Home >Documents >COVID-19 (SARS-CoV-2) IgM/IgC Caseta pentru Testare …

COVID-19 (SARS-CoV-2) IgM/IgC Caseta pentru Testare …

Date post:20-Nov-2021
Category:
View:0 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
Salocor SARS-CoV-2 IgM IgG Rapid Test Cassette (COV-01-S)_RO1(Doar Sange/Ser/Plasma)
A se pastra la 20C – 300C
2
CUPRINS
2. Principiul………………………………………………………………………………………………………………………..2
3. Reactivi…………………………………………………………………………………………………………………………..2
4. Precautii…………………………………………………………………………………………………………………………2
6. Prepararea si colectarea de mostre………………………………………………………………………………..3
7. Materialele……………………………………………………………………………………………………………………..4
8. Instructiuni de folosire…………………………………………………………………………………………………….4
9. Interpretarea rezultatelor………………………………………………………………………………………………..4
10. Controlul calitatii……………………………………………………………………………………………………………..6
14. Reactivitate incrucisata…………………………………………………………………………………………………….8
16. Explicatiile simbolurilor folosite……………………………………………………………………………………….9
17. Referinte…………………………………………………………………………………………………………………………10
3
1. UTILIZARE Setul de testare a anticorpilor SARS-CoV-2 IgM / IgG este destinat pentru detectarea calitativa in vitro a anticorpilor SARS-CoV-2 IgM si IgG din serul uman, plasma si probe de sange integral.
1.1. Rezumat SARS-CoV-2 a fost descoperit la pneumonia cauzata de un nou coronavirus (Corona Virus Disease 2019) in 2019 si a fost numit oficial „SARS-CoV-2” de catre OMS pe 11 Februarie 2020. SARS- CoV-2 este o noua tulpina de coronavirus care nu a fost niciodata gasita in corpul uman. Semnele comune ale persoanelor infectate cu coronavirus sunt simptome respiratorii, febra, tuse, respiratie greoaie si dispnee. La cazurile mai grave, infectia poate duce la pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficienta renala si chiar moarte. Acest produs este destinat diagnosticului auxiliar al infectiei cu SARS-CoV-2.
1.2. Abrevieri SARS-CoV-2: Noul coronavirus COVID-19: pneumonie noua cu coronavirus
1.3. Sensibilitate si specificitate in faza acuta / stadiul incipient (1 ~ 14 zile) Pacientii pot produce anticorpi impotriva infectiei cu COVID-19 doar o saptamana pana la 12 zile dupa ce se imbolnavesc. Daca medicii se bazeaza pe aceste teste rapide COVID-19 IgG / IgM inca de la inceputul bolii, diagnosticul lor ar putea fi gresit. Mai mult, varstnicii sau pacientii imunocompromisi nu pot dezvolta niciodata (sau doar mult mai tarziu) anticorpi SARS-COV-2. Detectarea fiabila a anticorpilor IgM la inceputul infectiei este deasemenea problematica din cauza reactiilor incrucisate care pot da rezultate positive false. Important de retinut este, din perspectiva sanatatii publice, faptul ca pacientii COVID-pozitivi sunt infectiosi cu alte persoane aflate la inceputul infectiei atunci cand testele COVID-19 IgG / IgM dau rezultate false negative.
Zile de la aparitia simptomelor
https://thenativeantigencompany.com/why-we-need-antigen-and-antibody-tests-for-covid-19/ Sensibilitatea si specificitatea testului rapid SARS-CoV-2 IgM / IgG in faza acuta / faza incipienta sunt prezentate in sectiunile 12 si 13.
Estimari ale nivelurilor generale ale biomarkerului in perioada obisnuita de infectare cu COVID-19/SARS-CoV-2. Datele provind de la Liu. si colab. si Li si colab. Va rugam sa retineti ca aceste date au scop pur ilustrativ si nu vor fi folosite ca referinta principala.
