+ All Categories
Home > Documents > Brochure TEDxEroilor - Choices

Brochure TEDxEroilor - Choices

Date post: 17-Mar-2016
Category:
Upload: alexandra-cota
View: 236 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
Description:
Brochure to welcome participants to TEDxEroilor - Choices, a TEDx event in Cluj-Napoca, Ro, April 2011
Embed Size (px)
of 16 /16
Eroilor Choices 9 Aprilie 2011. Cinema Victoria
Transcript
Page 1: Brochure TEDxEroilor - Choices

Eroilor

Choices

9 Aprilie 2011. Cinema Victoria

Page 2: Brochure TEDxEroilor - Choices

CuprinsCuvânt din partea echipei TEDxEroilor 1

TED și TEDx 2

Echipa TEDxEroilor 3 3Program 4 4Speakeri 5

Loc pentru idei memorabile 10

Page 3: Brochure TEDxEroilor - Choices

1

Bun venit!De ce TEDxEroilor?Am primit această întrebare de mai multe ori. Pentru că în imaginaţia noastră, cel mai potrivit loc pentru un astfel de eveniment este un loc restrâns, confortabil, cu scenă şi cu acel întuneric care să creeze o atmosferă perfectă pentru a fi “ochi şi urechi” la vorbitor. Cinema Victoria le îndeplineşte pe toate! Cum Cinema Victoria e pe Bulevardul Eroilor, oricât de substantiv propriu în cazul genitiv ar fi :) am hotărât sa îl păstrăm.

Când? Unde? Cine? Noi? Alegeri.Totul a inceput acum doi ani când în urma unei discuţii ne gândeam să organizăm un TEDx. Abia la sfarşit de noiembrie trei visători au hotărât să şi aplice pentru o licenţă. Am putea să vă povestim toate hopurile întâlnite, răspunsurile negative, momentele de răscruce, câte uşi ni s-au închis. Dar am ales să vă spunem mai ales despre câte uşi au rămas deschise şi au acceptat provocarea de a ni se alătura la drum.

Întâi şi întâi a fost echipa, treisprezece persoane care au răspuns prompt şi au acceptat să facă voluntariat de dragul ideii şi a dezvoltării evenimentului.

Pe urmă au fost speakerii care au răspuns cu entuziasm şi ne-au dat şi mai multă forţă cu fiecare “da”. Am găsit şi în partenerii noştri suport şi cel mai probabil nu ni s-ar fi alăturat dacă nu credeau în noi. Sau măcar în conceptul TEDx... :)

Cronologic vorbind, ultimele uşi deschise au fost din partea voastră participanţii, cei cărora dedicăm acest eveniment. Ne bucurăm nespus că sunteţi lângă noi şi aţi ales să vă lăsaţi acaparaţi de ideile pe care cei opt invitaţi abia aşteaptă să vi le împărtăşească. Luaţi ce-i mai bun din ele şi împrăştiaţi-le în cât mai multe părţi, să dezvoltăm oameni, prieteni, legături.

Echipa TEDxEroilor

Page 4: Brochure TEDxEroilor - Choices

TEDTED TEDx

2

TED este o organizaţie nonprofit dedicată ideilor ce merită împărtăşite. A început acum 25 de ani ca o conferinţă de patru zile în California, iar acum TED a ajuns să sprijine acele idei ce pot schimba lumea printr-o serie de evenimente concept.

Conferinţa anuală TED invită cei mai mari gânditori şi practicieni ai lumii să vorbească pentru 18 minute. Printre oamenii ce au vorbit la TED se numără Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende și Primul Ministru al Marii Britanii, Gordon Brown.

Conferinţa anuală TED are loc în Long Beach, California, iar TEDGlobal este ţinută în fiecare an în Oxford, Marea Britanie. Iniţiativele media TED includ TED.com, unde sunt postate zilnic discursuri TED şi proiectul Open Translation Project, care oferă subtitrări şi transcripturi interactive alături de posiblitatea traducerii discursurilor TED de către voluntari din toată lumea.

Premiul anual TED este câştigat de trei personalităţi excepţionale care au dorinţa de schimba lumea. Aceştia primesc oportunitatea de a-şi transforma dorinţele în realitate.

TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care aduce împreună oameni pentru a crea o experienţă asemănătoare evenimentelor TED.

La un eveniment TEDx, materiale video şi discursuri live sunt combinate pentru a stârni discuţii şi schimbări în viaţa unei comunităţi. Aceste evenimente locale, independente sunt denumite generic TEDx, unde x =eveniment TED organizat independent şi au ca scop promovarea ideilor cu care vin speakerii invitaţi de organizatori.

Conferinţa TED ghidează un program TEDx printr-o serie de reglementări pentru a se păstra o legătură directă între cele două evenimente.

Page 5: Brochure TEDxEroilor - Choices

3

BlaaalorEchipa TEDxEroilor3

Ștefan Crețu Raluca Gânceanu Florin Popa Vlad Gliga Alexandra Coța Bogdan Beșliu Dan Mocan Oana Șipoș Mircea Vădan Alexandru Pavel

Page 6: Brochure TEDxEroilor - Choices

4

Program

12:30 DESCHIDERE

12:45 DISCURSURI - SESIUNEA I

14:00 PAUZĂ

15:00 DISCURSURI - SESIUNEA II

16:40 PAUZĂ

17:20 DISCURSURI - SESIUNEA III

18:30 ÎNCHIDERE

CONSTANTIN TROFINProducator și realizator de emisiuni TV

De ce la TEDxEroilor: Am acceptat să vin la TEDxEroilor pentru că este unul dintre cele mai bune lucruri care se întamplă, în fine, şi la noi. Pentru că oamenii care au într-adevăr ceva de spus trebuie să fie auziţi. Pentru că au puterea de a schimba ceva, în timp şi cu multă perseverenţă.

Cea mai grea decizie: Cea mai grea decizie a fost aceea de a-mi lăsa familia la Cluj şi de a pleca la Bucureşti pentru a-mi putea face meseria.

Motto: Fii pozitiv, lucrează în echipă, asumă-ţi răspunderea.

Host

Page 7: Brochure TEDxEroilor - Choices

5

Speakeri:

Page 8: Brochure TEDxEroilor - Choices

6

Prof. dr. DANIEL DAVIDProfesor universitar de psihologie clinică si psihoterapie

De ce TEDxEroilor: Mediul academic trebuie să fie în contact cu comunitatea pentru a asigura evoluţia civilizaţiei umane, iar sistemul TED poate face, şi face, această conexiune în mod excelent!

Cea mai grea decizie: Întoarcerea în ţară după ce am studiat şi am început să lucrez în SUA.

Motto: “Aş prefera să mor de sete decât să beau din pocalul Mediocrităţii” / ”Melius est siti moriri quam mediocritati poculum libere”.

Tema: Este o temă care abordează o problemă care, dacă vom reuşi (cândva) să o rezolvăm, va schimba fundamental modul în care ne comportăm şi organizăm ca specie într-o civilizaţie umană.

Despre Liberul Arbitru și Decizii Libere: Există?

Analiză și Implicații.

SILVIA SÎRBCEO AEGON Asigurări de viață

De ce TEDxEroilor: Doar de mai bine de 1 an am aflat de existenţa acestui puternic şi expresiv mod de a ne apropia unii de alţii, de a împărtăşi, de către cei cărora viaţa le-a adus contexte care să-i determine să crească, să caute măreţia din ei înşişi. Sunt cucerită de impactul pozitiv, de energia adusă de acest eveniment. Este atât de binevenit în România!

Cea mai grea decizie: De a mă iubi şi accepta aşa cum sunt. Întrucât, acesta este adevăratul început al călătoriei spre tine însuţi.

