+ All Categories
Home > Documents > Christian Tour - Broshura Romania SV 2014

Christian Tour - Broshura Romania SV 2014

Date post: 29-Mar-2016
Category:
Upload: catalin-constandache
View: 224 times
Download: 2 times
Share this document with a friend
Description:
 
4
românia Tinerețe fără Bătrânețe • Nordul Moldovei și Bucovina • Maramureș • Băile Felix
Transcript
Page 1: Christian Tour - Broshura  Romania SV 2014

românia

Tinerețe fără Bătrânețe• Nordul Moldovei și Bucovina• Maramureș• Băile Felix

Page 2: Christian Tour - Broshura  Romania SV 2014

2

Viața este o poveste…

Senior Voyage te invită într-un tărâm al mănăstirilor, plin de istorie, cultură şi

voie bună; Nordul Moldovei şi Bucovina.

Ziua 1 : Bucureşti – Gura Humorului Plecare din Bucureşti pe traseul Ploieşti – Sinaia– Braşov – Miercurea Ciuc – Lacul Roşu – Cheile Bicazului. Lac de baraj natural, format la poalele muntelui Hăşmaşul Mare,îşi are denumirea din legendele folclorice adunate în jurul acestei zone. Pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri şi avene. Pe parcursul drumului din Chei există mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii români şi de cei maghiari, locuri perfecte pentru fotografii si amintiri de călătorie. Plecăm către Gura Humorului, la doar 35 de km de Suceava, vechea capitală a Moldovei şi Ducatul Bucovinei.

Ziua 2: Mănăstirile din Sudul Moldovei Regiunea din Sudul Moldovei este invadată de o colecţie impresionantă de mănăstiri din secolul XV. Multe dintre acestea au fost fondate de către Ștefan cel Mare, ca o jertfă de mulţumire adusă lui Dumnezeu, de câte ori câştiga o luptă împotriva turcilor. Plecăm spre Târgul Neamţ, unde ne aşteaptă mănăstirile Neamţ, Agapia, Văratec şi Sihăstria, fiecare dintre acestea având caracteristici proprii şi unice dar toate vă pot oferi linişte şi pace în suflet ca nici un alt loc din ţară. La întoar cerea în Gura Humorului ne oprim in Humuleşti, pentru a vizita Muzeul Memorial ”Ion Creangă”, ce funcţionează în vechea casă a familiei scriitorului care ilustrează atât viaţa cât şi opera autorului şi în mod deosebit ne aduce aminte de capodopera ”Amintiri din copilărie” (vizită la Humuleşti se va realiza în funcţie de timpul disponibil).

Ziua 3: Mănăstirile pictate din Moldova Plecăm dimineaţă către Putna, cea mai reprezentativă ctitorie a lui Ștefan cel Mare, şi locul unde, conform tradiţiei, a trăit Daniil Sihastrul, căruia domnitorul, la ceas de cumpănă, în timpul luptelor cu turcii, i-a cerut sfat şi ajutor. Vizităm centrul de ceramica neagră de la Marginea, după care vom continua cu Mănăstirea Suceviţa, ce se înalţă într-un peisaj spectaculos, înconjurată de ziduri de apărare. Continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Humor, după care ne întoarcem la hotel.

Ziua 4: Voroneț şi SuceavaPlecăm către Mănăstirea Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Este considerată “Capela Sixtină a Orientului” pentru marea fresca de pe faţada

De când făcea plopşorul pere şi răchita micşunele, Omului i-a fost ursit să străbată ţinuturi îndepărtate în căutarea elixirului vieţii fără de moarte. Tânăr fiind, nu a crezut în el, dar odată cu trecerea anilor, ursitoarele i-au dăruit înţelepciunea şi a pornit spre a-l cunoaşte. A găsit bucuria vieţii în lucruri simple sub soarele Toscanei, în Sicilia la poalele vulcanului, pe străzile Romei şi ale elegantului Paris. Brav şi curajos, uitând de soare şi de drumul greu, a pornit cu paşi repezi să ajungă pe-nserat pe tărâmul Spaniei, spre Barcelona, unde Gaudi a clădit imagini fermecate şi spre frumoasa Costa del Sol, pe străzi vechi din piatră şi acorduri de flamenco. Și a mers şi-a tot mers până la capătul ţinuturilor lumeşti, unde a poposit pe tărâmuri portugheze. Mai tânăr şi mai bogat sufleteşte revine pe plaiuri maramureşene sau în nordul ţării Moldovei, ca să cunoască şi un strop din frumuseţea locului său de baştină. Un basm străvechi ce spune o poveste: a mea, a ta, a fiecăruia, povestea călătorului ce a descoperit tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de sfârşit... Ș-am încălecat pe-o şa şi povestea va urma…

România este o ţară de o mare frumuseţe naturală şi culturală. Îşi încântă vizitatorii cu peisaje pitoreşti, dealuri împădurite şi văi liniştite ondulate, zone rurale pline de tradiţii şi folclor, dar şi cu oraşe ce au istorie bogată. România este în primul rând renumită pentru mănăstirile din Bucovina. Zona a luat această denumire în urma stăpânirii habsburgice, fiind tradus din limba slavă prin ”Țara de fagi”. Nordul Țării Moldovei oferă călătorului privelişti de rară frumuseţe, la care se adaugă renumitele mănăstiri construite de mari domnitori şi boieri moldoveni.

Prețul include• Transport cu autocar modern• 4 nopți de cazare la hotel Tuoaca

Bellvue 4••••• Demipensiune + un pahar de apă și de

vin la masă.• BoNus! Tur de oraș suceava!• Intrarea la Mănăstirea Voroneț este

gratuită pentru posesorii de senior voyage club card

• Asistență turistică pentru întreaga perioadă

Nordul Moldovei şi Bucovina - „Țara de fagi”

Date de plecare: 05.03, 24.03, 07.04, 14.04, 28.04, 12.05, 19.05, 26.05, 02.06, 16.06, 30.06, 07.07, 14.07, 21.07

99€ + 199 lei transport

Page 3: Christian Tour - Broshura  Romania SV 2014

3

Senior Voyage vă oferă o nouă destinaţie de vacanţă, într-un ţinut cu biserici de

lemn, bogăţii legendare, peisaje impresionante şi tradiţii străvechi.

Ziua 1 –Bucureşti - Dăneşti Vom pleca în cursul dimineţii spre localitatea Dăneşti ( în apropiere de Baia Mare) pe traseul Bucureşti - Braşov – Sighişoara, unde vom avea timp liber pentru vizitarea Cetăţii lui Dracula. Sighişoara este considerată şi astăzi ca fiind cea mai frumoasă cetate din Europa. Aceasta s-a păstrat în mare parte intactă, numărându-se printre puţinele aşezări de acest fel, unde casele medievale sunt locuite si astăzi. Dintre cele 9 turnuri ale cetăţii cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, funcţia sa iniţială era de poartă principală a cetăţii, pe lângă aceasta aici a funcţionat secole la rând primăria sau magistratul oraşului. Continuam drumul prin Târgu-Mureş – Gherla – Dej - Dăneşti.

Ziua 2-Ocna Şugatag şi Mănăstirea Bârsana.Pornim dimineaţă spre Ocna Șugatag. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1355, însa cercetări arheologice şi geologice atestă că încă din antichitate, principala ocupaţie a oamenilor din zonă a fost exploatarea sării. Datorită izvoarelor minerale clorosodice şi a lacului sărat localitatea Ocna Șugatag este şi staţiune balneară. Vizităm salina după care ne îndreptăm spre principala atracţie a Maramureşului, Mănăstirea Bârsana. Oaza de linişte sufletească, care parcă veghează asupra localităţii cu acelaşi nume, Mănăstirea este un loc plin de frumos, unde rugaciunea se uneşte cu munca artistică, ziditoare de lumină, construită din piatră şi lemn, - este o icoana a sufletului creştin ortodox maramureşean la răscruce de milenii, o speranţă pentru un viitor binecuvântat, un loc sfânt unde natura se uneşte cu Biserica în Liturghie cosmică.

Ziua 3- Memorialul Sighet şi Cimitirul Vesel.Plecăm dimineaţă spre Sighetul Marmaţiei, oraş în care se afla închisoarea, astăzi cunoscută drept Memorialul Sighet, care este un memorial mondial, un monument dedicat luptei contra comunismului. Este un monument unic care elogiază lupta împotriva puterii, împotriva uitării, lupta victimelor împotriva opresorilor. Nu există nimic în lume care să îi semene. Continuăm prin vizitarea Cimitirului Vesel din Săpânţa. Legenda spune ca atitudinea veselă în faţa morţii este un obicei al Dacilor care credeau în viaţa veşnică iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o altă lume. Cimitirul este creaţia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor şi poet. Creativitatea lui Pătraş a scos la iveală această monumentală si renumită operă de artă. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute

de cruci din lemn in stilul său caracteristic. La întoarcere, trecem prin Certeze, satul de vacanţa cu vile de lux.

4. Ziua 4 –Mocănița de pe Valea Vaserului Punctul de acces spre valea Vaser este oraşul Vişeu de Sus, care este şi punctul de pornire pentru Mocăniţa, un tren cu aburi, îngust, al cărui singur scop este de a merge spre vale. Calea ferată merge de-a lungul râului Vaser şi este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, care încă mai este activă, din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buştenii de pe munţi.(Costul plimbării nu este inclus în preţ).

5. Salina Turda - Bucureşti Pornim spre Bucureşti dar nu înainte de a vizita Salina Turda, faimoasă pentru nenumăratele posibilităţi de agrement. Continuăm cu Alba-Iulia (individual se poate vizita Cetatea Alba) –Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Piteşti - Bucureşti.* Intrarea în salina Turda este inclusă numai pentru posesorii de senior voyage club card.

În Maramureş au rămas intacte cultura, tradiţiile şi viaţa ţăranului din trecut. Istoria acestui loc este transmisă prin graiul lemnului din biserici. O mulţime de “comori” din patrimoniul cultural se pot găsi în mici muzee săteşti şi case memoriale. Aici puteţi găsi colecţii de carte veche, de icoane, “ascunse” într-o biserică dintr-un sat uitat de lume.

Prețul include• Transport cu autocar modern• 4 nopți de cazare hotel secret Garden

4••••• Demipensiune + un pahar de apă și

de vin la masă.• BoNus! sighișoara • Intrarea în salina Turda este inclusă

numai pentru posesorii de senior voyage club card.

• Asistență turistică pentru întreaga perioadă

Bonus!Sighişoara – Oraş cetate! Durată: 2 – 3 oreVizităm Sighişoara, ce se înalţă deasupra Târnavei Mari, cu o cetate senzaţională locuită şi astăzi, cu un zid de apărare cu 10 turnuri, şi oameni de diferite naţii, cu un exemplu de convieţuire şi ospitalitate. Întemeiată de saşii aduşi pentru paza vechilor frontiere ale regatului maghiar a oferit un loc de trai pentru saşi, români, maghiari, ţigani, evrei şi alte minorităţi.

Date de plecare: 18.03, 01.04, 14.04, 06.05, 20.05, 10.06, 24.06

Maramureş - „Țara de poveste”

de vest, numită “Judecata de apoi”, iar “albastrul de Voroneţ” este considerat unic in lume. Continuam cu vizitarea Cetăţii de Scaun, aflată pe un platou la 70 m înălţime faţă de lunca Sucevei, de unde se poate vedea întreaga vale a oraşului. Vom vizita apoi, Mănăstirea Zamca, un complex medieval fortificat, care a avut rol de biserică armenească şi este considerat astăzi cel mai important edificiu religios construit de către comunitatea armeneasca din Suceava. Timp liber pentru prânz şi plimbare în centrul oraşului. (individual, se poate vizita Mănăstirea Sf. Ioan - un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, aflatăin centrul oraşului).

Ziua 5: - Hanul Ancuței şi Bucureşti Plecăm spre Bucureşti dar pe drum poposim la Hanul Ancuţei, un vestit han turistic devenit celebru prin plasarea acţiunii din volumul Hanul Ancuţei de Mihail Sadoveanu, unde puteţi savura cele mai autentice preparate tradiţionale moldoveneşti. Urmează Mausoleul de la Mărăşeşti, monument dedicat eroilor primului război mondial. Sosire în Bucureşti în cursul serii, in funcţie de trafic.

Mănăstirea Putna

Maramureș - Mănăstirea Bârsana

Bonus!Suceava – tur de oraş!Durată: 2 – 3 oreUn tur panoramic al oraşului, vizitând principalele atracţii turistice ale oraşului Suceava: Casa de Cultură, Statuia lui Petru I Muşat, Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare ce se poate vedea din depărtare în parcul Șipote, Ruinele Palatului Domnesc, Biserica Sfântul Dumitru. Vom efectua această excursie în prima sau în ultima zi, în funcţie graficul programului.

99€ + 199 lei transport

Page 4: Christian Tour - Broshura  Romania SV 2014

Nymphaea lotur (nufăr termal) reprezintă unicul caz în care o specie de

plantă tropicală trăieste spontan într-o climă temperată în Rezervaţia Naturală „Pârâul Peţea”. Nufărul alb poate fi văzut în staţiunea balneoclimaterică, fiind unul din frumuseţile zonei. In lacurile artificiale termale de aici se găsesc câteva specii de lotuşi. Aceste specii au fost aclimatizaţi, fiind aduşi din India şi Pakistan – Nelurnuncifera, Africa - Numphea zanzibarena si Asia şi Africa – Aeibornica crasepis.

Ziua 1: Bucureşti – Băile Felix Vom pleca în cursul dimineţii spre Băile Felix pe traseul Bucureşti – Ploieşti – Braşov - Sighişoara unde vom avea timp liber pentru un tur pietonal în centrul istoric al oraşului. Continuăm drumul prin Târgu Mureş – Cluj Napoca spre Băile Felix unde vom ajunge în cursul serii. *Se pot face îmbarcări şi din oraşele Ploieşti – Braşov - Târgu Mureş – Cluj Napoca

Ziua 2: Peştera Urşilor şi Oradea Vom dedica întreaga zi pentru a vizita faimoasa Peştera Urşilor şi orasul Oradea.Peştera Urşilor este unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Romania şi face parte din categoria obiectivelor turistice care trebuie vizitate cel puţin odată în viaţă.Descoperirile din această peştera, în acele vremuri nu puteau fi atribuite nici unei specii cunoscute, dând naştere unor speculaţii potrivit carora în actuala Peştera a Urşilor ar fi trăit zmei şi creaturi cu puteri supranaturale; adevarul îl veţi afla numai alături de noi când vom intra în peşteră.

După această misterioasă călatorie vom reveni la realitatea contemporană urmând să călătorim spre Oradea. Un tur al oraşului oferă şansa de a admira clădiri deosebite, cu arhitectura specifică.

Ziua 3: Excursie opțională la Budapesta şi Croazieră pe Dunare Pornim dis de dimineaţă spre Budapesta capitala Ungariei pentru a descoperi frumuseţea oraşului situat pe malul Dunării. Odata ajunşi, pregătiţi-vă aparatele foto pentru a surprinde cele mai faimoase obiective turistice ale oraşului: Parlamentul Ungariei – o splendidă clădire în stil neogotic, Palatul Regal, Biserica Matthias, Podul cu Lanţuri - simbolul oraşului care face legatura peste Dunare între Buda şi Pesta, Basilica Sfântul Ștefan dedicată primului rege al Ungariei.În această excursie, acompaniaţi de acordurile valsului Dunărea albastră vom avea parte de o minunată Croazieră pe Dunăre în timpul căreia vom savura din tradiţionalele preparate ungureşti.

Ziua 4: Debrecen-Tokaj Plecarea de la hotel se face de dimineaţa. După traversarea frontierei ne îndreptam către Debrecen – se află în estul Ungariei şi este al doilea, cel mai mare oraş al ţării. Oraşul este deseori supranumit "Roma calvinistă", datorită faptului că după trecerea la noua credinţă în secolul XVI, oraşul a devenit un centru al Calvinismului. Vom vizita principalele obiective ale localităţii Piata Kossuth şi Marea Biserica Reformata, Colegiul Reformat, Muzeul Déri cunoscut în special pentru Trilogia Hristos al lui Munkácsi Mihály. În jurul orei prânzului ne deplasam cu toţii spre Toka. Nu poţi ajunge îin această zonă şi să nu mergi la o degustare de vinuri şi un prânz tradiţional unguresc .

Ziua 5: Kosice Capitala Culturală Europeană Košice nu este un oraş foarte mare, abia daca are vreo 250.000 de locuitori, dar are o istorie îndelungată, pe care a stiut să o păstreze în frumosul centru istoric, ce farmecă negreşit vizitatorul care-i calcă pe caldaramul din pietre de granit. Nu trebuie să omitem urmatoarele obiective de vizitat: Muzeul areheologic subteran, Capela Sf. Mihail, o biserică în stil gotic, datând din prima

jumatate a secolului al XIV-lea, Catedrala Sf. Elisabeta, o catedrală cu nimic mai prejos decât marile catedrale ale Europei de vest. Dupa savurarea unei beri traditionale Kozel revenim spre locul de plecare, timp în care vom admira clădirile aflate de-o parte si de alta a Străzii Mari, clădiri încărcate de istorie şi care se întrec în frumusete.

Ziua 6: Băile Felix – Bucureşti Pornim spre Bucureşti dupa ce luăm micul dejul pe traseul Cluj Napoca – Targu Mureş – Braşov – Ploieşti

Băile Felix este o staţiune perfectă în orice anotimp ce oferă condiţii de relaxare, vacanţă, odihnă şi recuperare.

Prețul include• Transport cu autocar modern• 5 nopți de cazare la Hotel President

4••••• Mic dejun și cină + un pahar de apa și

vin la masă • Acces gratuit la Centrul Wellness • Ghid însoțitor din partea agenției pe

traseu • Posesorii senior Voyage Club Card

beneficiază de AquaPark Gratuit

Bonus!Tur pietonal în centrul istoric al Sighişoarei pentru turiştii care au achiziționat transportul cu autocarul Sighişoara este printre puţinele cetăţi medievale încă locuite, ea fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Punctele de interes ale oraşului sunt reprezentate prin Piaţa Cetăţii, Turnul Fierarilor, Turnul cu ceas, Biserica Mănăstirii, Casa Vlad Dracul, Palatul Comitatului – Primăria Sighişoarei, Turnul Cizmarilor, Turnul şi Bastionul Cositorarilor.

Date de plecare: 16.03 – 30.03 – 06.04 – 13.04 – 22.04 – 04.05 – 11.05 – 18.05 – 25.05 – 01.06 – 08.06 – 15.06

Băile Felix - „Destinatia perfecta in orice anotimp”

Peștera urșilor

119€ + 199 lei transport

seniorvoyage.eu

Puteți găsi pachetele senior Voyage la același preț în oricare dintre sediile Christian Tour sau în rețeaua partenerilor noștri.

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87Branch Office – City Mall 021 317 04 35Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66Branch Office – Plaza Mall0374 913 442Branch Office – Vitan Mall0374 913 443

Branch Office – Timişoara 0256 433 205Branch Office – Banat 0256 240 321Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101Branch Office – Bacău 0234 525 298Branch Office – Iaşi 0232 267 261Branch Office – Constanța 0241 550 180Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200Branch Office – Galați 0236 318 018Branch Office – Brăila0339 710 310

Branch Office – Focşani0337 711 140Branch Office – Sibiu0369 710 310Branch Office – Deva0354 710 310Branch Office – Arad0357 711 128Pegas Holidays 021 313 32 22

francize christian tourSun Travel – Sfântu Gheorghe0267 310 047Blue Travel – Giurgiu0246 213 099

Observații• Pachetul poate fi achiziționat și cu transport

individual • ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor

turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse in program.

• Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane.

• Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, oferindu-se alternativă similară.

• ocuparea locurilor în autocar se face in funcție de data înscrierii.


Recommended