Home > Documents > 1. Hitachi RAS-10KH2 - Manual Utilizare - Lb. Romana

1. Hitachi RAS-10KH2 - Manual Utilizare - Lb. Romana

Date post: 11-Aug-2015
Category:
Author: noidforall
View: 335 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 26 /26
MANUAL DE UTILIZARE MANUAL DE UTILIZARE Echipamente aer conditionat Split de perete UNITATE DE INTERIOR / UNITATE DE EXTERIOR MODEL RAS-08KH2/RAC-08KH2 RAS-10KH2/RAC-10KH2 RAS-14KH2/RAC-14KH2 SC ASTON COM SA, Drumul Intre Tarlale nr.160-174, Sector 3, Bucuresti, Romania, Telefon:031/ 100.00.96 Fax: 031/ 100.00.95 E-mail: [email protected] 1
Transcript

MANUAL DE UTILIZAREEchipamente aer conditionat Split de pereteUNITATE DE INTERIOR / UNITATE DE EXTERIOR MODEL RAS-08KH2/RAC-08KH2 RAS-10KH2/RAC-10KH2 RAS-14KH2/RAC-14KH2

SC ASTON COM SA, Drumul Intre Tarlale nr.160-174, Sector 3, Bucuresti, Romania,Telefon:031/ 100.00.96 Fax: 031/ 100.00.95 E-mail: [email protected]

1

UNITATE DE EXTERIOR

UNITATE DE INTERIOR

Manual de instruciuni Pentru a obine performane maxime i pentru a asigura o durat de funcionare ct mai lung fr defeciuni, v rugm s citii cu atenie integral prezentul manual de instruciuni.

2

MSURI DE SIGURAN V rugm s citii cu atenie Msurile de siguran naintea punerii n funciune a unitii n vederea asigurrii unei utilizri corecte a acesteia. Atenie i Precauie. Seciunea Atenie conine chestiuni care dac nu sunt respectate strict pot cauza decesul sau vtmarea grav. Seciunea Precauie conine chestiuni care pot conduce la consecine grave dac nu sunt respectat cu rigurozitate. V rugm s respectai instruciunile cu strictee pentru a fi n siguran. Semnele indic urmtoarele mesaje.

Fii ateni la semnele

Acest semn n figur arat interdicia.Asigurai-v c ai conectat mpmntarea. Arat c instruciunile trebuie respectate.

V rugm pstrai acest manual dup citirea lui cu atenie.

PRECAUII N TIPUL INSTALRII Nu reconstruii unitatea. Dac reconstruii unitatea singuri, acest lucru poate duce la scurgerea de ap, defectare, scurtcircuit sau incendiu. V rugm cerei agentului dumneavoastr de vnzri sau tehnicianului calificat s v fac instalarea unitii. Dac instalai unitatea singuri, acest lucru poate duce la scurgerea de ap, defeciune, scurtcircuit sau incendiu. V rugm s folosii mpmntarea. Nu amplasai mpmntarea lng conductele de ap sau gaz, conductorul de iluminat sau mpmntarea telefonului. Instalarea incorect a mpmntrii poate duce la oc electric. Trebuie instalat un ntreruptor n funcie de locul de montare a unitii. Fr ntreruptor, exist riscul ocului electric. Nu instalai unitatea lng un spaiu unde exist gaz inflamabil. Unitatea de exterior poate lua foc dac n jurul ei se scurge gaz inflamabil. Asigurai un flux de ap redus la instalarea furtunului de scurgere.

ATENIE

PRECAUIE

PRECAUII N TIMPUL COMUTRII SAU NTREINERII Dac apare o situaie anormal (miros de fum), oprii funcionarea unitii, scoatei-o din priz i nchidei ntreruptorul. Contactai agentul dumneavoastr Dac continuai s folosii unitatea n situaii anormale, aceasta poate conduce la defeciune, scurtcircuit sau incendiu. V rugm contactai agentul dumneavoastr pentru ntreinere. ntreinerea fcut de dumneavoastr poate duce la oc electric sau incendiu. ATENIE V rugm contactai agentul dumneavoastr dac dorii s scoatei sau s reinstalai unitatea. Scoaterea sau reinstalarea fcut incorect de dumneavoastr poate duce la oc electric sau incendiu.

3

PRECAUII N TIMPUL FUNCIONRII Pentru sntatea dumneavoastr, evitai fluxul de aer direct pentru un timp prelungit. Nu ntroducei o vergea, o tij sau alte obiecte n refularea aerului sau la aspiraie. Pentru c ventilatorul se rotete cu o vitez mare, acest lucru poate rni. nainte de a cura, asigurai-v c ntrerupei funcionarea i acionai ntreruptorul pe OFF. Nu utilizai un conductor ca i fir fuzibil, aceasta poate cauza accidentare fatal. n timpul furtunilor cu fulgere, deconectai partea superioar a prizei sau nchidei ntreruptorul.

Produsul va fi utilizat conform specificaiei productorului i nu n alte scopuri.

Nu ncercai s utilizai unitatea cu minile ude, acest lucru ar putea duce la accident fatal.

ATENIE

Cnd utilizai unitatea cu echipamente de ardere, ventilai n mod regulat ncperea pentru a evita insuficiena de oxigen. Nu dirijai aerul rece ce iese din aparatul de aer condiionat spre aparatele de nclzire a locuinei deoarece acest lucru ar putea afecta funcionarea aparatului respectiv precum ibric electric, cuptor, etc. Asigurai-v c consolele de fixare exterioar sunt ntotdeauna stabile, ferme i fr defecte. n caz contrar, unitatea exterioar poate cdea i provoca pagube. Nu stropii sau ndreptai apa ctre corpul unitii n timpul currii, ntruct acest lucru poate cauza un scurt-circuit. Nu folosii niciun fel de aerosoli sau sprayuri de pr n apropierea unitii de interior. Aceste chimicale se pot prinde pe aripioarele schimbtorului de cldur i pot bloca fluxul de ap din evaporare ctre tvia de drenare. Apa va picura pe ventilatorul tangenial i pot cauza mprtierea apei n afara unitii de interior. V rugm s scoatei din funciune unitatea i s deconectai ntreruptorul n timpul currii, ventilatorul de mare vitez din interiorul unitii poate reprezenta un pericol.

4

Deconectai ntreruptorul dac unitatea nu este n funciune pentru mai mult timp.

Nu v urcai pe unitatea exterioar i nu punei obiecte pe ea.

Nu udai unitatea cu ap i nu aezai un vas cu ap, cum ar fi o vaz, pe unitatea de interior. Ar putea exista scurgeri de curent care s cauzeze electrocutarea.

Nu aezai plante direct sub jetul de aer deoarece acesta este duntor pentru acestea. Cnd utilizai unitatea cu ua i ferestrele deschise (umiditatea camerei este ntotdeauna peste 80%) i cu deflectorul de aer ndreptat n jos i micndu-se automat pentru mai mult timp, apa se va condensa pe deflectorul de aer i va picura ap din cnd n cnd. Aceasta v va uda mobilierul. Drept urmare, nu utilizai unitatea n aceste condiii pentru mult timp. n cazul n care cantitatea de cldur din ncpere este peste capacitatea de rcire sau nclzire a unitii (de exemplu: mai muli oameni intr n ncpere, sunt utilizate echipamente de nclzire etc.) temperatura presetat pentru ncpere nu poate fi atins.

DENUMIRILE I FUNCIILE FIECREI COMPONENTE

UNITATEA DE INTERIORFiltru de curare a aerului Filtru de aer care previne intrarea prafului n unitatea de interior Panoul frontal Indicatoare ale unitii de interior Indicator luminos care arat starea de funcionare. Deflector orizontal * Deflector vertical(orificiu de evacuare a aerului)

Telecomand Transmite un semnal de operare ctre unitatea de interior pentru operarea ntregii uniti.

5

UNITATEA DE EXTERIORFurtun de drenaj Dreneaz apa de condens ctre exterior. Cablu de conectare i tub izolator pentru conducte Admisie aer (n partea posterioar, stnga) Ieire aer

Furtun de drenaj Dreneaz apa de condens ctre exterior. Cablu de conectare i tub izolator pentru conducte Admisie aer (n partea posterioar i stnga) Ieire aer

ATENIE DENUMIRILE MODELELOR I DIMENSIUNI* n timpul funcionrii n regim de nclzire apa dezgheat sau de drenare curge din unitatea de exterior. Nu nchidei poriunea de ieire pentru drenare ntr-o zon rece pentru a nu inghea.

MODEL RAS-08KH2/10KH2/14KH2 RAC-08KH2/10KH2 RAC-14KH2

LIME (mm) 780 700 750

NLIME (mm) 280 570 570

ADNCIME (mm) 205 210 280

INDICATORII UNITII DE INTERIORLED FILTRU Cnd aparatul este utilizat timp de aproximativ 100 ore, ledul DE FILTRARE se aprinde pentru a arta c este timpul s curai filtrul. Ledul se stinge cnd Butonul de alimentare este setat pe OFF i ON din nou.BUTON TEMPORAR

LEDUL DE FUNCIONARE Ledul se aprinde n timpul funcionrii. LEDUL DE FUNCIONARE se aprinde intermitent n urmtoarele situaii n timpul nclzirii: (1) n timpul prenclzirii timp de aprox. 2-3 minute dup pornire (2) n timpul dezgherii Dezghearea va avea loc o dat la o or, timp de 5-10 minute, cnd se formeaz ghea pe schimbtorul de cldur al unitii de exterior LEDUL TEMPORIZATORULUI Acest led se aprinde cnd temporizatorul este n funciune.

6

INDICATORI DE FUNCIONARE

Buton Temporar

BUTON TEMPORAR

Apsai

B neconductor

BUTON TEMPORAR Utilizai acest ntreruptor pentru oprire sau pornire cnd telecomanda nu funcioneaz. (Folosii un b neconductor, de exemplu o scobitoare). - Apsnd ntreruptorul temporar, funcionarea se face n modul de funcionare setat anterior. - Cnd funcionarea se face utiliznd ntreruptorul temporar dup ce sursa de curent a fost oprit i pornit din nou, funcionarea se face n modul automat.

7

DENUMIRILE I FUNCIILE FIECREI PIESETELECOMAND Aceasta controleaz funcionarea unitii de interior. Raza de acoperire este de aprox. 7 metri. Dac iluminatul interior este controlat electronic, raza de acoperire poate fi mai mic, n unele cazuri, semnalul poate s nu fie recepionat. Aceast unitate poate fi fixat pe perete utiliznd dispozitivul de fixare furnizat. naintea fixrii acesteia, asigurai-v c unitatea de interior poate fi comandat din telecomand. Manevrai telecomanda cu grij. Dac o scpai sau o udai, aceasta poate compromite capacitatea de transmitere a semnalelor. Dup ce punei baterii noi n telecomand, unitatea va avea nevoie de aprox. 10 secunde pentru a rspunde la comenzi i a funciona.Fereastra de emitere a semnalelor/semnul de transmitere ndreptai aceast fereastr spre unitatea de interior cnd dai o comand. Semnul de transmitere plpie cnd se trimite un semnal Afiaj Acesta arat temperatura ambiental selectat, ora, starea temporizatorului, funcia i intensitatea circulaiei selectate Butonul PORNIRE/OPRIRE Apsai acest buton pentru a porni funcionarea. Apsai-l din nou pentru a opri funcionarea. Butonul pentru FUNCIONAREA N TIMPUL SOMNULUI Utilizai acest buton pentru a seta temporizatorul din timpul somnului. Butoane pentru TEMPERATURUtilizai aceste butoane pentru a crete sau scdea setarea temperaturii. (inei apsat i valoarea se va schimba mai repede).

Butonul pentru OR Utilizai acest buton pentru a seta i verifica ora i data. Butoane de RESETARE Selectorul de FUNCIIUtilizai acest buton pentru a selecta modul de operare. De fiecare dat cnd l apsai modul se va schimba ciclic din AUTO n HEAT (nclzire) n DEHUMIDIFY (dezumidificare) n COOL (rcire) i n FAN (ventilaie).

Selectorul pentru VITEZA VENTILATORULUIAcesta stabilete viteza ventilatorului. De fiecare dat cnd apsai acest buton, intensitatea circulaiei se va schimba de la AUTO la HI la MED la LOW. (n timpul modului de funcionare FUN, la HI la MED la LOW).

Butonul AUTO OSCILAIE Controleaz unghiul deflectorului orizontal de aer. Comanda TEMPORIZATORULUI Utilizai aceste butoane pentru a seta temporizatorul. Butonul TEMPORIZATOR OPRIT Selecteaz oprirea orei Butonul TEMPORIZATOR PORNIT Selecteaz pornirea orei Butonul REZERV Rezervarea setrii orei Butonul ANULARE Rezervarea anulrii orei

Precauii la utilizare Nu punei telecomanda n urmtoarele locuri: n btaia soarelui n apropierea unui radiator. Manevrai telecomanda cu grij. S nu o scpai i s o protejai de ap. Cnd unitatea de interior se oprete, ea nu va reporni n urmtoarele aprox. 3 minute (dect dac pornii sau oprii ntreruptorul sau scoatei din priz cablul i l bgai din nou). Aceasta este pentru protecia aparatului i nu indic o defeciune. Dac apsai butonul selector FUNCIE n timpul funcionrii, aparatul se poate opri pentru aprox. 3 minute pentru protecie.

8

FUNCIONAREA AUTOMATAparatul va stabili automat modul de funcionare, HEAT (NCLZIRE), COOL (RCIRE) sau DEHUMIDIFY (DEZUMIDIFICARE) n funcie de temperatura iniial a ncperii. Modul de funcionare selectat se va modifica cnd temperatura din ncpere variaz.Apsai selectorul FUNCIE astfel nct afiajul s arate modul de funcionare AUTO. Cnd ai selectat AUTO, aparatul va stabili automat modul de funcionare, HEAT (NCLZIRE), COOL (RCIRE) sau DEHUMIDIFY (DEZUMIDIFICARE) n funcie de temperatura curent a ncperii.

Apsai butonul (START/STOP). Funcionarea va ncepe cu un bip. Apsai butonul din nou pentru a opri funcionarea. Deoarece setrile sunt stocate n memoria telecomenzii, data urmtoare trebuie s apsai doar butonul (START/STOP). Putei crete sau scdea setarea temperaturii dup nevoie cu maximum 3C. Apsai butonul pentru temperatur i setarea temperaturii modifica de fiecare dat cu 1C. Temperatura presetat i temperatura curent din ncpere pot varia n funcie de condiii. Afiajul nu indic temperatura presetat n modul AUTO. Dac modificai setarea, unitatea de interior va produce un bip.

Condiii de Funcionare AutomatTemperatura iniial din ambient (aprox.) Peste 27C 23~27C Sub 23C Funcia RCIRE DEZUMIDIFICARE NCLZIRE Setare temperatur 27C Uor sczut fa de temperatura din ambient. 23C VITEZ VENTILATORHI la nceput, MED sau LOW dup ce este atins temperatura presetat

LOWHI la nceput, MED sau LOW dup ce este atins temperatura presetat

9

FUNCIONAREA N REGIM DE NCLZIRE Utilizai aparatul pentru nclzire cnd temperatura exterioar este sub 21C. Cnd temperatura este prea mare (peste 24C) funcia de nclzire poate s nu mearg pentru a proteja aparatul. Pentru a pstra fiabilitatea aparatului, v rugm s-l folosii cnd temperatura exterioar este mai mare de -10C.

Apsai selectorul FUNCIE pentru ca afiajul s indice

(NCLZIRE).

Setai VITEZA VENTILATORULUI dorit cu ajutorul butonului (VITEZA VENTILATORULUI) (afiajul indic setarea) (AUTO) : Viteza ventilatorului se schimb automat conform temperaturii aerului refulat. (HI) (MED) (LOW) : Vitez economic deoarece ncperea se nclzete repede. Dar putei simi rece la nceput. : Silenios : Mai silenios

Setai temperatura dorit n ncpere cu butoanele TEMPERATUR (afiajul indic setarea). Intervalul 18-22C este recomandat ca temperatur pentru ambient pentru nclzire. Dac temperatura setat este de 20C, temperatura ambientului va fi controlat la circa 20C. Setarea temperaturii i temperatura curent din ncpere pot varia n funcie de condiii. Apsai butonul (START/STOP). Operaiunea de nclzire ncepe cu un bip. Apsai butonul din nou pentru o ntrerupe operaiunea.

Deoarece setrile sunt stocate n memoria telecomenzii, data urmtoare trebuie s apsai doar butonul (START/STOP).

1

OPERAIUNEA DE DEZUMIDIFICAREUtilizai aparatul pentru dezumidificare cnd temperatura n ncpere este peste 16C. Cnd temperatura este sub 15C, funcia de dezumidificare nu va funciona.

1

Apsai selectorul FUNCIE pentru ca afiajul s indice VITEZA VENTILATORULUI este setat pe LOW. Butonul VITEZA VENTILATORULUI nu funcioneaz.

(DEZUMIDIFICARE).

2

Setai temperatura dorit din ncpere cu butonul TEMPERATUR (afiajul indic setarea). Intervalul 20-26C este recomandat ca temperatur n ncpere potrivit pentru dezumidificare.

START STOP

Apsai butonul (START/STOP). Operaiunea de nclzire ncepe cu un bip. Apsai butonul din nou pentru o ntrerupe operaiunea.

Deoarece setrile sunt stocate n memoria telecomenzii, data urmtoare trebuie s apsai doar butonul (START/STOP).

Funcia de dezumidificareCnd temperatura din ncpere este mai mare dect temperatura setat, aparatul va dezumidifica ncperea, reducnd temperatura din ncpere la nivelul presetat. Cnd temperatura din ncpere este mai mare dect temperatura setat, dezumidificarea se va face la temperatura setat, puin mai jos de temperatura curent din ncpere, indiferent de temperatura setat. Funcia se va opri, (unitatea de interior va stopa emiterea aerului) de ndat ce temperatura din ncpere devine mai joas dect temperatura setat.

1

OPERAIUNEA DE RCIRE Utilizai aparatul pentru rcire cnd temperatura exterioar este ntre 22 i 42C. Dac umiditatea din interior este foarte mare (peste 80%), se pot forma nite picturi pe grila de refulare a aerului de la unitatea de interior.

Apsai selectorul FUNCIE pentru ca afiajul s indice

(RCIRE).

Setai VITEZA VENTILATORULUI dorit cu ajutorul butonului (VITEZA VENTILATORULUI) (afiajul indic setarea) (AUTO) : VITEZA VENTILATORULUI este HI (MARE) la nceput i variaz spre MED (MEDIU) automat cnd temperatura presetat a fost atins. (HI) (MED) (LOW) : Vitez economic deoarece ncperea se nclzete repede. : Silenios : Mai silenios

Setai temperatura dorit n ncpere cu butoanele TEMPERATUR (afiajul indic setarea). Intervalul 25-28C este recomandat ca temperatur pentru ambient pentru nclzire. Dac temperatura setat este de 27C, temperatura ambientului va fi controlat la circa 27C. Setarea temperaturii i temperatura curent din ncpere pot varia n funcie de condiii. Apsai butonul (START/STOP). Operaiunea de rcire ncepe cu un bip. Apsai butonul din nou pentru a ntrerupe operaiunea. Funcia de rcire nu pornete dac setarea temperaturii este mai mare dect temperatura curent a ncperii (chiar dac se aprinde ledul OPERATION). Funcia de rcire va porni imediat ce setai temperatura mai jos de temperatura curent a ncperii.

Deoarece setrile sunt stocate n memoria telecomenzii, data urmtoare trebuie s apsai doar butonul (START/STOP).

111

FUNCIONAREA VENTILATORULUIPutei folosi aparatul doar ca un aparat de recirculare a aerului. Utilizai funcia de uscare a interiorului unitii de interior la sfritul verii.

Apsai selectorul FUNCIE pentru ca afiajul s indice Apsai pe butonul (VITEZA VENTILATORULUI).

(VENTILATOR).

Apsai butonul (START/STOP). Funcionarea ventilatorului ncepe cu un bip. Apsai butonul din nou pentru a ntrerupe operaiunea.

VITEZA VENTILATORULUI (AUTO) . Cnd setai modul AUTO pentru viteza ventilatorului n timpuloperaiunii de rcire/nclzire:

Pentru operaiunea de nclzire

Pentru operaiunea de rcire

Viteza ventilatorului se va schimba automat n funcie de temperatura aerului refulat. Cnd diferena dintre temperatura ncperii i cea setat este mare, ventilatorul va ncepe s funcioneze cu vitez HI Cnd temperatura din ncpere atinge temperatura setat, viteza ventilatorului se schimb automat pe LOW. Cnd diferena dintre temperatura ncperii i cea setat este mare, ventilatorul va ncepe s funcioneze cu vitez HI Cnd temperatura din ncpere atinge temperatura setat, se va realiza operaiunea de rcire, care schimb viteza ventilatorului i temperatura ncperii pentru a obine condiiile optime pentru o rcire natural sntoas.

1

CUM S SETAI TEMPORIZATORUL Ora, Ziua, LunaORA, ZIUA, LUNA (ora, ziua, luna curent).

Dup schimbarea bateriilor;

1 Setai luna i ziua curent cubutonul TEMPORIZATOR.

OPRIRE TEMPORIZATOR

Oprirea temporizatoruluiACTIVARE TEMPORIZATOR REZERVARE ANULARE

.

1 Apsai butonul

OFF-TIMER.

Semnul OFF se aprinde intermitent pe afiaj.

Putei seta aparatul s se opreasc la ora actual.

Activarea temporizatorului

.

1 Apsai butonul Aparatul va porni la orele desemnate.

ON-TIMER. Semnul ON se aprinde intermitent pe afiaj.

Activarea temporizatorului

1 Apsai butonulON-OFF pentru ca semnul OFF s se aprind Aparatul va porni (se va opri) la orele intermitent. desemnate. Comutarea are loc mai nti la ora presetat care apare prima oar. Semnul sgeat ce apare pe afiaj arat secvena operaiunilor de comutare.

2 Setai ora de oprire cuajutorul butonului TIMER. Apsai butonul I (RESERVE)

3

Apsai butonul

ONOFF ON s

TIMER pentru ca semnul s se aprind i semnul se aprind intermitent.

Cum s anulai rezervareandreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul (CANCEL ANULARE) Semnul (RESERVED) se stinge cu un bip i ledul (TIMER) oprete unitatea de interior.

NOTPutei seta doar una dintre funciile OFF-timer, ON-timer i ON/OFF-timer.

1

2 Apsai butonul

(TIME).

3 Setai ora curent cu ajutorul 4 Apsai butonulbutonului TIMER.

(TIME) din nou. Indicarea orei ncepe s se aprind n loc s clipeasc.

Exemplu: Ora curent este 13:30

Indicarea orei va disprea automat n 10 secunde. Pentru a verifica setarea orei curente, apsai butonul (TIME) de dou ori. Setarea orei curente s-a ncheiat.

2 Setai ora de oprire cu ajutorul butonului TIMER.

3

ndreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul I (RESERVE). Semnul OFF se aprinde n loc s clipeasc i semnul bip i ledul TIMER se aprinde pe unitatea de interior. (RESERVED) se aprinde. Se aude un

Exemplu: aparatul se va opri la 23:00 Setarea orei de oprire s-a ncheiat.

2 Setai ora de oprire cu ajutorul butonului TIMER.

3

ndreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul I (RESERVE). Semnul ON se aprinde n loc s clipeasc i semnul (RESERVED) se aprinde. Se aude un bip i ledul TIMER se aprinde pe unitatea de interior. Exemplu: Aparatul va porni la 7:00 a.m. Setarea orei de pornire s-a ncheiat.

4 Setai ora de oprire cuajutorul butonului TIMER.

5

ndreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul I (RESERVE). Semnul I ON se aprinde n loc s clipeasc i semnul (RESERVED) se aprinde. Se aude un bip i ledul TIMER se aprinde pe unitatea de interior. Exemplu: Aparatul se va opri la 10:30 p.m. i va porni la 7:00 a.m. Setarea orelor de pornire/oprire s-a ncheiat.

Temporizatorul poate fi utilizat n trei moduri: off-timer, on-timer i ON/OFF-timer. Setai ora curent mai nti deoarece servete ca punct de referin. Deoarece setrile orei sunt stocate n memoria telecomenzii, data urmtoare trebuie s apsai doar butonul I (RESERVE) pentru a folosi aceleai setri.

1

CUM S SETAI TEMPORIZATORUL PENTRU PERIOADA SOMNULUIMai nti setai ora curent, dac nu este setat dinainte (vezi paginile pentru setarea orei curente). Apsai butonul (SOMN), iar afiajul se modific aa cum se arat mai jos.Mod Temporizator pentru somn Indicaie 1 or 2 ore 3 ore 7 oreTemporizatorul pentru somn este oprit

SOMN

Temporizatorul pentru somn: Aparatul va continua s funcioneze pentru numrul de ore desemnat, dup care se va opri. ndreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul SLEEP. Informaiile temporizatorului vor fi afiate pe telecomand. Ledul TEMPORIZATORULUI se aprinde cu un bip de la unitatea de interior. Cnd temporizatorul de timp a fost setat, afiajul arat ora de oprire.

Exemplu: dac setai ora pentru somn la 3 ore la 11:38, ora de oprire va fi la 2:38.

Temporizator somn

Aparatul va fi oprit de temporizatorul pentru somn i va fi pornit de dispozitivul de pornire a temporizatorului.

1 Setai dispozitivul de pornire a temporizatorului. 2 Apsai butonul (SLEEP) i setai temporizatorul pentru somn.Pentru nclzire: n acest caz, aparatul se va opri n 2 ore (la 1:38) i va porni din nou la ora 6:00 dimineaa urmtoare.

Cum s anulai rezervareandreptai fereastra de semnal a telecomenzii spre unitatea de interior i apsai butonul (CANCEL ANULARE) Semnul (RESERVED) se stinge cu un bip i ledul (TEMPORIZATOR) oprete unitatea de interior.

1

Explicarea temporizatorului pentru perioada somnuluiDispozitivul va controla VITEZA VENTILATORULUI i temperatura ambientului n mod automat astfel nct este obinut o funcionare silenioas i neduntoare pentru sntatea persoanelor. Se poate seta temporizatorul pentru oprire dup 1, 2, 3 sau 7 ore. Intensitatea circulaiei i temperatura din ambient sunt controlate aa cum e indicat n partea de jos. Funcionarea cu temporizatorul pentru perioada somnului Funcia Funcionare Temperatura din ambient va controla 5C sub temperatur iar VITEZA VENTILATORULUI va fi setat pe LOW 60 de minute dup setarea temporizatorului pentru perioada somnului. Temperatura din ambient va controla 2C peste temperatur iar VITEZA VENTILATORULUI va fi setat pe LOW 60 de minute dup setarea temporizatorului pentru perioada somnului.5CSetare temporizator somn 60 minute mai trziu

nclzire

2 ore mai trziu 3 ore mai trziu

7 ore mai trziu

Rcire i dezumidificare

2CSetare temporizator somn 6 ore mai trziu 2 ore mai trziu 7 ore mai trziu 60 minute mai trziu 3 ore mai trziu

Ventilator

Setrile temperaturii din ambient i circulaia sunt modificate.

NOT Dac data sau ora curent nu au fost setate, temporizatorul pentru perioada de somn nu poate fi setat. Dac temporizatorul pentru perioada de somn este setat dup temporizatorul off-, on/off- sau off/on-, temporizatorul pentru perioada de somn se activeaz naintea temporizatorului off-, on/off- sau off/on-. Nu putei seta un alt temporizator n timpul funcionrii temporizatorului pentru perioada de somn. Dup ce a fost terminat perioada setat pentru somn, apsnd din nou pe temporizatorul pentru perioada de somn, acesta va reactiva ultima setare. Temporizatorul pentru perioada de somn este efectiv numai o dat.

1

REGLAREA DEFLECTOARELOR DE AER

Reglarea aerului condiionat n direciile sus i jos. Deflectorul de aer orizontal este setat automat n unghiul adecvat fiecrei funcionri. Deflectorul se poate mica n sus i n jos n mod continuu i se poate totodat seta n unghiul dorit utiliznd butonul (AUTO SWING).

Dac apsai o dat butonul (AUTO SWING), deflectorul de aer orizontal se mic n sus i n jos. Dac apsai butonul din nou, deflectorul se oprete n poziia curent. Sunt necesare cteva secunde (aprox. 6 secunde) nainte ca deflectorul s nceap s se mite. Utilizai deflectorul de aer orizontal n limita intervalului de reglare artat n partea dreapt. Cnd funcionarea se oprete, deflectorul de aer orizontal se mic i se oprete n poziia n care orificiul de evacuare a aerului se nchide.

La rcire, dezumidificare Verticalcca 15 cca 60

ATENIE n timpul funcionrii pe Rcire nu lsai deflectorul de aer orizontal n poziia de oscilaie pentru mult timp. Se pot forma picturi pe acesta care pot picura.

inei deflectorul de aer orizontal aa cum se arat n figur Reglarea aerului condiionat n direciile stnga i dreapta. i reglai aerul condiionat spre stnga sau dreapta.

La nclzire Verticalcca 45 cca 30

ATENIE Atunci cnd unitatea funcioneaz n regim de rcire cu deflectorul de aer ndreptat n jos i micndu-se pentru o perioad lung de timp, se va forma condens i va picura din cnd n cnd. n acest caz va fi udat mobila dumneavoastr.

1

CUM S SCHIMBAI BATERIILE DIN TELECOMANDScoatei capacul aa cum este indicat n figur i scoatei bateriile vechi.

Instalai bateriile noi. Orientarea bateriilor trebuie s se potriveasc semnelor din carcas.

ATENIE1. Nu utilizai baterii noi i vechi sau baterii de diferite tipuri n acelai timp. 2. Scoatei bateriile atunci cnd nu utilizai telecomanda mai mult de 2 sau 3 luni.

mpingei i tragei n sensul sgeii

1

MODURILE IDEALE DE FUNCIONARE Temperatura corect din ncpere Montai perdele sau jaluzele

Atenie Temperatura prea sczut este periculoas pentru sntate i reprezint o risip de energie electric.

Este posibil s reducei ptrunderea cldurii n ncpere prin ferestre.

Ventilaia

Utilizarea eficient a temporizatoruluiNoaptea, utilizai modul de operare OFF sau ON al temporizatorului mpreun cu ora de trezire dimineaa. Aceasta v va permite s avei o temperatur plcut. V rugm s utilizai temporizatorul eficient.

Atenie Nu ncuiai ncperea pentru o perioad lung de timp. Deschidei din cnd n cnd ua i geamurile pentru ca aerul proaspt s intre.

Nu uitai s curai filtrul de aerFiltrul de aer plin cu praf va reduce volumul de aer i eficiena rcirii. Pentru a preveni risipa de energie electric, curai filtrul la fiecare 2 sptmni.

Reglai temperatura corect pentru bebelui i copiiFii ateni la temperatura din ncpere i direcia jetului de aer cnd folosii aparatul pentru bebelui, copii i btrni care au dificulti de deplasare.

2

INFORMAII PENTRU UTILIZATOR Aerul condiionat i sursa de cldur din ncpereAtenie n cazul n care cantitatea de cldur din ncpere este peste capacitatea de rcire a aparatului de aer condiionat (de exemplu: mai mui oameni intr n ncpere, utilizai surs de nclzire) temperatura din ncpere presetat nu poate fi atins.

