Un loc în inima mea

Post on 16-Apr-2017

2,701 views 5 download

transcript

Nana Mouskuri - A Place in My Heart

Un loc în inima mea …..Maxime, cugetări, pentru fiecare, pe un minunat fond muzical….

Inima are raInima are raţţiunile ei pe care raiunile ei pe care raţţiunea nu le iunea nu le ccunoaunoaşşte.te. (Blaise Pascal)(Blaise Pascal)

RaRaţţiunea e cel mai mare duiunea e cel mai mare duşşman al inimii. man al inimii. (Giacomo (Giacomo

Casanova)Casanova)

Dragostea nu cunoaDragostea nu cunoaşşte nicio regulte nicio regulăă. . (Mechtild de Magdenburg)(Mechtild de Magdenburg)

Iubirea este ceea ce rămIubirea este ceea ce rămââne ne îîntr-o relaţie ntr-o relaţie după ce după ce îînlăturăm interesul personal. nlăturăm interesul personal.

(Cullen Hightower)(Cullen Hightower)

Dragostea este Dragostea este îînţelepciunea nebunului nţelepciunea nebunului şi nebunia şi nebunia îînţeleptului. nţeleptului.

(Samuel Johnson)(Samuel Johnson)

Dragostea este triumful imaginaDragostea este triumful imaginaţţiei iei asupra inteligenasupra inteligenţţei.ei.

(H. L. Mencken)(H. L. Mencken)

CredinCredinţţa face totul posibil; a face totul posibil; dragostea face totul udragostea face totul uşşor.or.

CCâând iubend iubeşşti puternic, gti puternic, găăseseşşti ti îîntotdeauna ntotdeauna ceva nou ceva nou îîn persoana iubitn persoana iubităă. .

((PascalPascal))

Daca vrei sDaca vrei săă fii iubit, iube fii iubit, iubeşştete!!!!!! ((SenecaSeneca))

Iubirea este o prietenie Iubirea este o prietenie care a luat foc.care a luat foc.

Dragostea nu e oarbDragostea nu e oarbăă, , ea doar nu spune ceea ce vede.ea doar nu spune ceea ce vede.

Dragostea, sub toate formele ei, Dragostea, sub toate formele ei, este drumul unic care duce spre puritatea moraleste drumul unic care duce spre puritatea moralăă. .

((P. LescotP. Lescot))

Dragostea vindecDragostea vindecăă oameni - pe cei ce o d oameni - pe cei ce o dăăruiesc, ruiesc, dar dar şşi pe cei ce o primesc. i pe cei ce o primesc.

((Karl MenningerKarl Menninger))

Dragostea Dragostea îîi face pe oameni i face pe oameni ssăă se simt se simtăă egali. egali.

(F. Dostoievski)(F. Dostoievski)

Dragostea este un joc ciudat: Dragostea este un joc ciudat: sau amsau amâândoi cndoi câşâştigtigăă sau am sau amâândoi pierd ...ndoi pierd ...

Unde apare dragostea, Unde apare dragostea, piere rapiere raţţiunea. iunea.

(Muslah-al-Din Saadi)(Muslah-al-Din Saadi)

ÎÎn visuri n visuri şşi i îîn dragoste n dragoste nu existnu existăă lucruri imposibile. lucruri imposibile.

(Janos Arnay)(Janos Arnay)

Dragostea este spaDragostea este spaţţiul iul şşi timpul i timpul mmăăsurate cu inima. surate cu inima.

((Marcel ProustMarcel Proust))

Dragostea este frumoasDragostea este frumoasăă tocmai pentru c tocmai pentru căă nu cunonu cunoşşte nici o silnicie, e preferinte nici o silnicie, e preferinţţa sincera sincerăă. .

((Camil PetrescuCamil Petrescu))

Dragostea este darul pe care ZeiiDragostea este darul pe care Zeii l-au dat Oamenilor singuri de sub cer. l-au dat Oamenilor singuri de sub cer.

((Sir Walter ScottSir Walter Scott))

Dragostea curatDragostea curatăă şşi suspiciunea nu pot locui împreuni suspiciunea nu pot locui împreunăă. . ((Alexandre DumasAlexandre Dumas))

Dragostea care o dDragostea care o dăăruim mai departe ruim mai departe este singura care o peste singura care o păăstrstrăăm pentru noi. m pentru noi.

((Elbert Green HubbardElbert Green Hubbard))

Dragostea adevaratDragostea adevaratăă este o limb este o limbăă pe care surzii pe care surzii o pot auzi o pot auzi şşi orbii o pot vedea.i orbii o pot vedea.

Dragostea este misterul dintre doi oameni, Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănareanu asemănarea dintre ei. dintre ei.

(John Fowles)(John Fowles)

Acela care nu a iubit niciodatAcela care nu a iubit niciodatăă, , îînseamnnseamnăă c căă nu a tr nu a trăăit niciodatit niciodatăă..

((John GayJohn Gay))

Dragostea, cea adevaratDragostea, cea adevaratăă, , face toate intenface toate intenţţiile onorabile.iile onorabile.

