+ All Categories
Home > Documents > bon jovi pp

bon jovi pp

Date post: 16-Feb-2015
Category:
Upload: octavian-anghel
View: 129 times
Download: 10 times
Share this document with a friend
13
Bon Jovi Proiect realizat de: - Calin Radu - AnGhel Octavian - Zaharia Sebastian - Vasile David
Transcript
Page 1: bon jovi pp

Bon JoviProiect realizat de:- Calin Radu- AnGhel Octavian- Zaharia Sebastian- Vasile David

Page 2: bon jovi pp

Inceputuri

Jon Bon Jovi a inceput sa cante la chitara si pian, la varsta de 13 ani.

Bon Jovi este o trupa de hard rock ce provine din New Jersey. Fondata de catre Jon Bon Jovi, grupul a cunoscut succesul o data cu anii 80. In anii 90, formatia a vandut peste 120 de milioane de albume, ajungand unul din cel mai de succes produs al industriei rock. 

Page 3: bon jovi pp

Jon a format trupa Bon Jovi, formata din Richie Sambora, David Bryan, Tico Torres, Alec John Such si Jon Bon Jovi. Trupa a inceput sa cante prin diverse cluburi, pana cand Derek Shulman le-a propus un contract cu PolyGram records.

Acest contract le-a fost oferit dupa ce noua trupa reusea sa castige un concurs organizat de un post de radio cu melodia “Runaway” in anul 1983.

Page 4: bon jovi pp

Au urmat concerte alaturi de ZZ Top, Scorpions si Kiss. In 1985 a fost lansat 7800" Fahrenheit. O data cu imbarcarea pentru turneul cu Ratt, albumul a primit reactii negative din partea criticilor.

Al 3-lea album, Slippery When Wet a reprezentat un succes enorm. Discul contine hituri precum You Give Love a Bad Name, Livin' On A Prayer sau Wanted Dead or Alive. 

Page 5: bon jovi pp

Succesul

Albumul New Yersey a fost lansat in 1988. Discul este considerat drept o capodopera pop-metal si a reprezentat un succes colosal, cu piese precum Bad Medicine, Lay Your Hands on Me si I'll Be There for You. 

Intre 1990 si 1992, membrii trupei s-au ocupat de diferite proiecte muzicale. Jon a inregistrat un album solo, un soundtrack pentru filmul Young Guns II, cunoscut si sub numele de Blaze of Glory. In acelasi an, Blaze of Glory a castigat Globul de Aur.

Page 6: bon jovi pp

In 1992, trupa s-a intors pentru a lansa Keep the Faith.Produs de Bob Rock, discul prezinta un sound mult mai matur. Piesele Bed of Roses, Keep the Faith si In These Arms au intrat in Top 4.

In 1994, Bon Jovi a lansat un greatest hits, intitulat Cross Road. In acelasi an, basistul Alec John Such a parasit trupa. In locul lui, a venit Hugh McDonald. Pana in ziua de azi, nu exista un motiv concret legat de plecarea lui Such.

Page 7: bon jovi pp

Anii 2000 Dupa o pauza

indelungata, in 2000 a fost lansat albumul Crush. Acesta a devenit cel mai de succes album, de la lansarea lui Keeping the Faith.

In 2002 a aparut Bounce. In ciuda faptului ca accesta nu s-a bucurat de o critica favorabila, discul a produs cateva hituri, precum piesa Everyday. 

Page 8: bon jovi pp

Trupa Bon Jovi

Componenta:- Jon Bon Jovi - voce/chitara- Richie Sambora - chitara/voce- David Bryan - clape/voce- Tico Bores - tobe/percutie- Bobby Bandiera - chitara/voce- Jeff Kazee - clape/voce- Hugh Mcdonald - bass/voce

Discografie:

Bon Jovi 7800" Fahrenheit Slippery When Wet New Jersey Keep The Faith These Days Crush Bounce Have A Nice Day Lost Highway

Page 9: bon jovi pp

Cele mai cunoscute melodii ale formatie sunt:

- Bad medicine - Have a nice day - I’ll be there for

you - It’s my life - You give love a

bad name - Bed of roses - Always

Singura data cand a Bon Jovi participat la o auditiepentru un film aceasta a fost pentru rolul lui Ashe din The Crow: City of Angels (1996), dar a pierdut în favoarea actorului francez Vincent Perez.

Page 10: bon jovi pp

Cateva curiozitati

- Jon Bon Jovi este actionar majoritar al clubului care participa in Arena Football Leaguea, Philadelphia Soul.

- are un doctorat onorific in stiinte umaniste, primit din partea Universitatii Monmouth, in anul 2001.

- se spune ca ar fi ruda de sange cu celebrul Frank Sinatra.

- a fost primit in Walk of Fame, datorita meritelor sale in domeniul artei, showbusiness-ului si filantropiei.

- a castigat "Globul de Aur" pentru melodia "Blaze of Glory", inclusa pe coloana sonora a peliculei cinematografice "Young Guns II", fiind nominalizat si la Oscar cu acceasi melodie.

- are patru copii, cu varste cuprinse intre 7 si 19 ani.

- in 2006, Jon Bon Jovi doneaza 1 milion de dolari pentru constructia de case in Louisianna, la un an dupa ce uraganul Katrina devastase parti mari ale acestui stat- filmul sau preferat este "Nasul". 

Page 11: bon jovi pp

Îi place să se uite la filme, să conducă, să doarmă, să mănânce de la fast-food, să meargă la sală, să joace fotbal și, de asemenea, să petreacă timp cu familia și să se joace cu câinele său Copper.

A început să fumeze în 1994 în timpul filmărilor pentru `Moonlight and Valentino`. S-a lăsat o vreme, pentru a fuma din nou după turneul din 1996 din simplul motiv că îi place să fumeze.

Cântecul `August 7` de pe albumul său solo `Destination Anywhere` a fost dedicat fiicei prietenului și managerului său Paul Korzilius, care a murit la vârsta de 6 ani pe data de 7 august 1996, în circumstanțe misterioase.

A fost ales de revista People (SUA) între primii 50 cei mai frumoși oameni din lume în 1996, iar în noiembrie 2000 aceeași revistă l-a desemnat cel mai sexy star rock.

Page 12: bon jovi pp

Alte curiozitati

Ultimul sau turneu, cel din 2010, a fost cel mai profitabil din lume avand incasari de peste 160 mil. $

Concertul de la Bucuresti, impreuna cu cel din Barcelona, au durat cel mai mult dintre toate concertele sustinute pe acest contintent ( 3h 10min Bucuresti, 3h 20min Barcelona )

Pe 6 iunie, 2007, Richie Sambora s-a internat intr-o clinica de reabilitare. 

Acelasi lucru s-a intamplat si cu cateva zile inainte de concertul din Bucuresti, insa spre fericirea tuturor si-a revenit si a cantat pe scena.

Page 13: bon jovi pp

Multumim pentru atentie


Recommended