+ All Categories
Home > Documents > Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la...

Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la...

Date post: 12-Sep-2019
Category:
Upload: others
View: 7 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
5
Proiectare fără compromisuri. Autodesk ® Revit ® Architecture
Transcript
Page 1: Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu

Proiectare fără compromisuri.

Autodesk® Revit®

Architecture

Page 2: Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu

Un mijloc de proiectare definitoriu

De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu intuitiv.

Decizii rapide și bine fundamentatePrin funcțiile sale, soluția software Autodesk Revit Architecture susține analiza anticipată a formelor clădirii proiectate, astfel încât, încă din etapele preliminare ale derulării proiectului, echipa dvs. poate lua decizii bine fundamentate. Această calitate poate fi întrebuințată pentru curățirea în întregime a suprafețelor și volumelor, pentru a rula analize de însorire sau pentru a efectua calcule energetice. De asemenea, veți avea o viziune mai bună asupra viabilității execuției elementelor prefabricate ale construcției și, astfel, veți anticipa mai bine cantitățile materialelor necesare construcției.

Forme funcționaleFuncţia Building Maker, înglobată în soluția software Autodesk Revit Architecture, vă ajută să transformați formele conceptuale în modele digitale complet funcționale. Selectați fețe și adăugați unele noi pereților, acoperișurilor, planșeelor și fațadelor cortină din modelul dvs. Extrageți informații importante despre clădire, inclusiv suprafețele brute per nivel. Importați în soluția software Autodesk Revit Architecture concepte volumetrice definite în soluțiile software AutoCAD®, Autodesk® Maya®, AutoDesSys form•Z®, McNeel Rhinoceros®, Google™ SketchUp® sau în alte aplicații software standardizate ACIS® sau care pot genera forme de tip NURBS. Veți putea întrebuința imediat obiectele de tip volum importate pentru a contura viziunea schematică a proiectului.

Tehnologia modelării informaționale a clădirii și soluția software Autodesk Revit Architecture sunt componentele cheie ale strategiei noastre mai ample de a oferi clienților noștri servicii mai bine integrate și adaptate cerințelor lor.

— Riaan de Beer Senior Project Manager Reno C. Negrin Architects

Având la bază tehnologia BIM (modelare informaţională a clădirii), Autodesk® Revit® Architecture vă ajută să surprindeţi şi să analizaţi cele mai inovatoare concepte de design, menţinând viziunea prin intermediul documentaţiei. Modelele informaţionale complexe generate de aplicaţia software vă oferă suport în procesele decizionale, detectarea coliziunilor, planificare şi construcţie şi susţine nivelul de colaborare cu inginerii, contractorii şi proprietarii. Toate modificările efectuate în cadrul proiectului sunt actualizate automat pe măsură ce proiectul şi documentaţia evoluează, rezultând procese de lucru bine coordonate şi documentaţie solidă.

Elaborați proiectele într-un singur mediu softwareFuncțiile inedite și avansate de proiectare conceptuală, puse la dispoziția utilizatorului de soluția software Autodesk Revit Architecture, oferă mijloace facile de modelare a volumelor cu forme libere și de proiectare parametrizată, precum și facilitatea de analiză volumetrică anticipată. Schițați liber, creați rapid forme tridimensionale și manipulați interactiv volumele realizate. Cu instrumentele specializate destinate concepției formelor complexe aveți posibilitatea pregătirii modelelor în vederea fabricației. Pe măsură ce continuați elaborarea proiectului, soluția software Autodesk Revit Architecture generează o structură parametrizată ce îmbracă formele cele mai complexe. Veți dispune astfel de niveluri mai ridicate de control al conceptului, preciziei și flexibilității. Alcătuiți întregul proiect într-un singur mediu software și cu o unică interfață, de la modelul conceptual până la documentația tehnică a construcției.

Page 3: Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu

Informațiile proiectului sunt sincronizate și exacte

Soluția software Autodesk Revit Architecture este dezvoltată pentru a răspunde cu brio modului în care arhitecții și designerii gândesc o construcție. Lucrați cu încredere, proiectați fără probleme și livraţi proiectul la timp.

Folosind o bază de date unică subdiacentă, soluția software Autodesk Revit Architecture generează și afișează orice listă, foaie de plan, vedere 2D sau 3D, sincronizând totodată în mod automat, în decursul realizării și evoluției proiectului, schimbările aduse elementelor distincte ale modelului digital și reprezentărilor acestuia.

Asociativitate bidirecționalăO schimbare într-un anume loc dă naștere unei actualizări generalizate. În soluția software Autodesk Revit Architecture, toate informațiile modelului se află într-o bază de date sincronizată. Reviziile și modificările informațiilor sunt actualizate automat în întregul model, contribuind astfel la o reducere semnificativă a erorilor și omisiunilor.

