+ All Categories
Home > Documents > Compresoare cu şurub Seria SK - kaeser.ro rotoare ajută sistemele KAESER să stabilească ... 66...

Compresoare cu şurub Seria SK - kaeser.ro rotoare ajută sistemele KAESER să stabilească ... 66...

Date post: 25-May-2018
Category:
Author: hakhanh
View: 217 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 9 /9
www.kaeser.com Debit de aer 0,53 ÷ 2,70 m³/min, Presiune 5,5 ÷ 15 bar Compresoare cu şurub Seria SK cu renumitul SIGMA PROFILE
Transcript
 • www.kaeser.com

  Debit de aer 0,53 2,70 m/min, Presiune 5,5 15 bar

  Compresoare cu urubSeria SKcu renumitul SIGMA PROFILE

 • www.kaeser.com

  2 3

  Fotografie: SK 22

  Silenios, cu performane sigure

  Mai mult aer pentru banii dvs.

  n comparaie cu modelele anterioare, inginerii de la KAESER au reuit s mbunteasc semnificativ eficiena compresoarelor din noua serie SK. Aceast performan impresionant a fost atins att prin optimizarea blocului de compresie ct i prin minimi-zarea pierderilor interne de presiune.

  Consum redus de energie

  Eficiena unui echipament depinde de costurile totale considerate pe ntreaga durat de via a echipamentului. n cazul compresoarelor, costurile energetice reprezint cea mai mare parte din totalul cheltuielilor. De aceea firma KAESER a proiectat compresoarele din seria SK n scopul optimizrii eficienei energetice. mbuntirile aduse blocului de compresie Sigma Profile i utilizarea motoarelor elec-trice din clasa de eficien Premium IE3 au contribuit n mod semnificativ la creterea eficienei acestor compresoare. Introducerea controlerului intern SIGMA CONTROL 2 i sistemul de rcire KAESER unic au ajutat i mai mult la creterea eficienei.

  Design optimizat

  Modelele SK se remarc prin amplasarea logic a componentelor i proiectarea prietenoas pentru utilizator. De exemplu, panoul din stnga al carcasei poate fi demontat n civa pai simpli fapt ce permite o vizibilitate excelent a componentelor inteligent amplasate ale sistemului. Inutil s mai spunem, seria SK a fost conceput pentru a asigura cel mai bun acces la toate punctele de service. Cnd este nchi-s, carcasa insonorizant menine un nivel minim de zgomot n funcionare, asigurnd astfel un mediu de lucru silenios deosebit de plcut. n plus, cu cele trei deschideri de admisie, carcasa asigur fluxuri separate de aer pentru rcirea eficient a compre-sorului, a motorului i a tabloului de comand. i nu n ultimul rnd, compresoarele din seria SK sunt impresionant de compacte, ceea ce le face alegerea perfect pentru aplicaiile unde spaiul este limitat.

  Sistem cu construcie modular

  Compresoarele din seria SK sunt disponibile n versiunea standard, n versiunea T cu usctor cu refrigerare modular integrat i n versiunea AIRCENTER sub forma unui sistem complet cu reci-pient de aer dedesubt. Prin urmare, designul modular inteligent de la KAESER ofer o flexibilitate incredi-bil. Mai mult, toate versiunile sunt disponibile i cu un convertizor de frecven integrat pentru controlul continuu al turaiei.

  SK economii pe termen lungNormal, utilizatorii de aer comprimat ateapt disponibilitate i eficien maxime chiar i de la compresoare mai mici. Prin urmare nu este o surpriz c seria SK de compresoare cu urub KAESER depete cu mult aceste ateptri de baz. Aceste compresoare nu numai c livreaz mai mult aer comprimat cu mai puin energie con-sumat ci i combin uurina de utilizare i ntreinere cu o adaptabilitate excepional i un design ecologic.

