (spaţiu de service) Obstrucţie

Admisie aer

Evacuare aer

FHQ-C + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului şi al pompei de condens, special concepute

› Unitatea modernă se integrează uşor în orice interior. Fantele se închid complet atunci când unitatea nu funcţionează şi nu sunt vizibile grile de admisie aer

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

› Setul de pompă de condens este disponibil ca accesoriu › Priză de aer proaspăt integrată în acelaşi sistem, reducând astfel costurile deoarece nu este necesar un dispozitiv de ventilare suplimentară

Page 39: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

39

BRC1E52A-B, BRC7G53RZQG100-125-140L9V1/L(8)Y1

FHQ60-71C

Date privind efi cienţa FHQ + RZQG71C +

71L9V1100C +

100L9V1125C +

125L9V1140C +

140L9V171C +

71L8Y1100C +

100L8Y1125C +

125L8Y1140C + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 7,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,78 2,49 3,58 4,05 1,78 2,49 3,58 4,05

Încălzire Nom. kW 1,82 2,60 3,48 4,27 1,82 2,60 3,48 4,27Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+ - A++ A+ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 6,8 9,5 12 -SEER 6,95 6,11 6,01 - 6,95 6,11 6,01 -Consum anual de energie kWh 343 545 699 - 343 545 699 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A++ A+ - A+ A++ A+ -Pdesign kW 7,60 11,30 14,13 - 7,6 11,3 14,13 -SCOP 4,32 4,61 4,23 - 4,32 4,61 4,23 -Consum anual de energie kWh 2.463 3.432 4.677 - 2.463 3.432 4.677 -

Efi cienţă nominală EER 3,82 3,81 3,35 3,31 3,82 3,81 3,35 3,31COP 4,13 4,15 3,89 3,63 4,13 4,15 3,89 3,63Consum anual de energie kWh 890 1.245 1.790 - 890 1.245 1.790 -Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FHQ 71C 100C 125C 140C 71C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 235x1.270x690 235x1.590x690 235x1.270x690 235x1.590x690Greutate Unitate kg 32 38 32 38Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24 20,5/17/14 28/24/20 31/27/23 34/29/24

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 55 60 62 64 55 60 62 64Încălzire dBA 55 60 62 64 55 60 62 64

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38 38/36/34 42/38/34 44/41/37 46/42/38

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7G53Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate suspendată

Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

Pentru combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă din clasa sa

FHQ-C + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 40: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

40

ARCWLAAZQS71BV1

AHQ71C

Date privind eficienţa AHQ + AZQS 71C + 71BV1100C +

100B8V1125C +

125B8V1140C +

140B8V1100C + 100BY1

125C + 125BY1140C + 140BY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,1 13,0 9,5 12,1 13,0Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,24 3,62 4,60 4,32 3,62 4,60 4,32

Încălzire Nom. kW 2,46 3,17 3,74 4,55 3,17 3,74 4,55Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică B - B -Pdesign kW 6,80 9,50 - 9,50 -SEER 4,65 4,60 - 4,60 -Consum anual de energie kWh 511,85 723 - 723 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A - A -Pdesign kW 6,33 7,60 - 7,60 -SCOP 3,80 - 3,80 -Consum anual de energie kWh 2.332,26 2.800 - 2.800 -

Eficienţă nominală EER 3,03 2,62 2,63 3,01 2,62 2,63 3,01COP 3,05 3,41 3,61 3,41 3,61 3,41Consum anual de energie kWh 1.120 1.810 2.300 - 1.810 2.300 -Clasă energetică Răcire/Încălzire B/D D/B D/A - D/B D/A -

Unitate interioară AHQ 71C 100C 125C 140C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 260x1.320x634 260x1.538x634 260x1.786x634 285x1.902x680 260x1.538x634 260x1.786x634 285x1.902x680Greutate Unitate kg 38 45 54 70 45 54 70Filtru de aer Tip Detaşabil/lavabilVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 23,8/21,3/18,9 31,1/27,8/24,8 34,4/30,6/27,2 43,9/39,1/28,3 31,1/27,8/24,8 34,4/30,6/27,2 43,9/39,1/28,3Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 23,8/21,3/18,9 31,1/27,8/24,8 34,4/30,6/27,2 43,9/39,1/28,3 31,1/27,8/24,8 34,4/30,6/27,2 43,9/39,1/28,3

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 59 64 69 70 64 69 70Încălzire dBA 62 64 69 70 64 69 70

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 49/48/46 52/47/46 52/50/49 56/53/46 52/47/46 52/50/49 56/53/46Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 49/48/46 52/47/46 52/50/49 56/53/46 52/47/46 52/50/49 56/53/46

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu ARCWLATelecomandă cu fir ARCWB

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240

Unitate exterioară AZQS 71BV1 100B8V1 125B8V1 140B8V1 100BY1 125BY1 140BY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72,8 74,3 94,9 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 70 71 70 71 70Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 53 54 53 54 53Încălzire Nom. dBA 50 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate suspendată

Pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

› Ideală pentru spaţii comerciale fără sau cu tavan fals îngust › Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche › Poate fi instalată atât în clădiri noi, cât şi în proiecte de reamenajare › Filtrul de aer îndepărtează particulele de praf din aer pentru a furniza în mod constant aer curat

› Scăderea variaţiei de temperaturii prin selecţia automată a vitezei ventilatorului sau utilizând cele 3 trepte selectabile de viteză a ventilatorului

› Instalare şi întreţinere uşoare

AHQ-C + AZQS-B(8)V1/BY1

Page 41: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

41

BRC1E52A-B, BRC7C58RZQG140L9V1//L(8)Y1

FUQ-C

Date privind efi cienţa FUQ + RZQG 71C + 71L9V1 100C + 100L9V1 125C + 125L9V1 71C + 71L8Y1 100C + 100L8Y1 125C + 125L8Y1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 6,8 9,5 12,0Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 7,5 10,8 13,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 1,68 2,46 3,54 1,68 2,46 3,54

Încălzire Nom. kW 1,84 2,73 3,95 1,84 2,73 3,95Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+ A++ A+Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 6,8 9,5 12SEER 6,50 6,11 5,61 6,5 6,11 5,61Consum anual de energie kWh 367 545 749 367 545 749

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+Pdesign kW 7,60 11,30 14,13 7,6 11,3 14,13SCOP 4,20 4,50 4,44 4,2 4,5 4,44Consum anual de energie kWh 2.534 3.516 4.456 2.534 3.516 4.456

Efi cienţă nominală EER 4,05 3,86 3,39 4,05 3,86 3,39COP 4,08 3,95 3,42 4,08 3,95 3,42Consum anual de energie kWh 840 1.230 1.770 840 1.230 1.770Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A A/B A/A A/B

Unitate interioară FUQ 71C 100C 125C 71C 100C 125CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 198x950x950Greutate Unitate kg 25 26 25 26Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 23/19,5/16 31/25,5/20 32,5/26,5/20,5 23/19,5/16 31/25,5/20 32,5/26,5/20,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 23/19,5/16 31/25,5/20 32,5/26,5/20,5 23/19,5/16 31/25,5/20 32,5/26,5/20,5

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 59 64 65 59 64 65Încălzire dBA 59 64 65 59 64 65

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 41/38/35 46/42/39 47/43/40 41/38/35 46/42/39 47/43/40Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 41/38/35 46/42/39 47/43/40 41/38/35 46/42/39 47/43/40

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7C58Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 64 66 67Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 48 50 51Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Casetă suspendată cu refulare în 4 direcţii

Unitate unică de la Daikin pentru camere mari fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

Combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă din clasa sa › Chiar şi camerele cu un tavan de până la 3,5 m pot fi încălzite sau răcite fără o scădere a capacităţii

› Controlul individual al fantei: fl exibilitate pentru adaptabilitatea la orice formă a camerei, fără a modifi ca locaţia unităţii!

› Cu ajutorul telecomenzii, pot fi programate 5 unghiuri diferite de refulare între 0 şi 60°

› Unitatea modernă se integrează uşor în orice interior. Fantele se închid complet atunci când unitatea nu funcţionează şi nu sunt vizibile grile de admisie aer

› Confort optim garantat datorită reglării automate a jetului de aer în funcţie de sarcina necesară

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

FUQ-C + RZQG-L9V1/L(8)Y1

› Pompa de condens, ca dotare standard, cu o înălţime de pompare de 500 mm, măreşte fl exibilitatea şi viteza de instalare

Page 42: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

42

Date privind eficienţa FAQ + RZQSG 71C + 71L3V1 100C + 100L9V1 100C + 100L8Y1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,12 3,16

Încălzire Nom. kW 2,08 3,17Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+Pdesign kW 6,80 9,50SEER 6,05 5,61Consum anual de energie kWh 393 593

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A A+Pdesign kW 6,00 6,81SCOP 3,90 4,01Consum anual de energie kWh 2.155 2.378

Eficienţă nominală EER 3,21 3,01COP 3,61 3,41Consum anual de energie kWh 1.060 1.580Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A B/B

Unitate interioară FAQ 71C 100CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 290x1.050x238 340x1.200x240Greutate Unitate kg 13 17Ventilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 26/23/19Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 26/23/19

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 61 65Încălzire dBA 61 65

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 45/42/40 49/45/41Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 45/42/40 49/45/41

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7EB518Telecomandă cu fir BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 100L8Y1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320Greutate Unitate kg 67 72 82Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15,0~46 -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate de perete

Pentru camere fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate financiară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Panoul frontal plat şi elegant se integrează cu uşurinţă în orice decor interior şi este mai uşor de curăţat

› Poate fi instalată atât în clădiri noi, cât şi în proiecte de reamenajare › Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului, special conceput

› Aerul este distribuit confortabil în jos datorită celor 5 unghiuri de refulare diferite, care pot fi programate de la telecomandă

› Lucrările de întreţinere se pot efectua uşor prin partea din faţă a unităţii

› Instalare flexibilă deoarece cea mai mare carcasă cântăreşte numai 17 kg, iar racordurile conductelor se pot realiza în partea inferioară, în stânga sau în dreapta unităţii

FAQ-C + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Confort optim asigurat prin controlul automat al volumului debitului de aer, deoarece acesta minimizează diferenţa dintre temperatura din cameră şi cea solicitată. Pentru a avea temperatura dorită, ocupanţii nu trebuie să efectueze nicio acţiune

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

Page 43: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

43

BRC1E52A-B BRC7EB518RZQG100-125-140L9V1/L(8)Y1

FAQ100C

Date privind efi cienţa FAQ + RZQG 71C + 71L9V1 100C + 100L9V1 71C + 71L8Y1 100C + 100L8Y1Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 6,8 9,5Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 7,5 10,8Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,00 2,63 2,00 2,63

Încălzire Nom. kW 2,03 3,00 2,03 3,00Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++Pdesign kW 6,80 9,50 6,8 9,5SEER 6,51 6,11 6,51 6,11Consum anual de energie kWh 366 545 366 545

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+Pdesign kW 6,33 10,20 6,33 10,2SCOP 4,02 4,01 4,02 4,01Consum anual de energie kWh 2.205 3.562 2.205 3.562

Efi cienţă nominală EER 3,40 3,62 3,40 3,62COP 3,70 3,61 3,70 3,61Consum anual de energie kWh 1.000 1.315 1.000 1.315Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A

Unitate interioară FAQ 71C 100CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 290x1.050x238 340x1.200x240Greutate Unitate kg 13 17Ventilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 26/23/19Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 26/23/19

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 61 65Încălzire dBA 61 65

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 45/42/40 49/45/41Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 45/42/40 49/45/41

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC7EB518Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/B

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 71L8Y1 100L8Y1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 64 66Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 48 50Încălzire Nom. dBA 50 52 50 52Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate de perete

Pentru camere fără tavan fals sau spaţiu liber pe pardoseală

› Combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă din clasa sa

FAQ-C + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 44: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

44

Date privind eficienţa FVQ + RZQSG 71C + 71L3V1100C +

100L9V1125C +

125L9V1140C +

140L9V1100C +

100L8Y1125C +

125L8Y1140C + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,12 2,96 4,27 4,45 2,96 4,27 4,45

Încălzire Nom. kW 2,08 2,99 3,96 4,54 2,99 3,96 4,54Eficienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A - A -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 9,5 12 -SEER 5,50 - 5,5 -Consum anual de energie kWh 433 605 764 - 605 764 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A A+ A - A+ A -Pdesign kW 6,33 7,60 - 7,6 -SCOP 3,86 4,01 3,85 - 4,01 3,85 -Consum anual de energie kWh 2.296 2.654 2.764 - 2.654 2.764 -

Eficienţă nominală EER 3,21 2,81 3,01 3,21 2,81 3,01COP 3,61 3,41 3,61 3,41Consum anual de energie kWh 1.060 1.480 2.135 2.225 1.480 2.135 2.225Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A A/B - A/A C/B -

Unitate interioară FVQ 71C 100C 125C 140C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 1.850x600x270 1.850x600x350Greutate Unitate kg 39 47Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26 28/25/22 28/26/24 30/28/26Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26 28/25/22 28/26/24 30/28/26

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 55 62 63 65 62 63 65Încălzire dBA 55 62 63 65 62 63 65

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48 50/47/44 51/48/46 53/51/48Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48 50/47/44 51/48/46 53/51/48

Sisteme de control Telecomandă cu fir BRC1D52 / BRC1E52A/BAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15,0~46 -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorific Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorific kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fiecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate de pardoseală

Pentru spaţii comerciale cu tavane înalte

Combinaţia cu Seasonal Inverter garantează o rentabilitate financiară pentru toate tipurile de aplicaţii comerciale

› Soluţia ideală pentru medii comerciale şi aglomerate › Scăderea variaţiei temperaturii prin selecţia automată a vitezei ventilatorului sau utilizând cele 3 trepte selectabile de viteză a ventilatorului

› Confort îmbunătăţit ca rezultat al unei mai bune distribuţii a jetului de aer refulat pe verticală, ceea ce permite reglarea manuală a lamelor de refulare a aerului din partea superioară a unităţii.

› Baleiere pe orizontală selectabilă în funcţie de dispunerea camerei (de la telecomanda fără fir BRC1E52)

› Nu este necesar un adaptor opţional pentru conexiunea DIII, puteţi conecta unitatea direct la sistemul extins de management al clădirii

FVQ-C + RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

În sus

Vedere laterală a lamelor de refulare a aerului

Toate în sus

Toate în jos În jos

Page 45: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

45

BRC1E52A-BRZQG100-125-140L9V1/L(8)Y1

FVQ71C

Date privind efi cienţa FVQ + RZQG71C +

71L9V1100C +

100L9V1125C +

125L9V1140C +

140L9V171C +

71L8Y1100C +

100L8Y1125C +

125L8Y1140C + 140LY1

Capacitate de răcire Nom. kW 6,8 9,5 12,0 13,4 6,8 9,5 12,0 13,4Capacitate de încălzire Nom. kW 7,5 10,8 13,5 15,5 7,5 10,8 13,5 15,5Putere absorbită Răcire Nom. kW 2,02 2,49 3,74 4,17 2,02 2,49 3,74 4,17

Încălzire Nom. kW 2,06 2,61 3,65 4,30 2,06 2,61 3,65 4,30Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A++ A+ - A++ A+ -Pdesign kW 6,80 9,50 12,00 - 6,8 9,5 12 -SEER 6,31 5,61 - 6,31 5,61 -Consum anual de energie kWh 378 593 749 - 378 593 749 -

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+ A - A+ A -Pdesign kW 6,33 11,30 - 6,33 11,3 -SCOP 4,05 4,20 3,87 - 4,05 4,2 3,87 -Consum anual de energie kWh 2.189 3.767 4.088 - 2.189 3.767 4.088 -

Efi cienţă nominală EER 3,37 3,81 3,21 3,37 3,81 3,21COP 3,64 4,14 3,70 3,61 3,64 4,14 3,70 3,61Consum anual de energie kWh 1.010 1.245 1.870 2.085 1.010 1.245 1.870 2.085Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A - A/A -

Unitate interioară FVQ 71C 100C 125C 140C 71C 100C 125C 140CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 1.850x600x270 1.850x600x350 1.850x600x270 1.850x600x350Greutate Unitate kg 39 47 39 47Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26 18/16/14 28/25/22 28/26/24 30/28/26

Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 55 62 63 65 55 62 63 65Încălzire dBA 55 62 63 65 55 62 63 65

Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48 43/41/38 50/47/44 51/48/46 53/51/48

Sisteme de control Telecomandă cu fi r BRC1D52 / BRC1E52A/BAlimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate de pardoseală

Pentru spaţii comerciale cu tavane înalte

Combinaţia cu Seasonal High Inverter garantează cea mai bună calitate, cea mai ridicată efi cienţă şi performanţă din clasa sa

FVQ-C + RZQG-L9V1/L(8)Y1

Page 46: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

46

BRC1E52A-B, BRC4C65RXS35L3

FNQ-A

Date privind efi cienţa FNQ + RXS 25A + 25L3 35A + 35L3 50A + 50L 60A + 60LCapacitate de răcire Nom. kW 2,6 3,4 5,0 6,0Capacitate de încălzire Nom. kW 3,20 4,00 5,80 7,00Putere absorbită Răcire Nom. kW 0,69 1,11 1,49 2,24

Încălzire Nom. kW 0,80 1,15 1,74 2,25Efi cienţă sezonieră (conform EN 14825)

Răcire Clasă energetică A+ APdesign kW 2,60 3,40 5,00 6,00SEER 5,63 5,65 5,72 5,51Consum anual de energie kWh 162 211 306 381

Încălzire (climat temperat)

Clasă energetică A+Pdesign kW 2,80 2,90 4,00 4,60SCOP 4,24 4,05 4,09 4,16Consum anual de energie kWh 925 1.002 1.369 1.548

Efi cienţă nominală EER 3,77 3,06 3,35 2,68COP 4,00 3,48 3,34 3,11Consum anual de energie kWh 345 556 746 1.119Clasă energetică Răcire/Încălzire A/A B/B A/C D/D

Unitate interioară FNQ 25A 35A 50A 60ADimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 720 (2)x750x200 720 (2)x1.150x200Greutate Unitate kg 23 30Filtru de aer Tip Plasă din răşină rezistentă la mucegaiVentilator - Debit de aer

Răcire Mare/Nom./Mică m³/min 8,7/8/7,3 16,0/14,8/13,5Încălzire Mare/Nom./Mică m³/min 8,7/8/7,3 16,0/14,8/13,5

Presiune statică externă - ventilator Mare/Nom. Pa 48/30 49/40Nivel de putere sonoră Răcire dBA 53 56Nivel de presiune sonoră

Răcire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 36/33/30Încălzire Mare/Nom./Mică dBA 33/31/28 36/33/30

Sisteme de control Telecomandă cu infraroşu BRC4C65Telecomandă cu fi r BRC1E52A/B / BRC1D52

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220

Unitate exterioară RXS 25L3 35L3 50L 60LDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 550x765x285 735x825x300Greutate Unitate kg 34 47 48Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 59 61 62Încălzire dBA 59 61 62

Nivel de presiune sonoră

Răcire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 46/-/43 48/-/44 48/44/- 49/46/-Încălzire Funcţionare mare/mică/silenţioasă dBA 47/-/44 48/-/45 48/45/- 49/46/-

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -10~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~18

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/1,0/2,1/2.087,5 R-410A/1,2/2,5/2.087,5 R-410A/1,7/3,5/2.087,5 R-410A/1,5/3,1/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 9,5 12,7Lungime conducte

UE - UI Max. m 20 30Sistem Fără încărcare m 10

Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m 0,02 (pentru lungimi de conducte de peste 10 m)Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 15 20,0

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 1~ / 50 / 220-230-240Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 16 20(1) EER/COP în conformitate cu Eurovent 2012, pentru utilizare doar în exteriorul UE (2) Dimensiunile unităţilor interioare includ picioarele de instalare (3) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Unitate necarcasată de pardoseală

Concepută pentru a fi integrată în perete

› Ideală pentru instalare în birouri, hoteluri şi aplicaţii rezidenţiale › Se potriveşte discret în tavan: numai grilele de aspiraţie şi refulare sunt vizibile

› Înălţimea sa redusă (620 mm) permite amplasarea perfectă a unităţii sub o fereastră

› Necesită un spaţiu foarte mic de instalare, având o adâncime de numai 200 mm

› ESP-ul ridicat permite o instalare fl exibilă

FNQ-A + RXS-L3/L

Page 47: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

47

Sky AirUnităţi exterioare şi Rooftop

Prezentarea unităţilor exterioare 48

De ce să alegeţi Seasonal High Inverter 50

Avantajele unităţilor exterioare 51

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin 52RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1 53RZQG-L9V1/L(8)Y1 54RZQ-C 55

Aplicaţii pereche cu R-32 56RZAG-LV1 56

Aplicaţii pereche 57AZQS-B(8)V1/BY1 57

Rooftop 58

UATYQ-CY1 58UATYP-AY1(B) 59

Pentru cele mai recente date, consultaţi my.daikin.eu

Page 48: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

48

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-TwinClasă de capacitate (kW)

Sistem Tip Model Nume produs 71 100 125 140 200 250

Condensator răcit cu aer

Pompă de căldură

Seasonal High Inverter - Tehnologie premium extinsă cu gama cu R-32 - GWP redus cu 68% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Cantitate de agent frigorifi c redusă cu 12% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Modul silenţios: setat prin intermediul telecomenzii, de exemplu, pe timpul nopţii...

