Detectorul de metale

Post on 12-Jun-2015

822 views 4 download

transcript

Detectorul de Detectorul de metalemetale

Detectorul de metale este un dispozitiv creat pentru a

detecta metale de diferite cantităţi.

Poate fi folosit pentru a detecta

monezi,arme,chei,elemente metalice decorative.

Funcţionarea lui se bazează

pe fenomenul de inducţie

electromagnetică.

Alcatuire: -montaj; -bobină-cadru; -tijă lemn sau plastic; -radioreceptor; -maner.

Detector de metal portabil

Aceste detectoare sunt folosite la depistarea (detectarea sau mai bine spus trasarea) elementelor metalice din zidării, cum ar fi: conducte metalice din cupru, oţel, aluminiu, bare din fier forjat, elemente metalice decorative, etc.

Aceste echipamente detectează şi elimină (atunci când detectorul este dotat cu un sistem de ejecţie) particulele metalice - detectoarele de metale pot fi foarte sensibile şi pot detecta impurităţi metalice de ordinul micrometrului. Detectoarele de metal sunt aplicate şi în alte industrii: industria de morărit, lemnului, plasticului, metalurgică, farmaceutică, textilă, hârtiei, cosmetică, etc.

Detectorul de metale industrial

Detectoare de metal cu bandă rulantă

• În componenţa acestor sisteme intră detectorul de metal propriu-zis şi sistemul mecanic pentru transportul produselor cu bandă rulantă. Detectorul de metal este montat sub banda rulantă sau deasupra - în funcţie de materialul folosit şi viteza benzii transportoare.

Detectoare de metal pentru materiale în cădere liberă

• Acest tip de detector este folosit pentru cereale, faină, cafea, zahăr, orez, etc. Pentru rejectarea materialului contaminat detectorul are o valvă de ejecţie montată la partea inferioara.

Referat realizat de:

•Bulgaru Daniela

•Dascalescu Iuliana Alina