Home >Documents >Astra Asigurari

Astra Asigurari

Date post:31-Oct-2015
Category:
View:156 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Description:
ASTRA ASIGURARI
Transcript:

ASTRA ASIGURARIIstoricCompania ASTRA Asigurari a intrat pe piata asigurarilor ca un jucator puternic si stabil inca din anul 1991, cand s-a desprins din fosta companie de stat ADAS, beneficiind astfel de o vasta experienta pe piata nationala si internationala a asigurarilor.Alaturi de asigurarile generale, ASTRA a introdus cu succes in 1997 asigurarea RCA, reusind ca in numai trei ani de la lansarea produsului sa se situeze pe locul II in ceea ce priveste primele incasate din RCA.ASTRA Asigurari este o companie puternica, stabila, lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, jucator de traditie pe segmentul RCA, asigurator de marca la asigurari generale.Compania a devenit lider de piata la asigurari property incepand cu iunie 2009.ASTRA Asigurari este o companie cutraditie ce a strans aproape doua decenii de continuitate, astfel a dobandit experienta, credibilitate si notorietate, avand o istorie in spate si planuri indraznete de viitor si de aceea isi doreste ca produsele si serviciile pe care le ofera sa ramana tot timpul cele mai bune. Se numara intre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona a asigurarilor, avand un capital social cu o valoare de 55 mil. EUR. Cuvintele cheie pentru expansiunea ASTRA ASIGURARI sunt modernizarea si flexibilitatea. Comunica permanent cu clientii lor, perfectionandu-si produsele si personalul astfel incat sa ofere servicii superioare calitativ, in acord cu exigentele acestora. In conditiile unei piete competitive, ASTRA ASIGURARI mizeaza pe urmatoarele avantaje: acoperire teritoriala completa - peste 270 de sucursale si agentii in toata tara putere financiara ridicata - peste 55 milioane $ capital social flexibilitatea portofoliului de produse - peste 60 de tipuri de asigurari experienta si profesionalismul angajatilor. cea mai mare for de vnzri peste 1000 de angajai permaneni n vnzri i mai mult de 27.000 de ageni; parteneriate cu peste 300 de brokeri.

Obiectul de activitateASTRA Asigurari este una dintre companiile private de elit din Romnia, poziionndu-se nc de la nfiinare pe primele locuri n topul asigurtorilor autohtoni. Activitatea de baz a companiei const n ncheierea de asigurri generale i de via, precum i n operaiuni de reasigurare.

Valorile Companiei Angajament- concentrare asupra nevoilor fiecrui client n parte astfel nct spropuna acele soluii care rspund exact asteptarilor si cerintelor clientilor; Seriozitatea- echipei Astra este garantia suplimentara a calitatii serviciilor pe care le ofera; Traditie- au strans aproape doua decenii de continuitate, astfel, au dobandit experienta,credibilitate si notorietate, au istorie in spate si planuri indraznete de viitor; Responsabilitate- pentru siguranta viitorului clientilor lor si preluand riscurile acestora, responsabilitatea este parte din strategia de afaceri este angajamentul continuu asumat de companie de a contribui la imbunatatirea vietii clientilor; Atasament- fata de client si isi doresc sa le demonstreze in continuare clientilor lor ca sunt alaturi de ei, isi tin promisiunile si sunt corecti in relatia de parteneriat pe care o au, actionand corect in orice situatie. Isi doresc sa fie perceputi de clienti ca aliat de nadejde pe termen lung.

Misiunea firmeiMisiunea companiei este sa preia toate riscurile clientilor sai, oferindu-le in schimb calitate maxima a serviciilor. De aceea, se concentreaza in permanenta pe cresterea standardelor calitative, in accord cu cerintele pietei si dezvolta constant serviciile si produsele astfel incat clientul sa fie multumit pe deplin. Obiectivele firmei Plasarea companiei n topul primilor 4 asigurtori, Implementarea unei serii de proiecte care au ca scop continuarea procesului de dezvoltare i consolidare i vizeaz, printre altele, adaptarea portofoliului actual la cerinele pieei, prin lansarea unor noi produse i prin actualizarea celor existente. Respectarea cu strictete a regulilor de subscriere. Obtinerea unui portofoliu echilibrat asigurari auto si non-auto Continuarea procesului de evaluare anuala. Introducerea schemelor de bonus pentru recompensarea salariatilor, in functie deperformante. Lansarea de noi produse de asigurare. Incheierea unor noi parteneriate cu bncile. Se distinge ca o companie care se bazeaza pe calitate, oferind servicii complexe si durabile pentru clientii lor.