4
2. PRINCIPIUL Testul rapid SARS-CoV-2 IgM / IgG se bazeaza pe metoda imunocromatografica. Anticorpii IgM / IgG specifici SARS-CoV-2 sunt detectati de antigenul recombinant SARS-CoV-2 si anticorpii anti-IgM / IgG umani din soareci. Anticorpii IgM / IgG speicifi SARS-CoV-2 din proba reactioneaza cu antigenul recombinant SARS-CoV-2 legat la particule de aur. Acest complex migreaza de-a lungul membranei si ajunge la Linia de test IgM/ IgG (G) care contine anticorpi IgM / IgG de soareci impotriva complexului IgM / IgG de SARS CoV-2 Cand rezultatul este pozitiv, antigenul recombinant SARS-CoV-2 marcat cu aur - complexul de anticorpi se leaga de linia de test IgM (M) / IgG (G) si o culoare rosie purpurie se dezvolta. Cand rezultatul este negativ, esantionul nu contine anticorpi specifici SARS-CoV-2 iar complexul antigen- anticorp recombinant SARS-CoV-2 nu are loc, care putea lega linia de test IgM (M) / IgG (G), asadar nu devine vizibila nici o culoare. Dezvoltarea unei linii de control rosu purpurie (C) garanteaza ca aplicarea esantionului si migrarea au avut loc corect si ca testul a fost efectuat corect. 3. REACTIVI Caseta de testare contine particule de coloid de aur conjugate cu antigen specific si anti-uman IgM, IgG anti-uman plasate pe membrana. 4. PRECAUTII 4.1. Interpretarea rezultatelor testului trebuie efectuata in stricta conformitate cu acest manual. 4.2. Doar pentru diagnostic unic in-vitro. 4.3. Numai pentru uz profesional. 4.4. Probele trebuie testate intr-un laborator cu conditii de testare adecvate. Toate esantioanele si materialele din procesul de testare trebuiesc manipulate conform specificatiilor de functionare ale laboratorului de boli infectioase. 4.5. Nu deschideti punga pana nu sunteti gata sa efectuati testul. Umiditatea poate afecta negativ performanta testului. 4.6. Toti reactivii si probele trebuie sa atinga temperatura camerei (15-30 ° C) inainte de utilizare. 4.7. Nu utilizati probe de lipide. 4.8. Nu utilizati probe hemolitice. 4.9. Nu utilizati probe tulburi. 4.10. Nu diluati probele de testat inainte de testare. 4.11. Nu depozitati acest kit in stare inghetata. 4.12. Nu utilizati produsul daca pachetul este deteriorat. 4.13. Nu utilizati produsul dupa data de expirare. 4.14. Nu refolositi produsul. 4.15. Utilizati numai solutia tampon furnizata impreuna cu kitul. 4.16. Cititi si interpretati rezultatele in decurs de 15 minute. 4.17. Evitati contaminarea incrucisata a probelor utilizand un nou recipient de colectare mostre pentru fiecare proba.
5
4.18. Toate probele de la pacienti trebuie tratate ca si cum ar fi capabile sa transmita boala. Trebuie stabilite metode adecvate de manipulare si eliminare. Este recomandat sa purtati imbracaminte de protectie, precum haine de laborator, manusi de unica folosinta si protectie a ochilor atunci cand probele sunt testate. Nu mancati, nu beti si nu fumati in zona in care sunt manipulate mostrele sau trusele. 4.19. Acest kit este limitat la detectarea calitativa a anticorpului SARS-CoV-2 in ser, plasma sau sange integral uman. 4.20. Rezultatele negative false apar atunci cand titrul anticorpului din proba este mai mic decat limita minima de detectare a testului sau anticorpul nu apare in momentul colectarii mostrei. 4.21. Probele cu titruri ridicate de anticorpi heterofili sau factori reumatoizi pot afecta rezultatele. 5. DEPOZITARE SI STABILITATE Cardul de testare este stocat la 2 ° C-30 ° C, iar termenul de valabilitate este de 12 luni. Cardul de testare sigilat in interiorul pungii din folie de aluminiu se utilizeaza in decurs de 1 ora de la deschidere. 6. COLECTAREA SI PREGATIREA SPECIMENELOR 6.1. Aplicabil serului uman, plasma (K2EDTA, heparina si citrat) sau mostra de sange. 6.2. Pentru prelevarea de sange integral, se recomanda utilizarea unei lancete de siguranta pentru a face o intepatura degetelor. Dupa punctia pielii, folositi tifon curat pentru a sterge prima picatura de sange pentru a evita diluarea esantionului cu lichid interstitial. Cu mana pacientului indreptata in jos, apucati ferm degetul spre baza cu degetul mare asezat de-a lungul degetului pacientului. Masati usor pe lungimea degetului spre varf, folosind o miscare usoara de presare si eliberare pentru a permite formarea unei picaturi mari de sange si sa se incurajeze fluxul continuu de sange. Daca utilizati o pipeta, lasati sa se formeze o picatura mare de sange, pozitionati dispozitivul orizontal si atingeti usor picatura de sange (evitati atingerea pielii). 6.3. Probele de sange integral trebuiesc testate imediat dupa recoltare. Serul si probele de plasma pot fi pastrate timp de 5 zile la 2-8 ° C. Probe anticoagulante de sange integral nu trebuiesc pastrate mai mult de 6 ore la temperatura camerei. Daca depozitarea pe termen lung este necesara pentru probele de ser si plasma, acestea trebuie pastrate la -20 ° C. Evitati inghetarea si decongelarea repetata a probelor. 6.4. Daca se utilizeaza probe stocate, lasati probele sa ajunga la temperatura camerei si amestecati bine inainte de testare. Cand exista particule vizibile in proba, ar trebui sa fie centrifugat inainte de test pentru indepartarea precipitatului. 6.5. Daca exista o multime de lipide, hemoliza sau turbiditate in proba, va rugam sa nu utilizati esantionul pentru a evita afectarea interpretarii rezultatului.
