+ All Categories
Home > Documents > Campanie de Comunicare

Campanie de Comunicare

Date post: 08-Feb-2016
Category:
Author: hikari-marina
View: 95 times
Download: 2 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 22 /22
Campanie de comunicare -Mondelēz:MILKA Christmas- Petre Laurenţiu Petrişor Lucia Pîslaru Aureliana
Transcript
Page 1: Campanie de Comunicare

Campanie de comunicare-Mondelēz:MILKA Christmas-

Petre LaurenţiuPetrişor LuciaPîslaru Aureliana

Page 2: Campanie de Comunicare

Cuprins1. Prezentarea companiei

1. Scurt istoric al produsului MILKA2. Gama sortimentală existentă pe piaţa românească3. Locul pe piaţă în prezent

2. Obiective3. Activităţi4. Publicul ţintă5. Mesajul adresat publicului6. Calendar de activităţi

1. - Bugetul alocat7. Rezultatul aşteptat

Page 3: Campanie de Comunicare

1. Prezentarea companiei• Mondelez Romania este o filială a Mondelēz International, Inc. , o adevărată forţă

globală în industria snack-urilor, cu un venit de $35 miliarde în 2012. Lansată în 1 octombrie, 2012, în urma separării afacerii cu produse de băcănie din America de Nord, Mondelēz International este o companie nouă, cu o strategie nouă. Cu toate acestea, valorile moştenite de la organizaţie se păstrează, precum şi mărcile noastre de tradiţie.

• Mondelēz International deţine poziţia numărul 1, la nivel global, în categoriile de: biscuiţi, ciocolată, bomboane şi băuturi răcoritoare pe baza de pulbere, precum şi poziţia a 2 a în categoriile de cafea şi gumă. Portofoliul companiei cuprinde mărci de miliarde de dolari, cum ar fi ciocolată Cadbury, Cadbury Dairy Milk şi Milka, cafeaua Jacobs, biscuiţii LU, Nabisco şi Oreo, băuturile Tang şi guma Trident.

• Mondelez Romania este prezentă pe piaţa locală din anul 1994, cu un portofoliu de mărci îndrăgite de consumatori, şi anume: Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim`s, Barni, Oreo, Tuc, Belvita. Compania deţine poziţia de lider de piaţă în segmentele de cafea, ciocolată şi biscuiţi din Romania.

• Iniţial numele companiei a fost Kraft Foods Inc. , schimbându-şi denumirea după împărţirea în două companii publice: o companie de snacks la nivel global şi una de produse de băcănie, în America de Nord. Cea din urmă, îşi menţine numele de Kraft Foods Group, Inc. Numele companiei are ca scop să sugereze o imagine delicioasă, “Monde” venind din latino, înseamnă “lume” iar “delez” are ca semnificaţie originală sensul de “delicios”.

Page 4: Campanie de Comunicare

1.1 Scurt istoric al produsului MILKA Milka reprezintă una dintre cele mai cunoscute mărci de ciocolată la nivel international şi

naţional, fiind uşor de recunoscut prin ambalajul mov şi simbolul văcuţei. Este marca de ciocolată cu cea mai rapidă ascensiune, ce a ajuns în poziţie de top pe segmentul de tablete, precum şi la nivelul pieţei de ciocolată, şi este cunoscută de peste 90 la suta dintre români, conform studiilor de piaţă Nielsen şi GFK. Portofoliul Milka cuprinde produse în toate segmentele principale ale pieţei: tablete, praline şi batoane.

În anul 1901 se lansează ambalajul de culoare mov al ciocolatei Milka. Pe fondul mov al

ambalajului, apărea pentru prima oară o văcuţă din Alpi, pe vremea acea încă în alb şi negru. În 1973, apare primul spot publicitar cu văcuţa mov, pentru care agenţiei Young & Rubicam i-a fost decernată medalia de aur de către Art Directors Club. Din 1973, văcuţa Milka a fost protagonista unui număr de 100 spoturi televizate. Din anii 90, văcuţa, emblemă a mărcii, se regăseşte pe toate ambalajele Milka, devenind una dintre cele mai de succes figuri publicitare. 40.000 de copii din Bavaria au participat, în anul 1995, la un concurs de desenat văcuţe, unde fiecare al treilea copil a ales culoarea mov. Văcuţa mov, un simbol al calităţii, este considerată un personaj simpatic, credibil şi plin de bunăvoinţă. Şi-a câştigat, între timp, fani în intreaga lume. Văcuţa Milka contribuie decisiv la vânzările anuale: cca 400 de milioane de tablete de ciocolată, 30 de milioane de Iepuraşi de Paşte şi Moşi Crăciuni şi multe alte produse din ciocolată fină Milka cu lapte din Alpi, în întreaga lume.

Page 5: Campanie de Comunicare

1.2 Gama sortimentală existentă pe piaţa românească Milka tablet:o Milka tablete 100 gro Milka tablete 250 gro Milka Lufleeo Milka Diet Milka M-Joy Milka praline Milka special pentru copii

Milka produse sezoniere

Page 6: Campanie de Comunicare

1.3 Locul pe piaţă în prezent

În ultimii ani, produsele din gama Milka s-au aflat în topul primelor 10 preferinţe ale consumatorilor împreuna cu alte produse precum: Laura, Poiana, Primola, Novatini etc.

În ce priveşte segmentele de preţ (premium, mediu şi economic), brandurile care domină rafturile cu tablete de ciocolată ale marilor retaileri din mediul urban:- segmentul premium este împărţit de Milka, Poiana Senzaţii (Kraft), Heidi şi Anidor (Supreme)- segmentul mediu aparţine brandurilor Kandia, Poiana Kraft) şi Primola (Supreme)- segmentul economic include Laura (Kandia-Excelent), Africana (Kraft) şi Novatini (Supreme).

Page 7: Campanie de Comunicare

2. Obiective Campania se va desfăşura în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie,

având ca scop principal informarea consumatorilor legat de produsele Milka, introducerea unor noi produse: precum “ciocolata Milka cu cremă de ananas” şi produsul sezonier “bomboane de pom Milka cu jeleu de portocale şi merişor”, dar totodată şi creşterea vânzărilor.

Din acest motiv campania are ca obiective următoarele:

1. Introducerea unui nou produs pe piaţă pentru a mări numărul consumatorilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

2. Creşterea gradului de informare a consumatorilor cu privire la produsele existente până în prezent.

3. Lărgirea gamei de produse sezoniere.4. Creşterea volumului de vânzări.5. Atragerea unor noi potenţiali clienţi şi creşterea numărului de clienţi fideli.

Page 8: Campanie de Comunicare

Cum ne vom atinge obiectivele?

Cărui public ne adresăm?

Care este rezultatul aşteptat?

Page 9: Campanie de Comunicare

3. Activităţi Pentru a putea îndeplini obiectivele anterioare, echipa de organizare a

campaniei va trebui să desfăşoare anumite activităţi în scopul asigurării succesului.

Împărţirea de pliante, ce conţin informaţii despre produse însupermarket-uri, în jurul raionului de dulciuri, persoanele angajate

putând oferi informaţii suplimentare persoanelor interesate.

Page 10: Campanie de Comunicare

Publicitate şi promovare exterioară prin creare de bannere şi spoturi publicitare clasificate în funcţie de publicul ţintă.

Exemplu spot TV: Pentru copii

Pentru adolescenţi Pentru adulţi

Slogan: Milka, un zâmbet dulce pentru cei dragi.

Page 11: Campanie de Comunicare

Mesaj de recomandare – pe fiecare ambalaj Milka, consumatorul vaputea citi un mesaj de recomandare a produselor noi apărute.

Page 12: Campanie de Comunicare

“Tombola Milka” – fiecare ambalaj Milka valorează un anumit număr de puncte, în urma acumulării numărului specific de puncte, consumatorul va putea

participa la tombolă în urma căreia va putea câştiga un cadou Milka.

Page 13: Campanie de Comunicare

Oferta 3 in 2 – la două produse Milka cumpărate, consumatorul va primi gratis o

ciocolată cu cremă de ananas, noul produs Milka.

Page 14: Campanie de Comunicare

Decorarea pomilor de Crăciun din supermarket-uri cu bomboane de pom din gama Milka, incluzând şi noul produs sezonier, bomboane de pom cu jeleu de portocale şi merişor.

Page 15: Campanie de Comunicare

“Mosul Milka” – în ajunul Crăciunului, mascota Milka va vizita cele mai mari supermarket-uri din capitală, împărţind mici daruri copiilor.

Page 16: Campanie de Comunicare

4. Publicul ţintăDeoarece scopul general este de a informa consumatorii şi de a mări volumul vânzărilor, Campania se adresează unui public larg. Ca şi criterii de clasificare al publicului ţintă avem:

•Geografic: în zona urbană, în special unde sunt supermarket-uri pentru a putea desfăşura campania.•Demografic: 6 – 65 ani (până în 10 ani numai cu supravegherea unui adult), cu venituri mici până la mari, pentru ambele sexe – copiilor le recomandăm boamboane milka pentru pom şi moş crăciun de ciocolată•Psihografic: pentru domnişoarele şi doamnele care doresc să-şi menţină silueta, în special în perioada sărbătorilor de iarnă (se recomandă produsul Milka-ciocolata amăruie), pentru cei care preferă aromele cu fructe(se recomandă produse cu cremă de fructe), pentru cei care desfăşoară în fiecare zi activităţi sportive, pentru cei energici etc.

Page 17: Campanie de Comunicare

Milka, un zâmbet dulce pentru cei dragi.

Page 18: Campanie de Comunicare

5. Mesaj adresat publicului specializat

Compania Mondelez doreşte, prin intermediul gamei de produse Milka, să îndeplinească cât mai multe dintre cerinţele clienţilor. Folosind cele mai bune reţete şi ingrediente de înaltă calitate, ciocolata Milka va fi mereu combinaţia dintre artă şi tehnologie, dorinţă şi plăcere. Varietatea produselor va fi întotdeauna în creştere, cu cât cerinţele consumatorilor vor fi tot mai multe. Opiniile şi ideile propuse de consumatorii fideli vor fi mereu considerate un bun ajutor pentru realizarea viitoarelor produse. De asemenea dorinţele acestora vor fi cele mai importante în crearea de noi reţete, unice şi personalizate, cât mai mult posibil, pentru gustul unui public mai diversificat. Din acest motiv au fost create două noi sortimente din gama Milka – “ciocolata Milka cu cremă de ananas” şi “bomboane Milka cu jeleu de portocale şi merişor” – pentru a oferi mai multă savoare în lista produselor preferate.

Page 19: Campanie de Comunicare

5. Mesaj adresat publicului larg

Pentru a putea oferi o savoare şi o plăcere cât mai mare, compania Mondelez a creat o gamă cât mai largă de produse din brand-ul Milka, pentru a satisface plăcerile cât mai multor consumatori. Pentru fiecare eveniment important din viaţa publică şi personală, Milka e creat câte o reţetă specială. Campania Milka Christmas, doreşte să împartă bucurii tuturor consumatorilor ce doresc să ofere sau să primească mici atenţii dulci pentru şi din partea celor dragi, prin introducerea a două noi produse – “ciocolata Milka cu cremă de ananas” şi “bomboane Milka cu jeleu de portocale şi merişor” – dar şi oferirea de informaţii cât mai multe ale produselor existente.

Page 20: Campanie de Comunicare

6. Calendar de activitati

Activitate de informare şi depublicitate

Durată estimată. Perioadă Costuri estimate

Împărţirea de pliante-ce conţin informaţii despre produse, în supermarket-uri-

Tipărirea pliantelor Distribuţie pliante

1 noiembrie – 28 noiembrie 3550 lei

Publicitate exterioară 10 Bannere 3 Spoturi TV

1 noiembrie – 31 decembrie 225 lei2100 lei

Mesaj recomandare-pe ambalajele produselor existente-

1 noiembrie – 31 decembrie 6400 lei

Tombolă de sărbători 15 noiembrie – 24 decembrie 3000 lei

Oferta 3 în 2-la oricare 2 produse achiziţonate primeşti un al treilea gratuit, din cele două produse noi apărute

20 noiembrie – 24 decembrie 5000 lei

Decorarea pomilor de Craciun-cu ocazia zilelor de sărbători, fiecare pom din supermarket-uri va fi decorat cu bomboane de pom din gama Milka

6 decembrie – 24 decembrie 1000 lei

Milka Santa-în fiecare supermarket mare din capitală, va exista cineva care va împărţi cadouri Milka celor mici-

24 decembrie 2000 lei

Page 21: Campanie de Comunicare

7. Rezultatul aşteptat

Rezultatele aşteptate în urma desfăşurării campaniei sunt:

Rezultate directe: •În urma afişării banerelor şi a difuzării spoturilor: creşterea gradului de informare a consumatorilor cu 70%;

•În urma promoţilor: creşterea vânzărilor cu 60% şi a numărului de consumatori şi potenţiali consumatori.

Rezultate indirecte:Creşterea vânzărilor va determina o creştere a cifrei de afaceri;Creşterea numărului de consumatori va duce la o cerere mai mare.

Page 22: Campanie de Comunicare

VĂ DORIM O SAVURARE PLĂCUTĂA NOILOR PRODUSE!


Recommended