1

Post on 15-Dec-2015

213 views 1 download

description

Prima pagina

transcript

  • Popasul psrilor de la Snpaul sauDelta n miniatur din mica Siberie

    Topul datornicilorla bugetulasigurrilor desntate

    - n pagina a 3-a

    Previziuni ultrapesimiste Populaia Romniei va scdea peste 15 ani la aproxi-

    mativ 17 milioane i jumtate de persoane, iar n anul2100 va cobor sub 11 milioane, potrivit datelor ONU.

    Potrivit ultimelor date revizuite publicate la sfritulsptmnii trecute de ONU, Romnia se numr printrecele 11 state din lume a cror populaie va scdea cu maibine de 15 procente pn la jumtatea secolului.

    Raportul ONU privind evoluiile demografice indicpentru Romnia n anul 2050 o populaie de 15.200.000de persoane.

    n acelai an, populaia lumii va ajunge la aproape 10miliarde, cu peste 2 miliarde i jumtate mai mare dectn prezent.

    Privit dintr-ununghi drept

    Imaginea nu pare a firetuat

    Aceasta a fost concluzia la care am ajuns eu n urmaunei discuii pe care am avut-o cu ec. Duda TihamrAttila, preedinte-director general al Casei de Asigurride Sntate Harghita, pe marginea unei situaiicomparative a evoluiei sumelor contractate i realizate,att la nivelul judeului, ct i pe fiecare spital n parte.

    Cred asta pentru c cifrele nregistrate pe luni i ani,ncepnd cu cel de-al XI-lea de dup 2000, sunt reale ianaliza lor d o imagine clar a ceea ce a fost, cu bune icu rele...

    Cum a ajunsneofascistul Csands poarte numeleregelui David

    n pagina a 3-a

    www.informatiahr.ro Redacia: informatiahr@gmail.com Publicitate: infohrpub@gmail.com

    continuare n pag. a 6-a

    Pn n acest moment:

    Cantitatea de afine recoltat de DireciaSilvic Harghita, de patru ori mai mic fa de

    aceeai perioad a anului trecutDirecia Silvic (DS) Harghita a

    recoltat, pn n momentul de fa, ocantitate de sub 10 tone de afine, fa de 40 de tone ct s-a nregistrat anul trecutn aceeai perioad.

    Directorul DS Harghita, ing. Ctlin Mutic, a declarat c n perioada devar, n special n lunile iulie i august,silvicultorii se ocup de recoltareafructelor de pdure, fiind o activitate lacare rezultatele fluctueaz de la an laan, n funcie de anumite condiii. Deexemplu, anul trecut am avut o produc-ie foarte bun la afine, n detrimentul

    zmeurii, care n ultimii ani scade,deoarece s-au redus suprafeele pecare zmeurul se extinde, n specialtierile rase. Directorul DS a spusc anul acesta se pare c produciade fructe de pdure va fi mult maimic dect anul trecut. Vorbim deafine, fiindc la zmeur nu ne atep- tm la cantiti mari. Ing. CtlinMutic a artat c anul trecut, pnla aceast dat, se recoltase ocantitate de 40 de tone de afine, iarn acest an s-a cules sub 10 tone.

    continuare n pag. a 3-a

    pagina a 5-a

    Anul XXVII. Nr. 5940 MIERCURI, 5 AUGUST 2015= Pre: 1 leu

    Anul XXVII. Nr. 5940 Se distribuie gratuit cu sprijinul Guvernului Romniei MIERCURI, 5 AUGUST 2015=

    O mgrie fr seamnDeputatul PNL Theodor

    Paleologu a declarat c esteabsolut inacceptabil mrirea salariilor deputailor fr canumrul acestora s se re-duc la 300.

    E total deplasat aceastdiscuie (despre mrirea sala- riilor parlamentarilor n.r.).Am putea, ntr-adevr, dis-cuta despre creterea sala-riilor deputailor dac ei ar fi300, aa cum ne-a cerut po-porul romn. Eu nu invoc a-desea voina poporului ro-mn, dar de data asta chiar ecazul s o facem. Adic esteinadmisibil! Meninem Par-lamentul la un numr multprea mare de deputai i nplus de asta vrem s ne imrim salariile, s le dublm.

    Este absolut inacceptabil!.El a adugat c o indem-

    nizaie de deputat romn estemult mai mic dect o in-demnizaie de deputat fran-cez, dar parlamentarii romni chiar nu merit mai mult ichiar i actuala indemnizaieeste prea mare pentru ct depuin fac acetia.

    Se poate avea n vedere,eventual, o cretere a indem- nizaiilor deputailor, dar cucondiia ca numrul lor s fie redus la 300, aa cum ne-acerut referendumul pe care l avem cu toii n amintire.Dac nu se satisface aceastcondiie, este o mgrie frseamn, a precizat deputa-tul liberal.

    Prompt Media