6
7. MATERIALELE 7.1 Materialele oferite
Numarul de serie Continut Numar 1 Instructiuni de folosire 1 bucata 2 Cardul de testare 25 de Casete 3 Diluant mostra O fiola pentru pipeta 4 Pipeta mica 25 de pipete
7.2 Materiale Necesare Dar Nefurnizate
• Mixer vortex de proba • 10-100μl pipeta si sunt • Tuburi de colectare a probelor • Temporizator
8. INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE Pasul 1: Daca se utilizeaza probe stocate, scoateti proba pentru testare si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei. Amestecati bine proba inainte de testare. Pasul 2: Deschideti punga din folie de aluminiu, scoateti cardul de testare si asezati-l pe birou orizontal. Pasul 3: marcati numarul esantionului pe cardul de testare. Pasul 4: Luati 10μL (sau 1 picatura, nota: pipeta mica) din proba care urmeaza sa fie testata (ser, proba de plasma sau de sange integral) din tubul de proba sau intepatura directa a degetului cu pipeta furnizata strangand usor umflatura si adaugare rapida in sonda pe caseta de testare. Adaugati 80μL (sau 2 picaturi, fiola pipetei) de diluant al probei in orificiul probei de pe cardul de testare imediat si asigurati-va ca nu exista bule in timpul operarii. Pasul 5: Cititi si interpretati rezultatele in decurs de 15 minute. 9. INTERPRETAREA REZULTATELOR
9.1 Negativ: Daca apare o linie la C, se indica faptul ca anticorpul SARS CoV-2 nu a fost detectat, iar rezultatul este negative
9.2 Pozitiv 9.2.1 Daca apar ambele limii M si C, care indica
ca anticorpul IgM impotriva SARS-CoV-2 este detectat, iar rezultatul este ca anticorpul IgM este pozitiv:
7
9.2.2 Daca apare si linia C si G, se indica faptul ca anticorpul IgC impotriva SARS-CoV-2 este detectat, iar rezultatul este ca anticorpul IgC este pozitiv.
9.2.3 Daca toate liniile M, C si G sunt prezente,
se indica faptul ca anticorpii SARS-CoV-2 si IgM sunt prezenti, iar rezultatul este ca anticorpii IgC si IgM sunt pozitivi:
9.3 Rezultatl invalid: Daca nu apare linia C,
este invalid fie ca apare sau nu o detective, iar procesul de detectare va trebui reinceput.
