+ All Categories
Home > Documents > Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Date post: 06-Nov-2021
Category:
Upload: others
View: 15 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
17
Grădinița Genesis PROGRAMUL GENESIS ENRICHMENT sau ,,Îmbogăţirea educaţiei prin experiențe interesante și de explorare” CLUBURI CU TAXĂ DE PARTICIPARE
Transcript
Page 1: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Grădinița Genesis PROGRAMUL GENESIS ENRICHMENT

sau

,,Îmbogăţirea educaţiei prin experiențe interesante și de explorare”

CLUBURI CU TAXĂ DE

PARTICIPARE

Page 2: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Genesis EnrichmentÎn intervalul orar 16:15 - 17:00, copiii vor putea participa la diverse cluburi, în funcție de interesele, nevoile și dorințele lor: cluburi de artă, știință, limba spaniolă, teatru, creație, fotbal, tenis, dans, muzică, Lego, percuție, Coding, pe bază de abonament lunar.

Cluburile oferite copiilor noștri se desfășoară prin integrarea teoriei inteligențelor multiple, cu multiple beneficii:

• explorarea multisenzorială; • integrarea informațiilor, prin educație participativă și interdisciplinară;• exprimarea emoțiilor, a gândurilor și a sentimentelor prin jocuri, muzică și mișcare;• dezvoltarea intuiției, atenției, abilităților manuale și creative și integrarea acestora în viața

cotidiană.

Page 3: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

INFORMAȚII ORGANIZATORICE

• Înscrierea la fiecare club se face pe bază de abonament cu 4 şedinţe lunare;

• Plata se efectuează în avans, la începutul fiecărei luni, iar cursurile pierdute nu se pot reporta, achitându-se integral, indiferent de motivul absenței;

• Cursurile nu se desfășoară în perioada vacanțelor școlare, perioadă pentru care nu se va emite factură;

• Profesorii coordonatori își rezervă dreptul de a recomanda întreruperea participării copilului la club, luând în considerare criteriile privind motivația, interesul, receptivitatea, relaționarea cu ceilalți colegi și cu profesorul;

• Orarul se va definitiva după exprimarea opțiunilor finale și formarea grupelor de cursanți; cluburile se vor organiza dacă se înregistrează un anumit număr de participanți;

CALENDAR ÎNSCRIERI

• Copiii pot opta pentru participarea la lecțiile demonstrative gratuite, din perioada 15 – 23 septembrie 2021;

• Ȋnscrierea pentru participare la lecția demonstrativă se transmite până luni, 13 septembrie 2021, ora 16:00, completând formularul primit;

• După participarea la lecțiile demonstrative, se va completa un formular de participare la cluburile alese, pe care îl veţi remite completat, împreună cu dovada plăţii, la secretariatul grădiniței.

Page 4: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE LIMBA SPANIOLĂ - “Cutia cu surprize”

Iată doar câteva motive pentru copii de a învăța limba spaniolă:

• Limba spaniolă este a doua cea mai studiată limbă, după engleză și în acest scop, la nivel internațional se susțin numeroase cursuri de limba spaniolă pentru copii.

• De asemenea, este a doua limbă academică din lume şi a două limbă în care se publică cele mai multe cărţi, ziare sau pagini web. În plus, spaniola este a treia cea mai folosită limbă pe internet, după engleză şi chineza mandarin. Cu alte cuvinte, este o limbă potrivită pentru a comunica în lumea virtuală.

• Limba spaniolă este una dintre limbile oficiale ale ONU, UNESCO, UE, dar şi a altor instituţii internaţionale (FMI, UNICEF, NATO, FAO, etc…).

• Limba spaniolă este o limbă uşor de învăţat, cu un vocabular de bază latin şi multă influenţă din limba engleză, cu puţine dificultăţi fonetice, pentru că se citeşte cum se scrie, de asemenea are o gramatică complexă, dar bine structurată.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 5: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

ATELIER DE ȘTIINȚE - “Călătoriile lui Vreau să descopăr”OBSERVARE * EXPERIMENTARE * DESCOPERIRE

Copiii vor avea ocazia să exploreze o lume nouă, plină de mister și își vor însuși prin experimentare, cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare. Experimentele propuse sunt sigure, non-toxice, colorate și distractive.

Curiozitatea celor mici este stârnită prin cercetare personală în mini laboratorul creat, spațiu în care magia legilor matematicii, fizicii, chimiei și biologiei prinde viață. Copiii se vor distra jucându-se cu cifre și forme geometrice, observând presiunea aerului, densitatea apei, gradul de stare termică a unui corp, electricitatea statică, magneții, volumul corpurilor și alte procese și fenomene din natură.

Atelierul contribuie la:• descoperirea și înțelegerea mediului înconjurător prin experimente; • stimularea receptivității, a curiozității și a entuziasmului;• concentrarea asupra gândirii convergente, cât și a celei divergente;• activarea capacității de anticipare și de generare de soluții alternative;• deprinderea de a înțelege, a respecta și a proteja mediul înconjurător.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 6: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

ATELIER DE CREAȚIE - HANDMADE ART UNIK

Aceasta este o întâlnire de lucru cu copiii, prin care se urmăreşte sistematic dezvoltarea abilităților de bază precum: inteligența emoțională, partea artistică și creativitatea, dobândirea deprinderilor manuale, prin activități de motricitate fină.

Iată care sunt principalele beneficii pe care le pot avea copiii participând la acest tip de atelier:

• dezvoltarea potențialului creativ în activități individuale şi de grup;• dezvoltarea sensibilităților senzoriale, artistice și comportamentale; • încurajarea intuiției și a libertății de exprimare; • stimularea atenției și a capacității de concentrare;• favorizarea independenței în alegere.

Participă: copiii de la grupele mici, mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 7: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Kinderdance®

Kinderdance® este un program de dans special conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-5 ani, bazat pe muzică și dezvoltarea abilităților motorii. Copiii vor învăța elementele de bază despre balet, tap-dance, acrobație și mișcare creativă, combinând și o serie de concepte educaționale corespunzătoare vârstei.

Programul condus de instructori certificați Kinderdance® oferă copiilor potențialul de a fi creativi, de a se exprima prin mișcare, de a învăța bazele baletului și dansului, dobândind în același timp mușchi puternici, abilități sociale, încredere și stimă de sine.

Kinderdance® se predă în peste 100 de locații din SUA și din întreaga lume! Începând din 2020, programele Kinderdance® sunt disponibile și în România, iar de anul acesta, ne bucurăm să le putem oferi acest program și preșcolarilor Genesis!

Participă: copiii de la grupele mici, mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 8: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

KINDERTOTS®

Kindertots® este destinat copiilor cu vârsta între 2 și 3 ani.

În cadrul programului, cei mici fac cunoștință cu muzica și mișcarea ritmică, cu genurile muzicale și cu tipurile de dans.

Copiii învață să aibă o postură corporală corectă și să își dezvolte pasiunea pentru dans, ghidați de instructori certificați Kinderdance®.

Participă: copiii de la grupa mini, conform opţiunii.

Page 9: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE FOTBAL

Fotbalul reprezintă sportul care poate influența, încă de la cea mai fragedă vârstă, atât latura motrică, dar și pe cea psihică. Pe lângă exercițiile specifice jocului de fotbal, copiii vor fi antrenaţi în jocuri de mișcare cu ajutorul cărora vor învăța și îndrăgi și mai mult acest sport, totul într-o atmosferă distractivă, prietenoasă și plină de energie pozitivă.

Echipament necesar:

• tricou cu mânecă lungă/scurtă,

• trening,

• încălţăminte de fotbal pentru teren sintetic.

Opţional: jambiere şi apărători.

* Restul echipamentului necesar este asigurat de către organizatorul cursului

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 10: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE TENISTenisul sau sportul alb poate fi unul din cele mai distractive și antrenante

activități pentru copii. Pe lângă faptul că ajută la dezvoltarea sistemului osos și

muscular, în diversele exerciții pe care le implică acest joc - alergare, sărituri

pentru mușchii picioarelor și cei ai mainilor, prin mânuirea rachetei, tenisul le va

dezvolta copiilor coordonarea și viteza de reacție.

Echipament necesar (în funcţie de vreme):• Tricou; • Trening;• Pantofi sport;• Şapcă.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 11: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE CODING

Clubul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea programării. Aceștia vor păși într-un univers nou unde, alături de diverse personaje și roboți, vor putea dobândi noi abilități.

Gândirea algoritmică, cea logică și rezolvarea problemelor sunt câteva dintre aptitudinile pe care acest club le dezvoltă.

Cei mici vor dobândi noi cunoștințe, prin intermediul activităților ludice și vor folosi tablet și board games, pentru a înțelege principiile programării.

Aplicațiile folosite au la bază programarea vizuală prin blocuri de cod și au scopul de a le capta copiilor atenția și de a le facilita procesul de învățare.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 12: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE LEGO - BRICKS 4 KIDZ

Bricks 4 Kidz este o franciză americană ce propune un concept de educație creativă, prin care copiii învață, construiesc și se joacă cu piese LEGO®.

Educația prin joc are la bază kit-uri Bricks 4 Kidz cu piese LEGO® și planuri de construcție tematice, special create de ingineri și arhitecți din SUA pentru aceste programe.

Activitățile Bricks 4 Kidz familiarizează copiii cu concepte din sfera științelor exacte, le dezvoltă cultura generală, încrederea în sine și ajută la o mai bună înțelegere a modului de funcționare a lucrurilor în general. Programele Bricks 4 Kidz își propun familiarizarea copiilor cu concepte STEM.

Clasele EduBricks sunt o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea și imaginația copiilor, folosind piese LEGO® și știința.

BRICKS 4 PRESCHOOL (DUPLO) - pentru copiii de la grupele mici și mijlocii;BRICKS 4 ARCHITECTURE - pentru copiii de la grupele mari.

Page 13: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

POVEȘTI MUZICALE cu Virgil Popescu

Împreună cu Virgil Popescu, coordonatorul programului, autorul a sute de cântece pentru copii, cei mici interpretează piese celebre și descoperă câteva dintre secretele acestei arte.

Noțiunile parcurse la educație muzicală și melodiile ritmate sunt etape firești spre descoperirea bucuriei de a cânta, pe care ne-o dorim pentru copiii noștri.

Așa cum muzica clasică dezvoltă și stimulează inteligența copiilor, avem credința că poveștile muzicale, cântecele sau versurile ritmate trezesc sentimente de bucurie în rândul celor mici și mari deopotrivă.

La Genesis College, facem legătura între muzică, artă și dezvoltare personală, iar copiii noștri au parte de o îndrumare corectă a talentelor, pasiunilor și abilităților artistice.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 14: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

ATELIER DE PERCUȚIE ‘’Ritmuri și povești‘’

Muzica înseamnă mai mult decât portative, note muzicale, teorie, pian, chitară, vioară și flaut. Dincolo de instrumente, muzica e formată din cuvinte și povești, iar din acest motiv am inițiat un proiect special, care se desfășoară pe tot parcursul anului – atelierul muzical „Ritmuri și povești”.

Atelierul, susținut de George Turliu - profesor de percuție, urmărește atât dezvoltarea simțului artistic, a culturii muzicale, cât și a abilităților de relaționare.

În timpul atelierului, copiii descoperă ritmuri și instrumente muzicale, prin prezentarea unor povești care le sunt ilustrate sonor. Odiseea, Sindbad Marinarul, Fetița Samurai și multe altele reprezintă pretextul unei călătorii muzicale, în care copiii sunt implicați într-o manieră dinamică și antrenantă, stimulându-i să contureze cu ajutorul diferitelor instrumente, ambientul sonor al narațiunii.

Cele mai utilizate instrumente sunt ocean drums, rainmaker, saz – un tip de mandolină oriental și psalterium – o harpă în miniatură.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 15: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE ARTĂ “Grafic e fantastic!”Prin intermediul acestui curs, copiii vor descoperi că desenul și grafica nu înseamnă copierea naturii, ci sugerarea expresivă și personală a acesteia. Tehnicile de lucru specifice graficii de șevalet, elementele de limbaj plastic și mijloacele de expresie plastică, vor fi cele ce vor contribui la realizarea unor compoziții inedite.

Tehnici de lucru utilizate în cadrul cursului: monotipie, monoprint, cărbune, tuș, sangvină. Aceste tehnici de lucru se bazează pe utilizarea elementelor de limbaj plastic și a mijloacelor de expresie.

De asemenea, intervențiile grafice pe fotografii vor constitui teme ce au ca scop dezvoltarea creativității, dar și descoperirea prin joc, a unor maniere specifice artei contemporane de a realiza compoziții plastice originale.

Participă: copiii de la grupa mare, conform opţiunii.

Page 16: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

CLUB DE TEATRU – Arta actorului mânuitor de păpuși cu actori de la Teatrul Paiața

De ce recomandăm prezența teatrului de păpuși în viața copiilor?

Teatrul e ca o scânteie care poate declanșa o emoție puternică, este un mod viu de a arăta ceea ce poate nu se vede cu ochiul liber.

Atelierele de teatru dezvoltă creativitatea, atenția, memoria, adaptabilitatea, spontaneitatea, controlul emoțional și, mai ales, mijloacele de comunicare. Cele în care sunt și păpușile la mijloc, aduc o și mai mare complexitate în joc, coordonarea sa cu obiectul mânuit fiind o sarcină esențială.

Teatrul îi poate ajuta pe copii să-și cunoască mai bine trăirile, să-și exprime mai eficient sentimentele, să fie ceea ce poate nu sunt, să viseze, să creeze, să se joace.

Participă: copiii de la grupele mijlocii şi mari, conform opţiunii.

Page 17: Cluburi cu taxă 2021 - 2022

Vă așteptăm!


Recommended