+ All Categories
Home > Travel > Banatul Montan I

Banatul Montan I

Date post: 10-Jul-2015
Category:
Author: matilda-matilda
View: 74 times
Download: 6 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 50 /50
Mai 24 -25.2014
Transcript

Slide 1

BANATUL MONTAN I

Mai 24 -25.2014

La poalele Muntilor Semenic, la o altitudine de 535 m, se afla o regiune minunata in centrul careia se gaseste statiunea Valiug. Aceasta s-a format in valea larga a Barzavei, fiind inconjurata de dealuri cu paduri de brazi si de molizi. Crivaia face parte din zona Muntilor Semenic alcatuita de triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu, care impreuna cu statiunea Semenic atrage turisti atat iarna, cat si vara. Vara padurile si lacurile sunt atractiile, iar iarna partiile de pe Semenic.Semenicul este mandria muntilor din Banat si zona preferata de vacanta a banatenilor. Cele doua lacuri de acumulare Valiug si Gozna de la poalele Semenicului, precum si imprejurimile acestora formeaza una dintre cele mai frumoase zone turistice ale judetului Caras-Severin si ale tarii noastre, impresionanta prin caracteristicile reliefului montan si vegetatia bogata. In amonte de satul Valiug s-a construit intre anii 1947 si 1953 lacul Gozna, lung de peste 3 km, ocupand o suprafata de 60 ha, cu o capacitate de 10 milioane mc de apa, cel care a avut o contributie considerabila la dezvoltarea turismului de aici.

Hotelul Claris apare ca o oaza de liniste, pe o panta insorita a vaii Barzavei, la o altitudine de cca 700m, intr-o zona inconjurata de sute de hectare de padure impunatoare ce inconjoara locatia.

Statiunea Trei Apeaflata pe malul lacului de acumulare cu acelasi nume, la 850 m altitudine. Lacul are o suprafata de 45 ha si un volum de 6.3 milioane mc, reprezentand cel mai inalt lac de acumulare din Masivul Semenic. Lacul este format prin bararea a trei paraie de munte (Brebu, Gradistea si Semenic) care se intalnesc aici spre a da nastere Timisului, de unde si numele statiunii si al lacului.

Satul sasesc Brebu Nou(Weidental)are istoria si destinul strans legate de cele ale Garanei, de care o despart doar 6 km.

n apropierea lacului Trei Ape, ridicat pe coama unui deal se afl satul Grna. Sat tipic de munte, ridicat de colonitii germani adui aici din Boemia pentru a asigura alimentarea cu lemn i crbune a siderurgiei reiene, Grna este azi cunoscut pentru festivalul de jazz ce se organizeaz anual, ncepnd din 1996. De tradiie mai recent este festivalul de folk, care i propune s atrag la Grna i amatorii acestui gen muzical.

URMEAZ ...Mati


Recommended