  Seria SK

  Investiia n sistemul de aer comprimat

  Costuri de ntreinere

  Costuri cu energia electric

  Economie potenial de energie

  Economii poteniale de energie prin recuperare de cldur

  Economie de energie prin optimizarea sistemului

 • Name:Level:Valid until:

  www.kaeser.com

  54

  Seria SKTotul const n detalii

  Bloc de compresie SIGMA PROFILE

  Componenta principal a fiecrui sistem SK este un bloc de compresie de nalt calitate de la KAESER cu rotoare SIGMA PROFILE. Avnd o curgere optimizat, aceste rotoare ajut sistemele KAESER s stabileasc noul standard de performan pentru puterea specific consumat.

  SIGMA CONTROL 2

  Controlerul SIGMA CONTROL 2 asigur controlul i monitorizarea eficient a sistemului. Ecranul mare i cititorul RFID asigur o comunicare efectiv i de maxim siguran. Interfeele multiple ofer o flexibi-litate excepional, n timp ce slotul pentru card SD permite actualizri rapide i uoare.

  Rcire eficient

  Sistemul de rcire inovator de la KAESER este echipat cu un ventilator eficient cu dublu-flux. Acesta asigur fluxuri separate de aer de rcire pentru motor, rcitor aer/ fluid i tablou de comand. Acest lucru nu numai c permite performane optime de rcire, temperatur i nivel sonor minime, ci i favorizeaz de asemenea compresia eficient a aerului.

  Eficien maxim: Motoare IE3

  Utilizarea motoarelor IE3 va deveni obligatorie n UE de la 01 ianuarie 2015, dar utilizatorii se pot bucura deja de beneficiile asigurate de aceste motoare efici-ente prin alegerea compresoarelor cu urub din seria SK de la KAESER.

 • www.kaeser.com

  6 7

  Seria SK T (SFC)Disponibil i cu usctor cu refrige-rare i control cu turaie variabil

  Usctor cu economie de energie

  Usctorul de aer comprimat cu refrigerare este instalat ntr-o incint separat pentru a fi protejat de cldura radiat de compresor; acest design mbun-tind astfel fiabilitatea sistemului. Oprirea automat a usctorului mbuntete i mai mult eficiena energetic.

  Opional - control cu turaie variabil

  Utilizarea controlului cu turaie variabil poate asigura avantaje certe pentru anumite aplicaii specifice, motiv pentru care modelele SK sunt disponibile i cu aceas-t opiune. Convertizorul de frecven este integrat n tabloul de comand al compresorului.

  ntreinere prietenoas

  Toat activitatea de ntreinere se poate face dintr-o singur parte. Capacul din stnga al carcasei se demonteaz cu uurin pentru a permite accesibili-tatea excelent la prile componente.

  Chiar i mai silenios

  Noul sistem de rcire asigur performane deosebite i insonorizare eficient. O conversaie normal poate avea loc chiar n imediata vecintate a compresorului.

  Fotografie: SK 22 T

 • www.kaeser.com

  8 9

  AIRCENTERSistem compact i eficient de furnizare a aerului comprimat

  Conecteaz i gata

  Pur i simplu conectai aceste echipamente com-pacte de aer comprimat la sursa de tensiune i la sistemul de aer comprimat i suntei gata de pornire - asta este tot!

  Recipient de aer durabil

  Recipientul de aer de 350 litri este special conceput pentru instalarea n sistemele AIRCENTER. Toate su-prafeele interioare i exterioare sunt acoperite pentru a oferi o protecie excelent la coroziune i pentru a asigura o durat lung de via.

  Accesibilitate excelent

  Toate componentele i consumabilele sunt uor accesibile pentru ntreinere, ceea ce reduce sem-nificativ timpul de oprire necesar pentru ntreinere i service. Acest lucru ajut la creterea disponibi-litii aerului comprimat i minimizeaz costurile de funcionare.

  Construcie prietenoas cu perso-nalul de ntreinere

  Capacul din stnga al carcasei se ndeprteaz uor pentru a permite accesul excelent la toate punctele de service. Vizoarele permit o inspecie facil a nivelului de fluid i a gradului de tensionare a curelei de trans-misie n timp ce echipamentul este n funciune.

  Fotografie: SK AIRCENTER 22

 • www.kaeser.com

  10 11

 • www.kaeser.com

  1312

  Bloc de compresie cu urub i rotoare cu SIGMA PROFILE Controler SIGMA CONTROL 2

  Echipament

  Echipament complet

  Gata de funcionare, complet automatizat, super insonorizat, cu amortizoare de vibraii, toate panourile acoperite cu pulberi. Proiectat pentru utilizarea la temperaturi ambiante de pn la +45 C.

  Bloc compresor cu urub

  Bloc de compresie original KAESER, cu compresie ntr-o singur treapt, cu rotoare SIGMA PROFILE i injecie de fluid de rcire pentru rcirea optim a blocului de compresie.

  Motor electric

  Motor electric german cu eficien pre-mium i clasa de protecie IP 54.

  Componente electrice

  Tablou de control ventilat, conform IP 54, cu pornire stea-triunghi, protecie la suprasarcin, transformator comand.

  SIGMA CONTROL 2

  LED-uri tip semafor care indic sta-rea de funcionare dintr-o privire, afiaj cu text n clar, 30 de limbi selectabile, taste soft cu pictograme, control i monitorizare complet automatizate. Selectarea modurilor de control Dual, Quadro, Vario i Continuu n dotarea standard. Interfee: Ethernet; opional sunt disponibile module de comunica-ie pentru: Profibus DP, Modbus, Pro-finet i Devicenet. Slot SD-card pentru stocare date i actualizri. Cititor RFID i server web.

  Compresoarele cu urub SK sunt de asemenea disponibile opional cu SIGMA CONTROL BASIC.

  Circuitele de fluid i aer

  Filtru de admisie aer cu structur fa-gure, supape pneumatice de admisie i de aerisire, supap de siguran, supap de reinere / presiune minim, supap termostatic, filtru de fluid n circuitul lichidului de rcire i rcitor final combinat pentru fluid/ aer com-primat.

  Usctor cu refrigerare (versiunea -T)

  Cu purjor de condens cu senzor elec-tronic de nivel. Economia de energie este susinut i de compresorul fri-gorific cu funcie de oprire corelat cu funcionarea compresorului. Opional, la faa locului poate fi selectat funcio-narea continu.

  Design

  Versiune standard

  Filtru admisie

  Supap admisie

  Bloc de compresie

  Motor de antrenare

  Rezervor separator de fluid

  Rcitor final de aer comprimat

  Rcitor de fluid

  Filtru de fluid

  Ventilator cu dublu-flux

 • www.kaeser.com

  1514

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 227,51013

  2,001,681,32

  81115

  11

  750 x 895 x 1260 G 1

  66 312

  SK 257,51013

  2,502,111,72

  81115

  15 67 320

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  AIRCENTER 22 SFC7,51013

  0,62 - 1,980,63 - 1,670,57 - 1,37

  81115

  11

  0,46 350 +3 750 x 1370 x 1880 G 1

  67 596

  AIRCENTER 25 SFC7,51013

  0,81 - 2,550,84 - 2,250,83 - 1,90

  81115

  15 68 604

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  AIRCENTER 227,51013

  2,001,681,32

  81115

  11

  0,46 350 +3 750 x 1370 x 1880 G 1

  66 579

  AIRCENTER 257,51013

  2,502,111,72

  81115

  15 67 587

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 T SFC7,51013

  0,62 - 1,980,63 - 1,670,57 - 1,37

  81115

  11

  0,46 +3 750 x 1240 x 1260 G 1

  67 404

  SK 25 T SFC7,51013

  0,81 - 2,550,84 - 2,250,83 - 1,90

  81115

  15 68 412

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 SFC7,51013

  0,62 - 1,980,63 - 1,670,57 - 1,37

  81115

  11

  750 x 895 x 1260 G 1

  67 329

  SK 25 SFC7,51013

  0,81 - 2,550,84 - 2,250,83 - 1,90

  81115

  15 68 337

  Modell Bertriebs-berdruck

  Liefer-menge *)