Tipuri de asigurari- produse si servicii;Prin portofoliul sau, ASTRA acopera intreaga paleta de riscuri asigurate, oferind produse adecvate necesitatilor si dorintelor clientului. Ofera peste 60 de tipuri de asigurari generale, de viata si de sanatate .Tipuri de asigurari ASTRA :A. Pentru persoane fizice: 1) Asigurari auto2) Asigurari de locuinta: - ASIGURAREA PAD COMPLET - ASIGURAREA PAD PLUS3) Asigurari de viata4) Asigurari de sanatate5) Asigurari de accidente6) Asigurari de raspundere civilaB. Pentru persoane juridice:1) Auto2) Comerciale si industriale3) Tehnice 4) Transport5) Raspundere civila6) Financiare7) Agricole 8) Maritime si Aviatie.ASIGURARE MALPRAXISASIGURARE DE CREDIT SI GARANTIIASIGURARE DE ASISTENTA TURISTICA

Asigurarea obligatorie RCACe acoper contractul de asigurare RCA?Contractul de asigurare RCA acoper rspunderea civil delictual a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul pentru prejudiciile produse unei tere pri prin intermediul vehiculului. Riscuri acoperite: vtmri corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fr caracter patrimonial; pagube materiale; pagube consecin a lipsei de folosin a vehiculului avariat; cheltuieli de judecat efectuate de ctre persoana prejudiciat.

ASIGURAREA CASCO - EUROCASCOASTRA ASIGURARI va propune asigurarea EUROCASCO pentru autovehicule. Acest tip de polita este pentru toate riscurile, cu extindere in afara teritoriului tarii noastre, fara plata unei prime suplimentare, si este conceput pentru orice tip de vehicule avand o vechime de pana la 12 ani.Riscurile acoperite de polita EUROCASCO sunt urmatoarele: Explozii si incendii Furtul Fenomenele naturale ce pot produce avarii autovehiculului ca de ex: inundatii, trasnet, cutremur, alunecari de teren, prabusiri, avalansa, precum si diferite fenomene atmosferice. Avarii accidentale produse de diferite evenimente: ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule, animale sau cu orice corpuri mobile sau imobile aflate n afara autovehiculului. Zgarieri, caderi in prapastie a autovehiculului sau scufundarea ambarcatiunii pe care se afla autovehiculul cu prilejul transbordrii sau caderi cauzate de ruperea podului. Pagube cauzate autovehiculului ca urmare a deraparii sau rasturnarii ori ca urmare a caderii unor corpuri straine pe autovehicul. Asistenta rutiera pe teritoriul tarii si in cazul cheltuielilor suplimentare ca urmare a producerii unui eveniment asigurat.Incategoria clauzelor suplimentare includem: Actele de vandalism, Furtul fara efractie, Intrarea apei in motor, Pierderea cheilor autovehiculului, Circulaia n afara drumurilor publice.

ASIGURARE PENTRU LOCUINTE : Cladiri de tip A avand o structura de rezistent din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramid arsa ori din orice alte materiale rezultate n urma unui tratament termic i sau chimic - pentru care se va plti o prim de asigurare anuala in valoare de 20 EUR, valoare de asigure fiind in valoare de 20.000 Euro. Cladiri de tip B in aceasta categorie se inscriu constructiile cu pereii exteriori din crmid nears sau orice alte materiale nesupuse unui tratement termic si/sau chimic - pentru care se va plati o prima de asigurare anuala n valoare de 10 EUR, valoarea de asigurare fiind de 10.000 Euro. Aceasta polita este obligatorie a se incheia pana la sfarsitul acestui an.