Neutilizarea pentru mai mult timpCnd unitatea de interior nu va fi folosit pentru mai mult timp, v rugm s ntrerupei alimentarea cu curent de la surs. Dac alimentarea este ON, unitatea de interior va consuma nc 8W pentru circuitul de funcionare, chiar dac este n modul OFF.

n cazul fulgerelor

Atenie Pentru a proteja ntregul aparat pe timpul furtunilor cu fulgere, oprii funcionarea aparatului i scoatei-l din priz.

Interferena cu alte produse electrice

Atenie Pentru a evita interferena de zgomote, v rugm s aezai unitatea de interior i telecomanda sa la cel puin 1 m de produsele electrice.

Pentru a preveni interferena plasai la cel puin 1 metru

Lamp fluorescent tip inverter

2

MONTAREA FILTRELOR DE CURAT AERUL

ATENIE Curarea i ntreinerea trebuie efectuate doar de personal calificat. naintea currii, oprii funcionarea i ntrerupei sursa de alimentare cu curent.

Deschidei panoul frontal. Tragei panoul frontal inndu-l de ambele capete cu ambele mini.

Scoatei filtrul mpingei n sus pentru a elibera clemele i scoatei filtrul.

Montarea filtrelor de curare a aerului la filtru Montai filtrele ce cur aerul pe cadru apsnd uor la ambele capete i dai-i drumul dup ce a intrat n cadrul filtrului.

ATENIE Nu ndoii filtrul de curare a aerului deoarece aceasta i poate deteriora structura.

Montai filtrele Montai filtrele asigurndu-v c suprafaa pe care scrie FRONTFA este n fa. Dup montarea filtrelor, mpingei panoul frontal n zona celor trei sgei, aa cum se arat n figur, i nchidei-l.

NOT n cazul scoaterii filtrelor de curare a aerului, v rugm s urmai instruciunile de mai sus. Capacitatea de rcire este uor slbit i viteza de rcire devine mai mic cnd filtrele de curare a aerului sunt uzate. Astfel, setai viteza ventilatorului pe HIGH cnd utilizai aparatul n aceste condiii. Filtrele de curare i odorizare a aerului sunt lavabile i reutilizabile de maxim 20 de ori folosind un aspirator de praf i cltindu-le sub jetul de ap de la robinet. Numrul de tip pentru aceste filtre de curare a aerului este . V rugm s folosii acest numr pentru a-l comanda atunci cnd dorii s l rennoii. Nu utilizai aparatul de aer condiionat fr filtru. Praful poate intra n aparat i l poate deteriora.

2

NTREINERE

ATENIE Curarea i ntreinerea trebuie efectuate doar de personal calificat. naintea currii, oprii funcionarea i ntrerupei sursa de alimentare cu curent.

1.

FILTRUL DE AER

Curai filtrul de aer deoarece poate mprtia praf n ncpere. Cnd filtrul de aer este plin de praf, jetul de aer descrete i capacitatea de rcire se va reduce. Mai mult, se poate produce zgomot. Asigurai-v c ai curat filtrul urmnd procedura de mai jos. PROCEDUR

Deschidei panoul frontal i scoatei filtrul. Ridicai uor i scoatei filtrul de curare a aerului din cadrul filtrului pentru aer. aspiratorul. Dac este prea mult praf, filtrul de aer poate fi splat sub jetul de la robinet i frecat uor cu o perie. Lsai filtrele s se usuce la umbr.

Aspirai praful din filtrul de aer i filtrul de curare a aerului utiliznd

Reintroducei filtrul de curare a aerului n cadrul pentru filtre. Aezai filtrul cu semnul FRONT n fa i fixai-le n poziia original. Dup montarea filtrelor, mpingei panoul frontal n zona celor trei sgei, aa cum se arat n figur, i nchidei-l.

NOT: Filtrele de curare i odorizare a aerului trebuie s fie curat o dat pe lun sau mai devreme dac se observ ncrcarea acestuia. Cnd este folosit peste termenul limit, acesta i poate pierde proprietile de odorizare. Pentru o performan maxim, se recomand nlocuirea o dat la 3-6 luni, n funcie de cerinele aplicaiei.

ATENIE Nu splai filtrul cu ap mai fierbinte de 40C. Filtrul se poate strnge. Cnd l splai, scuturai-l bine de ap i uscai-l la loc umbros; nu-l expunei n btaia soarelui. Filtrul se poate strnge. Nu folosii detergent pe filtrul de curare a aerului ntruct unii detergeni pot afecta performanele electrostatice ale acestuia.

2

2. PANOUL FRONTAL LAVABIL Scoatei panoul frontal i splai-l cu ap curat. Splai-l cu un burete moale. Dup utilizarea unui detergent neutru, splai-l bine cu ap curat. Cnd nu ai scos panoul frontal, tergei-l cu o crp uscat i moale. tergei telecomanda bine cu o crp uscat i moale. ndeprtai bine apa. Dac rmne ap pe indicatori sau pe receptorul de semnale a unitii de interior, se pot produce defeciuni. Metoda de scoatere a panoului frontal Asigurai-v c inei panoul frontal cu ambele mini cnd l scoatei i-l reinstalai.

Scoaterea panoului frontal

Montarea panoului frontalFlan

Orificiu

Proiecie

Cnd panoul frontal este complet deschis cu ambele mini, mpingei braul drept spre interior pentru a-l scoate i n timp ce nchidei uor panoul frontal, mpingei spre nainte.

Micai proieciile braelor drept i stng n Flanele din unitate i introducei-le bine n orificii.

ATENIE Nu stropii cu ap corpul unitii cnd o curai, acesta poate cauza scurtcircuit. Nu utilizai niciodat ap fierbinte (peste 40C), benzin, motorin, acid, diluant sau o perie deoarece acestea pot deteriora suprafaa din plastic a nveliul.

3. NTREINEREA LA NCEPUTUL UNEI PERIOADE NDELUNGATE DE NEUTILIZARE Utilizai aparatul setnd modul de operare pe (FAN) i viteza ventilatorului pe HI timp de o jumtate de zi, ntr-o zi frumoas, apoi uscai ntreaga unitate. ntrerupei alimentarea cu curent.

Jet de aer

ATENIE

2

V rugm s folosii mpmntarea. Nu amplasai circuitul de mpmntare n apropierea conductelor de ap sau de gaz, paratrznetului sau mpmntrii telefonului. Instalarea necorespunztoare a cablului de mpmntare poate cauza electrocutarea. Trebuie instalat un ntreruptor n funcie de amplasamentul unitii. Fr instalarea unui ntreruptor, poate exista pericolul electrocutrii. IMPORTANT Cablurile sunt colorate n conformitate cu urmtorul cod: Verde-i-galben : mpmntare Albastru : Nul Maro : Faza ntruct culorile cablului de la locul unde va fi efectuat instalarea pot s nu corespund culorilor cablurilor de la echipament, procedai astfel: Cablul care este colorat galben-i-verde trebuie s fie conectat la terminalul de la priz care este marcat cu litera E sau cu simbolul de mpmntare sau colorat verde sau verde-i-galben. Cablul care este colorat albastru trebuie s fie conectat la terminalul de la priz care este marcat cu litera N sau colorat negru. Cablul care este colorat maro trebuie s fie conectat la terminalul de la priz care este marcat cu litera L sau colorat rou. NOTA n cazul n care cablul furnizat s-a deteriorat, acesta trebuie s fie nlocuit cu un cablu special care poate fi obinut de la centre autorizate de service/piese de schimb.

ATENIE Curarea i ntreinerea trebuie fcute doar de personal autorizat. naintea currii, oprii funcionarea i ntrerupei sursa de curent.

VERIFICAREA REGULATV RUGM S ASIGURAI VERIFICAREA URMTOARELOR PUNCTE DE CTRE PERSONAL AUTORIZAT, LA JUMTATE DE AN SAU ANUAL. CONTACTAI AGENTUL DUMNEAVOASTR DE VNZRI SAU PUNCTUL DE SERVICE

1mpmntarea este deconectat sau rupt?

2Cadrul de montaj este afectat serios de rugin, iar unitatea de exterior este aplecat sau instabil?

3Cablu de alimentare este bine bgat n priz? (Asigurai-v c nu exist contact slab ntre ele).

SERVICE I GARANIE DUP VNZARE CND SOLICITAI SERVICE, VERIFICAI URMTOARELE 2

STAREAparatul nu funcioneaz

VERIFICAI URMTOARELE PUNCTE Sigurana este n ordine? Tensiunea este foarte mare sau foarte mic? ntreruptorul este pe poziia ON? Setarea modului de funcionare difer de alte uniti de interior? Filtrul de aer este nfundat cu praf? Razele soarelui cad direct pe unitatea de exterior? Jetul de aer al unitii de interior este obstruat? Uile sau ferestrele sunt deschise sau exist o surs de nclzire n ncpere? Temperatura setat este corect?

Aparatul nu rcete bine Aparatul nu nclzete bine

Observaii n timpul funcionrii silenioase sau a opririi funcionrii, pot aprea urmtoarele fenomene, dar acestea nu sunt anormale pentru funcionare. (1) Un zgomot uor de curgere al refrigerantului n timpul ciclului de rcire. (2) Un zgomot uor ca de frecare din cutia ventilatorului care este rcit i apoi treptat nclzit cnd se oprete funcionarea. Aparatul de aer condiionat ar putea emite un miros deoarece diferitele mirosuri de fum, alimente, cosmetice i altele ader la acesta. Deci filtrul de aer i evaporatorul trebuie curate regulat pentru a reduce mirosurile. V rugm s contactai imediat agentul dumneavoastr de vnzri dac aparatul de aer condiionat nu funcioneaz normal dup verificrile de mai sus. Informai agentul asupra modelului unitii dumneavoastr, numrului de fabricaie, datei instalrii. Informai-l i asupra defeciunii. Sursa de alimentare va fi conectat la tensiunea adecvat, altfel unitatea se va defecta sau nu va atinge capacitatea specificat. OBSERVAIE La pornirea aparatului, mai ales cnd lumina din ncpere este slab, poate avea loc o uoar fluctuaie de luminozitate. Aceasta nu are consecine. Trebuie respectate condiiile Companiilor de Furnizare a Curentului.

Not Evitai utilizarea aparatului de aer condiionat pentru rcire atunci cnd temperatura exterioar este sub 21C (70F). Temperaturile minime i maxime de funcionare recomandate pentru prile calde i reci sunt urmtoarele:

Interior Exterior

Bulb uscat C Bulb umed C Bulb uscat C Bulb umed C

Rcire Minimum Maximum 21 32 15 23 21 43 15 26

nclzire Minimum Maximum 20 27 12 19 2 21 1 15

2


Recommended