  Hchst-ber-druck

  Motor-nenn-

  leistung

  Klte-trockner-leistungs-aufnahme

  Behlter-volumen

  Druck-tau-

  punkt

  AbmessungenB x T x H

  Druck-luftan-schluss

  Schall-druck-

  pegel **)

  Masse

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 T7,51013

  2,001,681,32

  81115

  11

  0,46 +3 750 x 1240 x 1260 G 1

  66 387

  SK 25 T7,51013

  2,502,111,72

  81115

  15 67 395

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer

  Nivel presiune

  acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22

  SK 25

  Versiune standard

  T Versiune cu usctor cu refrigerare integrat (agent frigorific R 134a)

  Specificaie tehnic

  *) Debit per ntregul echipament conform ISO 1217: 2009, anexa C: presiune de intrare 1 bar (a), temperatur de intrare aer de rcire i de compresie 20 C**) Nivel de presiune acustic conform ISO 2151 i standardul de baz ISO 9614-2, toleran: 3 dB(A)

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou

  sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer

  Nivel presiune

  acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l Cmm

  dB(A) kg

  AIRCENTER 22 SFC

  AIRCENTER 25 SFC

  Versiune T SFC cu turaie variabil i usctor cu refrigerare integrat

  AIRCENTER versiune standard

  AIRCENTER SFC versiune cu turaie variabil

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou

  sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer

  Nivel presiune

  acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  AIRCENTER 22

  AIRCENTER 25

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer

  Nivel presiune

  acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 T SFC

  SK 25 T SFC

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de

  lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer Nivel

  presiune acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 SFC

  SK 25 SFC

  Versiune SFC cu turaie variabil

  Model Presiune de lucru

  Debit*) Presiune maxim de lucru

  Putere nominal

  motor

  Putere consumat de usctorul cu refrigerare

  Capacitate recipient de

  aer

  Punct de rou sub presiune

  Dimensiuni L x l x H

  Conexiune aer

  Nivel presiune

  acustic **)

  Mas net

  bar m/min bar kW kW l C mm dB(A) kg

  SK 22 T

  SK 25 T

  750

  1880

  1370

  750

  1880

  1370

  750

  1230

  1240750

  1260

  895

  750

  1260

  1240

  750

  1260

  895

 • 1

  2

  3

  1

  2

  1

  2

  4

  4

  5

  6

  X

  4

  4

  4

  4

  4

  4

  4

  4

  7

  7-X

  7-X

  X

  1

  1

  1

  1

  1

  2

  2

  3

  3

  4

  4

  X

  Solide Ap Ulei

  Tehnologia aerului pur i a camerei curate, farmaceutic, industria laptelui i a berii

  Industrie alimentar

  Aer foarte curat pentru transport, industrie chimic

  Industria farmaceutic

  Maini de esut, laboratoare foto

  Vopsire cu pistol pulverizator, acoperire cu pulberi

  Ambalare, aer de comand i aer instrumental

  Aer industrial de uz general, sablri de calitate

  Sablare cu alice

  Sablare grosier cu alice

  Aer de transport pentru sistemele de ape reziduale

  Aer fr cerine de calitate

  Alegei clasa necesar de tratament conform domeniului aplicaieiTratament aer comprimat cu usctor cu refrigerare (punct de rou sub presiune +3C)

  Pentru reele de aer expuse la temperaturi negative: tratament aer comprimat cu usctor cu adsorbie (punct de rou sub presiune pn la -70 C)

  Exemplu: selecia claselor de tratament conform ISO 8573-1 (2010)

  Particule solide / praf

  ClasNumr maxim de particule pe m

  cu dimensiunea d [m]*

  0,1 d 0,5 0,5 d 1,0 1,0 d 5,0

  0 n.b. Consultai KAESER cu privire la tehnologia aerului pur i a camerei curate

  1 20.000 400 102 400.000 6.000 1003 Nu este defi nit 90.000 1.0004 Nu este defi nit Nu este defi nit 10.0005 Nu este defi nit Nu este defi nit 100.000

  Clas Coninut de particule Cp n mg/m *

  6 0 < Cp 57 5 < Cp 10X Cp > 10

  Ap

  Clas Punct de rou sub presiune, n C

  0 n.b. Consultai KAESER cu privire la tehnologia aerului pur i a camerei curate

  1 70 C2 40 C3 20 C4 + 3 C5 + 7 C6 + 10 C

  Clas Coninut de ap n stare lichid CA n g/m *

  7 CA 0,58 0,5 < CA 59 5 < CA 10X CA > 10

  Ulei

  Clas Coninut total de ulei (fl uid, aerosoli + gaz) [mg/m]*

  0 n.b. Consultai KAESER cu privire la tehnologia aerului pur i a camerei curate

  1 0,012 0,13 1,04 5,0X > 5,0

  Legend:

  ACT Adsorbant cu carbon activAQUAMAT AQUAMATUA Usctor cu adsorbieDHS Sistem de umplere a reeleiR Recipient de aerED ECO DRAINFB / FC Prefi ltruFD Filtru de particuleFE / FF Microfi ltruFFG Combinaie microfi ltru i fi ltru cu carbon activFG Filtru cu carbon activUR Usctor cu refrigerareTHNF Filtru sacZK Separator centrifugal

  Clase de calitate aer comprimat conform ISO 8573-1(2010):

  *) la condiiile de referin de 20C, 1 bar(a), 0% umiditate

  Pentru compresoare cu urub KAESER

  Alte echipamente

  FE FD ACT FF

  FF

  FFG

  FF

  FE

  FC

  FB

  THNFCompresorEDUR*

  1

  2

  3

  1

  2

  3

  1-3

  1-3

  1-3

  1-3

  1-3

  1-3

  1

  1

  1

  1

  1

  2

  Solide Ap Ulei

  Tehnologia aerului pur i a camerei curate, farmaceutic, industria laptelui i a berii

  Producie de microcipuri, optic i industrie alimentar

  Vopsitorii

  Aer de proces, industria farmaceutic

  Laboratoare foto

  Aer uscat pentru transport, vopsire, regulatoare fine de presiune

  FE

  FF

  FF

  FG FD

  FD ACT

  * Microfiltrele FE pot fi integrate opional n usctoarele cu refrigerare TG TI.

  ** Unde este cazul, este nevoie de un rcitor auxiliar pentru usctoarele cu adsorbie i regenerare cald.

  UA** FE ED Compresor THNF

  AQUAMAT

  FF

  AQUAMAT

  R

  R

  Instalaie pentru consumfoarte fluctuant

  RFiltrare

  opional UA** FE ZK

  Instalaie pentru consumfoarte fluctuant

  RFiltrare

  opional UR* ZK

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  DHS

  www.kaeser.com

  KAESER KompRESSoREN SRL B-dul Ion Mihalache 179 011181 Bucureti Tel.: +40 21 2245681 Fax: +40 21 2245602 e-mail: [email protected] www.kaeser.com P-

  651/

  10RO

  .3/1

  4 Sp

  ecific

  aiile

  se

  pot m

  odific

  a f

  r n

  otific

  are

  prea

  labi

  l

  Compresoare cu urub Seria SK Debit de aer 0,53 2,70 m/min, Presiune 5,5 15 barSilenios, cu performane sigureTotul const n detaliiDisponibil i cu usctor cu refrigerarei control cu turaie variabilSistem compact i eficient de furnizare a aerului comprimatStation Echipament DesignSpecificaie tehnicAlegei clasa necesar de tratament conform domeniului aplicaiei


Recommended