ASIGURAREA PAD COMPLETCu asigurarea PAD complet in mod automat aveti asigurat si continutul locuintei pentru o valoare de 10% din valoarea ei, de asemenea puteti alege valoarea sumei asigurate a imobilului sau a apartamentului in care locuiti in functie de valoarea reala a acestuia. Riscurile acopertite sunt urmatoarele: explozie, cadere de corpuri, incendiu, fenomene atmosferice, lovire de catre autovehicule, avalanse, apa de conducta, furt, greutatea stratului de zapada etc. Aici se includ si riscurile catastrofale acoperite de polita obligatorie de asigurare a locuintelor.PAD PLUSUn produs de asigurare a locuintei cu un raport calitate pret extraordinar. Perioada asigurata este de un1an. Riscurile acoperite sunt: cutremurul de pmnt, alunecarile de teren, inundaiile, acestea incadrandu-se in categoia riscurolor de baza, iar in categoria riscurilor aditionale includem: incendiu, trsnet, explozie, cdere de corpuri, fenomene atmosferice, izbire de ctre vehicule, greutatea stratului de zpad/ghea, avalan, ap de conduct, furt. Far costuri suplimentare varianta PAD Plus Editie Limitata ofera Clauza Speciala denumita si Asistenta de Urgenta.ASIGURARE AUTO ASIGURARE CASCO ECONOMCasco Econom este o poli de tip TOATE RISCURILE. Acest produs este conceput special pentru autoturismele mai vechi de 3 ani. Cheltuielile de despgubire vor include piese noi, no brand dar liceniate i cu garanie de utilizare.Riscurile de baza asigurate pe acest tip de poli: Incendiu, explozie Avarii accidentale (ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule, animale sau cu orice corpuri mobile sau imobile aflate n afara autovehiculului; zgrieri; derapri sau rsturnri; cderea unor corpuri (exemplu: copaci, blocuri de ghea sau bolovani etc.) pe autovehicul Fenomene naturale: trsnet, inundaie, cutremur, prbuire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zpad/ghea, avalan, fenomene atmosferice FurtASIGURARE DE VIATA Asigurarea de deces - Garant IndividualProdusul de asigurare de via Garant Individual, este un pachet de asigurare singular pe pia la momentul actual. Ofer protecie financiara familiei n cazul unui eveniment neplacut dar in acelasi timp este un pachet flexibil, care se poate realiza in functie de planurile clientului de viitor.Cine se poate asigura? Cei pentru care sigurana familiei, a celor dragi sau continuarea afacerii reprezint o prioritate; Cei care doresc garantarea sigurantei financiare a celor dragi si au nevoie in acelasi timp de o oferta diversificata si eficienta de protectie in cazul aparitiei problemelor de sanatate de-a lungul perioadei active; Persoanele cu varste cuprinse intre intre 16 si 75 de ani.Pentru ci ani m pot asigura si pentru ce sume? Perioada poate fi cuprins ntre 1 si 59 de ani; Preul acestui tip de poli este foarte avantajos, valoarea unei prime minime anuale fiind de numai 200 lei;Protectie suplimentar - Extinderea acoperii oferite prin polita pentru mai multe riscuri prin atasare de clauze suplimentare:Deces din accident, invaliditate permanent din accident, deces sau invaliditate permanenta din accident, afeciuni grave, spitalizare din accident, spitalizare din orice cauz,interventii chirurgicale din accident, fracturi si arsuri din accident, invaliditate permanenta si total din orice cauz,invaliditate permanenta si total ca urmare a unui accident.Viitor - Planuri financiare pentru copiiDorii s i asigurai copilului dumneavoastr un start bun in via, accesul la studii, bani pentru cstorie sau deschiderea primei afaceri, VIITOR este polia de care avei nevoie!Se poate asigura: Unul din prini asigurat principal; Soul/soia acestuia asigurat dependent adult; Copilul beneficiar al poliei asigurat dependent copil.Perioada de asigurare este minim de 7 ani,maxim pana cand copilul implineste 25 .Suma asigurat se stabileste de ctre contractantul asigurrii i este direct proporional cu prima pltit.Avantajele produsului sunt: Unicul beneficiar este copilul; Sigurana financiar pentru copil la maturitatea contractului; Acoperirea costurilor studiilor ( rent de studii pe perioade de 4-6 ani); Dot pentru cstorie; Garantarea unei sume pentru prima afacere, primul apartament, prima main; Opiunea proteciei suplimentare pentru ntreaga familie( intervenii chirurgicale, spitalizare, fracturi, arsuri, afeciuni grave etc.); ASTRA preia automat plata primelor de asigurare n cazul decesului printelui asigurat i are obligaia de a plti copilului beneficiar, la sfaritul perioadei contractuale, beneficiul la maturitatea contractului; Opional prin ataarea clauzei suplimentare de scutire de la plata primei de asigurare, ASTRA preia plata primelor de asigurare n cazul n care survine invaliditatea permanent i total a asiguratului; Polia se poate ncheia n RON sau EURO; Prima minim: 50 RON/lun, aproximativ valoarea alocaiei de stat pentru copii.ASIGURARE DE SANATATE:Asigurarea de sanatate ASTRAMEDICAOPTIM -Pachetul de baza: Acces la Call - Center medical AstraMedica 24h din 24, 7 zile din 7 Analize de laborator (recoltare si interpretare ) EKG ( inregistrare 12 derivaii) Consultaii medicale de medicin generala i de specialitate Examen medical preventiv.Clauza suplimentara: Ambulan servicii de transport medical si asisten medical de urgen facilitare acces rapid in spitalCLASS- Pachetul de baza+ Clauze suplimentare: Servicii de ngrijire n spital , Servicii de Stomatologie,Cheltuieli medicale - (medicamente, proteze) ,Intervenii Chirurgicale, Medicin alternativ BUSINESS- Pachetul de baza+ Clauze suplimentare:Servicii de Stomatologie,Cheltuieli medicale - (medicamente, proteze)Intervenii Chirurgicale,Medicin alternativ Asigurarea de sanatate Astra SantePachetul de asigurari de sanatate exclusivist Astra Sante-Garanteaza accesul la cele mai bune servicii medicale cu acoperire in Germania, Austria si optional Romania.Astra Sante iti asigura accesul la orice tip de tratament medical fara limite si fara sa te mai ingrijoreze costurile.Astra Sante Premiere Class- Garanteaza accesul la cele mai bune servicii medicale, ori de cate ori este nevoie, cu acoperire in Austria, Germania si, optional, Romania.Astra Sante Deluxe - Asigura in plus si un consultant personal, care iti sta la dispozitie pentru asistenta si pentru a facilita relatia cu specialistii.SERVICII BANCARE ASTRA Asigurarea creditelor bancare Acest tip de asigurare se aplica strict asiguratilor de tipul institutiilor financiar bancare: banci comerciale, banci de economii (CEC), societati financiare. Riscul asigurat se refera exclusiv la pierderile financiare pe care Asiguratul le-ar suferi ca urmare a incapacitatii de plata si/sau insolvabilitatii certe si dovedita prin acte a debitorilor sai, persoane juridice sau fizice.Asigurarea constructiilor si a raspunderii constructorilor (Societatea ASTRA asigura lucrarile de constructii, instalatii, montaj, prospectiuni geologice, forari executate in tara si strainatate, pentru pagube produse in timpul lucrarilor de constructii-montaj a instalatiilor, utilajelor, masinilor si materialelor.ReasigurareUnul dintre principalele atuuri ale ASTRA il constituie activitatea de reasigurare.ASTRA desfasoara unul dintre cele mai ample programe de reasigurare, avand incheiate contracte pentru intreaga gama de riscuri si colaborand cu brokeri de reasigurare si reasiguratori din toata lumea. Aceasta activitate se constituie intr-unul din elementele cheie ale strategiei ASTRA, atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung, conferind societatii un plus de putere si siguranta financiara.Totodata ASTRA si-a consolidat si imbunatatit constant relatiile de colaborare externe cu reasiguratori de top la nivel modial, printre care: MUNICH RE , SWISS RE , PARTNER RE, HANNOVER RE, XL RE, LLOYD'S, POLISH RE , ASPEN RE, SAVA RE

Responsabilitate socialaASTRA ASIGURARI este o firma care lucreaza cu oamenii si pentru oameni. Tocmai de aceea ASTRA ASIGURARI se implica activ in viata comunitatii din care face parte. Astfel pe langa activitatile de familiarizare a populatiei cu fenomenul asigurarilor, ASTRA ASIGURARI sprijina efectiv activitati culturale, sportive sau de cercetare, la nivelul intregii tari, implicandu-se constant in actiuni de sponsorizare si mecenat:Implicare in cercetareSusinerea inovaiei i performanei romneti in domeniul cercetrii Astra Asigurri i Asociaia Romn pentru Cosmonautic i Aeronautic (ARCA) au semnat unparteneriat pentru sprijinul Misiunii 4 lansarea rachetei Helen 2, prima rachet spaial romneasc, participant n competiia internaional de astronautic Google Lunar X Prize. Prin acest parteneriat, ASTRA Asigurri sponsorizeaz asigurarea navelor i a echipajelor care vor participa la operaiunile de lansare de pe Marea Neagr. ASTRA Asigurri i reafirm astfel sprijinul pentru susinerea inovaiei i performanei romneti in domeniul cercetrii, dup ce, n anul 2009, ASTRA Asigurri i ARCA au colaborat cu ocazia testului de lansare a Misiunii 3. ASTRA ASIGURARI sustine si cercetarea romaneasca - Dan Laupfer Lovinescu a fost ajutat sa-si continue studiile de cercetare in Groenlanda.Implicarea in sportDe-a lungul timpului compania de Asigurari Astra a oferit suport in numeroase ramuri sportive. De la tenis de masa , handbal, atletism, pana la aviatie sau sporturi nautice. ASTRA ASIGURARI, alaturi de Nationala de Fotbal a Romaniei ASTRA ASIGURARI sponsorizeaza alaturi de Cartex Autosport echipa de raliu Florin Hangu/ Romulus Preda. ASTRA ASIGURARI, sponsorul pelerinajului UNITER ASTRA ASIGURARI, unul din sponsorii principali ai Circuitului International de Tenis Tiriac Trophy.

EVOLUTIA ASTRA ASIGURARI Astra Asigurari este pentru al treilea an consecutiv liderul pietei de profil din Romania, cu un total de prime brute subscrise de 1.133 mil.lei in 2012 (din care Astra Biztosito- Ungaria reprezinta 66 milioane de lei), conform rezultatelor financiare preliminare. In 2010 si 2011 rezultatele financiare au plasat ASTRA Asigurari in pozitia de lider de piata pe segmentele de aviatie, property si RCA. Compania s-a axat in special pe segmentul de retail si a dezvoltat parteneriate de interconectare cu cei mai importanti brokeri ai pietei, prin intermediul celui mai dinamic canal de vanzare din RomaniaPe clase de asigurare, in 2012, ASTRA Asigurari a obtinut urmatoarele rezultate: asigurarile de sanatate au inregistrat o crestere de 137% peste 25 milioane de lei in 2012 (fata de aproape 11 milioane de lei in 2011); asigurarile de viata au inregistrat o crestere de peste 47% fata de 2011 si PBS in suma de 24,96 milioane de lei; PBS in suma de 223,64 milioane de lei pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri si reprezinta segmentul de business cu o cota de 20.18 % din totalul portofoliului detinut; 526,60 milioane lei PBS la asigurari auto, din care 410,31 milioane de lei PBS la RCA; ASTRA Asigurari a deschis doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010 (ASTRA BIZTOSITO), respectiv in Slovacia (ASTRA POISTOVNA) in decembrie 2012. Primele 10 companii active pe segmentul de asigurari generale au raportat pentru anul 2012 un volum total de prime brute subscrise (PBS) de 1,4 miliarde de euro,in crestere in valoare absoluta cu circa 90 de milioane de euro fata de anul 2011. Astra Asigurari revine pe prima pozitie a ierarhiei alcatuite dupa criteriul subscrierilor, devansand Omniasig VIG, companie care s-a aflat in fruntea acestui clasament atat la jumatatea anului 2012, cat si la finele primelor trei trimestre.

