+ All Categories
Home > Documents > 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată...

0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată...

Date post: 05-Mar-2020
Category:
Upload: others
View: 7 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
20
Proiect: FIBRAN S.A. - May 2013 FIBRAN ROMANIA SRL Strada Sfanta Agnes Nr.186 A 077160 Ilfov Romania Fax: +40 31 816 8355 office@ fibran.ro www.fibran.ro 02
Transcript
Page 1: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

Proi

ect:

FIB

RAN

S.A

. - M

ay 2

013

FIBRAN ROMANIA SRL

Strada Sfanta Agnes Nr.186 A 077160 Ilfov Romania

Fax: +40 31 816 8355

office@ fibran.rowww.fibran.ro

0200

Page 2: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

F I B R A N g e oProduse din vată minerală bazaltică pentru izolaţie termică, izolaţie fonică şi protecţie împotriva focului, pentru utilizare în domeniul construcţiilor

CATALOG DE PRODUSE

0200

Page 3: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

02

Ιzolaţie din vată minerală bazaltică pentru clădiri

Fabricarea FIBRANgeo

Produsele din vată minerală bazaltică FIBRANgeo sunt prelucrate industrial din rocă topită şi transformată fibre. Acestea sunt clasificate ca produse din vată minerală pentru utilizare în izolarea construcţiilor, conform Standardului European EN 13162 (Produse din vată minerală pentru izolaţii în domeniul construcţiilor).

Toate produsele izolante din vată minerală FIBRANgeo întrunesc cerinţele Standardelor Europene privind CALITATEA şi SIGURANŢA.

Izolaţia din vată minerală este un material natural fibros, anorganic, recunoscută în mare măsură pentru proprietăţile sale termoizolante şi fonoizolante, precum şi pentru performanţa excelentă în ceea ce priveşte protecţia împotriva focului.

Produsul FIBRANgeo este realizat din rocă minerală, topită mai întâi într-un cuptor electric la temperatura de 1520°C, apoi transformată în fibre. Utilizarea tehnologiei bazate pe cuptor electric pentru realizarea acestui produs permite controlul exact al temperaturii de topire, în comparaţie cu metoda bazată pe furnale înalte, utilizată de peste 90% dintre producătorii de vată minerală. Menţinerea temperaturilor constante în cadrul procesului de topire garantează stabilitatea dimensională a fibrelor şi asigură caracteristici tehnice excelente ale produsului final. În plus, neutilizarea combustibililor minerali (ex. cocs) ca principal combustibil pentru producţie diminuează emisiile de gaze poluante în mediul înconjurător.

După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu care asigură hidrofobia, devin aderente, elastice şi hidrofobe.

Vata minerală FIBRANgeo este realizată sub formă de plăci, rulouri şi vrac, cu diverse dimensiuni, fiind ulterior ambalată.

Plăcile şi rulourile pot fi fabricate şi cu învelişuri speciale.

FIBRANgeo

Page 4: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

03

Termoizolaţie

Termoizolaţie excelentă, cu un coeficient foarte scăzut de conductivitate termică şi o rezistenţă termică maximă, chiar şi la temperaturi ridicate. Temperatura de înmuiere a fibrelor se situează peste pragul de 1.000°C, iar liantul acestora intră în evaporare când temperatura acestuia depăşeşte 200°C, proprietăţile izolante ale materialelor rămânând neschimbate. În consecinţă, produsele FIBRANgeo sunt potrivite pentru utilizarea în medii cu temperaturi ridicate.

Fonoizolaţie Coeficient ridicat de absorbţie a sunetului şi rezistibilitate optimă la trecerea aerului. Aceste caracteristici asigură o izolare fonică ridicată şi o performanţă acustică îmbunătăţită a spaţiilor. Învelişurile speciale maximizează izolarea fonică necesară la anumite frecvenţe.Rezistenţă ridicată la compresie şi rigiditate dinamică foarte scăzută, adică foarte rigidă, dar cu o elasticitate eficientă. Aceste caracteristici reduc transmiterea zgomotului de impact, cum ar fi, de exemplu, în cazul pardoselilor flotante.

Protecţie împotriva foculuiMateriale ignifuge (Clasa A1 în conformitate cu EN 13501-1) care își păstrează proprietăţile izolante la temperaturi ridicate, contribuind la împiedicarea răspândirii focului, salvând vieţi şi protejând construcţiile şi proprietăţile. În consecinţă, aceste produse constituie elemente cheie de rezistenţă la foc a pereţilor, pardoselilor, acoperişurilor, panourilor prefabricate, uşilor sau altor sisteme pasive de protecţie împotriva focului.

Ventilaţie pasivă Materiale cu structură cu celule deschise, cu rezistenţă la difuzia vaporilor de apă similară rezistenţei aerului (μ=1). Aceste caracteristici îmbunătăţesc capacitatea de respiraţie a elementelor de construcţie, permiţând fluxul unor cantităţi foarte mici de aer şi vapori prin învelişul clădirii, ca urmare a diferenţelor de presiune a aerului de la interior şi de la exterior (Ventilaţie Pasivă).Ventilaţia asigură oxigenarea, stabilizează umiditatea relativă a spaţiilor şi înlătură mirosurile neplăcute, fumul, praful, bacteriile aeropurtate şi dioxidul de carbon.Produsele FIBRANgeo asigură ventilaţia pasivă maximă a construcţiilor, satisfăcând cerinţele de Proiectare Bioclimatică.

Hidrofobie - nehigroscopieHidrofobia fibrelor face ca produsele FIBRANgeo să fie hidrofobe şi nehigroscopice. Fibrele din vată minerală nu sunt afectate de umezeală sau apă. În cazul în care vata minerală se umezeşte, aceasta se usucă foarte rapid prin ventilaţia pasivă şi revine complet la caracteristicile iniţiale. În plus, aceasta nu reţine umezeala în cazul în care intră în contact cu alte elemente umede ale construcţiei.

Rezistenţă la sarcini mecaniceProdusele din vată minerală FIBRANgeo, în funcţie de structura şi orientarea fibrelor, dispun de rezistenţă mecanică ridicată, chiar şi în cazul densităţilor relativ reduse.

Naturale, anorganice, inodore, inerte chimic (Ph neutru)Produsele nu erodează chimic elementele de construcţie cu care intră în contact şi nici nu sunt erodate de către acestea, nici chiar în condiţii de umiditate ridicată.

Uşoare, uşor de manipulat, tăiat şi instalat

Rezistente la vibraţii

Nu permit dezvoltarea de microorganisme, insecte sau rozătoare

Reciclabile

Favorabile mediului înconjurător şi utilizatorului final

Avantajele produselor FIBRANgeo

SCUTENERGETIC.

Page 5: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

04

Produsele FIBRANgeo sunt fabricate sub formă de plăci rigide, semirigide şi flexibile, rulouri şi vrac. Gama de produse standard FIBRANgeo fără înveliş este următoarea:

Pentru dimensiunile standard ale produselor, vă rugăm să consultaţi paginile de la 08 la 14.Pentru informaţii tehnice suplimentare cu privire la anumite produse FIBRANgeo, vă rugăm să consultaţi fişele tehnice ale produselor (www.fibran.gr).

Produsele FIBRANgeo sunt potrivite pentru utilizarea în cadrul tuturor tipurilor de construcţii. Acestea pot fi utilizate pentru izolarea tuturor elementelor de construcţie cum ar fi pereţi, planşee, tavane, acoperişuri, terase, echipamente de construcţie, instalaţii mecanice, izolare fonică şi sisteme pasive de prevenire a incendiilor.

Pentru alegerea tipului corespunzător de produs, vă rugăm să consultaţi Selectorul de Produse în funcţie de Utilizare de la pagina 07.

Produsele FIBRANgeo sunt disponibile cu următoarele învelişuri standard, în vederea întrunirii cerinţelor pentru utilizări individuale:

AX: Folie de aluminiu cu hârtie protectoare ranforsată cu plasă din fibră de sticlăAL: Folie de aluminiu ranforsată cu plasă din fibră de sticlăYM: Material negru din vată de sticlă neţesutăYA: Material alb din vată de sticlă neţesutăXA: Hârtie rezistentă tip sulfatBIT: Înveliş bituminos

Tipuri de produse FIBRANgeo

Utilizări ale FIBRANgeo

Învelişuri ale FIBRANgeo

Produsele FIBRANgeo sunt livrate în ambalaj.Numărul corespunzător de plăci şi rulouri individuale este împachetat în peliculă PE, în pachete şi role.Numărul corespunzător de pachete este învelit într-o peliculă etanşă, cu o peliculă suplimentară PE, în paleţi.

Pentru detalii cu privire la pachete şi paleţi pentru anumite tipuri de produse FIBRANgeo, vă rugăm să consultaţi paginile de la 08 la 14.(www.fibran.gr).

Ambalarea FIBRANgeo

Gam

a de

pro

duse

FIB

RAN

geo

Placi rigide:Păci semirigide: Păci flexibile:Rulouri:Vrac:

BP 70, BP 50, BP 40, BP 30, BP-021, B-571, B-051B-001, B-570B-050, B-040, B-030R-050XS-LOOSE

Page 6: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

Certificare EUCEB

Toate produsele izolante FIBRANgeo din vată minerală poartă marcajul de certificare EUCEB (Organismul European de Certificare pentru Produse din Vată Minerală). EUCEB este o organizaţie independentă ale cărei proceduri asigură conformitatea produselor izolante din vată minerală cu directiva 97/69/CE, Nota Q, cu privire la biosolubilitate fibrelor acestora şi neclasificarea ca materiale ‘carcinogene’.

În plus, în conformitate cu Regulamentul CE 790/2009 (August 10, 2009) produsele izolante din vată minerală nu mai sunt clasificate ca produse care cauzează iritarea pielii (R38).

Certificare ISO 9001:2008

Sistemul de management al calităţii implementat de FIBRAN S.A. este în conformitate cu EN ISO 9001:2008 pentru proiectarea şi prelucrarea Vatei Minerale (MW), conform certificării acordate de organismul independent TÜV NORD CERT, cu număr de înregistrare a certificatului 04 100 960680.

Certificare CE

Toate produsele izolante din vată minerală FIBRANgeo sunt în conformitate cu Directiva Europeană 89/106/CEE din 2004. În conformitate cu Directiva de mai sus cu privire la Produsele pentru Construcţii, toate tipurile de produse FIBRANgeo din vată minerală poartă marcajul CE şi sunt în conformitate cu Standardul European EN 13162, care se referă la produsele izolante din vată minerală utilizate în construcţii. În conformitate cu Standardul European susmenţionat, fiecare produs izolant dobândeşte un cod prin care se definesc caracteristicile tehnice ale acestuia.

Exemplu:

MW - EN 13162 – Ti - CS(10)i – TRi - PL(5)i – CPi – WS - WL(P) – MUi – SDi - AFri – AWi • MW – Material izolant realizat din vată minerală, fabricat industrial din rocă, zgură sau sticlă.

• EN 13162 – Numărul Standardului European

• Ti – Tolerante pentru grosime. Clase de toleranţe pentru grosime din grosimea nominală (ex.: Clasa T4 : - 3mm + 5mm).

• CS(10)i – Tensiune de compresie minimă la o deformare de 10% (kPa).

• TRi – Rezistenţă minimă la tracţiune perpendiculară pe feţe (kPa).

• PL (5)i – Sarcină Concentrată (N). Sarcină minimă de compresie (aplicată pe o suprafaţă mică de 50 cm²) la o deformare de 5 mm.

• CPi – Compresibilitate (mm). Diferenţa maximă dintre grosimea dL, sub o sarcină de 0.25 kPa, şi grosimea dB, sub o sarcină de 2 kPa (+ - 48 kPa).

• WS – Absorbţia apei de scurtă durată (kg/m²) cu imersiune parţială în apă pentru 24 ore <1 kg/m².

• WL(P) – Absorbţia apei de lungă durată (kg/m²) cu imersiune parţială în apă pentru 28 zile <3 kg/m².

• MUi – Transmisia Vaporilor de Apă. Coeficientul maxim (factor μ) de rezistenţă la difuzia vaporilor de apă la rezistenţa unui strat egal de aer.

• SDi – Rigiditate Dinamică (MN/m³). Coeficientul maxim (factor s’) a tensiunii de compresie dinamică la modificarea dinamică a grosimii.

• AFri – Rezistenţă la Trecerea Aerului (kPa s/m²). Coeficientul minim de rezistenţă la trecerea aerului a materialului cu o grosime de 1m >5 kPa s/m².

• AWi - Coeficient Ponderat de Absorbţie Acustică. Valoarea coeficientului de absorbţie acustică αw la frecvenţa de 500Hz, măsurată pe curba standard de absorbţie acustică.

De asemenea, conductibilitatea termică λD şi rezistenţa termică RD, precum şi clasa de comportare la foc ar trebui declarate.

• λD - ConductivitateTermică Declarată (W/mK). Conductivitatea maximă nominală pe durata de exploatare a materialului, la o temperatură medie de 10 °C (mai mare decât rezultatele de test), în conformitate cu EN 13162.

Conductivitatea termică λ (W/mK) reprezintă cantitatea de căldură transmisă printr-un strat de material, cu o suprafaţă de 1 m² şi 1 m grosime, când o diferenţă constantă de temperatură de 1 K este păstrată între feţele stratului.

• RD - Rezistenţă Termică Declarată(m²K/W). Rezistenţa termică nominală minimă pe durata de exploatare a materialului, la o temperatură medie de 10 °C (mai mică decât rezultatele de test), în conformitate cu EN 13162.

Rezistenţa termică R (m²K/W) reprezintă coeficientul grosimii d a materialului la conductibilitatea termică λ a materialului.

• Clasa de comportare la foc – Materialele de construcţie sunt clasificate în funcţie de comportamentul acestora la foc în Clasele A1 (ignifuge), de la A2, B, C, D, E la F (nu este determinată performanţa), conform EN 13501-1

05

Certificări ale FIBRANgeo

Toate produsele izolante din vată minerală FIBRANgeo întrunesc cer inţele Standardelor Europene privind CALITATEA şi SIGURANŢA.

0751

Calitatea produselor FIBRANgeo este asigurată în conformitate cu standardele EN 13162 şi EN 13172.Aceste standarde stabilesc tipul şi frecvenţa măsurătorilor realizate atât de către instituţii recunoscute şi independente, cât şi de laboratoarele FIBRAN.0751

SCUTENERGETIC.

Societatea FIBRAN S.A. nu poate fi trasă la răspundere pentru nicio daună cauzată de necorespundere în utilizarea produselor , transport, depozitare şi manipulare.

Page 7: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

Produse izolante din vată minerală FIBRANgeo,

Sim

bol c

onfo

rmEN

131

62

Uni

tate

BP 7

0

BP 5

0

BP 4

0

BP 3

0

BP -

021

B - 5

71

Β - 0

51

B - 0

01

B - 5

70

B - 0

50

B - 0

40

B - 0

30

R - 0

50

Stan

dard

EN

Grosime dN mm 40-160 40-160 30-160 40-160 40-160 20-120 20-120 20-160 30-160 40-160 40-160 40-160 30-80 EN 823

Toleranţă grosime Ti Clasa T7 T7 T7 T7 T5 T7 T6 T4 T4 T4 T4 Τ4 T4 EN 13162

Lungime L mm 1200 1200 1200 1200 1200/1000 1200 1200 1200 1200 1200 1200 1200 2500

- 10000 EN 822

Lăţime B mm 600-2000

600-2000 600 600 600 600 600 600 600 600 600 600 1000 EN 822

Conductivitate termică declarată la 10o C

λD W/mK 0.039 0.038 0.039 0.036 0.036 0.035 0.035 0.033 0.033 0.035 0.035 0.035 0.035EN 13162EN 12667EN 12939

Clasificare reacţie la foc Clasa A1 (ignifug) EN 13501-1

Temperatura de înmuiere - 0C > 1000 0C

Capacitate calorică specifică

C kJ/kgK 0.84

Tensiune de compresiune la o deformare de 10%

CS(10)i kPa 70 50 40 30 30 25 20 5/10 EN 826

Sarcină concentrată la deformare 5mm

PL(5)i N 700 600 550 400 400 350 200 EN 12430

Compresibilitate(cp=dL-dB) CPi mm CP2 CP2 CP2 CP2 CP2 CP2 CP2

EN 13162EN 12431

Sarcină nominală de compresie

- kN/m2 15 12 10 7 7 7 5

Rezistenţă la tracţiune perpendiculară pe feţe

TRi kPa 20 15 15 10 10 EN 1607

Rezistenţă la tracţiune paralelă cu feţele

σt kPa 14 12 10 5 EN 1608

Absorbţia apei pe termen scurt (24 ore)

WS kg/m2 < 1 EN 1609

Absorbţia apei pe termen lung (28 zile)

WL(P) kg/m2 < 3 EN 12087

Factor de rezistenţă la difuzia vaporilor de apă (μ)

ΜUi - 1 EN 12086

Rezistenţă la trecerea aerului (r)

AFr i kPa s/m2 60 60 60 60 60 60 60 60 50 30 15 10 30 EN 29053

Coeficient ponderat de absorbţie acustică (αw)

dN mm 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50EN ISO 354

EN ISO 11654AWi - 0.95 0.95 0.95 0.95 0.95 0.95 0.95 1 1 1 1 1 1

Rigiditate dinamică (s’)dN mm 50 40 50 50 50 80 50 80

EN 29052-1SDi MN/m3 35 32 27 20 20 9 10 5

Date tehnice

06

Tip

de p

rodu

s

Page 8: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

pentru utilizare în domeniul construcţiilor

07

SELECTOR DE PRODUSE FIBRANgeo

BP

70

BP

50

BP

70

BIT

BP

50

BIT

BP

40

BP

30

BP

-02

1

B-5

71

B-0

51

B-0

01

B-5

70

B-5

70

AX

B-5

70

YM

B-0

50

B-0

40

B-0

30

R-0

50

R-0

50

AX

Plăci rigide Plăci semirigide Plăci flexibile Rulouri

ACOPERIŞURI PLANE

Izolaţia exterioară pentru acoperiş din beton / platformă din oţel cu membrană polimerică de impermeabilizare pe izolaţie • • • • • •Izolaţia exterioară pentru acoperiş din beton / platformă din oţel cu membrană bituminoasă de impermeabilizare pe izolaţie •

Izolaţie pe acoperiş cu şapă flotantă din beton • • • • • •Izolaţie internă la vedere a platformei din oţel • • •ACOPERIŞURI ÎNCLINATE

Panouri de acoperiş metalice, compozite, din vată bazaltică • •

Placare dublă acoperiş metalic (pe şantier) cu izolaţie centrală • • • • •Izolaţie între elementele de rezistenţă ale acoperişului (căpriori, grinzi, traverse) • • • • • • • •Izolaţie pe căptuşeala plafonului mansardei • • • • • • • • •COLOANE - PLAFOANE

Sistem compozit de coloane pentru izolaţie termică exterioară (ETICS) • •CONSTRUCŢIE USCATĂ

Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată • • • • • •

Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.) • • • • • • •

Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate • • • • • • •

Izolaţie pe căptuşeala perforată a tavanelor • •

PARDOSELI

Pardoseală flotantă cu şapă din beton (ex.: marmură, dale, finisaj de pardoseală industrială) • • • • • •Pardoseală flotantă uscată (ex.: lemn masiv/finisaj pardoseală laminată) • • • • • •

Izolaţie între grinzile din lemn ale pardoselilor din lemn • • • • • •PEREŢI

Panou mural metalic, compozit, din vata minerală • •Placare dublă murală metalică (construcţie pe şantier) cu izolaţie centrală • • • •

Zid cu goluri cu izolaţie centrală • • • •Izolaţia faţadei ventilate (ex.: placare uscată, marmură, plăci ceramice, panouri metalice) • • • • •

Sistem compozit de termoizolaţie externă a pereţilor (ETICS) • •CONSTRUCŢIE USCATĂ

Perete despărţitor cu izolaţie centrală (placă de ipsos etc.) • • • • •Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.) • • • • •

Izolaţie a peretelui cu căptuşeală uscată perforată (placă de ipsos etc.) • •

UTILIZĂRI SPECIALE Pentru ut i l i zăr i spec ia le , pot f i rea l i zate produse specia le

Sfera de aplicare

Tip

de

prod

us

Selectorul de produse prezintă soluţiile cele mai indicate în domeniul construcţiilor . Pentru orice altă soluţie, vă rugăm să consultaţi departamentul de asistenţă tehnică al FIBRAN S.A.

SCUTENERGETIC.

Page 9: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

08

MW-EN 13162-T7-CS(10)70-TR20-PL(5)700-WS-WL(P)-MU1-SD35-CP2-ΑW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

40 5 3,60 1,00 15

50 4 2,88 1,25 15

60 4 2,88 1,50 15

70 3 2,16 1,75 15

80 3 2,16 2,00 15

100 2 1,44 2,55 15

120 2 1,44 3,00 15

140 2 1,44 3,55 15

160 2 1,44 3,80 15

Plăc

i Rig

ide

MW-EN 13162-T7-CS(10)50-TR15-PL(5)600-WS-WL(P)-MU1-SD32-CP2-ΑW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

40 6 4,32 1,00 12

50 5 3,60 1,30 12

60 4 2,88 1,55 12

70 3 2,16 1,80 12

80 3 2,16 2,10 12

100 3 2,16 2,60 12

120 3 2,16 3,15 12

140 2 1,44 3,65 12

150 2 1,44 3,90 12

Dimensiuni plăci: 1200 x 1000 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm sau 1200 x 2000 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm sau 1200 x 2000 mm

FIBRANgeo BP 50-ΒΙΤBP 50 cu înveliş bituminos • Conductivitate termică λ

D: 0.038 W/mK

• Sarcină concentrată > 600 N• Tensiune de compresie > 50 kPa

FIBRANgeo BP 40

MW-EN 13162-T7-CS(10)40-TR15-PL(5)550-WS-WL(P)- MU1-SD27-CP2-AW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate per pachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

30 8 5,76 20 115,20 0,75 10

40 6 4,32 20 86,40 1,00 10

50 5 3,6 20 72,00 1,25 10

60 4 2,88 20 57,60 1,50 10

80 3 2,16 20 43,20 2,00 10

100 2 1,44 24 34,56 2,50 10

120 2 1,44 20 28,80 3,00 10

140 2 1,44 18 25,92 3,50 10

160 2 1,44 16 23,04 4,10 10

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm sau 1200 x 2000 mm

• Conductivitate termică λD: 0.039 W/mK

• Rezistenţă la tracţiune perpendiculară pe feţe TR > 15 kPa• Sarcină concentrată > 550 N• Tensiune de compresie > 40 kPa• A1 - Ignifug

MW-EN 13162-T7-CS(10)50-TR15-PL(5)600-WS-WL(P)-MU1-SD32-CP2

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

40 27 32,40 1,00 12

50 22 26,40 1,30 12

60 18 21,60 1,55 12

70 17 20,40 1,80 12

80 14 16,80 2,10 12

100 12 14,40 2,60 12

120 9 10,80 3,15 12

FIBRANgeo BP 70

• Conductivitate termică λD: 0.039 W/mK

• Sarcină concentrată > 700 N• Tensiune de compresie > 70 kPa• A1 - Ignifug• Profil margine: I, L*, L L* (*numai la 1200x2000)

FIBRANgeo BP 50

• Conductivitate termică λD: 0.038 W/mK

• Sarcină concentrată > 600 N• Tensiune de compresie > 50 kPa• A1 - Ignifug• Profil margine: I, L*, L L* (*numai la 1200x2000)

Page 10: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

09

SCUTENERGETIC.

Acoperiș accesibil din oţel cu FIBRANgeo BP 70 Acoperiş din oţel cu strat dublu de izolaţie FIBRANgeo BP 50 + BP 70

Construcţia unui acoperiş din oţel cu membrană de etanşare din polimer FIBRANgeo BP 70

Construcţia unui acoperiş din oţel cu FIBRANgeo BP 70 cu profil al marginii în L, pentru eliminarea punţilor termice.

UTILIZĂRI RECOMANDATE

ACOPERIŞURI PLANE:• cu membrană de etanşare din polimer

pe izolaţie• cu şapă flotantă din beton

PARDOSELI:• Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv/finisaj pardoseală laminată)

ACOPERIŞURI PLANE:• cu membrană de etanşare din polimer

pe izolaţie• cu şapă flotantă din beton

PARDOSELI:• Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv/finisaj pardoseală laminată)

ACOPERIŞURI PLANE:• cu membrană de etanşare din polimer

pe izolaţie

FIBRANgeo SI 080

Produs special pentru placare trapezoidală acoperiş

• Dimensiuni trapez înălţimea bazelor) la cerere• Lungime 1m• Ambalare 600 bucăţi/palet

ACOPERIŞURI PLANE:• Izolaţie exterioară acoperiş din beton

/ platformă din oţel cu membrană de etanşare din polimer pe izolaţie

• Izolaţie pe acoperiş cu şapă flotantă din beton.

PARDOSELI: • Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv/finisaj pardoseală laminată)

PEREŢI: • Izolaţie a faţadei ventilate (ex.: placare

uscată, marmură, plăci ceramice, panouri metalice)

Page 11: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

10

FIBRANgeo B-571

MW-EN 13162-T7-CS(10)25-PL(5)350-WS-WL(P)-MU1-SD9-CP2-ΑW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate per pachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

20 12 8,64 20 172,80 0,55 7

30 8 5,76 20 115,20 0,85 7

40 6 4,32 20 86,40 1,10 7

50 5 3,60 20 72,00 1,40 7

60 4 2,88 20 57,60 1,70 7

80 3 2,16 20 43,20 2,25 7

100 2 1,44 24 34,56 2,85 7

Plăc

i Rig

ide

FIBRANgeo B-051

MW-EN 13162-T6-CS(10)20-PL(5)200-WS-WL(P)-MU1-SD10-CP2-AW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate per pachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

20 12 8,64 20 172,80 0,55 5

30 8 5,76 20 115,20 0,85 5

40 6 4,32 20 86,40 1,10 5

50 5 3,60 20 72,00 1,40 5

60 4 2,88 20 57,60 1,70 5

70 3 2,16 22 47,52 2,00 5

80 3 2,16 20 43,20 2,25 5

100 2 1,44 16 34,56 2,85 5

120 2 1,44 - - 3,40 5

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

FIBRANgeo BP 30

• Conductivitate termică λD: 0.036 W/mK

• Sarcină concentrată > 400 N• Tensiune de compresie > 30 kPa• A1 - Ignifug

FIBRANgeo BP-021

MW-EN 13162-T5-CS(10)30-TR10-PL(5)400-WS-WL(P)-MU1-SD20-CP2-AW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate per pachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

30* 8 5,76 20 115,20 0,80 7

40 6 4,32 20 86,40 1,10 7

50 6 4,32 16 69,12 1,35 7

60 5 3,60 16 57,60 1,65 7

80 4 2,88 14 40,32 2,20 7

100 3 2,16 16 34,56 2,70 7

120 2 1,44 20 28,80 3,30 7

140 2 1,44 18 25,92 3,80 7

160 2 1,44 16 23,04 4,40 7

MW-EN 13162-T7-CS(10)30-TR10-PL(5)400-WS-WL(P)-MU1-SD20-CP2-AW0,95-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate per pachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate perpachet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

Sarcină nominală de compresie

kN/m2

30* 8 5,76 20 115,20 0,80 7

40 6 4,32 20 86,40 1,10 7

50 6 4,32 16 69,12 1,35 7

60 5 3,60 16 57,60 1,65 7

80 4 2,88 14 40,32 2,20 7

100 3 2,16 16 34,56 2,70 7

120 2 1,44 20 28,80 3,30 7

140 2 1,44 18 25,92 3,80 7

160 2 1,44 16 23,04 4,40 7

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm sau 1000 x 600 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm sau 1200 x 2000 mm

* product BP-051

* product BP-051

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rigiditate dinamică s’ < 9 MN/m3 la 80mm• Sarcină concentrată > 350 N• Tensiune de compresie > 25 kPa• A1 - Ignifug

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rigiditate dinamică s’ < 10 MN/m3 la 50mm• Sarcină concentrată > 200 N• Tensiune de compresie > 20 kPa• A1 - Ignifug

Certificat conform ETAG 004 pentru ETICS • Conductivitate termică λ

D: 0.036 W/mK

• Rezistenţă la tracţiune perpendiculară pe feţe TR > 10 kPa• Sarcină concentrată > 400 N• Tensiune de compresie > 30 kPa• A1 - Ignifug

Page 12: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

11

SCUTENERGETIC.

UTILIZĂRI RECOMANDATE

ACOPERIŞURI PLANE:• Izolaţie exterioară acoperiş din beton

/ platformă din oţel cu membrană de etanşare din polimer pe izolaţie

• Izolaţie pe acoperiş cu şapă flotantă din beton.

PARDOSELI:• Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv / finisaj pardoseală laminată)

ACOPERIŞURI PLANE:• Izolaţie exterioară acoperiş din beton

/ platformă din oţel cu membrană de etanşare din polimer pe izolaţie

• Izolaţie pe acoperiş cu şapă flotantă din beton.

PARDOSELI:• Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv / finisaj pardoseală laminată)

COLOANE - PLAFOANE:• Sistem compozit de coloane pentru

izolaţie termică exterioară (ETICS)

PEREŢI:• Izolaţie faţadă ventilată (ex. placare

uscată, marmură, plăci ceramice, panouri metalice)

• Sistem compozit termoizolaţie exterioară a pereţilor (ETICS)

ACOPERIŞURI PLANE: • Izolaţie exterioară acoperiş din beton

/ platformă din oţel cu membrană de etanşare din polimer pe izolaţie

• Izolaţie pe acoperiş cu şapă flotantă din beton.

PARDOSELI: • Pardoseală cu şapă flotantă din beton

(ex.: marmură, dale, finisaj pardoseală industrială)

• Pardoseală flotantă uscată (ex: lemn masiv/finisaj pardoseală laminată)

Placare dublă acoperiş metalic cu izolaţie FIBRANgeo BP-021

Placare dublă acoperiş metalic înclinat cu dublu strat de izolaţie cu FIBRANgeo BP 50 + BP 40

Platformă de oţel cu strat dublu de izolaţie cu FIBRANgeo BP 70 + BP 40

Platformă de oţel cu membrană de etanşare cu strat dublu de FIBRANgeo BP 40

Sistem ETICS cu FIBRANgeo BP-021

Page 13: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

12

Plăc

i Sem

irigi

de

MW-EN 13162-T4-CS(10)5-TR1-WS-WL(P)-MU1-SD5-AW1-AFr60

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

20 15 10,80 16 172,80 0,60

30 10 7,20 16 115,20 0,90

40 8 5,76 14 80,64 1,20

50 6 4,32 16 69,12 1,50

60 5 3,60 16 57,60 1,80

70 5 3,60 14 50,40 2,10

80 4 2,88 14 40,32 2,40

100 3 2,16 16 34,56 3,00

120 2 1,44 20 28,80 3,60

140 2 1,44 18 25,92 4,20

160 2 1,44 14 20,16 4,80

FIBRANgeo B-001

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1-AFr50

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

20 20 14,4 12 172,80 0,60

30 13 9,36 12 112,32 0,90

40 10 7,20 12 86,40 1,20

50 8 5,76 12 69,12 1,50

60 7 5,04 12 60,48 1,80

70 6 4,32 12 51,84 2,10

80 5 3,60 12 43,20 2,40

100 4 2,88 12 34,56 3,00

120 4 2,88 10 28,80 3,60

140 3 2,16 12 25,92 4,20

160 3 2,16 10 21,60 4,80

FIBRANgeo B-570

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

30 13 9,36 12 112,32 0,90

40 10 7,20 12 86,40 1,20

50 8 5,76 12 69,12 1,50

60 7 5,04 12 60,48 1,80

70 6 4,32 12 51,84 2,10

80 5 3,60 12 43,20 2,40

100 4 2,88 12 34,56 3,00

120 4 2,88 - - 3,60

FIBRANgeo B-570-AX

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

30 13 9,36 12 112,32 0,90

40 10 7,20 12 86,40 1,20

50 8 5,76 12 69,12 1,50

60 7 5,04 12 60,48 1,80

70 6 4,32 12 51,84 2,10

80 5 3,60 12 43,20 2,40

100 4 2,88 12 34,56 3,00

120 4 2,88 - - 3,60

FIBRANgeo B-570-YM

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

• Conductivitate termică λD: 0.033 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului: 60 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 at 50 mm

• A1 - Ignifug

• Conductivitate termică λD: 0.033 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului: 50 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 at 50 mm

• A1 - Ignifug

Plăci semirigide cu folie de aluminiu cu hârtie rezistentă ranforsată• Conductivitate termică λ

D: 0.033 W/mK

• A1 - Ignifug

Plăci semirigide cu material negru din fibră de sticlă neţesută • Conductivitate termică λ

D: 0.033 W/mK

• Absorbţie sunet αw=1 at 50 mm

• A1 - Ignifug

Page 14: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

13

SCUTENERGETIC.

UTILIZĂRI RECOMANDATE

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Panouri de acoperiş metalice, compozite,

din vată bazaltică• Placare dublă acoperiş metalic (pe

şantier) cu izolaţie centrală• Izolaţie între elementele de şarpantă

ale acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)• Izolaţie pe căptuşeala plafonului

mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.)

