Home >Documents >1. Pogramul PharmAccess - · PDF file10 Fig 6. Inregistrare completa ... lista de...

1. Pogramul PharmAccess - · PDF file10 Fig 6. Inregistrare completa ... lista de...

Date post:04-Jun-2018
Category:
View:229 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 1

  1. Pogramul PharmAccess

  Programul social iniiat de fundaia non-profit PharmAccess mpreun cu INFOtreat este destinat ajutorrii pacienilor (din toate categoriile sociale) s acceseze facil i la un cost rezonabil medicamentele necesare tratamentelor prescrise/recomandate de catre medici. n acest scop PharmAccess pune la dispoziia pacienilor care se nroleaz n acest program, la indicaia unui medic, un card de identificare. INFOtreat este o companie care asigur ntreaga infrastructur, precum i suportul logistic necesar derulrii programului PharmAccess. INFOtreat asigur ndeplinirea n bune condiii a proceselor aprute ca urmare a acordrii unor beneficii de ctre productorii de medicamente n scopul reducerii contribuiei personale la plat din partea pacienilor. INFOtreat asigur i ntreg procesul logistic privind emiterea i operarea cardurilor pacienilor.

  2. Procedura de lucru pentru farmacii in cadrul Programului PharAccess Procedura este destinata stabilirii unui mod de lucru pentru farmaciile care au aderat la programul PharmAccess prin care se acorda reduceri de co-plata oferite de producator si consta in urmatorii pasi:

  La eliberarea unei prescripii medicale, medicii specialiti sau de familie informeaz pacienii cu privire la beneficiile programului i le pun la dispoziie formularele de participare la program.

  Pacientii completeaza formularul si isi dau acceptul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de ctre INFOtreat. Daca nu semneaza, inseamna ca nu accepta sa li se culeaga datele cu caracter personal de pe formular in vederea eliberarii unui card definitiv, deci nu lise va elibera unul. La fel, daca adresa nu este una corecta, nu vor putea primi cardul acasa.

  Pacientii se prezint la farmacie cu reeta medical nsoita de formularul de nscriere in Program, avnd datele sale personale completate in cabinetul medicului.

  Farmacistul oprete formularul de pe care detaeaz cardul de pacient i, dup efectuarea tranzaciei, acest card este nmnat pacientului.

  Periodic, farmaciile vor trimite formularele catre INFOtreat ( de obicei o data cu factura), in vederea emiterii cardului permanent ce va avea aceeai serie cu cel temporar. Tranzaciile

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 2

  efectuate de pacient vor rmne n istoric de la prima operaiune, fie ca se va utiliza cardul permanent, fie cel temporar.

  Pe baza cardului PharmAccess i a prescripiei aferente prezentate n farmacie, pacientul poate beneficia de reducerea contribuiei personale la plat, fie pe cardul temporar, ct i pe cel definitiv.

  In cadrul procesului de operare cu cardul, exista doua operatiuni pe care le efectueaza farmacia:

  A. Inregistrarea tranzactiei B. Generarea de rapoarte privind tranzactiile

  A. Inregistrarea tranzactiei

  Exista 3 moduri de inregistrare a tranzactiei, in functie de modul de interfatare a softului de gestiune-contabilitate din farmacie cu aplicatia INFOtreat si in functie de conexiunea Internet disponibila pe fiecare calculator de pe care se emit prescriptii medicale:

  a. Farmacia lucreaza on-line (conexiune Internet activa pe toate statiile de lucru):

  Dupa introducerea numarului de card, se verifica automat si fara interventia farmacistului validitatea cardului, lista de produse active si reducerile de coplata curente.

  a1. in momentul eliberarii prescriptiei (la salvarea bonului) informatiile inscrise in softul farmaciei sunt transmise fara interventia personalului farmaciei si catre platforma INFOtreat. Modul de lucru este cel specific fiecarui tip de soft, in conformitate cu instructiunile de lucru ale acestor producatori de soft. a2. tranzactiile sunt raportate din meniul programului de farmacie, specific fiecarui tip de soft, in conformitate cu instructiunile de lucru ale acestor producatori de soft.

  b. Farmacia lucreaza off-line:

  Farmacia isi actualizeaza dimineata, la inceperea programului de lucru, fisierul de carduri active si lista de produse curenta (inclusiv reducerile de co-plata). Farmacia lucreaza local intr-un software care are dezvoltata o interfata automata cu sistemul INFOtreat (software de la un producator de software sau software propriu, avand dezvoltata aceasta interfata de lucru).

  Dupa introducerea numarului de card, se verifica automat si fara interventia farmacistului validitatea cardului, lista de produse active si reducerile de coplata curente.

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 3

  Tranzactiile sunt raportate la finalul zilei din meniul programului de farmacie, specific fiecarui tip de soft, in conformitate cu instructiunile de lucru ale acestor producatori de soft. Aplicatia farmaciei genereaza un fisier XML la momentul salvarii bonului stocat local care se va raporta periodic, de obicei la sfarsitul programului, pe portalul INFOtreat. Formatul este cel de mai jos:

  -

  -

  3336

  676

  1987-11-18

  9910000000034999

  Art02

  2

  210

  fake-date

  1

  Medic Test

  CT

  100

  -

  3337

  677

  2011-01-23

  9910000000034999

  Art02

  2

  210

  fake-date

  1

  Medic Test

  CT

  100

  Pe https://portal.infotreat.ro, se vor efectua urmatoarele operatiuni:

  Apasa Incarca fisierul

  Browse pentru a cauta fisierul respectiv.

  Apasa Incarca.

  ../../../Users/bogdand/AppData/Local/Temp/notesC7A056/ModelRaportare.xml../../../Users/bogdand/AppData/Local/Temp/notesC7A056/ModelRaportare.xml../../../Users/bogdand/AppData/Local/Temp/notesC7A056/ModelRaportare.xmlhttps://portal.infotreat.ro/

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 4

  Actualizarea fisierelor si raportarea tranzactiilor se face doar daca exista o conexiune Internet activa pe calculatorul de pe care se executa aceste operatii.

  c. Farmacia lucreaza intr-un software propriu care nu este interfatat/interconectat cu

  platforma software INFOtreat. Se utilizeaza aplicatia proprie pentru gestionarea reducerilor de co-plata si se introduce manual fiecare tranzactie pe un site-ul web securizat al INFOtreat (presupune existenta unui acces la Internet de pe calculatorul de pe care se raporteaza tranzactiile). Responsabilitatea efectuarii unui calcul corect al reducerii de coplata in sistemul propriu informatic revine farmaciei dar pe site-ul Infotreat cand se raporteaza tranzactia (se poate opera in paralel) se afiseaza si calculul reducerii de coplata. Instructiunile de lucru de utilizat de aceste farmacii este detaliat mai jos, punctul 3.

  Nota:

  1) toate tranzactiile se vor raporta pana la data de sfarsit a lunii, astfel incat sa poata fi incluse in raportul final, extras in vederea emiterii facturii de catre farmacie.

  2) Furnizorii software care au dezvoltat deja o interfata automata intre sistemul farmaciei si platforma Infotreat sunt: Softeh, Winsoft, Pharmec, Setrio, Totalsoft, ADFarm.

  Urmatoarele precizari sunt valabile indiferent de modul de inregistrare a tranzactiei:

  Accesul la aplicatia cu carduri a INFOtreat se face un mod securizat, prin utilizarea unui certificate digital, Farmacia fiind rspunztoare de modul de pastrare si gestionare a datelor de conectare: utilizator, parol.

  Farmacia citeste folosind cititorul de cod de bare de pe card sau, in lipsa acestuia, introduce in aplicatie numarul scris sub codul de bare (13 cifre, incepand cu 991000...)

  Farmacia verifica in aplicatie statusul (starea) cardului, fie daca utilizeaza o aplicatie on line, fie, prin descararea zilnica a unui fisier de pe portal. Daca pacientul si-a epuizat cantitatea acordata cu reducere pe o perioada de 3 luni, cardul se inactiveaza pe SKU-ul respectiv.

  Pentru cardul activ, farmacia acorda pacienilor reducerea contribuiei personale la plat, dar NU o va acorda si pentru cel inactiv. De asemenea, Farmacia poate acorda si discounturi suplimentare ctre pacient, dar acestea nu vor fi suportate de productori

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 5

  3. INSTRUCTIUNI DE LUCRU PENTRU INREGISTRAREA TRANZACTIILOR PENTRU FARMACIILE CARE AU O APLICATIE PROPRIE DE GESTIONARE A CO-PLATII

  Dupa semnarea contractului, toate farmaciile primesc un certificatul digital, cu user (nume

  utilizator) si parola. Farmaciile care nu au un soft interconectat cu cel al INFOtreat trebuie sa instaleze certificatului digital inainte de operare, pe baza procedurii de instalare primite, accesul in platform INFOtreat se face DOAR de pe statiile cu certificat instalat. Se recomanda ca inregistrarile tranzactiilor cu cardul sa se efecteze fie la momentul vinderii produsului, fie o data, la sfarsitul zilei. Pasii urmati sunt:

  Se acceseaza platforma INFOtreat la adresa https://portal.infotreat.ro

  Se introduce userul si parola certificatului digital instalat pe fiecare statie de lucru, in ecranul din figura 1.

  Fig. 1. Acces aplicatie

  Se apasa tab-ul Raportare tranzactii.

  https://portal.infotreat.ro/

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 6

  Fig 2. Rapoarte tranzactii

  Se apasa Adauga inregistrare noua. Va apare urmatorul ecran:

 • PROCEDURA DE LUCRU

  A FARMACIILOR IN PROGRAMUL PHARMACESS

  Page 7

  Fig 3. Adaugare tranzactie

  Se introduce numarul cardului. Daca numarul este gresit, va aparea un mesaj de eroa