Clasamentul primelor 10 companii de asigurare din Romania pentru ianuarie - decembrie 2012

Top 10 - Total piata

COMPANIEPBS

mil. RON

1.ASTRA Asigurari1,133.03

2.OMNIASIG VIG1,027.34

3.ALLIANZ-TIRIAC900.24

4.GROUPAMA Asigurari807.29

5.ASIROM VIG596.45

6.ING Asigurari de Viata544.54

7.UNIQA Asigurari504.93

8.EUROINS Romania452.75

9.GENERALI Romania431.84

10.BCR Asigurari de Viata VIG425.19

Top 10 - Asigurari generale

COMPANIEPBS

mil. RON

1.ASTRA Asigurari1,108.07

2.OMNIASIG VIG1,027.34

3.ALLIANZ-TIRIAC806.70

4.GROUPAMA Asigurari760.86

5.ASIROM VIG512.37

6.UNIQA Asigurari504.93

7.EUROINS452.75

8.GENERALI Romania348.21

9.CARPATICA Asig.298.29

10.CITY Insurance263.78

Obisnuita cu dezvoltarea bazata pe asigurari auto sau property si resemnata relativ la absenta evolutiilor din doua cifre, piata de asigurari din Romania a incheiat anul 2012 pe plus. Prima crestere anuala de la debutul crizei a avut loc chiar daca pe property si auto s-au consemnat scaderi (cu exceptia RCA, segment sustinut de majorarea tarifelor), iar asigurarile de viata au stagnat la nivelul din 2011. Majorarea cu 2% a fost generata de doua clase de asigurare "neatractive" pentru asiguratori pana in 2012: asigurarile de raspundere civila generala si cele de accidente si boala, cresterea acestora fiind generata de evolutia a doua companii de asigurare si anume ASTRA ASIGURARI si CITY INSURANCE.Asigurarile de accidente si boala au reprezentat surpriza anului trecut. Discutam despre un volum al subscrierilor mai mult decat triplu raportat la anul 2011: peste 60 mil. EUR au subscris companiile din clasa mentionata. O clasa care detinea putin peste 1% la finele anului 2011 a urcat la 3% din piata si detine recordul anului, cand analizam in valori absolute, nu doar procente: o crestere de peste 41 mil. EUR. Se remarca totusi ca unei singure companii i se datoreaza in cvasitotalitate aceasta evolutie: ASTRA Asigurari, companie care a crescut de la aproape zero in 2011, la peste 38 mil. EUR din subscrieri aferente clasei amintite.Cea de-a doua clasa din piata pe care s-a consemnat o crestere mult peste medie o reprezinta asigurarile de raspundere civila generala. Cu un plus de aproape 32 mil. EUR asigurarile mentionate au crescut cu aproape 50% peste volumul inregistrat in 2011. Compania ASTRA Asigurari a subscris de 8 ori mai mult fata de rezultatele anului 2011 pe clasa amintita si a crescut cu peste 15 mil. EUR, pana la o suma de 17 mil. EUR.La aceasta realitate care reiese din cifre, se adauga si o evolutie spectaculoasa, dar normala, raportat la contextul integrarii in UE, respectiv cea a afacerilor realizate de asiguratorii romani in afara tarii, sustinuta de aceleasi doua companii: CITY Insurance si ASTRA Asigurari.Pornind de la o pondere de 0,05% din piata in anul 2008, afacerile bazate pe libertatea furnizarii serviciilor in spatiul european detin in prezent aproape 4,5% din subscrierile pietei - adica circa 85 mil. EUR (din care mai bine de 60 mil. EUR au fost generate de cele doua companii amintite).