Dragostea poate fi minunatDragostea poate fi minunatăă, , dar de asemenea poate fi foarte destructivdar de asemenea poate fi foarte destructivăă. .

Ea poate face oamenii sEa poate face oamenii săă mint mintăă, , ssăă în înşşele sau chiar sele sau chiar săă oomoare. moare.

((Dave BarryDave Barry))

Dragostea marcheazDragostea marcheazăă triumful triumful imaginaimaginaţţiei asupra inteligeniei asupra inteligenţţei.ei.

Dragostea este un lucru simplu Dragostea este un lucru simplu şşi profund. i profund. Este un fapt de viaEste un fapt de viaţăţă, nu o iluzie., nu o iluzie.

ÎÎn iubire, totul se schimbn iubire, totul se schimbăă, , toate devin toate devin îînsemnate: nsemnate:

dintr-un nimic se nadintr-un nimic se naşşte un colos.te un colos. ((Tudor ArgheziTudor Arghezi))

Iubirea este o stofIubirea este o stofăă a naturii, brodat a naturii, brodatăă de imagina de imaginaţţie.ie. ((VoltaireVoltaire))

Dragostea este o poveste Dragostea este o poveste strstrăăveche darveche dar,, care este care este

totdeauna noutotdeauna nouăă. . ((Heinrich HeineHeinrich Heine))

PoPoţţi da fi da făărrăă iubire, dar nu po iubire, dar nu poţţi iubi fi iubi făărrăă d dăăruire.ruire.

O mare durere sO mare durere săă iube iubeşşti, ti, o mare nenorocire so mare nenorocire săă scapi de aceast scapi de aceastăă durere durere..

((Ion Luca CaragialeIon Luca Caragiale))

Nu poNu poţţi porunci inimii! i porunci inimii! Dragostea se cDragostea se câşâştigtigăă, respectul se merit, respectul se merităă..

Iubirea miIubirea mişşccăă soarele soarele şşi celelalte stele. i celelalte stele. ((DanteDante))

Iubirea este pentru oameni Iubirea este pentru oameni şşi zei o mareai zei o mareaţăţă şşi i minunatminunatăă divinitate. divinitate.

((PlatonPlaton))

Dragostea nu Dragostea nu îîntreabntreabăă: C: Câât trebuie st trebuie săă fac? fac? ci, Ce trebuie sci, Ce trebuie săă fac? fac?

Opusul dragostei nu este ura ci, indiferenOpusul dragostei nu este ura ci, indiferenţţa. a. ((Elie WeiselElie Weisel))

Spune-mi pe cine iubeSpune-mi pe cine iubeşşti ti cca sa săă--ţţi spun cine ei spun cine eşşti.ti. ((Proverb africanProverb african))

Dragostea aratDragostea aratăă omului omului cum ar trebui scum ar trebui săă fie. fie.

(A. P. Cehov)(A. P. Cehov)

Eu m-am nEu m-am năăscut ca sscut ca săă iubesc. iubesc. (Sofocle)(Sofocle)

A iubi nu A iubi nu îînseamnnseamnăă a ne privi unul pe cel a ne privi unul pe celăălalt, lalt, ci a privi amci a privi amâândoi ndoi îîn aceean aceeaşşi direci direcţţie. ie.

(Antoine de Saint-Exupery)(Antoine de Saint-Exupery)

IubeIubeşşte pute puţţin cel ce poate spunein cel ce poate spune,, prin cuvinteprin cuvinte,, c câât iubet iubeşşte. te.

(Dante Alighieri)(Dante Alighieri)

Iubirea nu Iubirea nu îînseamnnseamnăă pl plăăcere. cere. ((Confucius)Confucius)

Iubirea este singura datorie pe care o cunosc.Iubirea este singura datorie pe care o cunosc. (Albert Camus )(Albert Camus )

Dragostea Dragostea îîncepe acolo unde ncepe acolo unde îîncepe eternitatea. ncepe eternitatea. (Manoel de Abreu )(Manoel de Abreu )

  

Cel ce iubeCel ce iubeşşte nu are nevoie de comparate nu are nevoie de comparaţţie: ie: ccâând comparand comparaţţia intria intrăă pe u pe uşăşă, , dragostea iese pe fereastrdragostea iese pe fereastrăă. .

(Yahya Haqqi)(Yahya Haqqi)

A iubi A iubi şşi a fi iubit, iati a fi iubit, iatăă taina fericirii. taina fericirii. (Jacques-Benigne Bossuet)(Jacques-Benigne Bossuet)

Le-aLe-aşş dovedi oamenilor c dovedi oamenilor câât t gregreşşesc gesc gâândind cndind căă îînceteaznceteazăă s săă iubeasc iubeascăă atunci atunci ccâând nd îîmbmbăătrtrâânesc, fnesc, făărrăă s săă şştie ctie căă îîmbmbăătrtrâânesc numai nesc numai ccâând nd îînceteaznceteazăă s săă mai mai iubeasciubeascăă. . (Gabriel Garcia Marquez)(Gabriel Garcia Marquez)