Motto: Omul sfințește locul.

Tema: Eu cred că în viaţa noastră urcăm trepte, care sub orice formă ar fi, sunt de fapt nivele ale evoluţiei personale. Prea mulţi oameni nici măcar nu încearcă să treacă de la o treaptă la alta, din simplul motiv că se leagă de probleme, în loc să caute soluţii. Pentru mine, acest mit s-a topit demult, iar totul este atât de simplu, precum îl faci de simplu. Vreau să contribui la topirea lui “nu pot” pentru cât mai mulţi oameni.

De la: nu prea cred că pot, la: ȘTIU că pot!

Page 9: Brochure TEDxEroilor - Choices

7

DACIAN PALLADIConsultant în management

De ce TEDxEroilor: Pentru că trebuie să dau cu smerenie din ceea ce am primit şi primesc.

Cea mai grea decizie: Niciuna dintre cele luate până acum nu s-a calificat cu temei pentru a fi pe drept numită “cea mai grea decizie”. Poate urmează...

Motto: Niciodată nu ești singur.

Tema: Tema constă în prezentarea unei infrastructuri conceptuale şi de practică de natură a iniţia, stimula şi susţine procesele individului pe drumul cunoaşterii şi dezvoltării de sine. Motivele: pentru că mulţi copii şi tineri sunt neasistaţi în procesul descoperirii şi dezvoltării de sine, pentru că în societatea românească există încă profunde suferinţe intra şi intergeneraţii, pentru că mulţi oameni trăiesc în derivă, contorsionaţi, neautentici, neştiind încotro să se uite şi să caute.

Drumul spre tine însuți și mai departe

DRAGOȘ BUCURENCIJurnalist și președintele ONG-ului “MaiMultVerde”

De ce TEDxEroilor: Sunt pasionat de multă vreme fenomenul TED Talks. A fost o onoare să primesc o invitaţie din partea unui eveniment TED independent.

Cea mai grea decizie: Plecarea de la “Salvaţi Delta” pentru a înființa, împreună cu Doru Mitrana, Andreea și Hanno Hoefer, Asociaţia MaiMultVerde a fost saltul în necunoscut de care mi-a fost cea mai mare frică. Dar a meritat cu prisosinţă să-l fac.

Motto: “Sunt optimist. Nu pare să aibă foarte mult sens să fiu altceva.” – Winston Churchill

Tema: Există metode mai bune de a-ţi controla viitorul decât horoscopul sau decât adevăratele fiice ale mamei Omida. Dar istoria ultimului secol ne-a obişnuit să credem că mereu altcineva decide pentru noi, că jocurile sunt mereu făcute şi că e mai important să ne descurcăm decât să încercăm să schimbăm ceva. Vin la Cluj ca să le dau câteva vești bune celor care încă mai cred că am fost fermecaţi de o zână rea.

Alegerile care contează

Page 10: Brochure TEDxEroilor - Choices

8

NICU ALEMANConsultant de business

De ce TEDxEroilor: Îmi oferă oportunitatea de a vorbi despre lucrurile care mă pasionează; să-i fac pe oameni să înțeleagă ce-mi place, de ce sunt pasionat şi cum pot alţii beneficia din asta este o mare provocare. Am ocazia de a vorbi despre ceva ce românii au pierdut: eleganța în afaceri, eticheta unei companii admirate şi câștigarea respectului competiției.

Cea mai grea decizie: Plecarea de la cea mai mare companie de software din lume și iniţierea unei afaceri proprii. A pleca în timpul unei crize economice nu a fost doar cea mai grea, dar şi cea mai riscantă alegere pe care cineva o poate face.

Motto: Good manners will open doors that the best education cannot.

Tema: Am ales să vorbesc despre business etiquette pentru că vreau să accentuez importanţa unui comportament acceptabil în afacerile din România: ne va face pe noi să ne simţim mai bine şi pe partenerii și clienții noştri să ne aprecieze mai mult.

