c oreea

Post on 07-Jan-2016

27 views 0 download

description

c oreea. Un minut în paradis. Despre coreea. - PowerPoint PPT Presentation

transcript

Un minut în paradis..

Coreea are o istorie lungă şi o cultură aproape identică cu cea chineză şi japoneză. Numele de “Coreea” provine de la cuvântul “Koryo”, dinastia care controla peninsula din 913 până în 1392.În urma Războiului Coreean(1950-1953), amândouă statele au început să-şi reconstruiască economia:Coreea de Sud a privit înspre exterior,pe când Coreea de Nord, a concentrat o economie proprie, fără ajutor din străinătate.

Republica Populară Democratică a Coreei, este un stat care se întinde în partea de nord a peninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China şi Rusia la nord ,iar în sud cu Coreea de Sud.

Clima este temperată cu influenţe musonice, ce determină precipitaţii bogate. Este influentaţă de relief şi de acţiunea musonilor, iernile fiind aspre şi lungi iar verile fierbinţi, cu precipitaţii bogate.

Forma de guvernământ: republicăSuprafaţa: 120.540 km²Populaţia: 23.113.019 locuitori Limba oficială: coreeanăReligie: budism, confucianism, shamanism, creştinism ş.a.Capitala: PyongyangMoneda: wonZiua naţională: 9 septembrie

Coreea de Sud ocupă partea sudică a peninsulei Coreea în Asia de Est.Ea împarte singura graniţă de pe uscat cu Coreea de Nord, cu care a fost unită politic într-n singur stat până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Climatul Coreei de Sud este continental dar şi musonic.În timpul iernii,bat vânturi din interiorul Asiei.Coreea de Sud are ierni mai blânde şi mai scurte decât în nord. În timpul verii bate musonul de sud. Cele mai mari precipitaţii se înregistrează în lunile verii.

Forma de guvernământ: republică semi-prezidenţialăSuprafaţa: 99.646 km²Populaţia: 49,024,737 locuitori Limba oficială: coreeanăReligie: budistă 35%, crestină 28%,confucianistă 15%,shamanistă.

Moneda: won sud coreeanZiua naţională: 15 august

Satul de lângă Seul, SUWON este un muzeu “în viaţă”.Satul folcloric este un sat tradiţional,amplasat la 30 de minute la sud de Seul. Acesta reconstituie străvechea viaţă folclorică coreeană.Satul a fost construit în anul 1973 şi acum cuprinde unicate coreene ale unor vremi apuse. Se pot identifica aici case tipice diferitelor provincii.

Muntele Namsan cu Turnul Seoul (ce măsoară 238m) până în vârf.

Proiect realizat de: Filipov Elena Clasa a VII-a B Şcoala cu clasele I-VIII Nr.12 TulceaInformaţii:www.wikipedia.comPoze:www.google.com