Liste de lucrări și cantitățiListele oferă o viziune amplă asupra modelului. Schimbările operate într-o vedere de tip listă sunt propagate automat în restul vederilor. Această funcționalitate include corelarea secțiunilor listelor precum și selectarea elementelor proiectului prin intermediul vederilor listă, formulelor și prin filtrare.

DetaliereaBiblioteca vastă de detalii și de instrumente de executare a detaliilor, implementată în soluția software Autodesk Revit Architecture, permite o presortare extensivă și o adaptare facilă a proiectului la formatul CSI. Bibliotecile de detalii pot fi create, partajate și adaptate standardelor biroului dvs.

Componente parametrizateSchimbarea unui detaliu provoacă o corelație în lanț a elementelor interdependente. Componentele parametrizate, cunoscute și sub numele de “familii”, reprezintă baza tuturor componentelor proiectate în Autodesk Revit Architecture și contribuie la alcătuirea unei clădiri. Aceste componente oferă un sistem grafic deschis, destinat concepției și realizării formei, oferind totodată ocazia formulării și punerii la punct, la un nivel ridicat de detaliu, a formei proiectului și implicațiilor din cadrul acestuia. Utilizați componentele parametrizate pentru realizarea celor mai complexe ansamble, cum sunt echipamentele tehnice sau elementele de mobilier, precum și pentru a genera majoritatea elementelor esențiale ale clădirii, cum sunt pereții și stâlpii. Pentru a le obține nu este necesară cunoașterea unui limbaj de programarea sau introducerea vreunei linii de cod – aceasta fiind cea mai mare calitate a acestei soluții.

Calculul cantităților de materialeCu instrumentul Material Takeoff puteți calcula în mod detaliat cantitățile de materiale. Ideal a fi utilizat în realizarea proiectelor durabile și în vederea verificării precise a cantităților de materiale în estimările de costuri, acest instrument contribuie din plin la eficientizarea procesului de urmărire a cantităților de materiale de construcție. Pe măsură ce proiectul evoluează, subsistemul software de actualizare parametrizată asigură o actualizare permanentă a cantităților de materiale.

Verificarea interferențeiUtilizați funcția de verificare a interferenței pentru a scana modelul digital în vederea identificării conflictelor între elemente.

Interfaţă tematicăInterfaţa soluției software Autodesk Revit Architecture asigură o organizare optimă a spaţiului de lucru oferind spaţii largi pentru operaţiunile de desenare şi vizualizare. Instrumentele sunt grupate în meniuri tematice pentru crearea, adnotarea şi punerea în comun a proiectelor, urmărind fluxul de lucru în domeniul arhitecturii.

Page 4: Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu

Proiecte mai bune, clienţi mai mulţumiţi

Vizualizare proiectGenerați și captați în mod complet realist rezolvările și contextul sitului pentru a observa mai bine proiectul înainte ca acesta să fie construit. Motorul de randare integrat mental ray® este ușor de utilizat și oferă rezultate de înaltă calitate, randări mai rapide și o prezentare realistă a proiectului.

ColaborareUneltele de partajare a datelor ajută la îmbunătăţirea colaborării diferitelor echipe de lucru asupra proiectelor ce conţin fişiere corelate. Utilizatorii au posibilitatea de a aplica acestor fişiere filtre de vizualizare, etichete (tags) şi de a controla vizibilitatea seturilor de lucru.

Revit Server “Revit Server” facilitează colaborarea între echipe de proiectare aflate în locaţii diferite. O colecţie cuprinzătoare de modele digitale Revit poate fi găzduită pe un singur server central, documentele putând fi accesate/partajate prin intermediul unei reţele WAN.

PerformanţăCompatibilitatea nativă cu modul de operare pe 64 de biți sporește capacitatea soluției software Autodesk Revit Architecture de a gestiona proiecte ample și, de asemenea, îmbunătățește performanțele de execuție și asigură o stabilitate mai mare a aplicației la acțiunea sarcinilor intensive rulate în memorie cum sunt cele legate de randare, tipărire, actualizarea modelului digital și importul și exportul fișierelor.

Proiecte durabileInstrumentele conceptuale de analiză energetică vă ajută să realizaţi proiecte durabile. Folosiţi instrumentele de analiză de tip “cloud based” pentru a compara rapid consumul de energie şi costurile pentru ciclul de viaţă a alternativelor de proiectare, chiar din cadrul Autodesk Revit Architecture. Rezultatele analizei sunt uşor de intrepretat datorită unei prezentări vizuale complexe.

Exportați informațiile legate de clădire, incluzând aici materiale și volumele încăperilor, în meta-limbajul de marcare ecologic gbXML (green building extensible markup language). Rulați analize energetice ale construcției prin intermediul serviciilor web ale soluției software Autodesk® Green Building Studio® și analizați performanța clădirii cu ajutorul soluției software Autodesk® Ecotect™. De asemenea, soluția software Autodesk® 3ds Max® Design poate fi utilizată în scopul determinării parametrilor mediului interior și pentru a obține certificarea clădirii conform standardului american de evaluare ecologică a clădirilor LEED®8.1.

Furnizaţi proiecte de calitate superioară pentru a obţine avantaje competitive şi aprecierea clienţilor.

Autodesk Revit Architecture Studiu de cazHNTB Corporation

Odată cu adoptarea soluției software Autodesk Revit Architecture, HNTB Corporation a putut realiza sute de proiecte BIM, printre care se numără și cel al U.S. Army Human Resources Center of Excellence (HRCoE), un proiect în valoare de 183 milioane de dolari, cel mai mare proiect realizat vreodată la Fort Knox.

Pentru a face față acestui proiect, HNTB a inițiat un parteneriat cu binecunoscuta companie de construcții Turner Universal. Cele două firme au decis să implementeze o metodă de realizare a proiectului inspirată și susținută de soluțiile BIM Autodesk.

HNTB și Turner Universal au încheiat în numai 60 de zile proiectul preliminar al HRCoE din Fort Knox, o reușită remarcabilă în raport cu amploarea proiectului. „Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării soluției Revit Architecture a fost acela că am putut realiza modificări de proiectare într-o anumită zonă iar aplicația software a actualizat automat tot restul modelului” a declarat Marwan Bakri, manager tehnic BIM la HNTB. „Aceasta ne-a permis să evaluăm imediat impactul schimbărilor produse și să alegem, dacă este cazul, o nouă cale de rezolvare”.

Chiar și în fața limitărilor impuse de procesul rapid de proiectare, HNTB a oferit un proiect de o valoare și o flexibilitate ieșite din comun. „Utilizând platforma Revit, am lucrat mai eficient și cu un grad mai mare de coordonare” a mai declarat Bakri. „BIM ne-a ajutat să oferim mai mult chiar în cazul existenței limitărilor impuse de proiect”.

Page 5: Autodesk Architecture Proiectare fără compromisuri. · Un mijloc de proiectare definitoriu. De la concept până la documentația de execuție, elaborați proiectele într-un mediu

BIM—pur și simplu un mod mai bun de lucru

Realizați proiecte într-un timp mai scurt, la un cost redus și cu un aport sporit în reducerea impactului asupra mediului.

Creat pentru BIMSoluția software Autodesk Revit Architecture este destinată tehnologiei BIM (Building Information Modeling – modelarea informațională a clădirii). Tehnologia BIM reprezintă un proces integrat, dezvoltat pe baza unor informații corelate și exacte ale unui proiect, începând cu faza de concepție, trecând prin cea de execuție și încheind cu cea de operare. Prin adoptarea tehnologiei BIM, firmele de arhitectură pot întrebuința aceste informații consistente în întregul proces, în scopul proiectării și elaborării documentațiilor tehnice aferente unor proiecte caracterizate de un nivel sporit de inovație, în scopul vizualizării cu acuratețe ca mod mai bun de comunicare, și în scopul simulării comportării reale a clădirii pentru o înțelegere mai bună a costurilor, o programare mai bună a construcției și un impact mai redus asupra mediului.

AutoCAD Revit Architecture Suite— pentru flexibilitate maximă şi profit pe măsurăCombinarea într-un singur pachet a soluţiilor software AutoCAD®, AutoCAD® Architecture şi Autodesk® Revit® Architecture permite trecerea utilizatorilor spre BIM (Building Information Modeling – Modelarea Informaţională a Construcţiei), păstrând intacte investiţiile făcute în aplicaţiile software anterioare precum şi în pregătirea tehnică şi, mai ales, în datele proiectelor deja existente.Destinat domeniului BIM, Autodesk Revit Architecture oferă un avantaj competitiv determinant prin accelerarea activităţii de creaţie, simplificând analiza proiectului în scopul proiectării sustenabile, şi contribuie la elaborarea unor documentaţii tehnice coordonate şi temeinice.

Avantajul BIMTehnologia BIM sprijină activitatea arhitecților prin susținerea acestora în competiția generată de un climat de afaceri în continuă complexificare. Această soluție le oferă abilitatea de a sesiza mai bine forma finală a proiectului, înainte ca acesta să fie realizat în realitate. Tehnologia BIM permite arhitecților alcătuirea unor proiecte durabile și exacte, cu mai puține pierderi și erori, fapt ce conduce la profituri mai ridicate și clienți mai mulțumiți. De asemenea, tehnologia BIM optimizează colaborarea din interiorul echipei de proiectare întrucât permite arhitecților să comunice mai clar și mai temeinic rezolvările găsite inginerilor, constructorilor, fabricanților și beneficiarilor.


Recommended