+ All Categories
Home > Documents > 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

Date post: 15-Apr-2016
Category:
Upload: cezara-tudosa
View: 218 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Description:
architecture and design
52
Tehnica de scurgere Viega pentru baie şi pardoseală.
Transcript
Page 1: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

Tehnica de scurgere Viega pentru baie şi pardoseală.

Page 2: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

2

Page 3: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

3

Viega. O idee mai bine!

Tradiţie de familieÎn spatele numelui Viega se află o afacere de familie care de la început a fost foarte exigentă: în privinţa calităţii produ-selor, a apropierii de clienţi, a livrărilor la timp şi a serviciilor ireproşabile. Deci, în primul rând, sunt exigenţi cu ei înşişi. Pentru că acest fapt este dovedit: este nevoie de mai mult decât o idee bună pentru a scrie o poveste de succes pe plan internaţional. Nici curajul, nici bucuria inovaţiei şi nici pasiunea nu sunt atribuţii lăsate la voia întâmplării. Nici cu-rajul, nici bucuria inovaţiei şi nici pasiunea nu sunt atribuţii lăsate la voia întâmplării. Acestea sunt statornice de mai mult de 110 de ani în această firmă.

Succes pe plan internaţionalPrintre domeniile în care Viega impune standarde de mai mulţi ani se află şi tehnica de scurgere. Scurgerile şi preaplinu-rile pentru căzi de baie şi cădiţe de duş, sifoanele made by Viega s-au putut impune pe plan mondial şi au fost instalate de milioane de ori. Pe bună dreptate, deoarece tehnica de scurgere Viega surprinde atât prin calitatea sa foarte tehnică cât şi prin creativitatea acesteia. Nenumărate produse au fost recompensate deja cu premii internaţionale pentru design.

Sistematic şi precisNu numai produsele corespunzătoare tehnicii de scurgere sunt disponibile permanent în stocul Viega. În total sunt disponibile peste 16.000 articole iar acestea sunt grupate, codate, ambalate şi expediate prin intermediul unui concept logistic ireproşabil. Acesta este un sistem, ca de altfel orice la Viega. Pentru că nu numai procesele ci şi produsele converg între ele. Cel mai bun exemplu în acest sens este tehnica de scurgere Viega prezentată aici: sortimentul versatil de soluţii, indiferent că este vorba despre camere de baie, terase, pivniţe sau acopeişuri. Fidel devizei: Viega. O idee mai bine!

Page 4: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

4

Tehnica de scurgere Viega: perspective frumoase pentru baie şi pardoseală.

Page 5: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

5

Cuprins

Tehnica de scurgere Viega pentru băi şi pardoseli reprezintă una din competenţele centrale ale societăţii. Ea se bazează pe legătura formată din soluţii de funcţionare, confort şi design.

Tehnică de scurgere pentru căziGarnituri de scurgere şi preaplin şi cu admisie de apă comandată electronic. Pagina 6

Tehnică de scurgere pentru căzi de duşTehnică de scurgere pentru duşuri cu debite de scurgere foarte mari şi în cele mai diverse condiţii de montaj. Pagina 16

Tehnică de scurgere pentru lavoare şi maşini de spălatSifoane pentru băi, bucătării şi pivniţe. Pagina 20

Scurgeri Advantix pentru băi şi pardoseliRecomandări de montare pentru incorporare simplă, pragmatică. Exemple de utilizare şi posibilităţi de configurare pentru folosirea în construcţii noi şi la renovări. Pagina 26

Page 6: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

6

Tehnica de scurgere pentru căzi: noi dimensiuni ale confortului.

Camera de baie a atins de mult statutul de oază de relaxare. Aşteptările clienţi-lor au crescut evident în ultimii ani. Du-şurile cu jet de hidromasaj şi whirlpools transformă băile în spaţii de experienţe de vis. Cele mai noi dezvoltări aduc în baie regulile electronice. Soluţiile în de-taliu inovative de la Viega susţin această tendinţă cu sisteme de căzi de cel mai mare confort într-un design distins.

Page 7: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

7

M4/MT4M5/MT5 M3/MT3 M1/MT1M2/MT2 Simplex

Page 8: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

8

Tehnica de scurgere pentru căzi de baie: baterii electronice Multiplex Trio E3, E2, E

Page 9: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

2 3

9

Umplerea complet automată a căziiArmăturile Multiplex Trio E comandate electronic reglează, prin unităţile de operare multifuncţionale, temperatura apei, debitul apei de alimentare şi înăl-ţimea de umplere. Un inel luminos evi-denţiază continuu reglajul ales. Alimen-tarea cu apă se opreşte automat – şi aceasta prin intermediul unei funcţii de memorare integrate care salvează în memorie setările individuale. Suprave-gherea căzii în timpul procesului de umplere este astfel complet inutilă.

Multiplex Trio E3: cu ecran tip dis-play şi element de operare (fig. 1)Elementul display facilitează o operare intuitivă. Indică, pe lângă presetările individuale, actuala temperatură a apei şi debitul de apă alimentat. În plus, o apăsare uşoară evidenţiază un meniu utilizator care pune la dispoziţie pentru alegere toate celelalte funcţii referitoa-re la umplerea căzii. Selectarea tempe-raturii şi funcţia de pornire – oprire sunt unificate într-un element de operare cromat.

Multiplex Trio E2: cu două elemente de operare (fig. 2)Umplerea căzii se realizează prin două elemente de operare. Şi aici unul are funcţia de pornire – oprire şi comandă temperatura apei. Un altul reglează debitul de admisie a apei precum şi conectarea parei de duş.

Multiplex Trio E: cu toate funcţiile într-un element de operare (fig. 3)Un buton pentru totul: Toate funcţiile se lasă apelate de la un singur element de operare.

Multiplex Trio E3-Elemente de operareElementul display rotativ cu suprafaţă de sticlă şi elementul de operare în suport complet cromat asigură manipularea intuitivă. Aceasta face Multiplex Trio E3 atractiv în mod deosebit pentru utilizarea în zone par-ţial deschise (de ex. în hoteluri sau pentru utilizări medicale).

Multiplex Trio E-Element de operareTotul se concentrează rezervat pe un element de operare central. Informaţii asupra temperaturii apei şi cantităţii de admisie sunt explicitate si aici de inelul luminos.

Multiplex Trio E2-Elemente de operareO separare clară a funcţiilor în două elemente de operare dar din punct de vedere optic unul singur: Multiplex Trio E2 este o privire de ansamblu în operare şi funcţionare.

Page 10: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

10

Tehnica de scurgere pentru căzi de baie: baterii electronice Multiplex Trio E3, E2, E

Page 11: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

11

Unitate de amestecare Multiplex Trio EPentru montajul flexibil, chiar şi în situaţiile de montaj cu spaţiu îngust

Montare simplă, o mare libertate de configurareBineînţeles pot fi combinate cele trei ver-siuni ale produsului seriei Multiplex Trio E cu toate garniturile manuale şi electrice de scurgere şi preaplin a seriilor Multiplex şi Rotaplex. Şi la amplasarea unităţilor de operare puteţi să decideţi liber – pe marginea căzii sau la perete: este bun ceea ce place. Astfel este disponibil suplimentar un set de montaj pentru montarea în afara căzii, format din do-ză incorporabilă, material de fixare, manşetă de hidroizolare şi rozetă de acoperire cromată. Întreaga tehnică de amestecare poate fi amplasată liber şi invizibil. Prin deschiderea de vizitare, aceasta rămâne şi uşor accesibilă.

Incorporare margine cadăElementul funcţional Multiplex Trio E poate fi amplasat acolo unde este accesibil imediat. O deschidere de vizitare asigură un acces liber şi prin acesta o întreţinere fără probleme. Alte variante de incorporare sunt descrise în instrucţiunile de utilizare.

Page 12: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

12

Tehnica de scurgere pentru căzi Umplerea căzilor pe la preaplin

Page 13: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

13

Instalare garnitură de alimentare, scurgere şi preaplin pentru MT5 şi RT5

Instalare garnitură de alimentare, scurgere şi preaplin pentru MT3, MT4 şi RT3, RT4

Instalare garnitură de alimentare, scurgere şi preaplin pentru MT1, MT2 şi RT1, RT2

35

30

25

20

15

10

5

0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 p

bar

lm

in

Debit de alimentare

Multiplex Trio pentru orificiu de scurgere de 52 mmGarnitura este disponibilă în trei variante pentru un orificiu de scurgere cu diametrul de 52 mm şi se situează, datorită debitului său de scurgere, peste normă. Multiplex Trio MT3 surprinde nu numai prin construcţia vanei de numai 20 mm, ci şi prin design-ul său premiat.

Multiplex Trio pentru orificiu de scurgere de 90 mmPentru dimensiuni diferite de căzi este disponibila la alegere în două modele. Viega Rotaplex Trio convinge la un orificiu de scurgere de diametru 90 mm cu un debit de scurgere deosebit de ridicat. Cu ajutorul diferitelor unităţi funcţionale poate fi combinate cu clasici în design cum ar fi RT1.

Multiplex Trio Visign MT5 şi Rotaplex Trio Visign RT5Pentru montaj discret: doar 33 mm adâncime! Disponibil şi în variantele Multiplex Visign M5 şi Rotaplex Visign R5.

Multiplex Trio, Simplex Trio şi Rotaplex Trio

Debit de scurgerela o înălţime de acumulare de 300 mmMultiplex Trio şi Simplex Trio 0,87 l/sRotaplex Trio 1,25 l/s

Debit preaplinla o înălţime de acumulare de 60 mm prin orificiul de scurgere de mijloc 0,63 l/s

Multiplex TrioGarnituri de alimentare, scurgere şi preaplin pentru căzi de baie cu orificiu de scurgere de 52 mm: ca variantă standard, pentru scurge-re medie şi ca model special

Vană cu şiber pentru conductePentru racordarea garniturilor Multiplex Trio şi Rotaplex Trio

Rotaplex TrioGarnituri de alimentare, scurgere şi preaplin pentru căzi de baie cu orificiu de scurgere de 90 mm: pentru scurgere medie şi ca mo-del special

Simplex TrioGarnitură de alimentare, scurgere şi preaplin pentru căzi de baie cu conductă de preaplin flexibilă

Page 14: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

14

Tehnica de scurgere pentru căzi Umplerea la bază

Multiplex Trio F şi Rotaplex Trio FAcest nou mod de umplere a căzii prin jet radial se realizea-ză aproape silenţios de jos în sus. Conform unei măsurători a institutului Fraunhofer din Stuttgart s-a determinat pentru Rotaplex Trio F un nivel al zgomotului redus cu mai mult de jumătate, în comparaţie cu armăturile standard uzuale. Alte avantaje sunt înălţimile de instalare de numai 110 mm care economisesc spaţiu precum şi separarea explicită dintre admisie şi scurgere datorită înălţimilor diferite. O asigurare contra refulării precum şi vanele cu şibăr pentru conducte sub tencuială certificate DVGW, conţinute în completul de livrare, împiedică apa uzată să pătrundă în traseul apei pota-bile. Ambele garnituri se pot combina cu setul de echipare Viega Visign M1, M2, M3 şi M4.

Multiplex Trio FGarnituri de alimentare, scurgere şi preaplin pentru tipurile de cadă cu orificiu de scurgere de 52 mm, rozetă de acoperire din alamă cromată

Rotaplex Trio FGarnituri de alimentare, scurgere şi preaplin pentru tipurile de cadă cu orificiu de scurgere de 90 mm, rozetă de acoperire din alamă cromată

pbar

lm

in

Debit de alimentare35

30

25

20

15

10

5

0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5

Multiplex Trio F şi Rotaplex Trio F

Capacitate de scurgerela o înălţime de acumulare de 300 mmMultiplex Trio F 0,85 l/sRotaplex Trio F 1,0 l/s

Capacitate preaplinla o înălţime de 60 mm prin orificiu de scurgere de mijloc 0,63 l/s

Page 15: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

15

Rotaplex pentru orificiu de scurgere de 90 mmDacă trebuie preluate debite mai mari de scurgere, se aplică Rotaplex. Este concepută pentru căzi cu un orificiu de scur-gere de 90 mm şi poate fi echipată cu rozete Design diferite, la fel ca şi Multiplex. Cele două variante în total sunt adecva-te pentru diverse forme de cadă.

Multiplex pentru orificiu de scurgere de 52 mmMultiplex este varianta fiabilă fără funcţie de alimentare cu apă. Este adecvată pentru orificii de scurgere cu diametrul de 52 mm şi poate fi montată fără nici o problemă datorită înălţimii sale de construcţie reduse. Suplimentar, practic: Sistemele Multiplex deja instalate pot fi echipate ulterior cu liniile premiate Visign M1, M2, M3 şi M4.

Instalare garnitură de scurgere şi preaplin pentru M1, M2, M3 şi M4

Tehnică de scurgere pentru scurgeri şi prea plin de căzi

MultiplexGarnitură de scurgere şi de prea-plin pentru căzi de baie cu orificiu de scurgere de 52 mm

Multiplex, Simplex şi Rotaplex

Debit de scurgerela o înălţime de acumulare de 300 mmMultiplex şi Simplex 0,87 l/sRotaplex 1,25 l/s

Debit preaplinla o înălţime de acumulare de 60 mm prin orificiul de scurgere de mijloc 0,63 l/s

Garnitură de scurge-re şi preaplin pentru căzi de baie cu ţeavă de preaplin, rozetă din oţel inoxidabil, dop ventil şi sifon

SimplexGarnitură de scurgere şi preaplin pentru căzi de baie, cu conductă de preaplin flexibilă

RotaplexGarnitură de scurgere şi preaplin pentru căzi de baie cu orificiu de scurgere de 90 mm

Page 16: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

16

Tehnica de scurgere pentru căzi de duş: design desăvârşit, tehnică perfectă.

Satisfacţia pură a duşuluiDin ce în ce mai mulţi clienţi îşi doresc duşuri „torent“ şi capete de duş XXL cărora le sunt tipice cantităţile mari de apă. În acelaşi timp aceştia preferă că-diţe de duş extrem de plate, care nu pot acumula decât o cantitate foarte mică de apă.De aceea Viega oferă prin Tempoplex scurgeri pentru cădiţe de duş proiectate ingenios, a căror capacitate de scurgere se situează cu 100 % peste normă. Ca-pacele de acoperire ale scurgerilor cu formă frumoasă pot fi apăsate foarte uşor pentru a fi deschise şi garantea-ză – datorită fixării în 3 puncte – o po-ziţie sigură.

Page 17: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

17

Tempoplex

Page 18: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

Tempoplex

Tempoplex este conceput special pen-tru cădiţele de duş plate cu orificiu de scurgere de 90 mm. Înălţimea este de 80 mm; capacitatea de scurgere de până la 0,64 l/s. Toate modelele Tempoplex dispun de un sifon detaşabil, corpul de bază fiind accesibil. Suplimentar, aces-tea sunt dotate cu un dop de scurgere uşor de îndepărtat, care facilitează o curăţare practică şi uşoară a conductei de scurgere.

Tempoplex Plus

Temoplex Plus impresionează cu de-bitele de scurgere de până la 0,85 l/s. Este folosit la cădiţele de duş plate cu orificiu de scrugere de 90 mm şi au un flux de scurgere foarte eficient. Garnitura dublă de la orificiul de scurgere şi a articulaţia sferică fac montajul foarte uşor. Echipat cu dopul de scurgere cu îndepărtare facilă.

Nou: Tempoplex 60 mm

Viega oferă prin acest sifon o variantă cu o înălţime de doar 60 mm. Acesta are un debit de scurgere foarte bu,

înălţimea ffind extrem de redusă - un avantaj în cazul renovărilor.

Sită de reţinere a părului

Se poate utiliza în modelele Tempoplex

18

Tehnica de scurgeri pentru cădiţele de duş plate

Tempoplex Plus

Garnitură de scurgere pentru cădiţe de duş plate cu orificiu de scurgere de 90 mm şi ştuţ de scurgere cu articulaţie sferică

Tempoplex, 60 mm

Garnitură de scurgere pentru cădiţe de duş plate cu orificu de scurgere de 90 mm, înălţime de construcţie 60 mm

Tempoplex

Garnitură de scurgere pentru cădiţe de duş plate cu orificiu de scurgere de 90 mm

Tempoplex

Garnitură de scurgere verticală pentru cădiţe de duş plate cu orificiu de scurgere de 90 mm

Dop de curăţare

Curăţare uşoară prin dopul uşor de îndepărtat

Garnitură Debit de scurgere

la o înălţime de acumulare de 15 mm

Tempoplex 0,64 l/s

Tempoplex Plus 0,85 l/s

Tempoplex 60 0,5 l/s

Page 19: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

19

Tehnica de scurgeri pentru cădiţele de baie înalte

DomoplexGarnitură de scurgere verticală pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 65 mm

DuoplexScurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm cu conductă verticală

DomoplexGarnitură de scurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm

DomoplexGarnitura de scurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm resp. 65 mm prezintă o capacitate de scurgere de primă clasă şi poate fi instalată rapid şi simplu datorită înălţimii sale de construc-ţie de numai 80 mm. Garnitura de scurge-re dublă conferă siguranţă suplimentară. Domoplex este disponibilă cu linie de ple-care verticală sau cu o curbură a scurge-rii de 45°. În ambele cazuri, linia de pleca-re are un diametru de 40/50 mm.

DuoplexÎn cazul acestor scurgeri destinate în special familiilor, apa poate fi acumulată până la o înălţime de 90 mm datorită unei conducte verticale extractibile. Pentru ca apa să se scurgă din nou, se împinge conducta înapoi.

VarioplexFuncţionalitate şi calitate la un loc. La garnitura de scurgere Varioplex sunt ofe-rite posibilităţi diferite. Astfel aceasta es-te disponibilă de ex. cu o conductă ver-ticală separată, cu ajutorul căreia apa poate fi acumulată. Alte variante ale Varioplex sunt echipările cu tehnica ven-tilului Klick sau cu o sită pentru orificiu. Scurgerea dispune de un sifon pentru reţinerea mirosului care este rotativ la 360° şi astfel montajul este facilitat sem-nificativ.

Garnitură Debit de scurgerela o înălţime de acumulare de 120 mm

Domoplex 0,53 l/s

Duoplex 0,65 l/s

Varioplex 0,53 l/s

VarioplexScurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm, conductă verticală

VarioplexScurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm şi tehnică klick a ventilului

VarioplexScurgere pentru cădiţe de duş cu orificiu de scurgere de 52 mm cu sită pentru orificiu

Page 20: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

20

Tehnica de scurgere pentru lavoare şi maşini de spălat: priviţi-le.

Fie că este vorba de sifoanele cu formă frumoasă din gama Eleganta, ventilele de scurgere Visign sau sifoanele pen-tru lavoare şi maşini de spălat – desig-nul lor impresionant are un incontesta-bil potenţial de atracţie. Ca întotdeauna la Viega şi armăturile clasice dezvoltate pentru anumite scopuri se evidenţiază nu numai prin liniile reuşite, dar şi prin caracteristicile tehnice de excepţie.

Page 21: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

21

Set 1 Eleganta Set 2 Eleganta Set 3 Eleganta

Page 22: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

22

Ventile universale şi cu tijăIndiferent dacă sunt cu funcţie de prea-plin – ventilele de scurgere Viega pot fi aplicate ca modele universale sau cu tijă.

Tehnica incredibilă KlickVentilele universale şi cu tijă Viega fie nu pot fi închise, fie sunt disponibile cu tehnica practică Klick pentru acumula-rea apei. Închiderea şi deschiderea se realizează în acest caz prin apăsarea uşoară cu degetul şi oferă astfel o nouă dovadă a competenţei Viega – atât în privinţa tehnicii moderne cât şi din punctul de vedere al designului con-temporan.

Tehnica de scurgere pentru lavoare Ventile de scurgere

Ventil universal Visign V1din alamă, cromat, cu capac rotund care nu poate fi închis sau care poate fi închis prin capacul rotund cu închidere cu Klick

Ventil universal Visign V1din alamă, cromat, poate fi închis cu buşon Klick

Ventil cu tijă Visign V1din alamă, cromat, cu funcţie de preaplin. Cu capac care nu poate fi închis sau cu capac rotund care poate fi închis cu Klick

Ventil cu tijă Visign V1din alamă, cromat, fără funcţie de preaplin. Cu capac care nu poate fi închis sau cu capac rotund care poate fi închis cu şurub rotund Klick

Ventil universalcu partea superioară a ventilului şi şurub din inox, cu buşon de ventil

Ventil universalcu sită pentru orificiu şi şurub din inox

Page 23: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

23

Tehnica de scurgere pentru lavoare Sifoane

Pentru o scurgere rotundăSifoanele pentru lavoare de la Viega surprind nu numai prin design-ul lor, cât şi prin tehnica fiabilă. Fie la montaj – prin rozetele de perete mari şi conductele de ajustare şi de plecare – sau prin sifoanele integrate de reţinere a mirosului. Viega vă oferă pentru fiecare baie o selecţie largă de sifoane pentru lavoare şi bideuri, care se integrează perfect ca formă şi culoare în design-ul băii.

Materiale şi varianteViega vă oferă sifonul ideal adaptat pentru baia dumneavoastră, care co-respunde cerinţelor dumneavoastră. Indiferent dacă sunt din plastic sau alamă cromată cu luciu intens, cu reci-pient decantor sau din ţevi, sifoanele surprind prin modul lor de construcţie aerodinamic şi bariera de miros inte-grată. În plus, acestea sunt rezistente la majoritatea agenţilor de curăţare comerciali pentru menaj. Pentru lavoa-rele fără orificiu de preaplin, Viega vă oferă un sifon cu conductă verticală extractibilă. Astfel poate fi obţinut un nivel al apei variabil de 0–90 mm.

Sifon cu recipient decantordin alamă, cromat, cu ventil universal şi dop

Sifon cu recipient decantordin alamă, cromat

Sifon din ţevidin alamă, cromat, cu ventil universal şi dop

Sifon cu recipient decantordin plastic, cu ventil universal şi dop

Sifon complet cromat, pentru chiuvete fără orificiu de preaplin. Conducta verticală este extractibilă cu 90 mm

Sifon cu recipient decantorpentru bideuri, din alamă, cromat

Page 24: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

24

Fiabile de milioane de oriPentru succesul enorm al sifoanelor Viega există mai multe motive. Capaci-tatea de scurgere ridicată a acestora se situează peste normă, caracteristicile de flux ale acestora făcând posibilă auto-curăţarea excelentă. În plus: curba de scurgere a obturatorului se înşurubea-ză direct pe ventilul de scurgere, fără conducte suplimentare de ajustare, eco-nomisind astfel spaţiu.

Materiale şi variantePolipropilenă de calitate, compatibilă ecologic, stabilă la apele reziduale şi rezistentă la apa fierbinte, asigură o durabilitate deosebită sifoanelor Viega. În interior, materialul asigură existenţa unor suprafeţe netede. Sifoanele Viega sunt disponibile în variantele cu montaj îngropat şi pe tencuială.

Reglabile pe înălţimeSifoanele de la Viega sunt elaborate per-fect. Sunt uşor de montat, realizează o economie de spaţiu şi oferă o funcţie deosebit de inteligentă: pot fi ajustate la instalarea finală pe înălţime până la aproximativ 50 mm.

Sifon pe tencuialăReglabil pe înălţime cu 50 mm, adecvat pentru noile forme compacte ale semicoloanelor ceramice. În combinaţie cu lavoare pe mobilier, realizează spaţiu suplimentar de acumulare. Nici la această soluţie nu este necesară nici o ţeavă de ajustare.

Sifon cu montaj îngropatReglabil pe înălţime cu până la 50 mm, pentru uzul persoanelor cu handicap şi permite deplasa-rea sub el cu scaunul rulant. Nu deranjează nici o ţeavă suplimentară de ajustare, spaţiul de sub lavoar se măreşte sensibil. Sifonul se poate scoate, placa de acoperire adecvată (195 x 110 mm) poate fi comandată cromată sau albă. Varianta cromată dispune de o etanşare conică, care la montaj se presează centrat sub ventil şi astfel împiedică o glisare a etanşării.

Reglabil pe înălţime cu până la 50 mm la instalarea finală

Forme compacte, care pot fi combinate cu lavoare pe mobilier sau cu semipicior

Tehnica de scurgere pentru lavoare Sifoane

Page 25: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

25

Tehnica de scurgere pentru maşini de spălatSifoane

Sifon cu alimentare cu apă integratăPentru evacuarea apei din maşinile de spălat, Viega oferă sifoane ST cu alimentare cu apă integrată. Astfel alimentarea şi scurgerea por fi montate printr-o singură etapă de lucru şi, din motive estetice, ca alternativă, foarte bine accesibile în spatele aparatului. Pentru utilarea robinetului de închidere se adaugă supapa de sens şi aeratorul de conductă. Ambele sunt integrate în cotul de racordare.

Sifoane fără alimentare cu apăDacă sifonul se instalează ca model îngropat, la acesta vor fi vizibile numai rozeta şi racordul unghiular al furtunului. Pe lângă această variantă, există şi posibilitatea montajului aparent, cu economie de spaţiu. Sifonul poate fi montat astfel deosebit de rapid şi uşor cu materialele de fixare incluse în con-ţinutul livrării.

Sifoane cu alimentare cu apă integrată

Sifoane fără alimentare cu apă

Page 26: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

26

Sifoane Advantix pentru băi şi pardoseli: designul urmează funcţia.

Şi în domeniul sifoanelor băilor şi a pardoselilor Viega defineşte etaloane prin soluţiile de tehnică a scurgerilor concepute modular Advantix. Pot fi combinate liber cele mai diferite cor-puri de bază, variante de hidroizolare, supraînălţări şi grătare şi pot fi corelate exact cu aplicaţia respectivă. În timp ce îşi stăpânesc funcţia de acoperire, grătarele din materiale nobile Visign pentru rigole de duş, sifoane de baie, pardoseală şi colţ definesc accente optice reuşite – încununate de mai mul-te ori cu premii de design, cum sunt Viega Advantix Vario, prima rigolă de duş care poate fi scurtată individual.

Page 27: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

27

Visign ER3

Visign ER9 Visign RS15 Visign RS5

Page 28: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

600 10 20 30 40 50

28

Nou! Advantix Vario: prima rigolă de duş la dimensiune.

Page 29: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

600 10 20 30 40 50

300–1.200 mm

95–165 mm 25 mm

1

2

3

4

5

29

Se poate scurta la nivel de milime-tru de la 30 până la 120 cmViega Advantix Vario este prima rigolă de duş care se poate scurta arbitrar. Fără efort mare aceasta se poate debita la milimetru la dimensiunea dorită şi se poate instala la perete sau oriunde în încăpere. Astfel sunt satisfăcute toate cerinţele constructive. Avantajele în detaliu:

montaj simplu, rapid concept sigur de etanşare design atractiv, decent spaţiu redus de depozitare grătar reglabil pe înălţime înălţime constructivă variabilă scurgere cu autocurăţare gamă largă de accesorii

Variante de design: cu sau fără şină grilaj de păşire şi plăcuţe mate sau lucioase

Montare simplă, rapidă (fig. 1)Pasul 1: Se debitează la lungime corpul de bază al rigolei ajutorul ferăstrăului cu cadru şi al suportului, se debavurează tăieturile, se pun capacele de închidere şi se înşurubează. Pasul 2: Se determină înălţimea de construcţie, se scurtează înălţătorul şi se montează garni-tura de scurgere şi picioarele de reglare. Pasul 3: Se aliniază rigola de duş la conducta de scurgere şi se fixează picioarele. Gata.

Concept de etanşare sigur (fig. 2)O etanşare de durată şi adaptată la situaţia practică reprezintă cel mai important detaliu tehnic la un duş cu scurgere la nivelul pardo-selii. În cazul Advantix Vario sunt incluse în pachetul de livrare toate materialele necesare precum adeziv special şi bandă de etanşare.

Grătar reglabil pe înălţime (fig. 3)Cu ajutorul piesei de susţinere reglabile înălţi-mea grătarului se poate adapta exact la diferi-te grosimi de gresie de la 5 la 20 mm. Dacă se aplică pardoseli mai dure cum ar fi de ex. pia-tră naturală, se poate regla grătarul piesei de susţinere de la 15 până la 30 mm cu ajutorul unui set de accesorii.

Înălţime de incorporare variabilă (fig. 4)Înălţimea de incorporare a lui Advantix Vario se află între 95 şi 165 mm. Chiar şi la situaţiile de încorporare cele mai plane, diferenţa de

înălţime de la ştuţul de scurgere la bază reprezintă 25 mm. Astfel se pot poza

conducte de racordare la înclinaţii conform normelor de 2,5 m, fără a fi necesară ridicarea rigolei duşu-lui. Debitul de scurgere se află în funcţie de situaţia de incorporare între 0,4 şi 0,8 l/s.

Depozitare redusă (fig. 5)Cu Advantix Vario lungimea corectă este mereu disponibilă la

depozit, modelele speciale nu mai sunt necesare. Numai prin interme-

diul unul corp de bază şi a două variante de grătare pentru

toate soluţiile logistica se optimizează simţitor. Rigola universală necesită puţin

loc, la depozitare câştigându-se mult loc.

Page 30: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

30

Hidroizolaţii adezive pentru rigole de duş Advantix Vario

Page 31: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

3

52

4

6

31

Hidroizolarea adezivă şi avantajele eiDeoarece între timp protecţia construc-ţiilor împotriva pătrunderii umezelii a de-venit prioritară, se impune din ce în ce mai mult, în special la duşurile la nivel cu pardoseala, hidroizolarea adezivă din ce în ce mai sigură, care se prelu-crează fluid. Avantajul procedeului: etanşarea se realizează între şapă şi placa ceramică, astfel încât pătrunde-rea umezelii în şapă să fie exclusă. Utili-zarea de materiale de hidroizolare fluide economiseşte etanşări suplimentare, de exemplu prin benzi bituminoase sau de plastic.

Conceptul de hidroizolare inclusiv cu toate accesoriilePentru ca hidroizolaţia să rămână în timp etanşă şi să poată fi montată corect de către cel ce pozează plăcile ceramice, pachetul de livrare Advantix Vario conţi-ne adezivi speciali şi benzi de etanşare. După îndepărtarea foliei de protecţie constructive de pe flanşa rigolei se apli-că adezivul cu un şpaclu. Pe aceasta se lipeşte banda de etanşare şi este incor-porată în adezivul special, respectiv hi-droizolaţia adezivă. Astfel este îmbinată sigur zona de trecere de la rigolă la şa-pă. Al doilea strat de folie fluidă încheie procesul de hidroizolare. După aplicarea plăcilor ceramice se poate îndepărta blocul de spumă întărită şi introdus grila-jul design.

Montare liberă în spaţiu rigolă de duş Advantix Vario

1 Se măsoară lungimea dorită şi se ampla-sează corespunzător suportul pentru tăierea cu fierăstrăul pe corpul de bază al rigolei.

2 Se debitează corpul de bază al rigolei cu ajutorul ferăstrăului cu cadru şi al suportului.

3 După debavurarea locurilor de tăiere, se un-ge cu vaselină corpul rigolei în zona etanşării, se introduc şi se înşurubează capişoanele de obturare.

4 Se determină înălţimea constructivă şi se scurtează piesa de egalizare a înălţimii precum şi se montează garnitura de scurgere şi picioarele de reglaj. La final se ajustează rigola de duş cu ajutorul picioarelor reglabile pe înălţime.

5 Se aplică adezivul şi banda de etanşare, se introduce banda de etanşare în hidroizolaţia fluidă.

6 Rezultatul perfect: grilajul de numai 4 mm lăţime şi reglabil pe înălţime se integrează armonios într-un rost de plăci ceramice de numai 20 mm lăţime.

Page 32: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

32

Rigolele de duş Advantix cu Advantix Top pentru debit de scurgere deosebit de mare

Page 33: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

3

2

4

33

În top la toate performanţelePreferinţa crescândă pentru duşurile la nivel cu pardoseala în combinaţie cu structuri de pardoseală din ce în ce mai joase alimentează cererea de si-foane de pardoseală cu caracteristicile „randament mai mare la scurgere, mai plate, mai sigure“. Toate acestea ca-racteristici care au fost, în prealabil, greu de reunit. Acum însă Viega oferă soluţia adecvată: Advantix Top!

Randament extrem de bun la scurgereRigolele de duş cu Advantix Top ating un foarte mare debit de scurgere prin-tr-o optimizare a rezistenţei la scurgere precum şi printr-o formă constructivă generoasă.

Variabilă prin înălţimea reglabilă Rigolele de duş Advantix pot să fie adaptate individual la instalarea la faţa locului la fiecare înălţime de pardosea-lă începând cu 90 mm. Prin scurtarea sau selectarea a ţevii imerse, în funcţie de variantă, este adaptată înălţimea apei de blocare la înălţimea construcţiei cu 35, 40 sau 50 mm.

Sigure împotriva refulăriiLa depresiune în sistemul de conducte, un principiu de funcţionare propriu dez-voltat asigură ca întotdeauna să rămână în sifonul de scurgere suficientă apă astfel încât să protejeze de mirosuri. Şi aceasta chiar la o înălţime a apei în sifon de 35 mm în construcţii plane în pardo-seală! Astfel sunt îndeplinite cerinţele DIN EN 1253 şi la înălţimi mici ale apei din sifon.

Curăţare facilăPentru curăţarea casetei scurgerii este necesară numai îndepărtarea conductei imersibile introduse. Cu o spirală poate fi curăţată astfel chiar şi cea mai înde-părtată conductă.

În stare normală de funcţionare, nivelul apei de blocare este de 35, 40 sau 50 mm.

1 Înălţime de montare şi a apei de blocare reglabilă prin ajustarea în 3 modalităţi a ele-mentului din pardoseală. În funcţie de înălţi-mea de încorporare, debitul de scurgere înseamnă la rigolele de duş până la 1,0 l/s, la scurgeri punctuale chiar până la1,2 l/s.

2 Marcaj cu săgeată pe pardoseala de scurgere pentru recunoaşterea facilă a direcţiei de curgere la finisare.

3 Prin debitarea sau selectarea conductei imersibile este realizată o capacitate mare de scurgere cu cât mai multă posibil apă de blocare.

4 Sigure împotriva refulării datorită barierei cu apă din orificiul median de trecere şi buzunarele laterale.

Înălţime construcţie plană reală, înclinare 2 m inclusivPentru a menţine înălţimea de montare reală cât mai redusă posibil, ştuţul de scurgere a fost poziţionat pe marginea superioară a cor-pului de scurgere. Chiar şi în cele mai plate si-tuaţii de montaj, diferenţa de înălţime faţă de betonul pardoselii este încă de 20 mm. Astfel poate fi montată o conductă de conectare lungă de unul până la doi metri, fără a fi nece-sară înălţarea scurgerii.

Principiul de funcţionare

Dacă în sistem se produce o subpresiune, datorită buzunarelor de reţinere este absorbi-tă numai o parte din apă.

La aceasta este menţinută încă permanent suficientă apă în scurgere pentru reţinerea mirosului.

Page 34: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

34

Rigole de duş Advantix cu hidroizolaţii adezive Advantix Top

Page 35: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

2

3

4

1

2

3

4

35

Rigole de duş ViegaRigolele de duş Viega Advantix sunt disponibile în două variante: cu rame pentru grătar din inox, reglabile şi, în varianta Basic, fără rame. Ambele sunt reglabile pe înălţime şi pot fi combinate cu toate grătarele Visign. Capacitatea de scurgere a acestora este de maxim 1,0 l/s, înălţimea gărzii hidraulice se si-tuează la 35, 40 sau 50 mm.

Rigola de duş AdvantixVarianta cu rame a rigolelor de duş Ad-vantix îmbină exigenţele privind cerinţele de design cu un confort sporit la monta-re. Rama din inox poate fi reglată în late-ral şi prin intermediul pieselor distanţiere poate fi adaptată şi pe înălţime. Este fa-cilitată astfel alinierea exactă în grila plă-cilor ceramice. Picioarele de reglare şi accesoriile de hidroizolare sunt aici co-mandabile opţional.

Rigolele de duş Advantix BasicVarianta economică Basic fără rame a rigolelor de duş Advantix accentuează grătarul Visign montat, care se integrea-ză perfect, minimal, în planul plăcilor de gresie. Flanşa cu suprafaţă minerală conferă o bază aderentă optimă pentru toate hidroizolaţiile adezive comerciali-zate pe piaţă.

Montajul pe perete al rigolei de duş Advantix Basic

1 Se ajustează rigola de duş cu ajutorul unor picioare regla-bile continuu.

2 Se introduce man-şeta de hidroizolare Schlüter-KERDI în hidroizolaţia fluidă.

3 Se acoperă cu plăci de gresie fără şină de încheiere a pardoselii până la marginea blocului de spumă dură EPS.

4 Rezultatul perfect: rigola de duş fără rame Advantix Basic cu grătar Visign montată în puţine etape.

Montajul în pardo-seală al rigolei de duş Advantix

1 Se ajustează rigola de duş cu ajutorul unor picioare regla-bile continuu.

2 Se introduce rigola de duş cu accesoriile de hidroizolare în hidroizolarea adezivă.

3 Se ajustează liber rama grătarului adaptată la înălţimea plăcilor de pardo-seală, din mijloc în sus până la 5 mm. La final, se acoperă cu plăci de gresie până la rame.

4 Rezultatul perfect: Rigola de duş Advantix cu grătar Visign adaptată exact.

Page 36: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

36

Hidroizolaţii adezive pentru sifoane de baie şi pardoseală Advantix

Page 37: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

2

3

4

5

6

7

8

37

Siguranţă dublă la montajDe o importanţă hotărâtoare la hidroi-zolaţie este o trecere sigură între flanşa scurgerii şi şapă. Viega se bazează din această cauză pe dubla siguranţă. Pe de o parte armarea specială a flanşei produsului ancorează în şapă o scur-gere sigură. Pe de cealaltă parte man-şeta de hidroizolare a tuturor scurgeri-lor inclusă în completul de livrare conferă şi mai multă siguranţă zonei de trecere. Manşeta este introdusă direct în hidroizolaţie de către cel ce montea-ză plăcile ceramice.

Diferite elemente supraetajate AdvantixViega oferă soluţia adaptată pentru multe domenii de utilizare. Pentru spaţii industriale cu încărcare mare sau pen-tru spaţii exterioare, elemente de înăl-ţare din beton polimerizat, care sunt deosebit de stabile şi sigure datorită grilajelor de oţel turnate şi a plaselor din fibră sticlă suplimentare. Elemente de înălţare sau scurgeri complete din plastic datorită execuţiei lor plane sunt prevăzute pentru incorporarea în con-strucţii de pardoseală din domeniul pri-vat, în timp ce scurgerile deosebit de plane sunt adecvate în principal pentru renovarea construcţiilor vechi cu înăl-ţimi ale pardoselilor reduse.

Incorporare în hidroizolaţia adezivă exemplificată pe Advantix Top

1 Se măsoară înălţimea de construcţie a pardoselii, aici: 85 mm.

2 Baza reglabilă pe înălţime a Advantix Top se adaptează la condiţiile constructive.

3 Se selectează una dintre cele trei conducte imerse incluse în completul de livrare, aici: utilizarea variantei cele mai scurte.

4 Se poziţionează sifonul şi substratul de protecţie împotriva zgomotului, iar cu ajutorul

picioarelor de montaj reglabile pe înălţime se ajustează fin cu precizie milimetrică.

5 Aplicarea primului strat de folie fluidă.

6 Se introduce manşeta de hidroizolare Schlüter-KERDI în folia fluidă.

7 Aplicarea celui de al doilea strat de folie fluidă.

8 Rezultatul perfect: sifonul de pardoseală Advantix Top montată în puţini paşi cu o înălţime de construcţie de numai 85 mm.

Page 38: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

38

Hidroizolaţie convenţională pentru sifoane de baie şi pardoseală Advantix

Page 39: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

3

2

1

39

Domenii de utilizare ale hidroizolaţiei convenţionaleChiar şi cu aşa numita tehnică conven-ţională, părţile integrante ale clădirilor cum ar fi planşeele, pardoselile sau chiar materialele izolatoare, pot fi protejate durabil împotriva umezelii. Benzile de etanşare din bitum sau EPDM utilizate în cadrul acestui proces se dispun direct pe betonul brut sau pe izolaţia termică. Această tehnică s-a dovedit fiabilă în special la hidroizolarea balcoanelor, teraselor, dalelor şi a pardoselilor din pivniţe. Mai mult, benzile de etanşare convenţionale pot fi utilizate şi ca un al doilea nivel de hidroizolare în cadrul unei hidroizolaţii efectuate cu hidroizolaţie adezivă.

Variante de prelucrareScurgerile Viega pot fi încorporate fie cu un inel de strângere şi o manşetă de etanşare fie în benzile de bitum sau EPDM – fără riscul de a deteriora corpul scurgerii la lucrările de sudură şi lipire. Tehnica perfecţionată a elemen-telor constructive Viega garantează o trecere sigură între scurgere şi banda de hidroizolare – indiferent de varianta de prelucrare care se pune în practică.

Montajul hidroizolaţiei convenţionale:

1 Manşeta de etanşare cu două feţe (stratul EPDM deasupra, stratul de bitum dedesubt) se aşează peste scurgere şi cu inelul flanşei se înşurubează ferm de aceasta.

2 Instalarea pe o bandă din bitum pentru acoperiş: Banda pentru acoperiş se sudează (cu flacără deschisă) şi se îmbină prin bătătorire ulterioară cu picioarele.

1 Hidroizolaţia convenţională – aşa cum este descrisă în paşii de montare pe dreapta aces-tei pagini.

3 Instalarea pe o bandă dreaptă din EPDM: Banda din EPDM se sudează cu ajutorul unui pistol cu aer cald iar apoi, prin întindere cu rola se îmbina cu manşeta de izolare. Nu este necesară aplicarea unui strat de grund.

Page 40: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

40

Advantix Sifoane pentru băi şi pardoseliprotecţia contra incendiilor, protecţie fonică

Page 41: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

2

3

41

Tehnica de protecţie împotriva incendiilor de la ViegaProdusele Viega Advantix cu protecţie împotriva incendiilor R 120, cu o durată de rezistenţă la foc de până la 120 mi-nute, utilizează cea mai modernă teh-nologie pentru a împiedica pătrunde-rea focului şi a fumului prin plafon. În cazul unui incendiu un sifon de pardo-seală obişnuit se topeşte şi apare a ca-le deschisă între 2 etaje. De aceea, produsele Advantix dispun de un ele-ment de protecţie împotriva incendiu-lui. Acesta conţine o masă intumes-centă care la 150 °C începe să se descompună şi astfel închide toate secţiunile transversale din zona de străpungere.

Soluţie specială de la Viega: străpungere cu ţeavă R 120 (fig. 1)Viega oferă străpungerea conductei R 120 pentru trecerea prin planşeu sigu-ră la incendii a sifoanelor cădiţelor de duş, căzilor sau de pardoseală. Ea facili-tează instalarea ulterioară a unei scurgeri orizontale care poate fi poziţionată pre-cis sub duş sau în caroiajul plăcilor cera-mice.

Fonoizolaţie de la ViegaSifoanele de pardoseală preiau o funcţie subordonată de fonoizolare, deoarece apa intră în carcasă cu o înălţime de că-dere scăzută şi este liniştită în cadrul si-fonului. Ele sunt supuse cerinţelor DIN 4109/A1 drept componente ale instalaţi-ei de ape reziduale şi trebuie instalate întotdeauna direct deasupra stratului de amortizare a zgomotului provocat de paşi, iar în cazul încastrării în beton brut, cu o căptuşeală de antifonare din strat de fibre minerale cu o grosime de 2-3 mm. Institutul Fraunhofer pentru fizica în construcţii confirmă pentru multe si-foane de pardoseală şi rigole de duş Advantix utilizarea în spaţii ce necesită protecţie conform DIN 4109 şi VDI 4100.

1 Montarea scurgerii cu protecţie împotriva incendiului R 120 se realizează în mai puţine etape. După perforarea găurii de centrare se efectuează iniţial o a doua adâncitură – cca. 20 mm adâncime în plafon. Marginea betonului este coborâtă.

2 Apoi: se aplică mortar pe inelul coborât şi se introduce scurgerea cu protecţie împotriva incendiului pre-montată.

3 La aceasta flanşa trebuie să fie perfect tan-gentă cu plafonul. Fixarea elementului constructiv este asigurată de gheare. La sfâr-şit se umple scurgerea montată cu apă şi se introduce capacul de protecţie pe durata construcţiei. Atenţie: protecţia împotriva incendiului este asigurată numai atunci când sifonul este umplut complet cu apă.

Modul de funcţionare a scurgerii cu protecţie împotriva incendiului:

După 4 minute, cca. 460 °C: conducta din material plastic devine plastică.

După 8 minute, cca. 625 °C: conducta este topită, masa în lichefiată umple întreaga gaură de centrare.

După 25 minute, cca. 800 °C: gaura de centrare şi racordul sunt complet închise, etanşarea cu apă este menţinută în continuare.

Tehnica în conductăScurgerea cu protecţie împotriva incendiului şi străpungerile cu conducte poate fi montată şi cu ajutorul tehnicii în-conductă. La aceasta se încastrează o conductă din PP sau PVC în breşă în care se introduce mai târziu – ca într-o gaură de centrare – sifonul. În cazul unui incendiu, masa în descompunere umple şi cavitatea care apare prin topirea conductei.

Montaj necomplicat, conform cu locul de construcţie:

Page 42: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

42

Scurgeri de baie pentru capacitate de scurgere mică/medie

Extras din programul complet

4951.14926 4935.1 4944.2 4943.2 4914.10 4937 4926.20 4923.5

Produsele reprezentate pe această pagină dublă reproduc numai o parte a programului cuprinzător Advantix.

4927.34973.804960.804965.10 4972.804980.10 4980.30 4935.64926.5

49944925 4924 4914.21 4927 4939 4947.1 4948.21 4948.31

4922.54934.2 4934.5 4949.1 4962 4946.34944.84936.6 4945.1-356

4929.14933.3 4933.1 4928.2 4928.4 4976.11 4962.1 4962.3 4976.31

4933.44960.30 4960.41 4973.304971.90 4965.304971.204971.10 4972.30

Page 43: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

1

23

43

Scurgeri în pardoseală pentru capacitate de scurgere ridicată

Extras din programul complet

Supraînălţări şi grătare

Elemente supraetajate şi hidroizolaţii

Corp bază

4951.15 4955.1 4955.25 4955.15 4951.20

4954 4996.1 4998.3 4996 4954.8

4922.6 4922.7 4933.7 4933.71 4949.3 4963

4929.3 4976.21 4963.2 4963.4 4976.41

4933.64933.2 4933.61

Page 44: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

44

Advantix în baie

Băile fără restricţii şi duşurile la nivel cu pardoseala necesită un sistem de scurgere foarte performant. Scurgerile de baie Advantix cu un debit de scurgere de până la 1,1 l/s pentru preluarea unor cantităţi mici şi medii de apă constituie aici o alegere excelentă.

Rigolele de duş AdvantixPentru duşurile la nivel cu pardoseala rigolele de duş Advantix de la Viega repre-zintă alegerea perfectă. Sunt amplasabile liber în spaţiu sau la perete – se pot obţine în varianta cu cadru sau în execuţia de bază (basic) fără cadru.

Nou! Rigolă de duş Advantix VarioEa reprezintă o combinaţie unică între un design deosebit, un montaj simplu şi o logistică de depozitare optimă. Cu un debit de scurgere până la 0,8 l/s, garantea-ză prin aceasta o scurgere igienică fără impedimente. Pachetul de livrare include şi un corp de bază de rigolă cu lungimea bazei de 1.200 mm inclusiv suportului pentru tăierea cu fierăstrăul, accesorii de montaj şi etanşare. Un grilaj din oţel ino-xidabil cu capişoanele de acoperire adecvate, la alegere mate sau lucioase, com-pletează întregul pachet.

Sifon de baie Advantix: debit de scurgere mare cu Viega Advantix TopAdvantix Top oferă în această variantă soluţia ce mai performantă şi cea mai economică pentru duşuri la nivelul pardoselii pentru hidroizolaţia adezivă cu un debit de scurgere a sifonului de 1,2 l/s.

Sifon de baie AdvantixEste facilitată o străpungere a planşeului cu sifonul de baie prin corpul de bază vertical. Elementul de supraînălţare asigură o încorpo-rare sigură în hidroizolaţia adezivă. Debit de scurgere: 0,9 l/s.

Page 45: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

45

Fără miros, mai multă flexibilitateVarianta cu sifon cu dublă retenţie a mirosului. Variantă de execuţie plată, cu un racord de scurgere reglabil datorită articulaţiei sferice. Debitul maxim de scurgere: 0,4 l/s

Rigolă de duş Advantix VarioÎntre 30 şi 120 cm este totul posibil la această rigolă de duş. Simplu este atât montarea precum şi suportul de aşezare doar într-o lungime standard.

Totul inclusPachetul complet pentru duşurile la nivel cu pardoseala. Aici în varianta de execuţie super-plată, inclusiv folie de hidroizolaţie Schlüter-KERDI pentru o instalare uşoară şi sigură. Debitul maxim de scurgere: 0,5 l/s

Rigolele de duş Advantix BasicMateriale valoare şi o prelucrare îngrijită asigură stabilitatea. Rigola de duş Advantix Basic – aici reprezentată în varianta pentru montaj îngro-pat în perete – este deosebit de economică. Picioarele reglabile ajută la alinierea exactă pe înălţime. Debitul maxim de scurgere: 1,0 l/s.

Page 46: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

46

Advantix pentru renovări

Scurgerea de baie Advantix cu sifon contra mirosurilor integratCombinaţie de scurgere super plată cu sifon integrat. Împiedică mirosurile neplăcute să pătrundă în baie şi poate să intre în dotare şi ulterior. Debitul maxim de scurgere: 0,4 l/s.

Sifonul de baie Advantix cu Viega Advantix Top pentru hidroizolarea adezivăCeva ce se ridică la înălţimea tuturor solicitări-lor: cu tehnică de montaj fiabilă. Manşeta de cauciuc conţinută în pachetul de livrare facilitează respectare cerinţelor de protecţie acustică. Debitul maxim de scurgere este de 1,1 l/s.

Rigola de duş Viega Advantix Basic 67 mm pentru renovăriPentru pozare liberă sau incorporare în perete stau la dispoziţie cinci lungimi. Debit de scur-gere: 0,45 l/s, crescută cu diferite tipuri de in-corporare.

Pentru o scurgere perfectă a lucrărilor de renovareRenovarea clădirilor vechi reprezintă aproape 60 % din totalul activităţilor de con-strucţii. Provocări deosebite rezultă din materialul existent şi condiţii fixe date de construcţie. Din această cauză Viega oferă soluţiile de scurgere speciale cele mai apreciate. Înălţimile de montaj superplate ating în acest fel o dată prin noile scur-geri Advantix pentru renovare dreaptă 62 până la 67 mm, în funcţie de variantă. Toate soluţiile de scurgere protejează bineînţeles împotriva pătrunderii umezelii şi de gazele din canalizare.

Scurgerea Viega Advantix pentru renovareToate corpurile de bază ale rigolei de duş Advantix, Advantix Basic, precum şi sifoanele de colţ în execuţie dreaptă pot fi dotate cu noua scurgere joasă.

Page 47: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

47

Advantix pe terasă

Perspective bune pentru vremea reaIndiferent dacă balconul sau terasa sunt acoperite cu plăci ceramice sau dispun de un pat de pietriş sau de picioare de susţinere reglabile – Viega oferă pentru fie-care situaţie tehnica de scurgere corectă. Opţional şi cu un al doilea nivel de hi-droizolare. Scurgerile Advantix sunt adaptate pentru cantităţile mari de precipitaţii şi dispun de grătare conforme cu normele şi cu capacitate de solicitare ridicată. Ele pot fi echipate în orice moment cu un sifon uscat.De asemenea, program Viega Advantix cuprinde şi scurgeri care sunt utilizate la acoperişuri plane şi zone de terase nefolosite. Acestea dispun de un colector de pietriş şi frunze, montat în partea superioară.

Sifon încastrat Advantix: instalare rapidă şi sigură împotriva mirosurilorAceastă variantă a sifonului încastrat cu barieră de miros sigură la îngheţ este adecvată pentru construcţiile de pardoseli ne-hidroizolate de pe terase şi din exterior. Cu garnitura de etanşare cu multiple borduri, scurgerea poate fi introdusă simplu într-un capăt de conductă existent.Debitul maxim de scurgere: 0,7 l/s.

Pentru terase şi balcoane cu un al doilea nivel de scurgereElementul de intrare preia apa de sub stratul de acoperire a pardoselii. Debitul de scurgere este de aprox. 2,5 l/s, fiind posibilă o combi-naţie cu diverse elemente supraetajate şi supraînălţări.

Pentru acoperişuri plate şi zone de terase neutilizateSoluţia cu un colector de pietriş şi frunze – disponibilă în diametrele nominale DN 50, 70 şi 100. Debitul maxim de scurgere: 4,5 l/s.

Scurgerea apei pluviale AdvantixAceastă scurgere oferă soluţia ideală atunci când conductele pluviale se opresc în dreptul luminatoarelor. Dotată cu sifon şi colector de frunze, ea asigură un debit maxim 6 l/s. Este disponibilă la DN 100 şi este montată între conducta pluvială şi canalizare.

Page 48: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

48

Advantix pentru pivniţă

Baza oricărui sistem bun de scurgereÎn spaţiile de lucru ale gospodăriei sau ale pivniţei apa cade deseori numai pentru scurt timp şi în cantităţi reduse. De cele mai multe ori nu sunt necesare debite de scurgere ridicate. În funcţie de utilizare se poate renunţa câteodată chiar la hidroi-zolări suplimentare. Totuşi Viega pune şi aici accentul pe standarde înalte, valoroase de calitate – printre altele prin sifoane complete cu bariere de miros deja integrate precum şi prin opţiunea de dotare ulterioară a sifoanelor de pardoseală cu o barieră de miros.

Sifon de baie Advantix: soluţie pentru baia din pivniţăAici corpul de bază vertical se poate îmbina prin intermediul flanşei de lipite la banda de hidroizolare bituminoasă. Elementul de supra-înălţare asigură o incorporare sigură în hidroi-zolaţia adezivă.

Sifon de pardoseală Advantix: Incorporare în pardoseli de beton fără hidroizolareAşa numitul „specialistul pivniţei“ este instalat direct în pardoseală. Printre particularităţile deosebite se numără colectorul de impurităţi detaşabil precum şi grilajul rotativ de plastic ce se poate regla în înălţime.

Sifon de pardoseală Advantix: scurgerea completăAceastă scurgere face faţă până la 0,9 l/s de apă şi se poate amplasa în sau pe placa de beton. Hidroizolaţia este executată în tehnolo-gie convenţională sau poate fi etanşată fluid în combinaţie cu un element de supraînălţare.

Page 49: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

49

Advantix în zone publice

Sifon de colţ Advantix: poziţionare decalată faţă de zona de pozareFormă dreaptă sau semirotundă. Debit maxim de scurgere 1,1 l/s. Pachetul de livrare: rame grătar reglabile lateral şi în înălţime, picioare de reglare stabile, o sită practică de colectare a părului şi accesorii de hidroizolare.

Sifon de pardoseală Advantix Top: de siguranţă deosebităPentru locaţii cu trafic mare de public: picioare de reglare stabile precum şi un corp de bază cu debite de scurgere mărite, combinat cu un grătar antiderapant. Flanşa de hidroizolare cu o manşetă de etanşare suplimentară asigură o incorporare sigură în folia fluidă. Grătarul şi ramele se pot ajusta după aceea excentric la grila faianţelor.

Sifon de pardoseală Advantix: maximă protecţie împotriva incendiilorSifoanele de pardoseală Viega cu protecţie la incendiu R 120 îndeplinesc cerinţele de protecţie contra incendiilor pentru trecerile prin planşee şi se pot combina cu toate elementele de înălţa-re şi suport. Debit de scurgere până la 1,6 l/s.

Pentru ca siguranţa să nu intre la apăÎn spaţiile publice cum ar fi bazine de înot, instalaţii de duş sau spaţii sanitare cu trafic de persoane crescut trebuie să fie gestionate cantităţi mari de apă ce cad pe timp îndelungat. Suplimentar poate fi important ca grătarele antiderapante să fie rezistente la vandalism şi încărcabile. Pe scurt: aici este tot ce se cere, ce Viega oferă – calitate, siguranţă şi fiabilitate.

Page 50: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

50

Grătare Visign pentru rigole de duş Advantix

Design care surprindeIndiferent dacă este membru al juriului de design, antreprenor sau distribuitor specializat local – grătarele Visign pen-tru rigolele de duş Advantix impresio-nează pe toată lumea. Cu design deo-sebit, materiale de calitate superioară şi tehnică inteligentă acestea oferă din toate punctele de vedere calitate exce-lentă. Acestea sunt realizate din inox şi pot fi combinate cu numeroase alte materiale, de ex. cu sticlă sau cu un tip individual de pardoseală cum ar fi plă-cile ceramice sau chiar piatra naturală. Grătarele sunt prevăzute cu şuruburi de ajustare îmbrăcate în cauciuc. Astfel sunt ca şi excluse zgomotele de paşi deranjante şi zgomotele metalice. Şi desigur grătarele Visign pot fi combi-nate atât cu rigolele de duş Advantix cât şi cu noile rigole de duş fără rame Advantix Basic.

Visign SR1

Visign ER9

Visign ER4*

Visign ER3

Visign ER2

Visign ER1

* montaj de plăci de pardoseală adaptabil în mod individual

Visign SR2

Page 51: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

51

Grătare Visign pentru scurgeri de baie, pardoseală sau de colţ Advantix

Grătare VisignGrătare pătrate pentru arhitecturi rec-tilinii, forme rotunde pentru băi cu contu-ruri curbate, scurgeri de colţ cu execuţie dreaptă şi rotundă, toate acestea din cele mai variate materiale şi perforaţii. Cu grătarele de calitate superioară Visign de la Viega din inox sau în combinaţie cu sticlă, nu există limite ale libertăţii de configurare.

Visign RS11

Visign RS14

Visign RS15

Visign EA1

Visign EA5

Visign RS2

Visign RS4

Visign RS5

Visign EA11

Visign EA15

Page 52: 700140 Brochure Drainagetechnology Ro Net

RO

700

140

-6/1

2-30

46 ·

Ne

reze

rvăm

dre

ptul

de

a ad

uce

mod

ifică

ri

Viega Plumbing and heating systems Viega Platz 1 DE-57439 Attendorn Germany Phone (+49) 2722 61 1292 Fax (+49) 2722 61 1268 www.viega.com

Reprezentant in România:

Cosmin Vajkovszki str. I.I.C.Brătianu nr.24 Otopeni - 075100 jud. Ilfov tel: 0744 - 762 072 [email protected]


Recommended