NOUTATIAstra Asigurari obtine rating AA+ si se extinde in America LatinaASTRA Asigurari, cea mai mare companie de profil cu capital 100% romanesc, se extinde, pentru inceput, in Ecuador si obtine rating AA+.Agentia de rating PACIFIC CREDIT RATING, care opereaza in America Latina, a acordat companiei Astra Asigurari, rating AA+, foarte puternic, ca urmare a intentiei de extindere a activitatii in Ecuador.Rating-ul AA+ se acorda societatilor cu o capacitate excelenta de respectare a conditiilor contractuale, lichiditate si profitabilitate foarte buna, factor de risc minim si impact pozitiv in dezvoltarea economiei locale si implicit a pietei de asigurari, arata raportul Pacific Credit Rating. Acelasi raport mai precizeaza ca Plus (+) indica faptul ca rating-ul ar putea fi ridicat imediat la superior, in timp ce semnul Minus (-) arata posibilitatea unei treceri la o categorie inferioara.Iulius Alin Bucsa, presedinte directorat Astra Asigurari: Vom subscrie in prima parte a anului 2013 din Romania, iar liniile de business vor fi pentru inceput property, riscuri catastrofale, aviatie si maritime. Intentionam de asemenea sa ne extindem si in alte tari din America Latina in urmatorii doi ani (Peru, Columbia, Bolivia). Valoare investitiilor in sucursalele Astra Asigurari deschise in afara tarii se ridica pentru inceput la peste opt milioane de euro.

Astra participa la asigurarea flotei aeriene Germania FluggesellschaftAstra Asigurari, compania numarul 1 in piata de profil din Romania si lider pe segmentul de asigurari de aviatie, a incheiat un contract de asigurare pentru aeronavele companiei Germania Fluggesellschaft. Contractul este incheiat pe o perioada de un an, iar polita include asigurare CASCO pentru aeronave si piese de schimb, de raspundere fata de terti, pasageri, bagaje, marfa si posta. Flota Germania Fluggesellschaft are in componenta 19 de aeronave (11 - Boeing B737 si opt aeronave Airbus A319). Valoarea totala a flotei este de 700 de milioane de dolari. Germania Fluggesellschaft are sediul in Berlin si a fost fondata in anul 1979. Compania opereaza curse regulate si de tip charter in peste 30 de destinatii internationale, transportand anual peste 2,5 milioane de pasageri. Astra Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, majoritatea contractelor din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv TAROM (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

Cazuri de despagubiri: De altfel, compania ASTRA Asigurari a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane USD care apartinea ROMAVIA). De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in decembrie 2007, Astra Asigurari a platit 10 milioane USD pentru o aeronava TAROM si 4,2 milioane USD pentru o aeronava apartinand ROMAVIA, in aprilie 2008. Iar avionul de tip AIRBUS al companiei TAROM implicat in incidentul de pe 12 ianuarie 2013, ca urmare a unei lovituri de fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, este asigurat de Astra.

STRATEGIA DE VIITORIn 2013 se vor concentra pe mentinerea pozitiei de lider a pietii si vor pune accent pe imbunatatirea serviciilor pentru clienti si pe dezvoltarea segmentelor de asigurari de viata si sanatate, property si CASCO.Reprezentantul Astra, Alin Bucsa, s-a aratat mai optimist si a anticipat pentru 2013 o crestere de doua cifre, undeva intre 10 si 15%, evolutie ajutata si de subscrierile din afara tarii. Vom continua sa mizam pe subscrierile din exterior. Spre exemplu, subscrierile Astra in Ungaria reprezinta 10% din veniturile companiei la nivelul anului 2012", a mai spus Bucsa."Aceasta crestere va veni din majorarea tarifului de prima la politele RCA si din avansul PIB-ului, la care se adauga evolutiile pozitive pe segmentul asigurarilor de locuinte si de sanatate. Daca reforma in sistemul sanitar se va pune in practica, atunci avanul subscrielor la nivelul pietei va fi si mai mare", a spus presedintele Directoratului Astra, al doilea jucator dupa nivelul veniturilor in primele noua luni ale anului 2012.

MATRICEA FACTORILOR INTERNIEFI (factori cheie interni)

PUNCTE TARI

Cel mai vast portofoliu de serviciide asigurare din Romania

Locul I la polite marine si locul IIla RCA

Locul II dupa capitalul social

Marja de solvabilitate 2.26

Acoperire teritoriala completa

Putere financiara ridicata

Locul II dupa primele RCA

Implicare in sponsorizari

Activitati de promovare si publicitate

Experienta si profesionalismul angajatilor

Cresteri spectaculoase ale vanzarilor pe toatecategoriile de asigurari

PUNCTE SLABE

Locul V dupa primele incasate din asigurarigenerale

Filiale fara personalitate juridica

Responsabilitate nedelegata la nivel teritorial

Scaderea nivelului primelor din asigurari generale

TOTAL

MATRICEA FACTORILOR EXTERNIEFE (factori cheie externi)

OPORTUNITATI

Piata asigurarilor tinde sa se dezvolte

Colaborare cu EDAS si UNSAR

Creste dezvoltarea pietei de asigurari a bunurilor

Inmultirea numarului de calamitati

AMENINTARI

Concurenta crescanda

Instabilitate legislativa

Concurentii isi promoveaza mai mult produsele

Dupa cum reise din matricea factorilor interni si din matricea factorilor externi ASTRA S.A. se situeaza la un nivel destul de ridicat atat in ceea ce priveste mediul intern cat si in ceea ce priveste mediul extern.Punctajul de 3.11 mediului intern dovedeste ca societatea are suficiente puncte forte pe care stie sa le foloseasca astfel incat sa fie cea mai buna in domeniu si sa-si depaseasca concurenta. Ceva probleme par sa apara in mediul extern scorul de 2.30 fiind undeva la limita.Probleme par a fi in privinta concurentei crescande, problema pe care ASTRA ar trebui sa o depaseasca folosindu-se de oportunitatile pe care i le ofera faptul ca se observa o dezvoltare a pietei de asigurari a bunurilor. Ar trebui ca folosindu-se de acest lucru, prin diferite politici de publicitate sa-si promoveze serviciile (faptul ca are cel mai vast portofoliu constituie punctul de plecare al acestei aciuni) si sa atraga cat mai multi clienti.Una din greselile majore pe care le face si care ii aduce o bila neagra ar fi faptul ca desi are cel mai vast portofoliu de servicii nu stie sa se foloseasca de acest lucru, ea nefacand reclama produselor sale asa cum se cuvine.Ar trebui sa mai lucreze asupra compartimentului de marketing si sa puna in aplicare diferite politici de promovare care sa demonstreze ca intr-adevar ASTRA are cel mai vast portofoliu, ca ofera tot ceea ce populatia are nevoie si ca este cea mai buna. Din nefericire singurele reclame care le vedem despre ASTRA apar frecvent la sfarsitul anului sau la inceputul noului an cand toti posesorii de autovehicule trebuie sa-si faca asigurarea auto obligatorie.Dupa parerea mea ar trebui ca ASTRA, ca sa nu cheltuiasca multi bani in promovarea fiecarui tip de asigurare, sa grupeze in pachete mai multe asigurari din acelasi domeniu si sa promoveze pachetul ca atare. MEDIUL IN CARE COMPANIA ACTIONEAZAAnaliza SWOT a pietei asigurarilorPUNCTE FORTE1. Piata de asigurari este relativ stabila din punct de vedere cantitativ, comparativ cu alte industrii;2. Exista un numar mare de brokeri de asigurare;3. Are loc o reasezare a pietei din punctul de vedere al tarifelor - exista tendinta de a selecta riscurile (aceasta este strans legata de cresterea daunalitatii);4. Are loc profesionalizarea pietei de asigurari, ne referim aici la sistemul de licentiere;5. Obligativitatea asigurarii de locuinte.PUNCTE SLABE1. Exista incertitudini legate de licentierea agentilor;2. Piata se concentreaza preponderent pe asigurari auto;3. Vanzarea tranzactionala este predominanta;4. Mixul de portofoliu nu este echilibrat;5. Fenomenul de crestere a daunalitatii (in mod special ne referim ladaunemorale si vatamari corporale).OPORTUNITATI1. Rata de penetrare a asigurarilor in PIB este sub 2%, mult sub nivelul altor tari din Europa;2. Rata de penetrare a asigurarilor de viata in PIB este de circa 0,3% (Ungaria, Polonia - 1,9%, Slovenia - 1,8%, Cehia - 1,6%, Slovacia - 1,3%);3. Exista un deficit de protectie in Romania fata de alte tari vecine (primele cheltuite de romani pentru asigurari de viata, proportional cu salariul mediu brut = 0.33% fata de Cehia - 2,38%, Ungaria - 1,84%, Polonia - 2,13%);4. Cresterea economica este de 0,5% in S2 2012, conform INS;5. Exista un potential ridicat din punctul de vedere al numarului de locuitori, de vehicule, de locuinte;6. Reforma sanatatii.AMENINTARI1. Devalorizarea leului versus EUR (estimare pentru 2013);2. Conditiile de creditare (inclusiv leasing);3. Rata somajului este mai mare comparativ cu anii de dezvoltare economica (se estimeaza totusi o scadere in anul 2013);4. Venitul mediu este sub venitul mediu al tarilor vecine (se estimeaza cresteri pentru 2013);5. Exista un potential limitat din punctul de vedere al companiilor comerciale: corporate si IMM din cauza evolutiilor economice.

Premii obtinute Compania Anului, obtinut la Galei Premiilor Pietei Asigurarilor - 2011-03-21.ASTRA ASIGURARI a castigat MARELE PREMIU- COMPANIA ANULUI in cadrul Galei Premiilor Pietei Asigurarilor, eveniment organizat de Media XPRIMM. Trofeul se acorda companiei de asigurari, care prin rezultatele obtinute a demonstrat o crestere sustenabila in conditii de profitabilitate, consemnand o dinamica superioara mediei de crestere a pietei, pentru promovarea unor standarde ridicate in privinta produselor si a serviciilor. Asadar, printre criteriile de selectie s-au numarat indicatorii financiari ai companiei: prime brute subscrise, dinamica acestora, ponderea subscrierilor realizate prin intermediul brokerilor, rezerve tehnice, marja de solvabilitate, profit etc. La categoria PREMII JUDETENE si REGIONALE, in baza clasamentului PBS pe anul 2010, Astra Asigurari a castigat nu mai putin de 20 de premii pentru Locul I. In acelasi timp, Astra a ocupat primul loc in patru EuroRegiuni. In total, echipa Astra Asigurari si-a adjudecat 40 de locuri in Top 5- Asigurari Generale si 7 locuri in Top 5- EuroRegiuni.

Compania de Asigurari a Anului 2010. Data obtinere: 2011-01-27 In cadrul Galei "Personalitatile anului 2010", organizata de publicatia "Nine O'Clock", Astra fost aleasa "Compania de Asigurari a Anului". Premiul a fost oferit pentru calitatea strategiilor implementate, dinamismul afacerii si diversificarea canalelor de distributie.

Compania anului. Data obtinere: 2010-03-31 In data de 31 martie 2010, in cadrul Galei de Decernare a Premiilor Pietei Asigurarilor, ASTRA Asigurari a fost distinsa cu Premiul 'Asiguratorul Anului' pe segmentul asigurari generale.

Premiul Special pentru Profesionalism i Performan. Obtinut la Gala de Decernare a Premiilor Pietei Asigurarilor Data obtinere: 2010-03-31 Premiul a fost obtinut pentru implementarea cu succes a sistemului de subscriere electronic a politelor de asigurare.

Produsul Anului la Asigurri Generale. Obtinut la Gala Premiilor Pieei Asigurrilor Data obtinere: 2009-03-31 .Premiu obtinut pentru asigurarea de asistenta a locatarului.

Cea mai bun dinamic a unei companii cu prime brute subscrise de peste 500 milioane de lei. Obtinut la Revista Companii de Asigurri de Top Data obtinere: 2009-03-31 Premiu obtinut pentru activitatea din ultimul an a companiei.

Nereguli ASTRA asigurariDrumul liderului, presrat de sanciunin ultimii ani, Astra Asigurri a nregistrat un istoric impresionant de sanciuni. n 2006, directorul executiv din acel moment al companiei, alturi de ali efi din asigurri, primea avertisment scris n contextul n care CSA constatase c nu erau respectate normele privind vnzarea de asigurri obligatorii RCA. Un an mai trziu, CSA sanciona Astra cu interzicerea, pentru 30 de zile, a vnzrii polielor RCA, ntruct compania oferise, n cadrul unei licitaii, tarife de prim inferioare celor pe care le notificase i fuseser avizate de Comisie. n 2010, CSA lua atitudine fa de una dintre practicile companiei i anuna c polia de asigurare a locuinelor pe care Astra o oferise abonailor persoane fizice ai Romtelecom era emis fr respectarea dispoziiilor legale privind contractele de asigurare. CSA a solicitat companiei s denune contractele respective, n condiiile n care Romtelecom nu avea calitatea de a practica activitatea de intermediere n asigurri. Astra nu a comunicat niciodat dac a denunat contractele ncheiate prin Romtelecom. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurrilor a sancionat in 2011 compania Astra Asigurri cu amend n valoare de 10.000 de lei i interzicerea temporar a activitii de oferire, negociere ori ncheiere a poliei de asigurare suplimentar de sntate Astra Medica Bonus, CSA precizand ca "Informaiile cuprinse n poli nu sunt redactate ntr-o form clar, accesibil i exact, astfel nct asiguraii, potenialii asigurai, contractanii sau potenialii contractani ai asigurrii s fie informai n mod corect, asupra tuturor condiiilor contractului de asigurare.

Lista ruinii n octombrie 2011, Astra figura, alturi de Euroins i Carpatica, pe prima list a ruinii publicat de CSA, pe baza reclamaiilor nregistrate la autoritatea de supraveghere n primele nou luni ale anului. Cele mai multe plngeri venite din parte clienilor aveau ca obiect asigurrile generale, din care nemulumirile legate de asigurarea obligatorie de rspundere civil (RCA) erau majoritare. In iunie 2012, CSA anuna o nou list a ruinii, pe care Astra Asigurri figura din nou. Drept urmare, Comisia a decis sancionarea lui Alexander Adamescu, preedintele directoratului Astra Asigurri (i fiul lui Dan Grigore Adamescu), cu amend n valoare de 30.000 de lei.

RecomandariDin punctul nostru de vedere, compania sta cam prost la capitolul promovare. Promovarea are un rol foarte important in atragerea clientilor, deci si a profitului, fapt pentru care firma ar trebui sa investeasca mai mult pe aceasta parte, angajand specialisti in domeniu. La fel cred ca ar trebui sa investeasca si in tehnici de informare a potentialilor clienti asupra rolului acestor asigurari, rol pe care multi nu il inteleg. Neintelegerea mesajului firmei creeaza dezinteres fata de aceasta.O alta majora problema a companiei ASTRA ASIGURARI este creterea ngrijortoare a numrului de petiii care reflect nemulumirile asigurailor, majoritatea fiind cauzate de ntrzieri la plata despgubirilor peste termenele prevzute n legislaie.

1

Embed Size (px)
Recommended