8
10. CONTROLUL CALITATII Controlul procedural intern este inclus in test. O linie colorata care apare in regiunea liniei de control (C) este un control procedural intern valid, confirmand absorbtia adecvata a membranei. Standardele de control nu sunt furnizate impreuna cu acest kit; cu toate acestea, se recomanda ca controale pozitive si negative sa fie testate atent in laborator pentru a confirma procedura de testare si pentru a verifica performanta adecvata a testelor. 11. LIMITARI 11.1. Rezultatele acestui test sunt destinate a fi util numai pentru a ajuta la diagnosticarea clinica. 11.2. Setul de testare a anticorpilor SARS-CoV-2 IgM / IgG este destinat numai diagnosticului in vitro. Testul trebuie folosit pentru detectarea anticorpilor SARS-COV-2 din sangele integral, ser sau plasma. Nici valoarea cantitativa, nici rata de crestere a concentratiei de anticorpi SARS-COV-2 nu pot fi determinate prin acest test calitativ. 11.3. Trusa de testare a anticorpilor SARS-CoV-2 IgM / IgG va indica doar prezenta AnticorpiLOR SARS- COV-2 din specimen si nu trebuie sa utilizeze ca SI criteriu singular pentru diagnosticul SARS-COV-2. 11.4. Intr-un stadiu incipient, debutul primelor simptome, concentratiile anti-SARS-COV-2 IgM pot fi sub nivelurile detectabile. 11.5. Prezenta sau absenta continua a anticorpilor nu poate fi folosita in determina succesului sau esecului terapiei. 11.6. Rezultatele pacientilor imunosupresati trebuiesc interpretate cu mare atentie. 11.7. Ca si in cazul tuturor testelor de diagnostic, toate rezultatele trebuiesc interpretate impreuna cu alte informatii clinice disponibile medicului. 11.8. Rezultatele negative nu exclud infectia cu SARS-CoV-2, in special in cazul celor care au fost in contact cu virusul. Testarea ulterioara cu un diagnostic molecular trebuie luata in considerare pentru a exclude infectia la acesti indivizi. 11.9. Rezultatele pozitive se pot datora infectiei anterioare sau prezente cu tulpini de coronavirus non- SARS-CoV-2, cum ar fi coronavirus HKU1, NL63, OC43 sau 229E. 11.10. Rezultatele testarii anticorpilor nu ar trebui sa fie folosite ca baza pentru diagnosticarea sau excluderea infectiei cu SARS-CoV-2 sau pentru a prezenta stagiul infectiei. 11.11. Nu se va folosi pentru screening-ul sangelui donat. 12. VALORI ASTEPTATE Infectia principala cu SARS-COV-2 se caracterizeaza prin prezenta de anticorpi IgM detectabili la 3-14 zile de la debutul infectiei. Infectia secundara SARS-COV-2 este caracterizata prin cresterea valorilor IgG SARS-COV-2. In majoritatea cazurilor, aceasta este insotita de niveluri crescute de IgM. 13. CARACTERISTICI DE PERFORMANTA
• Rata de conformitate a referintelor pozitive Au fost testate trei probe de referinta pozitive P1-P3 de anticorpi SARS-CoV-2, rezultatele au fost pozitive.
9
• Rata de conformitate a referintei negative Au fost testate sase probe de referinta negative N1-N6 de anticorpi SARS-CoV-2 iar rezultatele au fost negative.
• Limita minima de detectare Trei esantioane de referinte L1-L3 cu cea mai mica limita de detectare a anticorpilor SARS-CoV-2 au fost testate iar rezultatele au fost toate pozitive.
• Repetabilitate A fost testata o proba de referinta repetitiva pozitiva pentru anticorpi SARS-CoV-2 de 10 ori, de fiecare data rezultatele au iesit pozitive.
• Evaluare clinica in perioada de recuperare Metode: un stiud retrospectiv a avut loc cu 1555 de mostre de la Primul Spital Afiliat al Universitatii Medicale Anhui, orasul Fuyang si provincial Fuyan CDC care a inclus 617 mostre a altor infectii ale tractului respirator, 416 mostre de la femei gravide, 252 de mostre de la infectii ale tractului non-repsirator, 112 mostre de examianre fizica si 158 de mostre de la pacienti cu SARS-CoV-2 in perioada de recuperare (>14 zile). Toate mostrele au fost testate cu kitul de anticorpi SARS-CoV-2 IgM/IgC iar anticorpii IgC au fost analizati statistic prin analiza de consistenta kappa:
Metoda Rezultate diagnoza clinica Rezultatele totale SARS CoV-2
IgM Rezultate Pozitiv Negativ Pozitiv 150 11 161 Negativ 8 1386 1394
Rezultate totale 158 1397 1555
Metoda Rezultate diagnoza clinica Rezultatele totale SARS CoV-2
IgM Rezultate Pozitiv Negativ Pozitiv 148 1 149 Negativ 10 1396 1406
Rezultate totale 158 1397 1555
Numarul de serie Metoda de referinta Sensibilitate Specificitate SARS-CoV-2 IgM Rezultate diagnoza
clinica COVID-19 94.9% 99.2%
93.7% 99.9%
94.9% 99.2%
• Evaluarea clinica in faza acuta
Metode: un studiu retrospectiv a fost efectuat cu mostre a 294 de cazuri PCR confirmate in faza acuta (1-14 zile) de la Primul Spital Afiliat al Universitatii Medicale Anhui, orasul Fuyang si provincia Fuyan CDC. Sensibilitatea a fost calculata folosind rezultatele testelor cu anticorpii SARS-Cov-2 si IgM si IgG.