- Tehnologie reutilizabilă- Domeniu de funcţionare până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire- Temperatură variabilă a agentului frigorifi c

RZAG-LV1NOU

Seasonal High Inverter - Tehnologie premium pentru aplicaţii comerciale şi camere de servere, centrale de telecomunicații, laboratoare şi aplicaţii IT - Unităţi exterioare cu efi cienţă superioară - Temperatură variabilă a agentului frigorifi c - Lungime maximă a conductelor de până la 75 m - Tehnologie reutilizabilă - Lungime maximă a conductelor de până la 50 m - Domeniu de funcţionare extins până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQG-L9V1

RZQG-L(8)Y1

Seasonal Inverter - Tehnologie şi confort combinate pentru aplicaţii comerciale - Unităţi exterioare cu efi cienţă superioară - Tehnologie reutilizabilă - Domeniu de funcţionare de până la -15 °C în încălzire şi răcire - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQSG-L3/L9V1

RZQSG-L(8)Y1 Large Inverter - Sistem compact pentru aplicaţii comerciale - Pentru aplicaţii comerciale de mari dimensiuni - Tehnologie reutilizabilă - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQ-C

Unitate exterioară Standard - Soluţia ideală pentru medii aglomerate şi magazine mici - Unităţi exterioare uşor de montat: pe acoperiş, pe terasă sau pe perete - Unităţi exterioare cu compresor swing sau scroll - Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche

AZQS-B8V1

AZQS-BY1

Unităţi exterioare

RooftopCapacitate (clasă)

Sistem Tip Model Nume produs Agent frigorifi c 250 350 450 550 600 700 850 1.000 1.200

Condensator răcit cu aer

Pompă de căldură

Unitate Rooftop - „Plug and play” pentru instalare uşoară - Efi cienţă ridicată - Unitate compactă - Agent frigorifi c încărcat în fabrică - Ventilator acţionat prin curea

UATYP-AY1(B) R-407C

Unitate Rooftop - „Plug and play” pentru instalare uşoară - Efi cienţă ridicată - Este posibilă priza de aer proaspăt şi funcţia Free-Cooling - Inversarea secțiunilor de aer recirculat si refulat - Agent frigorifi c încărcat în fabrică - Ventilator acţionat prin curea

UATYQ-CY1 R-410A

Prezentarea produselor

Prezentarea Rooftop

Page 49: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

49

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-TwinClasă de capacitate (kW)

Sistem Tip Model Nume produs 71 100 125 140 200 250

Condensator răcit cu aer

Pompă de căldură

Seasonal High Inverter - Tehnologie premium extinsă cu gama cu R-32 - GWP redus cu 68% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Cantitate de agent frigorific redusă cu 12% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Mai eficiente cu minimum 5% în comparaţie cu produsele cu R-410A - Modul silenţios: setat prin intermediul telecomenzii, de exemplu, pe timpul nopţii...

- Tehnologie reutilizabilă- Domeniu de funcţionare până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire- Temperatură variabilă a agentului frigorific

RZAG-LV1NOU

Seasonal High Inverter - Tehnologie premium pentru aplicaţii comerciale şi camere de servere, centrale de telecomunicații, laboratoare şi aplicaţii IT - Unităţi exterioare cu eficienţă superioară - Temperatură variabilă a agentului frigorific - Lungime maximă a conductelor de până la 75 m - Tehnologie reutilizabilă - Lungime maximă a conductelor de până la 50 m - Domeniu de funcţionare extins până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQG-L9V1

RZQG-L(8)Y1

Seasonal Inverter - Tehnologie şi confort combinate pentru aplicaţii comerciale - Unităţi exterioare cu eficienţă superioară - Tehnologie reutilizabilă - Domeniu de funcţionare de până la -15 °C în încălzire şi răcire - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQSG-L3/L9V1

RZQSG-L(8)Y1 Large Inverter - Sistem compact pentru aplicaţii comerciale - Pentru aplicaţii comerciale de mari dimensiuni - Tehnologie reutilizabilă - Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

RZQ-C

Unitate exterioară Standard - Soluţia ideală pentru medii aglomerate şi magazine mici - Unităţi exterioare uşor de montat: pe acoperiş, pe terasă sau pe perete - Unităţi exterioare cu compresor swing sau scroll - Oferită în mod exclusiv pentru aplicaţii pereche

AZQS-B8V1

AZQS-BY1

Unităţi exterioare

RooftopCapacitate (clasă)

Sistem Tip Model Nume produs Agent frigorific 250 350 450 550 600 700 850 1.000 1.200

Condensator răcit cu aer

Pompă de căldură

Unitate Rooftop - „Plug and play” pentru instalare uşoară - Eficienţă ridicată - Unitate compactă - Agent frigorific încărcat în fabrică - Ventilator acţionat prin curea

UATYP-AY1(B) R-407C

Unitate Rooftop - „Plug and play” pentru instalare uşoară - Eficienţă ridicată - Este posibilă priza de aer proaspăt şi funcţia Free-Cooling - Inversarea secțiunilor de aer recirculat si refulat - Agent frigorific încărcat în fabrică - Ventilator acţionat prin curea

UATYQ-CY1 R-410A

Page 50: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

50

Datorită gamei de produse Sky Air, Daikin este un pionier în domeniul soluţiilor de confort mai efi ciente şi mai rentabile

De ce să alegeţi Seasonal High Inverter?

RZQG-L9V1/L(8)Y1

Tehnologii avansate şi de ultimă generaţie

Cele mai ridicate valori ale efi cienţei sezoniere în comparaţie cu alte sisteme,

în aceleaşi condiţii de testare

Cea mai fl exibilă soluţie

Seasonal High Inverter: Soluţia premium

ARGUMENTE

Cea mai bună calitate din clasa sa

Page 51: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

51

Efi cienţă sezonieră de vârf

› Logica controlului prin inverter optimizează efi cienţa › Efi cienţa este mărită şi mai mult cu ajutorul setărilor de temperatură variabilă a agentului frigorifi c

› Se utilizează un compresor swing cu efi cienţă ridicată › Se reduc pierderile în modul aşteptare › Clasa A++ pentru răcire şi încălzire A++

FCQHG71/100F + RZQG71/100L9V1

Tehnologii avansate şi de ultimă generaţie

› Temperatură variabilă a agentului frigorifi c pentru a se potrivi mai bine cerinţelor aplicaţiilor: prin oscilaţia temperaturii de evaporare, sunt eliminaţi curenţii de aer rece

Cea mai fl exibilă soluţie

› Este oferită o soluţie fl exibilă, efi cientă şi de încredere pentru a îndeplini nevoile solicitante ale mediilor de răcire pentru infrastructură

› Trasee lungi (de până la 75 m) › Domeniului de funcţionare extins pentru răcire (până la -15 °C) şi pentru încălzire (până la -20 °C)

› Tehnologie de înlocuire: reutilizare a conductelor existente ale sistemelor cu R-22 şi R-407C

› Gamă largă de unităţi interioare conectabile: unităţi de perete, unităţi necarcasate de plafon fals, casete...

Avantaje pentru instalatoriIndiferent de cerinţele sau restricţiile instalaţiei, Seasonal High Inverter le va putea satisface datorită:

› Tehnologiei de înlocuire a sistemelor cu R-22/R 407C

› Domeniului de funcţionare extins pentru răcire (până la -15 °C), pentru a satisface chiar şi aplicaţiile de răcire pentru infrastructuri

› Domeniului de funcţionare extins pentru încălzire (până la -20 °C) pentru a putea furniza încălzire chiar şi în cele mai severe ierni.

› Trasee lungi de până la 75 m› Accesibilitate uşoară la PCB-ul răcit cu gaz (L9V1)› Uşurinţei de instalare discretă pe perete datorită

adâncimii limitate a unităţii› Gamă largă de unităţi interioare disponibile

Benefi cii pentru consultanţi› Lider de piaţă în domeniul efi cienţei sezoniere.

Unitatea funcţionează extrem de efi cient pe durata întregii veri sau ierni.

› Tehnologia de înlocuire a sistemelor cu R-22/R-407C: realizarea de economii de energie semnifi cative, o amortizare rapidă şi o soluţie rentabilă de actualizare cu un timp de nefuncţionare minim

› Sistemul a fost optimizat pentru a funcţiona perfect în cele mai severe condiţii.

› Gamă largă de unităţi interioare disponibile pentru clădiri cu sau fără plafon fals

Avantaje pentru utilizatorii fi nali› Lider de piaţă în domeniul efi cienţei sezoniere,

care reduce la un nivel minim facturile clienţilor cu energia pe tot parcursul unui an

› Posibilitate de reducere a nivelurilor de zgomot de la setările de la telecomandă

› Gamă largă de unităţi interioare silenţioase, confortabile şi moderne disponibile

› Posibilitate de integrare a unităţii într-un sistem de management al clădirii

› Sistem fi abil, indiferent de condiţiile meteo

Page 52: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

52

AvantajeAer condiţionat în camere lungi sau cu formă neregulatăO aplicaţie Twin/Triple/Double-Twin permite funcţionarea a până la 4 unităţi interioare, alimentate de la o singură unitate exterioară, în camere lungi, în L sau U.Toate unităţile interioare sunt controlate simultan.

Cea mai largă alegereDiferite tipuri de unităţi interioare - de perete, necarcasate de plafon fals, casete etc. - pot fi selectate pentru aplicaţii Twin/Triple/Double-Twin.

Confort ideal în fi ecare parte a camereiFurnizarea unei efi cienţe şi a unui confort optime în fi ecare zonă a unei camere lungi sau cu formă neregulată.

Aplicaţii

Twin, Triple şi

Double-Twin

Avantaje pentru instalatori

› Sunt necesare mai puţine conducte deoarece toate unităţile interioare pot fi conectate la o singură unitate exterioară

Avantaje pentru consultanţi

› Soluţia ideală pentru camere lungi sau cu formă neregulată

› La o singură unitate exterioară pot fi conectate până la 4 unităţi interioare

› Jetul de aer este distribuit uniform în spaţiu, deoarece unităţile interioare mai mici sunt instalate în diverse locaţii din cameră

Avantaje pentru utilizatorii fi nali

› Toate unităţile interioare sunt controlate simultan de la o singură telecomandă cu fi r

› O singură unitate exterioară montată pe un acoperiş, o terasă sau pe un perete exterior poate controla până la 4 unităţi interioare

› Acelaşi nivel de confort în toată camera

Page 53: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

53

RZQSG100-125L3/9V1/L(8)Y1

Aplicaţii Twin, Triple şi Double-Twin

FCQHG-F FCQG-F FFQ-C FDXS-F(9) FBQ-D FHQ-C FAQ-C FNQ-A

Clasă de capacitate 71 35 50 60 71 35 50 60 35 50 60 35 50 60 71 35 50 60 71 71 35 50 60

RZQSG71L3V1 2 2 2 2 2 2

RZQSG100L9V1 RZQSG100L8Y1 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2

RZQSG125L9V1 RZQSG125L8Y1 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2

RZQSG140L9V1 RZQSG140LY1 2 4 3 2 4 3 4 3 4 3 2 4 3 2 2 4 3

Unitate exterioară RZQSG 71L3V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72 74 95 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 65 70 69 70 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom./funcţionare silenţioasă dBA 49/47 53/- 54/- 53/- 54/- 53/-Încălzire Nom. dBA 51 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA - 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel

UI - UE Max. m 15 30,0UI - UI Max. m 0,5

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 16 20(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

Tehnologie şi confort combinate pentru aplicaţii comerciale

› Efi cienţă de vârf: › clase energetice până la A++ (răcire) /A+ (încălzire) pentru RZQG71/100L9V1 + FCQG71/100F

› compresor care oferă îmbunătăţiri substanţiale ale efi cienţei › logică de control care optimizează efi cienţa în cele mai frecvente condiţii de funcţionare întâlnite şi care optimizează modurile auxiliare (când unitatea nu este activă)

› schimbător de căldură care optimizează debitul de agent frigorifi c în cele mai frecvente condiţii de funcţionare (de temperatură şi sarcină)

› prin performanţe nominale îmbunătăţite › Reutilizare a tehnologiilor R-22 sau R-407C existente

› Garantează funcţionarea în modurile de încălzire şi răcire până la -15 °C

› Datorită unui PCB răcit cu gaz, se garantează o răcire fi abilă, care nu este infl uenţată de temperatura mediului ambiant

› Lungime maximă a conductelor de până la 50 m; lungimea minimă a conductelor este de 5 m

› Unităţi exterioare pentru aplicaţii pereche, Twin, Triple, Double-Twin

RZQSG-L3/9V1/L(8)Y1

› Unităţile exterioare Daikin sunt robuste şi bine executate, putând fi uşor montate pe un acoperiş, pe o terasă sau chiar pe un perete exterior

› Compatibilitate cu D-BACS › Unităţile optimizate pentru efi cienţa sezonieră oferă o indicaţie mai concretă asupra efi cienţei funcţionării aparatelor de aer condiţionat pe durata unui întreg sezon de răcire sau încălzire

Page 54: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

54

RZQG140L9V1//(L(8)Y1

Aplicaţii Twin, Triple şi Double-Twin

FCQHG-F FCQG-F FFQ-C FDXS-F (9) FBQ-D FHQ-C FAQ-C FUQ-C FNQ-A

Clasă de capacitate 71 35 50 60 71 35 50 60 35 50 60 35 50 60 71 35 50 60 71 71 71 35 50 60

RZQG71L9V1 RZQG71L8Y1 2 2 2 2 2 2

RZQG100L9V1 RZQG100L8Y1 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2 3 2

RZQG125L9V1 RZQG125L8Y1 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2 4 3 2

RZQG140L9V1 RZQG140LY1 2 4 3 2 4 3 4 3 4 3 2 4 3 2 2 2 4 3

Unitate exterioară RZQG 71L9V1 100L9V1 125L9V1 140L9V1 71L8Y1 100L8Y1 125L8Y1 140LY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 69 95 80 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53 50 52 53Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 45 43 45

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50 75 50 75Sistem Echivalent m 70 90 70 90

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel

UI - UE Max. m 30,0UI - UI Max. m 0,5

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 20 32(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

Tehnologie performantă pentru aplicaţii comerciale şi pentru camere tehnice

› Efi cienţă de vârf: › clase energetice până la A++ în ambele moduri de încălzire şi răcire › compresor care oferă îmbunătăţiri substanţiale ale efi cienţei › logică de control care optimizează efi cienţa în cele mai frecvente condiţii de funcţionare întâlnite şi care optimizează modurile auxiliare (când unitatea nu este activă)

› schimbător de căldură care optimizează debitul de agent frigorifi c în cele mai frecvente condiţii de funcţionare (de temperatură şi sarcină)

› prin performanţe nominale îmbunătăţite › Echilibrul perfect între efi cienţă şi confort datorită temperaturii variabile a agentului frigorifi c: efi cienţă sezonieră de vârf în cea mai mare parte a anului şi viteză ridicată de reacţie în cele mai toride zile.

› Potrivire pentru aplicaţii pentru răcirea infrastructurii cu sensibilitate ridicată

› Reutilizare a tehnologiilor R-22 sau R-407C existente

› Domeniu de funcţionare extins până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire

› Datorită unui PCB răcit cu gaz, se garantează o răcire fi abilă, care nu este infl uenţată de temperatura mediului ambiant

RZQG-L9V1/L(8)Y1

› Lungime maximă a conductelor de până la 75 m; lungimea minimă a conductelor este de 5 m

› Unităţi exterioare pentru aplicaţii pereche, Twin, Triple, Double-Twin › Unităţile exterioare Daikin sunt robuste şi bine executate, putând fi uşor montate pe un acoperiş, pe o terasă sau chiar pe un perete exterior

› Compatibilitate cu D-BACS › Unităţile optimizate pentru efi cienţa sezonieră oferă o indicaţie mai concretă asupra efi cienţei funcţionării aparatelor de aer condiţionat pe durata unui întreg sezon de răcire sau încălzire

Page 55: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

55

RZQ200-250C

Aplicaţii Twin, Triple şi Double-Twin

FCQG-F FFQ-C FDXS-F(9) FBQ-D FHQ-C FUQ-C FAQ-C FDQ-C FNQ-AClasă de capacitate 50 60 71 100 125 50 60 50 60 50 60 71 100 125 50 60 71 100 125 71 100 125 71 100 125 50 60

RZQ200C 4 3 3 2 4 3 4 3 4 3 3 2 4 3 3 2 3 2 3 2 4 3RZQ250C 4 2 4 4 4 4 2 2 2 2 4

Unitate exterioară RZQ 200C 250CDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 1.680x930x765Greutate Unitate kg 183 184Nivel de putere sonoră

Răcire dBA 78Încălzire dBA 78

Nivel de presiune sonoră Nom. dBA 57Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5,0~46,0Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15,0~15,0

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/8,3/17,3/2.087,5 R-410A/9,3/19,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52 12,7

Gaz Dext mm 22,20Lungime conducte UE - UI Max. m 100Diferenţă de nivel UI - UE Max. m -

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Aplicaţii pereche, Twin, Triple şi Double-Twin

Sistem compact pentru aplicaţii comerciale

› Disponibil în versiunile de 20 şi 25 kW › Reutilizare a tehnologiilor R-22 sau R-407C existente

› Garantează funcţionarea în modul încălzire până la -15 °C › Mod silenţios de noapte ca dotare standard › Lungime maximă a conductelor de până la 100 m › Diferenţă maximă de înălţime de instalare de până la 30 m › Gamă largă de unităţi interioare conectabile

RZQ-C

Page 56: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

56

RZQG140L9V1//(L(8)Y1

Unitate exterioară RZAG *71LV1 *100LV1 *125LV1 *140LV1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg -Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 66 67 69Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 50 51 52Încălzire Nom. dBA 50 52 53

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -15~50Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -20~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-32/2,61/1,8/675 R-32/3,6/2,4/675Racorduri conducte Lungime

conducteUE - UI Max. m 50 75Sistem Fără încărcare m 30

Diferenţă de nivel UI - UE Max. m 30,0Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A -

* Notă: câmpurile albastre conţin date preliminare

Conţine gaze fl uorurate cu efect de seră

Tehnologie premium cu R-32, ce furnizează confort şi efi cienţă optime pentru aplicaţii comerciale

› Gama Seasonal High Inverter de la Daikin este prima gamă comercială cu R-32 disponibilă pe piaţa europeană

› GWP redus cu 68% în comparaţie cu produsele cu R-410A › Cantitate de agent frigorifi c redusă cu 12% în comparaţie cu produsele cu R-410A

› Mai efi ciente cu minimum 5% în comparaţie cu produsele cu R-410A › Modul silenţios: setat prin intermediul telecomenzii, de exemplu, pe timpul nopţii...

› Echilibrul perfect între efi cienţă şi confort datorită temperaturii variabile a agentului frigorifi c: efi cienţă sezonieră de vârf în cea mai mare parte a anului şi viteză ridicată de reacţie în cele mai toride zile

› Reutilizare a tehnologiilor R-22 sau R-407C existente

› Domeniu de funcţionare extins până la -20 °C pentru încălzire şi până la -15 °C pentru răcire

RZAG-LV1

Page 57: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

57

AZQS100-125B8V1/BY1

Aplicaţii perecheACQ-D ABQ-C AHQ-C

Clasă de capacitate 71 100 125 140 71 100 125 140 71 100 125 140

AZQS-B(8)V1 v v v v v v v v v v v v

AZQS-BY1 v v v v v v v v v

Unitate exterioară AZQS 71BV1 100B8V1 125B8V1 140B8V1 100BY1 125BY1 140BY1Dimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 770x900x320 990x940x320 1.430x940x320 990x940x320 1.430x940x320Greutate Unitate kg 67 72,8 74,3 94,9 82 101Nivel de putere sonoră Răcire dBA 64 70 71 70 71 70Nivel de presiune sonoră

Răcire Nom. dBA 48 53 54 53 54 53Încălzire Nom. dBA 50 57 58 54 57 58 54Mod silenţios de noapte Nivel 1 dBA 43 49

Domeniu de funcţionare

Răcire Ambiant Min.~Max. °CDB -5~46Încălzire Ambiant Min.~Max. °CWB -15~15,5

Agent frigorifi c Tip/Cantitate kg-TCO²Eq/GWP R-410A/2,75/5,7/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5 R-410A/2,9/6,1/2.087,5 R-410A/4,0/8,4/2.087,5Racorduri conducte Lichid Dext mm 9,52

Gaz Dext mm 15,9Lungime conducte

UE - UI Max. m 50Sistem Echivalent m 70

Fără încărcare m 30Cantitate suplimentară de agent frigorifi c kg/m A se vedea manualul de instalareDiferenţă de nivel

UI - UE Max. m 30,0UI - UI Max. m - 0,5

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50 / 220-240 3N~ / 50 / 380-415Curent - 50 Hz Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 20 32 40 16 20 25(1) MFA este utilizat pentru a selecta întrerupătorul de circuit şi întrerupător al circuitului de protecţie de punere la pământ (întrerupător de circuit pentru scurgere la pământ). Pentru informaţii detaliate pentru fi ecare combinaţie, consultaţi schemele electrice.