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

PEREŢI:• Panou mural metalic, compozit, din vata

minerală• Placare dublă murală metalică (construcţie

pe şantier) cu izolaţie centrală• Zid cu goluri cu izolaţie centrală• Izolaţia faţadei ventilate (ex.: placare

uscată, marmură, plăci ceramice, panouri metalice)CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Perete despărţitor cu izolaţie centrală (placă de ipsos etc.)

• Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.)

Izolaţie interioară la vedere a placării pentru acoperiş metalic cu FIBRANgeo B-570-AX

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Placare dublă acoperiş metalic (pe

şantier) cu izolaţie centrală• Izolaţie între elementele de şarpantă ale

acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)• Izolaţie pe căptuşeala plafonului

mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.)

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

PEREŢI:• Placare dublă murală metalică (construcţie

pe şantier) cu izolaţie centrală• Zid cu goluri cu izolaţie centrală• Izolaţia faţadei ventilate (ex.: placare uscată,

marmură, plăci ceramice, panouri metalice)CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Perete despărţitor cu izolaţie centrală (placă de ipsos etc.)

• Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.)

ACOPERIŞURI PLANE:• Izolaţie interioară la vedere a platformei

din oţel

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Izolaţie între elementele de şarpantă ale

acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)• Izolaţie pe căptuşeala plafonului

mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată

(placă ipsos etc.)• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a

tavanelor suspendate• Izolaţie pe căptuşeala perforată a tavanelor

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

PEREŢI:• Izolaţia faţadei ventilate (ex.: placare uscată,

marmură, plăci ceramice, panouri metalice)CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţia peretelui cu căptuşeală uscată perforată (placă ipsos etc.)

ACOPERIŞURI PLANE:• Izolaţie interioară la vedere a platformei

din oţel

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Izolaţie între elementele de şarpantă ale

acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)• Izolaţie pe căptuşeala plafonului

mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.)

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

• Izolaţie pe căptuşeala perforată a tavanelor

PEREŢI:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţia peretelui cu căptuşeală uscată perforată (placă ipsos etc.)

Faţadă ventilată cu FIBRANgeo B-570-YM

Izolaţie plafon loc de parcare subteran cu FIBRANgeo B-570-YM

Page 15: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

14

Prod

use

Flex

ibile

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1-AFr30

Grosime [mm] Lăţime [mm] Lungime [mm]Cantitate per palet

[m2]Rezistenţă termică

R (m2K/W)

30 1000 10000 10 0,85

40 1000 8000 8 1,10

50 1000 6000 6 1,40

60 1000 6000 6 1,70

80 1000 5000 5 2,25

100 1000 2500 2,5 2,85

FIBRANgeo R-050

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului: 30 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 σε 50 mm πάχος

• A1 - Ignifug

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1-AFr30

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

40 12 8,64 10 86,40 1,10

50 10 7,20 10 72,00 1,40

60 8 5,76 10 57,60 1,70

70 7 5,04 10 50,40 2,00

80 6 4,32 10 43,20 2,25

100 5 3,60 10 36,00 2,85

120 4 2,88 10 28,80 3,40

140 3 2,16 12 25,92 4,00

160 3 2,16 10 21,60 4,50

FIBRANgeo B-050

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului: 31 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 σε 50 mm πάχος

• A1 - Ignifug

FIBRANgeo B-040

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1-AFr15

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

40 12 8,64 10 86,40 1,10

50 10 7,20 10 72,00 1,40

60 8 5,76 10 57,60 1,70

70 7 5,04 10 50,40 2,00

80 6 4,32 10 43,20 2,25

100 5 3,60 10 36,00 2,85

120 4 2,88 10 28,80 3,40

140 3 2,16 10 25,92 4,00

160 3 2,16 10 21,60 4,50

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului:15 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 σε 50 mm πάχος

• A1 - Ignifug

FIBRANgeo B-030

MW-EN 13162-T4-WS-WL(P)-MU1-AW1-AFr10

Grosime[mm]

Plăciper pachet

Cantitate perpachet [m2]

Pachete per palet

Cantitate per palet [m2]

Rezistenţă termică R (m2K/W)

40 12 8,64 10 86,40 1,10

50 10 7,20 10 72,00 1,40

60 8 5,76 10 57,60 1,70

70 7 5,04 10 50,40 2,00

80 6 4,32 10 43,20 2,25

100 5 3,60 10 36,00 2,85

120 4 2,88 10 28,80 3,40

Dimensiuni plăci: 1200 x 600 mm

• Conductivitate termică λD: 0.035 W/mK

• Rezistenţă la trecerea aerului:15 kPa s/m2

• Absorbţie sunet αw=1 σε 50 mm πάχος

• A1 - Ignifug

Page 16: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

Zid cu goluri cu izolaţie centrală cu

FIBRANgeo B-050

Izolaţie între elementele şarpantei acoperişului cu FIBRANgeo R-050

Izolaţie zid cu căptuşeală uscată cu FIBRANgeo B-050

15

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Placare dublă acoperiş metalic (pe

şantier) cu izolaţie centrală• Izolaţie între elementele de

şarpantă ale acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)

• Izolaţie pe căptuşeala plafonului mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.)

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

UTILIZĂRI RECOMANDATE

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Placare dublă acoperiş metalic (pe

şantier) cu izolaţie centrală• Izolaţie între elementele de

şarpantă ale acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)

• Izolaţie pe căptuşeala plafonului mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţia plafonului in construcţie uscată (placă ipsos etc.)

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

ACOPERIŞURI ÎNCLINATE:• Placare dublă acoperiş metalic (pe

şantier) cu izolaţie centrală• Izolaţie între elementele de

şarpantă ale acoperişului (căpriori, grinzi, traverse)

• Izolaţie pe căptuşeala plafonului mansardei

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

Zid cu goluri cu izolaţie centrală cu

FIBRANgeo B-040

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

PEREŢI:• Placare dublă murală metalică

(construcţie pe şantier) cu izolaţie centrală

• Zid cu goluri cu izolaţie centralăCONSTRUCŢIE USCATĂ

• Perete despărţitor cu izolaţie centrală (placă de ipsos etc.)

• Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.)

PARDOSELI:• Izolaţie între grinzile din lemn ale

pardoselilor din lemn

PEREŢI:• Placare dublă murală metalică

(construcţie pe şantier) cu izolaţie centrală

• Zid cu goluri cu izolaţie centrală

CONSTRUCŢIE USCATĂ• Perete despărţitor cu izolaţie

centrală (placă de ipsos etc.)• Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/

placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.)

ACOPERIŞURI ΞNCLINATE:• Izolaţie pe căptuşeala plafonului

mansardei

COLOANE - PLAFOANE:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Izolaţie exterioară coloane cu placare uscată

• Izolaţie pe căptuşeala neperforată a tavanelor suspendate

PEREŢI:CONSTRUCŢIE USCATĂ

• Perete despărţitor cu izolaţie centrală (placă de ipsos etc.)

• Izolaţia zidăriei cu căptuşeală/placare uscată (placă de ipsos, placă de ciment etc.)

SCUTENERGETIC.

Page 17: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

16

FIBRAN își rezervă dreptul de a modifica fără preaviz specificaţiile produselor. După cunoştinţa noastră, informaţiile cuprinse în cadrul prezentei publicaţii sunt corecte în momentul tipăririi. În timp ce FIBRAN se obligă să asigure actualizarea publicaţiilor, înainte de folosirea materialelor, utilizatorii trebuie să consulte compania în ceea ce priveşte valabilitatea informaţiilor.

MANIPULARE ŞI DEPOZITARE

Produsele FIBRANgeo trebuie depozitate în interior. Dacă sunt depozitate la exterior, acestea trebuie protejate potriva oricărei impregnări. Paleţii înveliţi într-o peliculă etanşă PE pot fi depozitaţi la exterior. Pachetele separate trebuie așezate pe un palet plan, fără a intra în contact direct cu solul.

Dacă o parte a produsului se umezeşte, aceasta trebuie uscată înainte de instalare. Vata minerală se usucă rapid şi proprietăţile izolante ale acesteia rămân neschimbate după uscare.

Produsele FIBRANgeo sunt inerte din punct de vedere chimic şi nu permit dezvoltarea microorganismelor, a insectelor sau rozătoarelor.

Manipularea, încărcarea şi descărcarea produselor trebuie realizate cu grijă, în scopul evitării deteriorării ambalajului şi a marginilor plăcilor

APLICARE ŞI PROTECŢIA PERSONALĂ

Pentru selectarea şi aplicarea produselor FIBRANgeo, trebuie luate în consideraţie toate exigenţele cu privire la proiectare.

Produsele FIBRANgeo trebuie protejate împotriva oricărei impregnări, înainte şi după aplicare. Pelicula de ambalaj trebuie scoasă cu grijă, exact înainte de instalare.

Suprafeţele de lucru trebuie menţinute curate. Contactul excesiv al ochilor şi al pielii cu deşeuri, fibre şi praf trebuie evitat, fiind necesară utilizarea echipamentului de protecţie corespunzător (mănuşi, ochelari, şepci).

Trebuie asigurată o ventilare suficientă a spaţiilor de lucru, iar dispozitivele de tăiere trebuie prevăzute întotdeauna cu sistem mecanic de aspirare a prafului.

Produsele din vată minerală nu sunt considerate deşeuri periculoase. Eliminarea deşeurilor trebuie efectuată în conformitate cu reglementările de stat şi locale.

Page 18: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

17

… p u n e a cce nt p e s ă n ăt ate a ş i siguranţa angajaţilor săi, precum şi pe instruirea constantă şi specializată a acestora

… ajută la eficientizarea consumului de energie şi la asigurarea confortului termic prin producerea de materiale izolante de înaltă calitate

… c o m u n i c ă s o l u ţ i i e f i c i e n t e i n g i n e r i l o r , d e z v o l t a t o r i l o r , antreprenorilor şi utilizatorilor finali prin publicaţii cu caracter tehnic şi participarea la conferinţe științifice

…deţine fabrici în şase ţări europene, precum şi parteneri şi agenţii în unsprezece ţări

FIBRAN este o societate grecească ce desfăşoară activități comerciale în peste 40 de ţări din Europa şi din lume

…angajează persoane cu simțul responsabilităţii sociale, în vederea susţinerii active a comunităţilor locale

Participă la programe de cercetare, în colaborare cu asociaţii şi universităţi

…este special izat în produc ţia de polistiren extrudat şi produse izolante din vată minerală care sunt comercializate la nivel mondial prin filiale, birouri proprii şi parteneri

…respectă necesităţile asociaţilor şi cultivă relaţii de încredere reciprocă

…este membru activ al Asociaţiilor Internaţionale implicate în Dezvoltare Europeană şi Protecţia Mediului

...fabrică produse pentru izolarea t e r m i c ă , a c u s t i c ă ş i î m p o t r i v a incendiilor, pentru utilizări în domenii precum construcţii, industrial şi naval

SCUTENERGETIC.

SCUTENERGETIC.

Page 19: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

18

P r o i e c t ă m ş i c r e ă m î m p r e u n ă c u

Page 20: 0200 - Spatiul Construit · 2013-05-30 · După finalizarea fazei de filare, fibrele din vată minerală în vrac, cu adaos de răşină adezivă, ulei şi compuşi speciali de siliciu

19

c e i m a i b u n i a r h i t e c ţ i , i n g i n e r i ş i a n t r e p r e n o r i d e c o n s t r u c ţ i i e u r o p e n i

SCUTENERGETIC.


Recommended