Listă de Verificare Pentru Calendar de Nuntă

Post on 17-Dec-2015

30 views 5 download

description

ytehh

transcript

List de verificare pentru calendar de nuntUrmtoarea list de verificare este proiectat cu orarul (ideal) de 12 luni. Dac v planificai nunta ntr-o perioad mai scurt, pur i simplu ncepei cu nceputul listei i ncercai s recuperai ct mai repede posibil. Utilizai casetele din stnga elementelor pentru a bifa activitile, pe msur ce le finalizai.CU 9 PN LA 12 LUNI NAINTE DE ZIUA NUNII:Aranjai o ntlnire cu prinii.Stabilii bugetul i modul n care vor fi mprite cheltuielile.Discutai mrimea, stilul, locaia i anvergura nunii pe care o dorii.Alegei o dat i o or int pentru nunt (Data efectiv va depinde de disponibilitatea localului.)Creai un dosar n care s stocai i s organizai idei, foi de lucru, facturi, brouri etc.Vizitai i rezervai locurile n care se vor desfura cununia i masa.ntlnii-v cu preotul.ncepei s alctuii lista de invitai, pentru a estima numrul de participani. Luai n considerare bugetul, cnd v gndii la persoane pe care trebuie s le invitai versus persoane pe care ar fi drgu s le invitai.ncepei s cutai rochia de mireas.CU 6 PN LA 9 LUNI NAINTE:Alegei-v domnioarele de onoare i cavalerii de onoare.nregistrai-v pe site-uri care ofer cadouri pentru nunt/petrecerea burlacilor.Angajai un fotograf i un cameraman.Rezervai o sesiune foto de logodn, mai ales dac dorii s includei o fotografie de logodn profesional n invitaii.Angajai o firm de catering.Angajai un florar.Angajai instrumentiti care s cnte la ceremonia religioas i la petrecere.(Printre activiti se pot numra rezervarea unei formaii sau a unui instrumentist, angajarea unui DJ, alegerea unor selecii muzicale semnificative etc.).Rezervai camere la hotel pentru invitaii din afara oraului. (ntrebai de reduceri pentru grup.)Trimitei invitaiile. (Includei informaii despre cazare i hri, dac este posibil.)Cutai verighete.Selectai i comandai rochia de mireas, lsnd timp suficient pentru livrare i modificri.Cutai rochii pentru domnioarele de onoare.Programai ntlniri pentru stabilirea formei tortului i degustri.ncepei planificarea lunii de miere.

CU 4 PN LA 6 LUNI NAINTE:Finalizai lista de invitai.Comandai invitaiile (cu 25 n plus) i alte consumabile pentru nunt (cardurile cu nume i notele de mulumire).Planificai ora la coafor pentru ziua nunii; ntrebai-v stilistul ct de devreme face rezervri pentru nuni i dac dorete s lucreze acolo unde se va desfura petrecerea de nunt. Finalizai toate planurile cu privire la luna de miere. n cazul n care cltorii n strintate, rezolvai problema cu vizele, paapoartele i vaccinurile.nchiriai mijlocul de transport pentru nunt (trsur, limuzin etc.).Planificai cina-repetiie.

ntre 2 i 4 luni nainte:Obinei certificatul de cstorie. Aducei toate documentele necesare.Comandai costumele pentru mire i cavalerii de onoare.ntlnii-v cu reprezentantul serviciului de catering pentru a stabili meniul, a alege vinurile etc.Comandai tortul. Comandai verighetele.Confirmai detaliile cu privire la cununie i formaia care va cnta la nunt.Rezervai o camer de hotel pentru noaptea nunii.Dac dorii s v scriei propriile jurminte, ncepei s le scriei acum.

ntre 4 i 8 sptmni nainte:Trimitei prin pot invitaiile la nunt cu 8 sptmni nainte de ziua nunii.Recapitulai detaliile cu privire la coafur i machiaj (inclusiv vlul de mireas, dac este cazul). Confirmai toate detaliile cu privire la transport.

ntre 2 i 4 sptmni nainte:Stabilii cum vor fi aezai la mas invitaii, la petrecere.Finalizai detaliile n ce privete participanii i oaspeii din afara oraului.Confirmai ceea ce ai stabilit cu fotograful, florarul i ceilali furnizori.Proba final pentru rochia de mireas i rochiile domnioarelor de onoare.Scriei-v toastul pentru cina-repetiie.Cumprai cadouri pentru nuntai.Alctuii o list cu toi furnizorii i domnioarele i cavalerii de onoare, cu informaiile de contact. Luai aceast list peste tot (pentru orice eventualitate).Comunicai detaliile cinei-repetiie celor care vor participa la repetiie i la cina-repetiie.Stabilii unde se vor mbrca mireasa, mirele i participanii, pentru ceremonie.

Cu o sptmn nainte:Punei n plicuri toate onorariile care vor fi date n ziua nunii, pentru o distribuire uoar.Transmitei la firma de catering numrul total de invitai.Desemnai o persoan de ncredere care s aduc la petrecere elementele importante (cuit pentru tort, paharele pentru toast etc.) Desemnai o persoan ca organizator, pentru a rezolva problemele aprute pe ultima sut de metri.Revizuii ultimele detalii pentru mireas, mire, domnioare de onoare i cavaleri de onoare.Mergei la cosmetic (manichiur, tratamente faciale, masaj, epilare, pensat etc.)

Ziua dinaintea nunii:Strngei urmtoarele:Ceva vechiSimbolizeaz continuitatea cu familia i motenireaCeva nouSimbolizeaz optimismul i sperana pentru noua via care urmeazCeva mprumutatUn obiect de la un prieten sau un membru al familiei care are o csnicie fericitCeva albastruSimbolizeaz iubirea i fidelitateaConfirmai rezervrile pentru luna de miere.Facei bagajul pentru luna de miere.Bucurai-v de o zi relaxant mpreun cu familia i prietenii.Participai la repetiia ceremoniei i a cinei, oferii cadouri participanilor.Dai-i cavalerului de onoare principal verighetele i onorariul pentru preot.ncercai s v odihnii

Ziua nunii:Punei la pot anunul cstoriei.Relaxai-v i pstrai-v calmul.Amintii-v s mncai ceva.Alocai cel puin dou ore pentru mbrcat.BUCURAI-V DE ACEST EVENIMENT UNIC N VIA!