Aplicaţii pereche

Soluţia ideală pentru medii aglomerate şi magazine mici

› Unităţile exterioare Daikin sunt robuste şi bine executate, putând fi uşor montate pe un acoperiş, pe o terasă sau chiar pe un perete exterior

› Datorită unui PCB răcit cu gaz, se garantează o răcire fi abilă, care nu este infl uenţată de temperatura mediului ambiant

› Unităţile exterioare sunt dotate cu un compresor swing sau scroll, renumite pentru zgomotul redus şi efi cienţa energetică ridicată

› Numai pentru aplicaţii pereche (capacitate de la 71 până la 140) › Unităţile optimizate pentru efi cienţa sezonieră oferă o indicaţie mai concretă asupra efi cienţei funcţionării aparatelor de aer condiţionat pe durata unui întreg sezon de răcire sau încălzire

AZQS-B(8)V1/BY1

Page 58: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

58

UATYQ-CY1

Unitate interioară UATYQ 250CY1 350CY1 450CY1 550CY1 600CY1 700CY1 250CY1 450CY1Capacitate de răcire Nom. kW 27,340 35,580 44,720 55,690 66,820 72,600 27,340 44,720Capacitate de încălzire Nom. kW 24,910 34,790 41,790 53,930 61,690 69,610 24,910 41,790Putere absorbită Răcire Nom. kW 8,140 10,780 13,040 16,740 19,650 21,610 8,140 13,040

Încălzire Nom. kW 7,330 10,840 12,860 15,540 18,580 21,420 7,330 12,860EER 3,36 3,30 3,43 3,33 3,40 3,36 3,43COP 3,40 3,21 3,25 3,47 3,32 3,25 3,40 3,25Evaporator Debit de aer Răcire m³/min 93,6 121,8 160,2 189,6 206,7 235,02 93,6 160,2

Presiune statică externă Pa 147 206 147Racorduri conducte evaporator Dimensiune evacuare condens Dext mm 25,4Condensator Dimensiuni Unitate Înălţime mm 1.150 1.028 1.130 1.048 1.302 1.454 1.150 1.130

Lăţime mm 1.638 2.209 1.638 2.209Adâncime mm 2.063 2.113 2.670 2.063 2.113

Greutate Unitate kg 445 580 610 830 880 1.020 445 610Carcasă Culoare Gri deschisDebit de aer Răcire cfm 8.230 12.000 12.100 12.900 20.200 21.200 8.230 12.100Domeniu de funcţionare

Răcire Min.~Max. °CDB 0~52Încălzire Min.~Max. °CWB -15~18

Nivel de presiune sonoră Nom. dBA 68 64 65 68 70 68 65Nivel de putere sonoră Nom. dBA 82 83 87 90 82 83Agent frigorific Tip R-410A

Cantitate kg 6,1 5,8 7,2 8,7 10,4 11,6 6,1 7,2TCO₂eq 12,7 12,1 15 18,2 21,7 24,2 12,7 15

GWP 2.087,5Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 3~/50/380-415(1) Toate unităţile au fost testate şi sunt în conformitate cu ISO 5151. | Nivelurile de presiune sonoră sunt măsurate în conformitate cu standardul JIS B 8616 | Toate calculele de performanţă sunt în conformitate strictă cu standardul Eurovent

Opţiune cu economizor

Unitate interioară ECONO 250AY1 350AY1 450AY1 550AY1 600AY1 700AY1Dimensiuni Unitate ambalată Înălţime mm 534

Lăţime mm 1.440 1.430 1.458Adâncime mm 1.144 1.124 1.564

Greutate Unitate kg 51 42 43 53 54 69Ambalaj Greutate kg 152 140 141 165 166 181Ventilator Debit de aer Răcire Nom. l/s 1.560 2.030 2.670 3.160 3.445 3.917

cfm 3.300 4.300 5.650 6.700 7.300 8.300Alimentare electrică Tensiune V 24 c.c.Opţiune pentru UATYQ250CY1 UATYQ350CY1 UATYQ450CY1 UATYQ550CY1 UATYQ600CY1 UATYQ700CY1Test Standard ISO 13253

Unităţi pentru acoperiş

› Concept „plug and play” cu instalare uşoară, plus configuraţie cu o sigură instalare; nu sunt necesare conducte suplimentare deoarece părţile interioare şi exterioare sunt preconectate

› Compresor scroll fiabil şi cu eficienţă ridicată › Domeniu larg de funcţionare › Designul unităţii cu partea superioară plată, permite utilizarea maximă a spaţiului depozitelor şi containerelor

› Economizorul opţional poate oferi priză de aer proaspăt şi Free-Cooling

› Inversarea secţiunilor de aer recirculat si refulat: ventilatorul poate fi montat în două direcţii

› Agent frigorific încărcat în fabrică ce asigură funcţionare eficientă şi curată

› Ventilator acţionat prin curea ce permite reglarea volumului de aer şi a presiunii statice, după cerere

› Fulie de ventilator reglabilă standard, pentru a acoperi o gamă largă de volume de aer furnizat şi presiuni statice externe

› Baterie tratată anticoroziv

UATYQ-CY1

Telecomandă

Page 59: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

59

UATYP-AY1(B)

Unitate interioară UATYP 850AY1B 10AY1 12AY1Capacitate de răcire Nom. kW 78,6 101,110 109,609Capacitate de încălzire Nom. kW 87,78 102,290 126,314Putere absorbită Răcire Nom. kW 36,10 43,170 48,200

Încălzire Nom. kW 32,10 41,670 46,800EER 2,18 2,34 2,27COP 2,73 2,45 2,70Evaporator Debit de aer Răcire m³/min 263,33 312 354

Presiune statică externă Pa 294Racorduri conducte evaporator

Dimensiune evacuare condens

Dext mm25,40

Condensator Dimensiuni Unitate Înălţime mm 1.735 1.974Lăţime mm 2.250 2.252Adâncime mm 2.800 3.180

Greutate Unitate kg 1.350 1.510 1.600Carcasă Culoare Gri deschis

Material - Oţel moale electrogalvanizatDebit de aer Răcire cfm - 20.000Domeniu de funcţionare

Răcire Min.~Max. °CDB 20~46Încălzire Min.~Max. °CWB -15~20

Nivel de putere sonoră Nom. dBA -Agent frigorific Tip R-407C

Cantitate kg 9,6 13,5 / 20,0 20,0TCO₂eq 17 23,9 35,5

GWP 1.773,9Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 3N~/50/380-415 3~/50/380-415(1) Toate unităţile au fost testate şi sunt în conformitate cu ISO 5151. | Nivelurile de presiune sonoră sunt măsurate în conformitate cu standardul JIS B 8615. Poziţia de măsurare este 1 m în faţa şi 1 m sub unitate. | Indicaţie bazată pe ciclul de răcire.

Rooftop

› Concept „plug and play” cu instalare uşoară, plus configuraţie cu o sigură instalare; nu sunt necesare conducte suplimentare deoarece părţile interioare şi exterioare sunt preconectate

› Agent frigorific încărcat în fabrică ce asigură o funcţionare eficientă şi curată

› Ventilator acţionat prin curea ce permite reglarea volumului de aer şi a presiunii statice, după caz.

› Designul unităţii cu partea superioară plată, permite utilizarea maximă a spaţiului depozitelor şi containerelor

› Compresor scroll fiabil şi cu eficienţă ridicată › Baterie tratată anticoroziv

UATYP-AY1(B)

Telecomandă

Page 60: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

60

Daikin oferă cea mai mare gamă pentru

sistemele de ventilare DX (expansie directă) de

pe piaţă. Cu o varietate de soluţii de ventilare

de la unităţi mici cu recuperarea căldurii la

centrale de tratare a aerului de scară mare, vă

ajutăm să oferiţi un mediu confortabil, sănătos

şi proaspăt în birouri, hoteluri, magazine şi

alte medii comerciale.

Page 61: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

61

Ventilare şi perdele de aer Biddle

Ventilare 60

Ventilare cu recuperare de căldură 62VAM-FC 62VH - încălzitor electric 63VKM-GB(M) 64

Aplicaţii cu centrale de tratare a aerului Prezentare şi posibilităţi de control 65VRV 66ERQ 66Posibilităţi de control fl exibil 67

Perdele de aer Biddle

Perdea de aer Biddle pentru ERQ 68Perdea de aer Biddle pentru VRV şi Conveni-pack 69

Ventilare cu recuperare de căldură 62

Prezentare şi posibilităţi de control 65

Pentru cele mai recente date, consultaţi my.daikin.eu

NOU

Page 62: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

62

Ventilare VAM 150FC 250FC 350FC 500FC 650FC 800FC 1000FC 1500FC 2000FCPutere absorbită - 50 Hz

Mod schimb de căldură

Nom. Ultra mareMareMică

kW0,132 /

0,111/ 0,058

0,161 / 0,079 / 0,064

0,071 / 0,05 / 0,016

0,147 / 0,09 / 0,039

0,188 / 0,114 / 0,063

0,32 / 0,241 / 0,185

0,36 / 0,309 / 0,198

0,617 / 0,463 / 0,353

0,685 / 0,575 / 0,295

Mod deviaţie Nom. Ultra mareMareMică

kW0,132 / 0,111

/ 0,058

0,161 / 0,079 / 0,064

0,071 / 0,05 / 0,016

0,147 / 0,09 / 0,039

0,188 / 0,114 / 0,063

0,32 / 0,241 / 0,185

0,36 / 0,309 / 0,198

0,617 / 0,463 / 0,353

0,685 / 0,575 / 0,295

Efi cienţă schimb de temperatură - 50 Hz

Ultra mare/Mare/Mică % 77,0 / 78,3 / 82,8

74,9 / 76,0 / 80,1

78,0 / 79,3 / 84,1

77,0 / 78,8 / 80,9

77,0 / 79,1 / 81,1

77,0 / 78,2 / 79,1

78,0 / 78,6 / 80,2

78,0 / 79,6 / 80,8

78,0 / 79,6 / 80,6

Efi cienţă schimb conţinut de căldură - 50 Hz

Răcire Ultra mare/Mare/Mică % 60,3 / 61,9 / 67,3

60,3 / 61,2 / 64,5

63,4 / 65 / 70,7

60,3 / 63,4 / 66,9

60,3 / 64 / 67,3

62,4 / 63,6 / 64,6

63,4 / 64,2 / 66,3

63,4 / 65 / 66,2

63,4 / 64,5 / 67,8

Încălzire Ultra mare/Mare/Mică % 66,6 / 67,9 / 72,4

66,6 / 67,4 / 70,7

67,6 / 68,9 / 73,7

64,5 / 67,6 / 71,1

65,5 / 67,7 / 69,7

67,6 / 68,8 / 69,8

68,6 / 69,4 / 71,5

68,6 / 69,7 / 70,5

68,6 / 69,5 / 72,1

Mod de funcţionare Mod schimb de căldură/mod deviaţie/mod împrospătareSistem de schimb de căldură Schimb total de căldură cu debit încrucişat aer-aer (căldură sensibilă + latentă)Element de schimb de căldură Hârtie neinfl amabilă procesată specialDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x

adâncimemm

285 / 776 / 525 301 / 828 / 816 364 / 1.004 / 868364 / 1.004

/ 1.156726 / 1.512 /

868726 / 1.512 /

1.156Greutate Unitate kg 24 33 51 54 63 128 145Carcasă Material Tablă din oţel galvanizatVentilator - Debit de aer - 50 Hz

Mod schimb de căldură

Ultra mare/Mare/Mică m³/h150 / 140

/ 105 250 / 230

/ 155 350 / 320

/ 210 500 / 410

/ 310 650 / 545 /

450 800 / 725 /

665 1.000 / 950

/ 820

1.500 / 1.350 / 1.230

2.000 / 1.880 / 1.500

Mod deviaţie Ultra mare/Mare/Mică m³/h150 / 140

/ 105250 / 230

/ 155350 / 320

/ 210500 / 410

/ 310650 / 545 /

450800 / 725 /

6651.000 / 950

/ 820

1.500 / 1.350 / 1.230

2.000 / 1.880 / 1.500

Ventilator - Presiune statică externă - 50 Hz

Ultra mare/Mare/Mică Pa90 / 87 / 40 70 / 63 / 25 103 / 93 / 51 83 / 57 / 35

100 / 73 / 49

109 / 94 / 78

147 / 135 / 100

116 / 97 / 80

132 / 118 / 77

Filtru de aer Tip Lână fi broasă multidirecţionalăNivel de presiune sonoră - 50 Hz

Mod schimb de căldură

Ultra mare/Mare/Mică dBA 27 / 26 / 20,5

28 / 26 / 2132 / 31,5 /

23,533 / 31,5 /

24,534,5 / 33

/ 2736 / 34,5

/ 3136 / 35 / 31

39,5 / 38 / 34

40 / 38 / 35

Mod deviaţie Ultra mare/Mare/Mică dBA 27 / 26,5 / 20,5

28 / 27 / 2132 / 31 /

24,533,5 / 32,5 /

25,534,5 / 34

/ 2736 / 34,5

/ 3136 / 35,5

/ 3140,5 / 38 /

33,540 / 38 / 35

Domeniu de funcţionare

Min./Max. °CDB -15 / 50Umiditate relativă % 80% sau mai puţin

Diametru tubulatură de conectare mm 100 150 200 250 350Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~ / 50/60 / 220-240/220Curent Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 15 16Clasă SEC -Debit maxim la un ESP de 100 Pa Debit m³/h -

Intrare energie electrică W -Nivel de putere sonoră (Lwa) dB -Consum anual de energie electrică kWh/a -Căldură economisită anual

Climat mediu kWh/a -Climat rece kWh/a -Climat cald kWh/a -

* Notă: câmpurile albastre conţin date preliminare

(1) Măsurat în conformitate cu JIS B 8628

Ventilare cu recuperare de căldură

Ventilare cu recuperare de căldură ca dotare standard

› Ventilare cu economie de energie folosind încălzirea, răcirea şi recuperarea umidităţii din interior

› Soluţia ideală pentru magazine, restaurante sau birouri care necesită spaţiul maxim al pardoselii pentru mobilier, decoraţiuni şi accesorii

› Este posibilă funcţionarea de tip „Free-Cooling” atunci când temperatura exterioară este mai mică decât temperatura interioară (de ex., în timpul nopţii)

› Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului, special conceput

› Se previn pierderile de energie de la supraventilare, menţinând în acelaşi timp calitatea aerului interior cu ajutorul senzorului de CO

2 opţional

› Se poate utiliza ca unitate individuală sau se poate integra într-un sistem VRV › Gamă largă de unităţi: un debit de aer cuprins între 150 şi 2.000 m³/h › Filtre de înaltă efi cienţă disponibile în categoriile M6, F7, F8 › Timp mai scurt de instalare datorită reglării uşoare a debitului nominal

de aer, prin urmare, sunt necesare mai puţine clapete decât în cazul unei instalaţii clasice

› Element de schimb de căldură special proiectat cu hârtie de înaltă efi cienţă (HEP) › Nu este nevoie de ţevi pentru condens › Poate funcţiona în condiţii de supra şi depresiune › Soluţia completă pentru aer proaspăt, Daikin furnizând unitatea VAM şi

încălzitorul electric

VAM-FC

Aer viciat evacuat

după schimbul de

căldură

Aer proaspăt

Aer proaspăt

introdus după

schimbul de

căldură

Aer viciat din interior

Filtre de înaltă efi cienţă disponibile

în categoriile M6, F7, F8

Page 63: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

63

Încălzitor electric pentru VAM

ÎNCĂLZITOR ELECTRIC PENTRU VAM VH (VH)Tensiune de alimentare 220/250V c.a 50/60 Hz. +/-10%Curent de ieşire (maximum) 19 A la 40 °C (ambiant)Senzor de temperatură 5 kohm la 25 °C (tabelul 502 1T)Interval de control al temperaturii 0-40 °C/(0-10 V 0-100%)Siguranţă de control 20 x 5 mm 250 mA

Leduri indicatoare Alimentare pornită - galbenÎncălzitor pornit - roşu (constant sau clipit, indicând controlul prin impulsuri)

Eroare debit de aer - roşu

Orifi cii de montaj 98 mm X 181 mm, orifi cii de ø 5 mm, centrateTemperatura maximă ambiantă lângă cutia de borne 35 °C (în timpul funcţionării)Întrerupere automată la temperatură ridicată 100 °C, presetatăÎntrerupere cu resetare manuală la temperatură ridicată 125 °C, presetatăReleu de funcţionare 1 A, 120 Vc.a. sau 1 A, 24 Vc.cIntrare valoare setată BMS 0-10 Vc.c

VH 1B 2B 3B 4B 4/AB 5BCapacitate kW 1 1 1 1,5 2,5 2,5Diametru tubulatură mm 100 150 200 250 250 300VAM conectabilă VAM150FC VAM250FC VAM500FC VAM800FC VAM800FC VAM1500FC

- VAM350FC VAM650FC VAM1000FC VAM1000FC VAM2000FC

Pentru selectarea capacităţii corespunzătoare, consultaţi programul de selectare VAM.

VH

› Soluţia completă pentru aer proaspăt, Daikin furnizând unitatea VAM şi încălzitorul electric

› Confort sporit la temperaturi exterioare scăzute datorită aerului exterior încălzit

› Concept cu încălzitor electric integrat (nu sunt necesare accesorii suplimentare)

› Senzor dublu, de temperatură şi de curgere, ca dotare standard › Setare fl exibilă cu valoare setată ajustabilă › Siguranţă mărită cu 2 moduri de întreruperi: manuală şi automată › Integrare cu BMS datorită:

- Releului fără tensiune pentru indicarea erorilor - Intrării de 0-10 V c.c. pentru controlul valorii setate

Page 64: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

64

VKM80-100GB(M)

Ventilare cu recuperare de căldură şi tratare a aerului

Ventilare cu recuperare de căldură, tratare a aerului şi umidificare

Ventilare VKM-GB/VKM-GBM 50GB 80GB 100GB 50GBM 80GBM 100GBMPutere absorbită - 50 Hz

Mod schimb de căldură Nom. Ultra mare kW 0,270 0,330 0,410 0,270 0,330 0,410Mod deviaţie Nom. Ultra mare kW 0,270 0,330 0,410 0,270 0,330 0,410

Sarcină de condiţionare aer proaspăt

Răcire kW 4,71 / 1,91 / 3,5 7,46 / 2,96 / 5,6 9,12 / 3,52 / 7,0 4,71 / 1,91 / 3,5 7,46 / 2,96 / 5,6 9,12 / 3,52 / 7,0Încălzire kW 5,58 / 2,38 / 3,5 8,79 / 3,79 / 5,6 10,69 / 4,39 / 7,0 5,58 / 2,38 / 3,5 8,79 / 3,79 / 5,6 10,69 / 4,39 / 7,0

Eficienţă schimb de temperatură - 50 Hz

Ultra mare/Mare/Mică % 76/76/77,5 78/78/79 74/74/76,5 76/76/77,5 78/78/79 74/74/76,5

Eficienţă schimb conţinut de căldură - 50 Hz

Răcire Ultra mare/Mare/Mică % 64/64/67 66/66/68 62/62/66 64/64/67 66/66/68 62/62/66Încălzire Ultra mare/Mare/Mică % 67/67/69 71/71/73 65/65/69 67/67/69 71/71/73 65/65/69

Mod de funcţionare Mod schimb de căldură/mod deviaţie/mod împrospătareSistem de schimb de căldură Schimb total de căldură cu debit încrucişat aer-aer (căldură sensibilă + latentă)Element de schimb de căldură Hârtie neinflamabilă procesată specialUmidificator Sistem - Tip evaporare naturalăDimensiuni Unitate Înălţime x lăţime x adâncime mm 387x1.764x832 387x1.764x1.214 387x1.764x832 387x1.764x1.214Greutate Unitate kg 94 110 112 100 119 123Carcasă Material Tablă din oţel galvanizatVentilator - Debit de aer - 50 Hz

Mod schimb de căldură Ultra mare m³/h 500 750 950 500 750 950Mod deviaţie Ultra mare m³/h 500 750 950 500 750 950

Ventilator - Presiune statică externă - 50 Hz

Ultra mare Pa 210 150 200 205 110Mare Pa 170 160 100 150 155 70Mică Pa 140 110 70 120 105 60

Filtru de aer Tip Lână fibroasă multidirecţionalăNivel de presiune sonoră - 50 Hz

Mod schimb de căldură Ultra mare dBA 39 41,5 41 38 40Mod deviaţie Ultra mare dBA 40 41,5 41 39 41

Domeniu de funcţionare

În jurul unităţii °CDB 0 °C~40 °CDB, U.R. 80% sau mai puţinAer introdus °CDB -15 °C~40 °CDB, U.R. 80% sau mai puţinAer evacuat °CDB 0 °C~40 °CDB, U.R. 80% sau mai puţinTemperatură la baterie

Răcire Max. °CDB -15Încălzire Min. °CDB 43 43

Agent frigorific Tip R-410AControl Vană de expansiune electronicăGWP 2.087,5

Diametru tubulatură de conectare mm 200 250 200 250Racorduri conducte Lichid Dext mm 6,35

Gaz Dext mm 12,7Alimentare cu apă mm - 6,4Evacuare condens PT3/4 filet exterior

Alimentare electrică Fază/frecvenţă/tensiune Hz/V 1~/50/220-240Curent Amperaj maxim pe siguranţă (MFA) A 15

Ventilare cu recuperare de căldură şi tratarea aerului

Preîncălzirea sau prerăcirea aerului proaspăt pentru reducerea sarcinilor din sistemul de aer condiţionat

› Economie de energie în procesul de ventilare folosind încălzirea, răcirea şi recuperarea umidităţii din interior

› Creează un mediu interior de înaltă calitate prin precondiţionarea aerului proaspăt introdus

› Umidificarea aerului introdus duce la un nivel de confort al umidităţii interioare, chiar şi în timpul încălzirii

› Soluţia ideală pentru magazine, restaurante sau birouri care necesită spaţiul maxim al pardoselii pentru mobilier, decoraţiuni şi accesorii

› Este posibilă funcţionarea de tip „Free-Cooling” atunci când temperatura exterioară este mai mică decât temperatura interioară (de ex., în timpul nopţii)

› Consum redus de energie datorită motorului DC al ventilatorului › Se previn pierderile de energie de la supraventilare, menţinând în acelaşi

VKM-GB/VKM-GBM

Exemplu de funcţionare: umidificarea și tratarea aerului (mod încălzire)1

timp calitatea aerului interior cu ajutorul senzorului de CO2 opţional

› Timp mai scurt de instalare datorită reglării uşoare a debitului nominal de aer, prin urmare, sunt necesare mai puţine clapete decât în cazul unei instalaţii tradiţionale

› Element de schimb de căldură special proiectat cu hârtie de înaltă eficienţă (HEP)

› Poate funcţiona în condiţii de supra şi depresiune

1 Exemplu VKM-GM

Ventilator evacuareElemente schimbător de căldură Motor clapetă de aer

Clapetă de aerEA (evacuare aer în exterior)

OA (aer proaspăt din exterior)

Ventilator introducere

Cutie cu componente electronice (cutie de comandă)

SA (aer introdus în cameră)

RA (aer recuperat din cameră)

Page 65: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

65

Gamă largă de debite de aer

Pentru aplicaţii care necesită volume mari de aer proaspăt tratat (atriumuri mari, săli de banchet etc.), centralele de tratare a aerului reprezintă soluţia ideală.Gama mare de centrale de tratare a aerului de la Daikin procesează debite de aer cuprinse între 500 m³/h şi 144.000 m³/h.

Centrala de tratare a aerului poate fi adaptată pentru a furniza debitul de aer de care aveţi nevoie, datorită dimensiunilor specifi ce ale secţiunii de ieşire, disponibile la instalare.

Programul de selectare

ASTRA este programul complex dezvoltat de Daikin pentru a le oferi clienţilor un serviciu cuprinzător şi rapid, în vederea alegerii tehnice şi valorifi cării economice a fi ecărei CTA. Acesta este un instrument complet, care poate confi gura orice tip de produs şi răspunde cu acurateţe la cele mai stricte cerinţe de design. Rezultatul este o ofertă economică cuprinzătoare, care include toate datele şi desenele tehnice, diagrama psihometric pentru tratarea aerului şi curbele de performanţă ale ventilatoarelor. Programul ASTRA prezintă o secţiune pentru schimbătoare cu pompă de căldură DX care poate calcula performanţele de răcire şi încălzire cu selectarea automată a vanei de expansiune adecvate de la Daikin. Programul complementar Xpress permite selectarea corectă a unităţilor exterioare ERQ sau ERV.

Pachet de aer proaspăt Daikin - plug and play

Seria modulară D-AHU oferă o soluţie completă care include controlul unităţilor (controler EKEXV, EKEQ, DDC) confi gurat şi instalat din fabrică, „plug & play” cu unităţile de condensare VRV şi ERQ. Cea mai facilă soluţie prin care economisiţi timp, iar clienţii dumneavoastră au un singur punct de contact!

Amortizarea

Centrala de tratare a aerului (CTA) este o parte esenţială a unui sistem efi cient de climatizare, iar economiile generate de designul nostru avansat şi de efi cienţele în funcţionare garantează o amortizare rapidă a investiţiei făcute. Seria de centrale de tratare a aerului Energy a fost proiectată pentru a furniza performanţă excepţională reducând astfel consumul de energie şi facturile de energie electrică. Luând în considerare durata de exploatare estimată de 15 ani a echipamentului, acest lucru va rezulta într-o economie substanţială, în special într-un moment în care preţurile energiei sunt în continuă creştere.

Dimensiuni prestabilite

Sunt disponibile 27 de dimensiuni fi xe, optimizate pentru a atinge un compromis optim între rentabilitate şi standardizare de producţie. Designul în secţiuni al Daikin permite dimensionarea unităţilor în incremente de 1 cm şi asamblare la faţa locului, fără lucrări de sudură, pentru a respecta constrângerile de spaţiu ale instalaţiei.

Componente cu efi cienţă ridicată

Toate centralele de tratare a aerului de la Daikin au fost concepute pentru efi cienţă energetică optimă. Panourile din poliuretan sau vată minerală garantează o izolaţie termică excelentă. Iar gama de fi ltre furnizate satisface cele mai exigente solicitări.

Professional › Dimensiuni preconfi gurate › Personalizate pentru fi ecare client › Construcţie modulară

Energy › Soluţie premium pentru consumul optimizat al energiei

› Componente cu efi cienţă ridicată › Amortizare rapidă a investiţiei

Modular › Plug & play, cu sisteme de control instalate în fabrică

› Dimensiuni preconfi gurate › Tehnologia ventilatorului EC › Recuperator de căldură cu efi cienţă ridicată

› Design compact

Deb

it de

aer

(m3 /h

* 1.

000)

0

20

40

50

60

70

80

90

100

120

140

Energy

750 m3/h până la 100.000 m3/h

Professional

750 m3/h până la 144.000 m3/h

Modular

500 m3/h până la 25.000 m3/h

Aplicaţii cu centrale de tratare a aerului

Aplicaţii cu centrale de tratare a aerului

Page 66: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

66

Aplicaţii cu centrale de tratare a aerului

De ce se utilizează unităţi de condensare VRV şi ERQ pentru conectarea la centrale de tratare a aerului?

Efi cienţă ridicată

Pompele de căldură Daikin sunt renumite pentru efi cienţa lor energetică ridicată. Integrarea unui sistem de recuperare a căldurii în CTA este chiar mai efi cient, deoarece un sistem de birou poate funcţiona în mod frecvent în modul răcire, în timp

ce aerul din mediul exterior este prea rece pentru a fi introdus în interior fără să fi e tratat. În acest caz, căldura din birouri este transferată pur şi simplu pentru a încălzi aerul proaspăt şi rece care intră.

Aer exterior = 10 °C

Aer proaspăt introdus la 21 °C.

Diferenţa de temperatură faţă de

aerul din exterior este realizată

prin recuperare de căldură cu

sistemul de aer condiţionat

Temperatura interioară de 22 °C,

ca urmare a radiaţiei solare

necesită răcire.

Căldura în exces poate fi

transferată la CTA.

Răspuns rapid la sarcinile diferite, rezultând niveluri de confort ridicate

Unităţile ERQ şi VRV de la Daikin răspund rapid la fl uctuaţiile de temperatură a aerului introdus, rezultând o temperatură interioară constantă şi niveluri de confort ridicate pentru utilizatorul fi nal. Gama VRV este cea mai performantă, îmbunătăţind confortul chiar mai mult, prin oferirea de încălzire continuă, şi în timpul degivrării.

Design şi instalare uşoare

Sistemul este uşor de conceput şi de instalat deoarece nu sunt necesare sisteme de apă suplimentare, precum centrale termice, rezervoare, şi racorduri de gaz.De asemenea, acest lucru reduce atât investiţia totală în sistem, cât şi costurile de funcţionare.

Unitate de condensare

VRV IV sau ERQ

Cutie de comandă

(EKEQ)

Vană de expansiune

electronică

(EKEXV)

Echipament pentru aer

proaspăt, sudat şi integrat

în fabrică

Schemă Daikin pentru aer proaspăt

Page 67: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

67

Pentru maximizarea fl exibilităţii instalaţiei, sunt oferite 4 tipuri de sisteme de control

Control W: Control standard al temperaturii aerului (temperatura de refulare, temperatura de aspiraţie, temperatura camerei) prin orice controler DDC, uşor de programatControl X: Control precis al temperaturii aerului (temperatura de refulare, temperatura de aspiraţie, temperatura camerei) necesitând un controler DDC preprogramat (pentru aplicaţii speciale)

Control Z: Control al temperaturii aerului (temperatura de aspiraţie, temperatura camerei) prin control de la Daikin (nu este necesar un controler DDC)Control Y: Control al temperaturii (Te/Tc) agentului frigorifi c prin control de la Daikin (nu este necesar un controler DDC)

2. Control X (control TS/TR/TROOM):

Controlul precis al temperaturii aerului prin controler DDCTemperatura camerei este controlată ca o funcţie de aerul aspirat sau refulat din centrala de tratare a aerului (selecţia clientului). Controlerul DDC transformă diferenţa de temperatură dintre valoarea de referinţă şi temperatura aerului aspirat (sau cea a aerului refulat sau a camerei) într-o tensiune de referinţă (0-10 V) care este transferată la cutia de comandă Daikin (EKEQFCBA). Această tensiune de referinţă va fi utilizată ca valoare de intrare principală pentru controlul frecvenţei compresorului.

1. Control W (control TS/TR/TROOM):

Controlul temperaturii aerului prin controler DDCTemperatura camerei este controlată ca o funcţie de aerul aspirat sau refulat de centrala de tratare a aerului (selecţia clientului). Controlerul DDC transformă diferenţa de temperatură dintre valoarea de referinţă şi temperatura aerului aspirat (sau cea a aerului refulat sau a camerei) într-un semnal (0-10 V) proporţional, care este transferat la cutia de comandă Daikin (EKEQFCBA). Această tensiune modulează cerinţele de capacitate ale unităţii exterioare.

3. Control Y (control TE/TC):

Prin temperatură de evaporare/condensare stabilităClientul poate seta o valoare-ţintă fi xă a temperaturii de evaporare sau de condensare. În acest caz, temperatura camerei este controlată doar indirect. Pentru programarea iniţială, este necesară conectarea unei telecomenzi cu fi r Daikin (BRC1D52 sau BRC1E52A/B - opţional), dar nu este necesară pentru funcţionare.

4. Control Z (control TS/TROOM):

Controlaţi CTA asemenea unei unităţi interioare VRV cu aer proaspăt 100%Permite controlul CTA asemenea unei unităţi interioare VRV. Înseamnă că controlul temperaturii se va concentra pe temperatura aerului evacuat din cameră către CTA. Pentru funcţionare sunt necesare BRC1D52 sau BRC1E52A/B. Singurul sistem de control care permite combinaţia simultană a altor unităţi interioare la CTA.

* EKEQMCB (for aplicaţie „multi”)

Kit opţional FuncţiiPosibilitate W

EKEQFCBAControler DDC standard, nu necesită preconfi gurare

Posibilitate X Este necesar un controler DDC preconfi guratPosibilitate Y La utilizarea unei temperaturi de evaporare fi xe, prin utilizarea telecomenzii nu se poate seta nicio valoare

Posibilitate ZEKEQDCB

EKFQMCBA*Utilizarea telecomenzii cu infraroşu Daikin BRC1D52 sau BRC1E52A/B

Controlul temperaturii utilizând temperatura de aspiraţie a aerului sau temperatura camerei (prin senzor de comandă la distanţă)

TS = Temperatura aerului introdus

TEXT

= Temperatura aerului extras

TR = Temperatura aerului evacuat

TE = Temperatura de evaporare

TOA

= Temperatura aerului exterior

TC = Temperatura de condensare

Posibilităţi de control fl exibil pentru centrale de tratare a aerului

TR

TS

TEXT

TOA

TROOM

AHU

+

-

Control boxEKEQFCBADDC

0-10V

OR

Cutie de comandă Daikin: EKEQFCBADDC

TEXT

TOA

CTASAU

TROOM

TETC T

S

TR

TR

TS

TEXT

TOA

TROOM

AHU

+

-

Control boxEKEQFCBADDC

0-10V

OR

Cutie de comandă Daikin: EKEQFCBADDC

TEXT

TOA

CTASAU

TROOM

TETC T

S

TR

TRTEXT

TOA

TROOM

AHU

+

-

Control boxEKEQMCBA (VRV IV)

EKEQDCB (ERQ)

OR

BRC1D*BRC1E*

-

BRC1D*BRC1E*

Cutie de comandăEKEQMCBA (VRV IV)

EKEQDCB (ERQ)

TEXT

TOA

CTA

TROOM

TETC T

S

TR

SAU

TR

TS

TEXT

TOA

TROOM

+

-

Control boxEKEQFCBA

BRC1D*BRC1E*BRC1D*BRC1E*

Cutie de comandăEKEQFCBA

TEXT

TOA

TROOM

TS

TR

TROOM

= Temperatura camerei

TET

C

Page 68: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

68

CYQM150DK80RSNCYQM150DK80CSN

CYQM150DK80FSN

CYQS/M/L-DK-F/C/R

Perdea de aer Biddle pentru ERQ

› Conectabilă la pompa de căldură ERQ › ERQ se numără printre primele sisteme DX potrivite pentru conectarea

la perdele de aer › Model cu prindere liberă (F): montare uşoară pe perete › Model casetă (C): cu montare în tavan fals, doar panoul decorativ fi ind vizibil › Model încastrat (R): bine încastrat în tavan › O perioadă de amortizare mai mică de 1,5 ani în comparaţie cu instalarea

unei perdele de aer electrice › Uşor şi rapid de instalat, la costuri reduse, deoarece nu sunt necesare sisteme

de apă, instalaţii de încălzire şi racorduri de gaz suplimentare › Efi cienţă energetică maximă datorită reducerii la un nivel minim a

turbulenţelor jetului descendent, jetului de aer optimizat şi aplicării tehnologiei avansate a rectifi catorului de refulare

› O efi cienţă de separare a aerului de 85%, reducând în mare măsură pierderile de căldură şi capacitatea de încălzire a unităţii interioare

12.000

10.000

8.000

6.000

4.000

2.000

0

perdea de aer electrică

ani

Pompă de căldură Daikin cu perdea de aer Biddle

cost

tota

l (in

stal

are

+ co

st d

e fu

ncţio

nare

) în

21

Mică MedieCYQS150DK80

*BN/*SNCYQS200DK100

*BN/*SNCYQS250DK140

*BN/*SNCYQM100DK80

*BN/*SNCYQM150DK80

*BN/*SNCYQM200DK100

*BN/*SNCYQM250DK140

*BN/*SNCapacitate de încălzire Turaţia 3 kW 9,0 11,6 16,2 9,2 11,0 13,4 19,9 Putere absorbită Numai ventilator Nom. kW 0,35 0,46 0,58 0,37 0,56 0,75 0,94

Încălzire Nom. kW 0,35 0,46 0,58 0,37 0,56 0,75 0,94Delta T Turaţia 3 K 15 16 17 14 13 15 Carcasă Culoare BN: RAL9010 / SN: RAL9006Dimensiuni Unitate Înălţime F/C/R mm 270/270/270

Lăţime F/C/R mm 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548 1.000/1.000/1.048 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548Adâncime F/C/R mm 590/821/561

Spaţiu necesar în plafon > mm 420Înălţime uşă Max. m 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3)Lăţime uşă Max. m 1,5 2,0 2,5 1,0 1,5 2,0 2,5Greutate Unitate kg 66 83 107 57 73 94 108Ventilator - Debit de aer Încălzire Turaţia 3 m³/h 1.746 2.328 2.910 1.605 2.408 3.210 4.013 Nivel de presiune sonoră Încălzire Turaţia 3 dBA 49 50 51 50 51 53 54 Agent frigorifi c Tip/GWP R-410A / 2.087,5Racorduri conducte Lichid/Dext/Gaz/Dext mm 9,52/16,0 9,52/19,0 9,52/16,0 9,52/19,0Accesorii necesare (trebuie comandate separat) Telecomandă cu fi r Daikin (BRC1E52A/B sau BRC1D52)Alimentare electrică Tensiune V 230

MareCYQL100DK125

*BN/*SNCYQL150DK200

*BN/*SNCYQL200DK250

*BN/*SNCYQL250DK250

*BN/*SNCapacitate de încălzire Turaţia 3 kW 15,6 23,3 29,4 31,1 Putere absorbită Numai ventilator Nom. kW 0,75 1,13 1,50 1,88

Încălzire Nom. kW 0,75 1,13 1,50 1,88Delta T Turaţia 3 K 15 14 12 Carcasă Culoare BN: RAL9010 / SN: RAL9006Dimensiuni Unitate Înălţime F/C/R mm 370/370/370

Lăţime F/C/R mm 1.000/1.000/1.048 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548Adâncime F/C/R mm 774/1.105/745

Spaţiu necesar în plafon > mm 520Înălţime uşă Max. m 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3)Lăţime uşă Max. m 1,0 1,5 2,0 2,5Greutate Unitate kg 76 100 126 157Ventilator - Debit de aer Încălzire Turaţia 3 m³/h 3.100 4.650 6.200 7.750 Nivel de presiune sonoră Încălzire Turaţia 3 dBA 53 54 56 57 Agent frigorifi c Tip/GWP R-410A / 2.087,5Racorduri conducte Lichid/Dext/Gaz/Dext mm 9,52/16,0 9,52/19,0 9,52/22,0Accesorii necesare (trebuie comandate separat) Telecomandă cu fi r Daikin (BRC1E52A/B sau BRC1D52)Alimentare electrică Tensiune V 230

(1) Condiţii favorabile: intrare de magazin acoperită sau cu uşă rotativă (2) Condiţii normale: vânt direct redus, fără uşi opuse deschise, clădire numai cu parter (3) Condiţii nefavorabile: amplasare într-un colţ sau scuar, cu multe etaje şi/sau cu casa scării deschisă

Page 69: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

69

CYVM150DK80CSN CYVM150DK80RSN

CYVM150DK80FSC

CYVS/M/L-DK-F/C/R

PERDEA DE AER BIDDLE DE CONFORT (CA)

SOLUŢIA PENTRU REŢEA VRV

Mică MedieCYVS100DK80

*BN/*SNCYVS150DK80

*BN/*SNCYVS200DK100

*BN/*SNCYVS250DK140

*BN/*SNCYVM100DK80

*BN/*SNCYVM150DK80

*BN/*SNCYVM200DK100

*BN/*SNCYVM250DK140

*BN/*SNCapacitate de încălzire Turaţia 3 kW 7,40 9,0 11,6 16,2 9,2 11,0 13,4 19,9Putere absorbită Numai ventilator Nom. kW 0,23 0,35 0,46 0,58 0,37 0,56 0,75 0,94

Încălzire Nom. kW 0,23 0,35 0,46 0,58 0,37 0,56 0,75 0,94Delta T Turaţia 3 K 19 15 16 17 14 13 15Carcasă Culoare BN: RAL9010 / SN: RAL9006Dimensiuni Unitate Înălţime F/C/R mm 270/270/270

Lăţime F/C/R mm 1.000/1.000/1.048 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548 1.000/1.000/1.048 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548Adâncime F/C/R mm 590/821/561

Spaţiu necesar în plafon > mm 420Înălţime uşă Max. m 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,3 (1) / 2,15 (2) / 2,0 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3) 2,5 (1) / 2,4 (2) / 2,3 (3)Lăţime uşă Max. m 1,0 1,5 2,0 2,5 1,0 1,5 2,0 2,5Greutate Unitate kg 56 66 83 107 57 73 94 108Ventilator - Debit de aer Încălzire Turaţia 3 m³/h 1.164 1.746 2.328 2.910 1.605 2.408 3.210 4.013 Nivel de presiune sonoră Încălzire Turaţia 3 dBA 47 49 50 51 50 51 53 54 Agent frigorifi c Tip/GWP R-410A / 2.087,5Racorduri conducte Lichid/Dext/Gaz/Dext mm 9,52/16,0 9,52/19,0 9,52/16,0 9,52/19,0Accesorii necesare (trebuie comandate separat) Telecomandă cu fi r Daikin (BRC1E52A/B sau BRC1D52)Alimentare electrică Tensiune V 230

MareCYVL100DK125*BN/*SN CYVL150DK200*BN/*SN CYVL200DK250*BN/*SN CYVL250DK250*BN/*SN

Capacitate de încălzire Turaţia 3 kW 15,6 23,3 29,4 31,1Putere absorbită Numai ventilator Nom. kW 0,75 1,13 1,50 1,88

Încălzire Nom. kW 0,75 1,13 1,50 1,88Delta T Turaţia 3 K 15 14 12Carcasă Culoare BN: RAL9010 / SN: RAL9006Dimensiuni Unitate Înălţime F/C/R mm 370/370/370

Lăţime F/C/R mm 1.000/1.000/1.048 1.500/1.500/1.548 2.000/2.000/2.048 2.500/2.500/2.548Adâncime F/C/R mm 774/1.105/745

Spaţiu necesar în plafon > mm 520Înălţime uşă Max. m 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3) 3,0 (1) / 2,75 (2) / 2,5 (3)Lăţime uşă Max. m 1,0 1,5 2,0 2,5Greutate Unitate kg 76 100 126 157Ventilator - Debit de aer Încălzire Turaţia 3 m³/h 3.100 4.650 6.200 7.750 Nivel de presiune sonoră Încălzire Turaţia 3 dBA 53 54 56 57 Agent frigorifi c Tip/GWP R-410A / 2.087,5Racorduri conducte Lichid/Dext/Gaz/Dext mm 9,52/16,0 9,52/19,0 9,52/22,0Accesorii necesare (trebuie comandate separat) Telecomandă cu fi r Daikin (BRC1E52A/B sau BRC1D52)Alimentare electrică Tensiune V 230

(1) Condiţii favorabile: intrare de magazin acoperită sau cu uşă rotativă (2) Condiţii normale: vânt direct redus, fără uşi opuse deschise, clădire numai cu parter (3) Condiţii nefavorabile: amplasare într-un colţ sau scuar, cu multe etaje şi/sau cu casa scării deschisă

Perdea de aer Biddle pentru VRV şi Conveni-pack

› Posibilitate de conectare la recuperare de căldură VRV, pompă de căldură şi Conveni-pack

› VRV se numără printre primele sisteme DX potrivite pentru conectarea la perdele de aer

› Model cu prindere (F): montare uşoară pe perete › Model casetă (C): cu montare în tavan fals, doar panoul decorativ fi ind vizibil › Model încastrat (R): bine etanșat în tavan › O perioadă de amortizare mai mică de 1,5 ani în comparaţie cu instalarea

unei perdele de aer electrice › Asigură practic gratuit încălzirea perdelei de aer, prin căldura recuperată de la

unităţile interioare afl ate în modul răcire (în cazul recuperării de căldură VRV) › Uşor şi rapid de instalat, la costuri reduse, deoarece nu sunt necesare

sisteme de apă, instalaţii de încălzire şi racorduri de gaz suplimentare › Efi cienţă energetică maximă datorită reducerii la un nivel minim a

turbulenţelor jetului descendent, jetului de aer optimizat şi aplicării tehnologiei avansate a rectifi catorului de refulare

› O efi cienţă de separare a aerului de 85%, reducând în mare măsură pierderile de căldură şi capacitatea de încălzire a unităţii interioare

Page 70: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

70

MiniBMS pentru clădiri comerciale de dimensiuni medii şi mari › MiniBMS la preţ competitiv › Integrarea produselor Daikin din mai multe domenii › Integrarea echipamentelor terţe prin WAGO sau BACnet/IP › Conectare de până la 512 grupuri de unităţi interioare

mai multe informaţii la „Prezentarea funcţiilor“ de la

pagina 83

DCC601A51

Controler avansat centralizat cu conexiune în cloud › Controlaţi clădirea în mod centralizat › Concept de soluţie completă (integrare de Split, Sky Air, VRV, ventilare, perdele de aer şi apă caldă)

› Ecranul opţional modern se potriveşte la orice interior › Conexiunea în cloud oferă servicii suplimentare, cum ar fi, control online, monitorizarea energiei, compararea consumurilor de energie pentru locaţii multiple

› Conectare de până la 32 unităţi interioare

mai multe informaţii la „Controler avansat centralizat

cu conexiune în cloud, de la pagina 80

Aflaţi mai multe pe www.daikineurope.com

Sisteme de control

lidere de piaţă în 2016

INTERFAŢĂ INTUITIVĂ ŞI UŞOR DE UTILIZAT PENTRU UTILIZATOR

INTEGRARE DIN MAI MULTE DOMENII

CONTROL DIN CLOUD

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI

INTEGRAREA PRODUSELOR DAIKIN ŞI TERŢE

Page 71: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

71

Sisteme de control

Sisteme de control

Tabele de cerinţe în funcţie de aplicaţii 72

Sisteme de control individual 76Telecomenzi cu fi r/cu infraroşu 76Siesta Sky Air 77

Sisteme de control centralizat 78Telecomandă centralizată/Control unifi cat pornit/oprit/Programator de timp 78Adaptor DTA113B51 79

79DCC601A51 80

Minisistem de management al clădirii 82 82

Interfeţe de protocol standard 84Interfaţă Modbus 84Interfaţă KNX 88

Senzor de temperatură fără fi r pentru cameră 89Senzor de temperatură cu fi r pentru cameră 89Alte dispozitive de integrare 90

NOU

Pentru cele mai recente date, consultaţi my.daikin.eu

Page 72: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

72

Daikin oferă soluţii de control variate, adaptate la cerinţele celor mai solicitante aplicaţii comerciale.

› Soluţii de control de bază pentru clienţii cu cerinţe reduse şi buget limitat

› Soluţii de control de integrare pentru clienţii care doresc să integreze unităţi Daikin în cadrul sistemelor BMS existente

› Soluţiile de control avansat pentru clienţii care doresc să primească din partea Daikin o soluţie cu un miniBMS, inclusiv gestionarea avansată a energiei

Sinteză soluţii de control

Tabele de cerinţe în funcţie de aplicaţii

MagazineControl unitate Control de integrare Control avansat

BRC1E52A/BBRC1E53A/B/C RTD-20 RTD-Net KLIC-DI EKMBDXA DCC601A51 DCM601A51

1 telecomandă pentru 1 unitate interioară (grup)

1 gateway pentru 1 unitate interioară (grup)

1 gateway pentru 1 unitate

interioară(grup)

1 gateway pentru 1 unitate

interioară

1 gateway pentru max. 64 de unităţi

interioare (grupuri) şi 10 unităţi exterioare

1 unitate pentru 32 de unităţi

interioare

1 iTM pentru 64 de unităţi

interioare (grupuri) (1)

Control automat al A/C Posibilităţi limitate de control pentru personalul magazinului Creare de zone în interiorul magazinului Interblocare cu alarmă, senzor PIR etc. Integrare de unităţi Daikin în BMS existent prin Modbus Integrare unităţi Daikin în BMS existent prin KNX Integrare de unităţi Daikin în BMS existent prin HTTP Monitorizare consum de energie (2) Gestionare avansată a energiei (2) Permite funcţia Free-Cooling Integrare a produselor Daikin din mai multe domenii în BMS Daikin Integrare a produselor terţe în BMS Daikin Control online (2) Administraţi mai multe locaţii (2)

(1): Se pot adăuga 7 adaptoare iTM plus (DCM601A52) pentru a avea 512 grupuri de unităţi interioare şi 80 de unităţi exterioare (sisteme) (2) Prin control prin cloud

Control unitate Control de integrare Control avansat

BRC2/3E52C RTD-Net KLIC-DI DCS601C51 DCM601A51

1 telecomandă pentru 1 unitate interioară (grup)

1 gateway pentru 1 unitate interioară

(grup)

1 gateway pentru 1 unitate interioară

1 iTC pentru 64 de unităţi interioare

(grupuri)

1 iTM pentru 64 de unităţi interioare

(grupuri) (1)

Oaspeţii hotelului pot controla şi monitoriza funcţii de bază din cameră Posibilităţi limitate de control pentru oaspeţii hotelului Interblocare cu contact pentru geamuri (2) Interblocare cu card cheie (2) Integrare de unităţi Daikin în BMS existent prin Modbus Integrare de unităţi Daikin în BMS existent prin KNX Integrare de unităţi Daikin în BMS existent prin HTTP Monitorizare consum de energie Gestionare avansată a energiei Integrare a produselor Daikin din mai multe domenii în BMS Daikin Integrare a produselor terţe în BMS Daikin Control online (1): Se pot adăuga 7 adaptoare iTM plus (DCM601A52) pentru a avea 512 grupuri de unităţi interioare şi 80 de unităţi exterioare (sisteme) (2) Prin adaptor BRP7A51

NOU

Page 73: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

73

Răcire infrastructurăUnitate Integrare Avansat

BRC1E53A/B/C RTD-10 DCM601A51

1 telecomandă pentru

1 unitate interioară (grup) (2)

1 gateway pentru 1 unitate

interioară (grup)

Pot fi conectate împreună până la 8 gateway-uri

1 iTM pentru 64 de unităţi

interioare (grupuri) (1)

Control automat al A/C Operare de siguranţă Funcţionare în rotaţie Posibilităţi limitate de control în camerele de răcire tehnică Dacă temperatura camerei depăşeşte pragul maxim, se afi şează o alarmă şi unitatea intră în modul aşteptare. Dacă se produce o eroare, se va afi şa o alarmă.

(1): Se pot adăuga 7 adaptoare iTM plus (DCM601A52) pentru a avea 512 grupuri de unităţi interioare şi 80 de unităţi exterioare (sisteme) (2) Funcţiile de răcire pentru infrastructuri sunt compatibile doar cu unităţile interioare conectate la unităţile exterioare Seasonal High Inverter.

BirouriControl unitate Control de integrare Control avansat

BRC1E52A/BBRC1E53A/B/C EKMBDXA DMS504B51 DMS502A51 /

DAM412B51DCS302C51 / DST301B51 DCS601C51 DCM601A51

1 telecomandă pentru 1 unitate interioară (grup)

1 gateway pentru max. 64 de unităţi

interioare (grupuri) şi 10 unităţi exterioare

1 gateway pentru 64 de

unităţi interioare (grupuri)

1 gateway pentru 128 de unităţi

interioare (grupuri) şi 20 unităţi exterioare (2)

1 telecomandă pentru max. 64 de grupuri,

128 de unităţi interioare, 10 unităţi exterioare

1 iTC pentru 64 de unităţi

interioare (grupuri)

1 iTM pentru 64 de unităţi

interioare (grupuri) (1)

Control automat al A/C (3) Control centralizat pentru gestiune Control local pentru personalul din birouri Posibilităţi limitate de control pentru personalul din birouri Integrare unităţi Daikin în BMS existent prin Modbus Integrare unităţi Daikin în BMS existent prin HTTP Integrare unităţi Daikin în BMS existent prin LonTalk Integrare unităţi Daikin în BMS existent prin BACnet Citire a consumului de energie Monitorizare consum de energie Gestionare avansată a energiei Integrare a produselor Daikin din mai multe domenii în BMS Daikin Integrare a produselor terţe în BMS Daikin Control online (1): Se pot adăuga 7 adaptoare iTM plus (DCM601A52) pentru a avea 512 grupuri de unităţi interioare şi 80 de unităţi exterioare (sisteme)(2): Este necesară o extindere pentru a ajunge la 256 de unităţi interioare (grupuri), 40 de unităţi exterioare(3): Numai pornit/oprit

Sinteză soluţii de control

NOUlansarea în

primăvara 2016

Page 74: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

74

Controlere

INTELLIGENT TOUCH MANAGERDCM601A51

TELECOMANDĂ CU INFRAROŞU

CONTROLER CLOUD DAIKIN

TELECOMANDĂ CU FIRBRC1E53A/B/C

Page 75: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

75

P1 P2

Sisteme de control individual

Display grafi c al consumului de

energie electrică

(Funcţie disponibilă în

combinaţie cu FBQ-D, FCQG şi

FCGHQ)

BRC1E52A/B

Telecomandă uşor de utilizat, cu un design modern

BRC1E53A/B/C

Telecomandă uşor de utilizat, ce include funcţiile de răcire pentru infrastructuri

O serie de funcţii pentru economie de energie care pot fi selectate în mod individual

› Limitare a domeniului de temperatură › Funcţie de revenire › Conexiune pentru senzor de pardoseală şi de prezenţă (disponibil la caseta perfect plată şi cu jet circular)

› Afi şaj kWh › Resetare automată a temperaturii setate › Programator de oprire

Limitarea domeniului de temperatură previne încălzirea sau răcirea excesivă

Economie de energie prin fi xarea unei limite inferioare a temperaturii în modul răcire şi a unei limite superioare a temperaturii în modul încălzire.notă: Disponibilă şi în modul de comutare automată răcire/încălzire.

Afi şajul kWh urmăreşte consumul

Indicarea în kWh prezintă consumul de energie electrică pentru ultima zi/lună/an.

› Înlocuieşte BRC1E52A/B în primăvara 2016 şi include următoarele funcţii suplimentare:• Funcţionare reversibilă şi de back-up pentru răcirea

infrastructurii• Telecomandă in mod economic: ecranul rămâne

stins dacă nicio persoană nu modifi că modul sau setările

• Control cerere: reduce consumul de energie la 70 sau 40% când este necesară pornirea altor aparate energofage

• Selectare a modului silenţios pentru unitatea exterioară

Alte funcţii

› Se pot seta până la 3 programe independente, prin urmare, utilizatorul poate modifi ca uşor programul pe parcursul unui an (de exemplu, pentru vară, iarnă, între anotimpuri)

› Posibilitate de restricţionare individuală a funcţiilor din meniuUşor de utilizat: toate funcţiile principale sunt accesibile în mod direct

› Confi gurare uşoară: interfaţă grafi că cu utilizatorul simplifi cată pentru setări avansate din meniuri

› Ceas în timp real cu autoactualizare la trecerea la ora de vară

› Sursă de alimentare de siguranţă încorporată: la producerea unei căderi de tensiune, toate setările rămân stocate până la 48 de ore

› Suport pentru mai multe limbi:engleză, germană, olandeză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, greacă, rusă, turcă, poloneză (BRC1E52A)engleză, germană, cehă, croată, maghiară, română, slovenă, bulgară, slovacă, sârbă şi albaneză (BRC1E52B)

Adaptator

(BRP7A51) Card cheie (furnizat la faţa locului)

Contact fereastră

(furnizat la faţa locului)

Integrare card cheie şi contact fereastră

› Interfaţă cu simboluri pentru un control intuitiv › Funcţii restricţionate la cerinţele de bază ale clienţilor › Design contemporan › Economie de energie datorită integrării cardului cheie, contactului de fereastră şi limitării valorii setate (BRP7A51)

› Funcţia de revenire fl exibilă garantează menţinerea temperaturii camerei în cadrul unor limite confortabile, pentru a garanta confortul oaspeţilor

BRC2E52A / BRC3E52A

Telecomandă cu fi r simplifi cată pentru aplicaţii hoteliere › Panou posterior plat pentru o instalare uşoară › Punere în funcţiune uşoară: interfaţă intuitivă pentru setări avansate din meniuri

› 2 versiuni disponibile:• Tip pompă de căldură: temperatură, viteză ventilator,

pornit/oprit• Tip cu recuperarea căldurii: temperatură, mod, viteză

ventilator, pornit/oprit › Înlocuieşte modelele existente BRC2C51 şi BRC3A61

BRC2E52A

Tip cu recuperarea căldurii

BRC3E52A

Tip pompă de căldură

LANSAREA ÎN PRIMĂVARA 2016

› Suport pentru mai multe limbi:BRC1E53A: engleză, germană, franceză, olandeză, spaniolă, italiană, portughezăBRC1E53B: engleză, cehă, croată, maghiară, română, slovenă, bulgarăBRC1E53C: engleză, greacă, rusă, turcă, maghiară, slovacă, albaneză

Page 76: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

76

BRC073

BRC1D52

BRC4*/BRC7*ARC466A1

› Telecomandă uşor de utilizat, cu un design modern › Uşor de utilizat: toate funcţiile principale sunt direct accesibile

› Punere în funcţiune uşoară: interfaţă intuitivă pentru setări avansate din meniuri

› Optimizaţi-vă sistemul de aer condiţionat prin activarea unor serii de funcţii de economisire a energiei (limita domeniului de temperatură, funcţie de revenire, temporizator, ...)

› Setaţi până la 3 programe independente, prin urmare, utilizatorul poate modifica uşor programul pe parcursul unui an (de exemplu, pentru vară, iarnă, între anotimpuri)

› Ceas în timp real cu autoactualizare la trecerea la ora de vară

BRC073

Telecomandă cu fir pentru utilizare rezidenţială

› Programator de timp:Cinci acţiuni zilnice pot fi setate după cum urmează:

- valoare setată: unitatea este pornită şi funcţionarea normală este menţinută

- Oprit: unitatea este oprită1 - limite: unitatea este pornită şi cu control min./max. (pentru mai multe detalii, consultaţi funcţionarea limitată)

› Funcţie „la plecarea de acasă” (protecţie antiîngheţ): cât timp sunteţi plecat, temperatura interioară poate fi menţinută la un anumit nivel. De asemenea, această funcţie poate porni/opri unitatea

› Funcţie HRV uşor de folosit, datorită introducerii unui buton pentru modul de ventilare şi pentru viteza ventilatorului

› Afişare imediată a locaţiei şi a defecţiunii › Reducere a timpului şi a costurilor de întreţinere

BRC1D52

Telecomandă cu fir Afişaj

› Mod de funcţionare › Mod ventilare cu recuperare a căldurii (HRV) în funcţiune

› Control al comutării răcire/încălzire › Indicaţie a controlului centralizat › Indicaţie a controlului grupurilor › Temperatură setată › Direcţie a jetului de aer › Timp programat › Testare pentru inspecţie/funcţionare › Viteză ventilator › Curăţare filtru de aer › Degivrare/pornire la cald › Defecţiune

› Suport pentru mai multe limbi (engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, portugheză, olandeză, cehă, croată, maghiară, slovenă, română, bulgară, rusă, greacă, turcă, poloneză, slovacă şi sârbă) (în funcţie de pachetul lingvistic)

› Posibilitate de restricţionare individuală a funcţiilor din meniu

› Posibilitate de restricţionare individuală a tastelor › Posibilitate de restricţionare individuală a fiecărui mod de funcţionare (răcire, încălzire, auto etc.)

› În cazul unei pene de curent, se păstrează toate setările până la 48 de ore, datorită sursei de alimentare de siguranţă, iar ceasul continuă să funcţioneze.

› În timpul absenţei, funcţionarea de revenire menţine temperatura interioară la nivelul de confort specificat, salvând astfel energia

Notă: Este necesar cablu pentru telecomandă cu fir BRCW901A03 (3 m)

sau BRCW901A08 (8 m)

Butoane funcţionale: pornit/oprit, pornire/oprire mod programator, mod temporizare pornit/oprit, timp programat, setare temperatură, direcţie jet de aer (1), mod de funcţionare, comandă viteză ventilator, resetare semn filtru (2), indicaţie inspecţie (2)/test (2) Display: mod de funcţionare, schimbare baterie, temperatură setată, direcţie jet de aer (1), timp programat, viteză ventilator, funcţionare inspecţie/test (2)

ARC4*/BRC4*/BRC7*

Telecomandă cu infraroşu

1. Nu se aplică pentru FXDQ,

FXSQ, FXNQ, FBDQ, FDXS, FBQ

2. Numai pentru unităţile FX**

3. Pentru toate funcţiile

telecomenzii, consultaţi

manualul de utilizare

Sisteme de control individual

Page 77: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

77

Specifi caţii

› Dimensiuni (lungime x lăţime x înălţime) ARCWB: 0,15 m x 0,21 m x 0,04 m.

› ARCWB are în dotarea standard un cablu de 10 m, care poate fi prelungit până la o lungime maximă de 15 m. ARCWB poate controla numai o singură unitate interioară la un moment dat; controlul de grup este posibil utilizând opţiunea R04084124324.

Funcţie ARCWB

AHQ-C şi ACQ-D/Standard pentru ABQ-C

1 Buton pornit/oprit -

2 Setare temperaturăInterval implicit: 16-30 °C -Interval opţional: 20-30 °C •Comutare între °C şi °F -

3 Senzor de temperatură a camerei în telecomandă -

4 Răcire/Ventilator uscat/Încălzire/Auto -

5 Mod noapte -

6 Selecţie treapta de viteză a ventilatorului -

7 Temporizator • •8 Programator pentru 7 zile -

9 Afi şare ceas timp real -

10 Selecţie mod baleiere aer refulat

Mod de baleiere pornit/oprit -Opţiune de modifi care a baleierii (prevenirea curenţilor/pătării tavanului sau standard)

-

11 Afi şaj LCD fără iluminare de fundal -

12 Blocare tastatură -

13 Indicaţie a codului de eroare -

14 Receptor infraroşu pentru a permite compatibilitatea cu telecomanda cu infraroşu (dezactivat atunci când funcţia de blocare este activată) -

15 Memorie a ultimei setări de la PCB-ul unităţii interioare -

16 Mod silenţios •17 Mod turbo •18 Model de testare a compresorului (forţă a compresorului activată) -

19 Cod de eroare inverter Daikin -

20 Port de comunicaţie UART (pentru protocolul Daikin) -

21 Baterie de rezervă -

ARCWB

Prezentarea funcţiilor

ARCWLA / ARCWB

Sisteme de control individual SiestaPrezentarea controlerelor pentru Siesta Sky Air

Unităţi interioare Siesta Sky Air Controlere

Unitate tip casetă cu refulare în 4 direcţii ACQ-D

• Telecomandă cu infraroşu (ARCWLA), standard, în cutia panoului decorativ ADP125A

• Telecomandă cu fi r ARCWB• Controler de grup R04084124324, opţional

Unitate suspendată AHQ-C • Telecomandă cu infraroşu, în dotarea standard, în cutia unităţii interioare ARCWLA• Telecomandă cu fi r ARCWB• Controler de grup R04084124324, opţional

Unitate necarcasată de plafon fals ABQ-C• Telecomandă cu fi r (ARCWB), standard, în cutia unităţii interioare• Controler de grup R04084124324, opţional

Sisteme de control individual

- Standard

• Prin selecţia întrerupătorului

• • Temporizare cu 1, 2 şi 4 ore

Page 78: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

78

Sisteme de control centralizat

Controlul centralizat al sistemului Sky Air şi VRV poate fi obţinut cu ajutorul a 3 sisteme de control prietenoase şi compacte. Aceste sisteme de control pot fi utilizate independent sau în combinaţie cu 1 grup = câteva (până la 16) unităţi interioare în combinaţie şi 1 zonă = mai multe grupuri în combinaţie.Telecomanda centralizată este ideală pentru utilizarea în clădirile comerciale închiriate care sunt ocupate aleator, făcând posibilă gruparea unităţilor interioare în grupuri pe locatari (zonare).Programatorul de timp programează orarul şi condiţiile de funcţionare pentru fi ecare locatar, putând fi resetat cu uşurinţă în funcţie de diferitele cerinţe.

DCS302C51

Telecomandă centralizatăAsigură controlul individual pentru 64 de grupuri (zone) de unităţi interioare.

› poate fi controlat un număr maxim de 64 de grupuri (128 de unităţi interioare, max. 10 unităţi exterioare)

› poate fi controlat un număr maxim de 128 de grupuri (128 de unităţi interioare, max. 10 unităţi exterioare) prin 2 telecomenzi centralizate afl ate în locaţii distincte

› control zonă › control grup › afi şare a codului de eroare › lungime maximă cablaj de 1.000 m (total: 2.000 m) › pot fi controlate direcţia jetului de aer şi debitul de aer al unităţii HRV › funcţie extinsă pentru programator

DCS301B51

Control unifi cat pornit/opritAsigură comanda simultană şi individuală a 16 grupuri de unităţi interioare.

› poate fi controlat un număr maxim de 16 grupuri (128 de unităţi interioare)

› pot fi utilizate 2 telecomenzi situate în locaţii diferite › indicaţie pentru starea de funcţionare (funcţionare normală, alarmă) › indicaţie a controlului centralizat › lungime maximă cablaj de 1.000 m (total: 2.000 m)

DST301B51

Programator de timp

Permite programarea a 64 de grupuri.

› poate fi controlat un număr maxim de 128 de unităţi interioare › 8 tipuri de programări săptămânale › sursă de alimentare de siguranţă pentru maximum 48 de ore › lungime maximă cablaj de 1.000 m (total: 2.000 m)

Page 79: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

79

DIII-NET

Sisteme de control centralizat

DTA113B51

Soluţie de bază pentru controlul unităţilor Sky Air şi VRV

› Funcţie de operare reversibilă › Funcţie de operare de siguranţă.

Adaptor - DTA113B51

BRC1E53A/B/C

DCS601C51

Funcţionare şi monitorizare uşoare şi detaliate pentru sistemele VRV (max. 64 de grupuri au unităţi interioare).

controler de terţă parte (domotică, BMS etc.) prin interfaţă http

Ethernet

Intrare contact de oprire forţată

Alarmă de incendiu

Unităţi interioare

DCS601C51

HRV

Limbi › Engleză › Franceză › Germană › Italiană › Spaniolă › Olandeză › Portugheză

Dispunere sistem › Pot fi controlate până la 64 de unităţi interioare

› Panou tactil (LCD complet color cu afi şare de pictograme)

Control › Control individual (valoare setată, pornire/oprire, viteză ventilator) (max. 64 de grupuri/unităţi interioare)

› Program de revenire › Funcţie avansată de programare (8 programe, 17 modele)

› Grupare fl exibilă în zone › Programare anuală › Comandă oprire alarmă incendiu

› Comandă cu interblocare › Funcţii de control şi monitorizare HRV îmbunătăţite

› Comutare automată răcire/încălzire

› Optimizare încălzire › Limitare temperatură › Securitate prin parolă: 3 niveluri (general, administrare şi service)

› Selecţie rapidă şi control deplin › Navigaţie simplă

Monitorizare › Vizualizare prin interfaţa grafi că cu utilizatorul (GUI)

› Funcţie de modifi care a culorilor de afi şare a pictogramelor

› Mod de operare unităţi interioare

› Indicator de înlocuire a fi ltrului › Multi PC

Performanţa costurilor › Funcţie Free-Cooling › Economie de manoperă › Instalare uşoară › Design compact: spaţiu redus de instalare

› Economie generală de energie

Protocol deschis › Comunicarea cu orice controler de la o terţă parte (domotică, BMS etc.) este posibilă prin protocol deschis (opţiune http DCS007A51)

Conectabil la › VRV › HRV › Sky Air › Split (prin adaptorul de interfaţă)

Până la 4 unităţi/1 adaptor

Page 80: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

80

NOU Sisteme de control centralizat

DCC601A51Controler avansat centralizat cu conexiune în cloud

2 soluţii:

Soluţie locală › Control centralizat offl ine prin ecran opţional modern

› Interfaţa modernă se integrează în orice interior

Dispunere sistem

Soluţie cloud › Control online fl exibil de pe orice dispozitiv (laptop, tabletă...)

› Monitorizaţi şi controlaţi una sau mai multe locaţii › Evaluaţi performanţele consumului de energie pentru instalaţii diferite

› Consumul de energie urmăreşte să îndeplinească regulamentele locale

Split, , , VAM, ventilare, perdele de aer

• Interfaţă intuitivă şi uşor de utilizat

pentru utilizator

• Concept fl exibil pentru aplicaţii cu

una sau mai multe locaţii

• Soluţie completă datorită integrării

echipamentelor terţe

• Monitorizaţi-vă şi controlaţi-vă

clădirea comercială de dimensiuni

reduse din orice locaţie

Modul CPUSursă de alimentare WAGO

Control online de pe orice dispozitiv

Modul I/O

Reţea locală

Soluţie locală

DCC601A51

Alarmă

Contact de

fereastră

Intrare impulsuri

sau intrare

digitală

Ecran livrat de Daikin (opţional)

(pentru control local)

Z380C-1A023A

Router furnizat de Daikin

(opţional) 4G-N12

DAIKIN CLOUD SERVICE

Page 81: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

81

Sisteme de control centralizat NOU

Soluţie completă

› Soluţie completă datorită unei integrări largi a produselor Daikin şi a echipamentelor terţe

› Conectaţi o gamă largă de unităţi Daikin (Split, Sky Air, VRV, ventilare, perdele de aer)

› Controlaţi clădirea în mod centralizat › Condiţiile la cumpărături ale clienţilor sunt îmbunătăţite printr-un management mai bun al nivelului de confort al magazinului

Controler cloud Daikin

› Controlaţi clădirea din orice locaţie › Monitorizaţi şi controlaţi mai multe locaţii › În cazul funcţionării necorespunzătoare, pentru o primă evaluare, instalatorul sau managerul tehnic se pot conecta la locaţie de la distanţă

› Evaluaţi performanţele consumului de energie pentru instalaţii diferite

› Administraţi şi urmăriţi utilizarea energiei › Monitorizaţi unităţile cu funcţionare îndelungată, pentru a menţine consumul sub control

De la una la un număr ∞ de locaţii

ClientInstalator/

manager tehnic

Prezentarea funcţiilor

Control tactil uşor de utilizat

› Ecranul opţional elegant furnizat de Daikin pentru control local, se potriveşte la orice interior

› Interfaţă intuitivă şi uşor de utilizat pentru utilizator › Soluţie completă pentru control simplu › Punere în funcţiune facilă

Flexibil

› Semnale de intrare prin intrări digitale sau de impuls pentru echipamentele terţe, de ex., wattmetre, intrare de urgenţă, contact de fereastră...

› Conceptul modular permite creşterea spaţiului de cloud împreună cu afacerea dumneavoastră

› Controlaţi până la 32 de grupuri de unităţi interioare, cu un maximum de 32 de unităţi interioare

Soluţie locală Soluţie cloudLimbi EN, FR, DE, IT, ES, NL, PT

Dispunere sistem Nr de unităţi interioare conectabile 32 32Control locaţii multiple

Monitorizare şi control

Funcţii de control de bază (pornit/oprit, mod, semn fi ltru, punct de setare, viteză ventilator, mod ventilare...) Restricţionare telecomandă

Pornire/oprire toate dispozitivele

Control grup

Program săptămânal

Comandă cu interblocare

Limitare a valorii setate

Vizualizare a consumului de energie pentru fi ecare mod de funcţionare

E-mail de eroare

Conectabil la DX split, Sky Air, VRV

VAM, ventilare VKM

Perdele de aer

Unitate interioară

Intrare impulsuri

Intrare digitală

CONTROL LOCAL

DAIKIN CLOUD SERVICE

Page 82: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

82

Split

DCM601A52

Port Di/Pi

DCM601A51

MiniBMS cu integrare completă pentru toate tipurile de produsePrezentarea sistemului

Conexiune directă plug and play!

Iluminare Ventilator

SenzorPompă

Alarmă de incendiu

Contor kWh

Linie Di/Pi

Max. 200 m

Unităţi interioare,

perdea de aer,

cutie hidro,

CTA

Acces web

Vent

iloco

nvec

toar

e

Agre

gate

de

răci

re ş

i CTA

Refri

gera

re

InternetExtranet

LAN3G

• MiniBMS la preţ competitiv

• Integrarea produselor Daikin din mai multe domenii

• Integrare de echipamente terţe

Mod

ul I/

O

Protocol

BACnet/IP

Integrare de echipamente terţe

Control deplin al portofoliului HVAC-R al Daikin

Obiecte cu stări multiple

AlarmăLift Centrală de tratare a aerului

Linie adaptor iTM plus

Cel mult 7 adaptoare

DCM601A51

Mod

ul I/

O

Semnal analog/digital/obiecte prin impulsuri

Interfaţă WAGO

Page 83: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

83

Iluminare Senzor

Plug and play

Uşurinţă în utilizare

› Interfaţă cu utilizatorul intuitivă › Vizualizare a dispunerii unităţilor şi acces direct la funcţiile principale ale unităţii interioare

› Toate funcţiile sunt direct accesibile prin intermediul ecranului tactil sau al interfeţei web

Management inteligent al energiei

› Monitorizarea consumului de energie în raport cu planul › Ajută la detectarea cauzelor pierderilor de energie › Programele avansate garantează funcţionarea corectă pe durata anului

› Economie de energie prin interblocarea funcţionării aparatului de aer condiţionat cu alte echipamente, precum cele pentru încălzire

Flexibilitate

› Integrare transversală (încălzire, aer condiţionat, sisteme aplicate, refrigerare, centrale de tratare a aerului)

› Protocol BACnet pentru integrarea produselor terţe › I/O pentru integrarea echipamentelor precum iluminat, pompe... în module WAGO

› Concept modular pentru aplicaţii de la mici la mari dimensiuni

› Controlaţi până la 512 grupuri de unităţi interioare printr-un ITM şi combinaţi multiple ITM-uri prin interfaţa web

Uşor de întreţinut şi de pus în funcţiune

› Pentru a evita deplasările la faţa locului există posibilitatea verifi cării cantităţii de agent de răcire de la distanţă

› Depanare simplifi cată › Reducere a timpului de punere în funcţiune datorită programului de pre-punere în funcţiune

› Înregistrare automată a unităţilor interioare

Prezentarea funcţiilor

Limbi › Engleză

› Franceză

› Germană

› Italiană

› Spaniolă

› Olandeză

› Portugheză

Management › Acces web

› Distribuţie proporţională a

consumului (opţiune)

› Istoricul funcţionării

(defecţiuni, ...)

› Management inteligent al

energiei

- monitorizarea consumului de

energie în raport cu planul

- detectarea cauzelor

pierderilor de energie

› Funcţie de revenire

› Temperatură ajustabilă

Dispunere sistem › Pot fi controlate până la 512 de

grupuri de unităţi (integrator

ITM plus + 7 iPU (inclusiv

adaptor iTM)

› Ethernet TCP/IP

Control › Control individual (512 grupuri)

› Setare programator

(programare săptămânală,

calendar anual, programare

sezonieră)

› Comandă cu interblocare

› Limitare valoare setată

› Limitare temperatură

Conectabil la- DX Split, Sky Air, VRV

- Agregate de răcire

(prin controlerul POL638.70)

- Centrală de tratare a aerului Daikin

- Ventiloconvectoare

- Unităţi Daikin Altherma Flex

- Cutii hidro de temperatură scăzută

şi de temperatură ridicată

- Perdele de aer

- I/O WAGO

- Protocol BACnet/IP

Interfaţă WAGO › Integrare modulară a

echipamentelor terţe

- cuplaj WAGO (interfaţă între

WAGO şi Modbus)

- Modul Di

- Modul Do

- Modul Ai

- Modul Ao

- Modul termistor

- Modul Pi

Protocol BACnet/IP

Pompă SenzorIluminare Ventilator

Iluminare Ventilator SenzorPompă AlarmăLiftCentrală de tratare a aerului

Dimensiune fl exibilă

64 până la 512 grupuri

Split Ventiloconvectoare Agregate de răcire şi CTA

Refrigerare

I/O WAGO

Page 84: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

84

RTD-RA

› Interfaţă Modbus pentru monitorizarea şi controlul unităţilor interioare rezidenţiale

RTD-NET

› Interfaţă Modbus pentru monitorizarea şi controlul Sky Air, VRV, VAM şi VKM

RTD-10

› Integrare avansată în sistemul BMS al Sky Air, VRV, VAM şi VKM prin:

- Modbus - Tensiune (0-10 V) - Rezistenţă › Funcţionare/aşteptare pentru camere de servere

RTD-20

› Control avansat al Sky Air, VRV, VAM/VKM şi al perdelelor de aer

› Control comun sau independent al zonelor › Confort sporit cu integrarea senzorilor de CO

2

pentru controlul volumului de aer proaspăt › Economii ale costurilor de funcţionare prin

- modul pre/post şi de schimb - limitarea valorii setate - oprire generală - senzorul PIR pentru bandă moartă ajustabilă

RTD-HO

› Interfaţă Modbus pentru monitorizarea şi controlul Sky Air, VRV, VAM şi VKM

› Controler inteligent pentru camere de hotel

RTD-W

› Interfaţă Modbus pentru monitorizarea şi controlul unităţilor Daikin tip Altherma Flex, cutii hidro de temperatură ridicată VRV şi agregatelor de răcire mici cu inverter

RTD

Interfeţe de protocol standard

Interfaţă Modbus

Page 85: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

85

Funcţii principale RTD-RA RTD-NET RTD-10 RTD-20 RTD-HODimensiuni Î x L x A mm 80 x 80 x 37,5 100 x100 x 22Card cheie + contact fereastră Funcţie de revenire Interzicerea sau restricţionarea funcţiilor telecomenzii (limitarea valorilor setate etc.) ** Modbus (RS485) Control grup (1) Control 0 - 10 V Control rezistenţă Aplicaţii IT Interblocare încălzire Semnal de ieşire (pornire/degivrare, eroare) **** Aplicaţie pentru retail Control cameră compartimentată Perdea de aer *** ***

(1): Prin combinarea dispozitivelor RTD-RA

Prezentarea funcţiilor

Funcţii de control RTD-RA RTD-NET RTD-10 RTD-20 RTD-HOPornit/oprit M, C M M,V,R M M*Valoare setată M M M,V,R M M*Mod M M M,V,R M M*ventilator M M M,V,R M M*Fantă M M M,V,R M M*Control clapetă HRV M M,V,R MInterzicere/restricţionare funcţii M M M,V,R M M*Termostat oprit forţat M

Funcţii de monitorizare RTD-RA RTD-NET RTD-10 RTD-20 RTD-HOPornit/oprit M M M M MValoare setată M M M M MMod M M M M Mventilator M M M M MFantă M M M M MTemperatură RC M M M MMod RC M M M MUnităţi nbr M M M MDefecţiune M M M M MCod de defecţiune M M M M MTemperatură aer evacuat (medie/min/max) M M M M MAlarmă filtru M M M MActivare termostat M M M M MDegivrare M M M MTemperatură de intrare/ieşire de la baterie M M M M M

Funcţii principale RTD-WDimensiuni Î x L x A mm 100x100x22Restricţionare pornit/oprit Modbus RS485 Control prin contact liber de potenţial Semnal de ieşire (eroare de funcţionare) Funcţionare pentru încălzire/răcire a spaţiului Control pentru apă caldă menajeră Control reţele inteligente

Funcţii de controlPornire/oprire încălzire/răcire a spaţiului M, CValoare setată pentru temperatura de ieşire a apei (încălzire/răcire) M,VValoare setată pentru temperatura camerei MMod de funcţionare MPornire apă caldă menajerăReîncălzire apă caldă menajeră M, CValoare setată reîncălzire apă caldă menajerăStocare apă caldă menajeră MValoare setată booster apă caldă menajerăMod silenţios M, CActivare valoare setată în funcţie de condiţiile meteo MModificare curbă în funcţie de condiţiile meteo MAlegere releu info defecţiune/pompăInterzicere sursă de control M

Control mod reţele inteligenteInterzicere încălzire/răcire a spaţiuluiInterzicere apă caldă menajerăInterzicere încălzitoare electriceInterzicerea tuturor operaţiunilorPV disponibil pentru stocareAmplificare puternică

Funcţii de monitorizare• Pornire/oprire încălzire/răcire a spaţiului • M, C• Valoare setată pentru temperatura de ieşire a apei (încălzire/răcire) • M• Valoare setată pentru temperatura camerei • M• Mod de funcţionare • M• Reîncălzire apă caldă menajeră • M• Stocare apă caldă menajeră • M• Număr de unităţi în grup • M• Temperatură medie a apei de ieşire • M• Temperatura camerei Remocon • M• Defecţiune • M, C• Cod de defecţiune • M• Operare pompă de circulaţie • M• Debit• Operare pompă panouri solare• Stare compresor • M• Funcţionare în mod dezinfecţie • M• Funcţionare în parametri reduşi • M• Degivrare/pornire • M• Pornire la cald• Funcţionare încălzitor auxiliar• Stare robinet cu 3 căi• Orele acumulate de funcţionare a pompei • M• Orele acumulate de funcţionare a compresorului• Temperatură reală a apei de ieşire • M• Temperatură reală a apei de retur • M• Temperatură reală a rezervorului de apă caldă menajeră (*) • M• Temperatura reală a agentului frigorific• Temperatura exterioară reală • M

M : Modbus/R: Rezistenţă/V: Tensiune/C: control* : numai când camera este ocupată/**: limitare a valorii setate/(*), dacă este disponibilă *** : fără control al turaţiei ventilatorului la perdeaua de aer CYV/ **** : funcţionare şi eroare

Page 86: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

86

EKMBDXA7V1

Număr maxim de unităţi interioare conectabile 64Numărul maxim de unităţi exterioare conectabile 10Comunicare DIII-NET - Observaţie DIII-NET (F1F2)

Protocol - Observaţie 2 fi re; viteză de comunicare: 9.600 bps sau 19.200 bpsProtocol - Tip RS485 (Modbus)Protocol - Lungime maximă a cablurilor

m 500

Dimensiuni Înălţime x lăţime x adâncime mm 124x379x87Greutate kg 2,1Temperatura mediului ambiant - funcţionare Max. °C 60

Min. °C 0Instalare Instalare în interiorAlimentare electrică Frecvenţă Hz 50

Tensiune V 220-240

Interfeţe de protocol standard

Interfaţă Modbus DIII-NETEKMBDXA

Sistem de control integrat pentru conectarea continuă între Split, Sky Air, VRV, agregatele de răcire de mici dimensiuni cu inverter şi sistemele BMS

› Comunicare prin protocolul RS485 Modbus › Monitorizare şi control detaliat ale soluţiei complete VRV › Instalare uşoară şi rapidă prin protocolul DIII-NET › Numai o singură interfaţă Modbus este necesară pentru un grup de sisteme Daikin (până la 10 sisteme de unităţi exterioare) dacă se utilizează protocolul Daikin DIII-NET.

Reţea VRV

Reţea* Sky Air

Reţea* Split

Reţea* de agregate de răcire de mici dimensiuni cu inverter

EKMBDXA Unitate exterioară VRV

HRV

KRP928BB2S

se pot conecta până la 64 de unităţi la fi ecare interfaţă*prin cutia EKEQ

* Poate fi necesar un controler centralizat suplimentar. Pentru mai multe informaţii, contactaţi distribuitorul local.

DIII- NET

Perdea de aer Biddle

Iluminare PompăAlarmă de incendiu LiftSecuritate Sursă de alimentare cu energie

Reţea de control al

clădirii

Page 87: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

87

EKAC200J

MO

DBU

S

FWEC2A (2) / FWEC3A (3)

FWC-BT/BF FWF-BT/BF

Climatix

EKDSSP-S

EKCM200J EKCM200J EKCM200J

MicroTech III MicroTech III MicroTech III

FWV-D/FWZ-AFWM-D/FWS-A FWL-D/FWR-A

D-AHU

EKFCMBCB7

(1)

EKCM200J

Integrare de unităţi de refrigerare în sisteme BMS prin protocol Modbus

Interfaţă Modbus

Integrare de agregate de răcire, ventiloconvectoare şi centrale de tratare a aerului în sisteme BMS prin protocol Modbus

Sistem de monitorizare

Echipament terţ

Unitate booster Unitate booster

Unităţi interioare Daikin şi

perdele de aer Biddle

Interfaţă de comunicare

Modbus Daikin

BRR9A1V1

DIII net

* Pentru toate unităţile interioare conectabile şi perdelele de aer Biddle, consultaţi paginile Conveni-pack din acest catalog

ZEASConveni-pack Multi-ZEAS

Panou secvenţial serialCard serial RS485/Modbus

Reţea de

control al

clădirii

(1) Modulul de comunicaţii este integrat în controler (2) Conexiune la FWV-D, FWL-D & FWM-D (3) Conexiune la FWV-D, FWL-D, FWM-D şi la FWZ-A, FWR-A, FWS-A

Alarmă de incendiu Securitate Sursă de alimentare cu energie PompăIluminare Lift

Interfeţe de protocol standard

Page 88: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

88

KLIC-DD Dimensiuni 45 x 45 x 15 mm KLIC-DI Dimensiuni 90 x 60 x 35 mmSplit Sky Air VRV

Control de bazăPornit/oprit • • •Mod Auto, încălzire, uscare, ventilator, răcireAuto, încălzire, uscare, ventilator, răcireAuto, încălzire, uscare, ventilator, răcireTemperatură • • •Trepte de viteză ale ventilatorului 3 sau 5 + auto 2 sau 3 2 sau 3Baleiere Oprire sau mişcare Oprire sau mişcare Baleiere sau poziţii fixe (5)

Funcţionalităţi avansateManagement erori Erori de comunicare, erori la unitatea DaikinScene • • •Oprire automată • • •Limitare temperatură • • •Configurare iniţială • • •Configurare master şi slave • •

Interfaţă KNX

Interfeţe de protocol standard

KLIC-DDKLIC-DI

Integrarea unităţilor Split, Sky Air şi VRV în cadrul sistemelor HA/BMS

Conectaţi unităţi interioare split la interfaţa KNX pentru sistemele de automatizare domestică

control al storurilor

locuinţă

Conc

ept

Conc

ept

Sistem

domotic

Conectaţi unităţi interioare Sky Air/VRV la interfaţa KNX pentru integrarea cu BMS

Prezentarea interfeţei KNX

Integrarea unităţilor interioare Daikin prin interfaţa KNX permite monitorizarea şi controlul mai multor dispozitive, precum luminile şi storurile, de la un singur controler central. O funcţie cu o importanţă deosebită este posibilitatea de a programa un „scenariu” - precum „la plecarea de acasă” - în care utilizatorul final

lumini

lumini

control al storurilor

magazin

Interfaţă KNX pentru

Protocol de interfaţă Daikin/KNX

Protocol de interfaţă Daikin/KNX

selectează o serie de comenzi care vor fi executate simultan după selectarea scenariului. De exemplu, în cadrul scenariului „la plecarea de acasă”, aerul condiţionat este oprit, luminile sunt stinse, storurile sunt trase şi alarma este activată.

Sistem

domotic tv

tv

Page 89: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

89

Senzori de cameră

Senzor de temperatură fără fi r pentru cameră

Diagrama de conectare PCB a unităţii interioare Daikin (FXSQ ca exemplu)

Instalare uşoară şi fl exibilă

› Măsurare precisă a temperaturii datorită amplasării fl exibile a senzorului

› Nu este nevoie de cabluri › Nu este nevoie de găuri › Ideal pentru renovare

Senzor de aer – X16A, X19

Alimentare electrică – X35, X13

Transmiţător RFReceptor RF

› Valoarea temperaturii camerei este trimisă către unitatea interioară la fi ecare 90 de secunde sau dacă există o diferenţă de temperatură de cel puţin 0,2 °C.

Kit senzor de temperatură fără fi r pentru cameră (K.RSS)Receptor de temperatură fără fi r pentru cameră Senzor de temperatură fără fi r pentru cameră

Dimensiuni mm 50 x 50 ø 75Greutate g 40 60Alimentare electrică 16 V c.c., max. 20 mA IndisponibilDurată de utilizare a bateriei Indisponibil +/- 3 aniTip baterie Indisponibil Baterie cu litiu, 3 VGama maximă m 10Domeniu de funcţionare °C 0~50

ComunicareTip RFFrecvenţă MHz 868,3

Specifi caţii

Senzor de temperatură cu fi r pentru cameră

› Măsurare precisă a temperaturii, datorită amplasării fl exibile a senzorului

Dimensiuni (î x l) mm 60 x 50Greutate g 300Lungime cablaj deviaţie m 12

Specifi caţii

KRCS01-1BKRCS01-4B

K.RSS

Page 90: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

90

Alte dispozitive de integrare

Conectabil la:

Split Sky Air VRV

(E)KRP1B*adaptor pentru cablare

• Facilitează integrarea aparatelor de încălzire, a umidifi catoarelor, a ventilatoarelor, a clapetelor suplimentare

• Alimentat şi instalat la unitatea interioară

KRP2A*/KRP4A*Adaptor cu cablu

pentru anexe electrice

• Pornire şi oprire de la distanţă a până la 16 unităţi interioare (1 grup) (KRP2A* prin P1 P2)• Pornire şi oprire de la distanţă a până la 128 de unităţi interioare (64 de grupuri) (KRP4A* prin F1 F2)• Indicaţie de alarmă/oprire în caz de incendiu• Reglare de la distanţă a temperaturii• Nu se poate utiliza în combinaţie cu un controler centralizat

KRP58M3 • Zgomot scăzut şi opţiune de control al cererii pentru RZQ200/250C

SB.KRP58M51• Zgomot scăzut şi opţiune de control al cererii pentru RZQG şi RZQSG cu o singură fază• Include placă de montare pentru EKMKSA1

KRP58M51 • Zgomot scăzut şi opţiune de control al cererii pentru RZQG1 şi RZQSG cu 3 faze

DTA104A*Adaptor pentru control

extern al unităţii exterioare

• Control individual sau simultan al modului de funcţionare a sistemelor VRV• Control al cererii pentru sisteme individuale sau multiple• Opţiune de zgomot redus pentru sisteme individuale sau multiple

DCS302A52Adaptor de unifi care

pentru control computerizat

• Asigură afi şare unifi cată (funcţionare/defecţiune) şi control unifi cat (pornit/oprit) de la sistemul BMS

• Se va utiliza împreună cu Touch Controller sa Intelligent Touch Manager• Nu poate fi combinat cu KRP2/4*• Poate fi utilizat pentru toate modelele interioare VRV

KRP928*Adaptor de interfaţă

pentru DIII-net• Permite integrarea unităţilor split la sistemele de control centralizat Daikin

KRP413*Adaptor cu cablu pentru contact normal deschis/contact normal deschis

cu impuls

• Opreşte pornirea automată după pană de curent• Indicare a modului de funcţionare/eroare• Start/stop de la distanţă• Schimbare a modului de operare de la distanţă• Schimbare a vitezei ventilatorului de la distanţă

KRP980*Adaptor pentru unităţi

split fără port S21

• Conectare a unei telecomenzi cu fi r• Conectare la sisteme de control centralizat Daikin• Permite contactul extern

Unele adaptoare necesită o cutie de instalare, pentru mai multe informaţii, consultaţi listele de opţiuni

AccesoriiEKRORO

• Pornire/oprire externă sau oprire forţată• Exemplu: contact de uşă sau de fereastră

EKRORO 3• Pornire/oprire externă sau oprire forţată• Contact F1/F2• Exemplu: contact de uşă sau de fereastră

PCB-URI ADAPTOARE

Soluţii simple pentru cerinţe unice

Concept şi avantaje

› O opţiune cu costuri reduse pentru satisfacerea cerinţelor simple de control

› Se pot utiliza la unităţile individuale sau la cele multiple

Page 91: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

91

Opţiuni şi accesorii

PANOUL CU AUTOCURĂŢARE

SENZORI INTELIGENŢI

FILTRE

Opţiuni şi accesoriiSky Air unităţi interioare 92 unităţi exterioare 94Ventilare 96Sistem de control 98

Page 92: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

92

UNITĂŢI INTERIOARE UNITĂŢI INTERIOARE

Descriere FCAHG-F FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDXS-F9 FDBQ-B FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FAQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FNQ-A FVQ-C

DCC601A51Controler centralizat cu conexiune cloud - - -

Telecomandă cu fir

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)(6)BRC1E52B (4)(6)BRC1E53A/B/C

BRC1D528BRC1E52A (3)(6)BRC1E52B

(4)(6)BRC1E53A/B/C

ARCWB

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

-

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

ARCWB

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC2E52CTelecomandă simplificată (cu buton selector pentru modul de funcţionare) (12)

- - -

BRC3E52CTelecomandă simplificată (fără buton selector pentru modul de funcţionare) (12)

- - -

DCM601A5AIntelligent Touch Manager - - -

Telecomandă cu infraroşu (pompă de căldură) BRC7FA532F (5)(10) BRC7FA532F (5)(10)

BRC7EB530W (8)(9)(10)

BRC7F530W (8) (9)(10)

BRC7F530S (8)(9)(10)

- BRC4C65 - BRC4C65 BRC4C65 BRC4C65 - BRC7EB518 BRC7G53 - BRC7C58 (10) BRC4C65 -

DCS302C51Telecomandă centralizată (11) - - - - - DCS301B51Control unificat pornit/oprit (11) - - - - - DST301B51Programator de timp - - - - -

Adaptor pentru cablare - - - - - - - - - - - - - - - KRP1B56 -

Adaptor pentru cablare (interblocare pentru ventilatorul prizei de aer proaspăt) - - - - - - - KRP1BA59 KRP1C64 (15) KRP1B54 - - - - - - -

Adaptor pentru pornire/oprire externă şi monitorizare pentru anexe electrice (1)

KRP1B57 (5) KRP4A53 (5)

KRP1B57 KRP4A53 (5)

KRP1B57 KRP4A53 (5) - KRP4A54 - KRP4A52 (14)

KRP2A51 (14) KRP4A51 (15) KRP4A51 (15) - KRP4A51 (15) KRP1B54 KRP4A52 (1) - KRP4A53 KRP4A54 KRP1B57

KRP4A52 (6)(14)

Adaptor pentru cablare (contor orar) (1)(7)(14) EKRP1C11 (5) EKRP1C11 (5) EKRP1B2 (13) - - EKRP1B2 (13) - - - - - - - - - -

DTA112B51Adaptor de interfaţă pentru Sky Air - - - - - - - - - - - - - - -

Cutie de instalare pentru adaptorul PCB KRP1H98 (5)(6) KRP1H98 (5)(6) KRP1B101 KRP1BA101 - KRP1BA101 - KRP1B101

KRP1BA101 - - - KRP4A93 (6) KRP1D93A - KRP1B97 KRP1BA101 KRP4AA95

NIM03 - R04084124324PCB opţional pentru control de grupuri - - - - - - - - - - - - - -

Adaptor intrare digitală (1)(13)(14) BRP7A53 BRP7A53 BRP7A53 - - BRP7A54 BRP7A51 (13) BRP7A54 BRP7A54 - BRP7A51 (12) BRP7A52 - BRP7A53 BRP7A51 (12) BRP7A52

EKRP1B2AOpţiuni PCB pentru încălzitorul electric extern, umidificator şi/sau contorul orar (7)

- - - - - - - - - - - - - -

Placă portantă pentru adaptorul PCB - - - - - - - - KRP4A96 KRP4A96 - - KKSAP50A56 (35-50) - - - -

KRCS01-4Senzor de comandă la distanţă - - - - -

Pornire/oprire la distanţă, set oprire forţată - - - - - - - - EKRORO3 EKRORO - - EKRORO4 - EKRORO5 - -

KJB311ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare (3 blocuri) - - - - - - - - -

KJB212ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare (2 blocuri) - - - - - - - - -

KJB411ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare - - - - - - - - - - - - - - -

Note: 1) Este necesară cutia de instalare pentru adaptorul PCB; 2) Este necesar adaptor de interfaţă pentru seriile Sky Air (DTA112B51); 3) Include următoarele limbi: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, olandeză, greacă, rusă, turcă, portugheză, poloneză; 4) Include următoarele limbi: engleză, germană, cehă, croată, maghiară, română, slovenă, bulgară, slovacă, sârbă, albaneză; 5) Opţiune indisponibilă în combinaţie cu BYCQ140*G; 6) Funcţia de fante controlabile independent nu este disponibilă în combinaţie cu modelele RR şi RQ; 7) Încălzitorul electric, umidificatorul şi cronometrul sunt furnizate la faţa locului. Aceste piese nu se instalează în interiorul echipamentului; 8) Funcţia de detectare nu este disponibilă; 9) Funcţia de fante controlabile independent nu este disponibilă; 10) Controlul individual al fantelor şi controlul automat al volumului de aer nu se pot realiza de la telecomanda cu infraroşu; 11) Include următoarele limbi: pachet 1: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, olandeză, portugheză cu cablul de computer EKPCCAB3 cu programul Updater PC, puteţi modifica suplimentar la

limbile la: pachetul lingvistic 2: engleză, bulgară, croată, cehă, maghiară, română şi slovenă. Pachetul lingvistic 3: engleză, greacă, poloneză, rusă, sârbă, slovacă şi turcă; 12) Posibil numai în combinaţie cu telecomanda simplificată BRC2/3E52C; 13) Aceste opţiuni necesită placă portantă KRP4A96, se pot monta cel mult 2 PCB-uri opţionale. 14) La instalarea încălzitoarelor electrice, pentru fiecare unitate interioară este necesar un PCB opţional pentru încălzitoarele electrice externe EKRP1B2A. 15) Această opţiune se va instala împreună cu cutia de instalare KRP1B101/KRP1BA101.

Opţiuni -

Page 93: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

93

UNITĂŢI INTERIOARE UNITĂŢI INTERIOARE

Descriere FCAHG-F FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDXS-F9 FDBQ-B FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FAQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FNQ-A FVQ-C

DCC601A51Controler centralizat cu conexiune cloud - - -

Telecomandă cu fir

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)(6)BRC1E52B (4)(6)BRC1E53A/B/C

BRC1D528BRC1E52A (3)(6)BRC1E52B

(4)(6)BRC1E53A/B/C

ARCWB

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

-

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

ARCWB

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC1D52BRC1E52A (3)BRC1E52B (4)

BRC1E53A/B/C

BRC2E52CTelecomandă simplificată (cu buton selector pentru modul de funcţionare) (12)

- - -

BRC3E52CTelecomandă simplificată (fără buton selector pentru modul de funcţionare) (12)

- - -

DCM601A5AIntelligent Touch Manager - - -

Telecomandă cu infraroşu (pompă de căldură) BRC7FA532F (5)(10) BRC7FA532F (5)(10)

BRC7EB530W (8)(9)(10)

BRC7F530W (8) (9)(10)

BRC7F530S (8)(9)(10)

- BRC4C65 - BRC4C65 BRC4C65 BRC4C65 - BRC7EB518 BRC7G53 - BRC7C58 (10) BRC4C65 -

DCS302C51Telecomandă centralizată (11) - - - - - DCS301B51Control unificat pornit/oprit (11) - - - - - DST301B51Programator de timp - - - - -

Adaptor pentru cablare - - - - - - - - - - - - - - - KRP1B56 -

Adaptor pentru cablare (interblocare pentru ventilatorul prizei de aer proaspăt) - - - - - - - KRP1BA59 KRP1C64 (15) KRP1B54 - - - - - - -

Adaptor pentru pornire/oprire externă şi monitorizare pentru anexe electrice (1)

KRP1B57 (5) KRP4A53 (5)

KRP1B57 KRP4A53 (5)

KRP1B57 KRP4A53 (5) - KRP4A54 - KRP4A52 (14)

KRP2A51 (14) KRP4A51 (15) KRP4A51 (15) - KRP4A51 (15) KRP1B54 KRP4A52 (1) - KRP4A53 KRP4A54 KRP1B57

KRP4A52 (6)(14)

Adaptor pentru cablare (contor orar) (1)(7)(14) EKRP1C11 (5) EKRP1C11 (5) EKRP1B2 (13) - - EKRP1B2 (13) - - - - - - - - - -

DTA112B51Adaptor de interfaţă pentru Sky Air - - - - - - - - - - - - - - -

Cutie de instalare pentru adaptorul PCB KRP1H98 (5)(6) KRP1H98 (5)(6) KRP1B101 KRP1BA101 - KRP1BA101 - KRP1B101

KRP1BA101 - - - KRP4A93 (6) KRP1D93A - KRP1B97 KRP1BA101 KRP4AA95

NIM03 - R04084124324PCB opţional pentru control de grupuri - - - - - - - - - - - - - -

Adaptor intrare digitală (1)(13)(14) BRP7A53 BRP7A53 BRP7A53 - - BRP7A54 BRP7A51 (13) BRP7A54 BRP7A54 - BRP7A51 (12) BRP7A52 - BRP7A53 BRP7A51 (12) BRP7A52

EKRP1B2AOpţiuni PCB pentru încălzitorul electric extern, umidificator şi/sau contorul orar (7)

- - - - - - - - - - - - - -

Placă portantă pentru adaptorul PCB - - - - - - - - KRP4A96 KRP4A96 - - KKSAP50A56 (35-50) - - - -

KRCS01-4Senzor de comandă la distanţă - - - - -

Pornire/oprire la distanţă, set oprire forţată - - - - - - - - EKRORO3 EKRORO - - EKRORO4 - EKRORO5 - -

KJB311ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare (3 blocuri) - - - - - - - - -

KJB212ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare (2 blocuri) - - - - - - - - -

KJB411ACutie racorduri electrice cu bornă de împământare - - - - - - - - - - - - - - -

Note: 1) Este necesară cutia de instalare pentru adaptorul PCB; 2) Este necesar adaptor de interfaţă pentru seriile Sky Air (DTA112B51); 3) Include următoarele limbi: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, olandeză, greacă, rusă, turcă, portugheză, poloneză; 4) Include următoarele limbi: engleză, germană, cehă, croată, maghiară, română, slovenă, bulgară, slovacă, sârbă, albaneză; 5) Opţiune indisponibilă în combinaţie cu BYCQ140*G; 6) Funcţia de fante controlabile independent nu este disponibilă în combinaţie cu modelele RR şi RQ; 7) Încălzitorul electric, umidificatorul şi cronometrul sunt furnizate la faţa locului. Aceste piese nu se instalează în interiorul echipamentului; 8) Funcţia de detectare nu este disponibilă; 9) Funcţia de fante controlabile independent nu este disponibilă; 10) Controlul individual al fantelor şi controlul automat al volumului de aer nu se pot realiza de la telecomanda cu infraroşu; 11) Include următoarele limbi: pachet 1: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, olandeză, portugheză cu cablul de computer EKPCCAB3 cu programul Updater PC, puteţi modifica suplimentar la

limbile la: pachetul lingvistic 2: engleză, bulgară, croată, cehă, maghiară, română şi slovenă. Pachetul lingvistic 3: engleză, greacă, poloneză, rusă, sârbă, slovacă şi turcă; 12) Posibil numai în combinaţie cu telecomanda simplificată BRC2/3E52C; 13) Aceste opţiuni necesită placă portantă KRP4A96, se pot monta cel mult 2 PCB-uri opţionale. 14) La instalarea încălzitoarelor electrice, pentru fiecare unitate interioară este necesar un PCB opţional pentru încălzitoarele electrice externe EKRP1B2A. 15) Această opţiune se va instala împreună cu cutia de instalare KRP1B101/KRP1BA101.

Opţiuni -

Page 94: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

94

UNITĂŢI INTERIOARE UNITĂŢI INTERIOARE

Descriere FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDBQ-B FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FAQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FNQ-A FVQ-C

Filtru de rezervă cu durată lungă de viaţă KAFP551K160 KAFP551K160 KAFQ441BA60 - - - - - - -

KAFP501A56 (clasa 35-50) KAFP501A80 (clasa 60-71)

KAFP501A160 (clasa 100-125)

- KAFP551K160 - KAFJ95L160

Set pompă de condens Standard Standard Standard Standard - Standard Standard - - K-KDU572EVE

KDU50P60 (clasa 35-60) KDU50P140

(clasa 71-125)

- - - -

Kit tubulatură de tip L (îndreptată în sus) - - - - - - - - - -

KHFP5M35 (clasa 35) KHFP5N63

(clasa 50-60) KHFP5N160

(clasa 71-125)

- - - -

Element de etanşare pentru refularea aerului KDBHQ55B140 (5) KDBHQ55B140 (5) BDBHQ44C60 - - - - - - - - - KDBHP49B140 - -

Panou decorativ pentru refularea aerului - - - - - - - - - - - - KDBTP49B140 - -

Panou decorativ

BYCQ140D BYCQ140DW BYCQ140DG

BYCQ140DGF (3)

BYCQ140D BYCQ140DW BYCQ140DG

BYCQ140DGF (3)

BYFQ60B3 BYFQ60C2W1W BYFQ60C2W1S

ADP125A (10) - - - - - - - - - - -

Adaptor aer proaspăt (tip cu instalare directă)

KDDQ55B140-1 (1)(2)+

KDDQ55B140-2 (1)(2)

KDDQ55B140-1 (1)(2)+

KDDQ55B140-2 (1)(2)KDDQ44XA60 - - - - - - - KDDQ50A140 - - - -

Adaptor de refulare a aerului pentru conductă rotundă - - - - -

KDAP25A56A (clasa 35-50)

KDAP25A71A (clasa 60-71)

KDAP25A140A (clasa 100-140)

KDAJ25K140A - - - - - - - -

Distanţier de panou - - KDBQ44B60 - - - - - - - - - - - -

Kit senzor (4) BRYQ140A BRYQ140A BRYQ60A2W (3) BRYQ60A2S (3) - - - - - - - - - - - -

Filtru de zgomot - - - - - - - - - KEK26-1A - - - KEK26-1A -

- BYCQ140DW are izolaţii albe. Vă informăm că praful este mai vizibil pe izolaţia albă şi, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140DW în medii expuse

- Pentru a putea controla BYCQ140D/W/DG(F), este necesar controlerul BRC1E şi nu poate fi combinat cu unităţile exterioare non-inverter split şi multi, mini-VRV.

Note: 1) Opţiune indisponibilă în combinaţie cu BYCQ140D*G*; 2) Pentru fiecare unitate sunt necesare ambele piese ale prizei de aer proaspăt; 3) Această opţiune este destinată pentru utilizare exclusivă în medii cu praf fin (magazine de îmbrăcăminte). Nu utilizaţi această opţiune în medii uleioase şi/sau cu umiditate ridicată; 4) Setul de senzori nu este disponibil cu unităţile RR & RQ; 5) Pentru montarea directă a panoului decorativ pe unitate, este necesar opţiunea de panou decorativ EKBYBSD.

UNITĂŢI EXTERIOARE

Descriere RZQG-L9V1 RZQG-L8Y1 RZQSG-L3/9V1 RZQSG-L(8)Y1 RZQ-C AZQS-B8V1/BY1

Racord condens central - - - - KWC26B280 -

Traseu racord agent frigorific

Pentru aplicaţii twin KHRQ22M20TA (2) KHRQ22M20TA

(KHRQ58T) (2) KHRQ22M20TA (2) KHRQ22M20TA (KHRQ58T) (2) KHRQ22M20TA -

Pentru aplicaţii triple KHRQ127H (2) KHRQ127H

(KHRQ58H) (2) KHRQ127H(2) KHRQ127H (KHRQ58H) (2) KHRQ250H7 -

Pentru aplicaţii Double-Twin KHRQ22M20TA (3x) (2) KHRQ22M20TA (3x)

(KHRQ58T) (2) KHRQ22M20TA (3x) (2) KHRQ22M20TA (3x) (KHRQ58T) (2) KHRQ22M20TA (x3) -

Set adaptor cerere SB.KRP58M51 KRP58M51KRP58M51 (clasa 71),

SB.KRP58M51 (100-125-140)

SB.KRP58M51 (clasa 125-140) KRP58M51 KRP58M51MK (V1)

Încălzitor placă inferioară (1) EKBPH140L7 EKBPH140L7 - - - -

Note: 1) Încălzitorul pentru placa inferioară este disponibil numai pentru modelele RZQG*; 2) Pentru combinarea RZQ(S)G71-140 cu FCQG35-71F sau FCQHG71F, utilizaţi traseul racord de agent frigorific menţionat între paranteze.

Opţiuni -

Page 95: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

95

UNITĂŢI INTERIOARE UNITĂŢI INTERIOARE

Descriere FCQHG-F FCQG-F FFQ-C ACQ-D FDBQ-B FBQ-D FDQ-C FDQ-B ABQ-C FAQ-C FHQ-C AHQ-C FUQ-C FNQ-A FVQ-C

Filtru de rezervă cu durată lungă de viaţă KAFP551K160 KAFP551K160 KAFQ441BA60 - - - - - - -

KAFP501A56 (clasa 35-50) KAFP501A80 (clasa 60-71)

KAFP501A160 (clasa 100-125)

- KAFP551K160 - KAFJ95L160

Set pompă de condens Standard Standard Standard Standard - Standard Standard - - K-KDU572EVE

KDU50P60 (clasa 35-60) KDU50P140

(clasa 71-125)

- - - -

Kit tubulatură de tip L (îndreptată în sus) - - - - - - - - - -

KHFP5M35 (clasa 35) KHFP5N63

(clasa 50-60) KHFP5N160

(clasa 71-125)

- - - -

Element de etanşare pentru refularea aerului KDBHQ55B140 (5) KDBHQ55B140 (5) BDBHQ44C60 - - - - - - - - - KDBHP49B140 - -

Panou decorativ pentru refularea aerului - - - - - - - - - - - - KDBTP49B140 - -

Panou decorativ

BYCQ140D BYCQ140DW BYCQ140DG

BYCQ140DGF (3)

BYCQ140D BYCQ140DW BYCQ140DG

BYCQ140DGF (3)

BYFQ60B3 BYFQ60C2W1W BYFQ60C2W1S

ADP125A (10) - - - - - - - - - - -

Adaptor aer proaspăt (tip cu instalare directă)

KDDQ55B140-1 (1)(2)+

KDDQ55B140-2 (1)(2)

KDDQ55B140-1 (1)(2)+

KDDQ55B140-2 (1)(2)KDDQ44XA60 - - - - - - - KDDQ50A140 - - - -

Adaptor de refulare a aerului pentru conductă rotundă - - - - -

KDAP25A56A (clasa 35-50)

KDAP25A71A (clasa 60-71)

KDAP25A140A (clasa 100-140)

KDAJ25K140A - - - - - - - -

Distanţier de panou - - KDBQ44B60 - - - - - - - - - - - -

Kit senzor (4) BRYQ140A BRYQ140A BRYQ60A2W (3) BRYQ60A2S (3) - - - - - - - - - - - -

Filtru de zgomot - - - - - - - - - KEK26-1A - - - KEK26-1A -

- BYCQ140DW are izolaţii albe. Vă informăm că praful este mai vizibil pe izolaţia albă şi, prin urmare, nu vă recomandăm să instalaţi panoul decorativ BYCQ140DW în medii expuse

- Pentru a putea controla BYCQ140D/W/DG(F), este necesar controlerul BRC1E şi nu poate fi combinat cu unităţile exterioare non-inverter split şi multi, mini-VRV.

Note: 1) Opţiune indisponibilă în combinaţie cu BYCQ140D*G*; 2) Pentru fiecare unitate sunt necesare ambele piese ale prizei de aer proaspăt; 3) Această opţiune este destinată pentru utilizare exclusivă în medii cu praf fin (magazine de îmbrăcăminte). Nu utilizaţi această opţiune în medii uleioase şi/sau cu umiditate ridicată; 4) Setul de senzori nu este disponibil cu unităţile RR & RQ; 5) Pentru montarea directă a panoului decorativ pe unitate, este necesar opţiunea de panou decorativ EKBYBSD.

ROOFTOP

Descriere UATYQ-C UATYP-AY1(B)

Controler Rooftop • -

PCB • -

EXV • -

Gold Fin (NA549) • -

Compresor scroll • -

Filtru de aer Saranet • -

Curgere laterală • -

Convertibil • -

Uscător de filtru • -

Comutator de înaltă presiune • -

Comutator de joasă presiune • -

ECONO-AY1Economizor • -

Opţiuni -

Page 96: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

96

Opţiuni şi accesorii - Ventilare

Încălzitor electric VH pentru VAMTensiune de alimentare 220/250Vc.a 50/60 Hz. +/-10%Curent de ieşire (maximum) 19 A la 40 °C (ambiant)Senzor de temperatură 5 kohm la 25 °C (tabelul 502 1T)Interval de control al temperaturii 0-40 °C/(0-10 V 0-100%)Funcţionare după programator Ajustabilă de la 1 la 2 minute (setare din fabrică la 1,5 minute)Siguranţă de control 20 X 5 mm, 250 mA

Leduri indicatoare Alimentare pornită - galbenÎncălzitor pornit - roşu (constant sau clipit, indicând controlul prin impulsuri)

Eroare debit de aer - roşu

Orificii de montaj 98 mm X 181 mm, orificii de ø 5 mm, centrateTemperatura maximă ambiantă lângă cutia de borne 35 °C (în timpul funcţionării)Întrerupere automată la temperatură ridicată 100 °C, presetatăÎntrerupere cu resetare manuală la temperatură ridicată 125 °C, presetatăReleu de funcţionare 1 A, 120 Vc.a. sau 1 A, 24 Vc.cIntrare valoare setată BMS 0-10 Vc.c

Încălzitor electric VH pentru VAM vH1B VH2B VH3B VH4B VH4/AB VH5BCapacitate kW 1 1 1 1,5 2,5 2,5Diametru tubulatură mm 100 150 200 250 250 350

VAM conectabilă VAM150FC VAM250FC VAM500FC VAM800FC VAM800FC VAM1500FC- VAM350FC VAM650FC VAM1000FC VAM1000FC VAM2000FC

Altele VAM150-250FC VAM350-2000FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Adaptor cu cablu pentru anexe electrice (nota 7) KRP2A51 KRP2A51 (nota 3) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Adaptor PCB pentru umidificator KRP50-2 KRP1C4 (notele 4/6) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Adaptor PCB pentru încălzitor terţ BRP4A50 BRP4A50A (notele 4/5) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Senzor de comandă la distanţă - - - - KRCS01-1 -

Note

(1) Este necesar selectorul de răcire/încălzire pentru funcţionare

(2) Nu conectaţi sistemul la dispozitive DIII-net (Intelligent Touch Controller, Intelligent Touch Manager, interfaţă LonWorks, interfaţă BACnet…).

(3) Este necesară cutia de instalare KRP1BA101.

(4) Este necesară placa de fixare EKMPVAM pentru VAM1500-2000FB.

(5) Nu se poate utiliza un încălzitor terţ cu un umidificator terţ.

(6) Este necesară cutia de instalare KRP50-2A90.

(7) Pentru control şi monitorizare externe (control pornit/oprit, semnal de funcţionare, indicaţie a erorilor).

VAM150FC VAM250FC VAM350FC VAM500FC VAM650FC VAM800FC VAM1000FC VAM1500FC VAM2000FC VKM50GB(M) VKM80GB(M) VKM100GB(M)

Filtre de praf EN779, mediu, M6 - - EKAFV50F6 EKAFV50F6 EKAFV80F6 EKAFV80F6 EKAFV100F6 EKAFV100F6 x2 EKAFV100F6 x2 - - -

EN779, fin, F7 - - EKAFV50F7 EKAFV50F7 EKAFV80F7 EKAFV80F7 EKAFV100F7 EKAFV100F7 x2 EKAFV100F7 x2 - - -

EN779, fin, F8 - - EKAFV50F8 EKAFV50F8 EKAFV80F8 EKAFV80F8 EKAFV100F8 EKAFV100F8 x2 EKAFV100F8 x2 - - -

Amortizor de zgomot Nume model - - - KDDM24B50 KDDM24B100 KDDM24B100 KDDM24B100 KDDM24B100 x2 KDDM24B100 x2 - KDDM24B100 KDDM24B100

Diametru nominal conductă (mm) - - - 200 200 250 250 250 250 - 250 250

Senzor de CO2 - - BRYMA65 BRYMA65 BRYMA65 BRYMA100 BRYMA100 BRYMA200 BRYMA200 BRYMA65 BRYMA100 BRYMA200

Încălzitor electric VH pentru VAM VH1B VH2B VH2B VH3B VH3B VH4B / VH4/AB VH4B / VH4/AB VH5B VH5B - - -

Sisteme de control individual VAM-FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Telecomandă cu fir BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 1 BRC1E52A/B / BRC1D52 1

Telecomandă cu fir pentru VAM BRC301B61 - - - -

Sisteme de control centralizat VAM-FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Telecomandă centralizată DCS302C51 DCS302C51 - - -

Control unificat pornit/oprit DCS301B51 DCS301B51 - - -

Programator de timp DST301B51 DST301B51 - - -

DCC601A51 DCC601A51 DCC601A51 - - -

Intelligent Touch Manager DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51

Adaptor Modbus DIII EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1

Interfaţă BACnet DMS502A51 DMS502A51 - - -

Interfaţă LonWorks DMS504B51 DMS504B51 - - -

Page 97: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

97

Opţiuni şi accesorii - Ventilare

Altele VAM150-250FC VAM350-2000FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Adaptor cu cablu pentru anexe electrice (nota 7) KRP2A51 KRP2A51 (nota 3) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Adaptor PCB pentru umidificator KRP50-2 KRP1C4 (notele 4/6) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Adaptor PCB pentru încălzitor terţ BRP4A50 BRP4A50A (notele 4/5) BRP4A50A (notele 4/5) - - -

Senzor de comandă la distanţă - - - - KRCS01-1 -

Note

(1) Este necesar selectorul de răcire/încălzire pentru funcţionare

(2) Nu conectaţi sistemul la dispozitive DIII-net (Intelligent Touch Controller, Intelligent Touch Manager, interfaţă LonWorks, interfaţă BACnet…).

(3) Este necesară cutia de instalare KRP1BA101.

(4) Este necesară placa de fixare EKMPVAM pentru VAM1500-2000FB.

(5) Nu se poate utiliza un încălzitor terţ cu un umidificator terţ.

(6) Este necesară cutia de instalare KRP50-2A90.

(7) Pentru control şi monitorizare externe (control pornit/oprit, semnal de funcţionare, indicaţie a erorilor).

VAM150FC VAM250FC VAM350FC VAM500FC VAM650FC VAM800FC VAM1000FC VAM1500FC VAM2000FC VKM50GB(M) VKM80GB(M) VKM100GB(M)

Filtre de praf EN779, mediu, M6 - - EKAFV50F6 EKAFV50F6 EKAFV80F6 EKAFV80F6 EKAFV100F6 EKAFV100F6 x2 EKAFV100F6 x2 - - -

EN779, fin, F7 - - EKAFV50F7 EKAFV50F7 EKAFV80F7 EKAFV80F7 EKAFV100F7 EKAFV100F7 x2 EKAFV100F7 x2 - - -

EN779, fin, F8 - - EKAFV50F8 EKAFV50F8 EKAFV80F8 EKAFV80F8 EKAFV100F8 EKAFV100F8 x2 EKAFV100F8 x2 - - -

Amortizor de zgomot Nume model - - - KDDM24B50 KDDM24B100 KDDM24B100 KDDM24B100 KDDM24B100 x2 KDDM24B100 x2 - KDDM24B100 KDDM24B100

Diametru nominal conductă (mm) - - - 200 200 250 250 250 250 - 250 250

Senzor de CO2 - - BRYMA65 BRYMA65 BRYMA65 BRYMA100 BRYMA100 BRYMA200 BRYMA200 BRYMA65 BRYMA100 BRYMA200

Încălzitor electric VH pentru VAM VH1B VH2B VH2B VH3B VH3B VH4B / VH4/AB VH4B / VH4/AB VH5B VH5B - - -

Sisteme de control individual VAM-FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Telecomandă cu fir BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 BRC1E52A/B / BRC1D52 1 BRC1E52A/B / BRC1D52 1

Telecomandă cu fir pentru VAM BRC301B61 - - - -

Sisteme de control centralizat VAM-FC VKM-GB(M) EKEQFCBA 2 EKEQDCB 2 EKEQMCBA 2

Telecomandă centralizată DCS302C51 DCS302C51 - - -

Control unificat pornit/oprit DCS301B51 DCS301B51 - - -

Programator de timp DST301B51 DST301B51 - - -

DCC601A51 DCC601A51 DCC601A51 - - -

Intelligent Touch Manager DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51 DCM601A51

Adaptor Modbus DIII EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1 EKMBDXA7V1

Interfaţă BACnet DMS502A51 DMS502A51 - - -

Interfaţă LonWorks DMS504B51 DMS504B51 - - -

Page 98: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

98

DCC601A51

Opţiuni pentru control local Opţiuni cloud Programe

Tabletă Zenpad de 8” pentru control local Z380C • - -Router Asus 4G-N12 4G-N12 • - -Control online - pentru control şi monitorizare de la distanţă DCC001A51 - • -Locaţii multiple - pentru control, monitorizare şi comparare de locaţii multiple (necesar pentru fiecare locaţie) de la distanţă

DCC002A51 - • -Economisirea energiei - activează funcţia automată de economisire a energiei

DCC003A51 - • -Complet – conţine pachetele DCC001/002/003A51 DCC004A51 - • -Aplicaţie pentru tabletă – Aplicaţie pentru rularea pe tableta Z380C (descărcare din Magazin Play, numai pentru Android) - - •

Instrument de punere în funcţiune - - •Instrument de actualizare software - - •

Intelligent Touch Manager

Opţiuni şi programe

Adaptor iTM plus – Permite conectarea a 64 de grupuri/unităţi interioare suplimentare. Pot fi conectate până la 7 adaptoare

DCM601A52 •Program iTM ppd – Permite distribuirea kWh utilizaţi de unităţile interioare conectate la iTM

DCM002A51 •

iTM energy navigator – Opţiune de management al energiei DCM008A51 •Opţiune iTM BACnet Client – Permite integrarea dispozitivelor terţe la iTM prin protocolul BACnet/IP. (Acesta nu este un gateway şi nu înlocuieşte DMS502B51)

DCM009A51 •

Opţiuni - Sisteme de control

Page 99: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

99

Alimentare electrică

T1 = 3~, 220 V, 50 HzV1 = 1~, 220-240 V, 50 HzVE = 1~, 220-240 V/220 V, 50 Hz/60 Hz*V3 = 1~, 230 V, 50 HzVM = 1~, 220~240 V/220~230 V, 50 Hz/60 HzW1 = 3N~, 400 V, 50 HzY1 = 3~, 400 V, 50 Hz

* În acest catalog, pentru alimentarea cu energie electrică VE

sunt afişate doar datele 1~, 220-240 V, 50 Hz.

Regulamentul privind gazele fluorurate

Pentru echipament parţial/complet încărcat: conţine gaze fluorurate cu efect de seră. Cantitatea reală de agent frigorific depinde de construcţia unităţii finale, găsiţi detalii pe etichetele unităţii.

Pentru echipamente încărcate în prealabil (agregate de răcire: split (SEHVX/SERHQ), unităţi de condensare sau agregate de răcire fără condensator + refrigerare (LCBKQ-AV1, JEHCCU/JEHSCU şi ICU): Funcţionarea acestora se bazează pe gaze fluorurate cu efect de seră.

Condiţii de măsurareAer condiţionat

1) Capacităţile nominale de răcire se bazează pe:Temperatură interioară 27 °CDB/19 °CWBTemperatură exterioară 35 °CDBLungime traseu agent frigorific 7,5 m - 8/5 m VRVDiferenţă de nivel 0 m2) Capacităţile nominale de încălzire se bazează pe:Temperatură interioară 20 °CDBTemperatură exterioară 7 °CDB/6 °CWBLungime traseu agent frigorific 7,5 m - 8/5 m VRVDiferenţă de nivel 0 m

Nivelul presiunii sonore este măsurat cu ajutorul unui microfon amplasat la o anumită distanţă de unitate. Aceasta este o valoare relativă care depinde de distanţă şi de mediul înconjurător acustic (pentru condiţiile de măsurare: consultaţi manualele noastre de date tehnice).Nivelul puterii sonore este o valoare absolută care arată „puterea” generată de o sursă sonoră.Pentru informaţii mai detaliate, vă rugăm să consultaţi manualele noastre de date tehnice.

Tabel de conversie conducte de agent frigorific

inch mm1/4˝ 6,4 mm3/8˝ 9,5 mm1/2˝ 12,7 mm5/8˝ 15,9 mm3/4˝ 19,1 mm7/8˝ 22,2 mm

1 1/8˝ 28,5 mm1 3/8˝ 34,9 mm1 5/8˝ 41,3 mm1 3/4˝ 44,5 mm

2˝ 50,8 mm2 1/8˝ 54 mm2 5/8˝ 66,7 mm

Page 100: Daikin catalog sky air comercial 2016 2017

100

Prezenta publicaţie este doar informativă şi nu reprezintă o ofertă cu caracter de obligativitate din partea Daikin Europe N.V. /Daikin Central Europe HandelsGmbH. Daikin Europe N.V. /Daikin Central Europe HandelsGmbH a alcătuit conţinutul acestei publicaţii cât mai adecvat posibil. Nu se oferă niciun fel de garanţie, explicită sau implicită, cu privire la completitudinea, acurateţea, gradul de încredere sau adecvarea pentru un anume scop a conţinutului broşurii sau a produselor şi serviciilor prezentate aici. Specificaţiile pot fi modificate fără o notificare prealabilă. Daikin Europe N.V. /Daikin Central Europe HandelsGmbH respinge explicit orice răspundere legală pentru orice pierderi directe sau indirecte, în cel mai larg sens, ca rezultat al utilizării sau în legătură cu utilizarea şi/sau interpretarea acestei publicaţii. Întregul conţinut cade sub incidenţa drepturilor de autor ale Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este parte a Programului de Certificare Eurovent pentru

echipamente de răcire a lichidelor (LCP), centrale de tratare a aerului (CTA),

aparate de ventilare (FC) şi sisteme cu debit variabil al agentului frigorific

(VRF). Verificaţi online valabilitatea continuă a certificatului la adresa:

www.eurovent-certification.com sau utilizaţi: www.certiflash.com

Catalog 2016-2017 Sky Air: ECPRO16-500A_03DACE

Ne rezervăm dreptul la erori de tipar şi modificări de model

Daikin Airconditioning Central Europe - Romania SRL

Calea Floreasca 169A, Corp B, etaj 8., RO-014459 Bucureşti, România · Tel.: 0040/21/307 97 00 · Fax: 0040/21/307 97 29 · e-mail: offi [email protected] · www.daikin.ro

Produsele Daikin sunt distribuite prin:

Răcirea de infrastructură fl exibilă, efi cientă şi

fi abilă 24/7/365 de la Daikin

› Sisteme interioare de capacitate crescută

cu etichete ofi ciale de clasă energetică

› Răcire efi cientă cu cea mai largă gamă de

sisteme interioare şi opţiune de Free-Cooling

› Soluţie în trei paşi pentru selectarea

sistemelor

› Control fl exibil cu mod de răcire garantat,

funcţionare de rezervă şi funcţionare

reversibilă


Recommended