10
Metoda Rezultate diagnoza clinica Rezultatele totale SARS CoV-2 IgM/IgG
Rezultate IgM IgG IgM/IgG Pozitiv 133 103 134 Negativ 161 191 160
Rezultate totale 294 294 294 Sensibilitatea 45,2% 35% 45,6%
14. REACTIVITATE INCRUCISATA Kitul de testare a anticorpilor SARS-CoV-2 IgM / IgG a fost testat pentru a detecta IgM si IgG in anticorpi pozitivi ai coronavirusului uman 229E, coronavirusului uman OC43, coronavirusul uman HKU1, coronavirus uman NL63, Adenovirus, metapneumovirus uman, Virusul Parainfluenza 1-4, Virusul gripal A, Virusul gripal B, Haemophilus influenzae, Rhinovirus, virus sincitial respirator, virus Epstein-Barr, Enterovirus, Pneumonia Chlamydia, Legionella pneumophila, Mycobacterium tuberculosis, Penumonia Streptococcus, Streptococcus pyogenes, Bordetella pertussis, Pneumonia Mycoplasma, Pneumocystis jirovecii. Rezultatele nu au aratat nici o reactivitate incrucisata. 15. SUBSTANTE INTERFERENTE Urmatoarele substante potential interferente au fost adaugate la serul COVID-19 negativ si pozitiv, plasma si sange integral.
Substanta Concentratia Substanta Concentratia Bilirubina conjugata 192/4 μmol/L Hemoglobina 2.25 g/L Bilirubina conjugata 384.75 μmol/L Albumina de ser uman 22.5 g/L Bilirubina neconjugata 141.75 μmol/L Albumina de ser uman 45 g/L Bilirubina neconjugata 70.9 μmol/L Factor reumatoid 16.9 IU/mL Colesterol 16.9 mmol/L Factor reumatoid 33.75 IU/mL Colesterol 8.45 mmol/L Trigliceride 20.8 mmol/L HAMA 14.1 mg/mL Trigliceride 41.6 mmol/L HAMA 28.2 mg/mL Anticorpi ANA anti-
nucleari 1:270
1:135
Nicio substanta la concentratiile testate nu a intervenit in acest studiu.
11
A nu se folosi daca pachetul este deteriorate
Consultati instructiunile de folosire
COntinut suficient pentru 25 de teste
A nu se refolosi
Marcaj CE
17. BIBLIOGRAFIE
1. Notice on novel coronavirus pneumonia diagnosis and treatment plan (Trial version 7), Guo Wei Ban Yi
Han [2020] No. 184. Mar 03, 2020.
2. Li Jinming, Liu Hui. “Clinical immunology test technology”. People's Education Press. 2015, Beijing.
3. Phelan A L, Katz R, Gostin L O. The Novel Coronavirus Originating in Wuhan, China: Challenges for Global
Health Governance. JAMA. 2020; 323(8):709-710. DOI:10.1001/jama.2020.1097
4. Zhu N, Zhang D, Wang W, et al. A novel coronavirus from patients with pneumonia in China, 2019. NEJM.
2020, 382(8):727-733. DOI: 10.1056/NEJMoa2001017.
5. Li Jin, Ye Guangming, Chen Liangjun, etc. al., Novel coronavirus (2019-nCoV) nucleic acid detection false
negative results analysis and Countermeasures. Chinese Journal of laboratory medicine. DOI:
10.3760/cma.j.issn.1009- 9158.2010.0006.
6. Microbiology Advisory Committee. “COVID19 IgG/IgM RAPID POCT TESTS”. The Royal College of
Pathologists of Australasia, 1/2020
7. WHO. Coronavirus disease 2019 (COVID-19) Situation Report – 94 2020.
Available from: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200419-
sitrep-90-covid-19.pdf?sfvrsn=551d47fd_2
8. Liu L, Liu W et al. A preliminary study on serological assay for severe acute 2 respiratory syndrome
coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in 238 3 admitted hospital patients. Available from:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.06.20031856v1.full.pdf
18. DATA REDACTARII Salocor Kit de testare anticorpi COVID-19 (SARS-CoV-2) IgM si IgG. Versiunea 5, de pe 10 Iunie, 2020 19.INFORMATII GENERALE

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended