Home >Documents >CAIET DE SARCINI COLECTAREA ŞI TRANSPORTUL · PDF fileGeografia este diversă, zona montană...

CAIET DE SARCINI COLECTAREA ŞI TRANSPORTUL · PDF fileGeografia este diversă, zona montană...

Date post:31-Jan-2018
Category:
View:214 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE SALUBRIZARE N ZONA

  DE COLECTARE 2 SIGHETU MARMAIEI CONSTND N: - COLECTAREA SEPARAT I TRANSPORTUL SEPARAT AL

  DEEURILOR MUNICIPALE I AL DEEURILOR SIMILARE; - COLECTAREA I TRANSPORTUL DEEURILOR PROVENITE

  DIN LOCUINE, GENERATE DE ACTIVITI DE REAMENAJARE I REABILITARE INTERIOAR I/SAU

  EXTERIOAR A ACESTORA; - ORGANIZAREA PRELUCRRII, NEUTRALIZRII I

  VALORIFICRII MATERIALE A DEEURILOR, RESPECTIV COMPOSTAREA INDIVIDUAL A DEEURILOR BIO-

  DEGRADABILE N ZONA RURAL

  - LOTUL 2 -

  Nota: Prezentul document reprezinta draftul nr.1, finalizarea fiind pendinte de clarificarea unor aspecte cu beneficiarul

  Expert achiziii publice, Ioana LAZR

 • CUPRINS:

  Partea I - a - INFORMAII GENERALE

  Capitolul I Autoritatea contractant Capitolul II Situaia actual i cea proiectat

  Seciunea 1 - a Prezentarea Judeului Maramure Seciunea a 2 - a Prezentare sumara a starii actuale privind managementul deeurilor Seciunea a 3 - a - Obiective i inte pentru managementul deeurilor n judeul Maramure Seciunea a 4 - a - Infrastructura proiectat pentru managementul deeurilor

  Capitolul III Legislaie Partea a II-a CAIETUL DE SARCINI

  Capitolul I Serviciile care fac obiectul delegrii Seciunea 1- a - Obiectul caietului de sarcini Seciunea a 2 a - Cerine organizatorice minimale Seciunea a 3 a Deseuri ce fac obiectul prezentului contract si cantii estimate a fi colectate

  Capitolul II Dotri privind colectarea i transportul deeurilor Seciunea 1-a Dotri puse la dispoziie de Delegatar Seciunea a 2 a Dotri puse la dispoziie de Delegat Capitolul III Reguli generale

  Seciunea 1 - a - Autorizaii i licene Seciunea a 2 a Manipularea deeurilor Seciunea a 3- a Transportul deeurilor Seciunea a 4 a - ntreinere vehicule i recipieni Seciunea a 5 a - Determinri privind compoziia deeurilor Seciunea a 6 a - Personal i instructaj Seciunea a 7 a - Indentitatea firmei i identificarea personalului Seciunea a 8- a - Echipament de protecie i siguran Seciunea a 9 a - Sistemul de management calitate/mediu/sanatate ocupationala Seciunea a 10 a Amenajarea bazei de lucru i implementarea Sistemulului informatic si baza de date a operatiunilor Seciunea a 11 a Comunicarea Seciunea a 12 a Campanii de informare i contientizare Seciunea a 13 a - Controlul i monitorizarea de mediu Seciunea a 14 a - Monitorizarea activitii de ctre Delegatar

  Capitolul IV ASPECTE CONTRACTUALE Seciunea 1-a Sistemul de pli Seciunea a 2-a - Riscuri asociate contractului Seciunea a 3 a Garania de bun execuie

  Seciunea a 4 a Asigurri Seciunea a 5 a Bunuri utilizate n executarea contractului

  Partea a III - a - MODUL DE PREZENTARE A OFERTEI Partea a IV a DISPOZIII FINALE

 • Lista Anexelor la Caietul de sarcini Anexa nr.1 - Regulamentul serviciului de salubrizare.

  Anexa nr.2 Unitile administrativ teritoriale componente ale zonei de colectare Sighetu Marmatiei pentru care se deruleaz procedura de atribuire n cadrul Lotului 2.

  .Anexa nr.3 - Proiectia cantitatilor de deseuri generate si colectate aferenta zonei de colectare Sighetu Marmatiei. Fluxul deseurilor.

  Anexa nr.4 Lista punctelor amenajate pentru colectarea deeurilor menajere i dotarea acestora Anexa nr. 5 -- Lista privind numarul operatorilor economici si a institutiilor publice de la care se vor colecta deseuri similare celor menajere. Anexa nr.6 -- Frecventa de colectare a deseurilor de la populatie si agenti economici, institutii. Anexa nr.7 Dotri puse la dispoziie de Delegat (cf SF,AF si Contract de finantare).Investitii in sarcina delegatului.

  Anexa nr.8 Dotri puse la dispoziie de Delegatar Anexa nr.9 Estimare a rutelor de colectare deseuri in zona Sighetu Marmatiei

 • PARTEA I-A INFORMAII GENERALE Autoritatea contractant pentru Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de colectare si transport al deseurilor municipal din zona 2 Sighetu Marmatiei este ADIGIDM Maramure.

  Datele autoritii contractante:

  Adresa: str.Gh. incai nr.46

  Localitate: Baia Mare Cod postal: 430311

  Tara: Romania

  Punct(e) de contact: ADIGIDM MM

  Camera 10 In atentia Pavel Avram

  Telefon: : +40 262 213958

  E-mail: [email protected] Fax: +40 0262213958

  Capitolul II Situaia actual i cea proiectat Procedura de achiziie se desfoar n cadrul proiectului Sistem de Integrat de Gestionare a Deeurilor Menajere n Judeul Maramure, proiect finanat prin Programul Operaional Mediu 2007 2013, Axa prioritar 2 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deeurilor i reabilitarea terenurilor poluate istoric, Domeniul Major de Intervenie 2.1. - Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deeurilor i extinderea infrastructurii de management al deeurilor.

  Seciunea 1 - Prezentarea Judetului Maramures Judeul Maramure este situat n nordul Romniei, n nordul Transilvaniei, cu reedina de jude n municipiul Baia Mare. Potrivit datelor furnizate de Direcia Judeean de Statistic Maramure, aproximativ 59% din populaie triete n mediul urban i 41% locuiete n mediul rural (date aferente anului 2012). Geografia este divers, zona montan reprezint 43% din teritoriu, munii sunt o ramur a Carpailor Orientali. Dealurile i podiurile reprezint 30% din suprafaa zonei, 27% reprezint zona de cmpie.

 • Figura 1 Pozitia geografica a judetului Maramures in Romania

  Figura 2.. Harta administrativa a judetului Maramures

  n ceea ce privete administraia, Judetul Maramure cuprinde 2 orae mari - municipii (Baia Mare i Sighetu Marmaiei), 11 orae (Baia Sprie, Bora, Cavnic, Dragomireti, Slitea de Sus, Seini, omcuta Mare, Trgu Lpu, Tuii Mgheru, Ulmeni, Vieu de Sus), 63 comune i 213 sate. Municipiul Baia Mare are o populaie de aproximativ 141.000 de locuitori (date aferente anului 2012 luate ca baza de prognoza in Aplicatia de finantare). Aria de proiect este reprezentata de toate unitatile administrativ-teritoriale din judet (76 UAT) si Consiliul Judetean Maramures. ADI GIDM MM (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Gestiunea Integrata a Deseurilor Municipale Maramures) in numele si pe seama unitatilor adimistrativ teritoriale componente, organizeaza procedura de licitatie pentru desemnarea operatorului pentru prestarea activitatii de colectare si transport a deseurilor municipale de pe teritoriul Zonei 2 Sighetu Marmatiei.

 • Seciunea a 2 a - Prezentare sumara a starii actuale privind managementul deseurilor

  In prezent, sistemul municipal de gestionare a deseurilor din judetul Maramures asigura in principal colectarea si depozitarea deseurilor. Acesta este din punct de vedere al mediului, nedurabil.

  Sistemul actual de gestionare a deseurilor in judetul Maramures, include in prezent urmatoarele elemente:

  Colectarea deseurilor: o Gradul de acoperire cu servicii de salubritate este de aproximativ 100% . n mediul rural,

  serviciul de salubritate acoper n prezent aproximativ 100 % din zona n fapt. Din datele furnizate de operatorii existenti pe teritoriul judeului Maramure, gradul de acoperire cu servicii de salubritate este de 100% pentru mediul urban i mediul rural. Asadar, conectarea este de 100 % t la nivel de jude, numai ca procentul de populatie care pltete acest serviciu este de numai 96,04%. Prin proiecte PHARE incheiate in anul 2005, s-au achizitionat urmatorii recipienti de colectare, in 3 unitati administrativ teritoriale locale, astfel:

  containere zincate de 1,1 mc 1.256 buc

  europubele de 0,24 mc 70 buc

  europubele de 0,12 mc - 16.350 buc

  lazi compost individual- 3.222 buc

  containere de 5,5 mc- 20 buc In prezent, in zonele urbane, exista recipienti pentru colectare deseuri biodegradabile. Colectarea selectiva se realizeaza partial fiind limitata in zona rurala.

  Transferul si transportul deseurilor o n prezent nu exista statii de transfer,. o Nu exista containere pentru transfer

  o Prin proiecte PHARE incheiate in anul 2005, in 3 unitati administrativ teritoriale locale, s-a achizitionat echipament de transport, astfel:

  autogunoiera 10 mc- 1 buc, autogunoiera 16 mc- 1 buc autogunoiera 18 mc- 2 buc autogunoiera 20 mc- 3 buc

  In general echipamentul de transport existent are eficienta scazuta; nu exista vehicule specializate pentru transfer;

  Sortarea si tratarea deseurilor o In judetul Maramures nu exista statii de sortare o Tratarea deseurilor in Judetul Maramures este inexistenta nu exista statii de tratare

  Eliminarea deseurilor o Depozitarea necontrolata a deseurilor in cele 6 depozite urbane neconforme situate in judet are

  ca efect poluarea apelor de suprafata si subterane si emisii de gaze

 • o n prezent, exist 6 depozite neconforme de deeuri n judeul Maramure, care fac obiectul acestui proiect, situate n urmtoarele localiti: Seini, Arinies-Borsa, Viseu de Sus, Teplita-Sighetu Marmatiei, Satul Nou de Jos (Comuna Grosi) -Baia Mare si Rohia-Targul Lapus. Dintre acestea, depozitarea este operaionala doar n 4 dintre ele care au ca an de inchidere 2017, la depozitul de deeuri situat n Seini s-a sistat depozitarea din anul 2010, iar la cel de la Rohia-Targul Lapus din anul 2012.

  o Majoritatea echipamentului utilizat pentru serviciile de salubritate este invechit, uzat moral si tehnic.

  o Trebuie imbunatatita logistica in domeniul colectarii deseurilor, din moment ce depozitele de deseuri neconforme cu reglementarile in vigoare nu vor mai exista, iar deseurile ar trebui transportate la unitatile centrale de gestionare a deseurilor intr-o maniera cat mai rentabila (prin intermediul unei retele de statii de transfer).

  In ceea ce priveste gestionarea deseurilor, eforturile ar trebui sa se axeze pe extinderea sistemu

of 48/48
CAIET DE SARCINI AL SERVICIULUI DE SALUBRIZARE ÎN ZONA DE COLECTARE 2 SIGHETU MARMAȚIEI CONSTÂND ÎN: - COLECTAREA SEPARATĂ ȘI TRANSPORTUL SEPARAT AL DEȘEURILOR MUNICIPALE ȘI AL DEȘEURILOR SIMILARE; - COLECTAREA ŞI TRANSPORTUL DEŞEURILOR PROVENITE DIN LOCUINŢE, GENERATE DE ACTIVITĂŢI DE REAMENAJARE ŞI REABILITARE INTERIOARĂ ŞI/SAU EXTERIOARĂ A ACESTORA; - ORGANIZAREA PRELUCRĂRII, NEUTRALIZĂRII ŞI VALORIFICĂRII MATERIALE A DEŞEURILOR, RESPECTIV COMPOSTAREA INDIVIDUALĂ A DEȘEURILOR BIO- DEGRADABILE ÎN ZONA RURALĂ - LOTUL 2 - Nota: Prezentul document reprezinta draftul nr.1, finalizarea fiind pendinte de clarificarea unor aspecte cu beneficiarul Expert achiziții publice, Ioana LAZĂR
Embed Size (px)
Recommended