Business Etiquette – o alegere de business

CORINA BUCEA Manager cultural “Fabrica de Pensule”

De ce TEDxEroilor: Conferințele TED mi-au dat inspirație, prin ideile și oamenii pe care i-a adus mai aproape de mine. Mă bucur de oportunitatea de a-mi împărtăși la rândul meu ideile.

Cea mai grea decizie: Deciziile cu adevărat importante în viața mea m-au transformat atât de drastic, m-au reinventat atât de mult, încât trăiesc cu senzația că deciziile m-au ales pe mine, nu invers – cele mai grele decizii au fost însă întotdeauna cele care i-au implicat direct pe cei apropiați.

Motto: Dacă ne limităm alegerile doar la ceea ce pare rezonabil și posibil, ne îndepărtăm de ceea ce vrem cu adevărat, iar tot ce rămâne este compromis.

Tema: Mecanismul după care facem alegeri devine uneori superficial și automat – cum putem să ne prioritizăm deciziile cu adevărat importante, care este relația dintre alegeri și sentimentul personal de libertate și care alegeri ne conturează cu adevărat?

Creativitate și reinventare în alegerile personale

Page 11: Brochure TEDxEroilor - Choices

9

Prof.Dr. IOAN STEFAN FLORIANNeurochirurg

De ce TEDxEroilor: Acest proiect îmi pare interesant şi provocator în aceeaşi măsură. Şi poate şi pentru că stiu şi ce şi cum să transmit ceea ce am de spus.

Cea mai grea decizie: În anul 1990 au fost organizate 2 sesiuni de examene de rezidențiat. Singurul post de neurochirurgie în Cluj a fost scos doar pentru a doua sesiune. Am renunțat voluntar la prima șansă, pentru a lua postul și am reusit.

Motto: “Sa faci in viata ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti nici o clipa” - Confucius

Tema: Creierul uman nu poate fi privit ca un simplu organ, este un domeniu în care graniţa dintre spiritual şi organic nu poate fi trasată, un domeniu în care tot ceea ce trăim îşi găseşte oglindirea şi tot ceea ce facem îşi are originea. Lucrând asupra unui subiect atât de delicat, umblând asemeni unui jongleur pe invizibilul fir ce separă viaţa de neant, neurochirurgul are de cele mai multe ori o singură şansă de a aduce zâmbetul pe chipul unui om aflat în suferinţă

Creierul omului asa cum il vad eu

TUDOR GIURGIUPreședinte TIFF

De ce TEDxEroilor: Pentru Vlad. Pentru idee. Pentru oamenii care vin, în speranţa că vor fi inspiraţi şi motivaţi.

Cea mai grea decizie: Să renunţ la admiterea la Medicină, după 4 ani de pregătire, în favoarea regiei de film.

Motto: Orice încercare de a uşura o situaţie şi de a face un prim necesar compromis e echivalentul unui prim pas spre o inevitabilă catastrofă.

Tema: Cred ca e important să ai fler și instinct atunci când alegi. M-am lovit de multe ori de greutăți în a alege un drum, poate pentru că mulți îmi spuneau că e imposibil. Am preferat însă întotdeauna să aleg imposibilul dacă aveam cel puțin 20% convingerea că va fi, totuși, posibil. Și că merită să încerci să îți dovedești că se poate.

Despre intuiția alegerilor în viață

Page 12: Brochure TEDxEroilor - Choices

Loc pentru idei memorabile

10

Page 13: Brochure TEDxEroilor - Choices

11

Page 14: Brochure TEDxEroilor - Choices
Page 15: Brochure TEDxEroilor - Choices

CLUJ-NAPOCA

Susținători

Parteneri media

Page 16: Brochure TEDxEroilor - Choices

Thank you for choosing to be at TEDxEroilor


Recommended