Bio Energia

Date post:06-Aug-2015
Category:
View:84 times
Download:8 times
Share this document with a friend
Transcript:

Bioenergia i secretele ei

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI IAI

Concursul Iulian Grindei

Elev:Pntea Ana Profesori coordonatori: Balan Gheorghe Rotaru Cristina

Bioenergia i secretele ei

Cuprins Introducere Ce este bioenergia?

Cei apte centri energetici.Chakrele

Aura uman

Culorile.Efectul fiziologic i psihologic

Bioenergia i secretele ei

Energia care vindec

IntroducereNoi toi suntem particule ale Universului aflate ntr-o stare de schimb bioenergetic permanent cu Cosmosul, cu Pmntul, cu Natura nconjurtoare, cu plantele, animalele i desigur cu oamenii. tim de la fizic i chimie faptul c un electron n micare creaz n jurul lui un cmp electromagnetic. Fiecare atom conine un numr mai mare sau mai mic de electroni n micare, deci fiecare atom are un cmp electromagnetic propriu. Cum corpurile sunt formate dintr-o multitudine de atomi legai ntre ei n diferite moduri, este evident c toate au cmpuri proprii, cu intensiti diferite. n corpul nostru, ca i n lumea n care trim, acioneaz anumite fore nevzute, neauzite i deseori chiar nedectate de cele mai sensibile aparate cunoscute astzi. Efectele unora dintre ele le cunoatem, altele nici mcar nu bnuim c exist. La nceputul secolului trecut Albert Einstein a demonstrat c lumea n care trim este fcut din energie. Univers este constanta si nu poate fi nici creata, nici distrusa. Daca nu poate fi distrusa, atunci inseamna ca se transforma intro alta formade energie. Ce este aceasta energie? Am putea spune ca aceasta noua forma de energie este o fantoma? Aceasta ipoteza se bucura deja de o larga raspandire in randul pasionatilor de supranatural. Ei insista pe ideea ca fantomele sunt noua forma de energie pe care o ia, dupa moartea unui om,curentul electric din trupul sau, care facea sa-i bata inima. Pmntul este un imens cmp energetic rezultat din nsumarea cmpurilor energetice ale tuturor corpurilor vii sau neviitotul radiaz energie. Corpul nostru este i el un complex de cmpuri energetice care interacioneaz, genernd n jur un cmp propriu, mai slab sau mai puternic, mai voluminos sau mai puin voluminos, care nfoarcorpul fizic i este numit aur.

Bioenergia i secretele ei

Orice organism viu are un camp energetic propriu. Bioenergia este manifestarea materiei vii, datorata activitatii energetice la nivel celular, molecular si cerebral. Bioenergia este o calitate a fiinelor vii. De obicei pozitiv, ea se manifest prin emisiuni fluido-energetice receptate att de om ct i de animale sau plante. Fizica moderna cuantica recunoaste existenta unei lumi vibrationale, chiar daca invizibila. Este vorba de cmpuri magnetice care se afl n jurul nostrum, cmpul biologic, electric, magnetic, cuantic. Bioenergia a fost cunoscut nc din antichitate. Chinezii spuneau c omul este n legtur cu energia vieii ce umple tot Universul. Reicenbach a denumit-o energie odic, iar Blondot energie X. Oamenii de tiin rui prefer denumirea de energie bioplasmatic, iar cei cehi de energie psihotronic. Fizica secolului XX (relativitatea, cuantic) precum i alte tiinte au

Bioenergia i secretele ei

ca noutate faptul c trateaz materia din punct de vedere spiritual. n ncercarea de a nelege aceast relaie ntr-o maniera coerent, se poate ajunge i la constatarea c parapsihologia este validat de ultimele descoperiri ale tiinei. Cercetrile actuale n domeniul noilor forme de energie au explicat tiinific telepatia, percepia extrasenzorial, vindecarea spontan, clarviziunea, etc. Cercetarea energiilor misterioase se realizeaz n multe laboratoare i fenomenele psihice care au fost mult vreme nenelese i ignorate de tiint sunt explicate, descoperindu-se legea fiecarei energii. Oamenii de tiin cehi Zdenek Rejdak si Karel Orbel afirm: omul si toate fiinele vii posed o energie special care a fost ignorat pn acum n Occident. Pe acest bioenergie sau energie psihotronic pare s se bazeze fenomenul de psihokinezie; ea ar putea fi i cauza efectului radiestezic i aparent se poate trage concluzia c ea intervine n toate fenomenele psihice. Bioenergia este o terapie bazata pe forta campului energetic. Tratamentul cu bioenergie se realizeaza prin pase magnetice cu ajutorul mainilor, fara atingere. Magnetismul sau bioenergia este un fluid energetic de care dispun multi oameni, dar care nu-l utilizeaza, nu-l dezvolta, nu-l cunosc. Aceasta capacitate se poate dezvolta prin practicarea Reiki sau Yoga.

Bioenergia i secretele ei

Centrii notri energetic opereaz la niveluri subtile, invizibile pentru ochiul fizic. Ei ofera revelaii i instrumente puternice pentru obinerea sntii la toate nivelurile,bazndu-se pe tiina lucrului cu sistemul energetic subtil al organismului.Cu toate acestea, ne afecteaz toate aspectele vieii, inclusive vitalitatea, creativitatea i starea general de sntate. Cuvntul chakra nseamn n sanscrit roat sau disc.Fiecare chakra este descris simbolic ca o floare de lotus cu un numr diferit de petale. Cu ct chakra are mai multe petale, cu att este mai nalt frecvena sau vibraia ei. Deoarece centrii energetici sunt interconectai, ceea ce se ntmpl ntr-o chakra afecteaz ntregul sistem energetic.Dac o chakra este blocat, poate Provoca dezordin n tot restul sistemului. Misticii hindui au numrat sute de mii de chakre n corpul omenesc. Aceasta este foarte asemntor cu sistemul de meridiane folosit n acupunctur i n terapiile shiatsu. Cu toate acestea, chakrele asupra crora eu m concentrez n timpul purificrii i echilibrrii sunt 7 la numr 7 centri energetici majori.

Cnd chakrele sunt curate, ele i pot ndeplini complet funciile, proceseaz energiile, aduc energie organelor fizice i corpurilor subtile i ndeprteaz energiile nvechite sau stagnante din corp.

Bioenergia i secretele ei

Dac o situaie stresant continu foarte mult timp, chakrele se pot nchide. Atunci cnd corpul fizic trebuie s funcioneze sub o presiune continu sau o depresie, chakrele nu se pot roti i nu pot funciona corect, i devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche i stagnant.

Cei 7 centri energetici Muladhara sau Chakra bazal(rdcin sau baz ori fundaie) Loc:baza coloanei vertebrale Culoare: rosu aprins Petale: 4 Exprimare pozitiv: puritate, speran, bucurie, autodisciplin, integrare, perfectiune, plintate, hrnire, cretere Exprimare dezechilibrat: descurajare, lips de speran, lips de puritate, haos Pri ale corpului: glandele suprarenale Instrumente muzicale: tob, tamburin sau tob mic pe care se cnt cu mna Pietre preioase:diamante, perl, zircon, cristal de cuar Tradiie spiritual:hinduism Chakra bazal este asociat cu puritatea, perfeciunea, simetria, ordinea i integrarea in domenii ca: muzica, arta, sculptura, arhitectura, tehnologia i matematica. Functie: in supravietuire, in situatii de urgent, asigura legatura cu pamantul, raspunde de creativitate, acumuleaza anxietatea si angoasele, determina flexibilitatea, adapatbilitatea si ruperea de gandirea rigida, determina scurgerea in pamant a energiilor uzate din corp.Se ocupa de mecanismele ce duc la obtinerea

Bioenergia i secretele ei

elementelor ce tin in viata corpul fizic (bani, hrana, etc.), asigurand supravietuirea. Vointa de supravietuire, instinctual de conservare, siguranta launtrica, dorinta de acumulare materiala, sentimental de stabilitate, de siguranta, de apartenenta. Svadhishthana sau Chakra sufletului (dulcea sau slaul sinelui) Loc:la jumtatea distanei dintre ombilic i baza coloanei vertebrale Culoare: portocaliu (roz portocaliu); Portocaliul este culoarea calugarilor buditi, emblema perpeturii casatoriei si a fidelitaii, cea care sterge patimile i triumf asupra lor, reprezinta cumpatare, sobrietate si echilibru spiritual. Roz simbol al regenerarii, al primei trepte a initierii in mistere, imaginea celui renascut. Petale: 6 Exprimare pozitiv: libertate, mil, iertare, dreptate, transcenden, alchimie, transmutare, diplomaie, intuiie, profeie , revelaie Exprimare dezechilibrat: fr iertare, dreptate sau mil; intoleran, lips de tact , nesocotirea celorlali, cruzime. Pri ale corpului: organelle i sistemele de excreie i reproducere Instrumente muzicale: instrumente de suflat Pietre preioase:ametist, diamante, acvamarin Tradiie spiritual:Taoism Functie: imaginatia activ, senzualitatea, dorintele de orice fel (in special cele legate de cupluri sau asocieri), de intemeierea unei familii, relatiile sociale de orice fel; determina integrarea sociala, conformismul, mimetismul si senzualitatea, regleaza nevoia de autocontrol si manipulare, isteria, furia, frustrarea. Cand este deschisa prin ea se pot prelua starile negative de la alti oameni. Da incredere in sine. In Tantra este un punct de excitatie si de receptive a energiilor si senzatiilor sexual. Este responsabila de semnalizarea apropierii unei persoane fara a o vedea. De ea depinde practicarea cu placere a actului sexual si a relaxarii, ea controland, practice, calitatea relatiilor noastre. Este chakra perpetuarii si mentinerii specie, este central cu cel mai inalt potential creator, prin care se infaptuiesc toate legaturile dintre noi si orice forma de viata. In ea sunt insumate toate relatiile pe care le-am avut dealungul existentelor noastre.

Bioenergia i secretele ei

Manipura sau Chakra Plexului Solar(oraul giuvaierelor sau plin cu giuvaiere) Loc:n dreptul ombilicului Culoare: galben-aurie a Iluminarii Petale: 10 Exprimare pozitiv: pace, fraternitate, ajutor dezinteresat, dorin just, echilibru, fr intenii rele Exprimare dezechilibrat: mnie, agitaie, fanatism, agresiune, egoism, excese, fric, anxietate, pasivitate Pri ale corpului: sistemul digestive, ficat, pancreas Instrumente muzicale: org Pietre preioase:topaz, rubin, diamante, perl Tradiie spiritual:Islamism Acest al treilea centru este miezul magnetic al personalitatii. El este in corelatie cu energia subtila a focului. Atunci cand acest foc subtil intern este armonios, echilibrat, el favorizeaza dezvoltarea unor calitati, cum ar fi: inc

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended