Home >Documents >Anomalii congenitale cardiace

Anomalii congenitale cardiace

Date post:24-Nov-2015
Category:
View:34 times
Download:1 times
Share this document with a friend
Transcript:

Anomalii congenitale cardiace

Tetralogia FallotTetralogia Falloteste o malformatie complexa, cu o frecventa de 10% din totalul malformatiilor congenitale ale inimii si include 4 elemente:

-Defect septal ventricular-Stenoza arterei pulmonare-Hipertrofia de ventricul drept;-Dextropozitia aortei

Atrezia tricuspidiana

Atrezia tricuspidiana este o malformatie cardiaca prezenta de la nastere (congenitala), in care una din valve (valva tricuspida) dintre cele doua camere (atriu si ventricul) drepte ale inimii nu se formeaza.

Defect septal ventricular

Comunicare anormala intre cele doua ventricule, situata la nivelul septului interventricular, prin care se realizeaza un sunt intre circulatia sistemica si cea pulmonara impus de gradientul de presiune dintre cavitati.

Defect septal atrial

Malformatie congenitala cardiaca, ce se caracterizeaza prin prezenta unei comunicari anormale intre cele doua atrii: stang si drept, la nivelul septului interatrial. Asociat cu stenoza mitrala este cunoscut sub numele de sindromul Lutembacher cu sunt stanga-dreapta.

Stenoza pulmonara

Reprezinta o afectiune cardio vasculara in care este obstruata curgerea sangelui intre ventriculul drept si artera pulmonara. De cele mai multe ori defectul este unul congenital, dar poate aparea si la varsta adulta.

Stenoza aortica

Consta intr-o stramtare a orificiului aortic, care devine un obstacol in trecerea sangelui din ventriculul stang in aorta, in timpul sistolei.

Dextrocardia

Este un defect congenital in care inima este situate cu apexul orientat in partea dreapta a corpului. Exista doua tipuri principale de dextrocardie: cea izolata si cea din situs inversus. Dextrocardia situs inversus se refera la localizarea in oglinda a inimii.

Persistenta de canal arterial

Canalul arterial este o conexiune vascular ntre artera pulmonar i aort. Persisten de canal arterial (PDA) const n faptul c acesta nu se nchide la natere. La nou nscui, canalul arterial se nchide, n mod normal, la natere sau imediat dup. Uneori, mecanismul de nchidere nu funcioneaz i conexiunea rmne deschis -persisten de canal arterial sau canal arterial patent (deschis).

Sindromul Eisenmenger

Cardiopatiecu cianoza, care asociaza omalformatie congenitala(comunicareaintre cavitatile cardiacedrepte si stangi sau intreaortasiartera pulmonara) si o boala a arteriolelor pulmonare legata cel mai frecvent de aceasta malformatie.

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended