+ All Categories
Home > Documents > 150324 CDP Tg.mures

150324 CDP Tg.mures

Date post: 06-Nov-2015
Category:
Upload: adumitrachioaiei-dan
View: 56 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Description:
descriere curs
2
©ATU Consulting ® | training and beyond Autonomia, respectul, integritatea, autenticitatea sunt valori care pot fi dezvoltate în fiecare persoană. Consilierul pentru Dezvoltare Personală este profesionistul care poate facilita dezvoltarea acestor valori și atingerea potențialului uman aproape de cotele lui maxime. Acest NOU standard ocupațional (COR 242324) oferă instrumentele și viziunea necesare pentru a consilia persoane în parcursul lor de viață. Consilierul pentru Dezvoltare Personală lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, oferind cadrul și suportul util pentru a explora și depăși diverse stări sau situații ce impiedică evoluția personală și/sau profesională. Cui se adresează? Dacă ești o persoană căreia îi place să fie printre oameni și să lucreze pentru oameni, dacă ești genul de persoană căreia îi place să participe la optimizarea vieții celorlalți, atunci acest curs ți se potrivește! Cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală este un curs de specializare. Persoanele invitate să îl urmeze au ca obiectiv principal în activitatea de zi cu zi relațiile interpersonale (resurse umane, management, educație, asistență socială ș.a.). Dorești să te asiguri că ai calitățile necesare unui consilier pentru dezvoltare personală? Atunci intră în sesiunea noastră de evaluare și vei afla! Acceptarea în formarea pentru profesia de Consilier pentru Dezvoltare Personală este condiționată de două criterii de selecție: 1. studii superioare finalizate 2. evaluare psihologică a personalității Informații suplimentare vă poate oferi: Gabriela HUM ([email protected]/0744 623 236) Beneficii În calitate de participant la acest curs: te vei dezvolta personal; îți vei îmbunătăți capacitatea de înțelegere și gestionare a relațiilor interumane profesionale și personale; îți vei dezvolta abilitățile de facilitator în problemele interumane; vei învăța tehnici eficiente de rezolvare a problemelor și de gestionare a conflictelor; vei obţine certificatul de specializare Consilier pentru Dezvoltare Personală - COR 242324, recunoscut de MMFPS şi MECI, atât în țară, cât și în UE; îți vei îmbunătăți activitatea profesională, fiind în situația de a putea exercita activitatea de Consilier pentru Dezvoltare Personală în calitate de liber profesionist; ai șansa de a-ți schimba traseul în carieră sau de a-ți diversifica sursele de venit. Obiective Prin acest program, ne propunem să oferim un cadru teoretic și practic pentru însușirea de cunoștințe și dezvoltarea abilităților și competențelor necesare desfășurării activității de Consiliere pentru Dezvoltarea Personală: Consilier pentru Dezvoltare Personală (COR 242324) Curs autorizat ANC / sesiune deschisă / Târgu Mureș 1. Crearea unui spațiu de interacțiune cu persoanele consiliate 2. Investigarea situațiilor problemă 3. Explorarea soluțiilor potențiale ale situațiilor problemă 4. Consilierea privind modalități de dezvoltare personală 1/2
Transcript
  • !ATU Consulting | training and beyond

    Autonomia, respectul, integritatea, autenticitatea sunt valori care pot fi dezvoltate n fiecare persoan. Consilierul pentru Dezvoltare Personal este profesionistul care poate facilita dezvoltarea acestor valori i atingerea potenialului uman aproape de cotele lui maxime.

    Acest NOU standard ocupaional (COR 242324) ofer instrumentele i viziunea necesare pentru a consilia persoane n parcursul lor de via. Consilierul pentru Dezvoltare Personal lucreaz cu persoane sntoase din punct de vedere psihic, oferind cadruli suportul util pentru a explora i depi diverse stri sau situaii ce impiedic evoluia personal i/sau profesional. !Cui se adreseaz? Dac eti o persoan creia i place s fie printre oameni i s lucreze pentru oameni, dac eti genul de persoan creia i place s participe la optimizarea vieii celorlali, atunci acest curs i se potrivete! Cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personal este un curs de specializare. Persoanele invitate s l urmeze au ca obiectiv principal n activitatea de zi cu zi relaiile interpersonale (resurse umane, management, educaie, asisten social .a.). !Doreti s te asiguri c ai calitile necesare unui consilier pentru dezvoltare personal? Atunci intr n sesiunea noastr de evaluare i vei afla! Acceptarea n formarea pentru profesia de Consilier pentru Dezvoltare Personal este condiionat de dou criterii de selecie:

    1. studii superioare finalizate 2. evaluare psihologic a personalitii

    Informaii suplimentare v poate oferi: Gabriela HUM ([email protected]/0744 623 236) !Beneficii n calitate de participant la acest curs:

    te vei dezvolta personal; i vei mbunti capacitatea de nelegere i gestionare a relaiilor interumane

    profesionale i personale; i vei dezvolta abilitile de facilitator n problemele interumane; vei nva tehnici eficiente de rezolvare a problemelor i de gestionare a conflictelor; vei obine certificatul de specializare Consilier pentru Dezvoltare Personal - COR

    242324,recunoscut de MMFPS i MECI, att n ar, ct i n UE; i vei mbunti activitatea profesional, fiind n situaia de a putea exercita activitatea de

    Consilier pentru Dezvoltare Personal n calitate de liber profesionist; ai ansa de a-i schimba traseul n carier sau de a-i diversifica sursele de venit. !

    Obiective Prin acest program, ne propunem s oferim un cadru teoretic i practic pentru nsuirea de cunotine i dezvoltarea abilitilor i competenelor necesare desfurrii activitii de Consiliere pentru Dezvoltarea Personal: ! !

    Consilier pentru Dezvoltare Personal (COR 242324)

    Curs autorizat ANC / sesiune deschis / Trgu Mure

    1. Crearea unui spaiu de

    interaciune cu persoanele consiliate

    2. Investigarea situaiilor problem

    3. Explorarea soluiilor

    poteniale ale situaiilor problem

    4. Consilierea privind modaliti

    de dezvoltare personal

    1/2

  • ATU Consulting | training and beyond

    Avem deosebita plcere de a anuna c ATU Consulting desfoar n premier pentru Trgu Mure cursul autorizat ANC de Consilier pentru Dezvoltare Personal. !Structur Cursul se desfoar pe o durat de 6 module i presupune 150 de ore de formare, din care 70% sunt activiti practice. Fiecare modul este organizat la sfrit de sptmn (vineri, smbt i duminic), cu o frecven lunar. La finalul formrii, se organizeaz un examen cu reprezentani ANC. Pentru obinerea certificatului, este obligatorie parcurgerea tuturor modulelor.

    Abordarea pe care o propunem este una eclectic, cuprinznd tehnici i instrumente din paradigmele psihoterapiei pozitive, psihoterapiei cognitivcomportamentale i psihodramei - pentru a oferi o palet de lucru divers, care s permit o ct mai bun adaptare pe stilul viitorului consilier pentru dezvoltare personal i pe nevoile reale ale persoanei consiliate.

    2/2

    Preul pentru sesiunile organizate n Tg. Mure este de 660 Euro/participant (110 Euro/participant/modul). Plata se poate face i n rate la debutul fiecrui modul. Cursurile autorizate ANC sunt scutite de TVA cf art. 141 alin. 1 lit. f Cod Fiscal. Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesional a adulilor, costul cursurilor autorizate de ANC se deduce din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit al firmei (cap. V, art. 34).

    Formatori Diana BERINDEI, psiholog, psihoterapeut specializat n Terapie Cognitiv Comportamental i formator autorizat ANC

    Mihaela BOUTIERE, psiholog, psihoterapeut specializat n Psihoterapie Pozitiv, NLP, Terapie Cognitiv-Comportamental i formator autorizat ANC

    Sabina POP, psiholog, psihoterapeut cu formare n Psihodram i formator autorizat ANC

    Szerena SEER, psiholog, psihoterapeut specializat n Psihoterapie Pozitiv i formator autorizat ANC

    Consilier pentru Dezvoltare Personal (COR 242324)

    Curs autorizat ANC / sesiune deschis / Trgu Mure

    Modulul I: Formarea relaiei de consiliere Este dedicat dezvoltrii abilitilor necesare formrii i meninerii relaiei consilier client, considerat vehiculul schimbrii personale. Modulul II: Investigarea situaiilor problem Are ca obiectiv dezvoltarea cunotinelor i nvarea unor tehnici care faciliteaz analiza i nelegerea situaiilor problematice ale clienilor - punctul de plecare n orice proces de consiliere. Modulul III: Investigarea resurselor implicate n situaia problem Ofer instrumente i tehnici care au ca scop s ajute consilierul n procesul de ghidare a clientului n accesarea propriilor resurse, deja existente sau care pot fi dezvoltate. Modulul IV: Explorarea soluiilor poteniale Este axat pe dezvoltarea competenelor i abilitilor implicate n procesele de rezolvare de probleme, luare a deciziilor i gestionare a conflictelor. Modulul V i VI: Module Practice Dedicate rezolvrii cazurilor practice la care participanii lucreaz deja, cu scopul integrrii tuturor celor nvate n modulele anterioare.

    Metode de lucru Jocuri de rol i jocuri de grup Exerciii experieniale Exerciii de autocunoatere Discuii de grup facilitate Prezentri Teme de cas i tehnici

    aplicate n mediul real, cu analiz i supervizare ulterioar

    Persoan de contact: Simona DAMIAN

    E: [email protected] M: 0758 623 236

    www.atuconsulting.ro


Recommended