Home >Documents >85375732 Brian Tracy Succesul in Viata

85375732 Brian Tracy Succesul in Viata

Date post:03-Jan-2016
Category:
View:156 times
Download:29 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • BRIAN TRACY

  SUCCESUL N VIATA

  DEPRINDERI SI STRATEGII CARE VA VOR REVELA PUTERILE SI CALEA SPRE SUCCES

  CUVNT DE RECUNOSTINTA

  Aceasta carte este dedicata, cu mare dragoste, minunatei mele sotii, Barbara, cea mai buna prietena, sotie, mama si partenera pe care mi-as fi putut-o dori vreodata. Dumnezeu sa te binecuvnteze pentru tot. Ai facut din mine un om foarte fericit.

  A scrie o carte este o munca incredibila, n special daca nu ai mai facut-o nainte, ntruct necesita ani de cercetare, de experiente si apoi luni de scris si rescris. Aceasta carte este rezultatul a mii de ore de seminare pe care le-am tinut si a nenumarate sugestii primite de la mii de oameni cu care am avut placerea de a lucra.

  Viata mea a fost un proces lung si continuu pentru evolutie personalasi profesionala, care a inclus lectura a mii de carti si articole, audierea a mii de ore de audiocasete si tinerea a nenumarate cursuri si seminare. Dupa cum spune Tennyson n poemul Ulysses": Eu sunt parte din tot ceea ce am ntlnit ". Am fost ajutat de multi oameni si vreau sa le multumesc ctorva, pentru ca au facut posibila existenta acestei carti.

  n primul rnd, le multumesc minunatilor participanti la seminarele si conferintele mele, a caror observatii si experienta mi-au fost de un enorm folos. Stiti cine sunteti, iar recunostinta mea fata de voi este fara limite!

  n mod special i multumesc celui care a fost John Boyle, pentru ca mi-a deschis ochii asupra puterii mintii de a aduce tot ceea ce ni se ntmpla n viata, i multumesc lui Earl Nightingale pentru minunatele idei legate de potentialul omului obisnuit si lui Denis Waitley pentru principiile succesului din programul sau, Psihologia nvingatorului, nregistrat pe caseta.

  Am fost foarte influentat de minunatii gnditori, scriitori si vorbitori Stephen

 • Covey, Ken Blanchard, ca si de Tom Peters, Zig Ziglar, Jim Rohn, Tony Robbins si Wayne Dyer. Le sunt fosrte recunoscator prietenilor mei de la Night-ingale-Conant Corporation, Vie Conant, Kevin McEneeley, Mike Willbond si Jill Schachter, care mi-au asigurat calitatea nregistrarilor audio. Le sunt n mod special recunoscator celor care mi-au sponsorizat seminariile, permitnd milioanelor de oameni sa afle aceste principii: John Hammond, Dan Bratland, Jim Kaufman si Suanne Sandage.

  n prezent, ca si n trecut, n compania mea exista ctiva oamni care m-au ajutat foarte mult. Le multumesc lui Victor Risling, care m-a ajutat enorm, de dimineata pna seara, sa-mi formez cariera; prietenului si partenerului meu, Michael Wolff; directoarei de marketing, Donna Villerilli; secretarelor mele, Mavis

  Hancock si Shirley Whetstone, fara ajutorul carora acesta carte nu ar fi putut fi scrisasi redactata. Le multumesc prietenilor mei de la Simon & Schuster, n special editorului meu, Bob Bender, pentru sprijinul si ncurajarea pe care m-i l-au acordat n pregatirea si publicarea acestei carti. Poate ca cea mai importanta persona din acest ntreg proces a fost Margaret McBride, agentul meu literar, a carei ncredre n mine si n munca mea au fost scnteia ce a pornit scrierea cartii. Multumesc, Margaret.

  Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am nvatat n viata este ca nimeni nu reuseste de unul singur. Cu totii depindem de ceilati, pentru absolut orice. As vrea sa le multumesc att de multor oameni, nct nu-mi ajunge spatiul - deci dati-mi voie sa nchei, multumindu-i minunatei mele sotii, Barbara, pentru tot -dar, n special, pentru ca m-a suportat cu rabdare pe parcursul lunilor n care m-am ocupat numai de carte. Le multumesc dragilor mei copii, Christina, Michael, David si Catherine, din viata carora am lipsit ct timp am lucrat. Va promit ca voi recupera acest timp.

  INTRODUCERE

  Sistemul pe care urmeaza sa-l aflati citind aceasta carte va poate schimba viata. Cartea de fata contine o sinteza unica de idei, metode si tehnici, adunate pentru prima data la un loc. Totusi, componentele individuale ale acestui sistem nu sunt noi; ele au fost nvatate si renvatate de-a lungul ntregii perioade de

 • existenta a omului. Aceste principii si metode au fost testate si s-au dovedit a fi valabile pentru milioane de barbati si femei, iar toate marile succese se bazeaza pe ele. Integrnd aceste idei si metode n viatade zi cu zi va veti simti mai fericiti, mai sanatosi si mai ncrezatori n propriile forte. Veti simti ca sunteti mai puternici, mai constienti de idealurile si de telurile voastre. Veti gndi mai pozitiv, mai optimist, veti fi mai concentrati pe ceea ce faceti si mai capabili sa va atingeti scopurile. Veti reusi sa comunicati mai bine cu oamenii importanti din viata voastra, veti avea mai mult succes n cariera si va veti simti minunat n ceea ce va priveste.

  Veti nvata cum sa eliberati uriasul potential nca nedescoperit, ce zace n adncul fiintei voastre. Facnd exercitiile ce nsotesc fiecare capitol, veti obtine rezultate care va recompensa efortul pe care l depuneti. Viata voastra va merge pe calea succesului, a realizarilor si a unei fericiri pe care poate n-ati cu-noscut-o niciodata. Pentru a folosi o analogie simpla, viata este asemeni unei combinatii de ncuietoare, dar care contine mai multe cifre. Daca descoperiti combinatia, usa seifului se deschide pe loc. Nu e vorba de un miracol si nici nu depinde de noroc. Nici macar nu conteaza cine sunteti, atta timp ct aveti cifrele potrivite. Tot asa exista si o combinatie de gnduri si actiuni care va vor permite sa realizati aproape tot ceea ce va doriti- si puteti gasi combinatia ideala, daca o cautati.

  Sanatatea, bunastarea, fericirea, succesul si pacea interioara sunt supuse aceluiasi principiu. Daca faceti lucrurile potrivite, n modul potrivit, veti obtine rezultatele dorite. Daca puteti stabili cu exactitate ce anume va doriti, puteti afla cum au obtinut altii acelasi lucru naintea voastra. Apoi, daca faceti exact aceleasi lucruri pe le-au facut si ei, obtineti aceleasi rezultate pe care le-au obtinut acestia. Acest secret al succesului" este att de simplu, nct foarte multi oamenilor l ignora. Puteti avea absolut tot ce va doriti, daca va doriti cu adevarat si daca sunteti gata sa perseverati suficient de mult, pentru a face ceea ce altii au facut naintea voastra ca sa obtina

 • lucruri similare.

  Nu are importanta daca sunteti tnar sau n vrsta, barbat sau femeie, alb sau de culoare. Nu conteaza daca v-ati nascut ntr-o familie bogata sau ntr-una

  saraca. Natura este neutra. Ea nu respecta doar anumite persoane si nu face favoruri. Va napoiaza ceea ce i oferiti, nimic mai mult, nimic mai putin. Doar voi sunteti cei (are hotarti ce anume i oferiti.

  Cndva, Goethe a scris: Natura nu stie de gluma; ea este ntotdeauna sincera, ntotdeauna serioasa; are mereu dreptate, iar erorile si ratacirile i apartin ntotdeauna omului. Pe omul incapabil sa o aprecieze l dispretuieste; eai se supune si si dezvaluie1 secretele numai celui capabil, pur si autentic."

  Oamenilor fara succes le este greu sa nteleaga aceasta idee, deoarece sunt obisnuiti sa caute, n exterior, explicatii pentru ceea ce li se ntmpla n viata. Dar dovada se afla pretutindeni n jurul nostru. Oriunde priviti, vedeti oameni din toate categoriile -tineri si vrstnici, de culoare si albi, educati si needucati -realiznd lucruri extraordinare si contribuind semnificativ la progresul societatilor n care traiesc.

  n acelasi timp, vedeti oameni care beneficiaza de avantajul unei familii de calitate si a unei educatii foarte bune, dar care nu au nici o directie n viata. Ei au servicii care nu le ofera satisfactii, se complac n relatii care nu i bucura si traiesc mult sub potentialul lor de mplinire si fericire. Modul n care puteti avea succes si sa fiti fericiti, n care puteti avea ceea ce va doriti cu adevarat n viata, este sa descoperiti combinatia ncuietorii de la usa seifului, n loc sa stati, spernd ca roata norocului sa ia o turnura norocoasa, ca la ruleta, mai bine studiati si urmati exemplul celor care deja au facut ceea ce doriti voi sa faceti si au obtinut rezultatele pe care doriti voi sa

 • le obtineti.

  Despre asta e vorba n aceasta carte. Ea aduna la un loc tot ceea ce s-a descoperit mai bun n legatura cu realizarea individuala, ntr-un limbaj simplu, deloc complex sau sofisticat, gata sa fie pus n practica. Sistemul prezentat va ofera combinatiile nchizatorilor pentru toate domeniile vietii voastre. Stiu ca aceste idei actioneaza din doua motive importante. Primul, le testez si le verific valabilitatea de multi ani. Al doilea, am prezentat acest sistem n fata a mai bine de un milion de oameni si el a functionat n cazul fiecarei persoane care a aplicat aceste idei cu seriozitate.

  Unii oameni studiaza dreptul, altii ingineria. Unii citesc gazetele de sport si devin experti n fotbal, baschet sau tenis. Altii si petrec multe ore nvatnd despre secretele gastronomiei, despre istorie, computere, timbre sau despre o multime de alte subiecte. Eu am studiat succesul n multiplele sale forme, nca de tnar, am dorit sastiu de ce unii oameni au mai mult succes dect altii. Eram contrariat de diferentele uriase dintre oameni, n ceea ce priveste bogatia, fericirea si influenta- diferente pe care le vedeam la tot pasul n jurul meu. Undeva, n adncul sufletului, ceva mi spunea ca trebuie sa existe motive pentru aceasta inegalitate aparentasi eram hotart sa aflu care erau acestea.

  Provin dintr-o familie saraca -si asta nu mi-a placut. Tatal meu nu era ntotdeauna angajat permanent si niciodata nu ne ajungeau banii pentru alte lucruri dect cele de stricta necesitate. Majoritatea hainelor pe care le-am primit n primii zece ani de viata proveneau de la diferite organizatii de caritate.

  Cnd am crescut, am avut probleme de comportament. Intram mereu n cte

  o ncurcatura, eram furios si ma razbunam pe viata, ori de cte ori aveam ocazia, fara sastiu de ce. Am fost suspenda

of 423

Embed Size (px)
Recommended