Shea/Karité - Refan · "viata" si este considerat drept sacru. Arborele nu poate fi cultivat,...

Post on 31-Dec-2019

4 views 0 download

transcript

Shea/KaritéUntul de Shea cunoscut de asemenea si sub numele de Unt de Karite, este una din minunile mari ale Continentului negru. Se extrage din nucile arborelui Mangifolia (Butyrospermum Parkii) care creste in regiunile de savana ale Africii de Vest. Denumirea acestuia inseamna "viata" si este considerat drept sacru. Arborele nu poate fi cultivat, deoarece creste doar in mediu salbatic. Poate atinge o inaltime de 15-20 m, cu o durata de viata care ajunge pana la impresionantele 300 de ani. Infloreste in totalitate dupa aproximativ 50 de ani. Incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani, dar poate da roade de calitate, bogate in vitamine si acizi grasi, chiar si dupa 30 de ani. Nucile sunt mici, ovale, de culoare verde inchis, cu miezuri in forma de migdala care se coc din luna iulie pana in septembrie. Cultivarea plantei si recoltarea se efectueaza numai de catre femei adulte. Numai acestea au dreptul de a sparge nucile si de a pregati untul. Nucile sunt usucate si macinate in pasta. Aceasta pasta se amesteca in mod continuu, pana se obtine unt de karite - un produs universal pentru ingrijirea pielii, denumit "aurul femeilor".Femeile din Burkina Faso il folosesc pentru masaj la copii nou-nascuti. Se spune ca insasi regina egipteana Nefertiti datoreaza frumusetea sa, in urma utilizarii permanente a untului de karite.Untul de karite este deosebit de valoros, datorita compozitiei sale si a impactului pe care il are asupra pielii. Cantitatea mare de vitamina E care se contine in acesta, asigura o protectie impotriva razelor UV si efectele radicalilor liberi. Previne aparitia ridurilor, netezeste liniile fine si contracareaza in mod eficient la procesele de imbatranire. Vitamina F actioneaza ca un protector al pielii. Are un efect puternic de inmuiere asupra pielii aspre, uscate si solzoase. In untul de karite se descopera o cantitate semnificativa de acid cinamic, la care se datoreaza efectul natural de protectie solara - pana la 4."Aurul femeilor" este bogat in microelemente si acizi grasi - parti egale de acizi grasi saturati si acizi grasi polinesaturati. In cantitatea cea mai mare pot fi gasiti urmatorii acizi: acidul oleic - 40-50%, acidul stearic - 40-50%, acidul palmitic - pana la 10% si pana la 2% acidul linolenic. Acestia sunt necesari pentru pastrarea umiditatii pielii, mentinerea elasticitatii si reglementarea sintezei lipidice in profunzime. Aceste ingrediente in untul de karite actioneaza favorabil pentru regenerarea celulara, recupereaza stratul cornos al pielii si o calmeaza. Se presupune ca acest unt este cea mai buna ingrijire pentru pielea noastra in timpul iernii si dupa expunerea acesteia la soare, deoarece ofera umiditatea si substantele nutritive necesare in timpul sezonului rece si uscat. Se poate aplica oriunde si in locurile, in care pielea are nevoie de hidratare.

Produse

06319

Crema nutritiva de zi/noapte pentru

fata

Contine unt organic de sheaCrema nutritiva pentru fata potrivita pentru zi si noapte, cu aroma coplesitoare. Contine unt organic de shea, bogat in vitaminele A, E si acizi grasi esentiali pentru piele. Textura usoara si matasoasa se topeste, fara a lasa in urma senzatia de reziduu gras. Deosebit de potrivit pentru pielea uscata si sensibila.Mod de utilizare: Se aplica pe pielea curata si uscata a fetei.

30 ml

06490

Crema nutritiva pentru corp

Contine unt organic de shea, bogat in vitaminele A, E si acizi grasi esentiali pentru piele. Textura usoara si matasoasa se topeste, fara a lasa in urma senzatia de reziduu gras. Deosebit de potrivit pentru pielea uscata, sensibila sau aspra. 

200 ml

06465

Lotiune nutritiva pentru maini

Contine unt organic de shea, bogat in vitaminele A, E si acizi grasi esentiali pentru piele. Textura usoara si matasoasa se topeste, fara a lasa in urma senzatia de reziduu gras. Deosebit de potrivit pentru pielea uscata si aspra.Utilizare: aplicati pe mainile spalate si uscate si masajati pana la absorbtia completa. 

75 ml

06500

Crema nutritiva pentru picioare

Crema nutritiva pentru picioare cu unt organic de shea, bogat in vitaminele A, E si acizi grasi esentiali pentru piele. Textura usoara si matasoasa se topeste, fara a lasa in urma senzatia de reziduu gras. Deosebit de potrivit pentru pielea uscata si aspra.Utilizare: aplicati din crema pe pielea curata cu miscari usoare de masaj pana la absorbtia completa. 

75 ml

06166

Sampon nutritiv pentru par si corp

Sampon pentru par si corp cu spuma moale si cremoasa, potrivit pentru piele uscata si par. Imbogatit cu unt de shea, care inmoaie si hidrateaza.Utilizare: Aplicati pe parul si corpul umed cu miscari usoare de masaj, dupa care clatiti imens cu apa.250 ml

05249

Peeling sapun-burete

Contine unt de shea, care este un hidratant natural al pielii si are proprietati emoliente, de lubrifiere si conditionare. Untul are o actiune de restructurare asupra epidermei si mentine elasticitatea pielii. In acest sapun, untul de shea preda o finete si o abundenta de spuma de sapun.75 g

05508

SAP

www.refan.com